abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_76473284
PVV eist verwijdering satirisch artikel De Speld
Bobby Vinke 5 januari, 2010 lijfstijl |

De Partij Voor de Vrijheid wil dat de satirische site De Speld het artikel ‘PVV vestigt aandacht op donkere kant Ramses Shaffy‘ per direct offline haalt. Dit heeft een beleidsmedewerker namens kamerlid Hero Brinkman aan de hoofdredactie laten weten in een mail.

In het betreffende stuk laat De Speld Brinkman onder andere fulmineren tegen de overmatige aandacht voor de dood van Shaffy in de media. ‘Deze van een islamistisch Egyptische vader afkomstige hangjongere uit de jaren zeventig is te typeren als een wegbereider van de islamisering,’ valt er te lezen, maar ook dat het Kamerlid een verband legt tussen ‘het lied ‘Wij zullen doorgaan’ en de internationale Islamitische jihad’. Brinkman vindt de tekst ‘zeer kwetsend’, ’smakeloos’ en wil dat deze ‘zo spoedig mogelijk’ wordt verwijderd. Daarnaast vindt hij dat het met ‘goede satire weinig te maken [heeft]‘.

De Speld-hoofdredacteur Melle van den Berg is ronduit verbaasd. ‘De verdedigers van het vrije woord die eisen dat wij iets verwijderen, met als hoofdreden dat ze het ‘kwetsend’, ’smakeloos’, en ‘niet goed’ vinden? Dan hebben ze op hun eigen site ook nog heel wat werk te verrichten.’ Van den Berg weigert vooralsnog dan ook in te gaan op de eis van Brinkman. Wel is hij onder voorwaarden bereid een discussie met ze aan te gaan over vrijheid van meningsuiting. ‘Tuurlijk. Maar pas na een gemeenschappelijk trainingskamp van zes maanden. We willen wel zeker weten dat we met een PVV-er te maken hebben en niet een of andere HP/De Tijd-journalist.’


PVV de verderdigers van het vrije woord pff laat me niet lachen. (over lachen gesproken PVV heeft echt totaal geen humor)
pi_76473392
http://www.depers.nl/binn(...)-op-satire-site.html

"PVV vestigt aandacht op duistere kant Shaffy
Bewieroking chansonnier 'verloochening wortels Nederland'

De Partij voor de Vrijheid (PVV) maakt bezwaar tegen de ‘buitensporige aandacht’ voor het overlijden van de Nederlandse chansonnier Ramses Shaffy. Tweede Kamerlid Hero Brinkman bestempelt Shaffy als ‘halfislamitische drinkebroer’. Brinkman beklaagt zich over de ‘doorgeschoten salonsocialistische hippiecultuur’ waarin een Egyptisch-Russische avonturier als Shaffy een paspoort heeft kunnen bemachtigen. Ook vestigt de parlementariër de aandacht op Shaffy’s tweede voornaam: Achmed.

“Deze van een islamistisch Egyptische vader afkomstige hangjongere uit de jaren zeventig is te typeren als een wegbereider van de islamisering”, aldus Brinkman. Het Kamerlid legt een verband tussen het lied ‘Wij zullen doorgaan’ en de internationale Islamitische jihad. “Bij het achterstevoren beluisteren van de zogenaamde Shaffycantate hebben onafhankelijke deskundigen vastgesteld dat er onmiskenbaar La Illah Allah, Allah is groot gezongen wordt.” Shaffy’s bekendste hit ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ spant volgens de PVV-er ‘met superstip de kroon’. “Het zou zo op een doorsnee vrijdagmiddag uit één van de vele minaretten van Heerhugowaard kunnen schallen.”

De PVV heeft uit monde van Brinkman kamervragen aangekondigd, waarin de partij minister Plasterk zal verzoeken om Shaffy geen plek te geven in de canon van het Nederlandse lied. Tevens pleit de partij voor een algeheel verbod op producten van ‘Achmed bin Sammy’. Brinkman: “1 December 2009 gaat de geschiedenis in als de dag waarop Nederland zijn wortels verloochende. De berichtgeving rond de creatie van het songfestivallied door nationaal icoon Vader Abraham is op (s)linkse wijze de kop ingedrukt. Blijkbaar zijn we nu zover dat multikultibralteksten als ‘Laat me’ ons erfgoed beter vertegenwoordigen dan het Smurfenlied.” "

http://www.speld.nl/2009/(...)donkere-kant-shaffy/

Het gesloten topic hierover:

PVV vestigt aandacht op duistere kant Shaffy
pi_76473425
Ik vond de kopvoddentaks anders geweldige humor.

