abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 16 maart 2000 @ 17:29:00 #1
272 R@b
No-nonsens
pi_253283
Rammelende Bus met klungelseks roept irritaties op http://www.rotterdamsdagblad.nl/html/011467.html
--------------------------------------------------------------------------------
(Door Dolf Ruesink)
Den Haag - Stenengooiers in Den Haag, aanhoudend slechte kijkcijfers en gemopper over het vulgaire taalgebruik op televisie. De Bus van SBS 6 wil maar niet goed op gang komen. Het programma kan niet tippen aan Big Brother dat dagelijks het dubbele aantal kijkers trok. ,,Bovendien rammelt De Bus aan alle kanten,'' verklaart mediadeskundige prof. dr. H. Beunders de toenemende irritatie rond de serie.

De aan de Erasmus Universiteit Rotterdam verbonden hoogleraar volgt de verwikkelingen rond de inmiddels naar Burgers Zoo in Arnhem uitgeweken tv-bus met gekromde tenen. ,,Big Brother speelde zich af in een huis. Dat was duidelijk en straalde rust uit. Ik heb die bus van meetaf een slecht idee gevonden. Daar moest vroeg of laat ellende van komen. Het is net als bij een reisbus, daar wordt het ook altijd een rommeltje, omdat de passagiers zo dicht op elkaar zitten. Irritatie en frustratie willen daar nog wel eens snel oplopen.''

Bij SBS 6 is men 'erg geschrokken' van de commotie in Den Haag, waar bus en passagiers dinsdag de aftocht moesten blazen na een kanonnade met stenen, eieren en vuurpijlen. ,,Maar we gaan zeker door,'' verzekert woordvoerder M. van Rijswijk. Volgende week is Alkmaar de standplaats. Volgens Van Rijswijk hebben 'tal van gemeenten en bedrijven' een verzoek ingediend om als halteplaats te mogen fungeren. Het routeschema tot en met eind mei is klaar. De locaties blijven tot kort voor aankomst van de bus geheim. SBS 6 meldt een recordaantal kijkers. Na de relletjes rond een in aanbouw zijnd winkelcentrum bij het Haagse Zuiderpark stemden dinsdag 800.000 nieuwsgierigen af op reguliere uitzending van kwart voor zeven.

Bij de Dienst Kijk en Luisteronderzoek tempert onderzoeker J. Verspeek de feestvreugde bij de programmamakers. ,,Dinsdag was een kleine uitschieter, verder zit er absoluut geen stijgende lijn in De Bus. Gemiddeld kijken er 600.000 mensen, van wie zestig procent vrouw is. Big Brother trok de eerste weken om acht uur 1,1 miljoen kijkers en na de verplaatsing naar zeven uur zelfs 1,6 miljoen. Het verschil zit 'm in het feit dat bij Big Brother alle lagen van de bevolking keken. Hoger opgeleiden haken bij De Bus af.'' Uit de jongste cijfers blijkt dat De Bus het vooral moet hebben van kijkers die alleen lager beroepsonderwijs hebben gevolgd. Deze groep vertegenwoordigt eenderde van alle bus-volgelingen.

Bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) verbaast men zich allerminst over de opgelopen spanning. Prof. drs. H. van der Molen waarschuwde vorig jaar voor televisieprogramma's waarbij 'een gebrek aan privacy kan leiden tot psychische problemen bij de vrijwilligers'. Bij Big Brother viel dat allemaal reuze mee, maar in de real-live-soap van SBS 6 lijkt menig deelnemer over de toeren te raken. Van der Molen kan en wil de tranen niet drogen. ,,Ik kijk niet naar De Bus.'' Het NIP zal wel in actie komen wanneer er serieuze klachten zijn over de psychologische begeleiding.

