Heb je daarvoor een gehaktmolentje?quote:Op zaterdag 2 augustus 2008 22:34 schreef z80 het volgende:
van de stukken vlees die over zijn (na het uitbenen bv)
gehakt van maken.
lekker als gehaktbal of door de pasta saus.
Oh jawel, jazeker wel . Eenieder mag me PM'en. Reken op tussen de 3 en 7 euro per kg. En ik zit nogal in het Noorden des lands. Regio Assen/Groningen.quote:Op zondag 3 augustus 2008 14:01 schreef K-mail het volgende:
Wil je het niet verkopen aan mensen op Fok als je teveel hebt?
Zal ik eens even aan je krulletjes1 komen ruiken? Dan kan ik het je meteen mededelen.quote:Op zondag 3 augustus 2008 09:36 schreef sigme het volgende:
Uh.. met zoveel lamsvlees als ik eet, merk ik dat niet. Zoals je ook niet merkt dat we in dit land allemaal naar zure melk ruiken.
Da's goed darrrrrrrrling. Vermits je schaaps/lamsvlees meeneemt wanneer je weer verder trekt .quote:Op zondag 3 augustus 2008 17:07 schreef Floripas het volgende:
[..]
Zal ik eens even aan je krulletjes1 komen ruiken? Dan kan ik het je meteen mededelen.
-----------------------------------
1. Ongeacht waar die krulletjes aan jou vast zitten.
Geen punt. Ik kan ook je gage wel opbrengen.quote:Op zondag 3 augustus 2008 17:11 schreef sigme het volgende:
[..]
Da's goed darrrrrrrrling. Vermits je schaaps/lamsvlees meeneemt wanneer je weer verder trekt .
Kom nou maar eens, babbelkous .quote:Op zondag 3 augustus 2008 17:12 schreef Floripas het volgende:
[..]
Geen punt. Ik kan ook je gage wel opbrengen.
Is dat autarkisch of wat?
Die knoflooktenen doe ik zelf altijd in plakjes gesneden wel in het vlees. Gewoon met een mesje gaatjes prikken en stukjes teen erin, hoe meer hoe beter. Stukjes wortel werkt ook trouwens. En dan geen rozemarijn, maar inwrijven met koreander bij het zouten. Maar wij zijn nogal van de knoflook. Dus dan ruik je naar schaapje, knoflook én zure melkquote:Op zaterdag 2 augustus 2008 21:52 schreef sigme het volgende:
Bout uit de oven
Voor zogeten 'grote bout': achterbout met bot, een a anderhalve pond, met vetlaag. Meerdere kleinere stukken kan ook. Niet al te klein.
Wrijf het vlees stevig in met een flinke hoeveelheid zout. Vooral waar een vetlaag zit een extra hoeveelheid zout erop. Bakblik of schaal licht invetten met wat olijfolie. Vlees erop, vetlaag naar beneden. Hele knoflooktenen (mag met velletje en al) op het vlees / de stukken vlees leggen.
In de over zetten, oven behoorlijk heet (200 graden) opstoken. Na een uur (ofzo) eens wat losporren (dan valt de knoflook in het vet) en de stukken draaien: vette kant omhoog. Daarna nog minstens een uur en maximaal nog 3 uur in de oven laten. Klaar.
Met deze bereiding wordt het vlees door en door gaar: het valt van het bot. Het vet smelt er grotendeels af en bedruipt daarmee het vlees. Het vlees wordt er vrij droog & stevig van, persoonlijk vind ik dat erg lekker. Het overgebleven vet is op de meeste plekken omgezet in een goed eetbaar knapperig korstje.
Eerder dit ook wel gedaan met in de bout gestoken tenen knoflook en/of rozemarijn, maar dat kan beter achterwege blijven.
Wel erg lekker is de variant waarbij het vlees wordt ingestoken met thijm. Neem hiervoor wat takjes (verse) thijm en een prikker (ik gebruik een barbeque-spies). Rats boven het vlees de thijm van z'n houtige takje, verdeel de thijnmpjes wat over het vlees en prik dan met de prikker de losse thijmpjes met kracht de bout in.
Oké. Mijn recept is eigenlijk heel simpel: gemarineerd lamsvlees boven reeds gaargekookte kruimige aardappeljes of rauwe kleine nieuwe aardappeltjes in de oven op een lage temperatuur (280), venkel erbij na een half uurtje, na weer een half uurtje een zooi gefruite uitjes erbij die goed glazig zijn en niet droog, en na nog een half uurtje eruit en smullen maar.quote:Op zondag 3 augustus 2008 17:20 schreef sigme het volgende:
[..]
Kom nou maar eens, babbelkous .
En de rest van de langzaampraat in een daartoe bestemd topic graag . Ik zal hier straks weer een lekker recept zetten.
Marinade naar keuze of heb je een aanrader?quote:Op zondag 3 augustus 2008 18:02 schreef Floripas het volgende:
[..]
Oké. Mijn recept is eigenlijk heel simpel: gemarineerd lamsvlees boven reeds gaargekookte kruimige aardappeljes of rauwe kleine nieuwe aardappeltjes in de oven op een lage temperatuur (280), venkel erbij na een half uurtje, na weer een half uurtje een zooi gefruite uitjes erbij die goed glazig zijn en niet droog, en na nog een half uurtje eruit en smullen maar.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |