abonnement Unibet Coolblue
pi_76530699
Nu gebruik ik al geruime tijd een ouderwetse koffiemolen (type hout en zet op je schoot) om kruidenmelanges te maken.
Echter heeft deze koffiemolen zijn beste tijd gehad en ben ik op zoek naar een andere.
Nu zoek ik het niet meer om 3 avonden achtereen op de bank te zitten draaien voor een potje kerriepoeder en heb ik mijn oog laten vallen op elektrische koffiemolens.

Bij de blokker heb ik er een gehaald van het merk Tomado voor ¤12,50.
Helaas zit er in deze molen geen maal mechanisme maar slechts een rotor die bedoeld is om de bonen te malen.
Dit werkte dus voor geen ene meter met mijn kruiden.
Hebben jullie goede ervaringen met andere koffiemolens voor dit "alternatieve" gebruik?
pi_80390673
TS, heb je nog wat gevonden? Ik ben ook op zoek
pi_80390868
Kan je niet beter zo'n klein voedsel'hakkertje' kopen?
pi_80393390
Zoiets bedoel ik


En je hebt zelfs handmatige, dan moet je volgens mij op de bovenkant drukken.


Of je neemt een staafmixer met zo'n ding erbij.
pi_80393475
Daarmee krijg je kruiden niet kapot (komijnzaad, peperkorrels, etc)
  vrijdag 16 april 2010 @ 18:23:33 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80393498
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 18:08 schreef Dev1205 het volgende:Helaas zit er in deze molen geen maal mechanisme maar slechts een rotor die bedoeld is om de bonen te malen. Dit werkte dus voor geen ene meter met mijn kruiden.
Hoezo niet? Ik heb ook zo'n ding en gebruik het al jaren naar volle tevredenheid.



Waarom werkt dat voor jou niet?

pi_80393615
quote:
Op vrijdag 16 april 2010 18:22 schreef DoDie het volgende:
Daarmee krijg je kruiden niet kapot (komijnzaad, peperkorrels, etc)
He? Ik heb er zelf geen meer anders ging ik het voor je testen. Of misschien doe ik dat straks wel met mijn keukenmachine zelfs
  vrijdag 16 april 2010 @ 18:28:59 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80393681
Ik denk niet dat je kruiden kunt malen in een foodprocessor(tje), ParanoidEv.
En met een staammixer lijkt me ook moelijk.
pi_80393729
Ja ik bedoelde in dat bakje Niet met dat apparaat zelf. Ach, ik heb ook veelsteveel vertouwen in de elektische dingen van tegenwoordig
  vrijdag 16 april 2010 @ 18:35:41 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80393892
Ja, maar die electrische dingen die je noemt zijn niet bedoeld om specerijen te malen.
pi_80420630
Heb sinds kort ook zo'n molen en zoek eigenlijk nog lekkere recepten voor kerrie of zo...
Robin, jij hebt vast wel wat receptjes. Toch?
[an error occurred while processing this directive]
  zondag 18 april 2010 @ 00:09:37 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80434312
Oh, had je vraag gemist. Anders had ik wel geantwoord.
Maar euh, kerrie gebruik ik bijna nooit en als wel, dan een kant-en-klare. (Kerrie djawa of hot madras of zo)
Weet niet precies wat je met "kerrie of zo" bedoelt.

Maar wat ik de moeite waard vind bijvoorbeeld is zelf garam masala maken.
Naar recept van MadhurJaffrey : http://kokrobin.wordpress.com/garam-masala/
Dat is dus erg lekker in (lams)gehaktballen
Madhur heeft nog veel meer van dat soort mengsels in haar currybijbel. Allemaal lekker.
Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je bij elkaar mikt, korianderzaad, peperkorrels en fenegreek bijvoorbeeld. Even roosteren in een droge koekenpan en daarna malen. Zooo lekker.

Of zelf speculaaskruiden maken.
  zondag 18 april 2010 @ 00:13:06 #13
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_80434389


Neem een tjobe mejonge, dat is voor de ecktuh papi's die het oldskool willen rocken
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zondag 18 april 2010 @ 00:18:10 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_80434504
Ja, leuk. Dat deed ik de eerste keer toen ik sichuanpeperzout maakte.
Nou, daarna nooit meer! Dat schiet echt niet op!

  zondag 18 april 2010 @ 10:52:33 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80439530
Ik heb ook zo een oude koffiemolen, en heb hem ook wel eens gebruik om kruiden te malen. Maar gebruik daar tegenwoordig gewoon de vijzel voor, en peper komt uit de molen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80439596
Thx Robin... ga vanmiddag aan de slag!

Zo'n vijzel heb ik ook overigens maar gebruik die meer voor "natte" pasta's... (waar verse gember of knof in gaat)
[an error occurred while processing this directive]
pi_80440065
Zo'n koffiemolen is reuze handig, ik maakte er vroeger zelfs poedersuiker mee .
Voor het vervolg van dit topic is het misschien handig om een onderscheid te maken tussen kruiden (groen, blad etc, kunnen goed gehakt met staafmixer + bakje, of met de hand) en specerijen (gedroogd en hard, gaan beter met een koffiemolen, vooral ook vanwege de kleinere hoeveelheden).
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_80733442
een vijzel is super. werkt - ook voor de dingen waar mijn blender geen raad mee weet.
pi_81126676
quote:
Ja, leuk. Dat deed ik de eerste keer toen ik sichuanpeperzout maakte.
Nou, daarna nooit meer! Dat schiet echt niet op!
Sichuanpeperzout is dat lekker en waar gebruik je dat voor?
  vrijdag 7 mei 2010 @ 12:44:50 #20
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_81127398
Die molen van tomado heb ik ook. Werkt als een tierelier. Ik gebruik hem voornamelijk om gedroogde pepers te malen.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 7 mei 2010 @ 12:45:06 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_81127412
quote:
Op vrijdag 7 mei 2010 12:27 schreef r2d22 het volgende:
Sichuanpeperzout is dat lekker en waar gebruik je dat voor?
Ik doe het altijd op gekookte sperziebonen en stamppot boerenkool. En dan echt altijd.
Maar het kan natuurlijk op zoveel dingen. (Kouwe) kip of radijsjes of weet ik veel. Ik vind het lekker.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')