Uiteraard:quote:Op maandag 4 januari 2010 20:56 schreef pavv het volgende:
Misschien heeft Tahiti nog wat tips welke Blended Whisky hij echt heel erg goed vindt. Misschien zitten er een paar tussen die ik nog niet heb gehad en dan zal ik ze zeker eens proberen als ze op mijn pad komen.
Nooit te oud om te leren immers.
Misschien moet je dit boek eens lezen....ik geloof het eigenlijk best dat sommige oudere blends beter zijn dan de huidige single malts...quote:Op maandag 4 januari 2010 20:56 schreef pavv het volgende:
Er is niks mis met een aantal blends, een enkele blend is imo haast even goed of zelfs iets beter dan een gemiddelde single malt.
Ja maar ho even.... Ik hen het in mijn "stelling" over HEDENDAAGSE blends, het spul wat je NU uit de schappen kunt trekken bij de lokale Gall & Gall en Dirck III.... Niet over ouwe sloren uit vroeger tijden. Daar heb ik er ook een heel stel van op, en inderdaad, er is een tijd geweest dat blends kwalitatief een stuk beter waren dan tegenwoordig. (Voornamelijk doordat er destijds een veel groter deel goede single malts in werd verwerkt, en stukken minder graanwhisky). Maar die tijd ligt echt alweer decennia achter ons en de spoeling is gewoon veel dunner geworden.quote:Op dinsdag 5 januari 2010 21:55 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Misschien moet je dit boek eens lezen....ik geloof het eigenlijk best dat sommige oudere blends beter zijn dan de huidige single malts...
http://www.zolangdevoorraadstrekt.org/
Ik kreeg trouwens wel een beetje jeuk bij de wervende teksten op die site....quote:Op dinsdag 5 januari 2010 21:55 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Misschien moet je dit boek eens lezen....ik geloof het eigenlijk best dat sommige oudere blends beter zijn dan de huidige single malts...
http://www.zolangdevoorraadstrekt.org/
pfffffff puhleeeeeaaaaaasequote:‘Maar het kan ook anders. Wie écht van smaak houdt en van unieke whisky’s kan ook gaan jagen op bijzondere single malts. De oudere en zeldzame single malts zijn voor de meeste mensen allang volkomen onbetaalbaar geworden. Twee-, driehonderd euro voor één fles is inmiddels al redelijk ‘normaal’.
Gelukkig zijn er ook allerlei zeer fraaie zogenoemde single cask bottelingen: de inhoud van één vat whisky wordt gebotteld zonder bijmenging met andere whisky's uit dezelfde distilleerderij. De oplages zijn meestal beperkt tot zo'n 350 flessen per vat. Ook hier geldt dus: zolang de voorraad strekt.'
Het boek vertelt u hoe u zulke single cask bottelingen op het spoor kunt komen én dat u beslist geen honderden euro’s hoeft uit te geven om zo’n fles excellente whisky uit te kunnen schenken. Het begint met de aanschaf van ‘Zolang de voorraad strekt…’ Voor ¤ 34,50 bezorgt u uzelf of uw whiskyvrienden een onvergetelijk cadeau voor de mooiste dagen van het jaar.
Ter aanvulling voor de niet kenners:quote:Op woensdag 6 januari 2010 09:33 schreef Tahiti het volgende:
Single cask bottelingen zijn inderdaad erg zeldzaam en zeer, zeer exclusief
Ter info:
Ik vraag me overigens af of de meeste wel weten dat alle distilleries hun meeste whiskey aan blends leveren.
White Horse Whiskey is een blend van o.a. Lagavulin, Talisker en Linkwood
Famous Grouse een blend van o.a. Macallan en Highland Park
Port Ellen heeft nooit anders gedaan en daar betaalt men nu de hoofdprijs voor en doet alsof het de beste whiskey is die ooit bestaan heeft.
Zekers, in het kort: "Een gepimpte Talisker 10"quote:Op woensdag 6 januari 2010 18:29 schreef Sunnythesun het volgende:
Ohh.. dat ziet er goed uit zeg!! Kan je de smaak eens omschrijven? Hoeveel verschilt het van de 'gewone' Talisker?
Wat bedoel je met zwaarders? Kwa rooksmaak of alcohol of gewoon meer en een vollere smaak?quote:Op donderdag 7 januari 2010 18:18 schreef kahlie het volgende:
Zelf hou ik van Glen Fiddich en de typische rokerige smaak, maar eigenlijk zoek ik nog iets 'zwaarders'. De fles is bijna leeg en ik zit te bedenken waar ik voor wil gaan.
Qua alcoholpercentage niet... een nog vollere rooksmaak misschien of iets vollere subtiele smaak. Als ik Glen Fiddich drink denk ik altijd: YAY! Whiskey! maar veel minder hmmm ff nippen, in tegenstelling tot de wat duurdere wijnen die ik bij m'n ouders drink, die dan weer echt een speciale nadronk hebben enzoquote:Op donderdag 7 januari 2010 18:24 schreef Tahiti het volgende:
[..]
Wat bedoel je met zwaarders? Kwa rooksmaak of alcohol of gewoon meer en een vollere smaak?
Jodium wordt ook toegevoegd aan brood.. dus ik weet het zo net nog niet?quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:47 schreef Sunnythesun het volgende:
Jodiumsmaak, maar of er ook daadwerkelijk jodium in zit lijkt me eigenlijk stug..
12 jaar drink ik wel, maar liever ouder van Glen Fiddich. In any case, Oban gaat ook op het lijstje. Peperig vind ik niet zo'n prettige smaak.. is dat erg peperig of valt dat mee? Peperige balsamico azijn enzo vind ik nog wel te doen, zolang het niet overheerst.quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:47 schreef Sunnythesun het volgende:
Als je het hebt over Glenfiddich, bedoel je dan de 12 jaar? Want die is erg zacht iig (ik vind hem persoonlijk zelfs smakeloos). Misschien is een Oban ook wel wat voor je. Talsiker ben ik dol op! Rokerig, zoutig, peperig, moutig.. je proeft Skye er gewoon in!
Daarop kun je whiskys niet beoordelen :-) Glenlivet is prima te doen. Met name de 18y of de Nadura....zelfs de French Oak is lekker.quote:Op donderdag 7 januari 2010 18:18 schreef kahlie het volgende:
Iemand opties? Ik zat aan The Glenlivet, te denken, maar dat zag er ook niet zo speciaal uit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |