abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 15 januari 2010 @ 13:55:51 #1
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76849704
hier het 2009 topic
en we gaan vrolijk verder!

dat zwarte is niet aangebrand, dat zijn kruiden die verkleurd zijn, en geloof me, daar komt de smaak vandaan, als je dat niet wilt, kan je beter geen pulled pork maken....
Hier PP op zijn best! met dank aan River city smokehouse van het brethren forum

pi_76851556
onbeschaamde tvp.

Van het weekend gaan er weer een aantal bierkippetjes op
pi_76860764
TerugVindPork
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zaterdag 16 januari 2010 @ 07:08:07 #4
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76882267
blijkbaar had iemand in al zijn wijsheid besloten om het vrige te sluiten, zonder een nieuwe te openen.
Dit was gister













  zaterdag 16 januari 2010 @ 18:12:59 #5
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_76896549
Waar heb je die speculaas likeur vandaan?

Hier in zoetermeer niet te krijgen
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  zaterdag 16 januari 2010 @ 18:16:39 #6
191846 makkie88
Zo moeilijk is het niet
pi_76896651
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 18:12 schreef junkiesietze het volgende:
Waar heb je die speculaas likeur vandaan?

Hier in zoetermeer niet te krijgen

Speculaas Likeurrrrr
  zondag 17 januari 2010 @ 15:56:37 #7
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76926710
weduwe joustra = beerenburg = sneek (kerstkado)
  maandag 18 januari 2010 @ 20:17:30 #8
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_76981867
Zondag voor het eerst kalfsribben geBBQed. Ook mijn Big green egg mini die ik heb gewonnen tijdens laegh en traegh in Haarlemmerliede werd voor het eerst ontstoken.















Het smaakte heerlijk!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_76983300
Macferret, iets meer toelichting bij die peren, graag!
pi_76984676
allicht een tvp
  maandag 18 januari 2010 @ 21:42:11 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_76986541
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.

Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_76987174
quote:
Op maandag 18 januari 2010 21:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.

Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Volgens mij zijn de meesten niet in hoogte instelbaar.
Mijn Weber One touch (47 cm) is in iedergeval niet in hoogte instelbaar.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 18 januari 2010 @ 22:14:01 #13
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_76988463
quote:
Op maandag 18 januari 2010 21:42 schreef Martijn_77 het volgende:
Komend seizoen een nieuwe BBQ halen.

Iemand nog tips voor een goede? Hadden ze bol ding (imitatie Webber) maar die is totaal niet in hoogte verstelbaar mt alle problemen van dien. Maar hij gaat wel als de brandweer
Een Big Green Egg. Beetje jammer dat ze zo duur zijn
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_76988764
iemand ervaring met deze barbie-q?

http://www.barbequeshop.n(...)05-a685-a96aa909ce23

(kunnen we voor 200 euro nieuw kopen)

de adelaide 4 premium is het
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 18 januari 2010 @ 22:23:16 #15
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_76989002
Op dat ding kan je prima grillen. Indirect BBQen (roken, smoken) wordt lastiger. Persoonlijk vind er dan weinig aan, maar als fornuis in de tuin wel handig.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 18 januari 2010 @ 23:02:16 #16
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_76991182
nog van harte met je BGE, echt te gek!

en de peren, recept is niet van mijzelf
peer uithollen, maar opassen dat je de bodem niet perforeerd. de peerstukjes die je eruit haalt fijn prakken, mengen met bruine suiker, 1 a 2 verkruimelde bastogne koeken en een drank, kan rum zijn oid. peer weer met dit mengsel vullen, indirect op de bbq totdat de buitenkant zacht is.
pi_77010676
tvp
  woensdag 20 januari 2010 @ 00:47:30 #18
128548 pavv
The computer says NO
pi_77037837
quote:
Op maandag 18 januari 2010 22:19 schreef prupke het volgende:
iemand ervaring met deze barbie-q?

http://www.barbequeshop.n(...)05-a685-a96aa909ce23

(kunnen we voor 200 euro nieuw kopen)

de adelaide 4 premium is het

een leuk gasfornuis lijkt het nog het meeste op......
Zoiets had ik (voor de komst van een inductieplaat) in de keuken staan.

Buiten prefereer ik kolen/briketten. Tevens heb ik graag de mogelijkheid om indirect te verhitten en dat lukt alleen maar wanneer een BBQ over een deksel beschikt.
  woensdag 20 januari 2010 @ 00:52:43 #19
128548 pavv
The computer says NO
pi_77037923
En ook in januari gaat de BBQ uiteraard gewoon aan....

dit keer voor wat home made burgers:

Men neme een kilo koe:



snijd het in handzame brokjes:



Duw het met beleid door de KitchenAid Meatgrinder heen



Voeg de overige ingredienten toe (Peper, zout, Paprikapoeder, Knoflookpoeder, Ketchup, Worcestershire Sauce, Broodkruim, Cayennepeper, Ei



Meng het kort



Maak er stevige (140 grams) burgers van:



Grill de burgers op een matig hete grill aan beide zijden
( Let op hoe de spek, die er al wat langer op lag in omvang is afgenomen gedurende de verhitting..heerlijk krokant)



Uiteraard ook wat kaas erop


En dan het eindresultaat......




pi_77044744
Mooi resultaat.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_77074684
quote:
Op maandag 18 januari 2010 22:23 schreef Schranseman het volgende:
Op dat ding kan je prima grillen. Indirect BBQen (roken, smoken) wordt lastiger. Persoonlijk vind er dan weinig aan, maar als fornuis in de tuin wel handig.
Komt ook op een balkon te staan omdat er geen tuin aanwezig is..
En om elke keer de brandweer te waarschuwen dat we gaan bbq-en op kolen op een balkon....is ook niet echt leuk (krijgen ze te veel meldingen binnen denk ik )
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 20 januari 2010 @ 22:58:02 #22
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77075983
Dan heb je een behoorlijk groot balkon. Maar nogmaals, als buiten fornuis om te grillen gaat het prima. Als je graag op gas BBQed zijn er ook modellen waarin je ook indirect kan BBQen. Dat houdt in dat je kippen en grote stukken vlees kan klaarmaken. Eigenlijk de dingen die je normaal niet kan klaarmaken op een standaard BBQ. Volgens mij heeft Weber zo'n model, maar dan betaal je ook gelijk de hoofdprijs :-(
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_77076441
quote:
Op woensdag 20 januari 2010 22:58 schreef Schranseman het volgende:
Dan heb je een behoorlijk groot balkon. Maar nogmaals, als buiten fornuis om te grillen gaat het prima. Als je graag op gas BBQed zijn er ook modellen waarin je ook indirect kan BBQen. Dat houdt in dat je kippen en grote stukken vlees kan klaarmaken. Eigenlijk de dingen die je normaal niet kan klaarmaken op een standaard BBQ. Volgens mij heeft Weber zo'n model, maar dan betaal je ook gelijk de hoofdprijs :-(
gas is voor mij fijner , omdat ik niet tegen de kolenrooksmaak kan, mijn maag kan daar niet tegen...

btw : alleen de bbq past op het balkon hoor
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_77098484
Ik heb zaterdag weer een bbq feestje, krijg er echt zin in als ik hier de foto's zie.
  donderdag 21 januari 2010 @ 18:34:57 #25
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_77107379
@Stansfield, niet vergeten foto's te maken
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')