abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 7 maart 2000 @ 01:46:00 #1
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_251104
* w.o.r. heeft de late uitzending gemist....

Het lijkt erop dat de stemming nogal wat heeft losgemaakt in de groep... maar ik kan het ff allemaal niet zo plaatsen.

Kan iemand me vertellen wie op wie heeft gestemd en met welke motivatie?

Alvast bedankt,

w.o.r.

  dinsdag 7 maart 2000 @ 10:02:00 #2
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_251105
Heeft dan niemand de uitzending gezien?
pi_251106
Natuurlijk wel.

Iwan, bart en Aziz op de bank.

Tessa: Kiest voor Bart. Heeft tijdens de slectieweekenden een andere Bart meegemaakt.
Willeke kiest voor Bart: Wil hem laten ontsnappen uit de moeilijkheden met Esmeralda.
Bullent kiest voor Bart: heeft geen reden tijdens de nominatie.
Seki kiest voor Iwan. Heeft het idee dat deze pas de laatste dagen op gang komt.
Jop kiest voor Iwan. Zegt meer met Bart en Aziz te hebben
Antonette kiest voor Bart. Vind hem teruggetrokken en stil
Esmeralda kiest voor Aziz. Heeft geen echte reden maar heeft in gedacte het ienemienemutte spelletje gespeeld.


Wat mij opviel: SBS nam met veel "Ik heb geen reden" redenen genoegen. Dat bevreemde mij.

Blijft zich verbazen
  dinsdag 7 maart 2000 @ 10:17:00 #4
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_251107

Hi w.o.r. hier volgen de stemmen van de tweede ronde:
Seki op Iwan
Jop op Iwan
Esmeralda op Aziz
Tessa op Bart
Willeke op Bart
Antonette op Bart
Bullent op Bart

Groeten

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
  dinsdag 7 maart 2000 @ 10:28:00 #5
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_251108
Kierewiet en Dark,

Dank voor jullie reactie! Als ik de motivaties zo lees snap ik eigenlijk niet dat alleen Bulent op zijn motivatie is aangesproken...

Inderdaad veel 'geen reden', ondanks de expliciete instructie dat iedereen minimaal 1 motivatie moest geven... en de motivaties die wel worden gegeven komen ook wat gemaakt over. Heeft Tessa bijvoorbeeld toegelicht hoe ze Bart dan eerst zag, en hoe ze hem nu zag? En dan Willeke, die Bart eruit gooit om hem een plezier te doen... jaja!

Eigenlijk had ik wel verwacht dat er iemand mans (vrouws) genoeg zou zijn om Bart te nomineren wegens zwaar irritant gedrag tov Esmeralda. Dat dit niet is gebeurd vat ik op als bewijs dat Esmeralda voor de anderen weinig waarde heeft - niemand die probeerde via de nominaties te laten zien dat ze hebben opgemerkt hoe 'moeilijk ze het ermee had'... ik denk dat Essie het ook niet lang meer gaat uithouden...

pi_251109
W.O.R-->

Het hele discussiepunt ging in eerste instantie dan ook niet om het geen reden hebben van Bullent.

Nee, de discussie ontstond een half uur later, net NADAT Bart de us uit was. Toen kwam Bullent met een eerste reden. Zoals ik het kan nagaan (want op dat moment lagen bij iedereen de streams er nog uit) was de eerste reden oke. Maar een half uur later verkondigde hij dat hij "naar esmeralda was toegegroeid" en (op een vraag van Aziz) open stond voor Avances.

En toen... toen ging Seki sneller lullen en oordelen dan hij kon denken. (mond rapper dan zijn hersenen volgens eigen zeggen). Want gecombineert leverde dat voor Seki en Aziz op dat Bullent voor Esmeralda ging, en dat dat de ware reden was om Bart weg te stemmen. (en die zou dan anders zijn dan de eerste reden die Bullent opgaf) Seki beoordeelt dat als matenaaierij.
Zo is de onvree de wereld ingegaan.

Tja. En Seki heeft de excuses wel geaccepteerd, maar hij bleef er helaas vanochtend een beetje over doormorren. En dat keur ik af.

Tessa gaf duidelijk aan dat Bart op het weekend veelk opener en vrolijker was, en nu heel rustig en teruggetrokken.

[Dit bericht is gewijzigd door Kierewiet! (Datum 07 Maart 2000).]

