Het kan iets beter, pak de gasbbq op en zet hem in de schuur.quote:Op vrijdag 2 april 2010 11:30 schreef diedlaughing het volgende:
Ik heb een gas bbq.
Wat is de beste methode, bbq aanzetten en wachten tot de temperatuur op high staat.
Rooster in het gras leggen 's avonds en volgende ochtend (of middag als het gezellig was) schoonmaken. Door het natte gras (dauw) schrob je het vuil er zo af.quote:Op vrijdag 2 april 2010 16:54 schreef Coelho het volgende:
Ben al jaren een fanatieke Weberaar, maar kom dit topic pas voor het eerst tegen. Een paar vragen:
- Hoe maken jullie het rooster schoon na gebruik? Mijn vrouw wil het liefst elke keer weer een glimmend rooster terug, dus ik sta een half uur te boenen met van die staalsponsjes. Echt geen doen, zeker niet als je de BBQ pas schoonmaakt als je weer gaat beginnen (ipv kort na de BBQ sessie die het rooster vies heeft gemaakt)
Of je niet zo druk maken over de kleur van je rooster.... Na gebruik even flink afrossen met een messing ( geen staal!) borstel en voor het gebruik herhalen .... en het rooster even goed heet laten worden dood alles wat evt nog op het rooster zat. klaaaarquote:Op vrijdag 2 april 2010 19:19 schreef DIJK het volgende:
[..]
Rooster in het gras leggen 's avonds en volgende ochtend (of middag als het gezellig was) schoonmaken. Door het natte gras (dauw) schrob je het vuil er zo af.
Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.quote:Op vrijdag 2 april 2010 22:55 schreef pavv het volgende:
Of je niet zo druk maken over de kleur van je rooster.... Na gebruik even flink afrossen met een messing ( geen staal!) borstel en voor het gebruik herhalen .... en het rooster even goed heet laten worden dood alles wat evt nog op het rooster zat. klaaaar
hmmm, dan eet zij de salade toch.... en jij al het vleesquote:Op vrijdag 2 april 2010 23:17 schreef Coelho het volgende:
[..]
Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.
En dat is dus onzin. Het beste is idd om je rooster af te borstelen na het BBQen en om de 10x ofzo je BBQ een keer extra heet te laten worden. Dan brand alles schoon. Het perfecte rooster is een beetje zwart, dit voorkomt dat je een staalsmaak aan je vlees krijgt. Het zorgt er ook voor dat je mooie strepen krijgt.quote:Op vrijdag 2 april 2010 23:17 schreef Coelho het volgende:
[..]
Daar zou ik niet veel moeite mee hebben, maar mijn vrouw die walgt van een rooster dat op voorhand al zwart is. Haar redenatie: Zwart = verkoold = kankerverwekkend. Dat krijg ik er niet uit.
quote:Op dinsdag 23 maart 2010 19:53 schreef Schranseman het volgende:
Laatst geprobeerd een matambre te maken. Ik vond hem niet helemaal gelukt, maar is wel leuk om te maken.
Hier wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hehe helemaal mee eens, alleen als je een tijdje voor het eten hangt en een paar biertjes op hebt dan slaat toch zo erg de honger toe. En om nou stokbroden naar binnen te zitten douwen is ook weer zondequote:Op zaterdag 3 april 2010 14:50 schreef Schranseman het volgende:
[..]
wat je las over de die lange sessies is inderdaad indirect BBQen. Met erg weinig kolen een temp van 100-110 graden en dan langzaam garen. wordt je vlees echt heerlijk van. En je vlees wordt egaal van kleur. Grillen (op zijn nederlands bbqen) is veel lastiger. Je gaat boven heel heet vuur iets grillen. Prima voor een biefstuk, maar voor veel dingen minder geschikt. Lekker relax, met een biertje, beetje aanklooien is veel leuker!
Gewoon gekookte worst vond ik wel prima. Het smaakt goed, maar bij mij was het rundvlees te ver.quote:Op zondag 4 april 2010 13:10 schreef klotezooi het volgende:
Ziet er toch goed uit die Matambre
Heb je Kielbasa ervoor gebruikt of gewoon gekookte worst?
Ik wil hem zsm ook eens gaan maken
[..]
Die nick van jouquote:Op dinsdag 6 april 2010 18:16 schreef Kabouter_Batsgraag het volgende:
Damn!
Goed bezig!
Ziet er onwijs lekker uit!
Zelfs in Noorwegen zetten we de BBQs niet binnen in de winter, sommige buren hebben een hoes, anderen niet, en ik zie geen verschil na zo'n 3 jaar en ik hoor ze ook niet klagen over roest oid. Mijn BBQ is nu eindelijk na een maand of 3-4 weer eens sneeuwvrij, en het was vandaag subtropisch warm met +10, dus het is hoog tijd dat ik het sezoen weer startquote:Op maandag 5 april 2010 13:20 schreef Hik het volgende:
Ik heb even een adviesje nodig. Kijk al jaren verlekkerd naar de Weber van vrienden en vind eigenlijk dat het er maar eens van moet komen. Nu woon ik op een bovenhuis, met een balkon waarop bbq-en goed mogelijk moet zijn, maar waar niet heel veel ruimte is. Bovendien hebben we binnen niet veel ruimte om het ding (bijvoorbeeld in de winter) goed op te slaan. Is dat een probleem? Mijn vader heeft hem het hele jaar in het boothuis staan (zonder hoes ook geen droge plek!) en heeft na 4 jaar nog geen roestplekje. Is het te doen om hem met hoes het hele jaar buiten te laten staan?
Welke Weber is de aanrader voor mij en welke assesoires mag ik niet laten liggen?
Dank!
Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar houtskool. Brand lekker en geeft een goeie smaak. Houtskool van tuincentra en bouwmarkten heb ik alleen geen goede ervaringen mee. Veel kleine stukjes die veel te snel opbranden. Ik gebruik meestal deze:quote:Op dinsdag 6 april 2010 23:42 schreef huhggh het volgende:
Helaas had ik in plaats van briketten houtskool gekocht in het tuincentrum, een paar weken geleden.
Gelukkig bleek het aanstekken en onderhouden van een BBQ die op houtskool draait toch goed te doen.
Tevens gaf het houtskool een aangename geur af.
Heb je ook bepaalde merken in gedachte?quote:Op woensdag 7 april 2010 08:48 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar houtskool. Brand lekker en geeft een goeie smaak. Houtskool van tuincentra en bouwmarkten heb ik alleen geen goede ervaringen mee. Veel kleine stukjes die veel te snel opbranden. Ik gebruik meestal deze:
[ afbeelding ]
Mooie grote stukken en het blijft langer branden dan briketten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |