abonnement Unibet Coolblue
pi_76473284
PVV eist verwijdering satirisch artikel De Speld
Bobby Vinke 5 januari, 2010 lijfstijl |

De Partij Voor de Vrijheid wil dat de satirische site De Speld het artikel ‘PVV vestigt aandacht op donkere kant Ramses Shaffy‘ per direct offline haalt. Dit heeft een beleidsmedewerker namens kamerlid Hero Brinkman aan de hoofdredactie laten weten in een mail.

In het betreffende stuk laat De Speld Brinkman onder andere fulmineren tegen de overmatige aandacht voor de dood van Shaffy in de media. ‘Deze van een islamistisch Egyptische vader afkomstige hangjongere uit de jaren zeventig is te typeren als een wegbereider van de islamisering,’ valt er te lezen, maar ook dat het Kamerlid een verband legt tussen ‘het lied ‘Wij zullen doorgaan’ en de internationale Islamitische jihad’. Brinkman vindt de tekst ‘zeer kwetsend’, ’smakeloos’ en wil dat deze ‘zo spoedig mogelijk’ wordt verwijderd. Daarnaast vindt hij dat het met ‘goede satire weinig te maken [heeft]‘.

De Speld-hoofdredacteur Melle van den Berg is ronduit verbaasd. ‘De verdedigers van het vrije woord die eisen dat wij iets verwijderen, met als hoofdreden dat ze het ‘kwetsend’, ’smakeloos’, en ‘niet goed’ vinden? Dan hebben ze op hun eigen site ook nog heel wat werk te verrichten.’ Van den Berg weigert vooralsnog dan ook in te gaan op de eis van Brinkman. Wel is hij onder voorwaarden bereid een discussie met ze aan te gaan over vrijheid van meningsuiting. ‘Tuurlijk. Maar pas na een gemeenschappelijk trainingskamp van zes maanden. We willen wel zeker weten dat we met een PVV-er te maken hebben en niet een of andere HP/De Tijd-journalist.’


PVV de verderdigers van het vrije woord pff laat me niet lachen. (over lachen gesproken PVV heeft echt totaal geen humor)
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 11:02:41 #2
137949 Disana
pi_76473392
http://www.depers.nl/binn(...)-op-satire-site.html

"PVV vestigt aandacht op duistere kant Shaffy
Bewieroking chansonnier 'verloochening wortels Nederland'

De Partij voor de Vrijheid (PVV) maakt bezwaar tegen de ‘buitensporige aandacht’ voor het overlijden van de Nederlandse chansonnier Ramses Shaffy. Tweede Kamerlid Hero Brinkman bestempelt Shaffy als ‘halfislamitische drinkebroer’. Brinkman beklaagt zich over de ‘doorgeschoten salonsocialistische hippiecultuur’ waarin een Egyptisch-Russische avonturier als Shaffy een paspoort heeft kunnen bemachtigen. Ook vestigt de parlementariër de aandacht op Shaffy’s tweede voornaam: Achmed.

“Deze van een islamistisch Egyptische vader afkomstige hangjongere uit de jaren zeventig is te typeren als een wegbereider van de islamisering”, aldus Brinkman. Het Kamerlid legt een verband tussen het lied ‘Wij zullen doorgaan’ en de internationale Islamitische jihad. “Bij het achterstevoren beluisteren van de zogenaamde Shaffycantate hebben onafhankelijke deskundigen vastgesteld dat er onmiskenbaar La Illah Allah, Allah is groot gezongen wordt.” Shaffy’s bekendste hit ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ spant volgens de PVV-er ‘met superstip de kroon’. “Het zou zo op een doorsnee vrijdagmiddag uit één van de vele minaretten van Heerhugowaard kunnen schallen.”

De PVV heeft uit monde van Brinkman kamervragen aangekondigd, waarin de partij minister Plasterk zal verzoeken om Shaffy geen plek te geven in de canon van het Nederlandse lied. Tevens pleit de partij voor een algeheel verbod op producten van ‘Achmed bin Sammy’. Brinkman: “1 December 2009 gaat de geschiedenis in als de dag waarop Nederland zijn wortels verloochende. De berichtgeving rond de creatie van het songfestivallied door nationaal icoon Vader Abraham is op (s)linkse wijze de kop ingedrukt. Blijkbaar zijn we nu zover dat multikultibralteksten als ‘Laat me’ ons erfgoed beter vertegenwoordigen dan het Smurfenlied.” "

http://www.speld.nl/2009/(...)donkere-kant-shaffy/

Het gesloten topic hierover:

PVV vestigt aandacht op duistere kant Shaffy
pi_76473425
Ik vond de kopvoddentaks anders geweldige humor.

..wacht. Dat was een serieuze opmerking. Maar dit laat zien wat de PVV nou écht met vrijheid bedoelt. Namelijk niet die van tegenstanders.
pi_76473487
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:03 schreef Thijs. het volgende:
Ik vond de kopvoddentaks anders geweldige humor.

..wacht. Dat was een serieuze opmerking. Maar dit laat zien wat de PVV nou écht met vrijheid bedoelt. Namelijk niet die van tegenstanders.


Ik zou ook maar geen Cartoons maken over de PVV of Geert Wilders dan zullen we woedend zijn en een verbod eisen.
pi_76473523
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:03 schreef Thijs. het volgende:

Maar dit laat zien wat de PVV nou écht met vrijheid bedoelt. Namelijk niet die van tegenstanders.
En van mensen die in het topic over dat stukje satire heel verontwaardigd deden en het niet vonden kunnen etc. etc.
De PVV nu ook, omdat ze vinden dat het "kwetsend" is.

Volgens mij zijn zij geregeld in het nieuws omdat (bepaalde groepen) mensen vinden dat zij kwetsend bezig zijn. Maar dan hebben ze er lak aan en denken ze er niet aan om een blad voor de mond te nemen. En nu.....
pi_76473540
typisch PVV, iedereen moet alles kunnen zeggen, tenzij het tegen de PVV in gaat, dan is het demoniseren van de partij en haar standpunten

hoe kunnen mensen die lui nog serieus nemen
<@Richardfun> top Morthill ^O^
<@Richardfun> goeie HR, 10x beter dan fliepke
Ludo-Schiedam: "Morthill is juist een goede objectieve reviewer."
pi_76473548
HAHAHAHHAHAHAHAA
Mensen die nu nog op de Partij voor de VRIJHEID durven te stemmen zijn echt hersendood

Dit laat echt prachtig de hypocrisie van dit stel idioten zien. Ja, ze hebben één goed punt, het Marokkanenprobleem, maar voor de rest...
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:07:48 #8
79102 Pool
Noord noch Zuid
pi_76473572
De PVV heeft waarschijnlijk maar weinig te eisen. Matador begon in het gesloten topic over smaad, maar dit is duidelijk een parodie, op een site die volledig gebaseerd is op parodieën en satire.

Balkenende verloor niet zo lang geleden ook zijn zaak tegen Opinio.
http://www.dag.nl/binnenl(...)htszaak-opinio-83988
En dat was dan ook nog eens in de context van een verder serieus medium, terwijl iedereen binnen enkele klikken kan zien dat De Speld een satirische/parodiërende website is met alleen maar fictie.

De rechter destijds in de Opinio-zaak (een kort geding); LJN: BC8727
quote:
4. De beoordeling

4.1. De vorderingen van de Staat houden een beperking in van het in artikel 10 lid 1 EVRM neergelegde grondrecht van Opinio en [gedaade2] op vrijheid van meningsuiting. Dit recht kan slechts worden beperkt indien dit bij wet is voorzien en noodzakelijk is in een democratische samenleving, bijvoorbeeld in het belang van de openbare veiligheid of ter bescherming van de goede naam of de rechten van anderen (artikel 10 lid 2 EVRM). Van een beperking die bij de wet is voorzien is sprake, wanneer het gewraakte artikel van Opinio onrechtmatig is in de zin van artikel 6:162 BW.

4.2. De “neprede” van Balkenende in Opinio heeft tot doel het CDA uit te lokken tot het formuleren van een duidelijker visie op de islam. Het artikel is overduidelijk een verzinsel dat op karikaturale wijze (het gebrek aan) polemiek omtrent het christendom en de islam aan de orde stelt en uitlokt. Er is dus geen sprake van een onjuiste of valse weergave van feiten, zoals de Staat meent. De overgelegde commentaren met betrekking tot het artikel in een aantal landelijke bladen maken dit nog eens extra duidelijk aan het publiek voor het geval dit al zou kunnen denken dat van een waarheidsgetrouw verslag sprake zou zijn. Daardoor vervalt ook het belang van de Staat bij een rectificatie. De Staat zal bovendien zonodig via de RVD en via diplomatieke kanalen eventuele misverstanden kunnen rechtzetten. Daarbij moet ook worden bedacht dat Opinio op kritische en opiniërende wijze een debat wil aanzwengelen over een belangrijk maatschappelijk onderwerp en dat het haar in beginsel vrijstaat hiervoor de (journalistieke) vorm te kiezen die haar goed dunkt om dit te bereiken. Dit zou anders kunnen zijn indien het artikel een nodeloos grievende inhoud zou hebben of in nodeloos grievende bewoordingen zou zijn gesteld. Dat is hier echter niet het geval. Opinio heeft terecht aangevoerd dat het hier gaat om een politiek debat dat in het openbaar (en niet in de rechtszaal) moet worden gevoerd. De Staat maakt in dit geding ten onrechte gebruik van politieke argumenten om het gewraakte artikel te verbieden. Het artikel is dan ook niet onrechtmatig. Het tast – hoewel kritisch – de goede naam van Balkenende niet aan, te minder nu meteen bekend is geworden dat het om een neprede gaat. Voor zover het een kritische bejegening van Balkenende betreft, geldt dat hij zich dit als minister-president en als leider van het CDA zal moeten laten welgevallen. De Staat heeft nog aangevoerd dat de neprede “olie op het vuur is” en “een brandende sigaret in een vuurwerkwinkel”, maar concrete feiten of omstandigheden waaruit zou moeten blijken dat de neprede de openbare veiligheid in gevaar brengt zijn gesteld noch gebleken. De conclusie is dat een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting in de gegeven omstandigheden niet voldoet aan de eisen die artikel 10 lid 2 EVRM hieraan stelt. De gevraagde voorzieningen zullen daarom worden afgewezen.

4.3. De Staat zal als de in het ongelijk gestelde partij in de proceskosten worden veroordeeld.
pi_76473636
Zoals iemand al zei in het gesloten topic:

Er vallen een hoop mensen die reageren op die parodie door de mand. En de PVV zelf ook.
Zeker met betrekking tot "vrijheid".
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:10:19 #10
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_76473665
jammer dat de pvv zich zo laat kennen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:10:20 #11
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_76473668
Wat een boze-kleine-jongetjes-mentaliteit van de PVV. Pathetisch gewoon.
pi_76473746
Vanwege de smakeloosheid en het gebrek aan satire mag het desbetreffende artikel wat mij betreft wel verwijderd worden.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76473755
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:10 schreef zoalshetis het volgende:
jammer dat de pvv zich zo laat kennen.
Met hem eens.

Alhoewel ze het volgens mij allemaal bewust doen. PVV wil niet regeren.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:12:25 #14
242879 Onnoman
The On And Only
pi_76473759
ik wilde altijd op pvv stemmen om gewoon balans te krijgen in de verlinkse overheid..
maar nu is pvv echt te dieptriest bezig

nu hopen dat tante rita nog van zich laat horen
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:14:03 #15
79102 Pool
Noord noch Zuid
pi_76473824
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:12 schreef damian5700 het volgende:
Vanwege de smakeloosheid en het gebrek aan satire mag het desbetreffende artikel wat mij betreft wel verwijderd worden.
Ah, ze hebben jouw toestemming om het te verwijderen. Daar zullen ze blij mee zijn, dat jij het ze niet verplicht om het te laten staan.
pi_76473862
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:06 schreef OldJeller het volgende:

[..]

En van mensen die in het topic over dat stukje satire heel verontwaardigd deden en het niet vonden kunnen etc. etc.
De PVV nu ook, omdat ze vinden dat het "kwetsend" is.

Volgens mij zijn zij geregeld in het nieuws omdat (bepaalde groepen) mensen vinden dat zij kwetsend bezig zijn. Maar dan hebben ze er lak aan en denken ze er niet aan om een blad voor de mond te nemen. En nu.....

Inderdaad de pot verwijt de ketel de PVV maakt zich nu wel heel erg belachelijk
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 11:15:20 #17
137949 Disana
pi_76473875
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:12 schreef damian5700 het volgende:
Vanwege de smakeloosheid en het gebrek aan satire mag het desbetreffende artikel wat mij betreft wel verwijderd worden.
Wat, uit de fipo? Never nooit
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:16:14 #18
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_76473911
Pvv.

²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
pi_76474031
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:14 schreef Pool het volgende:

[..]

Ah, ze hebben jouw toestemming om het te verwijderen. Daar zullen ze blij mee zijn, dat jij het ze niet verplicht om het te laten staan.
Ik lees het zojuist pas, maar vind de poging van een dikke duim verhaal satire te maken danig mislukt.
Dit is mijn vrijheid van meningsuiting.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76474076
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:15 schreef Disana het volgende:

[..]

Wat, uit de fipo? Never nooit
Mijn humor reikt in vergelijking met jou waarschijnlijk niet zo ver. Ik vind het helemaal niks.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:20:53 #21
13921 BdR
nu ook in ultra-lowres!
pi_76474092
Error 403, alles op www.speld.nl is momenteel niet op te vragen..
http://www.speld.nl/2009/(...)donkere-kant-shaffy/

Overigens, een paar andere artikelen op Speld zijn "Balkenende blijkt verzonnen", "SGP bepleit platte aarde", "Katja Schuurman roept op tot boycot Colombiaanse coke" dus dat de site satirisch bedoeld is lijkt me vrij duidelijk..

Ook in het "PVV Shaffy" artikel ligt het er vrij dik bovenop, maar goed, het komt wat Brinkman te dicht bij de waarheid blijkbaar

[ Bericht 8% gewijzigd door BdR op 06-01-2010 11:27:24 ]
tv not rot brain..
Life is something to do when you can't get to sleep..
The snoozebar.. cause there's nothing like starting the day with a little procrastination
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:23:15 #22
79102 Pool
Noord noch Zuid
pi_76474178
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:20 schreef BdR het volgende:
Error 403, alles op www.speld.nl is momenteel niet op te vragen..
http://www.speld.nl/2009/(...)donkere-kant-shaffy/
Tja, zoveel bezoekers krijgen ze normaal niet. En misschien zijn er nog wat hackende PVV-fanboys, maar dat hoeft wellicht niet eens zo te zijn.
pi_76474253
Leugens mogen net zo goed aangepakt worden. Dit zijn leugens. wanneer PVV liegt is daar net zo goed een rechter voor die er smaad van kan maken.

Zie niet in waarom dat anders ligt omdat het nu toevallig Geert Wilders is die dingen in de mond gelegd worden die hij nooit heeft gezegd. Snap al nooit waarom bekende sterren alle leugens accepteren die ze in de mond worden gelegd terwijl ze die nooit hebben gezegd. Vooral wanneer het om zoiets gaat.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:27:12 #24
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_76474323
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door paddy op 06-01-2010 11:27:59 ]
put
your
clothes
on!
pi_76474349
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:25 schreef paddy het volgende:
Leugens mogen net zo goed aangepakt worden. Dit zijn leugens. wanneer PVV liegt is daar net zo goed een rechter voor die er smaad van kan maken.

Zie niet in waarom dat anders ligt omdat het nu toevallig Geert Wilders is die dingen in de mond gelegd worden die hij nooit heeft gezegd. Snap al nooit waarom bekende sterren alle leugens accepteren die ze in de mond worden gelegd.
De tekeningen van Kurt zijn ook gebaseerd op leugens, sinds wanneer droeg de Profeet een bom als tulband. Precies, zo kunnen we (aan de hand van je redenering) alle satire gaan verbieden.
Allah Al Watan Al Malik
pi_76474360
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:27 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

De tekeningen van Kurt zijn ook gebaseerd op leugens, sinds wanneer droeg de Profeet een bom als tulband. Precies, zo kunnen we (aan de hand van je redenering) alle satire gaan verbieden.
Gewoon aanpakken via de rechter dan toch?

Wanneer iemand dergelijke leugens gaat verkondigen over mij, en ik daar schade van ga ondervinden (en de mogelijkheden heb) probeer ik dat ook te verhalen.

Een toon is zo gezet. Pak hem dan op wat hij wel zegt. Ik vind dit dus maar een laffe actie.

En je mag voor Geert een andere naam invullen hoor. Ik hoop gewoon dat dit soort vergaande roddel, (want satire vind ik dat niet) gewoon aangepakt wordt. Kon er dus ook weinig satire in vinden. niet dat ik zo'n Wildersfan ben dus. Zou het als politicus dus niet accepteren

[ Bericht 28% gewijzigd door paddy op 06-01-2010 11:38:13 ]
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76474385
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:28 schreef paddy het volgende:
Gewoon aanpakken via de rechter dan toch?
Dus we gaan 99% van de cabaretiers maar vervolgen?
Allah Al Watan Al Malik
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:29:54 #28
79102 Pool
Noord noch Zuid
pi_76474408
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:25 schreef paddy het volgende:
Leugens mogen net zo goed aangepakt worden. Dit zijn leugens. wanneer PVV liegt is daar net zo goed een rechter voor die er smaad van kan maken.
Tenzij het dus een parodie is. Zie het hierboven gequote vonnis van de Rb Amsterdam in de Opinio-zaak. Waarbij Balkenende op fok! overigens ook gewoon de wind van voren kreeg dat hij daarover jankt, destijds ook door veel PVV-aanhangers hier.
pi_76474486
Kwetsend is het niet, smakeloos wel. Vooral omdat er een overleden zanger wordt betrokken in dit geheel, terwijl die man zich nergens meer tegen kan verweren of verzetten.
pi_76474491
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:29 schreef Pool het volgende:

[..]

Tenzij het dus een parodie is. Zie het hierboven gequote vonnis van de Rb Amsterdam in de Opinio-zaak. Waarbij Balkenende op fok! overigens ook gewoon de wind van voren kreeg dat hij daarover jankt, destijds ook door veel PVV-aanhangers hier.
Wordt er nu dan ook geschermd met een rechtszaak vanwege smaad?
Heb ik nog niets over gelezen.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:32:30 #31
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_76474511
pvv moet echt leren incasseren en relativeren. anders lijken ze op waar ze tegen optreden.

verder idd smakeloos om ramses te misbruiken voor propaganda.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_76474648
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:27 schreef Mutant01 het volgende:
De tekeningen van Kurt zijn ook gebaseerd op leugens, sinds wanneer droeg de Profeet een bom als tulband. Precies, zo kunnen we (aan de hand van je redenering) alle satire gaan verbieden.
Snap je echt het verschil tussen een leugen en een spotprent niet?

Onderstaand een spotprent uit het vorige topic:


En mocht je nog twijfelen: Hero Brinkman drinkt zijn biertje in werkelijkheid echt niet uit een glas met de vorm van Geert Wilders' hoofd...

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 06-01-2010 11:38:25 ]
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 11:36:58 #33
137949 Disana
pi_76474672
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:36 schreef Boldface het volgende:

[..]

Snap je echt het verschil tussen een leugen en een spotprent niet? Ik houd niet van generaliseren, maar je bevestigt met dit soort uitspraken wel érg het vooroordeel dat veel moslims een nogal beperkt gevoel voor humor hebben.

Onderstaand een spotprent uit het vorige topic:
[ afbeelding]afbeelding ]

En mocht je nog twijfelen: Hero Brinkman drinkt zijn biertje in werkelijkheid echt niet uit een glas met de vorm van Geert Wilders' hoofd...
Hij snapt het juist wel...
pi_76474746
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:36 schreef Boldface het volgende:

[..]

Snap je echt het verschil tussen een leugen en een spotprent niet? Ik houd niet van generaliseren, maar je bevestigt met dit soort uitspraken wel érg het vooroordeel dat veel moslims een nogal beperkt gevoel voor humor hebben.

Onderstaand een spotprent uit het vorige topic:
[ afbeelding ]

En mocht je nog twijfelen: Hero Brinkman drinkt zijn biertje in werkelijkheid echt niet uit een glas met de vorm van Geert Wilders' hoofd...
Jij bewijst hiermee juist m'n gelijk. Bedankt. Over beperkt gevoel voor humor gesproken zeg.
Allah Al Watan Al Malik
pi_76474802
Ik had mijn post al aangepast, Disana...

Al blijft het vreemd om dit nep-artikel over PVV aan te grijpen om de Mohammed-cartoons tot "leugen" te bestempelen. Het zijn spotprents...
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 11:41:03 #36
137949 Disana
pi_76474847
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:39 schreef Boldface het volgende:
Ik had mijn post al aangepast, Disana...

Al blijft het vreemd om dit nep-artikel over PVV aan te grijpen om de Mohammed-cartoons tot "leugen" te bestempelen. Het zijn spotprents...
Je begreep niet wat Mutant bedoelde en trok je generaliserende conclusie over moslims.
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:41:31 #37
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_76474868
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:25 schreef paddy het volgende:
Leugens mogen net zo goed aangepakt worden. Dit zijn leugens. wanneer PVV liegt is daar net zo goed een rechter voor die er smaad van kan maken.

Zie niet in waarom dat anders ligt omdat het nu toevallig Geert Wilders is die dingen in de mond gelegd worden die hij nooit heeft gezegd. Snap al nooit waarom bekende sterren alle leugens accepteren die ze in de mond worden gelegd terwijl ze die nooit hebben gezegd. Vooral wanneer het om zoiets gaat.
Oh god, zeg me alsjeblieft dat dit een hele slechte poging tot sarcasme is?
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
pi_76474904
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:29 schreef Pool het volgende:

[..]

Tenzij het dus een parodie is. Zie het hierboven gequote vonnis van de Rb Amsterdam in de Opinio-zaak. Waarbij Balkenende op fok! overigens ook gewoon de wind van voren kreeg dat hij daarover jankt, destijds ook door veel PVV-aanhangers hier.
Ik heb dat hele topic niet gezien volgens mij. Ben meer tegen Wilders dan tegen Balkenende...dus dan maar juichen omdat het Wilders is? Nee, ik vind dit gewoon geen humor meer. Dit is wat mij betreft dus de streep waar ze overheen gaan.
quote:
Een toon is zo gezet. Pak hem dan op wat hij wel zegt. Ik vind dit dus maar een laffe actie.

En je mag voor Geert een andere naam invullen hoor. Ik hoop gewoon dat dit soort vergaande roddel, (want satire vind ik dat niet) gewoon aangepakt wordt. Kon er dus ook weinig satire in vinden. niet dat ik zo'n Wildersfan ben dus. Zou het als politicus dus niet accepteren
Het is niet een klein leugentje
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76474919
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:39 schreef Boldface het volgende:
Ik had mijn post al aangepast, Disana...

Al blijft het vreemd om dit nep-artikel over PVV aan te grijpen om de Mohammed-cartoons tot "leugen" te bestempelen. Het zijn spotprents...
Het zijn spotprents inderdaad, net als dat dit de spot drijft met de PVV. Het enige verschil is dat het ene geschreven is en het ander afgebeeld. Wat denk jij dat cabaretiers doen op het toneel? Ze overdrijven en liegen, spreken ook over personen, bevolkingsgroepen, allemaal leugens en overdrijvingen....maar toch satire. Ik vond de spotprents over Mohammed echt humorloos, maar ik ga niet eisen dat ze weg moeten.
Allah Al Watan Al Malik
pi_76474984
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:41 schreef kingmob het volgende:

[..]

Oh god, zeg me alsjeblieft dat dit een hele slechte poging tot sarcasme is?
Oh GOD, zeg me a.u.b dat dit niet de zoveelste poging is om iemand de mond te snoeren.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76475041
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:12 schreef damian5700 het volgende:
Vanwege de smakeloosheid en het gebrek aan satire mag het desbetreffende artikel wat mij betreft wel verwijderd worden.
Satire - recht op belediging - vrijheid van meningsuiting.

PVV'ers hebben lange tenen.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 11:48:05 #42
137949 Disana
pi_76475164
Het gesloten topic was een stuk leuker.
pi_76475208
Uit het vorige topic:
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 10:02 schreef voyeur het volgende:

[..]

Dat ligt inderdaad aan jou, maar dat weet iedereen die je postgeschiedenis kent wel. Gevoel voor humor is bijna universeel, maar soms staat iemand achterin de rij.
Wat mijn postgeschiedenis te maken heeft dat ik de humor niet zie in een smakeloze satire over de rug van een pas overleden persoon wat bijzonder kwetsend is voor de nabestaanden zie ik echt niet.

[ Bericht 4% gewijzigd door paddy op 06-01-2010 11:57:16 (Probeer die maar op een normale manier) ]
pi_76475245
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:45 schreef Jibbe het volgende:

[..]

Satire - recht op belediging - vrijheid van meningsuiting.

PVV'ers hebben lange tenen.
Vind jij het verstandig om over persoonlijke smaak te gaan twisten?
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:49:38 #45
79102 Pool
Noord noch Zuid
pi_76475263
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:32 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Wordt er nu dan ook geschermd met een rechtszaak vanwege smaad?
Heb ik nog niets over gelezen.
Nee, over smaad beginnen alleen Matador en Paddy.

De PVV eist volgens het bericht van de Pers wel verwijdering.
quote:
Een beleidsmedewerker heeft namens Brinkman de hoofdredactie van De Speld per e-mail gesommeerd het verhaal te verwijderen.
Met een sommatie tot verwijdering pretendeer je het recht te hebben op verwijdering. Dat recht is er echter niet, gezien bijvoorbeeld de Balkenende-zaak.
pi_76475328
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:42 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

Het zijn spotprents inderdaad, net als dat dit de spot drijft met de PVV. Het enige verschil is dat het ene geschreven is en het ander afgebeeld. Wat denk jij dat cabaretiers doen op het toneel? Ze overdrijven en liegen, spreken ook over personen, bevolkingsgroepen, allemaal leugens en overdrijvingen....maar toch satire. Ik vond de spotprents over Mohammed echt humorloos, maar ik ga niet eisen dat ze weg moeten.
Ik heb er als mod nog wel eens wat weggehaald. Die gingen gewoon te ver.

Ik denk hier dus heel anders over. Veel users wringen hun handen omdat het nu Geert wilders is. Ik denk net zo over dergelijke dingen wanneer het Wilders niet is

Hem bespotten maakt me niet uit. Zeggen dat hij dingen zegt, terwijl die als waarheid naar buiten gebracht worden, vind ik werkelijk weinig lachen aan. en ja, daarbij denk ik ook aan de nabestaanden van Ramses
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76475337
Het is een zeer geslaagde parodie, en daarmee voor degenen tegen wie dit gericht is een zeer geslaagde hekeling, want als je de bron niet had gezien, zou je denken dat dat stukje echt is. Een parodie houdt de mens een spiegel voor, en natuurlijk wil niemand geconfronteerd worden met de eigen wat minder fraaie trekjes.
I´m back.
pi_76475416
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:49 schreef Pool het volgende:

[..]

Nee, over smaad beginnen alleen Matador en Paddy.

De PVV eist volgens het bericht van de Pers wel verwijdering.
[..]

Met een sommatie tot verwijdering pretendeer je het recht te hebben op verwijdering. Dat recht is er echter niet, gezien bijvoorbeeld de Balkenende-zaak.
Jij zet nu stevig in op het begrip sommeren, terwijl dit de versie van De Pers is naar aanleiding van een mail die wij niet onder ogen hebben gezien.
Een mail sturen met een klemmend verzoek om verwijdering vind ik an sich vrij redelijk, volgens mij persoonlijke smaak.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:53:22 #49
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76475435
De beste satire is satire die in eerste instantie niet als satire wordt opgevat. Altijd op het randje, of er net overheen. Het gewraakte artikel is wat dat betreft nog veel te dik aangezet, daar trapt natuurlijk niemand in. Hoewel?

En nog eens: met fatsoen of goede smaak heeft dit soort humor niets uit te staan. Pas als het wringt en snijdt, is het goed. De discussie die nu door zekere types hier wordt aangezwengeld, krijgt dan ook Noord-Koreaanse trekjes. Nog even en ook ónze heren politici gaan bepalen welke grappen "goed" zijn en welke niet.

Laat het een les zijn voor de PVV.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:55:36 #50
180385 Horloge
Zoals het klokje thuis tikt.
pi_76475556
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:51 schreef paddy het volgende:Hem bespotten maakt me niet uit. Zeggen dat hij dingen zegt, terwijl die als waarheid naar buiten gebracht worden, vind ik werkelijk weinig lachen aan. en ja, daarbij denk ik ook aan de nabestaanden van Ramses
Het staat blijkbaar (ik heb het niet kunnen checken) op een satirische website. Als het nou op nu.nl had gestaan had je een punt. Maar nu is het zó obvious dat het gaat om satire. Alleen als je het inderdaad uit de context gaat halen en de tekst als los object gaat beschouwen kun je denken dat het gaat om een objectieve tekst. En dat is dus precies wat je niet moet doen.
pi_76475586
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:41 schreef Disana het volgende:
Je begreep niet wat Mutant bedoelde en trok je generaliserende conclusie over moslims.
Ik nam niet voor niets mijn woorden terug, door de post te editten. Beetje jammer dat je daar dan over doorgaat. Ik had mijn inschattingsfout al erkend, namelijk.
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:42 schreef Mutant01 het volgende:
Het zijn spotprents inderdaad, net als dat dit de spot drijft met de PVV. Het enige verschil is dat het ene geschreven is en het ander afgebeeld. Wat denk jij dat cabaretiers doen op het toneel? Ze overdrijven en liegen, spreken ook over personen, bevolkingsgroepen, allemaal leugens en overdrijvingen....maar toch satire. Ik vond de spotprents over Mohammed echt humorloos, maar ik ga niet eisen dat ze weg moeten.
Nee, er zijn meer verschillen. Spotprents zijn onmiddellijk als zodanig herkenbaar. Teksten kunnen uit hun context worden gerukt, gaan een eigen leven leiden, komen op andere plekken terecht, enzovoort. Voor cabaretiers geldt hetzelfde als voor spotprents: een voorstelling van bijvoorbeeld Hans Teeuwen is echt prima te onderscheiden van het NOS Journaal.

Een tweede verschil tussen de Mohammed-cartoons en deze Brinkman-satire is dat Mohammed geen woorden in de mond kreeg gelegd. Mohammed werd alleen op een bepaalde manier afgebeeld, zoals dat ook gebeurt bij die spotprent van Brinkman. In het satirische artikel wordt Brinkman echter "geciteerd".

De spotprents van Mohammed mogen van mij, dit satirische artikel over de PVV mag van mij ook. Ik vind het alleen smakeloos om een dode zanger in dit geheel te betrekken; dat had die website niet moeten doen.

Dat de PVV moord en brand schreeuwt, begrijp ik. Ik heb er geen begrip voor dat ze het doen, maar dat ze het doen begrijp ik prima. Het genereert weer de nodige media-aandacht en daar is het ze precies om te doen bij de PVV. Ze grijpen alles aan om in het nieuws te zijn, dag-in, dag-uit.
pi_76475823
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:55 schreef Horloge het volgende:
Het staat blijkbaar (ik heb het niet kunnen checken) op een satirische website. Als het nou op nu.nl had gestaan had je een punt. Maar nu is het zó obvious dat het gaat om satire. Alleen als je het inderdaad uit de context gaat halen en de tekst als los object gaat beschouwen kun je denken dat het gaat om een objectieve tekst. En dat is dus precies wat je niet moet doen.
En dat is nou juist wat je met tekst heel makkelijk kunt doen, zeker in een vlugge wereld als internet, waarbij mensen vaak nalaten om bronnen te checken.

Overigens heeft premier Balkenende inmiddels ook gereageerd op het voorval:
quote:
"Als het nou op nu.nl had gestaan had je een punt. Maar nu is het zó obvious dat het gaat om satire. Alleen als je het inderdaad uit de context gaat halen en de tekst als los object gaat beschouwen kun je denken dat het gaat om een objectieve tekst. En dat is dus precies wat je niet moet doen", aldus premier Balkenende, zojuist tijdens een persconferentie.
Kijk, ZO makkelijk is het...
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:01:13 #53
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76475860
Ach, deze samenleving is zo losgeslagen, dolgedraaid dat zelfs expliciete satire, goed of niet, smakeloos of geslaagd, met stalen gezichten en zure muilen aan een analyse wordt onderworpen. We snappen onszelf niet meer.

Ik zweer het, als Koot&Bie nu nog op tv zouden zijn, werden ze regelmatig door jan en alleman voor de rechter gedaagd. Leve de fatsoenskramp.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:03:00 #54
137949 Disana
pi_76475953
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:01 schreef Ringo het volgende:
Ach, deze samenleving is zo losgeslagen, dolgedraaid dat zelfs expliciete satire, goed of niet, smakeloos of geslaagd, met stalen gezichten en zure muilen aan een analyse wordt onderworpen. We snappen onszelf niet meer.

Ik zweer het, als Koot&Bie nu nog op tv zouden zijn, werden ze regelmatig door jan en alleman voor de rechter gedaagd. Leve de fatsoenskramp.
Ja dat vermoed ik ook.

En dan wordt er gezegd dat users dit leuk vinden omdat het om Wilders gaat. Nou, vroeger zat iedereen te lachen als Freek de Jonge een spiegel voorhield.
pi_76476015
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:01 schreef Ringo het volgende:
Ach, deze samenleving is zo losgeslagen, dolgedraaid dat zelfs expliciete satire, goed of niet, smakeloos of geslaagd, met stalen gezichten en zure muilen aan een analyse wordt onderworpen. We snappen onszelf niet meer.

Ik zweer het, als Koot&Bie nu nog op tv zouden zijn, werden ze regelmatig door jan en alleman voor de rechter gedaagd. Leve de fatsoenskramp.
Zou je denken na het idee om naar aanleiding van dit partijen te verbieden ? Paqrtij verbieden bij onzinnige uitspraken?
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:11:00 #56
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76476315
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:04 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Zou je denken na het idee om naar aanleiding van dit partijen te verbieden ? Paqrtij verbieden bij onzinnige uitspraken?
. Domheid is alomtegenwoordig, dat blijkt.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:13:28 #57
222922 Fortune_Cookie
I sit and ponder... Huh?
pi_76476420
Dat er serieus mensen zijn die NIET begrijpen dat als dergelijke satire verboden wordt werkelijk geen enkele uiting meer veilig is beangstigt me.

De kortzichtigheid kent geen grenzen meer.
Intelligent, but fucked up.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:18:41 #58
137949 Disana
pi_76476657
Het is nu zelfs op de radio. Speld.nl is offline vanwege de grote vraag.
pi_76476766
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:13 schreef Fortune_Cookie het volgende:
Dat er serieus mensen zijn die NIET begrijpen dat als dergelijke satire verboden wordt werkelijk geen enkele uiting meer veilig is beangstigt me. De kortzichtigheid kent geen grenzen meer.
Mee eens, maar de PVV is nogal hypocriet. Ze gedragen zich wat dat betreft bijna net zoals de extremistische moslims die ze zo verafschuwen. Die schreeuwen ook moord en brand als ze worden bespot, terwijl ze zichzelf regelmatig grof uitlaten over anderen.

Een ander voorbeeld is hoe de PVV de mond vol heeft over de "Staatsomroep" en de veronderstelde linkse invloed op de omroep, terwijl ze dan weer TEGEN een EU-resolutie stemmen die de mediamacht van Berlusconi in Italië aan de kaak wilde stemmen.
pi_76476780
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:13 schreef Fortune_Cookie het volgende:
Dat er serieus mensen zijn die NIET begrijpen dat als dergelijke satire verboden wordt werkelijk geen enkele uiting meer veilig is beangstigt me.

De kortzichtigheid kent geen grenzen meer.
Mag ik daar waarachtig nog een andere mening over hebben of wil je iedereen met een andere mening op die manier de mond snoeren door ze kortzichtig en wat ik hier allemaal niet lees te noemen?

Je mening hoeft geen waarheid te zijn, net als die van mij niet.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76476831
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:19 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Ik lees het zojuist pas, maar vind de poging van een dikke duim verhaal satire te maken danig mislukt.
Dit is mijn vrijheid van meningsuiting.

Die PVVers herken je toch zo
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:24:23 #62
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76476899
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:21 schreef paddy het volgende:

[..]

Mag ik daar waarachtig nog een andere mening over hebben of wil je iedereen met een andere mening op die manier de mond snoeren door ze kortzichtig en wat ik hier allemaal niet lees te noemen?

Je mening hoeft geen waarheid te zijn, net als die van mij niet.
In je wiek geschoten? Wie snoert jou de mond? Je was het verdomme zelf die het vorige topic sloot. Doe eens gewoon, dus.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76476928
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:22 schreef 311258 het volgende:

[..]

Die PVVers herken je toch zo
Ik zal nooit op de PVV stemmen dus je punt is?
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76476944
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:21 schreef paddy het volgende:

[..]

Mag ik daar waarachtig nog een andere mening over hebben of wil je iedereen met een andere mening op die manier de mond snoeren door ze kortzichtig en wat ik hier allemaal niet lees te noemen?

Je mening hoeft geen waarheid te zijn, net als die van mij niet.
Klopt u mag van mening zijn dat de vrijheids van menings uiting beperkt moet worden zoals vele PVVers dat ook vinden waaronder Hero Brinkman.
pi_76476958
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:24 schreef Ringo het volgende:

[..]

In je wiek geschoten? Wie snoert jou de mond? Je was het verdomme zelf die het vorige topic sloot. Doe eens gewoon, dus.
Het werd nieuws op het moment dat de PVV reageerde

Voor de tijd was het gewoon ONZ
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76477019
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:25 schreef 311258 het volgende:

[..]