Blijft zich verbazen
  dinsdag 7 maart 2000 @ 11:03:00 #7
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_251110
* w.o.r. snapt het nu helemaal....

Las inderdaad ook net in de verslagen dat S nu nog steeds loopt door te zeiken over het hele verhaal. Valt ook mij tegen. Prima dat hij tegen matennaaien is (wel grappig, want ik het Bulent nog nooit horen zeggen dat Bart een maatje was - en Seki al helemaal niet!), ok dat hij nou eenmaal snel een oordeel klaar heeft (kan me zelfs zijn redenering goed voorstellen) en zich nou eenmaal weinig genuanceerd uitdrukt (geeft de Bus wel wat meer karakter), maar eerst toegeven dat je te hard oordeelt en daar dan de volgende dag op doorgaan... dat snap ik niet zo. Erg kinderachtig...

Plus dat ik denk dat het voor Seki helemaal niet zo'n slimme zet is om Bulent tegen zich in het harnas te jagen: die is m.i. de enige met voldoende communication skills (en tot nu toe voldoende motivatie) om te bemiddelen tussen Seki en de groep: Seki's dolle uitbarstingen te vertalen naar meer genuanceerde uitspraken.

Heb geen idee wie dat nu voor hem zou kunnen doen... het zou dus nog wel eens lastig voor Sek kunnen worden!

Ja, ik begin die Bus veel te leuk te vinden...

* w.o.r. had zich eigenlijk voorgenomen er helemaal niet aan te beginnen.

pi_251111
Dat had ik me ook voorgenomen.

Maar et bloed kruipt....

Nog even 1 ding. Het gesprek gisteravond, waardoor de groep, maar ook Seki, weer wat ellende uit de wereld hebben geholpen ontstond ineens. Met een heel rustige Seki (echt, ontzettend kalm). Bullent was toen niet de bemiddelaar. Het was op de streams niet te volgen wat de drie heren buiten hadden gezegd, en met welk uitgangspunt ze de bus in kwamen. Maar gezien de rust die ze mee naar binnen brachten lijkt hetalsof Jop Seki op het hart heeft gedrukt eens rustig aan tafel te gaan zitten.

Wonder boven wonder gebeurde dat ook. Dus de uitspraak dat bullent "DE MAN" zou zijn om tussen Seki en de groep te bemiddelen vind ik persoonlijk op basis hiervan wat te sterk.

Maar daar staat natuurlijk tegenover dat seki waarschijnlijk helemaal geen tactisch spel aan het spelen is, en dat Seki geen heil ziet in wat voor een soort bemiddelaar dan ook.
In dat verlengde wil hij ook niet naar de psych.

Toch vraag ik mij af, hoe Seki zou reageren als hij beelden van zichzelf terug ziet, en hoe hij die zou bekommentarieren. Bij mij doemde deze vraag op naar aanleiding van de live uitzending:
Op de vraag van Sylvana dat luisteraars verzochten aan hem om eens wat minder grof te praten keek hij ineens heel , mwah... bijna verlegen.........

Blijft zich verbazen
  dinsdag 7 maart 2000 @ 11:50:00 #9
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_251112
Hè Kierewiet, zeg je toch weer iets waar ik even op wil reageren...

Ten eerste: doet me goed om te lezen dat Seki rustig praat zonder dat Bul hier iets mee te maken had, want ik zie Seki graag nog een tijd blijven (voor mij is hij tot nu toe de enige acceptabele winnaar) en denk dat dat alleen kan als hij af en toe zijn temperament een beetje indamt. Heb ook gezien dat als hij dat een keer doet (bv groepsgesprek na zijn grote uitbarsting van vorige keer), hij meteen veel credit krijgt bij de rest... (zijn allang blij dat ze even niet bang van hem hoeven te zijn) dus als ook anderen dan Bul dat voor elkaar kunnen krijgen... alleen maar beter (Bulent's positie is namelijk nu een stuk minder zeker - ik had gedacht dat hij bij de laatste vier zou zitten; nu weet ik het zo net nog niet). Moet er wel bij zeggen dat ik dan erg benieuwd ben hoe ons Joppie dat voor elkaar heeft gekregen. De kracht van Bulent vind ik de manier waarop deze in gesprek met Seki door duft te vragen en niet automatisch in de verdediging schiet; iets waar Jop wel vaak last van heeft.

Twee: Over het al dan niet tactisch spelen van Seki. Ik ben hier nog niet helemaal uit. Aan de ene kant geeft hij duidelijk aan in de bus te zitten voor het spel, voor de strijd om het grote geld. Hij doet er alles aan om zich aan de regels te houden - wil er duidelijk niet uit worden gezet omdat hij een of ander lullig regeltje heeft overtreden. Iedere keer dat de populariteitslijsten worden voorgelezen zie ik ook duidelijk de opluchting: ik hoor hem bijna denken 'ok dan, ik zit hier weer een week of twee'. Zijn reactie op de scheldvraag doet me vermoeden dat hij ook wel degelijk bezig is met hoe het publiek hem ziet - getuige ook de vele aandacht die hij besteedt aan schreeuwende fans bij het hek. Verder werkt hij als een beest, zowel binnen als buiten de bus. Niemand kan hem dus aan 'zijn taken' (want ik denk echt dat ie het zo ziet) iets verwijten. Ik denk dus dat hij wel degelijk bezig is met het spel.

Aan de andere kant: is hij tactisch bezig met zijn busgenoten? Ik weet het niet. Soms als ik hem buiten zie staan met Aziz, Jop en Antonette krijg ik de indruk dat hij deze mensen bewust om zich heenhoudt, maar dat blijkt uit niets wat hij zegt (hoogstens nonverbaal). Ook zijn voortdurend stellige ontkenning van het 'maatjesgevoel' duidt erop dat hij geen moeite doet om zich bij de anderen in te likken (maar houdt wel iedereen op zijn manier te vriend door ze lieverd en vriend te noemen). Wel praat hij veel over anderen met zijn selecte clubje: denkt zelf volgens mij dat hij hen wijst op nare eigenschappen van anderen die zij wellicht niet hebben gezien - en wil hen hiermee wellicht indirect in hun keuzes sturen.

Conclusie: als Seki strategisch bezig is, dan is zijn strategie voorlopig zorgen dat hij er niet uitgegooid wordt op lulligheidjes en zorgen dat het publiek iets heeft om naar te kijken, wachten tot natuurlijke selectie (met een beetje roddelhulp van hemzelf) ertoe heeft geleid dat de fakers de bus uit zijn, en dan nog eens kijken hoe hij de grote prijs in de wacht gaat slepen. Op zich geen slechte strategie... en hij heeft nog een groot voordeel: wie durft, mocht Seki op de bank terecht komen, waar hij bij is te vertellen waarom hij/zij Seki nomineert... met het risico dat hij toch in de bus blijft?

pi_251113
Waarom gebeurt het allemaal zo heftig ? Seki heeft al menige 'appelflauwte' van een toeschouwer/ster op z'n geweten.

Als je het ff bekijkt als "alfa-gedrag" in een roedel, wordt het m.i. iets simpeler en minder persoonsgebonden, gewoon 'heen-en-weer-schietende-aanval-en-afweer',
met als variabelen:
pikorde, vrouwtjes veroveren, dominantie en 'vlooien' van actuele alfa-kandidaten door de vrouwtjes.

Dit spel wisselt voortdurend, en ook bij dieren kun je na het beslechten van een dominantie-strijd nog dat typische na-grauwen en grommen waarnemen (Seki vanochtend met Büllent). Klinkt gek misschien, maar het brengt althans mij ertoe om niet teveel berekenende planning te willen zien achter het handelen van deze en gene. Seki is in dat verband voor mij de meest direkte en snelle uitlaatklep voor de emotionele 'winnaar' of 'verliezer' in een dominantie-strijd. Daarom kan hij ook zo snel 'wisselen' - hij volgt de snelheid van de emoties in de groep. De anderen in hun onderkoelde reacties geven veel minder duidelijkheid over wat er speelt. Bij Jop leer ik onderhand liplezen, omdat die zijn woorden weer niet beheerst, en dus veel duidelijkheid 'er gewoon uitflapt'.

  dinsdag 7 maart 2000 @ 12:09:00 #11
2734 THE BORG
Houston, we have a problem....
pi_251114
quote:
op 03-07-2000 om 11:56 AM schreef Moor het volgende:
Daarom kan hij ook zo snel 'wisselen' - hij volgt de snelheid van de emoties in de groep. De anderen in hun onderkoelde reacties geven veel minder duidelijkheid over wat er speelt.

Hm... Goed bedacht.
Daarom is op Büllent nijdig geworden omdat hij geen grip heeft op hem. Is daarom opzoek naar duidelijkheid bij Büllent.

  dinsdag 7 maart 2000 @ 12:14:00 #12
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_251115
quote:
op 03-07-2000 om 11:56 AM schreef Moor het volgende:
(...)"alfa-gedrag" in een roedel (...) pikorde, vrouwtjes veroveren, dominantie en 'vlooien' van actuele alfa-kandidaten door de vrouwtjes.
(...) na-grauwen en grommen (...) Klinkt gek misschien, maar het brengt althans mij ertoe om niet teveel berekenende planning te willen zien achter het handelen van deze en gene.

Moor, ik heb er ff wat stukjes uitgeknipt...

Roedel: Ja, kan ik bijna helemaal in meegaan. Pikordegedrag is inderdaad bij alle bussers overduidelijk aanwezig en het nagrommen past daar helemaal in. Als Bart nog in de bus zat, zou ie zeker even meegrommen... Maar Seki? Wat is dan zijn rol in de roedel? Hij doet ogenschijnlijk juist niet mee aan die pikorde, gedraagt zich niet als alpha kandidaat en laat zich al helemaal niet vlooien door de vrouwtjes! Ik zie hem meer als iemand die het bestaan van de roedel wil ontkrachten... Valt hij misschien om deze reden de potentiële alpha-mannen aan?

Niet al te veel berekenende planning: hier wijkt mijn visie toch echt van die van jou af (is me ook tijdens BB al eens opgevallen). Alhoewel ik me kan vinden in de gedachte dat mensen zich vaak eerder laten leiden door instinct, situatie, gevoel en bijvoorbeeld de roedel, denk ik dat zeker in een situatie als de bus wel sprake moet zijn van beredeneerd gedrag. Vergeet niet dat alles bussers in die bus zitten met een doel!

Kan me niet voorstellen dat je je privacy en vrijheid op zou geven voor een spelletje als de bus, om dan vervolgens niet bewust met het spel bezig te zijn!

[Dit bericht is gewijzigd door w.o.r. (Datum 07 Maart 2000).]

pi_251116
Seki is een 'alpha' uit een andere 'roedel' (in deze 'terminologie' althans )
In die zin per definitie hier niet geaccepteerd, omdat zijn gedrag teveel afwijkt.

Maar zijn alpha-ambities zijn daarom niet minder !

pi_251117
huh. WOR en MOOR.

Zouden julie voor mij even de terminologieen Roedel en Alpha gedrag kunnen uitleggen ?

Zou bij mij een hoop duidelijkheid scheppen.

Blijft zich verbazen
pi_251118
Kierewiet, breng even een bezoekje aan waar de Bus staat, zou ik zeggen
Zie je binnen en buiten de Bus hetzelfde !
pi_251119
Moor. Het vergelijken met pikorde en kuddegedrag etc kan ik wel vatten. Maar ik zou toch wel uitleg over de twee gevraagde termen verwachten.
Blijft zich verbazen
  dinsdag 7 maart 2000 @ 13:02:00 #17
374 beelzebub
master of disaster
pi_251120
Blijft de vraag, was 't wel zo slim om zo vroeg al de kok eruit te zetten?
  dinsdag 7 maart 2000 @ 13:25:00 #18
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_251121
Kierewiet,

Weet niet of deze interpretatie aansluit bij hoe de termen in de psychologie eigenlijk worden bedoeld (heb ook maar een introductiecursusje sociale psychologie gehad), maar ik vat ze als volgt op:

Roedel: Groep dieren (mensen) van dezelfde soort die samen leven. Wonen op dezelfde plek, delen hun prooi, planten zich binnen deze groep voort en verdedigen hun grondgebied tegen andere roedels.

Alpha: Binnen de roedel bestaat een duidelijke rolverdeling gebaseerd op macht. De alpha-man is de baas. Deze positie heeft hij verworven omdat hij in gevecht met de andere mannetjes de sterkste bleek, of omdat hij de roedel heeft beschermd tegen een aanval van buiten. Heeft veel privileges. Zo heeft hij de eerste keus uit de beschikbare vrouwtjes - die allemaal hun best doen om bij de alpha in een goed blaadje te komen - en krijgt hij, net als de vader in het traditionele jaren '50 gezin, het grootste stuk vlees. Bepaalt verder de rolverdeling binnen de groep.

Omdat dit een benijdenswaardige positie is, zullen andere mannetjes bij tijd en wijlen proberen de alpha rol te veroveren. Door bijvoorbeeld aandacht te schenken aan het vrouwtje van de alpha, hem zo uitdagend tot een gevecht. De natuurwet schrijft voor dat degene die dit gevecht wint, de alpha is - en de rechten van de alpha mag opeisen.

[Dit bericht is gewijzigd door w.o.r. (Datum 07 Maart 2000).]

  dinsdag 7 maart 2000 @ 13:32:00 #19
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_251122
quote:
op 03-07-2000 om 12:46 PM schreef Moor het volgende:
Seki is een 'alpha' uit een andere 'roedel' (in deze 'terminologie' althans )
In die zin per definitie hier niet geaccepteerd, omdat zijn gedrag teveel afwijkt.

Maar zijn alpha-ambities zijn daarom niet minder !


Correct me if I'm wrong, maar...

Een tijger kan toch nooit alpha worden in een roedel van leeuwen?
Een tijger zal dit aanvoelen, en wanneer hij gedwongen wordt in een groep leeuwen te leven denk ik eerder streven naar het behouden van zijn eigen identiteit dan naar het overtuigen van de leeuwen dat tijgers eigenlijk beter zijn en laten zien dat hij de beste tijger is...

[Dit bericht is gewijzigd door w.o.r. (Datum 07 Maart 2000).]

  dinsdag 7 maart 2000 @ 13:45:00 #20
2734 THE BORG
Houston, we have a problem....
pi_251123
Alpha's, Bêtha's,dit is allemaal al omschreven in de griekse oudheid. Maar wie gaat dit Seki uitleggen. En met name aan de groep.
Want deze factoren zijn mooi omschreven en mooi onderbouwd. Toch blijft het een storend factor binnen het groepsproces.

pi_251124
W.O.R. --> Ik begrijp het nu helemaal. Bedankt.

Beezelbub--> Seki heeft twee jaar hotelvakschool gedaan. Hij zat gistermorgen met Willeke in een leuk gesprekje omtrent aanbraden, stoven, sudderen, pocheren, schrikken, fruiten en meer van dat soort termen.

Blijft zich verbazen
  dinsdag 7 maart 2000 @ 13:52:00 #22
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_251125
quote:
op 03-07-2000 om 01:45 PM schreef THE BORG het volgende:
Alpha's, Bêtha's,dit is allemaal al omschreven in de griekse oudheid. Maar wie gaat dit Seki uitleggen. En met name aan de groep.
Want deze factoren zijn mooi omschreven en mooi onderbouwd. Toch blijft het een storend factor binnen het groepsproces.


* w.o.r. snapt niet helemaal wat je bedoelt....

  dinsdag 7 maart 2000 @ 14:06:00 #23
525 Roache
troika hier, troika daar
pi_251126
quote:
op 03-07-2000 om 11:50 AM schreef w.o.r. het volgende:
Ten eerste: doet me goed om te lezen dat Seki rustig praat zonder dat Bul hier iets mee te maken had, want ik zie Seki graag nog een tijd blijven (voor mij is hij tot nu toe de enige acceptabele winnaar) en denk dat dat alleen kan als hij af en toe zijn temperament een beetje indamt. Heb ook gezien dat als hij dat een keer doet (bv groepsgesprek na zijn grote uitbarsting van vorige keer), hij meteen veel credit krijgt bij de rest... (zijn allang blij dat ze even niet bang van hem hoeven te zijn)

Volgens mij leg je hier de vinger op de zere plek Quenda. Het is net als stoppen met roken; je zult eerst een pakje per dag moeten roken om het effect na een paar weken stoppen pas *goed* te merken.

Ben te zaai voor een signature
  dinsdag 7 maart 2000 @ 14:39:00 #24
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_251127
quote:
op 03-07-2000 om 02:06 PM schreef Roache het volgende:
Volgens mij leg je hier de vinger op de zere plek Quenda.

* w.o.r. heet geen Quenda!.

Maar verder ben ik het helemaal met je eens...

  dinsdag 7 maart 2000 @ 15:26:00 #25
2734 THE BORG
Houston, we have a problem....
pi_251128
quote:
op 03-07-2000 om 01:52 PM schreef w.o.r. het volgende:
[w.o.r. snapt niet helemaal wat je bedoelt...]

