abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 12 november 2009 @ 16:16:36 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74638329
quote:
Op donderdag 12 november 2009 16:07 schreef golfer het volgende:
In de laatste 3 afleveringen van 2009, bekijkt de Keuringsdienst de wereld achter de meest Hollandse maaltijd: boerenkool met worst.

Iedereen kan het
Voor een stamppot van boerenkool heb je nodig, een boer, een stamper en een rookworst. Iedereen kan stamppot maken met boerenkool. Maar er is iets merkwaardigs mee. In het groot gaat het niet zoals het in het klein moet.

Ingewikkeld potje
In een fabriek maken ze er een ingewikkeld potje van. De Keuringsdienst van Waarde onderzoekt het vreemde van het grote koken, in een heerlijke trilogie van boerenkool met worst.

Do 12 nov. 20:25, NED3: Stamppot
Do 19 nov. 20:25, NED3: Jus
Do 26 nov. 20:25, NED3: Worst
Ze zijn door hun ideeen heen blijkbaar dat je daar 3 afleveringen aan moet besteden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 12 november 2009 @ 16:24:52 #152
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_74638616
Toch leuk die neem ik weer even op.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 12 november 2009 @ 16:37:30 #153
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_74639055
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
pi_74640731
quote:
Op donderdag 12 november 2009 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze zijn door hun ideeen heen blijkbaar dat je daar 3 afleveringen aan moet besteden
Mwah, hoeft niet. Je kan het ook als 3 losse onderwerpen zien, maar nu leuk samengevoegd
pi_74646007
Begint
pi_74646389
Das nou jammer. Ik wilde net boerenkool maken.
Met Palmolie?


Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  donderdag 12 november 2009 @ 20:43:15 #157
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_74646416
Stamppot uit een pakje Zelf maken is 10x lekkerder en nog goedkoper ook!
Maar wel een leuke aflevering tot nu toe
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_74646573
Geniaal die Maarten steeds
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
pi_74646921
palmolie in boerenkool?

sowieso, boerenkool maak je zelf. dat lijkt mij duidelijk.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_74646991
quote:
Op donderdag 12 november 2009 20:55 schreef DarkElf het volgende:
palmolie in boerenkool?
Dat vind ik nou niet het meest schokkend. Jus of palmolie, het is allebei vet
quote:
sowieso, boerenkool maak je zelf. dat lijkt mij duidelijk.
Dat, hoe veel werk is het nou
  donderdag 12 november 2009 @ 20:57:53 #161
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_74647011
Mooie aflevering. Alleen jammer dat er op het einde niets werd gezegd over de smaak van de industriėle stamppot. Vraag me ook af hoe je als leek moet bepalen hoeveel van die emulgatoren je in de stamppot moet gooien.
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
pi_74647031
Ze hadden (in plaats van er alleen naar te hinten) nog wel iets duidelijker kunnen maken dat voor al die palmolieplantages grote stukken oerwoud worden gekapt.

Verder niet echt schokkende aflevering. Het is toch wel algemeen bekend dat die kant-en-klare maaltijden vol zitten met conserveermiddelen?
pi_74647062
Palmolie is natuurlijk wel een ramp voor het milieu. Maar de smaak van die pakjes-daar hoorde je niemand over, ook niet op het einde.
anonieme razernist
pi_74647072
beetje open deuren idd. iedereen kan bedenken dat er in pakjesvoer van alles zit wat we niet nodig hebben...
volgende week jus toch? ook al een open deur... beetje jammer wel
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 12 november 2009 @ 21:01:27 #165
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74647136
Misschien wel allemaal open deuren maar vond het wel erg leuk om te zien. Helemaal dat boerenkool ook in de zomer geoogst wordt, nooit geweten.
  donderdag 12 november 2009 @ 21:06:38 #166
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_74647325
quote:
Op donderdag 12 november 2009 21:01 schreef Black-Hole het volgende:
Misschien wel allemaal open deuren maar vond het wel erg leuk om te zien. Helemaal dat boerenkool ook in de zomer geoogst wordt, nooit geweten.
Dat heb ik ook nooit geweten. Mij is ook altijd verteld dat er "een nachtje vorst overheen moet gaan", voel me bedrogen
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
  donderdag 12 november 2009 @ 21:08:28 #167
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_74647403
Die opmerking van die aardappelhandelaar over het langer doorkoken van vastkokende aardappels was ook wel briljant, ze worden vanzelf kruimig
  donderdag 12 november 2009 @ 21:14:04 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74647610
quote:
Op donderdag 12 november 2009 20:43 schreef Enfermera het volgende:
Stamppot uit een pakje Zelf maken is 10x lekkerder en nog goedkoper ook!
Maar wel een leuke aflevering tot nu toe
Klopt
Maar een bak boerenkoolstampot en een hemaworst is beter en lekkerder (en goedkoper) dan een afhaalchinees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74648470
quote:
Op donderdag 12 november 2009 21:08 schreef Black-Hole het volgende:
Die opmerking van die aardappelhandelaar over het langer doorkoken van vastkokende aardappels was ook wel briljant, ze worden vanzelf kruimig
Ik noem dat kapot koken
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  vrijdag 13 november 2009 @ 01:10:00 #170
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_74654943
Ik moest wel lachen om de moeite die ze namen om al die ingrediėnten die op die fabrieksmeuk vermeld staan ook zelf aan te schaffen.
Verder wist ik dus ook niet dat er in de zomer volop boerenkool geweekt wordt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_74861169
Straks weer
  donderdag 19 november 2009 @ 20:03:16 #172
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_74861632
quote:
Allesbehalve jus

Ze maken het van alles behalve waar je jus van maakt. Maar hoe doe je dat? Het tweede deel uit een heerlijke trilogie van boerenkool. De Keuringsdienst vult het kuiltje met jus.
Daar gaat het dadelijk dus over, zie nu pas dat de boerenkool een ware trilogie is
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
  donderdag 19 november 2009 @ 20:12:08 #173
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_74861941
Oh, ben benieuwd! Ga wel ff kijken naar de jus-aflevering
I never look back, darling. It distracts from the now.
  donderdag 19 november 2009 @ 23:01:00 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_74869605
Weer erg leerzaam. Jus maken zonder dat er ook maar een stukje vlees aan te pas komt.
1 en al chemicaliėn en smaakstoffen en gist en zetmeel.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_74870519
quote:
Op donderdag 19 november 2009 23:01 schreef golfer het volgende:
Weer erg leerzaam. Jus maken zonder dat er ook maar een stukje vlees aan te pas komt.
1 en al chemicaliėn en smaakstoffen en gist en zetmeel.
Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.

In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
  donderdag 19 november 2009 @ 23:28:41 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74870912
quote:
Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:

[..]

Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.

In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
ga jij lekker troep eten, hou ik het bij het echte spul.
Gatverdamme, we gaan naar een wereld waar alles naar maggie smaakt. Mensen weten geeneens meer hoe echte dingen smaken.
Analoogkaas, sju uit gistextract, joepie wat er is geen dier bij betrokken.
Daar heb ik slechts een zin voor,
Eet poep en sterf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74871237
Als die kunstmatige jus-smaakstoffen op chemisch niveau gewoon identiek zijn aan die van vlees, wat is dan het probleem? Dat is iets heel anders dan analoogkaas die helemaal niet naar kaas smaakt. En daarbij, zo kunstmatig is het nou ook weer niet, want gist is ook een levend organisme. Maar geen dier en dus zonder ziel.

Maar eerlijk gezegd eet ik zelf toch nooit kunst-jus. Magnetronmaaltijden doe ik namelijk niet aan, en zelf jus maken is dan altijd nog makkelijker met vlees dan met 16 potjes poeder.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 19-11-2009 23:37:51 ]
  vrijdag 20 november 2009 @ 00:29:56 #178
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_74873110
Vlees->pan->braden->water.
Hoe simpel kan het zijn?
Jus!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 20 november 2009 @ 01:04:16 #179
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_74873817
quote:
Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:

[..]

Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.

In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
Nee, kunst-jus smaakt niet echt naar jus. Wat die kok zei, het heeft meer de textuur van een dun sausje. Ik denk dat eigenlijk iedereen het wel zou kunnen onderscheiden. Ook zeker qua smaak.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_74873825
quote:
Op donderdag 19 november 2009 23:20 schreef Igen het volgende:

[..]

Het verhaal van die man van de gistfabriek vond ik interessant, het klinkt alsof het resultaat van al het kunstmatige gefrummel chemisch gezien min of meer hetzelfde is als wanneer je echt vlees gebruikt.

In dat geval vind ik de kunst-jus een geweldige uitvinding: het smaakt naar echte jus, maar er is geen dierenleed voor nodig en het is nog goedkoper ook. Geweldig toch?
Wel opletten dat je dan een vegetarische variant hebt De "normale" vleesjus uit een pakje zit "rundvleespoeder" in.

Ingrediėnten Vleesjus van Maggi:
aardappelzetmeel, zout, maltodextrine, smaakversterkers (E621, E627, E631), geharde plantaardige olie, aroma's, gistextract, kleurstof (E150c), gehydrolyseerde plantaardige eiwitten (tarwe-eiwitten, zout), rundvleespoeder (0,6%), plantaardige olie, suiker, kruidnagelextract.

In de "justabletten" zit:
aardappelzetmeel, zout, glucosestroop, plantaardige olie, water, gistextractpoeder, kleurstof (E150c), smaakversterker (E621,E627,E631), zonnebloemolie, tomatenpoeder, paprikapoeder, aroma’s, antioxidant (E306).

En als voorbereiding op volgende week alvast de ingrediėnten van een Unox rookworst:
Varkensvlees 92%, water, zout, voedingszuur E330, rundercollageen, stabilisator (E451, E452), geharde plantaardigeolie, antioxidant E300, dextrose, rozemarijnextract, natuurlijk rookaroma, conserveermiddel E250, specerij-extracten (nootmuskaat, koriander, zwarte peper, chilipeper)

Gokje: ze gaan uitzoeken wat "rookaroma" is.

Nog een linkje: http://zaplog.nl/zaplog/article/liegt_rookworst

[ Bericht 8% gewijzigd door Tourniquet op 20-11-2009 01:23:40 ]
pi_74873919
Een tvp om de afleveringen die ik gemist heb morgen te bekijken. De aflevering van de chips met "echte" kip (Of was het ham?), heeft me wel aan het denken gezet. (Die zakken vloeibare vlees )

Die controleurs die hele dag mandarijn partjes controleren ook trouwens.
Als je geen goed voorbeeld kan zijn. Wordt dan een waarschuwing en geniet ervan!
  vrijdag 20 november 2009 @ 08:16:55 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74875879
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 00:29 schreef golfer het volgende:
Vlees->pan->braden->water.
Hoe simpel kan het zijn?
Jus!
Vlees -> boter -> pan -> braden -> rode wijn
Eventueel wat bloem in wat braadvet garen en dan de rode wijn toevoegen om het geheel wat te binden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 08:28:43 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74876025
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 01:04 schreef Tourniquet het volgende:


En als voorbereiding op volgende week alvast de ingrediėnten van een Unox rookworst:
Varkensvlees 92%, water, zout, voedingszuur E330, rundercollageen, stabilisator (E451, E452), geharde plantaardigeolie, antioxidant E300, dextrose, rozemarijnextract, natuurlijk rookaroma, conserveermiddel E250, specerij-extracten (nootmuskaat, koriander, zwarte peper, chilipeper)

Gokje: ze gaan uitzoeken wat "rookaroma" is.

Nog een linkje: http://zaplog.nl/zaplog/article/liegt_rookworst
Of rundercollageen, dat wordt oa bij het maken van leer uit de huid gewonnen. Ken een leerfabriek die zowat meer verdienen aan het collageen dan aan het leer. Wordt ook oa in de pharmaindustrie gebruikt om capsules mee te maken.
Rookaroma is gewoon gereinigde en gecondenseerde rook.
E451, E452 zijn fosfaten
E330 is Citroenzuur
Dextrose is druivesuiker (eigenlijk D-Glucose, Dextrose is een verouderde naam, )
E250 is nitrietpekelzout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 november 2009 @ 09:30:28 #184
100980 Zero2Nine
Fatsoen moet je doen
pi_74877113
Op sommige pizza's zit ook ham (nou ja de zwaar waterige variant waarschijnlijk) met rookaroma die door moet gaan als gerookte ham, als je de bovenkant van de doos mag geloven.
---
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
  vrijdag 20 november 2009 @ 11:30:35 #185
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_74880093
Leuke aflevering. Verfrissend dat de fabrikanten eerlijk waren over hun product. Zelfs de meeste klantenservicemedewekers waren deze aflevering redelijk goed geļnformeerd.
I am a black hole shitting into the void
  vrijdag 20 november 2009 @ 11:41:49 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74880399
Ik denk dat het de belangrijkste les is voor fabrikanten, wees trots op je product, wees er eerlijk over, en laat programmas als de KVW gewoon in de keuken kijken.
Als je gewoon laat zien wat je maakt is er niets aan de hand.
Als je gaat draaien of ontkennen wek je de indruk dat je iets te verbergen hebt.

