abonnement Unibet Coolblue
pi_73891154
disclaimer:
* Er mogen in deze thread alleen feitelijke zaken geplaatst worden.
* Geen haatzaaierij of oproerkraaierij of zwartmakerij; de consequenties vanuit de Scientology zijn 100% voor jezelf en vanuit de moderators zul je ook sneller consequenties merken dan normaal.
* Fok!, de eigenaar (Danny), de (Forum)administrators en de moderators weigeren elke vorm van aansprakelijkheid voor uitspraken die users hier doen. Iedereen is verantwoordelijk voor wat hij/zij zegt, en niemand anders dan de persoon zelf. Wij zijn dan wel een openbaar forum, een platform waar mensen hun zegje kunnen doen, maar de inhoud op het forum schrijven we niet zelf, en we kunnen helaas niet 24 uur per dag modereren. Wel kan van ons verwacht worden dat we binnen een zo kort mogelijke tijd echt strafbare uitlatingen zullen proberen te verwijderen, maar de definitie van "een zo kort mogelijke tijd" en "proberen" gaan we niet expliciet omschrijven aangezien we ook maar mensen zijn die dit in hun vrije tijd doen en overdag ook gewoon werk hebben en 's avonds vaak ook een leven.

scientology
Scientology is een geestelijke beweging gebaseerd op een boek dat tussen het midden van de jaren veertig en 1986 is geschreven door de Amerikaan L. Ron Hubbard die zijn carrière begon als schrijver van o.a. sciencefictionverhalen. Voor meer informatie over het geloof an sich verwijs ik graag naar de bronnen onderaan deze post.

de kerk van scientology
De kerk van scientology is de plaats waar het scientology geloof voornamelijk gevoerd wordt. Er zijn een aantal kleinere groeperingen die het geloof buiten de kerk volgen, maar in tegenstelling tot de meeste religies berust op de heilige geschriften van scientology een copyright. Voor meer informatie over de kerk an sich verwijs ik graag naar de bronnen onderaan deze post.

anon vs. scientology
Behalve wanneer je de afgelopen jaren onder een rots hebt geleefd, heb je waarschijnlijk wel iets van de protesten van een groep genaamd anonymous tegen scientology meegekregen. Weinig mensen weten echter de oorsprong & ontdekkingen van deze acties.

Een aantal jaar geleden dook er per ongelijk een filmpje bedoeld voor gebruik binnen de CoS (church of scientology) op het publieke internet op. In dit filmpje zie je Tom Cruise in CoS-jargon over een aantal zaken spreken. Mensen reageerden vol ongeloof op dit filmpje (filmpje staat onderin). CoS probeerde vervolgens dit filmpje van het internet af te krijgen, maar zoals zo veel mensen hier wel zullen weten, is dingen van het internet af krijgen vrij moeilijk. Juist omdat de CoS dit filmpje zo hard mogelijk van het internet probeerde te krijgen, begonnen steeds meer mensen het te kopieren, om het veilig te stellen als het ware.
Het enorme doorzettingsvermogen van de CoS viel op, en mensen begonnen dieper te graven. Dit staaltje internet-detectivery leverde een aantal verbijsterende zaken op. En besloten er iets aan te doen:
Daarna zijn de protesten, georganiseerd op het internet (4chan, sa, ytmnd etc.) van start gegaan. Langzaam werden de protesten steeds bekender en langzaam deden er steeds meer "buitenstaanders" mee.
nb: de acties begonnen op 4chan waarop iedere poster onder de naam anonymous post, daar komt dus ook de naam van de protest-groep vandaan

