abonnement Unibet Coolblue
pi_77541338
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 09:13 schreef ook_gek het volgende:
Gaat lekker he? Problem na probleem na probleem.
Laat die bak nu 2 weken met rust kap met ijzer en plantenvoeding. En blijf met je handen uit die bak. Elkedag verrander je wel wat zo te lezen. Zo krijgt je vak nooit de tijd om een balans te vinden.

Ga die tijd eens gebruiken om je in te lezen. En met inlezen bedoel ik niet alleen dat geen er uit te halen wat jij wil lezen!

Je hebt je duidelijk niet goed ingelezen dat is hier duidelijk te zien!

Jij hebt als doel een aquarium zo snel mogelijk zo mooi mogelijk te krijgen en met zo veel mogelijk vissen.

Dat werkt dus zo niet! Eerst 2 tot 3 weken wachten na opbouwen om een juiste evenwicht te krijgen. Je filter gaat de juiste bacterien vormen om je waterwaardes goed te krijgen. Zelfde als je planten, laat ze met rust. Ze moeten eerst aan het licht en water wennen. Doen ze dat niet, gaan ze dood.

Anders gezegt, haal die betonne plaat voor je kop weg en neem iets aan. Jij hebt nul comma nul geduld.
Hier moet ik even op inhaken. Heb inderdaad weinig geduld maar alles wat ik heb gedaan was met een gedachten erachter. De achterwand kon ik er na 2 uur in zetten (Bron: Guppy in Ede), ik heb 4 uur gewacht. De vissen konden na 3/4 dagen erin worden gezet icm ozon apparaat van philips (Bron': meerdere lfs en verschillende fora's) en de waardes waren oke. Nu moet ik inderdaad geduld hebben en aankijken hoe het gaat en dat zal ik zeker doen.

Verder verander ik niet dagelijks grote dingen hoor, af en toe een plantje verplaatsen of zoals vandaag 3 stenen, kokosnoten toevoegen en een bruissteen. Maar mijn geduld wordt inderdaad op de proef getest

Doel valt wel ook wel mee, mijn bestand is met zorg en liefde gekozen, is niks mis mee maar op naar deel 25
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')