abonnement Unibet Coolblue
pi_75858383
Bevallingsverhalen Deel 1: 18-02-2003 t/m 07-07-2004
Bevallingsverhalen Deel 2: 08-07-2004 t/m 17-02-2005
Bevallingsverhalen Deel 3: 17-02-2005 t/m 06-07-2006
Bevallingsverhalen Deel 4: 06-07-2006 t/m 05-11-2006
Bevallingsverhalen Deel 5: 05-11-2006 t/m 26-07-2007
Bevallingsverhalen Deel 6: 26-07-2007 t/m 08-05-2008
Bevallingsverhalen Deel 7: 08-05-2008 t/m 07-01-2009
Bevallingsverhalen Deel 8: 07-01-2009 t/m 27-08-2009
Bevallingsverhalen Deel 9: 27-08-2009 t/m 20-12-2009


Met het laatste verhaal van Stiemie
quote:
Op zondag 20 december 2009 20:56 schreef Stiemie het volgende:
Zo meteen maar afgeschreven voordat ik alles vergeten ben.

Donderdag 17 september om 2 uur 's nachts heb ik wat last van kramp. Ik ga plassen en daarna zakt het weer. Om 4 uur wordt ik weer wakker van wat kramp. Ook dit zet niet door.

's Morgens om 6.50 krijg ik weer kramp. Dit zijn meteen voorzichtige weeen om de 5 minuten. We besluiten de verloskundige te bellen die laat weten dat hij naar ons toe komt. Onderweg belt hij nog eens want staat op de ringweg in de file. We mogen van hem ook alvast naar het ziekenhuis gaan, maar volgens ons gaat het allemaal niet zo snel en we besluiten thuis op hem te wachten.

Om ongeveer half 8 belt hij aan. We hebben ondertussen mijn moeder gebeld en die is onderweg om voor Linde te zorgen. Ik heb inmiddels zo'n 4 centimeter ontsluiting en de weeen zijn nog goed te doen. We mogen tot 9 uur beslissen of we thuis of in het ziekenhuis willen bevallen. Omdat alles echter zo soepel gaat, besluiten we dat we thuis willen blijven. In dit tempo verdergaan betekent dat we om 15:00 ongeveer onze dochter in onze armen zullen hebben.

Ondertussen puf ik op bed de weeen weg, surf ondertussen nog wat rond op internet en mail nog wat mensen. Ik klets via msn nog met wat collega's en ook Linde komt af en toe nog even op bed kletsen en het is allemaal heel ontspannen.

Om half 10 checkt de verloskundige ontsluiting weer. Inmiddels 6 cm! Over de helft dus al. Hij breekt de vliezen met een soort van haaknaald. We wachten weer verder af. Het lijkt echter alsof de weeen wat minder vaak beginnen te komen.... Daarom is het verstandig als ik even ga douchen. Door de ontspannen werking schijnen de weeen vaak weer wat heftiger te worden. Ik wil alleen helemaal niet gaan douchen want tot nu toe heb ik op bed een prima manier gevonden om de weeen weg te puffen en ik ben bang dat dat straks onder de douche niet lukt en dat ik dan in paniek zal raken. Uiteindelijk ga ik toch douchen , maar helaas maakt het maar weinig verschil.

Mijn moeder is inmiddels met Linde naar de kinderboerderij aan de overkant gegaan. Ze blijft daar tot 3 uur of komt terug als we haar bellen. "Linde als je thuiskomt is je zusje er!" zeggen we nog als ze weggaat. Om 15 uur is alles inmmers als het goed is achter de rug. Maar niks is minder waar. Om half 1 heb ik nog steeds 6 cm ontsluiting. Dit schiet zo niet op en we moeten naar het ziekenhuis. We bellen mijn moeder (die na anderhalf uur de kinderboerderij wel gezien heeft ) en ze komt naar huis. Ze wacht beneden bij de lift met Linde omdat ze geen idee heeft hoe het met mij gaat en anders bang is dat Linde misschien zal schrikken. Maar het valt gelukkig allemaal mee, al is het geen pretje. Als we in de auto stappen, hoor Linde nog aan oma vragen waar haar zusje nou is.

Omdat we zelf geen auto hebben, brengt de verloskundige ons. Onderweg schieten we nog snel door oranje als ik een wee aan voel komen en we laten een groen stoplicht schieten als ik een wee aan het wegpuffen ben. In het ziekenhuis aangekomen, brengt mijn vriend me met een rolstoel naar de juiste afdeling. We krijgen precies dezelfde verloskamer waar twee jaar eerder Linde geboren is. Dat voelt wel heel speciaal Inmiddels heb is het 15.00 uur en ik zit er behoorlijk doorheen. Ik vraag om een ruggenprik.

Na zo'n 40 minuten word ik met bed en al opgehaald en naar de operatie-uitslaapkamers gebracht waar de ruggenprik zal worden gegeven. Eerst moet ik allerlei vragen beantwoorden. Vervolgens komt de man die de prik gaat geven. Ik moet van hem rechtop gaan zitten en een stukje opschuiven, maar krijg precies op dat moment een flinke wee. Ik zeg dat ik wil wachten, maar dat is volgens hem niet nodig want er zal daarna toch weer een wee komen... Nadat ik hem antwoord dat hij daarover kan beslissen zodra hij zelf ooit 1 wee heeft gehad en dat ik de wee dus gewoon afwacht, krijg ik bijval van een assistente. We wachten dus rustig tot de wee voorbij is. Daarna ga ik zitten, schuif ik op en maak mijn rug zo bol mogelijk. Na een verdovingsprikje krijg ik de ruggenprik en dat is g o d d e l i j k. Ik voel de weeen amper nog en voel mezelf weer bijkomen. Ik krijg het alleen wel heel koud en begin te bibberen. Er worden verwarmde dekens gebracht en voordat ik het weet heb ik het weer heerlijk warm.

Ik hoor alleen een assistent vragen of het wel goed gaat met de vader en zie mijn vriend lijkwit aan het voeteneind staan. Hij krijgt een stoel aangeboden, maar dat helpt niet genoeg. Hij komt op een bed naast mijn bed te liggen en we wachten zo tot ik terug naar de bevalkamer wordt gebracht. Als ik zeg dat het nog wel zijn verjaardag is, krijg hij ook nog een stroopwafel aangeboden en er wordt voor hem gezongen .

Terug op de bevalkamer stuur ik nog wat sms'jes en bellen we onze ouders nog even om te vertellen hoe alles ervoor staat. Omdat mijn vriend jarig is, ontvangt hij ook een aantal felicitatietelefoontjes en sms'en. Erg grappig als mensen hem feliciteren en vragen of hij het vanavond nog gaat vieren en hij antwoord dat hij denkt van niet omdat ik op dat moment aan het bevallen ben!

Na ongeveer een half uur komt de gynaecoloog de ontsluiting checken en die is volledig. Ze zegt dat ze de ruggenprik uit gaan zetten omdat ik dan persweeen kan gaan voelen, maar ik ben bang. Bij Linde heb ik geen persweeen gehad en ik heb dus geen idee wat me te wachten staat. Ik mag daarom eerst 3x proberen te persen terwijl de ruggenprik aan blijft staan, maar het werkt niet. Dan dus toch maar uitzetten. Maar na een uurtje voel ik nog steeds geen perswee. De weeenopwekker wordt hoger gezet. Na een tijdje voel ik een beetje druk. Maar het lijkt absoluut nog niet op het "ik voel dat ik moet poepen en kan het onmogelijk tegenhouden". De gynaecoloog komt en zegt dat er op de andere kamer iemand op punt van bevallen staat en of ik het nog trek om even te wachten. "Ja hoor want ik voel nog niks dat op een perswee lijkt" zeg ik en ze vertrekt weer. Na een tijdje horen we een baby huilen in de kamer naast ons. Wij kletsen ondertussen nog wat verder en ik voel steeds ietsje meer druk.

Dan komt de gynaecoloog weer binnen. Ze vindt de weeen zo goed genoeg en we gaan persen. Het persen vind ik lastig. Bij Linde gebeurde er steeds niks en toch bleef de gynaecoloog toen 2 uur lang volhouden dat ze er ECHT bijna was. Uiteindelijk moest er een vacuumpomp aan te pas komen. Ik geloof nu dan ook niet dat er schot in zit en vind het erg moeilijk om door te gaan. Mijn vriend besluit met de gynaecoloog mee te kijken en hij zegt dat hij de baby er echt aan ziet komen! Dan staat het hoofdje en even later ziet hij hoe om 21.27 uur onze dochter wordt geboren. Dit vind ik echt zo mooi! Ik mag haar zelf aanpakken en leg haar bovenop mijn buik. Na zo'n 3 kwartier knipt mijn vriend de navelstreng door, wordt Esmee nagekeken en daarna mag mijn vriend haar aankleden.

Na de bevalling bellen we onze ouders en mijn ouders komen met Linde onze kant op. Als ze beneden in het ziekenhuis zijn, haalt mijn vriend Linde op. Ze mag eerst kennis maken met haar zusje. Dat is zo mooi. Voor het eerst samen met onze 2 prachtige dochters! Na een kwartiertje komen de opa's en oma's er ook bij. We blijven tot een uur of half 3 in het ziekenhuis en dan mogen we naar huis.

Deze bevalling was echt zo fijn vergeleken met de eerste. Eigenlijk was alleen het uurtje wachten op de ruggenprik erg naar en het persen. Verder viel het zo mee!


[ Bericht 0% gewijzigd door huuphuup op 20-12-2009 22:46:14 ]
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_75858440
klopt de OP zo nou?

Stiemie wat een mooi verhaal zo zeg, wat klinkt het als een mooie rustige bevalling.
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_75858564
quote:
Op zondag 20 december 2009 22:42 schreef huuphuup het volgende:
klopt de OP zo nou?
Behalve de datering van deel 9 wel volgens mij
pi_75858695
quote:
Op zondag 20 december 2009 22:44 schreef freecell het volgende:

[..]

Behalve de datering van deel 9 wel volgens mij
zo gefixt, er stonden veel spaties, ik had nog heul niet naar rechts in mn scherm gekeken
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_75858939
Stiemie en Linda, mooie verhalen en mooi verteld. Linda, dat eenzame gevoel komt me bekend voor. Ik heb het er deze week nog met mijn man over gehad, de vk van het ziekenhuis hield tijdens mijn persfase op een monitor 4 andere ctg's in de gaten. En voor ik moest persen kreeg ik haar nauwelijks te zien. Dat wil ik echt nooit meer.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_75859091
Ik heb de gyneacoloog in het ziekenhuis ook amper gezien totdat ik moest gaan persen, maar dat vond ik eigenlijk wel prima. Ze had anders toch niks te doen en ik kon zo nog even lekker ontspannen

En het was inderdaad allemaal heel ontspannen. Na de bevalling van Linde zei ik meteen: "Dat doen we dus nooit meer he?!" en nu zou ik er echt niet enorm tegenop zien om nog eens te bevallen.
pi_75866638
wat een prachtig verhaal Stiemie... zo durf ik denk ik ook wel te bevallen...

ik hoor wel eens mensen over de ruggeprik uitzetten enzo... ik dacht dat het echt een prik was, dat kun je toch niet aan of uit zetten?
  maandag 21 december 2009 @ 06:59:26 #8
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_75866663
Wat een mooi verhaal Stiemie

mijsje een ruggeprik is een soort infuus, maar dan in je rug, daarom kan het aan en uit en hoger en lager
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
pi_75866983
Mooi Stiemie!!
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_75867419
Mooi Stiemie en fijn dat deze bevalling een stuk prettiger was dan die van Linde.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_75871053
quote:
Op maandag 21 december 2009 06:59 schreef Saffier het volgende:
Wat een mooi verhaal Stiemie

mijsje een ruggeprik is een soort infuus, maar dan in je rug, daarom kan het aan en uit en hoger en lager
ow, dus dat kunnen ze steeds bijstellen als dat nodig is... ik snap het
  maandag 21 december 2009 @ 11:13:22 #12
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_75871365
Stiemie, mooi opgeschreven! Al kende ik het verhaal natuurlijk al
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_75871424

Mijsje, hier zie je het goed.

Vanaf dat dingetje op m'n borst loopt er een slangetje over je rug, tot in je rug. En in dat dingetje op je borst kunnen ze een injectiespuit steken, waarmee er dan vloeistof bij wordt gespoten.
Lotte!
Noah!
pi_75872461
Mijsje ik wist het ook niet hoor voordat ik zelf zo'n ruggeprik gekregen had

Lieve foto Linda!
pi_75873012
ik zie het dat is wel de uitvinding van de eeuw zeg! Maar dat kan tot een bepaald aantal centimeters?
(ik denk dat ik dat ook ga willen...)
pi_75873035
quote:
Op maandag 21 december 2009 11:41 schreef Stiemie het volgende:
Mijsje ik wist het ook niet hoor voordat ik zelf zo'n ruggeprik gekregen had

Lieve foto Linda!
Hihi, ja, daar ben ik ook wel blij mee! Ondanks het vette haar, met dank aan de vk . Die had eerst uitgebreid mn rug gemasseerd met olie en daarna stond ze met d'r geoliede handen iedere minuut haar uit mn gezicht te wrijven
Lotte!
Noah!
pi_75873096
quote:
Op maandag 21 december 2009 11:54 schreef mijsje het volgende:
ik zie het dat is wel de uitvinding van de eeuw zeg! Maar dat kan tot een bepaald aantal centimeters?
(ik denk dat ik dat ook ga willen...)
Meestal doen ze het niet als je al verder bent, omdat je dan de persweeen niet voelt. Het duurt ook even voor dat het werkt en voor dattie erin zit, dus doen ze het meestal in het begin. Ik kreeg 'm nog bij 8cm, maar maar met vloeistof voor een uurtje, zodat ik even kon slapen. Hij was uitgewerkt op het moment dat de persweeen begonnen
Lotte!
Noah!
pi_75874159
quote:
Op maandag 21 december 2009 11:55 schreef Linda2205 het volgende:

[..]

Hihi, ja, daar ben ik ook wel blij mee! Ondanks het vette haar, met dank aan de vk . Die had eerst uitgebreid mn rug gemasseerd met olie en daarna stond ze met d'r geoliede handen iedere minuut haar uit mn gezicht te wrijven


oke, dus iets om te onthouden, wil je een ruggeprik, dan aan het begin al om vragen...
pi_75877366
quote:
Op maandag 21 december 2009 12:21 schreef mijsje het volgende:

[..]



oke, dus iets om te onthouden, wil je een ruggeprik, dan aan het begin al om vragen...
Het lullige is dus, dat het aan het begin wel meevalt, en tegen de tijd dat het niet meer te houden is, mag je niet meer Maar als het goed is vertellen ze dat allemaal in het ziekenhuis en op de pufclub en in de boekjes, en en en en... Komt goed! Eerst over een week je kerstkindje in je buik krijgen
Lotte!
Noah!
  maandag 21 december 2009 @ 13:48:18 #20
272309 Groofsken
De goeie ouwe zak.
pi_75877526
Ik moet ook maar eens een keer aan het schrijven gaan. Gewoon voor de verwerking enzo. Pfrrrrrt .
pi_75879158
Oh Linda wat een mooie foto!
#geen
pi_75879312
quote:
Op maandag 21 december 2009 14:25 schreef DuchessX het volgende:
Oh Linda wat een mooie foto!
Dat hele kleine handje wat er net nog zo bovenuit piept
Lotte!
Noah!
  maandag 21 december 2009 @ 14:35:13 #23
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_75879600
Stiemie, ik krijg tranen in mijn ogen van je verhaal. Dat laatste stukje!
Voelde je vriend zich naar door de ruggeprik? Wat rot voor hem zeg! Fijn dat het later beter ging.

Linda, hele mooie foto!
***
pi_75880077
Laten we zeggen dat naalden en mijn vriend elkaar niet zo liggen
pi_75887892
quote:
Op maandag 21 december 2009 12:21 schreef mijsje het volgende:

[..]



oke, dus iets om te onthouden, wil je een ruggeprik, dan aan het begin al om vragen...
zeker doen, mocht je het echt willen en dan het liefst ook al van tevoren met de vk bespreken enzo.
Ik kreeg hem niet want sja moeilijk moeilijk dan moest ik aan de monitor en dat had ik dan even eerder moeten bedenken en niet nu pas want nu kon het niet meer (aldus de knurftige verpleegkundige die ons ophaalde bij de balie kreng )
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')