wat heeft CoS in het verleden gedaan waar mensen zo veel problemen mee hebben?
Hier wil ik niet te veel op in gaan. Niet omdat ik het baggetaliseer of goedkeur, maar omdat er op dit front genoeg op internet te vinden is. Ik zal later meer in gaan op het doel van deze thread, maar voor nu zal ik enkele grotere zaken uit de geschiedenis van CoS noemen.
Het sterfgeval bij behandeling binnen de kerk: Lisa McPherson
De policies die al eerder genoemd zijn.
aantijgingen van mishandeling
Karin Spaink: Zij had het Fishman Affidavit op internet gezet bij haar provider XS4ALL (zij was niet de enige die dat deed). Daarna hebben ze ongeveer 10 jaar rechtzaken van scientology aan de broek gekregen, die ze uiteindelijk hebben gewonnen.
meer info in de
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en onder de volgende links:
http://www.spaink.net/fishman/home.html
http://www.spaink.net/cos/verw2ned.html
http://www.xs4all.nl/~felipe/cos/
In mei van dit jaar heeft wikipedia besloten om IP adressen van scientology te blokkeren vanwege het grote aantal gekleurde edits dat ze maakten.
http://www.theregister.co(...)ia_bans_scientology/
[/quote]

mantelorganisaties
CoS heeft erg veel mantelorganisaties waarbij de connectie met CoS slecht zichtbaar is. Hierdoor heeft de CoS veel (en soms zonder medeweten van mensen) invloed in verschillende takken.
De bekendste subgroepen zijn:
Narconon een drugs-afkick programma gebasseerd op de CoS methode. Het programma is beoordeeld als zijnde gevaarlijk
Criminon een rehabilitatie programma voor gevangenen.
Study tech een studieprogramma wat gebruikt wordt door verschillende instituten zoals scholen. "It was publicly stated by Hubbard that study tech is directly affiliated with Scientology. He wrote in a policy letter that "Study Tech is our primary bridge to Society."
CCHR In nederland bekend onder de naam: Nederlands comite voor de rechten van de mens. Een groep die strijdt tegen de psychiatrie. Over de Nederlandse tak later meer.

En nu eindelijk: het doel van deze thread
Er zijn drie redenen waarom ik deze thread wil openen.
Ten eerste om een plaats te hebben om al het nieuws van de afgelopen tijd betreffende CoS te verzamelen.
Ten tweede om de zaken die nu spelen te rapporteren en mensen hierover te informeren.
Ten derde om uit te zoeken en te rapporteren welke bedrijven in Nederland onder de scientology sluier werken.

Hoe verder?
Het is de bedoeling om in de volgende post de actualiteiten betreffende scientology uit te werken en de nu spelende zaken te rapporteren.
De post daarna is bedoeld om informatie te geven over organisaties en websites die (al dan niet met medeweten van) gelinked zijn aan Scientology. Ook wil ik in die post in gaan op methoden die onder CoS vallen maar je makkelijk in het normale leven tegen kunt komen. Zo verschaft CoS bijvoorbeeld "persoonlijkheids"-vragenlijsten aan bedrijven om uit te delen aan hun werknemers. Er zijn gevallen bekend waarin de werkgever zijn werknemers dwingt deze in te vullen. (dit is dus in Nederland).

Waarom in BNW?
Ook daarvoor zijn drie redenen.
Ten eerste, CoS heeft een aantal keer verklaard van binnenuit controle over te willen nemen van diverse organisaties betreffende het dagelijks bestuur van mensen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ten tweede, websites van nederlandse organisaties gelieerd aan CoS worden hier met enige regelmaat gebruikt als bronnen door sommige users.
Ten derde, ook een beetje om te kijken of een serieuze thread het overleeft in BNW

Wat bied ik jullie?
Zoals al eerder gezegd zal ik proberen een objectief en georganiseerde collectie van recente ontwikkelingen m.b.t. CoS geven alsmede proberen een tipje van de dekmantel van verschillende subgroepen in Nederland op te lichten.

Wat vraag ik daarvoor terug?
Een volwassen interactie. Geen threadshitting, onderbouwde uitspraken en hopelijk misschien ook het aandragen van nieuwe informatie.

