Vond de 12 niet echt goed..quote:Op vrijdag 20 november 2009 20:14 schreef allsystemshalt het volgende:
Toch weer een Highland Park gekozen.
15 jaar.
Prut
Kurk heeft niets te maken met kurk die in de drank terecht komt. Wat ze 'kurk' noemen, smaakt niet naar kurk, maar als een soort kruising tussen beschimmeld karton en groene zeep, en komt door een schimmel die TCA vormt. De besmetting hoeft ook niet per se plaats te vinden door een kurk als afsluiting van de fles, al is het wel het meest gebruikelijk.quote:
quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:30 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Kurk heeft niets te maken met kurk die in de drank terecht komt. Wat ze 'kurk' noemen, smaakt niet naar kurk, maar als een soort kruising tussen beschimmeld karton en groene zeep, en komt door een schimmel die TCA vormt. De besmetting hoeft ook niet per se plaats te vinden door een kurk als afsluiting van de fles, al is het wel het meest gebruikelijk.
Of het ook bij whisky voor kan komen weet ik niet. Ik heb het nog nooit gehoord, al zegt dat op zich niks, maar het lijkt me ook te sterk qua alcoholpercentage voor een schimmel... Ik kan er op google ook niks over vinden.
quote:I also got in touch with a representative from Amorim
one of the largest manufacturers in the world, based in Portugal.
Deborah Guimaraens is the sales manager for Bar Top Corks also called
"T-Corks."
quote:The other big reason for using a cork in a spirit is for
consumer differentiation. If you look at the whisky market as a whole,
the premium whiskies are all in cork, and the standard blends are all
in screw cap. It's an image thing. I am sure the marketing experts from
any large whisky company can give you precise reasons, they probably
have market studies to prove this I am sure.
TCA does affect whisky of course the same way it affects all
beverages. The difference in whisky is that the TCA level has to be a
lot higher - in it's 20’s at least – before it’s detected by the human
nose.
This is because the fumes of the whisky overpower the TCA on the
nose, it is more easily detectable on the palate. The TCA threshold
varies enormously with the flavour profile of the whisky, for example
you would probably detect it more readily in a Dewar’s than you would
in a Talisker.
We don’t have specific studies concerning the affect of TCA on
whisky as our corks go into many many types of spirits and fortifieds
and, as you know, the variety in enormous.
Ah, weer wat geleerd...quote:Op zaterdag 21 november 2009 00:30 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Kurk heeft niets te maken met kurk die in de drank terecht komt. Wat ze 'kurk' noemen, smaakt niet naar kurk, maar als een soort kruising tussen beschimmeld karton en groene zeep, en komt door een schimmel die TCA vormt. De besmetting hoeft ook niet per se plaats te vinden door een kurk als afsluiting van de fles, al is het wel het meest gebruikelijk.
Of het ook bij whisky voor kan komen weet ik niet. Ik heb het nog nooit gehoord, al zegt dat op zich niks, maar het lijkt me ook te sterk qua alcoholpercentage voor een schimmel... Ik kan er op google ook niks over vinden.
quote:Op zondag 22 november 2009 19:24 schreef ForumGek het volgende:
Er stond wel een toepasselijke strip in de Fokke en Sukke scheurkalender van vandaag, ff fototje van gemaakt!
[ afbeelding ]
Als je met dezelfde "Old Keeper" terugkomt uit Tsjechië als een vriend van me, ben je blij dat je er cola of koffie bij kan mixenquote:Op maandag 16 november 2009 23:59 schreef Sunnythesun het volgende:
Omdat het zonde is van de Whisky
Maar op zich is het volgens mij een redelijk gangbare combi hoor.. whisky en cola. Zou het zelf alleen nooit doen. Ik mix alleen drank die te goor is om puur te drinken en daar valt whisky niet bepaald onder
quote:Op zondag 22 november 2009 19:24 schreef ForumGek het volgende:
Er stond wel een toepasselijke strip in de Fokke en Sukke scheurkalender van vandaag, ff fototje van gemaakt!
[ afbeelding ]
Die heb ik juist vandaag gekocht omdat ie me lekker leekquote:
Die heb ik ook, maar ik vind hem niet super.quote:Op vrijdag 20 november 2009 20:14 schreef allsystemshalt het volgende:
Toch weer een Highland Park gekozen.
15 jaar.
Prut
De 12-jarige is op zich prima, maar de 21 jarige (duty free only en verder slechts hier en daar bij een speciaalzaak te verkrijgen) is m.i. nagenoeg perfect.quote:Op woensdag 25 november 2009 18:48 schreef katerwater het volgende:
[..]
Die heb ik ook, maar ik vind hem niet super.
Persoonlijk was ik toch meer aan deze fles/verpakking gehecht:quote:De vormgeving van de fles vind ik dan weer wel goed!
Mooie koop.quote:Op donderdag 26 november 2009 21:54 schreef IbeBen het volgende:
Geen hele bijzondere fles, maar wel voor een leuk prijsje. Glenlivet 12 year, hele liter voor maar ¤ 25 Toch niet verkeerd dacht ik zo
Glenlivet
[ afbeelding ]
Vroeger ging je alleen op de site van The Whisky Exchange kijken om je te vergapen aan al dat moois wat ze daar op voorraad hebben....Kopen deed je nooit/zelden omdat het gewoon te duur was.quote:Op vrijdag 27 november 2009 00:33 schreef LostFormat het volgende:
Iemand wel 's wat besteld op the whisky exchange? Beetje betrouwbaar qua prijs en verzending?
Het leuke van zo'n setje is dat je een goede indruk krijgt van de verschillende smaken per regio en dat je zo je favoriete smaak kan bepalen.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:57 schreef DeZwabber het volgende:
een goedemorgen whiskymensen
nou wilde ik al een tijdje beginnen aan de whisky, na een paar keer wat gedronken te hebben (en geen idee wat dat was).
Nou zie ik dat ze bij zonneveld een startersetje hebben staan, heeft iemand hier daar wat zinnigs over te zeggen? Of raden jullie toch iets anders aan?
deze dus
Ik kwam er namelijk achter, dat deze winkel 200 meter van mij vandaan ligt
ik zou zeggen:quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:57 schreef DeZwabber het volgende:
Nou zie ik dat ze bij zonneveld een startersetje hebben staan, heeft iemand hier daar wat zinnigs over te zeggen? Of raden jullie toch iets anders aan?
deze dus
Ik kwam er namelijk achter, dat deze winkel 200 meter van mij vandaan ligt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |