abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 26 maart 2010 @ 06:40:45 #51
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79596143
gelukkig, er wordt nog gebbq't! mooi hoor!
hier is het wat rustig (omdat het druk is!) maar het weer is al zo mooi dat ik ontwenningsverschijnselen krijg,...... wordt echt tijd om de fik er weer in te steken.

hier nog wat foto's





pi_79617273
Iemand nog wat varkens karbonade recepten?
Ga van het weekend de gas bbq eens schoonmaken.
I think i've gone insane , i can't remember my own name.
  zondag 28 maart 2010 @ 20:21:03 #53
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_79680641
Dit jaar wel een nieuwe BBQ halen want vooral het rooster ziet er niet meer uit na deze winter.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 29 maart 2010 @ 00:05:32 #54
128548 pavv
The computer says NO
pi_79693321
quote:
Op zondag 28 maart 2010 20:21 schreef Martijn_77 het volgende:
Dit jaar wel een nieuwe BBQ halen want vooral het rooster ziet er niet meer uit na deze winter.
Heb je al wat op het oog? of wil je advies? Gas? Houtskool? Elektriek?

Voor een aantal merken BBQ's verkopen ze gewoon mooie schone nieuwe roosters hoor.
  maandag 29 maart 2010 @ 07:09:19 #55
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79696155
ik heb wel een receptje voor karbo's maar dan moeten ze een nacht van te voren in een brine. als je wilt zal ik het eens opzoeken.
pi_79702138
Als het weer mee zit, zit ik komende zaterdag weer fikkie te stoken en mensen uit te roken.
Heb afgelopen zaterdag alvast van die Weber Hickorey houtblokjes gehaald, die gaan vrijdag het water in om ze zaterdag te gaan gebruiken.
Foto's zal ik dan zeker posten.

[ Bericht 35% gewijzigd door huhggh op 29-03-2010 14:05:39 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 29 maart 2010 @ 19:49:52 #57
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_79718998
quote:
Op maandag 29 maart 2010 00:05 schreef pavv het volgende:
Heb je al wat op het oog? of wil je advies? Gas? Houtskool? Elektriek?
Houtskool natuurlijk anders is het geen BBQ-en
quote:
Op maandag 29 maart 2010 00:05 schreef pavv het volgende:
Voor een aantal merken BBQ's verkopen ze gewoon mooie schone nieuwe roosters hoor.
Niet voor dat ding van mij is een imitatie Weber van de Boerenbond omdat ik twee jaar geleden snel een BBQ nodig had.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 29 maart 2010 @ 20:11:01 #58
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_79720017
Komend weekend de tuin straten en dan kan het BBQ'en weer los
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  maandag 29 maart 2010 @ 22:43:07 #59
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79727767
@hughh als het echt blokken hout zijn, hoef je ze niet te weken, die fikken niet zo snel en roken mooi, blokken nemen ook bijna geen vocht op. snippers daarintegen kan je beter even voorweken anders branden ze te snel weg. Hickory? lekkere smaak, alleen gebruik ik er altijd weinig van, smaak gaat snel overheersen (vind ik) weber heeft nu ook pecan, cherry en appel, zeker appel geeft een subtiele lichte smaak.
pi_79730948
quote:
Op maandag 29 maart 2010 22:43 schreef macferret het volgende:
@hughh als het echt blokken hout zijn, hoef je ze niet te weken, die fikken niet zo snel en roken mooi, blokken nemen ook bijna geen vocht op. snippers daarintegen kan je beter even voorweken anders branden ze te snel weg. Hickory? lekkere smaak, alleen gebruik ik er altijd weinig van, smaak gaat snel overheersen (vind ik) weber heeft nu ook pecan, cherry en appel, zeker appel geeft een subtiele lichte smaak.
Volgens mij zijn het echte blokken ja.
Allhoewel ze op Amazon "chips" genoemd worden.
Dit is waar ik op doel, Weber Firespice Hickory:


Hoe lang rookt zo'n stuk hout tussen briketten gemiddeld?
Ik zag het bij een Intratuin tuincentrum staan en dacht "f*ck it", dit neem ik mee.

[ Bericht 2% gewijzigd door huhggh op 29-03-2010 23:50:14 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 30 maart 2010 @ 00:01:21 #61
128548 pavv
The computer says NO
pi_79731818
quote:
Op maandag 29 maart 2010 19:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Houtskool natuurlijk anders is het geen BBQ-en
[..]

Niet voor dat ding van mij is een imitatie Weber van de Boerenbond omdat ik twee jaar geleden snel een BBQ nodig had.

Goed om te horen.... Houtskool is dé manier

Tip voor een Q:

kijk eens op marktplaats naar een mooie licht gebruikte Weber One Touch Gold (of silver) 47 of 57

ik had er laatst een OTG57 vandaan voor 50 euro..... nieuw roostertje er op en fikken maar
(nieuw kost zulks al snel 225 euro)
pi_79737046
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:

[..]

Goed om te horen.... Houtskool is dé manier

Tip voor een Q:

kijk eens op marktplaats naar een mooie licht gebruikte Weber One Touch Gold (of silver) 47 of 57

ik had er laatst een OTG57 vandaan voor 50 euro..... nieuw roostertje er op en fikken maar
(nieuw kost zulks al snel 225 euro)
Mijn Weber One Touch 57 cm had ik vorig jaar voor ~¤ 80 gekocht...nieuw.
Kwam op marktplaats een bouwmarkt tegen die een vestiging ging opdoeken en van al zijn Weber's af moest voor een redelijke prijs.
Via Marktplaats kwam ik uiteindelijk daar terecht, dus zoeken loont echt, aangezien de Weber die ik kocht normaal rond de ¤ 150 kost.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_79737329
quote:
Op maandag 29 maart 2010 23:42 schreef huhggh het volgende:

[..]

Volgens mij zijn het echte blokken ja.
Allhoewel ze op Amazon "chips" genoemd worden.
Dit is waar ik op doel, Weber Firespice Hickory:
[ afbeelding ]

Hoe lang rookt zo'n stuk hout tussen briketten gemiddeld?
Ik zag het bij een Intratuin tuincentrum staan en dacht "f*ck it", dit neem ik mee.
Verleden jaar heb ik een zak Jack Daniels snippers gehaald, dat gaf een hele lekkere smaak en reuk aan het vlees.
ik ga van het weeknd meteen weer een aantal zakken bestellen
pi_79737908
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 10:10 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Verleden jaar heb ik een zak Jack Daniels snippers gehaald, dat gaf een hele lekkere smaak en reuk aan het vlees.
ik ga van het weeknd meteen weer een aantal zakken bestellen
Had je dat nat of droog gedaan?
En moet je regelmatig (al was het maar om een paar uur) die snippers aanvullen?
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  dinsdag 30 maart 2010 @ 20:25:13 #65
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_79760711
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:
Goed om te horen.... Houtskool is dé manier
Idd
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 00:01 schreef pavv het volgende:
Tip voor een Q:

kijk eens op marktplaats naar een mooie licht gebruikte Weber One Touch Gold (of silver) 47 of 57

ik had er laatst een OTG57 vandaan voor 50 euro..... nieuw roostertje er op en fikken maar
(nieuw kost zulks al snel 225 euro)
Zal eens kijken ik denk wel aan een Weber want die bol BBQ's vind ik erg fijn werken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 30 maart 2010 @ 22:16:15 #66
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_79767043
ik zou even op de zak kijken, staat er chips, dan zijn het snippers en zou ik ze weken. chunks (brokken) hoef je niet te weken. ik gebruik meestal 1 a 2 chunks voor een sessie van 12 uur, voor het gewone grillen, gebruik ik snippers (en op een weber week ik ze soms niet voor, maar dan verbranden ze sneller) en ik zou beginnen met een beetje, max handje vol, het gebeurt al snel dat je oversmoked zeg maar, en dan smaakt het bitter, ook heeft het er mee te maken met welk soort hout je werkt, appel bv zal niet snel oversmoken, hickory of mesquite wel, dat is veel sterker. Ook werk ik vaak met woodpellets, kijk hier maar eens naar de verschillende smaken
http://www.bbqrsdelight.com/
  woensdag 31 maart 2010 @ 07:52:57 #67
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79775712
Ik gebruik altijd brokken (beuken) hout of idd chuncks. Snippers zijn te klein en vliegen te gauw in de fik. Als je ze nat maakt doof je weer een deel van je fikkie. Dus mooi grote blokken hout

zo:


of zo op een Weber Smokey Mountain (een soort olievat roker)


Persoonlijk vind ik het verschil in smaak rookhout niet zo groot. Helemaal bij lange sessies is het smaakverschil maar beperkt aanwezig. Beuken is goed verkrijgbaar en je oversmoked je vlees of vis niet te snel.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 31 maart 2010 @ 10:18:41 #68
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79778469
quote:
Op vrijdag 26 maart 2010 06:40 schreef macferret het volgende:
gelukkig, er wordt nog gebbq't! mooi hoor!
hier is het wat rustig (omdat het druk is!) maar het weer is al zo mooi dat ik ontwenningsverschijnselen krijg,...... wordt echt tijd om de fik er weer in te steken.

hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
Dat ziet er heerlijk uit!

Zijn dat zelfgemaakte "slavinken"? Is het brutaal als ik vraag naar naar het recept?
  woensdag 31 maart 2010 @ 10:35:38 #69
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_79778966
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 10:18 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit!

Zijn dat zelfgemaakte "slavinken"? Is het brutaal als ik vraag naar naar het recept?
Op www.bnr.nl/lekker staat een lekker recept voor eigengemaakte slavinken Geloof dat die van maandag is
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  woensdag 31 maart 2010 @ 10:36:49 #70
65960 sanger
|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|
pi_79779004
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 10:35 schreef sanger het volgende:

[..]

Op www.bnr.nl/lekker staat een lekker recept voor eigengemaakte slavinken Geloof dat die van maandag is
Hier heb je hem:

Slavinken met sambal en ketjap
Hoofdgerecht (4 personen)

400 g halfom gehakt
2 beschuiten, fijngewreven
1 ei
2 el sojasaus
2 el sambal oelek
1 tl gemberpoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl knoflookpoeder
150 g ontbijtspek, in plakjes
75 g boter
4 el fijngesneden (blad)peterselie

Meng het gehakt in een kom met de beschuiten, het ei, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sambal, de gember, nootmuskaat, het knoflookpoeder en 1 theelepel zout. Kneed het goed. Vorm 8 ballen van het gehakt en rol deze uit ik de vorm van een slavink (rolletje). Wikkel elk gehaktrolletje in 2 a 3 plakjes ontbijtspek (afhankelijk van dikte en stevigheid van het spek) tot stevige vinken. Verhit de boter in de pan en bak de slavinken rondom bruin.
Giet 100 ml lauwwarm water in de pan, roer de aanbaksels goed los en breng het aan de kook. Voeg de rest van de sambal en de ketjap toe en roer de saus goed door. Draai het vuur laag en laat de slavinken in 10-15 min. zachtjes gaar worden met een deksel op de pan. Schep de vinken op een schaal en roer de peterselie door de jus. Serveer met de jus. Lekker met rijst en roergebakken spitskool met evt. basilicum erover.

Bereiden: 30 min.
Everything you want is on the other side of fear.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een grote uitdaging.
  woensdag 31 maart 2010 @ 10:55:53 #71
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79779660
Super, dankje.
pi_79780843
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 10:30 schreef huhggh het volgende:

[..]

Had je dat nat of droog gedaan?
En moet je regelmatig (al was het maar om een paar uur) die snippers aanvullen?
Die snippers heb ik nat gebruikt, het klopt idd dat het wat van je warmte laat verdwijnen, dus ik gebruik ze vooral bij indirect bbq-en, beercan chicken gaat er goed op.
Na ongeveer 45 minuten gooi ik de tweede keer snippers erbij, maar daarna niet meer.
  woensdag 31 maart 2010 @ 13:39:08 #73
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79786297
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 10:18 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Dat ziet er heerlijk uit!

Zijn dat zelfgemaakte "slavinken"? Is het brutaal als ik vraag naar naar het recept?
ehhh.. volgens mij is dat kip.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 31 maart 2010 @ 16:54:10 #74
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79794642
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 13:39 schreef Schranseman het volgende:

[..]

ehhh.. volgens mij is dat kip.
Om de een of andere reden zag ik een rol gehakt met een laag spek eromheen
  woensdag 31 maart 2010 @ 18:31:18 #75
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_79798024
Gehakt met bacon is heerlijk! MOINK MOINK
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')