..wacht. Dat was een serieuze opmerking. Maar dit laat zien wat de PVV nou écht met vrijheid bedoelt. Namelijk niet die van tegenstanders.
pi_76473487
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:03 schreef Thijs. het volgende:
Ik vond de kopvoddentaks anders geweldige humor.

..wacht. Dat was een serieuze opmerking. Maar dit laat zien wat de PVV nou écht met vrijheid bedoelt. Namelijk niet die van tegenstanders.


Ik zou ook maar geen Cartoons maken over de PVV of Geert Wilders dan zullen we woedend zijn en een verbod eisen.
pi_76473523
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:03 schreef Thijs. het volgende:

Maar dit laat zien wat de PVV nou écht met vrijheid bedoelt. Namelijk niet die van tegenstanders.
En van mensen die in het topic over dat stukje satire heel verontwaardigd deden en het niet vonden kunnen etc. etc.
De PVV nu ook, omdat ze vinden dat het "kwetsend" is.

Volgens mij zijn zij geregeld in het nieuws omdat (bepaalde groepen) mensen vinden dat zij kwetsend bezig zijn. Maar dan hebben ze er lak aan en denken ze er niet aan om een blad voor de mond te nemen. En nu.....
pi_76473540
typisch PVV, iedereen moet alles kunnen zeggen, tenzij het tegen de PVV in gaat, dan is het demoniseren van de partij en haar standpunten

hoe kunnen mensen die lui nog serieus nemen
<@Richardfun> top Morthill ^O^
<@Richardfun> goeie HR, 10x beter dan fliepke
Ludo-Schiedam: "Morthill is juist een goede objectieve reviewer."
pi_76473548
HAHAHAHHAHAHAHAA
Mensen die nu nog op de Partij voor de VRIJHEID durven te stemmen zijn echt hersendood

Dit laat echt prachtig de hypocrisie van dit stel idioten zien. Ja, ze hebben één goed punt, het Marokkanenprobleem, maar voor de rest...
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:07:48 #8
79102 Pool
Noord noch Zuid
pi_76473572
De PVV heeft waarschijnlijk maar weinig te eisen. Matador begon in het gesloten topic over smaad, maar dit is duidelijk een parodie, op een site die volledig gebaseerd is op parodieën en satire.

Balkenende verloor niet zo lang geleden ook zijn zaak tegen Opinio.
http://www.dag.nl/binnenl(...)htszaak-opinio-83988
En dat was dan ook nog eens in de context van een verder serieus medium, terwijl iedereen binnen enkele klikken kan zien dat De Speld een satirische/parodiërende website is met alleen maar fictie.

De rechter destijds in de Opinio-zaak (een kort geding); LJN: BC8727
quote:
4. De beoordeling

4.1. De vorderingen van de Staat houden een beperking in van het in artikel 10 lid 1 EVRM neergelegde grondrecht van Opinio en [gedaade2] op vrijheid van meningsuiting. Dit recht kan slechts worden beperkt indien dit bij wet is voorzien en noodzakelijk is in een democratische samenleving, bijvoorbeeld in het belang van de openbare veiligheid of ter bescherming van de goede naam of de rechten van anderen (artikel 10 lid 2 EVRM). Van een beperking die bij de wet is voorzien is sprake, wanneer het gewraakte artikel van Opinio onrechtmatig is in de zin van artikel 6:162 BW.

