Mwah, hoeft niet. Je kan het ook als 3 losse onderwerpen zien, maar nu leuk samengevoegdquote:Op donderdag 12 november 2009 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ze zijn door hun ideeen heen blijkbaar dat je daar 3 afleveringen aan moet besteden
Dat vind ik nou niet het meest schokkend. Jus of palmolie, het is allebei vetquote:
Dat, hoe veel werk is het nouquote:sowieso, boerenkool maak je zelf. dat lijkt mij duidelijk.
Dat heb ik ook nooit geweten. Mij is ook altijd verteld dat er "een nachtje vorst overheen moet gaan", voel me bedrogenquote:Op donderdag 12 november 2009 21:01 schreef Black-Hole het volgende:
Misschien wel allemaal open deuren maar vond het wel erg leuk om te zien. Helemaal dat boerenkool ook in de zomer geoogst wordt, nooit geweten.
Kloptquote:Op donderdag 12 november 2009 20:43 schreef Enfermera het volgende:
Stamppot uit een pakje Zelf maken is 10x lekkerder en nog goedkoper ook!
Maar wel een leuke aflevering tot nu toe
Ik noem dat kapot kokenquote:Op donderdag 12 november 2009 21:08 schreef Black-Hole het volgende:
Die opmerking van die aardappelhandelaar over het langer doorkoken van vastkokende aardappels was ook wel briljant, ze worden vanzelf kruimig
Daar gaat het dadelijk dus over, zie nu pas dat de boerenkool een ware trilogie isquote:Allesbehalve jus
Ze maken het van alles behalve waar je jus van maakt. Maar hoe doe je dat? Het tweede deel uit een heerlijke trilogie van boerenkool. De Keuringsdienst vult het kuiltje met jus.
Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.quote:Op donderdag 19 november 2009 23:01 schreef golfer het volgende:
Weer erg leerzaam. Jus maken zonder dat er ook maar een stukje vlees aan te pas komt.
1 en al chemicaliėn en smaakstoffen en gist en zetmeel.
ga jij lekker troep eten, hou ik het bij het echte spul.quote:Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:
[..]
Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.
In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
Nee, kunst-jus smaakt niet echt naar jus. Wat die kok zei, het heeft meer de textuur van een dun sausje. Ik denk dat eigenlijk iedereen het wel zou kunnen onderscheiden. Ook zeker qua smaak.quote:Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:
[..]
Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.
In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
Wel opletten dat je dan een vegetarische variant hebt De "normale" vleesjus uit een pakje zit "rundvleespoeder" in.quote:Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:
[..]
Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.
In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
Vlees -> boter -> pan -> braden -> rode wijnquote:Op vrijdag 20 november 2009 00:29 schreef golfer het volgende:
Vlees->pan->braden->water.
Hoe simpel kan het zijn?
Jus!
Of rundercollageen, dat wordt oa bij het maken van leer uit de huid gewonnen. Ken een leerfabriek die zowat meer verdienen aan het collageen dan aan het leer. Wordt ook oa in de pharmaindustrie gebruikt om capsules mee te maken.quote:Op vrijdag 20 november 2009 01:04 schreef Tourniquet het volgende:
En als voorbereiding op volgende week alvast de ingrediėnten van een Unox rookworst:
Varkensvlees 92%, water, zout, voedingszuur E330, rundercollageen, stabilisator (E451, E452), geharde plantaardigeolie, antioxidant E300, dextrose, rozemarijnextract, natuurlijk rookaroma, conserveermiddel E250, specerij-extracten (nootmuskaat, koriander, zwarte peper, chilipeper)
Gokje: ze gaan uitzoeken wat "rookaroma" is.
Nog een linkje: http://zaplog.nl/zaplog/article/liegt_rookworst
Spekkies bakken en daar jus van maken.quote:Op vrijdag 20 november 2009 11:47 schreef JackHerrer het volgende:
1 probleem als je rookworst gaat eten bij je boerenkool is dat je helemaal geen echte jus hebt.
Ik geloof niet dat die belmuts zelf door had hoe humoristisch het was wat ze zei.quote:Op vrijdag 20 november 2009 11:58 schreef marcodej het volgende:
De zin `Ik denk dat het is om te binden...maar dit is geen bindend antwoord´ was toch wel heel briljant.
Was inderdaad een geweldige zin en ik denk dat die belmuts het wel door had.quote:Op vrijdag 20 november 2009 12:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat die belmuts zelf door had hoe humoristisch het was wat ze zei.
Drink jij dat maar eens een hele avond, drink ik Hertog Jan, volgende dag even de bevindingen delen?quote:Op donderdag 10 december 2009 21:23 schreef Dezz het volgende:
Nou het is duidelijk, allemaal aan het zwerversbier! Het maakt geen drol uit
Toch betwijfel ik of je Hertog Jan er bij een blinde proeverij uit zou kunnen halen.quote:Op donderdag 10 december 2009 22:59 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Drink jij dat maar eens een hele avond, drink ik Hertog Jan, volgende dag even de bevindingen delen?
Met de blinde kater test kan ik zo de Hertog Jan van een B merk kunnen onderscheidenquote:Op donderdag 10 december 2009 23:45 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Toch betwijfel ik of je Hertog Jan er bij een blinde proeverij uit zou kunnen halen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |