abonnement Unibet Coolblue
pi_255421
Seki heeft afgerekend met iedereen die hem schijnheilig noemt!
Zijn vertrek uit de bus bewijst dat Seki staat voor wat hij uitspreekt.Seki kan niet veinzen, Seki is niet hypocriet, Seki is zichzelf.
Er is niemand die dat nu nog kan aanvechten, niemand die kan zeggen dat Seki achterbaks is.
Een Mens dat afstand neemt van de kans op een miljoen - terwijl hij nota bene de populairste bussagier is.....
Een Mens voor wie normen en waarden zo heilig zijn, dat hij bereid is daar alle materiele goederen voor op te geven, om de Stem van zijn Geweten te volgen.....
Een Mens dat onder alle omstandigheden Zichzelf bleef (en hoe hebben ze hem niet gepakt!)
Een Mens dat staat voor hetgeen hij predikt, de daad steeds bij het woord voegend....
Een naald in een hooiberg?
Nee, wij hebben zo'n mens in Rotterdam. Seki, de vleesgeworden integriteit. Voor mij zijn Integriteit & Seki synoniem!
Wil men vlekken uit zijn verleden aandragen? Vergeet dan niet dat hij alles wat hij nu is juist te danken heeft aan dat verleden. Dus een dergelijk leerzaam verleden (dat Leven heet) geef je geen trap na!
Het leven is een Leerschool. Seki heeft hier veel van geleerd. Hij is voor de ogen van het publiek uitgekleed, heeft zijn zwakheden getoond. Was zonder de bus niet in hem opgekomen. Hij is de afgelopen weken in een situatie geweest die hem meer heeft geleerd dan welke therapie ook. Seki is voortaan een ander mens.
Maar wij ook!
We werden fans - want iemand moet toch je voorkeur hebben - maar wat waren we snel aan die schreeuwlelijk verknocht. En ons werd een lesje geleerd om door de buitenkant te leren kijken. Om niet te KIJKEN naar HOE iets gezegd wordt, maar te LUISTEREN naar WAT er gezegd wordt.
We zijn van Seki gaan houden. Om zijn eerlijkheid, om zijn inzicht, om zijn mensenkennis, maar vooral om de DIRECTHEID die wij ons al lang niet meer durven te permitteren.
En we realiseren ons nu hoe groot de macht is van de commerciele media, die geen middel schuwen om de consument te belazeren en uit te zuigen in hun eredienst aan Mammon.
We zien nu eindelijk hoe we gemanipuleerd worden, want SBS 6 staat natuurlijk niet alleen. Die hele alarmerende nieuwe e-commerce heeft de wereld in een wurgende greep.
En dan is daar Seki, een kleine roepende in de Woestijn die even in de grote wereld op de buis mocht roepen. En we hebben hem gezien! We hebben hem gehoord! We hebben hem gevoeld! We weten weer wat er verkeerd is aan ons bestaan. Het leven is een grote bus, met z'n allen op een klein planeetje. Waar het Multi-Media-Monster heerst.
Als er al sprake was van een David en Goliath vergelijking, dan was Seki de David die het tegen de Media-Goliath heeft opgenomen.
Seki, je miljoen heb je niet gewonnen, maar je winst aan Respect is niet in goud uit te drukken.
Als Eerlijkheid het hoogste goed is,
dan is het logisch dat velen er niet bij kunnen.

  maandag 27 maart 2000 @ 19:42:00 #2
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_255422
* Quenda® heeft net tijdens de uitzending een traantje weggepinkt.


en dat is iets wat mij nog nooit is overkomen tijdens een tv programma

[Dit bericht is gewijzigd door Quenda® (Datum 27 Maart 2000).]

pi_255423
Ik had ook ff natte ogen, aan deze emoties kon ik niet twijfelen.
dat ik dit nog mag meemaken!
  maandag 27 maart 2000 @ 20:37:00 #4
572 Sniper
Gull Catcher
pi_255424
Zoals anderen ook al opgemerkt hebben : Seki boekt hier inderdaad een overtuigende morele overwinning..!

Het programma is wel naar de kloten, maar goed. Misschien komt de Seki's broer Suki wel in de Bus. Zo niet dan is het VAMOS De BUS. Voor mij althans....

pi_255425
Ontroerende uitzending. Ontroerend en waardig afscheid van Seki.
De belangrijkste fragmenten om het hoe en waarom van Seki's vertrek te duiden waren denk ik het gesprek met Bullent en de emoties die loskwamen toen het er naar uitzag dat Bullent weg zou gaan.

Alle kreten als 'respect', 'eer', 'eerlijkheid' en 'integriteit' zijn naar mijn idee slechts steentjes in de muur die Seki om zichzelf heeft gebouwd. Zo ook het geschreeuw, gevloek en getier.

In het gesprek met Bullent gaf Seki al aan dat hij merkte dat er gaten begonnen te vallen in het muurtje. Bullent prikte er dwars doorheen en dat was voor iedereen mooi om te zien. Heel even zagen we Seki in het echt. Ook de eruptie van emoties toen Bullent z'n tas gepakt had en voor een gesprek met Bert weg was, was zo'n moment. Nota bene Seki en 'huppelkutje' zochten en vonden troost bij elkaar. Weer een paar steentjes uit de muur.

Dat was geen toneelspel. Dat was Seki zonder muurtje en hij had al aangegeven dat hij dat doodeng vond. En daarom is hij weggegaan.

Het spijt me voor de fans van déze Seki dat hij het programma uit is. Maar vergis je niet in zijn populariteit, die had hij helaas voornamelijk te danken aan mensen die zijn gevloek en getier wel 'kicke' vonden.

pi_255426

Eh, ik houd niet van vloeken en tieren. Maar in Seki's geval is het zo duidelijk onmacht.
Zoals hij zei dat hij bang was voor hetgeen er naar boven zou komen, dat hij dat nieuwe angstaanjagende niet aandurfde. God wat een hartekreet, wat een intens mens, met ervaringen die wij alleen van de buis kennen. Allemaal onverwerkt, dat blijkt nu. Ik hoop dat SBS6 het fatsoen heeft om een therapeut voor hem te regelen. Ze hebben hem al 6000,- lichter gemaakt. Er mag wel opvang komen, anders trekt hij het niet. Je kunt niet zomaar een dikke korst van een wond trekken en iemand daarna laten doodbloeden.
Als je een moeilijk item op de tv hebt is daar altijd de stichting Korrelatie. Seki heeft geen filmpje bekeken, Seki is 5 weken blootgesteld aan voor hem fnuikende omstandigheden. Da's heel lang.
Als Eerlijkheid het hoogste goed is,
dan is het logisch dat velen er niet bij kunnen.

  maandag 27 maart 2000 @ 20:52:00 #7
2646 webber
Enough already
pi_255427
Jiez... ik heb echt wat gemist geloof ik? Denk dat ik voor de verandering toch de re-run maar eens kijk vanavond
  maandag 27 maart 2000 @ 20:54:00 #8
521 ruby
Hell yeah!
pi_255428
Ik deed ook m'n best om m'n traantjes te verbergen, maar het lukte niet helemaal. Wat een emo allemaal.

groetjes Ruby

Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_255429
Mijn laatste opmerking was zeker niet tegen jou gericht Borgia. Sloeg meer op jouw opmerking over zijn populariteit in het algemeen. Veel van de zogenaamde Seki-fans waren hoegenaamd niet geïnteresseerd in Seki zelf maar vonden zijn explosieve gedrag wel lekker. Net zoals ze het getier en geschreeuw bij Jerry Springer wel lekker vinden.
pi_255430
Ja Sorrow, je hebt gelijk. En ik denk dat ze bij SBS 6 op Springer-effect geselecteerd hebben. Seki was goed om de boel op te starten. Zet een bom waarvan je zeker weet dat hij zal afgaan. Daarmee overbrug je gewenning. Seki heeft zijn plicht gedaan. Het spel gaat nu pas beginnen en naar verluidt weten ze bij de redactie al vanaf het begin wie de winnaar is. Ondertussen worden KPN en SBS vet van de telefoontikken.
Kabelgebruikers kunnen zelfs niet stemmen, die moeten apart bellen, want o, die guldens per minuut. Snelle bellers zijn voor 4 gulden klaar, nadenkers tenminste 6 gulden.
Maar dat tikt aan..............
Als Eerlijkheid het hoogste goed is,
dan is het logisch dat velen er niet bij kunnen.

pi_255431
Precies. Seki is opgebruikt, heeft z'n nut gehad. Het pleit voor hem dat hij ze overvallen heeft door uit zichzelf op te stappen en niet te wachten op het bankje of de rode kaart.

Want dat hij in het geval van het bankje er uit gestemd zou worden is vrij zeker, en ook wel begrijpelijk. Want hoeveel begrip we ook hebben voor het gedrag van Seki, hij heeft de boel wel degelijk geterroriseerd. De rest was als de dood voor z'n woedeuitbarstingen.

pi_255432
ik ben het helemaal met Borgia eens het is echt een ode aan Seki wij zullen hem missen, absoluut en wat krijgen we nou tezien in de bus allemaal watjes of stelletjes, nog even afwachten wie erin komt wie durft, voor minimaal fl.6000,00 wie doet het hoogste bod, en inderdaad wij hebben internet via de kabel wij kunnen niet stemmen, en bellen doe ik ook niet, maar al met al ik zal Seki missen met pijn in mijn hart een kerel uit een stuk.
pi_255433
Op de Clubnet Seki Fanclub is een aktie gaande om Seki in zijn verlies van 6000,- tegemoet te komen. Die jongen moet zich over een week weer het lazerus werken in de containers in de haven. Zelfs als alle fans maar 5.- storten komt hij al bijna tot 3000,-.
We hebben veel vermaak gehad van de weken dat Seki in de bus zat. Juist door wat hij allemaal op het spell zette. Laten we hem belonen, hij heeft het verdiend.
Als Eerlijkheid het hoogste goed is,
dan is het logisch dat velen er niet bij kunnen.

pi_255434
Ik denk wel dat iedereen die ooit negatief
over Seki geschreven heeft het nu in zijn broek doet. Zal me niets verbazen als hij een dezer dagen wraak komt nemen op iedereen.....better watch out!
pi_255435
He Fry,
Geef nou toe dat hij een glorieus vertrek heeft neergezet. De manier waarop hij afscheid heeft genomen is buitengewoon correct (ook Seki, een mens heeft meerdere kanten, u - ik - wij allemaal) en getuigt van karakter.
Diehards hielden het niet droog bij de beelden. Haal de hand over je hart en zeg dat hij je meevalt. Be a good sport.
Als Eerlijkheid het hoogste goed is,
dan is het logisch dat velen er niet bij kunnen.

  maandag 27 maart 2000 @ 22:23:00 #16
2705 cynix
is verdwaald
pi_255436
Zijn wij niet allen schuldig?
Hebben wij ons niet allen door de media-maffia laten misbruiken?
Ik heb spijt. Echte spijt.

Ons rest niets anders dan een intense introspectie.
Laten we allen nog eens goed nadenken over hoe een individu, hoe onaangepast ook, tot op het bot is beschadigd.
Wij zijn allen schuldig!

pi_255437
Joqy liet ook een traantje tijdens de uitzending....
Ik vind de Bus opeens een stuk onaantrekkelijker. Seki=moeilijk maar ik heb wel een zwakje voor hem.
  maandag 27 maart 2000 @ 23:02:00 #18
2946 femfatale
Lets party!!!!
pi_255438
Ik vind het belachelijk dat ze pas na het vertrek van Seki, hebben uitgezonden hoe hij ook kan zijn. In media-world is hij afgeschilderd als een negatief persoon die geen greintje gevoel heeft voor zijn medemens. Terwijl er ook leuke dingen in de Bus zijn gebeurd, maar nee hoor. SBS6 wilde zo'n jerry springerachtige soapserie laten zien.
Dat vind ik geen manier van omgaan met personen. Het lijkt mij dat zulke instanties juist het goede voorbeeld moeten geven.
Wordt SBS6 soms gesponserd door de roddelbladen?

never play games........
pi_255439
Ook ik vond het een ontroerende uitzending. Boordevol emoties, snappie wah’k bedoel??

In deze topic vol “grafredes” op het heengaan van Seki heb ik eigenlijk maar één echt zinnige opmerking gelezen!!

Sorrow schrijft:
In het gesprek met Bullent gaf Seki al aan dat hij merkte dat er gaten begonnen te vallen in het muurtje. Bullent prikte er dwars doorheen en dat was voor iedereen mooi om te zien. Heel even zagen we Seki in het echt. Ook de eruptie van emoties toen Bullent z'n tas gepakt had en voor een gesprek met Bert weg was, was zo'n moment. Nota bene Seki en 'huppelkutje' zochten en vonden troost bij elkaar. Weer een paar steentjes uit de muur.
Dat was geen toneelspel. Dat was Seki zonder muurtje en hij had al aangegeven dat hij dat doodeng vond. En daarom is hij weggegaan.>>

Ten eerste hulde voor Büllent zijn psychologische kwaliteiten. En ten tweede, Seki is nu 16 weken eerder in de gelegenheid professionele hulp te zoeken. Wie weet zit er een echt mens in en komt hij die hopelijk, voor hem, spoedig tegen.


pi_255440
quote:
op 03-27-2000 om 11:02 PM schreef femfatale het volgende:
Ik vind het belachelijk dat ze pas na het vertrek van Seki, hebben uitgezonden hoe hij ook kan zijn. In media-world is hij afgeschilderd als een negatief persoon die geen greintje gevoel heeft voor zijn medemens. Terwijl er ook leuke dingen in de Bus zijn gebeurd, maar nee hoor. SBS6 wilde zo'n jerry springerachtige soapserie laten zien.
Dat vind ik geen manier van omgaan met personen. Het lijkt mij dat zulke instanties juist het goede voorbeeld moeten geven.
Wordt SBS6 soms gesponserd door de roddelbladen?


Dat is nou precies wat ik al een hele tijd probeer over te brengen. SBS 6 en KPN zijn hier de grote winnaars. Ze maken kapitalen. Al die mensen die braaf internetten of opbellen. Want als je op kabel zit kun je niet stemmen, dat moet per telefoon. nou, dat komt je - afhankelijk van je snelheid - al gauw op 4,- tot 6,- gld. per stemming.
KASSA!
Seki is gebruikt. Toen het niet snel genoeg ging manipuleerde SBS met de persoonlijke gele kaart. Die psycholoog daar wist heus wel dat Seki zijn limiet had bereikt. Ze hebben hem dat willen laten doen wat ze wisten dat hij niet kon: hypocriet zijn en water bij de wijn doen.

Als Eerlijkheid het hoogste goed is,
dan is het logisch dat velen er niet bij kunnen.

  maandag 27 maart 2000 @ 23:31:00 #21
2957 Meister
Food & Beverage Consumer
pi_255441
SEKI's vertrek was ontroerend en zijn waardige vertrek is een terechtwijzing aan het adres van iedereen die (ook hier) kwaad over hem sprak.
Zijn actie was ook een spiegel, waardoor we even een glimp van een andere kant konden zien van sommige achterblijvende bussagiers. Dan zagen we dat Bullent, die zo lang op zakelijke wijze bemiddelaar probeerde te zijn tussen alle partijen en daarbij zelf onvoldoende uit de verf kwam, emotioneel kan zijn (oprecht, niet gemaakt, zoals Willeke - wiens waterval van tranen opeens ophield te vloeien toen ze zelf moest oprotten....) en een ware vriend, ook voor degene die hem nog niet lang geleden een leugenaar noemde.
Ook Esmeralda toonde zich veel groter dan ik voor mogelijk had gehouden en leek aangegrepen door het vertrek van SEKI. Ergerlijk was daarentegen de valsige Tessa, die bij het voorlezen van het bericht over de gele kaart haar triomf nauwelijks kon verbergen en daarna (wetend dat ze geen weerwoord meer hoefde te verwachten) ook in de tuin SEKI op belerende toon de les probeerde te lezen. En Iwan, die weliswaar op gespannen voet met SEKI leefde, leek van de aangrijpende gebeurtenissen weinig te begrijpen en kon alleen reageren door zich schandalig op de vlakte te houden. Daarbij de gelegenheid bij uitstek missende om zich groot te tonen en met SEKI in het reine te komen. Helaas ontbrak daarvoor bij deze lege huls schijnbaar het essentiele karakter.

SEKI ADIEU

[Dit bericht is gewijzigd door Meister (Datum 27 Maart 2000).]

pi_255442
Haleluja, een medestander!
Er zijn genoeg mensen die door de regie heenkijken.
Ja, die Tessa, daar kreeg ik het hartwater van. Kostte me bijna mijn televisiescherm. De schoen ging door de ruit van de deur ernaast. Ik heb haar altijd achterbaks en vooral vals genoemd. Het Doortrapte Duo Tesje & Esje. Ja, ook Esje, ik vertrouw haar voor geen zier, ze begon pas mee te liften op Seki toen hij 'onverklaarbaar' op de eerste plaats stond. Bullent valt me inderdaad wel mee. Ah, Tesje zit net te lullen over de 'macht' van Seki, waarvoor ze rilde. Nee hoor, toen de pittbul gemuilkorfd aan de ketting lag begon ze te trappen.
Arrrrrrrrrrgggggggh, een dokter.....
Als Eerlijkheid het hoogste goed is,
dan is het logisch dat velen er niet bij kunnen.

pi_255443
Helemaal eens met voorgaande post: De Bus is inderdaad geen therapeutische setting, en daarom ben ik blij dat Seki daar niet meer zit, als 'de muurtjes verder afbrokkelen'.

Maar het zit vol met paradoxen:
- de manier waarop: OK, helemaal credit aan Seki en vandaar ook deze 'ode'.
- de aanleiding tot vertrek ? Veel verdachter voor mij: zijn brief aan Bolle bevatte juist het tegendeel aan voornemens. Kwartiertje met de psych, en dan een Seki die terugkomt en bepaalde uitdrukkingen gebruikt die - m.i. - niet van hemzelf zijn: "ik zit in 't verkeerde spelletje" later corrigeert hij dit in : "misschien zat ik inderdaad wel in 't verkeerde spelletje" (alsof dit een suggestie van een ander was). Dan: ik ben hier 'oorlogje komen spelen' - denk ervan wat je wilt, maar IK vind dit geen uitdrukking van Seki zelf. Conclusie: door de psych is hem een motivatie tot vertrekken in de mond gelegd, zwaar inspelend op z'n volksaard: "ik hou de eer aan mezelf". En met toevoeging van wat voor voorbodes ? Je zult toch niet de eindstreep halen ? (maar dan op bedekter manier). Van BB weten we de 'macht van de dagboekkamer'. En uit de praktijk weet ik, dat een beetje 'mental koots' t.o.v. een gemiddeld iemand als Seki instrumenten in huis heeft, om hem dingen te laten doen die tegen zijn gevoel ingaan. Fluitje van 'n cent. Echt waar.

En zo ben ik er nog niet uit: erg gemengde gevoelens over dit vertrek, maar opluchting dat de emotionele vivisectie wat Seki betreft is gestopt, en eerbetoon aan zijn totaal directe en onverbloemde ervaring van dit Bus-avontuur die hij ons wekenlang het gezicht inschreeuwde: ik hoop dat DIE schreeuw lang na-echoot, en tot uiteindelijke ondergang zal leiden van het media-monster dat zulke experimenten als "programma's" uitbraakt.

  maandag 27 maart 2000 @ 23:51:00 #24
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_255444
brief van Seki aan alle fans op zijn fansite
Hallo fans hier een stukje van Seki zelf (dus niet zwager Joop)

[27/3/2000 | zwager-Joop

Jammer dat ik eruit moest, ze hebben mij echt verkeerd neer gezet, de rest is als een diamantje gepolijst. Er is nooit de ware aard van de gesprekken of ruzie's getoond, nog het gedrag van de andere alleen de mijne (verknipt).
Het is een grote poppenkast daarbinnen en daar ben ik zo vaak tegen in gegaan en de rest van de groep gaf het ook toe maar dat werd niet uitgezonden.
Vele malen gekookt, spelletjes gespeeld, gemasseerd, gedold, vele wijze raad gegeven, hele gesprekken gehouden en vooral situaties gesusd.
Maar op de beeldbuis gezien, NEE geen ene keer!!
Het is een grote soapserie en omdat ik dat iedere keer zei, werd het me duidelijk gemaakt om er maar goed over na te denken! Want eerlijkheid dat past niet in het spelletje daar.
Ik ga nu naar de live uitzending kijken en mijn commentaar die volgt.
Fans harstikke bedankt voor jullie steun en ik hoop dat jullie lid van de fanclub blijven, want het wordt nu nog spannender op de site dan in de bus!!!
Jullie vriend, Seki

  dinsdag 28 maart 2000 @ 00:00:00 #25
2764 Trainspotter
Nu mèt goedkope zonnebril
pi_255445
Helemaal mee eens, Moor maar ik vraag me toch nog steeds af wat voor een superpsychen op Seki inpraten. Hoe kun je iemand die zo overtuigd is van zijn gelijk (of in ieder geval doet alsof hij overtuigd is van zijn gelijk)in een kwartiertje tot een mak lammetje maken die vol twijfels is over zich zelf (of blijk laten geven van zijn twijfels) vol emoties is, vol van zelfkritiek en zelfkennis is. Duidelijk was toch echt dat uit alles wat Seki zei de woorden van de psych spraken, of ben ik nu weer te anti-Seki?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')