Volgens de dagelijkse peiling op Internet zou de Rotterdamse havenarbeider Seki de populairste passagier zijn. Dat wekt bevreemding want de ex-Joegoslaaf met zijn gespierde taalgebruik heeft tot dusverre de meeste negatieve reacties opgeroepen bij kijkers en medereizigers. De vrouwen in de bus vertelden zelfs bang te zijn voor deze dominante mopperkont. Gisteren waren ze even van hem verlost. Omdat hij nummer een stond in de poll mocht Seki de bus gedurende vier uur verlaten en tijdens een avondje 'uitbreken' duizend gulden uitgeven. Professor Beunders verwacht dat De Bus met dergelijke toegevoegde onderdelen niet te redden is. ,,Programmatechnisch zijn er nogal wat zwakke punten. Dat rare gedoe met een laptop en de klusjes die uitgevoerd moeten worden. Allemaal zaken waar de kijker geen goed zicht op heeft en waardoor men zich niet kan identificeren met de bewoners. Het moest allemaal veel heftiger dan Big Brother en wat zie je nu? Geschrokken door de reacties gaat SBS het taalgebruik kuisen, mag Seki toch maar liever niet iemand in elkaar slaan en houden we alleen nog wat klungelseks onder de dekens over. Met wat foefjes zal De Bus de eindstreep wel halen. SBS kan zich geen verdere blamage permitteren. Maar in mijn ogen is het programma al mislukt.''
________________________________

Quote:""De locaties blijven tot kort voor aankomst van de bus geheim"" he he

R@b is inderdaad één van de verschrikkelijkste personen die ik ken.
pi_253284
quote:
op 03-16-2000 om 05:29 PM schreef R@b het volgende: Volgens de dagelijkse peiling op Internet zou de Rotterdamse havenarbeider Seki de populairste passagier zijn. Dat wekt bevreemding want de ex-Joegoslaaf met zijn gespierde taalgebruik heeft tot dusverre de meeste negatieve reacties opgeroepen bij kijkers en medereizigers. De vrouwen in de bus vertelden zelfs bang te zijn voor deze dominante mopperkont. Gisteren waren ze even van hem verlost. Omdat hij nummer een stond in de poll mocht Seki de bus gedurende vier uur verlaten en tijdens een avondje 'uitbreken' duizend gulden uitgeven.

LANG LEVE DE SEKOLOGIE!!!!

Grtz,

Meerhoerman.

  donderdag 16 maart 2000 @ 20:54:00 #3
2705 cynix
is verdwaald
pi_253285
Dat de Bus voornamelijk irritaties oproept kunnen we hier op het forum elke dag lezen.
Het programma rammelt idd aan alle kanten. regels zijn onduidelijk of veranderen steeds. Stemmingen worden gemanipuleerd en streams gecensureerd. De regie is chaotisch, de live-uitzending op maandag wordt dinsdag gevolgd door beelden van zondag.

Qua karakters kan ik eigenlijk geen favorieten ontdekken, de interessantste buspassagiers lijken diegenen aan wie wij ons het meest ergeren. Ik kan me in geen geval ook maar enigzins met iemand identificeren.

Ik weet werkelijk niet waarom ik toch regelmatig kijk. Sex voor de Buch vond ik bijv. ook een kutprogramma, maar daar keek ik na 1 keer dan ook niet meer naar. Waarom het bij de Bus niet hetzelfde gaat is mij een raadsel.

Zijn we werkelijk geinteresseerd of mensen een dergelijke 'beproeving' doorstaan? Willen we echt weten hoe verschillende karakters zich ontwikkelen na een lange tijd in een kleine ruimte? Vinden we het peiling-element spannend? Voor mij is het antwoord op deze vragen in ieder geval duidelijk: NEE!!!

Of is de Bus gewoon ontspanning, makkelijke TV met hier en daar een glimlach om het creatieve taalgebruik van de buspassagiers?

Ik weet het niet, ik weet het niet, ik weet het niet...

  donderdag 16 maart 2000 @ 21:04:00 #4
572 Sniper
Gull Catcher
pi_253286
Ik lach me meestal rot om die BUS...Zeker wanneer Seki in beeld is en hij de overige Bussers het bloed onder de nagels vandaan trekt (langzaam uiteraard). Dit programma is veel leuker dan het langzaam voortkabbelende BB!
  vrijdag 17 maart 2000 @ 10:21:00 #5
2365 Frenkie
ALLES GOED?
pi_253287
quote:
op 03-16-2000 om 05:29 PM schreef R@b het volgende:

Gemiddeld kijken er 600.000 mensen, van wie zestig procent vrouw is.

Hoger opgeleiden haken bij De Bus af.'' Uit de jongste cijfers blijkt dat De Bus het vooral moet hebben van kijkers die alleen lager beroepsonderwijs hebben gevolgd.
[/URL]



.... Heb ik weer! Ben ik in ene vrouw en laag opgeleid... Tja.. wat zal ik zeggen.

  vrijdag 17 maart 2000 @ 10:21:00 #6
2365 Frenkie
ALLES GOED?
pi_253288
quote:
op 03-16-2000 om 05:29 PM schreef R@b het volgende:

Gemiddeld kijken er 600.000 mensen, van wie zestig procent vrouw is.

Hoger opgeleiden haken bij De Bus af.'' Uit de jongste cijfers blijkt dat De Bus het vooral moet hebben van kijkers die alleen lager beroepsonderwijs hebben gevolgd.
[/URL]



.... Heb ik weer! Ben ik in ene vrouw en laag opgeleid... Tja.. wat zal ik zeggen.

  vrijdag 17 maart 2000 @ 10:29:00 #7
1535 Hawkwind
Rory fan....
pi_253289
Ik heb ook alleen maar BLO gehad en ben daarna gelijk doorgegaan naar de nationale luchtvaartschool en de veredelde postacademische opleiding tot het behalen van het predikaat volwas souteneur!
Ik ben online
pi_253290
Volgens mij was het ook allemaal een stunt van Sb6, om kijkcijfers te trekken..heb geen steen of hooligan gezien...
"Do you have a mirror? I wanna see if i look like i give a rats ass!" - David Letterman
  vrijdag 17 maart 2000 @ 12:19:00 #9
2365 Frenkie
ALLES GOED?
pi_253291
quote:
op 03-17-2000 om 12:10 PM schreef De Parasiet het volgende:
Volgens mij was het ook allemaal een stunt van Sb6, om kijkcijfers te trekken..heb geen steen of hooligan gezien...


Mee eens !!!!!!!! Klote SBS

pi_253292
[quote]op 03-16-2000 om 05:29 PM schreef R@b het volgende:

. Het verschil zit 'm in het feit dat bij Big Brother alle lagen van de bevolking keken. Hoger opgeleiden haken bij De Bus af.'' Uit de jongste cijfers blijkt dat De Bus het vooral moet hebben van kijkers die alleen lager beroepsonderwijs hebben gevolgd. Deze groep vertegenwoordigt eenderde van alle bus-volgelingen.

Volgens de dagelijkse peiling op Internet zou de Rotterdamse havenarbeider Seki de populairste passagier zijn.

Dit is toch hardstikke logisch!!!!!
Heel natuurlijk dat de proleten stemmen op degene waarmee ze zich het meest identificeren, namelijk mede-aso Sek!!

Trouwens, ben ik raar???? 'k zal toch niet de enige dr (oke nog twee maanden ) zijn die DE BUS kijkt?????
Medefokkers met universitaire scholing meld jullie!!!!


  vrijdag 17 maart 2000 @ 15:20:00 #11
1535 Hawkwind
Rory fan....
pi_253293
quote:
op 03-17-2000 om 02:50 PM schreef dom_is_leuk het volgende:
[quote]op 03-16-2000 om 05:29 PM schreef R@b het volgende:

. Het verschil zit 'm in het feit dat bij Big Brother alle lagen van de bevolking keken. Hoger opgeleiden haken bij De Bus af.'' Uit de jongste cijfers blijkt dat De Bus het vooral moet hebben van kijkers die alleen lager beroepsonderwijs hebben gevolgd. Deze groep vertegenwoordigt eenderde van alle bus-volgelingen.

Volgens de dagelijkse peiling op Internet zou de Rotterdamse havenarbeider Seki de populairste passagier zijn.

Dit is toch hardstikke logisch!!!!!
Heel natuurlijk dat de proleten stemmen op degene waarmee ze zich het meest identificeren, namelijk mede-aso Sek!!

Trouwens, ben ik raar???? 'k zal toch niet de enige dr (oke nog twee maanden ) zijn die DE BUS kijkt?????
Medefokkers met universitaire scholing meld jullie!!!!


Bedoel je geen drs?

Ik ben online
  vrijdag 17 maart 2000 @ 16:17:00 #12
2365 Frenkie
ALLES GOED?
pi_253294
quote:
op 03-17-2000 om 02:50 PM schreef dom_is_leuk het volgende:

Trouwens, ben ik raar???? 'k zal toch niet de enige dr (oke nog twee maanden ) zijn die DE BUS kijkt?????
Medefokkers met universitaire scholing meld jullie!!!!


Heb ik weer.... alleen een HBO-er... shit man ben ik ff dom!

pi_253295
Hbo'ers zijn inderdaad domme lui
gratis en voor niet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')