abonnement Unibet Coolblue
pi_250802
Hoi,
Ik ben verbaasd. Laat ik daar maar eens mee beginnen...
Ik dacht echt dat er niemand was die De Bus leuk en boeiend vond. Ik kijk nu echter hier voor het eerst in het De Bus forum, en nu blijkt dat het hier stikt van de 'De Bus-fans'.
Ik heb echt geprobeerd te kijken... maar liefst drie maal, maar heb nooit de aflevering kunnen uitkijken omdat ik mij zo stoorde aan het programma.
Daarnaast ben ik tot nu toe ook nog nooit iemand tegengekomen die het WEL leuk vond.

Ik vraag mij nu echt af of iedereen hier op het forum het nou een leuk prgramma vindt, of dat ik hier de enige ben die het maar vervelend en saai vind, met irritante mensen en een verchrikkelijk SBS6-regie...
Ik vind:
- dat die bus gewoon continue zou moeten rijden door heel Nederland,
- dat de passagiers de bus niet uit zouden mogen,
- dat het jammer is dat de passagiers zo lijken te denken dat heel Nederland hen vereert,
- dat de regie vaak veel te lang saaie gesprekken over niks in beeld brengt (het zo afwisselender moeten),

Ik moet het ook niet teveel gaan vergelijken met BB, maar toch, dat was toch een stuk leuker.

Na ja, het doet er op zich nou ook niet zoveel toe, maar ik ben gewoon verbaasd van het enthousiasme hier bij FOK!... sorry.

pi_250803
Hhmjah, Ik kan mij daarbij wel aansluiten.

Ik kijk altijd naar aanleiding van wat ik lees op dit forum, maar ik heb ook nog nooit
een uitzending van DB helemaal gezien.
BB uitzendingen heb ik wel helemaal bekeken.
Ik wacht wel af of het misschien nog interessant, maar ik heb zo mijn twijfels.

De bus de bus mijn koninkrijk voor de bus.
}

  zondag 5 maart 2000 @ 23:11:00 #3
2705 cynix
is verdwaald
pi_250804
Als je 'ns door wat Topics heenskrolt zul je zien dat niet iedereen onvoorwaardelijk fan is. We zijn echt redelijk 'kritisch'
  zondag 5 maart 2000 @ 23:47:00 #4
2734 THE BORG
Houston, we have a problem....
pi_250805
Zonder dit forum was de Bus geen reet aan.

pi_250806
Ik vind de bus tot nu toe veel leuker dan BB. Er is in de 3 weken dat de Bus nu "rijdt"
al veel meer gebeurt dan in die 4 maanden BB. Volgens mij koesteren velen BB omdat nog niet eerder dergelijke televisie was gemaakt. BB 2 zal volgens mij een stuk saaier worden, want de nieuwigheid is ervan af. Het zal me niets verbazen wanneer er allerlei trucs worden bedacht om BB 2 aantrekkelijker te maken. Dat zie je nu al in BB in Duitsland. De bewoners moeten zelf lakens naaien en hun eigen bedden in elkaar timmeren.

Het feit dat BB als leuker wordt gezien ligt hem volgens mij aan het idee van het zogenaamde totale isolement. Bij de Bus is minder sprake van een isolement, maar dit maakt het geheel wel levendiger. BV. de wisselende werkplekken, de vraag "wat is de volgende lokatie" (hoewel dit ook al geen geheim meer blijkt te zijn -zie de fax op de klotebus website-), het gele en rode kaarten systeem etc. Wat de Bus bovenal leuker maakt (naar mijn mening dan) is dat de groep uit behoorlijk uiteenlopende figuren bestaat. Er zijn toch al aardig wat botsingen geweest. Deze zijn natuurlijk voor een groot deel op het konto van Seki te schrijven, maar ook Aziz en Jop beginnen nu al te hakkelen. De Bus mag dan als een aftreksel van BB gezien worden (en is het natuurlijk ook) maar dat wil niet zeggen dat het per definitie saaier of slechter is. Ik vraag me bovendien af of degenen die de Bus saai vinden wel vanaf het begin gekeken hebben. Er is tot nu toe heel veel gebeurd en het broeit nog steeds! En het verwijt dat de bewoners bezig zijn met hoe ze overkomen kan wel waar zijn, maar dat zullen de bewoners van BB 2 ook doen.

pi_250807
quote:
op 03-05-2000 om 11:57 PM schreef Brok het volgende:
Volgens mij koesteren velen BB omdat nog niet eerder dergelijke televisie was gemaakt. BB 2 zal volgens mij een stuk saaier worden, want de nieuwigheid is ervan af.

Ik denk dat je daar inderdaad gelijk in hebt. De nieuwigheid was één van de redenen dat het zo leuk was. Nu de nieuwigheid eraf is, kun je veel objectiever naar het programma kijken, en tot de conclusie komen dat het eigenlijk best saaie tv is .

quote:
Het zal me niets verbazen wanneer er allerlei trucs worden bedacht om BB 2 aantrekkelijker te maken. Dat zie je nu al in BB in Duitsland. De bewoners moeten zelf lakens naaien en hun eigen bedden in elkaar timmeren.

Ja, was dat nou echt zo dan? Ik heb de eerste aflevering van BB_Duitsland gezien op RTL2, en de presentator gaf een tour door het huis. Daar stonden volgens mij gewoon kant en klare bedden...

In BB was het ook allemaal wat gemoedelijker. Dat hier meer verschillende soorten personen inzitten, maakt het voor de één juist leuker, terwijl een ander helemaal gek wordt van bepaalde personages omdat ze irritant zijn ruziezoekend/makend zijn etc. Zoals die Seki of die vrouw met dat korte blonde haar.

quote:
Het feit dat BB als leuker wordt gezien ligt hem volgens mij aan het idee van het zogenaamde totale isolement. Bij de Bus is minder sprake van een isolement, maar dit maakt het geheel wel levendiger.

Wat de Bus bovenal leuker maakt (naar mijn mening dan) is dat de groep uit behoorlijk uiteenlopende figuren bestaat. Er zijn toch al aardig wat botsingen geweest. Deze zijn natuurlijk voor een groot deel op het konto van Seki te schrijven, maar ook Aziz en Jop beginnen nu al te hakkelen.

De Bus mag dan als een aftreksel van BB gezien worden (en is het natuurlijk ook) maar dat wil niet zeggen dat het per definitie saaier of slechter is. Ik vraag me bovendien af of degenen die de Bus saai vinden wel vanaf het begin gekeken hebben.


Heb eerste aflevering in ieder geval wel gezien...

quote:
Er is tot nu toe heel veel gebeurd en het broeit nog steeds! En het verwijt dat de bewoners bezig zijn met hoe ze overkomen kan wel waar zijn, maar dat zullen de bewoners van BB 2 ook doen.

Dat denk ik ook ja. Die gaan ook verwachten dat ze mega-beroemd worden en overal voor gevraagd zullen worden. Terwijl dat helemaal niet hoeft te zijn...


--------
N.B.: In mijn eerste posting bedoelde ik trouwens niet te zeggen dan FOK-lezers niet kritisch zijn, hoor.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')