Het is allemaal prachtig omschreven maar je zal maar in zo'n bus zitten en je hebt Seki om je heen lopen te stieren.
Je wilt binnen de groep een veilige omgeving creëeren en dan loopt er zo'n halfalfa de boel te verzieken met dominant gebrul. Dan kan er een hele leuke theorie opgezet worden maar wat veranderd dit aan de realiteit.
Ondanks z'n aan alfa relaterende gedrag is Seki een storende factor binnen de groep en verziekt ook de sfeer in de groep.

Ik ga ervan uit dat de keten even sterk is als de zwakste schakel. In dit geval is Seki een zwakke schakel. Een alfa zal er naar moeten streven dat er veiligheid binnen de groep heerst. Seki heeft tegenstrijdige motieven om binnen de groep te kunnen functioneren. Het is hem uiteindelijk om het geld te doen en tegelijkertijd mag de halve wereld naar de malle-pest-typhus-pleuris lopen.
Seki heeft geen Alfa capaciteiten hoewel hij er naar toe zou willen streven. Seki is juist een zwakkere binnen de groep.
Als we toch doorgaan met alfa's denk ik eerder dat Büllent de capaciteiten heeft en uiteindijk Seki gaat corrigeren.
Dit zag je gisteren heel duidelijk. Büllent laat het eerst allemaal rustig bezinken, gaat bij hem zelf na waar het nu in werkelijkheid omgaat, en bereid zich zorgvuldig een gespreksstrategie voor. Een beetje geven en een beetje nemen. Uiteindelijk met goed resultaat want Seki schiet uiteindelijk in de verdediging.

En wat betreft Esmeralda zag Büllent haar eerst wel zitten maar ik denk dat hij nu ook schijtziek van de hele affaire is.


------------------
Ik ga even een broodje eten......

[Dit bericht is gewijzigd door THE BORG (Datum 07 Maart 2000).]

  dinsdag 7 maart 2000 @ 15:53:00 #26
2722 Quenda®
*Poison for You.
pi_251129
Aha, dus Büllent is de alpha-undercover in de ogen van Bart en Seki...

(sorry voor deze flauwe opmerking)

* Quenda® ziet in Seki geen alpha.

Leuke verspreking trouwens Roache


[Dit bericht is gewijzigd door Quenda® (Datum 07 Maart 2000).]

pi_251130
quote:
op 03-07-2000 om 01:32 PM schreef w.o.r. het volgende:
Correct me if I'm wrong, maar...

Een tijger kan toch nooit alpha worden in een roedel van leeuwen?
Een tijger zal dit aanvoelen, en wanneer hij gedwongen wordt in een groep leeuwen te leven denk ik eerder streven naar het behouden van zijn eigen identiteit dan naar het overtuigen van de leeuwen dat tijgers eigenlijk beter zijn en laten zien dat hij de beste tijger is...


Leuk hoe sommige dingen/uitdrukkingen vanzelf 'een eigen leven gaan leiden'. Het was mijn oorspronkelijke bedoeling om iets te vereenvoudigen, maar als ik verder lees lukt dat niet erg
Wat ik bedoelde met 'vreemde roedel' is natuurlijk wel van dezelfde diersoort. Bij apen kom je dat tegen, dat alfa's uit een andere soort, die echter van dezelfde bomen eet, soms verzeild raken in een voor hen vreemde roedel, en daar dan positie opeisen.
Zover ging mijn vergelijking...w.o.r.

De essentie ervan is, dat ook Jop en Aziz alfa-aspiraties hebben (in de herhaling van gisteren lijkt het bijna of ze Antonette 'met elkaar wilden delen'), en vanzelf Büllent ook en Iwan op 2e termijn. Het verplaatst zich gewoon voortdurend van de één naar de ander, en ik wilde er juist niet 1 mee 'doodverven'.

  dinsdag 7 maart 2000 @ 20:08:00 #28
2049 Dark
AKA Bestweldonker
pi_251131

Beste Moor,
streamverslagen al gelezen van 07-03-00?

Alle alfa's, beta's, gamma's, delta's, roedels nog an toe zeg, I rest my case.

Zie Seki, de vriendelijke benadering

Alleen dode vissen zwemmen met de stroom mee!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')