4.2. De “neprede” van Balkenende in Opinio heeft tot doel het CDA uit te lokken tot het formuleren van een duidelijker visie op de islam. Het artikel is overduidelijk een verzinsel dat op karikaturale wijze (het gebrek aan) polemiek omtrent het christendom en de islam aan de orde stelt en uitlokt. Er is dus geen sprake van een onjuiste of valse weergave van feiten, zoals de Staat meent. De overgelegde commentaren met betrekking tot het artikel in een aantal landelijke bladen maken dit nog eens extra duidelijk aan het publiek voor het geval dit al zou kunnen denken dat van een waarheidsgetrouw verslag sprake zou zijn. Daardoor vervalt ook het belang van de Staat bij een rectificatie. De Staat zal bovendien zonodig via de RVD en via diplomatieke kanalen eventuele misverstanden kunnen rechtzetten. Daarbij moet ook worden bedacht dat Opinio op kritische en opiniërende wijze een debat wil aanzwengelen over een belangrijk maatschappelijk onderwerp en dat het haar in beginsel vrijstaat hiervoor de (journalistieke) vorm te kiezen die haar goed dunkt om dit te bereiken. Dit zou anders kunnen zijn indien het artikel een nodeloos grievende inhoud zou hebben of in nodeloos grievende bewoordingen zou zijn gesteld. Dat is hier echter niet het geval. Opinio heeft terecht aangevoerd dat het hier gaat om een politiek debat dat in het openbaar (en niet in de rechtszaal) moet worden gevoerd. De Staat maakt in dit geding ten onrechte gebruik van politieke argumenten om het gewraakte artikel te verbieden. Het artikel is dan ook niet onrechtmatig. Het tast – hoewel kritisch – de goede naam van Balkenende niet aan, te minder nu meteen bekend is geworden dat het om een neprede gaat. Voor zover het een kritische bejegening van Balkenende betreft, geldt dat hij zich dit als minister-president en als leider van het CDA zal moeten laten welgevallen. De Staat heeft nog aangevoerd dat de neprede “olie op het vuur is” en “een brandende sigaret in een vuurwerkwinkel”, maar concrete feiten of omstandigheden waaruit zou moeten blijken dat de neprede de openbare veiligheid in gevaar brengt zijn gesteld noch gebleken. De conclusie is dat een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting in de gegeven omstandigheden niet voldoet aan de eisen die artikel 10 lid 2 EVRM hieraan stelt. De gevraagde voorzieningen zullen daarom worden afgewezen.

4.3. De Staat zal als de in het ongelijk gestelde partij in de proceskosten worden veroordeeld.
pi_76473636
Zoals iemand al zei in het gesloten topic:

Er vallen een hoop mensen die reageren op die parodie door de mand. En de PVV zelf ook.
Zeker met betrekking tot "vrijheid".
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:10:19 #10
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_76473665
jammer dat de pvv zich zo laat kennen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:10:20 #11
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_76473668
Wat een boze-kleine-jongetjes-mentaliteit van de PVV. Pathetisch gewoon.
pi_76473746
Vanwege de smakeloosheid en het gebrek aan satire mag het desbetreffende artikel wat mij betreft wel verwijderd worden.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76473755
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:10 schreef zoalshetis het volgende:
jammer dat de pvv zich zo laat kennen.
Met hem eens.

Alhoewel ze het volgens mij allemaal bewust doen. PVV wil niet regeren.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:12:25 #14
242879 Onnoman
The On And Only
pi_76473759
ik wilde altijd op pvv stemmen om gewoon balans te krijgen in de verlinkse overheid..
maar nu is pvv echt te dieptriest bezig

nu hopen dat tante rita nog van zich laat horen
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:14:03 #15
79102 Pool
Noord noch Zuid
pi_76473824
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:12 schreef damian5700 het volgende:
Vanwege de smakeloosheid en het gebrek aan satire mag het desbetreffende artikel wat mij betreft wel verwijderd worden.
Ah, ze hebben jouw toestemming om het te verwijderen. Daar zullen ze blij mee zijn, dat jij het ze niet verplicht om het te laten staan.
pi_76473862
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:06 schreef OldJeller het volgende:

[..]

En van mensen die in het topic over dat stukje satire heel verontwaardigd deden en het niet vonden kunnen etc. etc.
De PVV nu ook, omdat ze vinden dat het "kwetsend" is.

Volgens mij zijn zij geregeld in het nieuws omdat (bepaalde groepen) mensen vinden dat zij kwetsend bezig zijn. Maar dan hebben ze er lak aan en denken ze er niet aan om een blad voor de mond te nemen. En nu.....

Inderdaad de pot verwijt de ketel de PVV maakt zich nu wel heel erg belachelijk
pi_76473875
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:12 schreef damian5700 het volgende:
Vanwege de smakeloosheid en het gebrek aan satire mag het desbetreffende artikel wat mij betreft wel verwijderd worden.
Wat, uit de fipo? Never nooit
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:16:14 #18
13462 BansheeBoy
Assimilatie = Laxatie = Stront
pi_76473911
Pvv.

²
Misgun niemand zijn profijt, laat elk op hoope bouwe. Ofschoon wie mij ook benijdt, fortuin moet zijn loop behouden.
Bansheeboy: Fok!ker van de week!
[Without heart we would be mere machines]
Bergkamp, Zlatan, Van Persie, Ziyech, Quaresma
pi_76474031
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:14 schreef Pool het volgende:

[..]

Ah, ze hebben jouw toestemming om het te verwijderen. Daar zullen ze blij mee zijn, dat jij het ze niet verplicht om het te laten staan.
Ik lees het zojuist pas, maar vind de poging van een dikke duim verhaal satire te maken danig mislukt.
Dit is mijn vrijheid van meningsuiting.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_76474076
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:15 schreef Disana het volgende:

[..]

Wat, uit de fipo? Never nooit
Mijn humor reikt in vergelijking met jou waarschijnlijk niet zo ver. Ik vind het helemaal niks.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:20:53 #21
13921 BdR
nu ook in ultra-lowres!
pi_76474092
Error 403, alles op www.speld.nl is momenteel niet op te vragen..
http://www.speld.nl/2009/(...)donkere-kant-shaffy/

Overigens, een paar andere artikelen op Speld zijn "Balkenende blijkt verzonnen", "SGP bepleit platte aarde", "Katja Schuurman roept op tot boycot Colombiaanse coke" dus dat de site satirisch bedoeld is lijkt me vrij duidelijk..

Ook in het "PVV Shaffy" artikel ligt het er vrij dik bovenop, maar goed, het komt wat Brinkman te dicht bij de waarheid blijkbaar

[ Bericht 8% gewijzigd door BdR op 06-01-2010 11:27:24 ]
tv not rot brain..
Life is something to do when you can't get to sleep..
The snoozebar.. cause there's nothing like starting the day with a little procrastination
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:23:15 #22
79102 Pool
Noord noch Zuid
pi_76474178
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:20 schreef BdR het volgende:
Error 403, alles op www.speld.nl is momenteel niet op te vragen..
http://www.speld.nl/2009/(...)donkere-kant-shaffy/
Tja, zoveel bezoekers krijgen ze normaal niet. En misschien zijn er nog wat hackende PVV-fanboys, maar dat hoeft wellicht niet eens zo te zijn.
pi_76474253
Leugens mogen net zo goed aangepakt worden. Dit zijn leugens. wanneer PVV liegt is daar net zo goed een rechter voor die er smaad van kan maken.

Zie niet in waarom dat anders ligt omdat het nu toevallig Geert Wilders is die dingen in de mond gelegd worden die hij nooit heeft gezegd. Snap al nooit waarom bekende sterren alle leugens accepteren die ze in de mond worden gelegd terwijl ze die nooit hebben gezegd. Vooral wanneer het om zoiets gaat.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
  woensdag 6 januari 2010 @ 11:27:12 #24
42530 Jerruh
I'm rocking one leg!
pi_76474323
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door paddy op 06-01-2010 11:27:59 ]
put
your
clothes
on!
pi_76474349
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 11:25 schreef paddy het volgende:
Leugens mogen net zo goed aangepakt worden. Dit zijn leugens. wanneer PVV liegt is daar net zo goed een rechter voor die er smaad van kan maken.

Zie niet in waarom dat anders ligt omdat het nu toevallig Geert Wilders is die dingen in de mond gelegd worden die hij nooit heeft gezegd. Snap al nooit waarom bekende sterren alle leugens accepteren die ze in de mond worden gelegd.
De tekeningen van Kurt zijn ook gebaseerd op leugens, sinds wanneer droeg de Profeet een bom als tulband. Precies, zo kunnen we (aan de hand van je redenering) alle satire gaan verbieden.
Allah Al Watan Al Malik
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')