abonnement Unibet Coolblue
pi_47785177
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 23:52 schreef Athlon_2o0o het volgende:
Ik wil naar Toledo gaan. Hoe kan je daar komen? Trein/bus? En zijn daar hostels?
http://www.t-descubre.com/mi9/ii/sii01.php

astu
pi_47811732
Afgelopen weekend was het weer eens tijd voor een weekendje weg naar een Europese hoofdstad. Dit keer: Madrid. En voor wie het wederom weten wil: een retourtje kostte dit keer EUR 76,76.

Dag 1

Om drie uur pak ik de trein naar Schiphol, om daar ruim drie kwartier later uit te stappen en mij te begeven naar Hal 1, balierij 3-4 voor het inchecken op de Transavia vlucht van 17.00 naar Madrid. Ik had nog niet online ingecheckt, dus moet nog langs de balies van de KLM om dat te doen. Ik verbaas me er nog over dat er acht personen nodig zijn om 2 vluchten in te checken, maar dat zal wel KLM service zijn… Ik krijg zonder het te vragen een plaats bij de nooduitgang (zoals vrijwel altijd op Schiphol) en zonder veel oponthoud kan ik door de security en door naar de gate op de C pier, alwaar we met een vertraging van 15 minuten door de drukte op Madrid vertrekken richting Polderbaan, een rondje over Amsterdam, Utrecht en verder naar Parijs en Bordeaux.

Bij aankomst op Terminal 1 van Barajas gaat alles minstens even snel, wel wederom een kwartiertje taxi-en van de meest oostelijke baan, maar eenmaal uit het vliegtuig binnen 20 minuten met bagage in de metro, na ook nog een flinke wandeling door de terminal. Het hostal blijkt op nog geen minuut lopen van metro Opera te zijn, wat de totale reistijd van deur tot deur tot nog geen 6 uur maakt.

Het hostal is een toonbeeld van efficient inrichten, maar voor 35 euro per nacht mag ik niet klagen; er is een bed, een koelkast, en douche / toilet / wastafel in de kamer. En ook nog eens zeer centraal gelegen.

Tijd voor een rondje lopen door de stad; dat rondje wordt al snel een wandeling van een paar uur, waarbij ook nog wat pogingen worden gedaan om wat te eten. De meeste tapasbars staan of zitten dusdanig vol dat rustig iets uit kunnen kiezen er niet in zit, dus ik loop nog wel weer door. Onderweg kom ik nog een aantal restaurantjes tegen die ik de volgende avonden nog wel wil proberen, maar nu al aan het sluiten zijn. Eerste indruk is dat je hier niet van de honger om hoeft te komen.



Dag 2

Vandaag staat een tochtje naar de buitenwijken op het programma en dus koop ik een dagkaart Zona T en reis af richting Alcorcon voor allereerst een bezoekje aan het luchtvaartmuseum nabij Cuatro Vientos. Dat blijkt allereerst wat lastiger bereikbaar dan verwacht (achteraf omdat de buschauffeur vergat te stoppen en goede reisinformatie niet te krijgen is voor de buslijnen) en bovendien groter dan verwacht.

Daarna is het tijd voor lunch. Erg benieuwd geraakt naar de nieuwe buitenwijken van Madrid, kwam ik op de kaart (en Google Earth) het zuidwestelijke deel van de stad tegen, dat een eigen metro heeft en groots lijkt opgezet. Vanuit de lucht lijkt Parcque Oeste een groot winkelcentrum, dus ga ik daar eerst naar toe om te lunchen. Niets blijkt echter minder waar: het is geen overdekt winkelcentrum, maar het zijn een tiental superstores (IKEA, Decathlon etc.) die op een heel groot parkeerterrein staan. Verder wordt er nog een en ander gebouwd en is er een universiteit en een gevangenis. Maar gelukkig is er ook nog een Museo de Jambon, alwaar je voor 10 euro een driegangenlunch kan krijgen

Terug in de stad is het tijd voor nog wat tapas in het Estacion Norte en later een broodje van de Pans (wel eens betere gehad daar), alvorens nog een blik te wagen op wie of wat er zou spelen in El Sol de Jardines deze avond. Het publiek dat voor de deur stond maakte duidelijk dat het een metal concert zou worden, dus dat liet ik maar aan me voorbij gaan.



Dag 3

Zaterdag, winkeldag. En volgens alle reisgidsen moet je daarvoor naar de wijk Salamanca. Ik begin de dag dus met een wandeling door de stad richting het park Retiro en door naar Salamanca. Het begint nu ook echt warm te worden dus het is al vroeg druk in het park. Ik loop langs de wat exclusievere winkels (Bulgari, Gucci etc.) maar echt bijzonder doet het niet aan, terwijl de hoeveelheid dure auto s (Bugatti, Bentley, Porsche) toch anders doen vermoeden. De wijk ziet er niet veel anders uit dan andere delen van de stad.
Na nog wat omzwervingen langs het nieuwe sportpaleis en Dos del Mayo, loop ik uiteindelijk naar de Funicular die me in 11 minuten met een mooi uitzicht op een stukje afstand van de stad brengt. Opvallend dat het naastgelegen pretpark met achtbanen en andere kermisattracties meer geluid produceert dan een vliegveld, waardoor je niet het idee hebt dat het er echt rustig is.



Zaterdag is natuurlijk ook de dag om uit te gaan, of op z'n minst mee te doen met de 'marcha' zoals ze dat hier noemen; van cafe naar tapasbar lopen en hier en daar wat eten en drinken. Daarna door naar de wijk Tribunal waar het erg druk is op straat. Voor Sala Taboo staat om 23.00 een lange rij. Toch sluit ik maar aan om nog wat Spaanse live muziek mee te krijgen van de bandjes Propergol80 en SanGris die daar deze avond spelen. Aangename muziek die veel invloeden heeft van the Pixies, Radiohead en Spaanse gitaarmuziek.



Dag 4

Zondag, museumdag. Dus alleerst naar het Reina Sofia voor de collectie moderne kunst. Maar niet voor het zondagse ontbijt van chocolatte con churros . Daarna wordt het al snel later en mooier weer, dus in plaats van nog naar het Prado of het Thyssen te gaan, pak ik de trein naar El Escorial. Een mooi treinritje door de (nu) groene omgeving brengt mij in een uurtje naar El Escorial, alwaar het nog 20 minuten heulvelop naar het bekende klooster lopen is. Een indrukwekkend groot gebouw van binnen en buiten, waar je ook weer genoeg tijd kwijt kan zijn.
Terug in Madrid geen zin meer om op zoek te gaan naar een restaurantje, dus een makkelijke keuze voor het buffetrestaurant naast het hotel.


Dag 5

Maandag, kantoordag... de telefoon gaat al weer, tijd om terug te gaan. Ik ga wat vroeger dan normaal naar het vliegveld om daar nog rustig te kunnen lunchen. De realiteit is echter anders; 1u25 minuten wachten voor de check-in, terwijl er nog geen 30 mensen voor me staan. Vervolgens de security die ook nog eens 25 minuten duurt en dan er achter komen dat er geen tijd meer is om iets te eten, maar ook dat er eigenlijk vrijwel niets te eten te krijgen is. Maar goed, drie uur later land ik alweer op Schiphol...

Conclusie

Madrid is een stad die op het eerste gezicht niet zo bijzonder lijkt. Er is niet echt een grote publiekstrekker, het heeft geen directe aantrekkingskracht, maar het is toch in vrijwel alles een grote stad, met verschillende wijken en buurten. De stad komt vooral 's avonds en 's nachts tot leven. Opvallend ook dat het op elk uur van de dag wel druk was op straat en er nergens een gevoel van onveiligheid hangt. Vrijwel geen zwervers, schone straten en al helemaal geen straatmuzikanten of rozenverkopers, wat toch wel vreemd is voor zo'n grote stad.
En het beste blijft toch wel de tapas-cultuur
pi_47812839
Meer foto's >>>hier<<<
pi_47818370
Thanks DutchTrain! Leuk om te lezen.