Goed voorbeeld was de man van de fabriek die seperatorvlees maakte van kippenkarkassen, niets aan de hand, mooi product, en een van onze vrachtwagens rijd op kippenvet..
WAT?
En vervolgens ging het over de kippenvetvrachtwagen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74880551
1 probleem als je rookworst gaat eten bij je boerenkool is dat je helemaal geen echte jus hebt.
  vrijdag 20 november 2009 @ 11:48:16 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74880577
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 11:47 schreef JackHerrer het volgende:
1 probleem als je rookworst gaat eten bij je boerenkool is dat je helemaal geen echte jus hebt.
Spekkies bakken en daar jus van maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74880845
De zin `Ik denk dat het is om te binden...maar dit is geen bindend antwoord´ was toch wel heel briljant.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  vrijdag 20 november 2009 @ 12:35:51 #190
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_74882010
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 11:58 schreef marcodej het volgende:
De zin `Ik denk dat het is om te binden...maar dit is geen bindend antwoord´ was toch wel heel briljant.
Ik geloof niet dat die belmuts zelf door had hoe humoristisch het was wat ze zei.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_74888589
quote:
Op vrijdag 20 november 2009 12:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat die belmuts zelf door had hoe humoristisch het was wat ze zei.
Was inderdaad een geweldige zin en ik denk dat die belmuts het wel door had.

Ik gebruik zelf geen nep jus en zelden gewone jus. Maar die nepjus is idd eigenlijk een sausje die de structuur en smaak van jus benaderd. Ik kan me voorstellen dat dit best wel eens handig is en niks mis mee.
pi_74930961
Leuke afleveringen over de boerenkool en jus. Volgende keer over de rookworst.
  maandag 23 november 2009 @ 16:11:40 #193
256140 RhytmicalRemedy
'Respect few,fear none
pi_74939951
Mensen die jus zeggen, dat is grappig. Want het is sjuuu.
Op zondag 6 juni 2010 12:30 schreef Flounder het volgende:
'Jezus, je bent een echte Nederlander he?'
Op maandag 5 november 2012 01:17 schreef tarantism het volgende:
'speciaal ingelogd om deze post te eren _O_ :D'
pi_75044172
Voorspelbare uitkomt gisteren, nadeel van zo'n drieluik.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-11-2009 08:08:17 ]
pi_75049531
Dat die rookworst ging ontploffen had ik al lang aan zien komen. Hij was zo vast aangedraaid dat ze de uiteinden niet eens meer naar elkaar toe kregen. Hij stond al onder spanning voor het koken.
Op dinsdag 16 maart 2010 18:45 schreef henrydg het volgende:
Wat is er mis met de Prius?
[ afbeelding ]
Ik vind 't een hele mooie auto.
  donderdag 10 december 2009 @ 14:04:36 #196
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_75481563
Vanavond weer een herhaling. Over pils.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_75495442
Die gast uit de hertog-Jan reclame werkt gewoon echt in die brouwerij, dat verwacht je toch ook niet!
٩๏̯͡๏)۶
pi_75495901
Bij de jupiler ligue drink je Jupiler
En bij de eredivisie....
Jah, dan Amstel.
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
pi_75497071
Nou het is duidelijk, allemaal aan het zwerversbier! Het maakt geen drol uit
Dezz, koning van Lechland, opperbevelhebber van de Lechlandse Strijdkrachten groet U!
pi_75501032
quote:
Op donderdag 10 december 2009 21:23 schreef Dezz het volgende:
Nou het is duidelijk, allemaal aan het zwerversbier! Het maakt geen drol uit
Drink jij dat maar eens een hele avond, drink ik Hertog Jan, volgende dag even de bevindingen delen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')