Maar oompaloompa, je bent 90% vergeten...
Dat klopt. Er is veel meer informatie over scientology dan ik hier kan posten. Veel kun je zelf terug vinden op het internet. Andere zaken wil ik best over schrijven als daar interesse in is. Ik zou zo een pagina vol kunnen schrijven over de radicale "aanvallen" over en weer van zowel Anon als CoS. Misschien dat ik dat ook nog wel doe, het is echter minder relevant voor de kern, maar wel goede illustratie. Voor nu slechts een filmpje voor sensatiezoekers, waaruit lijkt te blijken dat scientology zichzelf een bomb-threat stuurde om daarna Anon er de schuld van te geven.



bronnen
gebruikte bronnen voor deze post: wikipedia tenzij anders aangegeven, en deze thread als inspiratie voor de geschiedenis van Anon vs. CoS

relevante fok! threads
Internet community begint oorlog tegen Scientology...
Internet community begint oorlog tegen Scientology #2

Links voor achtergrondinformatie (slechts een selectie, overgenomen van de SA thread):
Historical Publications and Media
Rolling Stone Magazine; "Inside Scientology," Feb. 23, 2006
Time Magazine: "The Thriving Cult of Greed and Power," May 6, 1991
The New York Times: "Scientology's Puzzling Journey From Tax Rebel To Tax Exempt," March 9, 1997
Watchman Expositor; "Applied Scientology in Public Schools?" Vol. 14, No. 5, 1997
Time Magazine: "A Growing Cult Reaches Dangerously Into The Mind," Nov. 15, 1968
BBC Panorama Documentary - "The Road to Freedom"
Salon: "Scientology's War on Psychiatry," July 1, 2005
National Mental Health Association: "Beware Scientologists Claiming To Be Mental Health Professionals," Sept. 17, 2001

Internet Resources
http://www.whyweprotest.net
http://xenu.net, and their forums, the OCMB
http://xenutv.com
http://lermanet.com/ or http://www.lermanet.us/
http://lisamcpherson.org
http://whyaretheydead.net
http://torymagoo.org
http://xenu-directory.net
http://youfoundthecard.com
http://www.factnet.org/

Articles
City Paper - Feature: Anonymous Takes On Scientology (and Doesn't Afraid of Anything)
Village Voice Blog "Runnin' Scared - "Anonymous" vs. Scientology; "Our Nonsense is Free"
Radar Magazine - Cult Friction
Blog of Henry Jenkins - the following post is [about] anonymous
Michigan Daily Editorial - Aliens, cults and pranksters
Los Angeles Times - A Leap Beyond Faith
Torontoist - Fair Game For Scientology
St. Petersburg Times - Pet Lovers and Scientology Critics Converge on Clearwater
Village Voice - Scientology's First Celebrity Defector Reveals Church Secrets
The Guardian - Intergalactic Tyrants Beware: The Boys in Blue Are After You
The Times - Scientology: The Anonymous Protesters
The Australian - Minister Free to Call Scientologists Bastards
Houstonist - V is for Viral Anti-Scientology Protests
Glosslip - Church of Scientology Hits Below The Belt, Harasses Little Girls
SF Weekly - Scientology's Antagonists
Seattle Weekly - As Scientology Expands, So Do Its Naysayers
The Doings Clarendon Hills - Critic of Scientology No Longer 'Anonymous'
The Guardian - How Scientologists Pressurise Publishers (not a typo, they're British)
Los Angeles Times - Scientology foes blast new Riverside County law

Television Coverage

[url=http://streams.wgbh.org/online/gb/gb.php?file=gb20080424scientology1.mov&title=The%20Church%20of%20Scientology%20faces%20attacks%20from%20the%20Web-based%20group%20Anonymous]WGBH: Greater Boston
Bekijk "CTV Winnipeg" op YouTube
NBC 5 Cincinnati - Scientology and 9/11
Today Tonight - Scientology Child Labor Exposed
WWMT Battle Creek - Caught On Tape: When Scientology Attacks?
KRQE Albuquerque - Rehab Center Carries Low Success Rate / Rehab Numbers Don't Add Up


Protester/Activist Videos
Road to February 10th, Road to March 15th, and Road to April 12th, three very well-produced videos by SA's very own Pelvidar.
, the shot heard 'round the Internet.


Tory Christman's Youtube channel

Mark Bunker's Vimeo channel
Tommy Gorman's Youtube channel
Videos of Goon/Anon "Stu" in Plymouth, UK enturbulating the local stress test cart -- watch these videos to see what an effective flash raid with a model demonstrator looks like! (some videos may be temporarily unavailable due to fair gaming)

Party in Clearwater!


En het beloofde Tom Cruise filmpje waarmee het allemaal begon:


[ Bericht 2% gewijzigd door oompaloompa op 20-10-2009 22:32:41 ]
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_73891163
weer een disclaimer, ik claim niet om over elk onderwerp helemaal up to date informatie te hebben. De belangrijkste reden voor het maken van deze thread was ook om er voor te zorgen dat al het nieuws betreffende scientology hier samen kan komen, dus toevoegingen worden zeer op prijs gesteld.

"Recente CoS ontwikkelingen"

John Travolta
Jett Travolta, zoon van John Travolta is gestorven aan een reeks epileptische aanvallen. Jett had autisme, een aandoening die niet bestaat volgens scientology, en dus ook niet behandeld wordt. Scientology ontkent er iets mee te maken te hebben en geeft de ouders de schuld van het niet zoeken van hulp.
travolta bang om scientology te verlaten?
29 september 2009
travolta geeft toe dat zoon autistisch was
30 september 2009
ambulance broeder calimt dat Jett al een aantal uur dood was toen ze hem aan troffen

Geir Isene
Was een hoge pief bij Scientology Noorwegen en heeft de groep verlaten.
zijn blog: http://elysianchakorta.wordpress.com/


koppel wordt 70! keer gebeld door scientology
28 juli 2009
http://www.thelocal.se/20948/20090728/

scientologist zoeken media met verhalen over mishandeling
2 augustus 2009
http://www.tampabay.com/news/scientology/article1023717.ece

Will Smith ontslaat lerares die weigert scientology methode te volgen
5 augustus 2009
http://www.radaronline.co(...)re-head-their-school
11 september 2009
http://abcnews.go.com/Ent(...)ool/story?id=8331367

UN houdt congres tegen vanwege banden met scientology
28 augustus 2009
http://www.tdg.ch/geneve/(...)ntologues-2009-08-27
vertaling naar engels:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
psychiatrie oorzaak 9-11
Volgens de scientologist in dit filmpje:
http://rutube.ru/tracks/1(...)3a154b221e760191db36

Scientology teistert Edese crèche
25 september 2009
http://www.omroepgelderla(...)ert-Edese-creche.htm

[ Bericht 52% gewijzigd door oompaloompa op 21-10-2009 11:06:29 ]
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_73891175
CoS in Nederland

groeperingen gelieerd aan CoS
Silhouet en Jobperformia. Bieden "persoonlijkheidstesten" aan. Deze testen zijn niet valide en worden aan werkgevers verkocht als testen waarmee je goede ontwikkelplannen kunt creeeren voor je werknemers. Een van die werknemers klaagt hier.
Lafayette basisschool klik
Nederlands comite voor rechten van de mens Organiseert van alles tegen de psychiatrie, zoals tentoonstellingen waarop mensen baseren dat de psychiatrie de holocaust heeft veroorzaakt
Jongeren voor mensenrechten http://www.jvmr.nl/
mensenrechten.org
http://www.dewegnaarhetgeluk.nl/
www.gidsvoorzelfvertrouwen.nl
impinge communicatie trainingen
silhouet management support
jobperformia
interspeedia
U-man management training
http://www.testuwpersoonlijkheid.nl/
http://www.tipsvooruwsucces.nl/
http://www.testuwpersoneel.nl/
http://www.improvementline.nl/
http://www.testvous.com
http://www.kinderenopvoeden.nl/
http://www.kinderenopvoeden.nl/
http://www.vrijwilliggeestelijke.org/
http://www.freedommag.org/dutch/index.htm
http://www.eenanderewaarheidoverdrugs.nl/
http://www.dewegnaargeluk.nl/
http://www.bhappy.nu/
http://www.normenenwaardengids.nl/
http://anti-drugs.hyves.nl/
http://narconon.hyves.net/
http://www.hulpbijleren.nl/
http://www.studiebegeleiding-meo.nl/


groeperingen die het scientology gedachtengoed uitdragen
zielenknijper.nl ook wel hier bekend als arjan dokelaar, science japan, mitch plat, ace of babes, en nog een aantal andere pseudoniemen.
http://www.adhd-medicatie.nl/
http://www.no-kidding.nu/
kies voor het kind hyves

websites die mensen door verwijzen naar scientology groeperingen
amnesty international
nog een keer
berlage lyceum Amsterdam
www.onzekinderenzijndetoekomst.nl
hogeschool TIO Amsterdam
http://www.surfsleutel.nl/ internetbeveiliging(?) voor kinderen.
http://www.kinderconsument.nl/
http://www.increasedcomputerefficiency.nl/
http://test.rubrieken.com/
http://coachen.startze.nl/
http://www.speedzzz.hyves.nl/
marktplaats advertenties
opleidingzoeker.nl
indeed.nl vaccaturebank

bedrijven die geld doneren aan scientology groeperingen
margriet doneert geld.

interessante links
Een tweeluik van de revu, waarin een reporter "infiltreert" in CoS (deel 1) en Narconon (deel 2)
http://www.revu.nl/wp-con(...)-bij-scientology.pdf
http://www.revu.nl/wp-con(...)-nederlanddeel-2.pdf

Nederlandse websites die het gedrag van scientology in Nederland (en de wereld) aan de kaak stellen:
"In de afgelopen 8 a 9 jaren heb ik heel wat informatie verzameld over CoS en een selectie staat hier"
www.scamofscientology.nl
"Omdat ik de rotgewoonte heb graag in een wespennest te porren stuurde ik een email aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding over de video die hier staat, met wat foto's:
http://www.scamofscientology.nl/pagina3.html"
repercussies:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
artikel over narconons uitspraken in nederland: http://www.psy.nl/fileadm(...)tage_scientology.pdf

Meer volgt, maar ben even door de bomen het bos een beetje kwijt.

[ Bericht 46% gewijzigd door oompaloompa op 21-10-2009 13:45:40 ]
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 20 oktober 2009 @ 20:16:45 #4
74056 crew  ToT
pi_73891993
we are legion
KOKKIE DJAWA!
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 20:35:41 #6
9740 Knarf
Ik hou niet van titels
pi_73892114
Je gaat hopelijk toch niet de legendarische rechtzaken tegen Karin Spaink en XS4ALL vergeten?

http://www.spaink.net/fishman/home.html
http://www.spaink.net/cos/verw2ned.html
http://www.xs4all.nl/~felipe/cos/
Don't Hold Me Back, This Is My Own Hell.
No keyboard found, press F1 to continue
pi_73892289
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 20:35 schreef Knarf het volgende:
Je gaat hopelijk toch niet de legendarische rechtzaken tegen Karin Spaink en XS4ALL vergeten?

http://www.spaink.net/fishman/home.html
http://www.spaink.net/cos/verw2ned.html
http://www.xs4all.nl/~felipe/cos/
Zou je misschien in 2-3 regels het heel kort samen kunnen vatten, dan voeg ik het toe aan de op onder het kopje meest spraakmakende zaken.

Alvast heel erg bedankt!
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_73892464
quote:
Ik voeg ze meteen toe

Zoals ik al aankondigde is er zo veel informatie dat het moeilijk is alles te omvatten. Daarom stel ik dit soort toevoegingen ook heel erg op prijs
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_73892753
quote:
L. Ron Hubbard?
Author of Dianetics (1950) and founder of the Church of Scientology; there is no record that Lafayette Ronald Hubbard (1911/03/13 - 1986/01/24) was initiated into any regular lodge of Freemasonry.
The purported link is Hubbard’s association with John Whiteside Parsons (1914/02/10 - 1952/06/17), chemist and founder of the Jet Propulsion Laboratories. 1
"Jack" Parsons was head of the Agapé Lodge of the Ordo Templi Orientis (OTO) in Los Angeles, California, and later head of the Pasadena OTO branch. Hubbard is alleged to have been initiated into the OTO in 1944 by either Aleister Crowley or Parsons, and also to have first met Parsons in August of 1945. There is no documentation of Hubbard’s initiation. Others have claimed that Hubbard was a spy for either the FBI or US Naval Intelligence.2 Although Hubbard’s association with Parsons is unquestioned—as is his regard for Crowley3— Hubbard’s role or involvement with the OTO is a subject of some conjecture. Claims by authors such as Maury Terry ("The Ultimate Evil") are unsubstantiated, and in some instances, demonstrably wrong. The point here is that this is not a masonic association and does not demonstrate that Hubbard was a freemason.
1. cf.: Barefaced Messiah, Russell Miller. London : 1987; Michael Staley, AHA No. 8 (pp. 91 "ff"): "The Babalon Working of Jack Parsons" (published in "Apocalypse Culture", edited by Adam Parfrey, Los Angeles 1987-90, and "Starfire", London 1987, p. 32.) ; Scientology, F.W. Haack, Munich: 1982; Über die Verbindung von L.R. Hubbard zur Magick von A. Crowley, Roland Winkhart (an ex-member of Scientology and the 'Caliphate', subsequently in the Temple of Set). Vienna: 1985. Cited at: http://www.cyberlink.ch/~koenig/white.htm (2002/05/10).
2. Neuropolitics,Robert Anton Wilson & Timothy Leary, 1977 ; cf. "Scarlet and the Beast,"John Daniel. Vol. 1, pp. 429-430 ; A Piece of Blue Sky,Jon Atack. New Jersey : Lyle Stuart Books, 1990.
2.L. Ron Hubbard, "Conditions of Space/Time/Energy" Philadelphia Doctorate Course cassette tape #18 5212C05 (1952)
http://www.freemasonry.bc(...)masonry03.html#mason

Weten we meteen waar de L. voor staat in Ron L. Hubbard. Ben benieuwd of hij iets te maken heeft met deze Lafayette: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gilbert_du_Motier

Hij is kennelijk ook een kennis van wijlen Aleister Crowley geweest, echter is er geen registratie van hem als vrijmetselaar volgens deze tekst.
As your walls tumble down, they crack into a smile, and the illumination of self shines through.
pi_73892824
Don't believe everything you read on the internet.
Het is erg makkelijk om alles al zoete koek te slikken, als je overall mening toevallig met die van de bron overeenkomt.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 20:58:08 #12
9740 Knarf
Ik hou niet van titels
pi_73893071
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 20:39 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Zou je misschien in 2-3 regels het heel kort samen kunnen vatten, dan voeg ik het toe aan de op onder het kopje meest spraakmakende zaken.

Alvast heel erg bedankt!
hmm, in 2-3 regels, dat gaat lastig worden.

maar ok.
Karin Spaink had het Fishman Affidavit op internet gezet bij haar provider XS4ALL (zij was niet de enige die dat deed).
quote:
The Church of Scientology (or: CoS; or: Co$, as some of their opponents call it) sells its followers expensive courses which, if students study them carefully, are supposed to set them free ('clear' them). A former Scientology member, Steven Fishman, was brought before court because he committed several crimes in order to get the money to pay for these courses. Scientology urged him to get the money any which way he could. According to Fishman, they also assigned him to kill somebody, and failing that, ordered him to commit suicide. In an interview for Time Magazine, Fishman relayed those stories and blamed Scientology for his crimes. Scientology sued him for slander.

When Fishman was then brought to court, he used parts of Scientology-documents to prove he had been brainwashed by the Church. These Scientology documents thereby became public material: anybody could go to the court library and read them. The Church, fearing that its sacred secrets would be revealed, had some of their people going to the library every day to borrow these documents, thereby preventing other people (read: non-Scientologists) from reading them. Nevertheless, the Fishman Affidavit got copied (it was also available through the clerk of the court, for a mere $36.50). Somebody retrieved the affidavit via the clerk, scanned it, and posted it to the net. The Fishman Affidavit has been travelling on the Internet ever since.
Daarna hebben ze ongeveer 10 jaar rechtzaken van scientology aan de broek gekregen, die ze uiteindelijk hebben gewonnen.


Je bent wel even bezig om dit allemaal te lezen. Was ook nogal een soap in die tijd ;-)
Don't Hold Me Back, This Is My Own Hell.
No keyboard found, press F1 to continue
pi_73893082
Goede site over dit onderwerp overigens: http://www.sweenytod.com/cos/index.html

Met hier een uitleg over symboliek en scientology. http://www.sweenytod.com/cos/huboccult1.html
quote:
Read about some of the legal threats I am facing because of this web page.
Introduction
These pages are a collection of information regarding the Church of Scientology and it's dealings with the world around it. Let me be the first to say that they are not a flattering look at Scientology. Let me also say that most of this information is not my own. It is collected from various public sources around the web and newsgroups. While there is reference to "secret" teachings, none of the documents are stored on this server (although links to sources may be provided).

This page does assume that the reader has an understanding of Christianity, its basic theology and teachings regarding Jesus Christ. It looks at some of the theological issues that divide the two religions, and also has a long hard look at L. Ron Hubbard himself. I do this because it is my belief that a 'thing' is as only as strong as the foundations it is built on. Take Christianity, for example. It is a religion that is 100% dependant on the character and person of Jesus Christ. If it could be proven that Jesus was of bad character, lied, stole, etc, then the entire Christian faith is worthless. It becomes nothing more than a social group with some rather strict membership guidelines.

Similar is Scientology. It is built entirely on the discoveries and work of L. Ron Hubbard. The organisation runs and behaves according to his rules, ideas and beliefs. Because of this, it is valid to examine the character and person of L. Ron Hubbard in order to see the foundations of the Scientology religion, and if in fact LRH had the right, the moral and the spiritual authority to say what he did.
Hier legt hij uit dat ook de eigenaar van deze site uitkijkt met wat hij zegt over Scientology.

Nog wat informatie over L. Ron Hubbard:
quote:
Lafayette Ronald Hubbard, March 13th 1911 - January 24th 1986. It is written about LRH that he was:
Nuclear physicist
Naval hero
Author
A "blood brother" to the "Blackfoot Indians"
A few other less remarkable things, such as poet, musician and explorer.

Looking at that list, the most remarkable aspect of his life is that he had time to do it all. It would take a normal person till they were about 100 to achieve all LRH said he'd done.
Interessante kennis.

Hier nog wat informatie over de geschiedenis als oorlogsheld:
http://www.spaink.net/cos/warhero/claims.htm

[ Bericht 32% gewijzigd door mediaconsument op 20-10-2009 21:03:43 ]
As your walls tumble down, they crack into a smile, and the illumination of self shines through.
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 21:05:37 #14
19194 Oversight
◢◤
pi_73893468


TVP
◢◤
pi_73893571
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 21:05 schreef Oversight het volgende:


TVP
http://www.spaink.net/cos/warhero/uncovering.htm

Leuk leesvoer.
As your walls tumble down, they crack into a smile, and the illumination of self shines through.
pi_73895047
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 20:58 schreef Knarf het volgende:

[..]

hmm, in 2-3 regels, dat gaat lastig worden.

maar ok.
Karin Spaink had het Fishman Affidavit op internet gezet bij haar provider XS4ALL (zij was niet de enige die dat deed).
[..]

Daarna hebben ze ongeveer 10 jaar rechtzaken van scientology aan de broek gekregen, die ze uiteindelijk hebben gewonnen.


Je bent wel even bezig om dit allemaal te lezen. Was ook nogal een soap in die tijd ;-)
Ja, ik heb er ook in die tijd inderdaad over gelezen, slecht eigenlijk dat het er niet in stond.
Ik zet het er nu meteen in, en ik snap dat een samenvatting in 3 regels niet echt kan, maar het is ook meer dat mensen weten waar het over gaat en als ze verder willen lezen op de link kunnen klikken
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_73895095
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 20:58 schreef mediaconsument het volgende:
Goede site over dit onderwerp overigens: http://www.sweenytod.com/cos/index.html

Met hier een uitleg over symboliek en scientology. http://www.sweenytod.com/cos/huboccult1.html
[..]

Hier legt hij uit dat ook de eigenaar van deze site uitkijkt met wat hij zegt over Scientology.

Nog wat informatie over L. Ron Hubbard:
[..]

Interessante kennis.

Hier nog wat informatie over de geschiedenis als oorlogsheld:
http://www.spaink.net/cos/warhero/claims.htm
Bedankt voor de link! Deze ken ik niet, dus ik lees hem eerst even grondig neer voor ik hem in de Op plemp, wil geen regels breken
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_73895522
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 21:40 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Bedankt voor de link! Deze ken ik niet, dus ik lees hem eerst even grondig neer voor ik hem in de Op plemp, wil geen regels breken
Deze is wel mooi.
quote:
L. Ron Hubbard
"Writing for a penny a word is ridiculous. If a man really wants to make a million dollars, the best way would be to start his own religion"

Reader's Digest reprint, May 1980, p.1

Later he created the Church of Scientology.
As your walls tumble down, they crack into a smile, and the illumination of self shines through.
pi_73895698
As your walls tumble down, they crack into a smile, and the illumination of self shines through.
pi_73895876


Xenu De bron van al het kwaad, aldus scientology
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 22:13:09 #21
26400 wijsneus
Radicaal Democraat
pi_73896530
My fucking god, dat je zo'n disclaimer nodig hebt om iets te zeggen over een 'religie'.

“There’s class warfare, all right, but it’s my class, the rich class, that’s making war, and we’re winning.”
― Warren Buffett
pi_73896660
Hebben die lui eigenlijk een beetje de voet aan de grond in Nederland? Ik heb het idee dat het hier allemaal wel meevalt, maar kan me natuurlijk vergissen.

Misschien nog wel interessant, voor zover ik weet is er op slashdot (Een Amerikaanse site met voornamelijk op geeks gerichte nieuwsberichten) maar één keer in de geschiedenis van die site een comment verwijderd. In dat comment werd een stuk van de Fishman Affidavit gequote.

http://yro.slashdot.org/yro/01/03/16/1256226.shtml

En in mei van dit jaar heeft wikipedia besloten om IP adressen van scientology te blokkeren vanwege het grote aantal gekleurde edits dat ze maakten.

http://www.theregister.co(...)ia_bans_scientology/
pi_73897306
Aantal zaken aan de op's toegevoegd & post 2 is gevuld, 3 is nog niet helemaal af maar dit is hoe ver ik nu kwam.

Aantal aanraders van jullie toegevoegd.

Iemand toevallig dat filmpje bekeken in de op onder "maar oompa je bent 90% vergeten" echt een hele rare actie vind ik. Waarschijnlijk valt het niet te bewijzen wie de farce op heeft gezet, maar die persoon is wel heel erg slordig geweest

ook de link naar de wikipedia-ban toegevoegd.
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  dinsdag 20 oktober 2009 @ 22:34:27 #24
19194 Oversight
◢◤
pi_73897439
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 22:13 schreef wijsneus het volgende:
My fucking god, dat je zo'n disclaimer nodig hebt om iets te zeggen over een 'religie'.


vond ik ook.
◢◤
pi_73897509
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 22:34 schreef Oversight het volgende:

[..]

vond ik ook.
Lijkt een beetje op de betreffende South Park aflevering, waar de gehele aftiteling bestaat uit John & Jane Doe's
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')