Klopt u mag van mening zijn dat de vrijheids van menings uiting beperkt moet worden zoals vele PVVers dat ook vinden waaronder Hero Brinkman.
De PVV wordt ook gewoon aangeklaagd wegens smaad
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:28:40 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76477085
Geen Stijl doet vrolijk mee
quote:
Hero Brinkman verwekt kind bij Fatima Elatik
AMSTERDAM - ANP. De bekende rechts-imbeciele politicus Hero Brinkman wordt vader! Zulks heeft de prominente havik van de PVV per ongeluk bekend gemaakt tijdens een van zijn dagelijkse rants in Café Lowietje in Den Haag. Brinkman, die op doktersrecept circa vijftien liter Hollandia-bier per dag consumeert, wordt wel vaker betrapt op het doen van minder snuggere uitspraken. Maar het bericht over zijn toekomstige vaderschap steekt hij inmiddels niet meer onder stoelen of banken. "Ja hoor, het is echt waar!" aldus een zwaar lallende Brinkman over de telefoon. "En ik hou het HAHAHAHAHA!!!" Volgens de berichten zou Brinkman tijdens een eindeloze scheldpartij over heroïnehoeren zijn gevoelige bekentenis er pardoes uit gefloept hebben. Ook zou Brinkman na enig aandringen de moeder in kwestie genoemd hebben: De razend-populaire PvdA-stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik. "Ik greep d'r bij die doek. En blafte haar ongenadig vol met mijn lelieblanke but. De teef!" Navraag bij Elatik wijst uit dat dronken mensen inderdaad de waarheid spreken. Hysterisch snikkend: "Het is waar! Maar ik vind het zo kwetsend, smakeloos en niet goed. Kunt u het alstublieft niet opschrijven?" Sorry mevrouw. Daar kunnen we niet aan beginnen. De waarheid is hard en dient altijd vermeld te worden. Sterkte met alles. Partijleider Geert Wilders weigert op de kwestie in te gaan. Een inmiddels nuchtere Hero Brinkman onthoudt zich eveneens van ieder commentaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76477117
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:22 schreef 311258 het volgende:

[..]

Die PVVers herken je toch zo
Ik kan over de gedachte erachter wel begrip opbrengen, maar ik vind de uitvoering simpelweg onvoldoende.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76477133
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:25 schreef paddy het volgende:

[..]

Het werd nieuws op het moment dat de PVV reageerde

Voor de tijd was het gewoon ONZ

Ja het is nogal wat.

Een Partij die zegt voorvechter te zijn van de VRIJHEIDS van MENINGSUITING wil dat een Satire Artikel word verwijdert.

Bedoel hoe sneu en ongeloofwaardig is de PVV dan wel niet.

Dat snap je toch wel????????
pi_76477145
Wat een kinderachtig clubje is de PVV toch ook. Hoewel ik inmiddels gewend moet zijn geraakt aan dergelijke hersenscheten afkomstig uit het kamp van Wilders en consorten viel mijn mond desondanks open van verbazing. Het betreft een stukje satire waar de PVV tegen ageert. Satire kan bijkans worden beschouwd als het summum van een samenleving met vrijheid van meningsuiting. Maar volgens de PVV is vrijheid enkel een groot goed wanneer de partij niet het lijdende voorwerp is.

Nederlanders die nu nog wensen te stemmen op de PVV, die hebben werkelijk weinig verstand. Hoe kun je je nou achter een partij scharen die er zo'n dubbele moraal op nahoudt?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:30:05 #71
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76477151
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:27 schreef paddy het volgende:

[..]

De PVV wordt ook gewoon aangeklaagd wegens smaad
Ja, en daar zijn we blij mee.
Je zal godverdomme rechter zijn en voortdurend dit soort kutzaken voor je knar krijgen.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76477195
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:29 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Ik kan over de gedachte erachter wel begrip opbrengen, maar ik vind de uitvoering simpelweg onvoldoende.

Kunt u begrip opbrengen dat de PVV (voorvechters van de vrijheids van menings uiting zeggen ze tenminste) dit artikel wil laten verwijderen.?????
pi_76477199
Vrijheid van mening is dus.....Ik mag zeggen dat je pedofiel bent en dit op internet zetten? Of ik mag zeggen dat jij hebt gezegd dat je de koningin op 30 april wil vermoorden? Dat jij zegt dat de buurman de overbuurvrouw uit de wijk wil zetten omdat de hele familie moordenaars of criminelen zijn?

Laat mij dergelijke satire dan maar nooit snappen
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:31:40 #74
137949 Disana
pi_76477219
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:21 schreef paddy het volgende:

[..]

Mag ik daar waarachtig nog een andere mening over hebben of wil je iedereen met een andere mening op die manier de mond snoeren door ze kortzichtig en wat ik hier allemaal niet lees te noemen?

Je mening hoeft geen waarheid te zijn, net als die van mij niet.
Ik begrijp niet goed waarom je het zo vaak over 'de mond snoeren' hebt paddy. Ik lees hierboven gewoon een algemeen uitgesproken vrees. Er worden geen users aangewezen, er wordt in het algemeen gesteld dat het beangstigend zou zijn als satire verboden zou worden omdat het hek dan van de dam is wat betreft vrijheid van meningsuiting.

Verder vind ik dat je over een mening ook een mening mag hebben. Ik zie dat niet als 'de mond snoeren' maar als wat het is: het tegenover elkaar zetten van meningen.
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:31:50 #75
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76477227
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Geen Stijl doet vrolijk mee
[..]
Het hek is van de dam EN TERECHT.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:34:01 #76
137949 Disana
pi_76477303
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef Ringo het volgende:

[..]

Het hek is van de dam EN TERECHT.
Nah... dat vind ik nou juist weer een plat stukje dat alleen maar meevaart op het succes van het Speld.nl stukje. Speld.nl borduurde kunstig voort op de kamervragen over Kinderen voor Kinderen, Sinterklaas en wat al niet meer; GS bedrijft platte spot waar geen enkele laag in zit.
pi_76477310
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:27 schreef paddy het volgende:

[..]

De PVV wordt ook gewoon aangeklaagd wegens smaad
Smaad is heel iets anders dan satire, dat snap je hopelijk wel.

Laat ik het zo zeggen: satire kan eigenlijk geen smaad zijn. Het is smaad wanneer er een belastend artikel over Wilders wordt geschreven en gepresenteerd als de waarheid, terwijl dat niet zo is. Pas dan is de kwalificatie smaad relevant.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:34:20 #78
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76477316
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef paddy het volgende:
Vrijheid van mening is dus.....Ik mag zeggen dat je pedofiel bent en dit op internet zetten? Of ik mag zeggen dat jij hebt gezegd dat je de koningin op 30 april wil vermoorden? Dat jij zegt dat de buurman de overbuurvrouw uit de wijk wil zetten omdat de hele familie moordenaars of criminelen zijn?

Laat mij dergelijke satire dan maar nooit snappen
Ben jij zelf nou ook zo'n snottebel die niet binnen drie seconden doorhad dat dit bericht van a tot z verzonnen is?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:35:14 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76477348
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:34 schreef Disana het volgende:

[..]

Nah... dat vind ik nou juist weer een plat stukje dat alleen maar meevaart op het succes van het Speld.nl stukje. Speld.nl borduurde kunstig voort op de kamervragen over Kinderen voor Kinderen, Sinterklaas en wat al niet meer; GS bedrijft platte spot waar geen enkele laag in zit.
GS heeft dan ook niet voor niets veel en veel meer bezoekers dan Speld.nl
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76477349
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:13 schreef Fortune_Cookie het volgende:
Dat er serieus mensen zijn die NIET begrijpen dat als dergelijke satire verboden wordt werkelijk geen enkele uiting meer veilig is beangstigt me.

De kortzichtigheid kent geen grenzen meer.
Klopt, kortzichtigheid kent geen grenzen. Satire moet kunnen door een pas overleden persoon te misbruiken daarvoor maar satirisch marokkaanse criminelen rifapen noemen is een halszaak en daarbij ben jij juist één van de eersten die moord en brand schreeuwt in koor met je voyeuristische vriendje.

Over kortzichtigheid en mond snoeren gesproken beste gronk.
pi_76477379
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef paddy het volgende:
Vrijheid van mening is dus.....Ik mag zeggen dat je pedofiel bent en dit op internet zetten? Of ik mag zeggen dat jij hebt gezegd dat je de koningin op 30 april wil vermoorden? Dat jij zegt dat de buurman de overbuurvrouw uit de wijk wil zetten omdat de hele familie moordenaars of criminelen zijn?

Laat mij dergelijke satire dan maar nooit snappen

Lees het stukje eens voor je zo zielig begint te janken.
Sjonge sjonge. en maar roepen dat je geen PVV stemt.

Als je over Mohammed mag vergelijken met Hitler de Islam met Fascisme de Koran met Mein Kampf en het is niet satirische bedoelt

Dan kan dat Satirische stukje over Hero Brinkman zeker.

Dat snap je toch wel????????
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:36:23 #82
284877 Buzios
Mr Inside Information
pi_76477398
Waar ik in een ander forum nog heb geprobeerd om enkele standpunten van de PVV kritisch te bekijken, objectief te boordelen en een aantal zelfs heb verdedigd.....
kan ik hier allleen maar de conclusie trekken dat de PVV toch bezig is om haar eigen glazen weer in te gooien.
"She puts whiskey in the coffee, she puts whiskey in the tea,
She puts whiskey in the whiskey and the rest of it in me."
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:37:05 #83
137949 Disana
pi_76477427
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

GS heeft dan ook niet voor niets veel en veel meer bezoekers dan Speld.nl
En het is niet voor niets dat ik er vrijwel nooit kom

Trappen om het trappen, spotten om het spotten, zonder verdere bedoeling dán het trappen en spotten, vind ik niet zo boeiend. Het Speld.nl stukje was juist zo grappig omdat het helemaal in lijn was met de kamervragen waar de PVV mee komt.
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:37:06 #84
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76477428
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:34 schreef Disana het volgende:

[..]

Nah... dat vind ik nou juist weer een plat stukje dat alleen maar meevaart op het succes van het Speld.nl stukje. Speld.nl borduurde kunstig voort op de kamervragen over Kinderen voor Kinderen, Sinterklaas en wat al niet meer; GS bedrijft platte spot waar geen enkele laag in zit.
Wat er precies staat, interesseert me niet eens. Flauw, ongein, maakt niet uit. GS snapt de essentie van deze discussie en laat zien hoe ze denken over dit soort politieke pruttelarijen.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76477438
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:35 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Klopt, kortzichtigheid kent geen grenzen. Satire moet kunnen door een pas overleden persoon te misbruiken
Inderdaad zoals Mohammed een Fascist noemen.
pi_76477491
Ook de hypocrisie van sommige rechtsmensen kent weer eens geen grenzen. Hoe treurig moet je zijn om je in alle bochten te wringen om toch maar in de bres te kunnen springen voor de PVV.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:39:00 #87
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76477507
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:35 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Klopt, kortzichtigheid kent geen grenzen. Satire moet kunnen door een pas overleden persoon te misbruiken daarvoor maar satirisch marokkaanse criminelen rifapen noemen is een halszaak en daarbij ben jij juist één van de eersten die moord en brand schreeuwt in koor met je voyeuristische vriendje.

Over kortzichtigheid en mond snoeren gesproken beste gronk.
Ha, de vrouw die voortdurend ongesteld is. Welkom in het topic!
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:39:21 #88
137949 Disana
pi_76477525
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:36 schreef Buzios het volgende:
Waar ik in een ander forum nog heb geprobeerd om enkele standpunten van de PVV kritisch te bekijken, objectief te boordelen en een aantal zelfs heb verdedigd.....
kan ik hier allleen maar de conclusie trekken dat de PVV toch weer bezig is haar eigen glazen in te gooien.
Dat weet ik nog niet zo als ik de verontwaardigde reacties her en der lees over het Speld.nl stukje. Ik vermoed eerder dat er toch wel aardig wat PVV aanhangers zullen zijn die zich mede bespot voelen.
pi_76477530
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef paddy het volgende:
Vrijheid van mening is dus.....Ik mag zeggen dat je pedofiel bent en dit op internet zetten?
Dat is idd wel de geëigende manier van bepaalde aanhangers van een politieke voorkeur om te reageren op andersdenkenden, maar is natuurlijk vrijwel zeker vaak smaad/laster. Dat begrijp je idd goed, tegen de parodie van andersdenkenden zetten die lui vaak smaad en laster in van de meest lugubere soort en verkopen dat dan ook zogenaamd als parodie.
I´m back.
pi_76477570
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef paddy het volgende:
Vrijheid van mening is dus.....Ik mag zeggen dat je pedofiel bent en dit op internet zetten? Of ik mag zeggen dat jij hebt gezegd dat je de koningin op 30 april wil vermoorden? Dat jij zegt dat de buurman de overbuurvrouw uit de wijk wil zetten omdat de hele familie moordenaars of criminelen zijn?

Laat mij dergelijke satire dan maar nooit snappen
Wel als het duidelijk is dat het satire is. En dat is bij De Speld zo, als je de website bekijkt, kun je niet anders concluderen dat het satire is.
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:40:32 #91
284877 Buzios
Mr Inside Information
pi_76477576
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:38 schreef KoosVogels het volgende:
Ook de hypocrisie van sommige rechtsmensen kent weer eens geen grenzen. Hoe treurig moet je zijn om je in alle bochten te wringen om toch maar in de bres te kunnen springen voor de PVV.
Ik moet toegeven meneer Vogels dat dit inderdaad een zeer zielige vertoning is van de PVV.
"She puts whiskey in the coffee, she puts whiskey in the tea,
She puts whiskey in the whiskey and the rest of it in me."
pi_76477640
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:40 schreef Buzios het volgende:

[..]

Ik moet toegeven meneer Vogels dat dit inderdaad een zeer zielige vertoning is van de PVV.
Dat las ik. Vandaar de toevoeging 'sommige' rechtsmensen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_76477659
quote:
Disclaimer

De artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Ze geven slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. De redactie behoudt zich het recht voor stijlmiddelen te gebruiken die, ondanks dat de intentie daartoe bij de redactie ontbreekt, ertoe kunnen leiden dat lezers van Speld.nl zich geschokt, beledigd of gekwetst voelen. Speld.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor materiële of immateriële schade ontstaan door via Speld.nl openbaar gemaakte publicaties.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:43:01 #94
137949 Disana
pi_76477668
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:38 schreef KoosVogels het volgende:
Ook de hypocrisie van sommige rechtsmensen kent weer eens geen grenzen. Hoe treurig moet je zijn om je in alle bochten te wringen om toch maar in de bres te kunnen springen voor de PVV.
Er zijn nu zelfs mensen die het ineens kwalijk vinden dat de dode Ramses hiervoor werd gebruikt. Ik wed dat de vrienden van Ramses dit prima kunnen waarderen.
pi_76477712
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef 311258 het volgende:

[..]

Kunt u begrip opbrengen dat de PVV (voorvechters van de vrijheids van menings uiting zeggen ze tenminste) dit artikel wil laten verwijderen.?????
Ik vind het dom dat ze gereageerd hebben.Had een ander voor ze moeten doen. Het waren gewoon leugens die hun eigen leven gaan leiden. Zo heb ik meerdere rechtszaken gezien waar, ook al blijkt iemand onschuldig te zijn, deze schuldvraag door de burger altijd blijft hangen.

Mensen die veroordeeld blijven totdat je ze de uitspraak laat zien, en dan nog achter de rug om zeggen waar rook is... Het gaat me ook om de familie die er nu doorgehaald zou worden wanneer hier niet tegenin gegaan ou worden, meneer. heb u daar wel aan gedacht? Bent u bekend met de kring en een zin fluisteren die weer verder fluistert?

Het gaat me dus niet eens om de naam Geert Wilders.

En mijn mening over de PVV staat wel ergens. Ik denk dat deze partij net zo min aan de macht moet komen als een communistische partij. Denk ook niet dat ze WILLEN regeren.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76477733
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:37 schreef 311258 het volgende:

[..]

Inderdaad zoals Mohammed een Fascist noemen.
Die is al honderden jaren dood zonder directe nabestaanden. (als hij al bestaan heeft)
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:46:12 #97
284877 Buzios
Mr Inside Information
pi_76477788
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:39 schreef Disana het volgende:

[..]

Dat weet ik nog niet zo als ik de verontwaardigde reacties her en der lees over het Speld.nl stukje. Ik vermoed eerder dat er toch wel aardig wat PVV aanhangers zullen zijn die zich mede bespot voelen.
Ik spreek hier voor mezelf. En ik heb altijd aangegeven dat ik geen PVV aanhanger ben , maar ik ben zeker niet per definitie tegen. Ik vind dat ze een aantal goede punten in hun parijprogramma hebben, en ook een aantal hele slechte. De punten daar waar ik me in kan vinden verdedig ik met mijn argumenten.
Ik ben op dit moment geen aanhanger van geen enkele partij.

Wel vind ik dit een belachelijke actie van de PVV.
"She puts whiskey in the coffee, she puts whiskey in the tea,
She puts whiskey in the whiskey and the rest of it in me."
pi_76477795
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef Ringo het volgende:

[..]

Het hek is van de dam EN TERECHT.
Iedereen wil Hero nu uit de tent lokken.
I´m back.
pi_76477810
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:36 schreef Buzios het volgende:
Waar ik in een ander forum nog heb geprobeerd om enkele standpunten van de PVV kritisch te bekijken, objectief te boordelen en een aantal zelfs heb verdedigd.....
kan ik hier allleen maar de conclusie trekken dat de PVV toch weer bezig is haar eigen glazen in te gooien.
Inderdaad de vrijheids van menings uiting geld alleen voor de PVV aldus de PVV.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:48:27 #100
137949 Disana
pi_76477876
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:46 schreef Buzios het volgende:

[..]

Ik spreek hier voor mezelf. En ik heb altijd aangegeven dat ik geen PVV aanhanger ben , maar ik ben zeker niet per definitie tegen. Ik vind dat ze een aantal goede punten in hun parijprogramma hebben, en ook een aantal hele slechte. De punten daar waar ik me in kan vinden verdedig ik met mijn argumenten.
Ik ben op dit moment geen aanhanger van geen enkele partij.

Wel vind ik dit een belachelijke actie van de PVV.
Je bedoelt dat je vindt dat ze niet hadden moeten reageren? Dat ben ik met je eens. Maar als niet-sympathisant van de PVV moet ik ook wel weer lachen om de hypocrisie van die partij.
pi_76477886
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef 311258 het volgende:

[..]

Kunt u begrip opbrengen dat de PVV (voorvechters van de vrijheids van menings uiting zeggen ze tenminste) dit artikel wil laten verwijderen.?????
Je bedoelt dat een PVV-medewerker een mailtje heeft gestuurd met daarin het klemmende verzoek om verwijdering?
Ik vind het redelijk.

Helemaal als je dit vergelijkt met wat Kurt Westengaard (er werd namelijk in deze topic iets gezegd over de Deense cartoonaffaire) allemaal heeft meegemaakt en nog steeds moet doormaken.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76477888
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:43 schreef paddy het volgende:

[..]

Ik vind het dom dat ze gereageerd hebben.Had een ander voor ze moeten doen. Het waren gewoon leugens die hun eigen leven gaan leiden. Zo heb ik meerdere rechtszaken gezien waar, ook al blijkt iemand onschuldig te zijn, deze schuldvraag door de burger altijd blijft hangen.

Mensen die veroordeeld blijven totdat je ze de uitspraak laat zien, en dan nog achter de rug om zeggen waar rook is... Het gaat me ook om de familie die er nu doorgehaald zou worden wanneer hier niet tegenin gegaan ou worden, meneer. heb u daar wel aan gedacht? Bent u bekend met de kring en een zin fluisteren die weer verder fluistert?

Het gaat me dus niet eens om de naam Geert Wilders.

En mijn mening over de PVV staat wel ergens. Ik denk dat deze partij net zo min aan de macht moet komen als een communistische partij. Denk ook niet dat ze WILLEN regeren.
Een eigen leven leiden? Dat is natuurlijk nonsens. Als dat het geval zou zou zijn, dan zou het onmogelijk zijn om nog satische stukken te schrijven. Maar misschien moet de ietwat beperkt begaafde tokkiemens gewoon verre blijven van satire. Met diens beperkte verstandelijke vermogen kan hij of zij wellicht geen onderscheid maken tussen realiteit en fictie.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_76477890
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:43 schreef Disana het volgende:

[..]

Er zijn nu zelfs mensen die het ineens kwalijk vinden dat de dode Ramses hiervoor werd gebruikt. Ik wed dat de vrienden van Ramses dit prima kunnen waarderen.
Jij vult dat nu ook gewoon in zoals je er zelf over denkt. Mensen die een gelifde hebben verloren en waar de hele familie als uitschot wordt bestempeld accepteer jij ook niet wanneer je familie je lief is toch? Ieder mens is verschillend.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76477913
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:22 schreef 311258 het volgende:

[..]

Die PVVers herken je toch zo
Dat is een parodie op zichzelf hier op Fok!, niemand is hier een aanhanger van de PVV nl.
Maar als er dan eens een poll verschijnt, op wie stem je, dan is de uitslag PVV 380, PvdA 2, D66 13 etc.
I´m back.
pi_76477925
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:48 schreef paddy het volgende:

[..]

Jij vult dat nu ook gewoon in zoals je er zelf over denkt. Mensen die een gelifde hebben verloren en waar de hele familie als uitschot wordt bestempeld accepteer jij ook niet wanneer je familie je lief is toch? Ieder mens is verschillend.
Punt is alleen dat Ramses niet het mikpunt is van de spot. Lees jij overigens wel eens columns?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_76477945
Geert moet nu tonen dat de PVV geen tweede LPF is en stappen ondernemen. Ik heb vertrouwen in Geert.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:50:03 #107
137949 Disana
pi_76477950
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:48 schreef paddy het volgende:

[..]

Jij vult dat nu ook gewoon in zoals je er zelf over denkt. Mensen die een gelifde hebben verloren en waar de hele familie als uitschot wordt bestempeld accepteer jij ook niet wanneer je familie je lief is toch? Ieder mens is verschillend.
Ja natuurlijk vul ik dat in. Ik STEL toch ook niet dat het zo is?

Ik begrijp niet waar dat uitschot vandaan komt?
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:50:16 #108
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_76477961
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef paddy het volgende:
Vrijheid van mening is dus.....Ik mag zeggen dat je pedofiel bent en dit op internet zetten? Of ik mag zeggen dat jij hebt gezegd dat je de koningin op 30 april wil vermoorden? Dat jij zegt dat de buurman de overbuurvrouw uit de wijk wil zetten omdat de hele familie moordenaars of criminelen zijn?
Zie je dan echt geen enkel verschil tussen dit soort beschuldigingen en een satirisch artikel op een satirische website? Of denk je ook dat Evert ten Napel in de AH commentaar zat te geven omdat hij de winterstop anders niet doorkomt, Marijke Helwegen op de Unesco Werelderfgoedlijst staat en het Nederlandse leger Reykjavik aan het aanvallen is?
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_76477962
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:48 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Een eigen leven leiden? Dat is natuurlijk nonsens. Als dat het geval zou zou zijn, dan zou het onmogelijk zijn om nog satische stukken te schrijven. Maar misschien moet de ietwat beperkt begaafde tokkiemens gewoon verre blijven van satire. Met diens beperkte verstandelijke vermogen kan hij of zij wellicht geen onderscheid maken tussen realiteit en fictie.
Ah, nu ben ik dus een Tokkie mens? Beschaving en opvoeding?
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76477983
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:48 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Je bedoelt dat een PVV-medewerker een mailtje heeft gestuurd met daarin het klemmende verzoek om verwijdering?
Ik vind het redelijk.

Helemaal als je dit vergelijkt met wat Kurt Westengaard (er werd namelijk in deze topic iets gezegd over de Deense cartoonaffaire) allemaal heeft meegemaakt en nog steeds moet doormaken.
Dus we moeten een beetje nadoen wat de belager van Westengaard doet?
pi_76477984
NSDAP wou ook alles verbieden
Voor vrede en rechtvaardigheid - Tegen alle soorten vormen van geweld.
pi_76478013
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:50 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Zie je dan echt geen enkel verschil tussen dit soort beschuldigingen en een satirisch artikel op een satirische website? Of denk je ook dat Evert ten Napel in de AH commentaar zat te geven omdat hij de winterstop anders niet doorkomt, Marijke Helwegen op de Unesco Werelderfgoedlijst staat en het Nederlandse leger Reykjavik aan het aanvallen is?
Weet je? Ik kan een beetje satire best waarderen wanneer het herkenbaar is als satire. Ik zie dat in dit stuk gewoon niet. Wordt ook niet gepresenteerd als satire op sites die dit stuk weer overnemen.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76478062
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:50 schreef paddy het volgende:

[..]

Ah, nu ben ik dus een Tokkie mens? Beschaving en opvoeding?
Dat schrijf ik niet. Ik neem aan dat jij onderscheid kan maken tussen fictie en werkelijkheid. Ik spreek slechts mijn verbazing uit over jouw opmerkingen. Satire wordt namelijk zelden verward voor de werkelijkheid. Satire is gewoon satire.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_76478065
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:51 schreef paddy het volgende:

[..]

Weet je? Ik kan een beetje satire best waarderen wanneer het herkenbaar is als satire. Ik zie dat in dit stuk gewoon niet. Wordt ook niet gepresenteerd als satire op sites die dit stuk weer overnemen.
Dat is de schuld van die sites, de Speld-site is duidelijk satire. Ik bedoel kijk eens op de beginpagina: F16's die IJsland aanvallen en een rontgenfoto van de onderbuik van Nederland ...
pi_76478070
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:43 schreef paddy het volgende:

[..]

Ik vind het dom dat ze gereageerd hebben.Had een ander voor ze moeten doen. Het waren gewoon leugens die hun eigen leven gaan leiden. Zo heb ik meerdere rechtszaken gezien waar, ook al blijkt iemand onschuldig te zijn, deze schuldvraag door de burger altijd blijft hangen.

Mensen die veroordeeld blijven totdat je ze de uitspraak laat zien, en dan nog achter de rug om zeggen waar rook is... Het gaat me ook om de familie die er nu doorgehaald zou worden wanneer hier niet tegenin gegaan ou worden, meneer. heb u daar wel aan gedacht? Bent u bekend met de kring en een zin fluisteren die weer verder fluistert?

Het gaat me dus niet eens om de naam Geert Wilders.

En mijn mening over de PVV staat wel ergens. Ik denk dat deze partij net zo min aan de macht moet komen als een communistische partij. Denk ook niet dat ze WILLEN regeren.


Het is nogmaals duidelijk dat het Satire is en dat dat NOOIT verboden hoeft te worden.

En van mij mag de PVV regeren de Politiek word er alleen maar leuker op.
pi_76478080
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:51 schreef Meki het volgende:
NSDAP wou ook alles verbieden
Ha, net zoals de ChristenUnie. En de Islam, je mag niet eens varkensvlees eten.
pi_76478089
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:49 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dat is een parodie op zichzelf hier op Fok!, niemand is hier een aanhanger van de PVV nl.
Maar als er dan eens een poll verschijnt, op wie stem je, dan is de uitslag PVV 380, PvdA 2, D66 13 etc.
Peilingen, in welke vorm dan ook, zijn dagkoersen.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76478106
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:48 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Je bedoelt dat een PVV-medewerker een mailtje heeft gestuurd met daarin het klemmende verzoek om verwijdering?
Ik vind het redelijk.

Helemaal als je dit vergelijkt met wat Kurt Westengaard (er werd namelijk in deze topic iets gezegd over de Deense cartoonaffaire) allemaal heeft meegemaakt en nog steeds moet doormaken.
Dus jij suggereert dat Wilders mogelijk wordt aangevallen door Ramses-fans?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_76478112
quote:
“Bij het achterstevoren beluisteren van de zogenaamde Shaffycantate hebben onafhankelijke deskundigen vastgesteld dat er onmiskenbaar La Illah Allah, Allah is groot gezongen wordt.”
Hoe kun je dit nou niet zien als satire ...
pi_76478121
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:53 schreef 311258 het volgende:

[..]

Het is nogmaals duidelijk dat het Satire is en dat dat NOOIT verboden hoeft te worden.

En van mij mag de PVV regeren de Politiek word er alleen maar leuker op.
Woon je zeker niet in Nederland? Nou, van mij dus liever niet. Ik denk alleen niet ineens anders omdat het toevallig geert Wilders is
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_76478124
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:51 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Dus we moeten een beetje nadoen wat de belager van Westengaard doet?
En waarom precies stel je deze vraag?
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76478148
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:54 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dus jij suggereert dat Wilders mogelijk wordt aangevallen door Ramses-fans?
Hoe kom je daar nu bij?
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:56:02 #123
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_76478189
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:51 schreef paddy het volgende:

[..]

Weet je? Ik kan een beetje satire best waarderen wanneer het herkenbaar is als satire. Ik zie dat in dit stuk gewoon niet. Wordt ook niet gepresenteerd als satire op sites die dit stuk weer overnemen.
Misschien is dat ook even om eens bij stil te staan. Ik vind het eigenlijk vrij erg dat zo'n artikel niet meer direct als satire herkenbaar is. En dat is geen beschuldiging, ik kan me voorstellen dat mensen twijfelen aan de echtheid hiervan...

Maar dan nog, de vraag is of dat de schuld is van De Speld. Ik ga er van uit dat je De Speld zelf wel duidelijk herkent als satirische website en als je het artikel alleen daar zou zien het niet serieus zou nemen. Klopt dit? Zo ja, dan ligt het probleem bij de sites die het als serieus overnemen, niet bij De Speld.

Overigens vraag ik me af welke sites dit zo serieus overnemen. Volgens mij reageert met name de PVV zelf serieus..
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_76478217
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:54 schreef damian5700 het volgende:

[..]

En waarom precies stel je deze vraag?
Jij zegt: Die moslim-radicaal doet het ook, dus dan is het wel ok dat ze eisen om dat artikel er van af te halen. Onvolgbare logica.
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:56:59 #125
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_76478226
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:53 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Dat is de schuld van die sites, de Speld-site is duidelijk satire. Ik bedoel kijk eens op de beginpagina: F16's die IJsland aanvallen en een rontgenfoto van de onderbuik van Nederland ...
Ik vind het eigenlijk best een leuke site. Bedankt, PVV, dat jullie deze site onder mijn aandacht brachten.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_76478244
Links speelt een vies spelletje.

Zoals vanouds niet op de inhoud, maar mensen lasteren en besmeuren.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:58:15 #127
137949 Disana
pi_76478272
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:56 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Misschien is dat ook even om eens bij stil te staan. Ik vind het eigenlijk vrij erg dat zo'n artikel niet meer direct als satire herkenbaar is. En dat is geen beschuldiging, ik kan me voorstellen dat mensen twijfelen aan de echtheid hiervan...

Dat geeft juist aan dat het knappe satire is. De stijl komt geheel overeen met de berichten die we gewoonlijk over kamervragen van de PVV te lezen krijgen. Het had zomaar waar kunnen zijn.
pi_76478278
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:56 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Jij zegt: Die moslim-radicaal doet het ook, dus dan is het wel ok dat ze eisen om dat artikel er van af te halen. Onvolgbare logica.
Dit stel ik helemaal niet. Je leest niet goed of je begrijpt het niet.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76478286
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:54 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dus jij suggereert dat Wilders mogelijk wordt aangevallen door Ramses-fans?

ooh straks komt het D word weer.

pi_76478312
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:56 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk best een leuke site. Bedankt, PVV, dat jullie deze site onder mijn aandacht brachten.
Beetje een slap aftreksel van http://www.theonion.com/content/index
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 12:59:26 #131
137949 Disana
pi_76478316
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:57 schreef Jesper22 het volgende:
Links speelt een vies spelletje.

Zoals vanouds niet op de inhoud, maar mensen lasteren en besmeuren.
Wat heeft links ermee te maken? Speld.nl is gewoon een satirische site.
  woensdag 6 januari 2010 @ 12:59:48 #132
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_76478337
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:58 schreef Disana het volgende:

[..]

Dat geeft juist aan dat het knappe satire is. De stijl komt geheel overeen met de berichten die we gewoonlijk over kamervragen van de PVV te lezen krijgen. Het had zomaar waar kunnen zijn.
De satire is inderdaad knap, maar dat de inhoud wel eens waar had kunnen zijn vind ik eigenlijk best erg.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_76478344
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:58 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Dit stel ik helemaal niet. Je leest niet goed of je begrijpt het niet.
Nee klopt je geeft alleen goed weer dat de PVV net zo achterlijk is als radicale Moslims.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:00:00 #134
286024 Vine
It's disco!
pi_76478347
Wilders is maar een bange man .
pi_76478350
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Geen Stijl doet vrolijk mee
[..]
*gniffel*

Tsja, zo voelt dat nou, hoge heren van de P V V ... zo voelt dat als iemand klinkklare nonsens over je uitspreekt. Niet dat deze hoge heren ooit kritisch naar zichzelf kunnen kijken. Geheel in lijn met hun achterban.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:00:09 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76478352
volgens mij is speld geslashdot, server geeft nauwelijks nog respons
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76478355
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:58 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Dit stel ik helemaal niet. Je leest niet goed of je begrijpt het niet.
quote:
Je bedoelt dat een PVV-medewerker een mailtje heeft gestuurd met daarin het klemmende verzoek om verwijdering?
Ik vind het redelijk.

Helemaal als je dit vergelijkt met wat Kurt Westengaard (er werd namelijk in deze topic iets gezegd over de Deense cartoonaffaire) allemaal heeft meegemaakt en nog steeds moet doormaken.
pi_76478358
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:48 schreef Dr.Nikita het volgende:
Wat mijn postgeschiedenis te maken heeft dat ik de humor niet zie in een smakeloze satire over de rug van een pas overleden persoon wat bijzonder kwetsend is voor de nabestaanden zie ik echt niet.
Aww meisje toch..
Op donderdag 22 juli 2010 01:22 schreef xmamacitax het volgende:
mijn nederlands is 1000 x beter dan de joune
pi_76478376
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:55 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Hoe kom je daar nu bij?
Waarom trek je dan in godsnaam een vergelijking met Westergaard? Meen je dat de PVV de teksten op hun site moet publiceren?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_76478386
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:57 schreef Jesper22 het volgende:
Links speelt een vies spelletje.

Zoals vanouds niet op de inhoud, maar mensen lasteren en besmeuren.

Moslims als fascisten neerzetten??
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:01:16 #141
286024 Vine
It's disco!
pi_76478395
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:57 schreef Jesper22 het volgende:
Links speelt een vies spelletje.

Zoals vanouds niet op de inhoud, maar mensen lasteren en besmeuren.
Nee, dan moet je bij Wilders zijn. Want die gaat altijd overal inhoudelijk op in .
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 13:01:18 #142
137949 Disana
pi_76478396
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:59 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

De satire is inderdaad knap, maar dat de inhoud wel eens waar had kunnen zijn vind ik eigenlijk best erg.
Maar dat is toch al gebleken als je al die onzinnige kamervragen van de PVV in ogenschouw neemt? Wie stelt er nou een kamervraag over Kinderen voor Kinderen omdat er in een liedje een totaal onschuldige Arabische uitroep is te horen. Dat getuigt van een sterke neiging tot onderdrukking van het vrije woord en creativiteit.
pi_76478399
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:00 schreef Dichtpiet. het volgende:
Je hebt me al eerder ge-quote. Dat klopt. En nu?
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:01:26 #144
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_76478400
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:59 schreef Disana het volgende:

[..]

Wat heeft links ermee te maken? Speld.nl is gewoon een satirische site.
Wilders wordt aangevallen DUS is links verkeerd bezig. Heerlijk toch, als de wereld zo simpel is.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:02:16 #145
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_76478437
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:01 schreef Disana het volgende:

[..]

Maar dat is toch al gebleken als je al die onzinnige kamervragen van de PVV in ogenschouw neemt? Wie stelt er nou een kamervraag over Kinderen voor Kinderen omdat er in een liedje een totaal onschuldige Arabische uitroep is te horen. Dat getuigt van een sterke neiging tot onderdrukking van het vrije woord en creativiteit.
Zeker. Maakt het niet minder erg, en niet minder nodig daar af en toe eens bij stil te staan.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 13:02:19 #146
137949 Disana
pi_76478440
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
volgens mij is speld geslashdot, server geeft nauwelijks nog respons
Op de radio zei de redacteur dat ze overbelast zijn. Ik wed door zowel voor- als tegenstanders
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 13:02:45 #147
137949 Disana
pi_76478452
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:02 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Zeker. Maakt het niet minder erg, en niet minder nodig daar af en toe eens bij stil te staan.
Dat is dus was Speld.nl doet met hun stukje.

Ik vind het wel goed.
pi_76478456
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:01 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Je hebt me al eerder ge-quote. Dat klopt. En nu?
Je zegt: Ik vind het redelijk dat ze vragen of het er van af mag, helemaal als je nagaat wat KW is overkomen.

Is het redelijk om te doen als de belager van KW?
pi_76478482
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:00 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Waarom trek je dan in godsnaam een vergelijking met Westergaard? Meen je dat de PVV de teksten op hun site moet publiceren?
Ik heb in het door jou aangehaalde citaat al aangegeven dat eerder in deze topic door anderen de Deense cartoonaffaire is aangehaald en dat is de reden dat ik dit voorbeeld in het vergelijkend verband aanhaal.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76478488
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:53 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dat schrijf ik niet. Ik neem aan dat jij onderscheid kan maken tussen fictie en werkelijkheid. Ik spreek slechts mijn verbazing uit over jouw opmerkingen. Satire wordt namelijk zelden verward voor de werkelijkheid. Satire is gewoon satire.
quote:
Maar misschien moet de ietwat beperkt begaafde tokkiemens gewoon verre blijven van satire. Met diens beperkte verstandelijke vermogen kan hij of zij wellicht geen onderscheid maken tussen realiteit en fictie.
Ik zie toch echt deze staan.

Boeit ook niet.

Ik ga slapen. Ben nu 26 uur wakker.

Oh ja
quote:
“Bij het achterstevoren beluisteren van de zogenaamde Shaffycantate hebben onafhankelijke deskundigen vastgesteld dat er onmiskenbaar La Illah Allah, Allah is groot gezongen wordt.”
Ja, daar heb je gelijk in. Die zie ik nog wel

Lees het later allemaal wel terug
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:03:34 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76478494
Maar goed, de reacties van de Wilders aanhang hier doen me erg denken aan mensen als van Jole over GeenStijl.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 13:04:22 #152
137949 Disana
pi_76478522
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:03 schreef paddy het volgende:

Ik ga slapen. Ben nu 26 uur wakker.

Lieve hemel paddy. Onmiddellijk naar bed jij.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:05:04 #153
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_76478555
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:03 schreef paddy het volgende:

[..]


Ik ga slapen. Ben nu 26 uur wakker.
Dan kan ik me voorstellen dat je de satire even gemist hebt

Slaap lekker.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_76478600
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:02 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Je zegt: Ik vind het redelijk dat ze vragen of het er van af mag, helemaal als je nagaat wat KW is overkomen.

Is het redelijk om te doen als de belager van KW?
Ik stel dat ik het verzoek (dus het mailtje gericht aan de redactie van De Speld door een medewerker van de PVV) redelijk vind.

Al helemaal als ik dit vergelijk met het 'verzoek' dat Kurt Westengaard ten deel is gevallen.

Dit alles in antwoord op de vraag:
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef 311258 het volgende:


Kunt u begrip opbrengen dat de PVV (voorvechters van de vrijheids van menings uiting zeggen ze tenminste) dit artikel wil laten verwijderen.?????
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76478627
Grappig dat hier nu pas ophef over ontstaat, want ik zie dat het artikel al van 4 december is.
Deze reactie was waarschijnlijk bedoeld om mijn naamsbekendheid te vergroten.
pi_76478646
pi_76478660
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:06 schreef Strooper het volgende:
Grappig dat hier nu pas ophef over ontstaat, want ik zie dat het artikel al van 4 december is.
Voor de PVV is dat sneller dan het licht. Herinner je nog dat liedje van Kinderen voor Kinderen?
It says on your chart that you're fucked up. You talk like a fag, and your shit's all retarded.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:09:03 #158
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_76478719
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:06 schreef Strooper het volgende:
Grappig dat hier nu pas ophef over ontstaat, want ik zie dat het artikel al van 4 december is.
Helemaal mooie extra reclame voor de speld dan
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:10:16 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76478770
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:06 schreef Strooper het volgende:
Grappig dat hier nu pas ophef over ontstaat, want ik zie dat het artikel al van 4 december is.
wellicht heeft de speld zelfs dat mailtje verzonnen en hebben ze nu eindelijk eens aandacht. Site is leuk, snap niet waarom hij hier op Fok niet vaker genoemd wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:11:28 #160
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_76478826
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

wellicht heeft de speld zelfs dat mailtje verzonnen en hebben ze nu eindelijk eens aandacht. Site is leuk, snap niet waarom hij hier op Fok niet vaker genoemd wordt.
Volgens mij nemen ze zichzelf lang niet zo serieus als de PVV nu doet.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_76478830
Waarom al dat moddergooien van links? Inhoudelijk lukt het niet?

Zijn het dan gewoon de laatste stuiptrekkingen van mensen die weten dat hun ideologie gefaald heeft?
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:12:25 #162
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_76478874
Wat is er toch in godjezusklerenaam mis met CENTRALE TOPICS????

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:12:57 #163
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_76478905
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:11 schreef Jesper22 het volgende:
Waarom al dat moddergooien van links? Inhoudelijk lukt het niet?
Als in: de PVV is inhoudelijk

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:14:08 #164
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76478965
Vroeger stond vooral Links bekend om een schrijnend gebrek aan humor en zelfreflectie. Vroegah.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76478967
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:12 schreef Verbal het volgende:
Wat is er toch in godjezusklerenaam mis met CENTRALE TOPICS????

V.
[NWS-FB] Waar op discrimineren een ban staat.

-edit- Waarom, trouwens, een titel afsluiten met een punt?
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:14:56 #166
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76478999
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:11 schreef Jesper22 het volgende:
Waarom al dat moddergooien van links? Inhoudelijk lukt het niet?

Zijn het dan gewoon de laatste stuiptrekkingen van mensen die weten dat hun ideologie gefaald heeft?
Ben je uitgehuild?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76479036
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:06 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Ik stel dat ik het verzoek (dus het mailtje gericht aan de redactie van De Speld door een medewerker van de PVV) redelijk vind.

Al helemaal als ik dit vergelijk met het 'verzoek' dat Kurt Westengaard ten deel is gevallen.
Dus als iemand belaagd wordt om z'n mening, dan vind je vanaf dat moment een andere keer dat iemand verzoekt iets te censureren "redelijk"?

Dat vind ik raar.
pi_76479348
Hero Brinkman is woedend op de satirische site Speld. Het PVV-kamerlid eist dat het artikel ‘PVV vestigt aandacht op donkere kant Shaffy’ met onmiddellijke ingang offline wordt gehaald, zo meldt Campus TV.

Een beleidsmedewerker heeft namens Brinkman de hoofdredactie van De Speld per e-mail gesommeerd het verhaal te verwijderen. In het betreffende stuk op de satirische site ‘kraakt’ Brinkman de in december overleden Ramses Shaffy. “Deze van een islamistisch Egyptische vader afkomstige hangjongere uit de jaren zeventig is te typeren als een wegbereider van de islamisering.”

Brinkman vindt de tekst op De Speld “zeer kwetsend’, ’smakeloos’ en wil dat deze ‘zo spoedig mogelijk’ wordt verwijderd.

De Speld-hoofdredacteur Melle van den Berg laat aan Campus TV weten ronduit verbaasd te zijn. “De verdedigers van het vrije woord die eisen dat wij iets verwijderen, met als hoofdreden dat ze het ‘kwetsend’, ’smakeloos’, en ‘niet goed’ vinden? Dan hebben ze op hun eigen site ook nog heel wat werk te verrichten.”

De hoofdredacteur is vooralsnog niet van plan in te gaan op de eis van Brinkman.

http://www.depers.nl/binn(...)-op-satire-site.html
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:24:00 #169
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_76479372
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:11 schreef Jesper22 het volgende:
Waarom al dat moddergooien van links? Inhoudelijk lukt het niet?

Zijn het dan gewoon de laatste stuiptrekkingen van mensen die weten dat hun ideologie gefaald heeft?
Dit is al de tweede keer dat je een scheetje laat... Het stinkt dus doe het op je toilet of hou het binnen...
put
your
clothes
on!
pi_76479380
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:15 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Dus als iemand belaagd wordt om z'n mening, dan vind je vanaf dat moment een andere keer dat iemand verzoekt iets te censureren "redelijk"?

Dat vind ik raar.
Ik vind dat jij moet lezen hetgeen er staat. Ik maak het helemaal niet complex.
Er is, mijn inziens, geen enkele aanleiding mijn bijdrage in jouw eigen woorden te herformuleren.

Nogmaals; de vraag is mij gesteld of ik begrip kon opbrengen voor het verzoek van een PVV-medewerker aan de redactie van De Speld het artikel te verwijderen.

Daarop antwoordde ik: 'Ik vind het redelijk.'

De koppeling die ik maak met de Deense cartoonaffaire (daarvan heb ik al aangegeven dat dit naar aanleiding van het inbrengen daarvan eerder in deze topic tot stand kwam) ligt verscholen in de opvatting van Hero Brinkman, die het artikel 'zeer kwetsend' noemde.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:26:55 #171
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_76479490
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:24 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Ik vind dat jij moet lezen hetgeen er staat. Ik maak het helemaal niet complex.
Er is, mijn inziens, geen enkele aanleiding mijn bijdrage in jouw eigen woorden te herformuleren.

Nogmaals; de vraag is mij gesteld of ik begrip kon opbrengen voor het verzoek van een PVV-medewerker aan de redactie van De Speld het artikel te verwijderen.

Daarop antwoordde ik: 'Ik vind het redelijk.'

De koppeling die ik maak met de Deense cartoonaffaire (daarvan heb ik al aangegeven dat dit naar aanleiding van het inbrengen daarvan eerder in deze topic tot stand kwam) ligt verscholen in de opvatting van Hero Brinkman, die het artikel 'zeer kwetsend' noemde.
1) brinkman vraagt er zelf om, publiekelijk, zoals gewoonlijk...
2) jij vind het redelijk dat hij het kan eisen en vervolgens maak je de link met zijn "zeer kwetsend' omdat dat bij de deense cartoonrellen ook herhaaldelijk naar voren kwam als uitspraak. Blijkbaar is hij dus niet de enige die leest dat omdat daarbij ook mensen gekwetst werden het nu ook maar moet...
put
your
clothes
on!
pi_76479501
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:24 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Ik vind dat jij moet lezen hetgeen er staat. Ik maak het helemaal niet complex.
Er is, mijn inziens, geen enkele aanleiding mijn bijdrage in jouw eigen woorden te herformuleren.

Nogmaals; de vraag is mij gesteld of ik begrip kon opbrengen voor het verzoek van een PVV-medewerker aan de redactie van De Speld het artikel te verwijderen.

Daarop antwoordde ik: 'Ik vind het redelijk.'

De koppeling die ik maak met de Deense cartoonaffaire (daarvan heb ik al aangegeven dat dit naar aanleiding van het inbrengen daarvan eerder in deze topic tot stand kwam) ligt verscholen in de opvatting van Hero Brinkman, die het artikel 'zeer kwetsend' noemde.

Hero Brinkman vond de Deense Cartoons kwetsend????
pi_76479502
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:24 schreef damian5700 het volgende:

[..]

Ik vind dat jij moet lezen hetgeen er staat. Ik maak het helemaal niet complex.
Er is, mijn inziens, geen enkele aanleiding mijn bijdrage in jouw eigen woorden te herformuleren.

Nogmaals; de vraag is mij gesteld of ik begrip kon opbrengen voor het verzoek van een PVV-medewerker aan de redactie van De Speld het artikel te verwijderen.

Daarop antwoordde ik: 'Ik vind het redelijk.'

De koppeling die ik maak met de Deense cartoonaffaire (daarvan heb ik al aangegeven dat dit naar aanleiding van het inbrengen daarvan eerder in deze topic tot stand kwam) ligt verscholen in de opvatting van Hero Brinkman, die het artikel 'zeer kwetsend' noemde.
Laat maar dan
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:27:58 #174
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_76479544
quote:
Ik zie de ironie niet zo. Mijn opmerking is hier prima op zijn plaats.
quote:
-edit- Waarom, trouwens, een titel afsluiten met een punt?
Titel? Ik vind het meer een initiaal. Daar zet ik altijd een punt achter.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_76479591
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:27 schreef 311258 het volgende:

[..]

Hero Brinkman vond de Deense Cartoons kwetsend????
Hero Brinkman vindt het desbetreffende artikel van De Speld 'zeer kwetsend' (en hij vindt dat hij onjuist is geciteerd).
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:30:42 #176
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_76479660
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef paddy het volgende:
Vrijheid van mening is dus.....Ik mag zeggen dat je pedofiel bent en dit op internet zetten? Of ik mag zeggen dat jij hebt gezegd dat je de koningin op 30 april wil vermoorden? Dat jij zegt dat de buurman de overbuurvrouw uit de wijk wil zetten omdat de hele familie moordenaars of criminelen zijn?

Laat mij dergelijke satire dan maar nooit snappen
Als uit het artikel niet zou blijken dat het satire ik mag het niet. Maar ik kan me niet indenken dat een weldenkend persoon met een iq dat richting de 3 cijfers gaat niet na enkele zinnen inziet dat het een grap is.

En natuurlijk is satire al best een moeilijk woord voor de gemiddelde fokker, maar ja, verheffing van de massa zou een mooi bijproduct kunnen zijn.

(Dat stuk van GS is overigens tenenkrommend niet grappig. Maar goed, wat wil je.)
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_76479721
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:27 schreef Verbal het volgende:

[..]

Ik zie de ironie niet zo. Mijn opmerking is hier prima op zijn plaats.
Dit is geen ironie. Ik maak alleen van de gelegenheid gebruik te wijzen op de gebruikelijke kanalen over op- en/of aanmerkingen over topics.
quote:
Titel? Ik vind het meer een initiaal. Daar zet ik altijd een punt achter.

V.
Ik bedoel de titel van het feed-back topic. Deze opmerking was ook niet zo zeer aan jou gericht.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:33:41 #178
10526 broer
Nutteloze van de nacht.
pi_76479778
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:30 schreef I.R.Baboon het volgende:
En natuurlijk is satire al best een moeilijk woord voor de gemiddelde fokker, maar ja, verheffing van de massa zou een mooi bijproduct kunnen zijn.
Ik vind het mooi om te zien dat je nog idealen hebt, I.R. Hoe onmogelijk ze ook mogen zijn.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:37:00 #179
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76479925
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:30 schreef I.R.Baboon het volgende:
[..]

(Dat stuk van GS is overigens tenenkrommend niet grappig. Maar goed, wat wil je.)
Maar wel een geenstijleske steun in de rug van hun collega-bloggers en alleen daarom al een glimlach waard.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:40:32 #180
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_76480067

Fantastisch hoe er mensen zijn die hier intrappen, typerend dat de parodie volgens sommigen niet duidelijk aanwezig is omdat de PVV bekend staat om dit soort persberichten, en heerlijk hypocriet hoe de PVV nu oproept voor censuur van satire.
Géén kloon van tvlxd!
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:42:08 #181
286024 Vine
It's disco!
pi_76480124
Sowieso, PVV .
  woensdag 6 januari 2010 @ 13:43:03 #182
262 Re
Kiss & Swallow
pi_76480162
de gemiddelde PVV stemmer heeft natuurlijk geen enkel idee wie Ramses was
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_76480940
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:31 schreef paddy het volgende:
Vrijheid van mening is dus.....Ik mag zeggen dat je pedofiel bent en dit op internet zetten? Of ik mag zeggen dat jij hebt gezegd dat je de koningin op 30 april wil vermoorden? Dat jij zegt dat de buurman de overbuurvrouw uit de wijk wil zetten omdat de hele familie moordenaars of criminelen zijn?
Laat mij dergelijke satire dan maar nooit snappen
Er is een grens tussen satire en smaad en er is ook een grens tussen satire en bepaalde strafbare feiten. In geval van twijfel hebben we een rechter die over zulke zaken beslist. Het staat de PVV in principe vrij om dat pad te bewandelen, al hebben ze extreem weinig kans. Het artikel is goed te herkennen als satire. Zie ook de eerdere uitspraak in de zaak-Balkenende.
  woensdag 6 januari 2010 @ 14:04:12 #184
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_76481019
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:43 schreef Re het volgende:
de gemiddelde PVV stemmer heeft natuurlijk geen enkel idee wie Ramses was
Na dit artikel denken ze dan ook dat het een uitkeringtrekkende, radicaal-islamitische draaideurcrimineel uit culemborg met een boerkadragende vrouw en een bidkleedje in de laadbak van zijn tourbusje is...
put
your
clothes
on!
  woensdag 6 januari 2010 @ 14:10:10 #185
36192 kingmob
Nice 'n Smooth
pi_76481265
Eerlijk is eerlijk, het deed me denken aan die column van Michiel Smit over nijlganzen. Destijds dacht ik bij de eerste keer lezen namelijk dat het een parodie was en het bleek de waarheid
Nu kan ik me dus best voorstellen dat vanuit die achtergrond iemand best wel eens kan denken dat dit stuk geen satire is.

Had eerlijk gezegd niet verwacht dat Brinkman zich zo zou laten kennen. Knap dat hij nog onder mijn verwachting van hem weet te duiken. Van enkele fokkers had ik dan weer wat meer verwacht qua PVV ondersteuning
Verdwaald in mijn eigen belevingswereld.
  Moderator woensdag 6 januari 2010 @ 14:14:36 #186
54278 crew  Tijger_m
42
pi_76481437
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:43 schreef Disana het volgende:

Er zijn nu zelfs mensen die het ineens kwalijk vinden dat de dode Ramses hiervoor werd gebruikt. Ik wed dat de vrienden van Ramses dit prima kunnen waarderen.
Ja, leuk he? Ze zijn ineens zeer begaan met de nalatenschap van Ramses

wat eens kneuzen
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_76482964
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 14:10 schreef kingmob het volgende:
Eerlijk is eerlijk, het deed me denken aan die column van Michiel Smit over nijlganzen. Destijds dacht ik bij de eerste keer lezen namelijk dat het een parodie was en het bleek de waarheid
Nu kan ik me dus best voorstellen dat vanuit die achtergrond iemand best wel eens kan denken dat dit stuk geen satire is.

Had eerlijk gezegd niet verwacht dat Brinkman zich zo zou laten kennen. Knap dat hij nog onder mijn verwachting van hem weet te duiken. Van enkele fokkers had ik dan weer wat meer verwacht qua PVV ondersteuning
Ja inderdaad ze toch op ze minst kunnen roepen dat de PVV gedemoniseerd word zoals gebruikelijk.
  woensdag 6 januari 2010 @ 14:57:10 #188
237906 Chocolatebear
Tikkeltje narcistisch
pi_76483243
De ironie

Tevens tvp.
The stories and information posted here are artistic works of fiction and falsehood.
Only a fool would take anything posted here as fact.
pi_76484202
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 14:50 schreef 311258 het volgende:

[..]

Ja inderdaad ze toch op ze minst kunnen roepen dat de PVV gedemoniseerd word zoals gebruikelijk.
Potverdrie wat valt dat weer tegen, weer een dag niet gefapt.
  woensdag 6 januari 2010 @ 15:23:07 #190
284826 Rabin888
Tap that ass, Get that cash
pi_76484306
PVV is anti-vrijheid, anti-sarcasme, anti-satire, anti-gelijkheid etcetera.
pi_76484338
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 15:20 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Potverdrie wat valt dat weer tegen, weer een dag niet gefapt.
Hey Nikita is it cold
In your little corner of the world..
pi_76484921
Ik ben het overigens wel eens met de PVV-aanhang dat een vergelijking tussen de PVV en de NSDAP in de jaren dertig niet opgaat. Volgens waren Hitler en consorten namelijk vele malen intelligenter dan het zooitje ongeregeld dat zichzelf PVV noemt.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 6 januari 2010 @ 16:04:30 #193
798 voyeur
bemoeit zich
pi_76485936
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:44 schreef paddy het volgende:

[..]

Oh GOD, zeg me a.u.b dat dit niet de zoveelste poging is om iemand de mond te snoeren.
Oh god, zeg me niet dat jij de laatste tegenstander bent van het ezeltjes arrest.
Here we are now, entertain us.
  woensdag 6 januari 2010 @ 16:07:52 #194
798 voyeur
bemoeit zich
pi_76486104
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:30 schreef I.R.Baboon het volgende:

[..]

Als uit het artikel niet zou blijken dat het satire ik mag het niet. Maar ik kan me niet indenken dat een weldenkend persoon met een iq dat richting de 3 cijfers gaat niet na enkele zinnen inziet dat het een grap is.

En natuurlijk is satire al best een moeilijk woord voor de gemiddelde fokker, maar ja, verheffing van de massa zou een mooi bijproduct kunnen zijn.

(Dat stuk van GS is overigens tenenkrommend niet grappig. Maar goed, wat wil je.)
Drie cijfers? Als zeventig voldoet aan je definite van ´riching de 3 cijfers´ dan is Kelly ook een helder licht, maar volgens mij overschat je je medefokker.
Here we are now, entertain us.
pi_76487086
Ik vraag me serieus af hoe mensen het voor zichzelf verantwoorden te stemmen op de PVV als partij die de boel wel even gaat fixen in Nederland met de wetenschap dat de figuren die dat moeten doen in het nieuws komen met censuur op parodiesites en kinderliedjes Hoe werken de hersenen van dat soort mensen ?
pi_76487211
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 16:27 schreef gelly het volgende:
Hoe werken de hersenen van dat soort mensen ?
Niet
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_76487318
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 16:27 schreef gelly het volgende:
Ik vraag me serieus af hoe mensen het voor zichzelf verantwoorden te stemmen op de PVV als partij die de boel wel even gaat fixen in Nederland met de wetenschap dat de figuren die dat moeten doen in het nieuws komen met censuur op parodiesites en kinderliedjes Hoe werken de hersenen van dat soort mensen ?
Ik denk dat de meeste van die mensen niet weten van die voorvallen. Ze weten alleen dat "de PVV die lui in Den Haag gaan aanpakken en dat ze wat gaan doen aan die overlast van al die buitenlanders".
pi_76487498
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 16:31 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Ik denk dat de meeste van die mensen niet weten van die voorvallen. Ze weten alleen dat "de PVV die lui in Den Haag gaan aanpakken en dat ze wat gaan doen aan die overlast van al die buitenlanders".
Mij wordt steeds verteld dat het hele intelligente en geinformeerde mensen zijn, en dat de PVV de grootste voorvechter is van de vrijheid van meningsuiting. Maar goed, het is al wel langer duidelijk dat de PVV en haar aanhang dan bedoelt dat het enkel op hun standpunten betrekking heeft.

Handig voor toekomstige discussies, je hoeft ze enkel te wijzen op dit topic. Dat scheelt.
pi_76487561
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 16:36 schreef gelly het volgende:

[..]

Mij wordt steeds verteld dat het hele intelligente en geinformeerde mensen zijn, en dat de PVV de grootste voorvechter is van de vrijheid van meningsuiting. Maar goed, het is al wel langer duidelijk dat de PVV en haar aanhang dan bedoelt dat het enkel op hun standpunten betrekking heeft.

Handig voor toekomstige discussies, je hoeft ze enkel te wijzen op dit topic. Dat scheelt.
Het is ook de kracht van herhaling. Het maakt niet uit hoe je in de media komt ... ALS je maar in de media komt.

Daarom gaat er ook zoveel geld om in reclame/sponsoring.
  woensdag 6 januari 2010 @ 17:00:55 #200
126487 One_of_the_few
Mate verslaafde
pi_76488682
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:01 schreef Ringo het volgende:
Ach, deze samenleving is zo losgeslagen, dolgedraaid dat zelfs expliciete satire, goed of niet, smakeloos of geslaagd, met stalen gezichten en zure muilen aan een analyse wordt onderworpen. We snappen onszelf niet meer.

Ik zweer het, als Koot&Bie nu nog op tv zouden zijn, werden ze regelmatig door jan en alleman voor de rechter gedaagd. Leve de fatsoenskramp.
Rouvoet komt bijna klaar inderdaad.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
''And the Germans kill the Jews, And the Jews kill the Arabs, And the Arabs kill the hostages
And that is the news.''
pi_76494893
welke partijen hadden ook al weer een vrijdenkersexpositie op het Binnenhof?
een daad van verzet tegen beknotting van de meningsuiting?
hebben ze dat artikel van de Speld daar al opgehangen ?
  woensdag 6 januari 2010 @ 19:26:52 #202
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_76495211
Hiermee maakt de PVV zich wat mij betreft volstrekt belachelijk.
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
pi_76495400
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  woensdag 6 januari 2010 @ 19:35:21 #204
284826 Rabin888
Tap that ass, Get that cash
pi_76495606
Het artikel is iig niet verwijderd maar staat nu prominent op de frontpage van Speld.nl
  woensdag 6 januari 2010 @ 19:35:31 #205
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76495617
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:31 schreef El_Matador het volgende:
http://www.geenstijl.nl/m(...)erwekt_kind_bij.html

Satire kan dus WEL leuk zijn.
Wat is je punt, El_Matador? Ga je nu je persoonlijke smaak aanwenden om alsnog je gelijk te halen?
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 6 januari 2010 @ 19:36:47 #206
222922 Fortune_Cookie
I sit and ponder... Huh?
pi_76495678
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:35 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Klopt, kortzichtigheid kent geen grenzen. Satire moet kunnen door een pas overleden persoon te misbruiken daarvoor maar satirisch marokkaanse criminelen rifapen noemen is een halszaak en daarbij ben jij juist één van de eersten die moord en brand schreeuwt in koor met je voyeuristische vriendje.
Ik had dan ook niet gedacht dat je zou weten wat satire is Dr. Nikita.
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:51 schreef paddy het volgende:

[..]

Weet je? Ik kan een beetje satire best waarderen wanneer het herkenbaar is als satire. Ik zie dat in dit stuk gewoon niet. Wordt ook niet gepresenteerd als satire op sites die dit stuk weer overnemen.
Irrelevant. De site die het stuk als waarheid presenteert is de enige die mogelijk tegen problemen aan zal lopen.

Dat je niet ziet dat dit satire is, ja... Sorry, maar het spreekt niet echt vóór je. Als je dat stuk leest moet toch ergens het moment komen dat je denkt "Nee.... dit kán gewoon niet... Dit kan niet écht zijn"?
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:57 schreef Jesper22 het volgende:
Links speelt een vies spelletje.

Zoals vanouds niet op de inhoud, maar mensen lasteren en besmeuren.
Op welke zogenaamde "inhoud" van de PVV moet er gereageerd worden dan? Geef eens een voorbeeld.
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:11 schreef Jesper22 het volgende:
Waarom al dat moddergooien van links? Inhoudelijk lukt het niet?

Zijn het dan gewoon de laatste stuiptrekkingen van mensen die weten dat hun ideologie gefaald heeft?
Je lange gezichtje blijft ergens achter hangen geloof ik
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 13:43 schreef Re het volgende:
de gemiddelde PVV stemmer heeft natuurlijk geen enkel idee wie Ramses was
EG WEL! DE KOONING VAN EGIPTE TOG?
Intelligent, but fucked up.
pi_76495901
Tja de Wilderianen staan nu eenmaal niet bekend om hun gevoel voor humor .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_76495920
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:35 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Klopt, kortzichtigheid kent geen grenzen. Satire moet kunnen door een pas overleden persoon te misbruiken daarvoor maar satirisch marokkaanse criminelen rifapen noemen is een halszaak en daarbij ben jij juist één van de eersten die moord en brand schreeuwt in koor met je voyeuristische vriendje.

Over kortzichtigheid en mond snoeren gesproken beste gronk.
Marokkanen rifapen noemen vind jij satire? Hoe kom je in godsnaam aan je doctorsgraad?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 6 januari 2010 @ 19:51:44 #209
222922 Fortune_Cookie
I sit and ponder... Huh?
pi_76496360
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:42 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Hoe kom je in godsnaam aan je doctorsgraad?
Ik bedoel maar...
Intelligent, but fucked up.
pi_76496739
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:42 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Marokkanen rifapen noemen vind jij satire? Hoe kom je in godsnaam aan je doctorsgraad?
is zij echt phd??
pi_76496854
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:59 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

is zij echt phd??
Reken er maar niet al te erg op .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_76496945
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:59 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

is zij echt phd??
Dat heeft ze herhaaldelijk beweerd. Maar goed, ik kan jullie in principe ook wijsmaken dat ik raketgeleerde ben.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:03:34 #213
279329 GSP
Pound for pound the greatest.
pi_76496952
Wel veel PVV/Wilders bashtopics de laatste dagen. Iedere keer dezelfde huilies die elkaar weten op te hitsen.
I am not impressed by your performance
pi_76497050
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:03 schreef GSP het volgende:
Wel veel PVV/Wilders bashtopics de laatste dagen. Iedere keer dezelfde huilies die elkaar weten op te hitsen.
Moslims en PVVers verschillen niet zoveel van elkaar.

Het zijn jankende zeikerds die volkomen terecht aangevallen worden op hun gedrag en hun ideologische denkbeelden.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76497345
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:31 schreef El_Matador het volgende:
http://www.geenstijl.nl/m(...)erwekt_kind_bij.html

Satire kan dus WEL leuk zijn.
"die trut volblaffen" is minder erg?
pi_76497391
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:05 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Moslims en PVVers verschillen niet zoveel van elkaar.

Het zijn jankende zeikerds die volkomen terecht aangevallen worden op hun gedrag en hun ideologische denkbeelden.
"jankende zeikerds"? jij noemt het toch ook smaad?
pi_76497489
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:03 schreef GSP het volgende:
Wel veel PVV/Wilders bashtopics de laatste dagen. Iedere keer dezelfde huilies die elkaar weten op te hitsen.

Ja is erg grappig dat al die PVVers allemaal huilie huilie doen.

PS coole nick heb je een van me Fav MMA vechters.

Zou alleen toch graag Fedor in de UFC willen zien ik vraag me af of hij dat niveau nog aankan aangezien MMA zich toch razendsnel ontwikkeld

Maar dat terzijde.
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:14:06 #218
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76497503
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:11 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

"jankende zeikerds"? jij noemt het toch ook smaad?
Soms kan je je ongelijk maar beter negeren en op een onbespied moment het tegendeel beweren van wat je aanvankelijk nog als waarheid verdedigde.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76497517
oeps foutje
pi_76497596
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:05 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Moslims en PVVers verschillen niet zoveel van elkaar.

Het zijn jankende zeikerds die volkomen terecht aangevallen worden op hun gedrag en hun ideologische denkbeelden.

Word!!!!!!
pi_76497628
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:11 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

"jankende zeikerds"? jij noemt het toch ook smaad?
Ja.

Maar dat kan je ook vinden van het benoemen van de koran als Mein Kampf. (zijn trouwens prima paralellen tussen die twee onzinboekjes te trekken).
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76497630
Vrijheid van meningsuiting Geert! Kom op zeg, die tenen van de PVV lijken net zo lang te zijn als die van veel gelovigen
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_76497795
Waar is het gevoel voor humor gebleven in NL? Satire en persiflages mogen toch?
Laat onze 'held' blij zijn dat we niet meer in de tijd van Van Kooten en De Bie leven.. Wat denk je dat die zouden hebben gedaan met figuren zoals Brinkman, Wilders, Bakellende en Fortuyn?
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:21:54 #224
279329 GSP
Pound for pound the greatest.
pi_76497859
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:13 schreef 311258 het volgende:

[..]

Ja is erg grappig dat al die PVVers allemaal huilie huilie doen.

PS coole nick heb je een van me Fav MMA vechters.

Zou alleen toch graag Fedor in de UFC willen zien ik vraag me af of hij dat niveau nog aankan aangezien MMA zich toch razendsnel ontwikkeld

Maar dat terzijde.
Ja, ik meng me even tussen alle bashers. Anders wordt het zo saai voor jullie.

PS

Fedor vs Rogers liet zien dat hij het kunstje nog niet verleerd is. Ik zou hem graag nog eens tegen Lesnar zien. En GSP is pound for pound gewoon de beste MMA-vechter van het moment. Het is ook mijn favoriete vechter, een echte atleet, sportief en komt ook welbespraakt over.
I am not impressed by your performance
pi_76497906
Niet zo selectief verontwaardigd zijn hè, Matador.. of werkt het rode lapje ook op jou?
pi_76497921
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:20 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Waar is het gevoel voor humor gebleven in NL? Satire en persiflages mogen toch?
Laat onze 'held' blij zijn dat we niet meer in de tijd van Van Kooten en De Bie leven.. Wat denk je dat die zouden hebben gedaan met figuren zoals Brinkman, Wilders, Bakellende en Fortuyn?
*PROEST!*

Dan had je ze hier op fok horen fulmineren tegen 'de linkse kerk' en 'staatsomroepen' zoals je nog nooit gezien hebt!

Kunnen we ze niet bewegen tot een eenmalige terugkeer?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_76497982
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:22 schreef OldJeller het volgende:
Niet zo selectief verontwaardigd zijn hè, Matador.. of werkt het rode lapje ook op jou?
Ik ben helemaal niet selectief verontwaardigd. Ik heb duidelijk aangegeven wat ik van die Speldactie vind. Zielig.

Net als dat ik een kopvoddentaks zielig vind.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:27:02 #228
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76498105
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:20 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Waar is het gevoel voor humor gebleven in NL? Satire en persiflages mogen toch?
Laat onze 'held' blij zijn dat we niet meer in de tijd van Van Kooten en De Bie leven.. Wat denk je dat die zouden hebben gedaan met figuren zoals Brinkman, Wilders, Bakellende en Fortuyn?
That's what I told them. Die hadden elke week een proces aan hun broek gehad. Een verkankerd kutland is het geworden.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:28:30 #229
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76498188
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:24 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik ben helemaal niet selectief verontwaardigd. Ik heb duidelijk aangegeven wat ik van die Speldactie vind. Zielig.

Net als dat ik een kopvoddentaks zielig vind.
Jij had gewoon niet door dat het een grap was.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76498231
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:28 schreef Ringo het volgende:

[..]

Jij had gewoon niet door dat het een grap was.
Juist wel. Ik vond alleen de grap niet. Een heel verschil.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76498236
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:24 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik ben helemaal niet selectief verontwaardigd. Ik heb duidelijk aangegeven wat ik van die Speldactie vind. Zielig.

Net als dat ik een kopvoddentaks zielig vind.
Het is geen "actie".

Ze maken aan de lopende band zulke artikelen. Het is niet alsof dit artikel nou zoveel bijzonder is.

Nu wilden ze de PVV op de hak nemen. Maar ja, die beginnen bij het minste of geringste te flippen.

Wat vind jij dan van zulke sites in het algemeen? DeSpeld en TheOnion?
pi_76498260
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:24 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik ben helemaal niet selectief verontwaardigd. Ik heb duidelijk aangegeven wat ik van die Speldactie vind. Zielig.

Net als dat ik een kopvoddentaks zielig vind.
Je had het wel over smaad en ik bespeurde enige opwinding.
Of dacht je inderdaad dat het een serieus bericht was?
pi_76498300
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:29 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Het is geen "actie".

Ze maken aan de lopende band zulke artikelen. Het is niet alsof dit artikel nou zoveel bijzonder is.

Nu wilden ze de PVV op de hak nemen. Maar ja, die beginnen bij het minste of geringste te flippen.

Wat vind jij dan van zulke sites in het algemeen? DeSpeld en TheOnion?
Geen idee, ik ken ze niet.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76498347
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:29 schreef OldJeller het volgende:

[..]

Je had het wel over smaad en ik bespeurde enige opwinding.
Of dacht je inderdaad dat het een serieus bericht was?
Ja, en?
Nee, dat zei ik al.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76498403
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Geen idee, ik ken ze niet.
Je hebt je mening anders al wel klaar, je zegt dat het een actie is van die site.
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:33:01 #236
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76498414
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:29 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Juist wel. Ik vond alleen de grap niet. Een heel verschil.
Aha. En dus ga je over smaad blaten? En ga je een dag later beweren dat de copycat-actie van GS wél geslaagd is? Erg geloofwaardig ben je niet, Matador.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76498434
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:30 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Geen idee, ik ken ze niet.
WTF hoe kun je dan zeggen dat het "smaad" is en alles

verdiep je eens voordat je je mening uit
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:37:27 #238
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76498653
Enfin, iedereen maakt wel eens een inschattingsfout. Ook paddy zat vanochtend in een delirium.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:37:31 #239
284877 Buzios
Mr Inside Information
pi_76498656
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 12:48 schreef Disana het volgende:

[..]

Je bedoelt dat je vindt dat ze niet hadden moeten reageren? Dat ben ik met je eens. Maar als niet-sympathisant van de PVV moet ik ook wel weer lachen om de hypocrisie van die partij.
De manier waarop ze reageren deugt niet, ook niet het argument dat ze aanvoeren.
Je kunt reageren maar ik vind dat de PVV zich hier onterecht benadeeld voelt. Ze hadden liever kunnen reageren met satire.

Een aantal van hun partijpunten daar kan ik me wel in vinden, in een aantal totaal niet. Ik ben van mening dat ze serieus hun houding ,in de meest brede zin van het woord, moeten veranderen.
"She puts whiskey in the coffee, she puts whiskey in the tea,
She puts whiskey in the whiskey and the rest of it in me."
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:38:15 #240
284877 Buzios
Mr Inside Information
pi_76498685


[ Bericht 100% gewijzigd door Buzios op 06-01-2010 20:39:41 ]
"She puts whiskey in the coffee, she puts whiskey in the tea,
She puts whiskey in the whiskey and the rest of it in me."
pi_76498982
Ach, als je al ziet hoe hij op de infiltratie reageerde http://twitter.com/geertwilderspvv/status/7409051305 verbaast dit natuurlijk ook niet.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_76499136
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:43 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Ach, als je al ziet hoe hij op de infiltratie reageerde http://twitter.com/geertwilderspvv/status/7409051305 verbaast dit natuurlijk ook niet.
Als Alberto Stegeman zoiets doet dan is hij voor Wilders gelijk de held.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 20:47:20 #243
137949 Disana
pi_76499189
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:37 schreef Buzios het volgende:

[..]

De manier waarop ze reageren deugt niet, ook niet het argument dat ze aanvoeren.
Je kunt reageren maar ik vind dat de PVV zich hier onterecht benadeeld voelt. Ze hadden liever kunnen reageren met satire.

Een aantal van hun partijpunten daar kan ik me wel in vinden, in een aantal totaal niet. Ik ben van mening dat ze serieus hun houding ,in de meest brede zin van het woord, moeten veranderen.
Ik denk dat ze dat niet kunnen, ik denk dat de lange tenen en de overgevoeligheid en het wantrouwen inherent zijn aan het karakter van de partij.
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:49:26 #244
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76499304
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:46 schreef Dichtpiet. het volgende:

[..]

Als Alberto Stegeman zoiets doet dan is hij voor Wilders gelijk de held.
Bovendien, HP/De Tijd een "links medium"? Daar denken veel mensen toch anders over.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76499349
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:21 schreef GSP het volgende:

[..]

Ja, ik meng me even tussen alle bashers. Anders wordt het zo saai voor jullie.

PS

Fedor vs Rogers liet zien dat hij het kunstje nog niet verleerd is. Ik zou hem graag nog eens tegen Lesnar zien. En GSP is pound for pound gewoon de beste MMA-vechter van het moment. Het is ook mijn favoriete vechter, een echte atleet, sportief en komt ook welbespraakt over.
Bashen niet echt meer vermaak.


Hmmm ja maar Rogers had nou ook niet echt een super reputatie en Fedor had toch wat moeite (tenminste zo leek het)
Over GSP ben ik het helemaal met je eens top atleet momenteel veruit de beste in zijn gewichtsklasse spectaculair om te zien.

Fedor vs Lesnar zou echt Top zijn maar ik denk niet dat we Fedor ooit in de UFC zien.
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:54:37 #246
262 Re
Kiss & Swallow
pi_76499574
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:37 schreef Buzios het volgende:

[..]

De manier waarop ze reageren deugt niet, ook niet het argument dat ze aanvoeren.
Je kunt reageren maar ik vind dat de PVV zich hier onterecht benadeeld voelt. Ze hadden liever kunnen reageren met satire.

Een aantal van hun partijpunten daar kan ik me wel in vinden, in een aantal totaal niet. Ik ben van mening dat ze serieus hun houding ,in de meest brede zin van het woord, moeten veranderen.
als ze hun houding veranderen zijn ze 3/4 van hun stemmen kwijt, dus dat zullen ze niet doen
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_76499994
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:49 schreef Ringo het volgende:

[..]

Bovendien, HP/De Tijd een "links medium"? Daar denken veel mensen toch anders over.
"Smerig" links volgens geertje!
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  woensdag 6 januari 2010 @ 21:09:30 #248
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_76500302
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:31 schreef El_Matador het volgende:
http://www.geenstijl.nl/m(...)erwekt_kind_bij.html

Satire kan dus WEL leuk zijn.
Dat is nou juist geen satire, dat is onderbroekenlol. Goedkoop en sneu.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  † In Memoriam † woensdag 6 januari 2010 @ 21:18:42 #249
137949 Disana
pi_76500722
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 21:09 schreef popolon het volgende:

[..]

Dat is nou juist geen satire, dat is onderbroekenlol. Goedkoop en sneu.
Ja, mee eens. Plat persifleren wat Speld.nl al heeft gedaan op een veel kunstiger wijze.
pi_76506835
Op het al eerder gelanceerde plan van het kabinet, http://www.speld.nl/2009/(...)competentie-burger/, zou ik een criterium willen aanvullen: het vermogen satire te herkennen.
Leg de stemgerechtigde burger een satire voor en meet, hoe lang het duurt voor hij haar doorheeft. De uitgebrachte stem zou gewogen moeten worden omgekeerd evenredig aan de satirebegripstijd.

Ze zitten niet eens in Pauw & Witteman.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_76516732
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:24 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik ben helemaal niet selectief verontwaardigd. Ik heb duidelijk aangegeven wat ik van die Speldactie vind. Zielig.

Net als dat ik een kopvoddentaks zielig vind.

Dat zou best kunnen maar wat vind je van het feit dat een partij die zegt voorvechters te zijn voor de vrijheids van menings uiting eist dat dit artikel verwijderd word.
pi_76516867
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 11:42 schreef 311258 het volgende:

[..]

Dat zou best kunnen maar wat vind je van het feit dat een partij die zegt voorvechters te zijn voor de vrijheids van menings uiting eist dat dit artikel verwijderd word.
De PVV is zo hypocriet als de neten:
- zelf alles zeggen, maar imams mogen niet alles zeggen
- zelf oproepen tot het uitzetten van 10tallen miljoenen Europese moslims, maar een of andere straatmocro mag geen raps tegen Wilders schrijven
- zelf je uitdossen met een kapsel dat er niet uitziet, maar moslima's mogen in het openbaar niet dragen wat ze willen
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76530503
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 11:42 schreef 311258 het volgende:

[..]

Dat zou best kunnen maar wat vind je van het feit dat een partij die zegt voorvechters te zijn voor de vrijheids van menings uiting eist dat dit artikel verwijderd word.
Dat is gewoon echt om te janken. Eerst had ik nog wel de illusie dat Wilders ook écht voor vrijheid van meningsuiting stond maar het gaat hem vooral om zijn vrijheid, die van een ander zal hem jeuken
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_76531686
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 11:46 schreef El_Matador het volgende:

[..]

De PVV is zo hypocriet als de neten:
- zelf alles zeggen, maar imams mogen niet alles zeggen
- zelf oproepen tot het uitzetten van 10tallen miljoenen Europese moslims, maar een of andere straatmocro mag geen raps tegen Wilders schrijven
- zelf je uitdossen met een kapsel dat er niet uitziet, maar moslima's mogen in het openbaar niet dragen wat ze willen
Hopelijk krijgen de mensen dit hypocriete gedrag niet door.......
  donderdag 7 januari 2010 @ 19:18:18 #255
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_76533142
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 18:03 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Dat is gewoon echt om te janken. Eerst had ik nog wel de illusie dat Wilders ook écht voor vrijheid van meningsuiting stond maar het gaat hem vooral om zijn vrijheid, die van een ander zal hem jeuken
En van een certain minderheidsgroep wil hij de vrijheden juist sterk inperken.

²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
pi_76549830
quote:
Op donderdag 7 januari 2010 11:42 schreef 311258 het volgende:

[..]

Dat zou best kunnen maar wat vind je van het feit dat een partij die zegt voorvechters te zijn voor de vrijheids van menings uiting eist dat dit artikel verwijderd word.
Vet van mij.
Merkwaardige spelling. Vraag je even af waar je die vandaan hebt. Want je bent erg consequent.
De juiste spelling is "vrijheid van meningsuiting".
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
  vrijdag 8 januari 2010 @ 06:27:24 #257
798 voyeur
bemoeit zich
pi_76550974
Ik dacht altijd dat de PVV de meester van de satire was, maar kennelijk niet. Na de kopvoddentax, het stelen van een Antilliaans glas wijn en het herschrijven van de Kinderen voor Kinderen liedjes is het niveau blijkbaar gedaald.
Here we are now, entertain us.
pi_76614853
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 06:27 schreef voyeur het volgende:
Ik dacht altijd dat de PVV de meester van de satire was, maar kennelijk niet. Na de kopvoddentax, het stelen van een Antilliaans glas wijn en het herschrijven van de Kinderen voor Kinderen liedjes is het niveau blijkbaar gedaald.
Ze hadden toch al niet echt het niveau van Koot & Bie, vond ik...
pi_76615081
Nee, meer het niveau van Van Muiswinkel.

  zaterdag 9 januari 2010 @ 23:23:28 #260
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76616778
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 22:30 schreef Thijs. het volgende:
Nee, meer het niveau van Van Muiswinkel.

Er is een tijd geweest, toen Links nog een Leer was die ons als Waarheid werd toegestopt, dat we hier collectief-keihard om konden lachen.
Zelfs een bomaanslag kon ons niet op andere gedachten brengen. Die durfde men zelfs te verdedigen.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76616905
Nee, vandaag de dag worden zulke satirische initiatieven de kop ingedrukt en gezien als smaad. Geweldige samenleving hebben we toch.
pi_76617194
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 23:23 schreef Ringo het volgende:

[..]

Er is een tijd geweest, toen Links nog een Leer was die ons als Waarheid werd toegestopt, dat we hier collectief-keihard om konden lachen.
Zelfs een bomaanslag kon ons niet op andere gedachten brengen. Die durfde men zelfs te verdedigen.
dramaqueen... je kruipt in de slachtofferrol... "we werden ondedrukt"
Muiswinkel heeft vele goede imitaties gedaan .. En zijn Janmaat-act is net zo grappig als de andere imitaties Of je hebt geen humor of je bent een sympathisant van die racist en vreemdelingenhater Janmaat.
Een andere theorie is.... dat je met satire bezig bent, maar dat het niet zo goed uit de verf komt als satire. Kén ook..

[ Bericht 5% gewijzigd door Bluesdude op 09-01-2010 23:49:10 ]
pi_76617426
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 23:23 schreef Ringo het volgende:

[..]

Er is een tijd geweest, toen Links nog een Leer was die ons als Waarheid werd toegestopt, dat we hier collectief-keihard om konden lachen.
Zelfs een bomaanslag kon ons niet op andere gedachten brengen. Die durfde men zelfs te verdedigen.
Janmaat was natuurlijk net als Wilders wel een karikatuur opzich.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_76617724
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 23:41 schreef du_ke het volgende:

[..]

Janmaat was natuurlijk net als Wilders wel een karikatuur opzich.
Janmaat was meer geschikt voor satire..
Zijn lijzige, geniepige manier van praten...praat men over het weer in een interview dan kwam hij in 2 zinnen op zijn stokpaardje : buitenlanders. Wilders kan meer over andere dingen praten..

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 10-01-2010 00:02:18 ]
  zondag 10 januari 2010 @ 00:04:32 #265
798 voyeur
bemoeit zich
pi_76618131
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 23:51 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Janmaat was meer geschikt voor satire..
Zijn lijzige, geniepige manier van praten...praat men over het weer in een interview dan kwam hij in 2 zinnen op zijn stokpaardje : buitenlanders. Wilders kan meer over andere dingen praten..
Ik dacht hij alleen SMS´te?
Here we are now, entertain us.
  zondag 10 januari 2010 @ 00:08:05 #266
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76618260
Toen Janmaat met een bomaanslag om zijn oren werd geslagen, en zijn vrouw beide benen kwijtraakte, stond men er geniepig-lachend bij en keek men ernaar. Ze zouen het wel verdiend hebben, zulke gedachten.

Een van de grootste dieptepunten in het na-oorlogse rechtvaardigheidsdenken. Van Muiswinkel was destijds best grappig, maar hij liftte mee op een gesundenes Volksempfinden waar zekere dictatoriaal gestuurde samenlevingen alleen van durfden dromen.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_76618449
quote:
Op zondag 10 januari 2010 00:08 schreef Ringo het volgende:
Toen Janmaat met een bomaanslag om zijn oren werd geslagen, en zijn vrouw beide benen kwijtraakte, stond men er geniepig-lachend bij en keek men ernaar. Ze zouen het wel verdiend hebben, zulke gedachten.

Een van de grootste dieptepunten in het na-oorlogse rechtvaardigheidsdenken. Van Muiswinkel was destijds best grappig, maar hij liftte mee op een gesundenes Volksempfinden waar zekere dictatoriaal gestuurde samenlevingen alleen van durfden dromen.
Je doet zelf ook aan 'gesundenes Volksempfinden' met verwijzen naar dictatoriale samenlevingen..
Was dat trouwens niet een brand in Kedichem , dus geen bomaanslag? Maar dat is nog geen excuus om de vreemdelingenhater uit te hangen of de dramaqueen ( """we wordenondrukt.. dictatoriale samenlevingen""")

Btw vreemdelingenhaat en het zielig doen van vreemdelingenhaters is toch ook Volksempfinden?
  zondag 10 januari 2010 @ 00:23:54 #268
798 voyeur
bemoeit zich
pi_76618772
Het was een brand, maar aangestoken en kostte Janmaats vrouw beide benen als ik het me goed herinner. Een van de grootste schandes met die van de aanslag op Kosto van de linkse beweging. En voor de goede orde ik sympathiseerde toen in grote lijnen met de kraakbeweging, het anti-fascisme etc., maar dat heb ik nooit vergeven.
Here we are now, entertain us.
  zondag 10 januari 2010 @ 00:26:36 #269
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76618864
quote:
Op zondag 10 januari 2010 00:14 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Je doet zelf ook aan 'gesundenes Volksempfinden' met verwijzen naar dictatoriale samenlevingen..
Was dat trouwens niet een brand in Kedichem , dus geen bomaanslag? Maar dat is nog geen excuus om de vreemdelingenhater uit te hangen of de dramaqueen ( """we wordenondrukt.. dictatoriale samenlevingen""")

Btw vreemdelingenhaat en het zielig doen van vreemdelingenhaters is toch ook Volksempfinden?
Het valt je zichtbaar moeilijk om eerlijk toe te geven dat ook jij je hebt laten gaan in de politieke haat die destijds gemeengoed was, en die dus makkelijk kon worden verdedigd.

Ieder tijdperk heeft zijn zwarte bladzijden.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 10 januari 2010 @ 00:37:38 #270
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_76619195
quote:
Op zondag 10 januari 2010 00:08 schreef Ringo het volgende:
Toen Janmaat met een bomaanslag om zijn oren werd geslagen, en zijn vrouw beide benen kwijtraakte, stond men er geniepig-lachend bij en keek men ernaar. Ze zouen het wel verdiend hebben, zulke gedachten.
Tja die aanslag, jeetje dat was ik al vergeten.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zondag 10 januari 2010 @ 00:46:23 #271
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_76619474
http://www.pvv.nl/

Verdiep je eens echt zonder vooroordeel aub!
Snollebolt
pi_76619522
quote:
Op zondag 10 januari 2010 00:46 schreef Zhe-AnGeL het volgende:
http://www.pvv.nl/

Verdiep je eens echt zonder vooroordeel aub!
Verdiepen? In de PVV?

Een vriend van mij brak zijn nek toen hij in een zwembad dook. Waar geen water in stond.
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Völkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
  zondag 10 januari 2010 @ 01:08:15 #273
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_76620161
quote:
Op zondag 10 januari 2010 00:48 schreef Kees22 het volgende:

[..]

Verdiepen? In de PVV?

Een vriend van mij brak zijn nek toen hij in een zwembad dook. Waar geen water in stond.
Nou ik heb nog niks vreemds kunnen vinden aan die pvv...heb hun site dan ook helemaal gelezen.
En vind ze helder en verfrissend
Snollebolt
pi_76620220
quote:
Op zondag 10 januari 2010 01:08 schreef Zhe-AnGeL het volgende:

[..]

Nou ik heb nog niks vreemds kunnen vinden aan die pvv...heb hun site dan ook helemaal gelezen.
En vind ze helder en verfrissend
Het vreemde van de PVV zetten ze dan ook niet op hun website. Maar de ridicule voorstellen van De Geblondeerde Clown uit Venlo zijn een schande voor alles wat met Vrijheid te maken heeft.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76620365
quote:
Op zondag 10 januari 2010 01:10 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het vreemde van de PVV zetten ze dan ook niet op hun website. Maar de ridicule voorstellen van De Geblondeerde Clown uit Venlo zijn een schande voor alles wat met Vrijheid te maken heeft.
Je zou toch denken dat jij een oprecht aanhanger bent van Wilders. Hij vindt ook dat onze 'cultuur' superieur is aan de 'cultuur' van de Turk, Marokkaan, of Antiliaan. Hij zou jou God moeten zijn. Jouw fuhrer.
  zondag 10 januari 2010 @ 01:16:13 #276
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76620385
quote:
Op zondag 10 januari 2010 00:46 schreef Zhe-AnGeL het volgende:
http://www.pvv.nl/

Verdiep je eens echt zonder vooroordeel aub!
Ik wil me graag verdiepen in JOU, Zhe-AnGel. Maar niet in de politiek die je aanhangt, . Gewoon jij en ik, twee zielen twee lijven, in een oneindig Niks.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 10 januari 2010 @ 01:49:20 #277
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_76621390
quote:
Op zondag 10 januari 2010 01:16 schreef Ringo het volgende:

[..]

Ik wil me graag verdiepen in JOU, Zhe-AnGel. Maar niet in de politiek die je aanhangt, . Gewoon jij en ik, twee zielen twee lijven, in een oneindig Niks.
Dat niks baart mij zorgen... *rillll*

Vertel...
Snollebolt
  zondag 10 januari 2010 @ 01:57:41 #278
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76621582
quote:
Op zondag 10 januari 2010 01:49 schreef Zhe-AnGeL het volgende:

[..]

Dat niks baart mij zorgen... *rillll*

Vertel...
Een bed als een weiland en de zon het deken dat ons warm houdt.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 10 januari 2010 @ 02:22:59 #279
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_76622115
quote:
Op zondag 10 januari 2010 01:57 schreef Ringo het volgende:

[..]

Een bed als een weiland en de zon het deken dat ons warm houdt.
Midden zomer toch?
ok
Snollebolt
  zondag 10 januari 2010 @ 02:31:18 #280
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_76622288
quote:
Op zondag 10 januari 2010 02:22 schreef Zhe-AnGeL het volgende:

[..]

Midden zomer toch?
ok
Voor altijd augustus.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
  zondag 10 januari 2010 @ 02:31:56 #281
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_76622297
quote:
Op zondag 10 januari 2010 02:31 schreef Ringo het volgende:

[..]

Voor altijd augustus.
...ik val....ik vvvvalll....b
b
bijn...a
oei!
Kan me nog net herstellen hehe
Snollebolt
pi_76622870
quote:
Op zondag 10 januari 2010 01:15 schreef DeParo het volgende:

[..]

Je zou toch denken dat jij een oprecht aanhanger bent van Wilders. Hij vindt ook dat onze 'cultuur' superieur is aan de 'cultuur' van de Turk, Marokkaan, of Antiliaan. Hij zou jou God moeten zijn. Jouw fuhrer.
En weer een gevalletje lasterpraat zonder je in mijn standpunten te verdiepen.

Daaaag trolletje
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76622911
Kunnen ze nog dieper zinken? Dat er nog mensen op stemmen blijft me enorm verbazen. Wat een stelletje trieste figuren zeg.
My soul is painted like the wings of butterflies
  zondag 10 januari 2010 @ 10:40:21 #284
222922 Fortune_Cookie
I sit and ponder... Huh?
pi_76624637
quote:
Op zondag 10 januari 2010 00:46 schreef Zhe-AnGeL het volgende:
http://www.pvv.nl/

Verdiep je eens echt zonder vooroordeel aub!
Okee.

Leg mij dan eens uit hoe het zit met die dubbele nationaliteit? Enerzijds wil de PVV die afschaffen, maar tegelijkertijd zetten ze die in om volgens eigen zeggen allochtone criminelen uit te kunnen zetten. Dus welke van de twee wordt het nou?


Overigens worden er vanuit de PVV zoveel domme dingen geroepen dat ze voor een normaal mens niet serieus te nemen zijn wat mij betreft. En dat lijkt eerder erger te worden dan beter.
Intelligent, but fucked up.
pi_76627017
quote:
Op zondag 10 januari 2010 10:40 schreef Fortune_Cookie het volgende:

[..]

Okee.

Leg mij dan eens uit hoe het zit met die dubbele nationaliteit? Enerzijds wil de PVV die afschaffen,
Nee dramaqueen. Het is pas 999456756 keer voorbij gekomen maar voor jou nog maar een keer dat hij het alleen heeft over regeerfuncties waar geen dubbele nationaliteit gewenst is i.v.m. mogelijke belangenverstrengeling.
quote:
maar tegelijkertijd zetten ze die in om volgens eigen zeggen allochtone criminelen uit te kunnen zetten. Dus welke van de twee wordt het nou?
Niks mis mee met criminelen uitzetten die een dubbele nationaliteit hebben.
quote:
Overigens worden er vanuit de PVV zoveel domme dingen geroepen dat ze voor een normaal mens niet serieus te nemen zijn wat mij betreft. En dat lijkt eerder erger te worden dan beter.
Kan me voorstellen uitgaande van jouw religedachtengang, wat jou betreft is alle kritiek op moslims dom.
  zondag 10 januari 2010 @ 12:22:31 #286
222922 Fortune_Cookie
I sit and ponder... Huh?
pi_76627455
quote:
Op zondag 10 januari 2010 12:10 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Nee dramaqueen. Het is pas 999456756 keer voorbij gekomen maar voor jou nog maar een keer dat hij het alleen heeft over regeerfuncties waar geen dubbele nationaliteit gewenst is i.v.m. mogelijke belangenverstrengeling.
quote:
Vooral blijven liegen voor Geert.
quote:
Niks mis mee met criminelen uitzetten die een dubbele nationaliteit hebben.
Daar dachten de opstellers van het EVRM toch echt anders over.

Daarnaast gaat het me vooral om de tegenstrijdigheden tussen het enerzijds willen afschaffen van de dubbele nationaliteit, maar tegelijkertijd diezelfde dubbele nationaliteit inzetten als middel om criminele allochtonen uit te zetten.
quote:
Kan me voorstellen uitgaande van jouw religedachtengang, wat jou betreft is alle kritiek op moslims dom.
Nee hoor. Alle religie is per definitie laakbaar in mijn ogen. Kritiek op moslims maak ik me niet zo druk over als het feit dat de PVV stiekem probeert de globale problemen met moslims op één lijn te plaatsen met de problemen met Marokkanen in Nederland.

Alsof de gemiddelde tasjesrover een vroom moslim is

Maar door dat te doen verplaats je langzaam aan de kritiek op moslims naar kritiek op een bepaalde ethniciteit. En daar heb ik inderdaad grote problemen mee.
Intelligent, but fucked up.
pi_76628738
quote:
Op zondag 10 januari 2010 12:22 schreef Fortune_Cookie het volgende:
Nee hoor. Alle religie is per definitie laakbaar in mijn ogen. Kritiek op moslims maak ik me niet zo druk over als het feit dat de PVV stiekem probeert de globale problemen met moslims op één lijn te plaatsen met de problemen met Marokkanen in Nederland.

Alsof de gemiddelde tasjesrover een vroom moslim is

Maar door dat te doen verplaats je langzaam aan de kritiek op moslims naar kritiek op een bepaalde ethniciteit. En daar heb ik inderdaad grote problemen mee.
Dat begrijp ik dus ook niet. Wilders hekelt de criminele straat-Marokkanen. Prima, want zelf heb ik ook geen goed woord over voor deze figuren. Echter, hij betrekt vervolgens de islam bij de discussie. Ik begrijp dat dus niet. Fanatieke PVV'ers roepen dat het rel-gedrag van die kutmannetje het gevolg is van islam-lessen. Maar dat lijkt mij zeer sterk.

Dit is een van de belangrijkste redenen om niet op de PVV te stemmen. De partij is gewoon onmogelijk serieus te nemen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_76628948
quote:
Op zondag 10 januari 2010 12:53 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Dat begrijp ik dus ook niet. Wilders hekelt de criminele straat-Marokkanen. Prima, want zelf heb ik ook geen goed woord over voor deze figuren. Echter, hij betrekt vervolgens de islam bij de discussie. Ik begrijp dat dus niet. Fanatieke PVV'ers roepen dat het rel-gedrag van die kutmannetje het gevolg is van islam-lessen. Maar dat lijkt mij zeer sterk.

Dit is een van de belangrijkste redenen om niet op de PVV te stemmen. De partij is gewoon onmogelijk serieus te nemen.
De visie van de PVV is een versimpelde, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in; de islam is een religie die -zo mogelijk nog sterker dan de andere grote religies jodendom en christendom- altijd wijst naar De Ander. De Ander is de schuld van jouw prolemen. Dat is goed zichtbaar in de Arabische wereld waar "de joden" of "het westen" graag de schuld wordt gegeven.

Dat gedrag zet zich door op straat EN in de opvoeding (of het in onze ogen ontbreken daarvan).

Er zit meer islam in hun cultuur en meer cultuur in hun islam dan je denkt.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76629172
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:00 schreef El_Matador het volgende:
De visie van de PVV is een versimpelde, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in; de islam is een religie die -zo mogelijk nog sterker dan de andere grote religies jodendom en christendom- altijd wijst naar De Ander. De Ander is de schuld van jouw prolemen. Dat is goed zichtbaar in de Arabische wereld waar "de joden" of "het westen" graag de schuld wordt gegeven.
Vertel eens, huisarabist. Hoe gaat dat in z'n werk. Vertel eens Islamkenner, ik ben benieuwd naar uw uitleg en verklaring - en uiteraard het verband tussen deze uiting en de Islam.
Allah Al Watan Al Malik
pi_76629243
quote:
Op zondag 10 januari 2010 12:22 schreef Fortune_Cookie het volgende:

[..]


[..]

Vooral blijven liegen voor Geert.
[..]
Je verdient een award voor voor het plaatsen van een .JPG plaatje wat niets zegt en dat nog serieus neemt ook.

BTW, maak je moeder uit voor leugenaar gronk.
quote:
Daar dachten de opstellers van het EVRM toch echt anders over.
En?
quote:
Daarnaast gaat het me vooral om de tegenstrijdigheden tussen het enerzijds willen afschaffen van de dubbele nationaliteit, maar tegelijkertijd diezelfde dubbele nationaliteit inzetten als middel om criminele allochtonen uit te zetten.
[..]

Nee hoor. Alle religie is per definitie laakbaar in mijn ogen. Kritiek op moslims maak ik me niet zo druk over als het feit dat de PVV stiekem probeert de globale problemen met moslims op één lijn te plaatsen met de problemen met Marokkanen in Nederland.

Alsof de gemiddelde tasjesrover een vroom moslim is

Maar door dat te doen verplaats je langzaam aan de kritiek op moslims naar kritiek op een bepaalde ethniciteit. En daar heb ik inderdaad grote problemen mee.
Zie de reactie van El_Matador wat het prima omschrijft.
pi_76629404
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:06 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

Vertel eens, huisarabist. Hoe gaat dat in z'n werk. Vertel eens Islamkenner, ik ben benieuwd naar uw uitleg en verklaring - en uiteraard het verband tussen deze uiting en de Islam.
De koran is geen sprookjesboek als de Bijbel, de koran is een wetboek. Met gruwelijke oproepen erin. Als je 1300 jaar geindoctrineerd bent met berichten dat het toch vooral niet aan jezelf ligt, maar altijd aan De Ander, dan moet je niet gek op staan te kijken dat je een cultuur hebt (ook buiten die landen) die dat als hoofdthema heeft.

Zelfreflectie is 0,0 aanwezig. Dat is zwak volgens de islam. Je moet vooral veel op anderen inhakken (vaak letterlijk). Anderen zijn de schuldige, niet jij.

Combineer dat met het niet optreden tegen straattuig (uit angst en een verkrampt links idee dat allochtonen slachtoffers zijn in plaats van daders) en je hebt een heerlijk recept voor voortwoekerende straatterreur.

Oppakken, Nederlands paspoort afnemen en ongewenst vreemdeling verklaren. Doei.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76629423
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:00 schreef El_Matador het volgende:

[..]

De visie van de PVV is een versimpelde, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in; de islam is een religie die -zo mogelijk nog sterker dan de andere grote religies jodendom en christendom- altijd wijst naar De Ander. De Ander is de schuld van jouw prolemen. Dat is goed zichtbaar in de Arabische wereld waar "de joden" of "het westen" graag de schuld wordt gegeven.

Dat gedrag zet zich door op straat EN in de opvoeding (of het in onze ogen ontbreken daarvan).

Er zit meer islam in hun cultuur en meer cultuur in hun islam dan je denkt.
De schuld bij iemand anders neerleggen is vaker de eigenschap van individu, niet van een complete bevolkingsgroep. Ik denk daarom dat je ietwat overdrijft. En zelfs als een dergelijke houding is verankerd in hun cultuur, dan kun je de islamitische achtergrond van deze mensen niet als schuldige aanwijzen. Want de koran zegt immers ook dat je respect moet hebben voor je naaste. En dat is nou juist wat de straatterroristen niet hebben.

De islam als schudlige aanwijzen is te makkelijk.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_76629538
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:13 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

De schuld bij iemand anders neerleggen is vaker de eigenschap van individu, niet van een complete bevolkingsgroep. Ik denk daarom dat je ietwat overdrijft. En zelfs als een dergelijke houding is verankerd in hun cultuur, dan kun je de islamitische achtergrond van deze mensen niet als schuldige aanwijzen. Want de koran zegt immers ook dat je respect moet hebben voor je naaste. En dat is nou juist wat de straatterroristen niet hebben.

De islam als schudlige aanwijzen is te makkelijk.
Dat laatste doe ik dan ook niet.

Ik probeer de harde kern te duiden. Die kern is indoctrinatie uit een gruwelijk wetboek. "Respect voor je naaste", ja, als ie moslim is. Het is een wonder dat zoveel moslims nog vredelievend zijn, als je leest waar die haatDonaldDuck toe oproept.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_76629712
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:13 schreef El_Matador het volgende:
De koran is geen sprookjesboek als de Bijbel, de koran is een wetboek. Met gruwelijke oproepen erin. Als je 1300 jaar geindoctrineerd bent met berichten dat het toch vooral niet aan jezelf ligt, maar altijd aan De Ander, dan moet je niet gek op staan te kijken dat je een cultuur hebt (ook buiten die landen) die dat als hoofdthema heeft.
Je maakt een rant. Dat wil zeggen je post is onsamenhangend, de Koran is geen wetboek - maar een boek met bepaalde leefregels. Dat wil zeggen je kan je aan de regels houden, maar je bent niet verplicht om je aan die regels te houden - dat is misverstand nummer 1. Ten tweede constateer jij dat er "berichten in staan" waaruit blijkt dat "het" vooral niet aan jezelf ligt maar "altijd aan De Ander". Je verliest daarmee heel veel lezers, including me - omdat het niet duidelijk is waar je het over hebt. Specificeer dat eens. En specificeer ook eens dat het doorwerkt in de cultuur.
quote:
Zelfreflectie is 0,0 aanwezig. Dat is zwak volgens de islam. Je moet vooral veel op anderen inhakken (vaak letterlijk). Anderen zijn de schuldige, niet jij.
Als dat in de Islam een zwakte is, dan zou dat er vast wel ook zo staan in de Koran nietwaar? Ik neem aan dat je ook dat nader voor mij kan specificeren?
quote:
Combineer dat met het niet optreden tegen straattuig (uit angst en een verkrampt links idee dat allochtonen slachtoffers zijn in plaats van daders) en je hebt een heerlijk recept voor voortwoekerende straatterreur.
Het niet-optreden tegen straattuig is per definitie een recept voor voortwoekerende straatterreur. Een vrij vreemde constatering dus. Zeker gezien het feit dat we het hier hebben over een groep die de eerder genoemde leefregels niet navolgen. Het verband mag jij dus nog wel even goed aanwijzen. Ik had al eerder het gevoel dat je eigenlijk helemaal niets weet van het boek of wat er in staat, maar nu bevestig je het eigenlijk eens te meer. Alhoewel je had het al eerder tegen mij gezegd (in andere bewoordingen) dat je eigenlijk geen reet van de Islam afwist.
Allah Al Watan Al Malik
pi_76629846
Een discussie met een gelovige -en met een moslim in het bijzonder- is nutteloos. Zij zullen altijd met hand (en vaak met tand, gelukkig laat Mutant01 dat achterwege ) hun boekje verdedigen zonder hun eigen fouten te erkennen.

Waarmee de cirkel rond is.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  zondag 10 januari 2010 @ 13:23:25 #296
222922 Fortune_Cookie
I sit and ponder... Huh?
pi_76629847
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:08 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Je verdient een award voor voor het plaatsen van een .JPG plaatje wat niets zegt en dat nog serieus neemt ook.
Waarom zegt dat niets?
quote:
BTW, maak je moeder uit voor leugenaar gronk.
Je vertelt een onwaarheid. Aangezien ik er vanuit ga dat jij als PVV fan bekend bent met de "Visie van de PVV", een document welke bij gebrek aan een echt programma maar als zodanig door moet gaan, ben je in mijn boek dan een leugenaar ja.
quote:
En?
We worden geacht ons te houden aan dit document dat we mede ondertekend hebben.
quote:
Zie de reactie van El_Matador wat het prima omschrijft.
Prima omschrijft?

Hij geeft een eenzijdige mening en betoogt daarbij dat de islam schuldig is aan de slachtofferrol die criminele Marokkanen aannemen.

Dat er geen enkele bronvermelding naar een wat wetenschappelijker kijk op de zaken bij vermeld staat is niet zo vreemd. Want het is waarschijnlijk onzin.

Ik vermoed dat diezelfde slachtofferrol namelijk terug te vinden is bij bijvoorbeeld Amerikaanse gang leden. Ook allemaal moslim zeker?
Intelligent, but fucked up.
pi_76629975
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:23 schreef El_Matador het volgende:
Een discussie met een gelovige -en met een moslim in het bijzonder- is nutteloos. Zij zullen altijd met hand (en vaak met tand, gelukkig laat Mutant01 dat achterwege ) hun boekje verdedigen zonder hun eigen fouten te erkennen.

Waarmee de cirkel rond is.
Het is alleen nutteloos als mensen vasthouden aan hun dogma's. In die zin zie ik vrij weinig verschil tussen gelovigen of ongelovigen. Je roept maar wat, geeft geen bewijs, geeft geen verbanden, haalt er cultuur bij, haalt er de Islam bij, roert wat en claimt een conclusie. Islam = kut , dat staat vast - indien uit een discussie mogelijk wat anders blijkt, dan roepen we dat het discussieren met moslims nutteloos is. Ontmenselijken van moslims, heb ik reeds in topic 2 (van de Culemborgse reeks) aangegeven. Een tactiek van de PVV.
Allah Al Watan Al Malik
pi_76630386
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:08 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Je verdient een award voor voor het plaatsen van een .JPG plaatje wat niets zegt en dat nog serieus neemt ook.
http://www.pvv.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=788&Itemid=139
pleased to meet you
  zondag 10 januari 2010 @ 14:50:08 #299
79102 Pool
Noord noch Zuid
pi_76633834
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:16 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dat laatste doe ik dan ook niet.

Ik probeer de harde kern te duiden. Die kern is indoctrinatie uit een gruwelijk wetboek. "Respect voor je naaste", ja, als ie moslim is. Het is een wonder dat zoveel moslims nog vredelievend zijn, als je leest waar die haatDonaldDuck toe oproept.
Ik heb niks met geloof, dus ook niet met de islam. Al mogen mensen van mij in iets doms geloven als ze dat per se willen en is het niet aan de meerderheid om dat bij de minderheid te verbieden.
Ik heb niks met straattuig.

Maar toch ben ik het niet met je stelling eens dat er een sterke connectie is tussen "islam" enerzijds en "straattuig" anderzijds. Als je bijvoorbeeld naar criminaliteit kijkt, dan scoren Antillianen (niet-islam) en Marokkanen (islam) ongeveer hetzelfde, namelijk erg hoog. Autochtonen (christelijk/ongelovig) en Turken (islam) scoren allebei gemiddeld. Daar zit dus geen aanwijzing in dat islam er qua criminaliteit iets toe doet.

Van sommige vormen van criminaliteit is de islam wel vaak een belangrijke drijfveer, namelijk van terrorisme. (Hoewel je ook niet-islam gerelateerd terrorisme hebt, denk aan IRA/ETA/Volkert/Karst). Maar bij die moslimterroristen zie je dan ook een heel ander profiel dan bij het straattuig. Terroristen zijn vaak teleurgestelde hoogopgeleide mensen die geradicaliseerd zijn. Hebben vaak een gezin en stemmen altijd bij de verkiezingen, zie het boek SuperFreakonimcs, sowieso een aanrader.

Kortom, voor iemand die normaal gesproken erg kritisch is op allerlei verbanden, slik je zo'n verband hier wel voor erg zoete koek.

[ Bericht 2% gewijzigd door Pool op 10-01-2010 14:55:27 ]
pi_76634241
quote:
Op zondag 10 januari 2010 14:50 schreef Pool het volgende:

[..]

Ik heb niks met geloof, dus ook niet met de islam
Ik heb niks met straattuig.

Maar toch ben ik het niet met je stelling eens dat er een sterke connectie is tussen "islam" enerzijds en "straattuig" anderzijds. Als je bijvoorbeeld naar criminaliteit kijkt, dan scoren Antillianen (niet-islam) en Marokkanen (islam) ongeveer hetzelfde, namelijk erg hoog. Autochtonen (christelijk/ongelovig) en Turken (islam) scoren allebei gemiddeld. Daar zit dus geen aanwijzing in dat islam er qua criminaliteit iets toe doet.

Van sommige vormen van criminaliteit is de islam wel vaak een belangrijke drijfveer, namelijk van terrorisme. (Hoewel je ook niet-islam gerelateerd terrorisme hebt, denk aan IRA/ETA/Volkert/Karst). Maar bij die moslimterroristen zie je dan ook een heel ander profiel dan bij het straattuig. Terroristen zijn vaak teleurgestelde hoogopgeleide mensen die geradicaliseerd zijn. Hebben vaak een gezin en stemmen altijd bij de verkiezingen, zie het boek SuperFreakonimcs, sowieso een aanrader.

Kortom, voor iemand die normaal gesproken erg kritisch is op allerlei verbanden, slik je zo'n verband hier wel voor erg zoete koek.
Straattuig komt overal voor.

Maar wat islamitisch straattuig zo bindt, is het idee dat het nooit aan zichzelf ligt. Dat maakt ze ook zo hardnekkig op te voeden. Dat is bij Antillianen anders. Die gaan misschien de drugscriminaliteit in of groeien eroverheen.

De vergoeilijking van met name de ouders is hardnekkiger bij Marokkanen dan bij andere allochtoonse groepen. Bij Turken overheerst nationalisme de religie, in veel gevallen, waardoor een Turk zich eerst Turk voelt, dan moslim en dan Nederlander.

De Marokkaanse ouders die hun kinderen niet opvoeden (gelukkig doet de meerderheid dat wel), vinden zich gesterkt door de koran en de imam die de schuld bij de ander neerleggen in plaats van bij de falende opvoeding.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  zondag 10 januari 2010 @ 15:04:14 #301
222922 Fortune_Cookie
I sit and ponder... Huh?
pi_76634557
quote:
Op zondag 10 januari 2010 14:57 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Straattuig komt overal voor.

Maar wat islamitisch straattuig zo bindt, is het idee dat het nooit aan zichzelf ligt. Dat maakt ze ook zo hardnekkig op te voeden. Dat is bij Antillianen anders. Die gaan misschien de drugscriminaliteit in of groeien eroverheen.
Bron dat Antillianen de hand in eigen boezem steken?

Man, man, man.... Wat kun je lekker ouwehoeren. En je doet ook echt alsof je dit allemaal hebt uitgezocht enzo. Complimenten
quote:
De vergoeilijking van met name de ouders is hardnekkiger bij Marokkanen dan bij andere allochtoonse groepen. Bij Turken overheerst nationalisme de religie, in veel gevallen, waardoor een Turk zich eerst Turk voelt, dan moslim en dan Nederlander.
En de Marokkaan voelt zich vooral moslim zeker? Ja, de ouders dan he?

En de jongeren? Die zitten zo diep in de islam natuurlijk, van jongs af aan, dat het bijna niet meer mogelijk is ze tot enige zelfreflectie te bewegen.

Is het niet, professor Barabas?
quote:
De Marokkaanse ouders die hun kinderen niet opvoeden (gelukkig doet de meerderheid dat wel), vinden zich gesterkt door de koran en de imam die de schuld bij de ander neerleggen in plaats van bij de falende opvoeding.
Welke passage uit de Koran hebben we het dan over?
Intelligent, but fucked up.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')