(Ik krijg gewoon trek van de gedachte aan tapas alleen al! )
 FR
pi_47825480
Leuk DutchTrain!
Noot noot.
pi_48480567
Zijn er nou ook mensen die hier, zoals mij, echt wonen in Madrid? Of gaan jullie meer voor de weekendtripjes enzo?
pi_48498456
quote:
Op woensdag 18 april 2007 21:46 schreef G-Mart het volgende:
Zijn er nou ook mensen die hier, zoals mij, echt wonen in Madrid? Of gaan jullie meer voor de weekendtripjes enzo?
Ik woon er tm juni!!!

Dan helaas weer terug naar nl
  zaterdag 21 april 2007 @ 21:22:31 #208
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_48582062
Fijn, jouw verhaal, Dutch Train. Ik heb net (als verrassing) een volle vier dagen geboekt voor mij en mijn lief (inderdaad ongeveer 75 euro retour pp). Kan bijna niet wachten om het hem te vertellen, maar ga dat echt pas doen op het moment van vertrek. Ik ga nu eerst de rest van het topic doorspitten. Maar nu al even een vraag: na jouw ervaring van 5 dagen. Wat raad je me aan? Het nachtleven dus, en vuel tapas eten.... maar verder? Wat waren de hoogtepunten voor jou? Of voor anderen natuurlijk...
  zondag 22 april 2007 @ 14:49:55 #209
99045 Terreros85
Of toch niet?
pi_48598432
quote:
Op donderdag 19 april 2007 12:32 schreef runaway het volgende:

[..]

Ik woon er tm juni!!!

Dan helaas weer terug naar nl
ik ook
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
pi_48601334
Waar wonen jullie? Ik woon in een straat achter Gran Via .
pi_48604360
quote:
Op woensdag 18 april 2007 21:46 schreef G-Mart het volgende:
Zijn er nou ook mensen die hier, zoals mij, echt wonen in Madrid? Of gaan jullie meer voor de weekendtripjes enzo?
Ik ben er alweer een tijdje niet geweest, maar ik heb er regelmatig gewerkt.
Verder natuurlijk ook ontspanningstrips en reisjes... Love it!!!
 FR
pi_48611033
quote:
Op zaterdag 21 april 2007 21:22 schreef renzell het volgende:
Wat raad je me aan? Het nachtleven dus, en vuel tapas eten.... maar verder? Wat waren de hoogtepunten voor jou? Of voor anderen natuurlijk...
El Escorial en dat kabelbaantje zeker doen. In beide gevallen geeft het een goed gevoel om even uit de stad te zijn. Het nachtleven... dat is maar net wat je leuk vindt. Kijk van tevoren even in de timeoutguide of op de uitgaanskalender. En anders is het een prima stad om je te laten verrassen tijdens een nachtelijke wandeling door de stad
  maandag 23 april 2007 @ 00:21:20 #213
99045 Terreros85
Of toch niet?
pi_48619227
quote:
Op zondag 22 april 2007 15:59 schreef G-Mart het volgende:
Waar wonen jullie? Ik woon in een straat achter Gran Via .
arguelles, naast de grote Zara
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
pi_48622449
quote:
Op maandag 23 april 2007 00:21 schreef Terreros85 het volgende:

[..]

arguelles, naast de grote Zara
san bernardo, een metrostop voor arguelles
  maandag 23 april 2007 @ 09:14:29 #215
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_48622786
quote:
Op maandag 23 april 2007 08:53 schreef runaway het volgende:

[..]

san bernardo, een metrostop voor arguelles
He, daar heb ik ook een paar maandjes gewoond. San bernardo kickt ass. Ga je wel eens naar de bar van die Fransen? .
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
pi_48805796
Waar is Taboó Madrid? Ik kan het nergens vinden

(kan niet wachten tot 15 mei )
pi_48810183
quote:
Op zaterdag 28 april 2007 14:23 schreef Athlon_2o0o het volgende:
Waar is Taboó Madrid? Ik kan het nergens vinden

(kan niet wachten tot 15 mei )
http://www.taboo-madrid.com/ => San Vincente Ferrer 23. Ik meen vlakbij San Bernardo metro.

Als er een concert is, is het herkenbaar aan de lange rij voor de deur. Overdag is het nauwelijks herkenbaar, zoals zo vele clubs in Madrid
pi_48928600
Lekkere rellen gisteravond in omgeving Tribunal


Paar dagen geleden ben ik naar Segovia geweest, leuk dorpje in de buurt van Madrid. De hoofdattractie is een Romeins aquaduct, dat zonder gebruik van mortel is opgebouwd. Erg indrukwekkend. Verder zijn er nog wat kerkjes en een kasteel.
Voor de geinteresseerden: Nabij Principe Pio is een busstation te vinden (overkant van de straat) waar je voor 12 euro een retourtje kan kopen. Elk half uur gaat er een bus.

http://members.chello.nl/~j.moonen/panorama2.jpg

[ Bericht 74% gewijzigd door Jed1Gam op 02-05-2007 16:35:19 ]
pi_48930940
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 15:30 schreef Jed1Gam het volgende:
Lekkere rellen gisteravond
Waar?

owh, om wat exacter te zijn, ik woon in Calle de la Manzana. Als je vanaf Gran Via San Bernardo inloopt is het een van de eerste zijstraten naar links .
pi_48931354
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 16:30 schreef G-Mart het volgende:

[..]

Waar?

owh, om wat exacter te zijn, ik woon in Calle de la Manzana. Als je vanaf Gran Via San Bernardo inloopt is het een van de eerste zijstraten naar links .
Plaza dos de Mayo, daar in de buurt. We kwamen straabezopen de kroeg uit. Kleine brandjes, omgegooide vuilnisbakken, containers, hekwerken, verkeersborden, hordes politie.
pi_48932556
quote:
Op woensdag 2 mei 2007 16:39 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]

Plaza dos de Mayo, daar in de buurt. We kwamen straabezopen de kroeg uit. Kleine brandjes, omgegooide vuilnisbakken, containers, hekwerken, verkeersborden, hordes politie.
hmkee, is daar vandaag geen feest??? Wil er zo nog ff heen.......
pi_48984489
We willen uitgaan in Madrid, maar ik weet niet precies welke muziekstijlen er gedraaid worden bij de clubs en of ze gezellig zijn of niet. Kan iemand mij dat vertellen van de volgende clubs:

El Sol, Gruto 77, Kapital, Joy en Palacio?
pi_48984646
Oeh ik ga zondag naar Madrid! Zo veel zin in
Noot noot.
pi_48990832
quote:
Op donderdag 3 mei 2007 22:50 schreef Athlon_2o0o het volgende:
We willen uitgaan in Madrid, maar ik weet niet precies welke muziekstijlen er gedraaid worden bij de clubs en of ze gezellig zijn of niet. Kan iemand mij dat vertellen van de volgende clubs:

El Sol, Gruto 77, Kapital, Joy en Palacio?
even in zijn algemeenheid; ga altijd een beetje op tijd en zoek wat proppers, anders betaal je waaaaaay too much!!!

el sol (of bedoel je el son??): een keer voor de ingang gestaan, liep een beetje wazig (wat ouder ong 30+) publiek naar binnen. Gehoord dat het een rocktent is

Grutt 77: ken ik niet

Kapital: wel aardig om eens gezien te hebben, 3 muziekstijlen; dance (house), spaanse muziek en hiphop. Sfeer wel ok, maar door de grootte van de discotheek krijg je niet echt een eenheidsgevoel. Aanwezig: bioscoop en loungezaal met zwembad!!!

joy: vorige week geweest; vreselijk!!!!!!! Oud publiek (35+), die op de verkeerde manier hip willen zijn. Verder van die cheape trance/house deuntjes.....

Palacio: ook wel een mooie discotheek, leuk om eens heen te gaan. muziek: trance (ook 'gouden oude' met een prachtige beat eronder ), spaans en eentje spaans gemixed met gouden oude.

mijn tips:
Ik ben vorige week in sala Heineken geweest (plaza espana), was toen een erg leuke sfeer!! (technomuziek).
Mocht je van salsa houden, ga dan naar club Ramdall (calle ferraz 38) Niet zo toeristisch als el son en mensen die echt komen om te dansen.
  vrijdag 4 mei 2007 @ 09:43:36 #225
54997 Posdnous
Moslima-knuffelaar
pi_48993961
Pacha is ook wel leuk.
When it comes to being Plug 1, it's just me, myself and I
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')