abonnement Unibet Coolblue
pi_73740339
quote:
Niet Bos, of Wellink, maar Zalm is de schuldige
Bestuursvoorzitter van ABN Amro Gerrit Zalm kent al heel lang de grillen van het ‘Beest uit Wognum’.



De woede over het DSB-debacle richt zich nu vooral op minister van Financiën Wouter Bos en de president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink. Daarbij dreigt de rol van Gerrit Zalm, die in tegenstelling tot Bos en Wellink direct verantwoordelijk was voor het beleid van DSB, onderbelicht te raken.

Zalm heeft een lange en ingewikkelde geschiedenis met DSB Bank, die serieuze twijfels oproept over zijn geloofwaardigheid als bestuursvoorzitter van ABN Amro. Een bankier in deze tijden, zeker als baas van een staatsbank, moet van alle blaam vrij zijn. Want zoals minister Bos van Financiën zelf telkens herhaalt, gaat het bij banken om vertrouwen.

Zalm heeft dat vertrouwen geschaad. De voormalig financieel directeur van DSB was vorig jaar volledig op de hoogte van de manier waarop deze bank zijn geld verdiende: met dure, vaak onnodige koopsompolissen, die in het geval van hypotheekleningen gecombineerd werden met korte rentevaste periodes en zeer hoge, niet marktconforme variabele rente.

Zijn poging om de Kamer op dit punt te misleiden, heeft gefaald. De boetes van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) waren in tegenstelling tot Zalms aanvankelijke bewering wel degelijk opgelegd voor dossiers die stammen uit zijn DSB-tijd.

De VVD’er was ook vóór zijn aanstelling bij DSB op de hoogte van de trukendoos van Scheringa. Al in 2002 wist de oud-minister van Financiën van de exorbitante provisies, zo bevestigde een woordvoerder van ABN Amro naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf gisteren. Bovendien had de AFM tijdens zijn ministerschap in 2004 haar pijlen al gericht op de wanpraktijken van DSB; iets wat later pas aan de oppervlakte kwam, toen het geruzie tussen AFM en DSB tot een (gepubliceerde) rechtszaak leidde.

Ook als verantwoordelijke voor de invoering van de Wet op het Financieel Toezicht (WFT) begin 2007, wist Zalm van de DSB-capriolen. Veel regels in de WFT waren immers mede bedoeld om het ‘Beest uit Wognum’ te temmen, zoals sommige Kamerleden DSB destijds noemden. Toch ontstond er in de WFT een merkwaardige uitzondering die gunstig was voor DSB.

Door een vrijstelling in de wet hoefden banken bij de verkoop van polissen bij hypotheken niet op de financiële situatie van de klant te letten; een voor consumenten gevaarlijke situatie die medio 2008 is aangepast op aandringen van de AFM. Een oud-Kamerlid dat bij de totstandkoming van de WFT was betrokken, herinnert zich dat er voor de vrijstelling een sterke lobby was van banken en verzekeraars.

‘Vooral bij de VVD.’
Zalm ging met al deze kennis werken in Wognum voor een salaris dat ruim boven de marktnormen lag. Zelfs bij een echt grote bank als ING verdienden bestuurders niet zoveel als deze ex-politicus. Scheringa betaalde het graag voor de immens populaire Zalm, omdat het zijn bank aanzien gaf én betrouwbaarheid. Miljarden aan spaargeld stroomden vorig jaar binnen.

Achtergestelde deposito’s
Vanwege de geringe financieringsmogelijkheden van DSB werd onder leiding van Zalm ingezet op het aantrekken van achtergestelde deposito’s, een product dat geen enkele andere grote bank aanbood; volgens geraadpleegde bankiers vanwege de grote risico’s voor consumenten. Het gestorte geld is niet opneembaar, niet verzekerd en bij een faillissement staat de depositohouder achter in de rij. Zalm hengelde zo meer dan 107 miljoen binnen.

Al die tijd was DNB achter de schermen bezig om van DSB een normale bank te maken. De eigendomsstructuur waarin Scheringa zowel enige aandeelhouder als bestuursvoorzitter is, was volgens DNB vanwege de risico’s onhoudbaar geworden. Maar ook met Zalm binnen wist DNB geen enkele vordering te maken met dit project. In 2008 ging Scheringa vrolijk verder met het financieren van voetbalclub AZ en zijn museum vanuit de bank, blijkt uit jaarstukken van DSB Beheer.

Toen Frank de Grave als opvolger van Zalm zicht kreeg op de boekhouding en protest aantekende, leidde dat volgens berichten in De Telegraaf en bij de NOS al na twee maanden tot zijn ontslag. Als dat klopt, dan werpt dat een nieuw licht op het functioneren van zijn voorganger. Die had kennelijk geen moeite met de manier waarop Scheringa zijn bank gebruikte voor zijn hobby’s.

Als verdediging liet Zalm maandag weten dat hij het kredietbeleid heeft verbeterd, zonder bewijs daarvoor. Maar over de verbetering van de cultuur van DSB zegt de ABN Amro-baas niets. ‘Dat is ook niet de primaire taak van een financieel directeur’, zegt oud-bankier Hans Ludo van Mierlo (onder meer Rabobank), die onlangs een boek schreef over de ethiek van bankieren. ‘Maar Zalm had die verantwoordelijkheid wel moeten nemen, omdat hij een gouden rand van betrouwbaarheid rond die bank heeft gelegd met zijn aanwezigheid. Daarom is het wel degelijk verwijtbaar dat hij niet harder aan cultuurverandering heeft gewerkt.’
Bron

Er wordt nogal wat geïnsinueerd in 't artikel, zonder keihard bewijs. Hij heeft alle schijn tegen, maar 1 + 1 wil niet altijd 2 zeggen ('maas in de wet', vervolgens een dik salaris bij die bank).

Ik heb best vaak op 'm gestemd, het vertrouwen in de politiek ebt verder weg .
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 09:56:30 #2
268009 Hoofdrubbel
Pleiaden Empire
pi_73740522
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 09:47 schreef PietjePuk007 het volgende:

[..]

Bron

Er wordt nogal wat geïnsinueerd in 't artikel, zonder keihard bewijs. Hij heeft alle schijn tegen, maar 1 + 1 wil niet altijd 2 zeggen ('maas in de wet', vervolgens een dik salaris bij die bank).

Ik heb best vaak op 'm gestemd, het vertrouwen in de politiek ebt verder weg .
Als ik dit lees ben ik toch blij dat ik nooit zaken heb gedaan bij de DSB. Maar gerrit Zalm is duidelijk een schoolvoorbeeld van een oplichter. Charisma en gladde praatjes. Sorry voor dit oordeel maar het is nu steeds duidelijker dat Zalm gewoon veel mensen heeft misleid. Als wij zoiets doen noemt men oplichting en als Zalm zo iets doet noemt men gewoon is niet meer te vertrouwen. Politiek moet wakker worden en nu iets aan deze pratijken doen want DSB is niet de enige bank met problemen.
De mens regeert de wereld niet om een ander tevreden te stellen maar om zichzelf tevreden te stellen.
pi_73740535
Als het eruit ziet als een eend, loopt als een eend, klinkt als een eend en vliegt en eet als een eend blijkt het meestal gewoon een eend te zijn.
A smell can bring you back in memory so hard, it hurts.
-
Ik was een kind hoe kon ik weten - dat het voorgoed voorbij zou gaan...
-
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 10:04:43 #4
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_73740720
Gerrit Zalm heeft 1 doel: z'n eigen portemonnee! Dat deed hij eerst bij de Staat, waar hij onze gulden veel te goedkoop verkocht heeft en iedere Nederlander instantaan 10% armer maakte, daarna bij DSB, en nu voor een nog hoger salaris bij onze Staatsbank...
censuur :O
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 10:05:08 #5
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_73740729
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 09:47 schreef PietjePuk007 het volgende:

[..]

Bron

Er wordt nogal wat geïnsinueerd in 't artikel, zonder keihard bewijs. Hij heeft alle schijn tegen, maar 1 + 1 wil niet altijd 2 zeggen ('maas in de wet', vervolgens een dik salaris bij die bank).

Ik heb best vaak op 'm gestemd, het vertrouwen in de politiek ebt verder weg .
Hoe naief ben je dan. Je weet toch wel hoe VVD'ers zijn. Die kiezen altijd voor de belangen van de industrie. Doen ze ook niet geheimzinnig over ofzo.

Zalm heeft als minister gewoon gefaald vind ik. Als DSB-bestuurder niet, daarvoor zat hij er te kort en kwam hij te laat binnenstappen. Zalm is mede binnengehaald om DSB om te vormen van intermediar (DSB heeft pas sinds 2005 een banklicentie!) tot een volwaardige degelijke bank.

Maar nee: in dit land is de minister Zalm nog steeds een held maar de bestuurder Zalm een paria. Onterecht naar mijn mening.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_73740740
Kudos voor de Grave!
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 10:10:40 #7
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_73740857
Ik zie trouwens dat dit verhaal uit DePers komt. Daar heb ik serieus mijn bedenkingen bij zoals ik hier al uiteen zette:
Pieter Lakeman #2 - voorzitter van Stichting Hypotheekleed
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_73740968
Het blijft natuurlijk uiterst merkwaardig dat De Grave dingen zag die verkeerd waren en daar tegen ageerde, terwijl Zalm het allemaal op zijn beloop liet...
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 10:16:02 #9
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_73741003
quote:
‘Gerrit kan niet zeggen: ik wist van niks’

Gerrit Zalm wast in de DSB-affaire zijn handen in onschuld. Maar daarmee zijn ze nog niet schoon.

Enkele uren nadat DSB Bank afgelopen maandag door de rechter onder curatele werd gesteld, stuurde Gerrit Zalm vanuit zijn werkvertrekken in het hoofdkantoor van ABN Amro een verklaring uit. De strekking: aan hem heeft het niet gelegen dat DSB naar de filistijnen is. Als financieel directeur van de bank in Wognum, van december 2007 tot november 2008, had hij de bank veilig door de kredietcrisis geloodst. Bovendien had hij zich 'met succes ingezet voor verbetering van het beleid'.

Mede dankzij Zalm zou DSB dit jaar opgehouden zijn met de omstreden koppelverkoop van koopsompolissen waarvoor klanten buitensporig hoge provisies moesten betalen: de praktijk die de bank uiteindelijk de kop heeft gekost. In de verklaring zegde Zalm zijn volledige medewerking toe aan het onderzoek dat diezelfde ochtend door minister Bos van Financiën was aangekondigd.

Zalm heeft nog heel wat uit te leggen voor de onderzoekscommissie. Tot voor kort hield hij nog vol dat er onder zijn verantwoordelijkheid helemaal geen dubieuze praktijken gaande waren bij de bank van Dirk Scheringa. In een uitzending van Pauw en Witteman in januari 2008, beweerde hij bij hoog en bij laag dat DSB 'op een heel zorgvuldige manier' voordelige, passende leningen verstrekt aan mensen die het echt kunnen betalen: 'Dat is ook de kracht van de bank.'


Twee maanden later begon de Autoriteit Financiële Markten een onderzoek naar mogelijke misstanden bij DSB. Wat bleek? In dezelfde periode dat Zalm als financieel directeur zijn bank zat te verdedigen, verstrekten adviseurs van de bank hypotheken en andere leningen aan mensen die het eigenlijk niet konden betalen. Ook gaven ze onjuiste adviezen. DSB kreeg hiervoor in mei 2009 een boete van honderdtwintigduizend euro opgelegd, AFM is nu bezig met een vervolgonderzoek. Zalm beweerde onlangs nog dat het onderzoek van AFM ging over gevallen van voor zijn tijd.

'Zalm heeft zich vergist,' bekende Bos eind september na lastige Kamervragen. Maar in juli 2008 stuurde AFM nog een rapportage aan de directie van DSB met de bevindingen, waar de directie per brief op reageerde. Is het wel mogelijk dat Zalm, die als minister buitengewoon complexe begrotingen tot in detail beheerste, zich vergiste over zoiets cruciaals?

'Gerrit kan niet zeggen: ik wist van niks,' zegt Rick van der Ploeg, die als financieel woordvoerder van de PvdA en later als staatssecretaris in Paars II Zalm goed heeft leren kennen. 'Als financieel directeur was hij verantwoordelijk voor die rare praktijken. Bovendien kun je het in de boekhouding heel gemakkelijk zien. Bij DSB werden klanten gelokt met goedkope leningen, waar ze veel te dure koopsompolissen bij opgedrongen kregen. Als er heel weinig wordt verdiend op de hypotheken en veel op koopsompolissen kun je in één oogopslag zien wat er aan de hand is.'

Ook als minister wist Zalm al van de onoorbare praktijken van DSB. In februari 2005 trokken verschillende belangenorganisaties, waaronder de Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars, bij hem aan de bel. Ze meldden dat DSB en verzekeraar Cardif 'excessieve' bedragen in rekening brachten voor aan hypotheken gekoppelde verzekeringen en jaarlijks tienduizenden van dit soort polissen verkochten. Zalm uitte in die tijd regelmatig kritiek op de agressieve verkoopmethoden van DSB en andere kredietverleners. Met succes loodste hij een nieuwe financiële wet door het parlement, waarmee hij de misleidende reclames voor leningen en hypotheken aan banden legde. Eerder al verscherpte hij het toezicht op de financiële sector met de oprichting van de Autoriteit Financiële Markten. Dezelfde waakhond die nu aan zijn eigen broekspijp hangt.

'Gerrit Zalm zocht zelfs de steun van de linkse partijen om de regels aan te scherpen, tegen de zin van het CDA en zijn eigen VVD,' zegt Kees Vendrik, die als financieel woordvoerder van GroenLinks tijdens drie kabinetten tegenover Zalm stond. 'Als minister heeft hij echt werk gemaakt van het tegengaan van foute financiële producten.'

Des te verrassender was het dat Zalm in juni 2007 bekend maakte dat hij zou gaan werken voor DSB, de bank die al jarenlang een dubieuze reputatie had. 'Mijn wenkbrauwen schoten omhoog toen ik van die overstap hoorde,' zegt Rick van der Ploeg. 'Gerrit Zalm was een A-merk, iemand met een heel solide staat van dienst. Twaalf jaar lang minister geweest, alom gerespecteerd. Voor Dirk Scheringa was het een gouden greep dat Zalm naar DSB kwam: die kon er zijn reputatie mee opkrikken. Maar ik vond het voor Zalm beneden zijn stand. Zijn keuze heeft vast te maken met zijn tegendraadse karakter. Als iedereen vindt dat ie linksaf moet, gaat ie rechtsaf. Bovendien is hij altijd een beetje een volksjongen gebleven. Hij vond het gewoon leuk, zo'n kleine bank in West-Friesland.'

Zalm groeide op in Enkhuizen, als zoon van een kolenboer. Hij heeft er ook als minister nooit een geheim van gemaakt dat hij een hekel heeft aan de dikdoenerij van de deftige heren in krijtstreep bij de grote, gevestigde banken. 'Dikke nekken', noemt hij dat. Bij DSB-baas Dirk Scheringa, de selfmade man uit Wognum die nog steeds geitenwollen sokken draagt, voelde hij zich meer op zijn gemak. In de Volkskrant zei hij, kort voor zijn aantreden: 'Ik bewonder Dirk Scheringa. Hij is de Joop van den Ende van de banksector. Tussen Scheringa en mij is een goede klik.'

Bij DSB heeft Zalm naar eigen zeggen zijn best gedaan 'het beleid te verbeteren'. Volgens insiders wilde Zalm zijn oude baan in Wognum al opzeggen vóór hij door Bos in november vorig jaar gevraagd werd als nieuwe topman van ABN Amro, wellicht omdat hij de bui al zag hangen. Maar de president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink zou hem dringend verzocht hebben aan te blijven om zijn karwei bij DSB af te maken.

Beiden zijn nu hoofdpersonen in de twee onderzoeken die Wouter Bos deze week aankondigde toen de bank onder curatele werd gesteld.

Ook anderen richten hun pijlen op de oud-bestuurder. Afgelopen dinsdag kondigde advocaat Dion Bartels nog aan Zalm en zijn medebestuurders persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de geleden schade van vierduizend gedupeerde spaarders.

Zo belandt Gerrit Zalm, die als minister van Financiën jarenlang de wanpraktijken van instellingen als DSB bestreed, uiteindelijk zelf in de beklaagdenbank.
http://www.vn.nl/Archief/(...)ik-wist-van-niks.htm

Toch iets positiever dan bovenstaand artikel.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 10:50:21 #10
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_73741975
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 10:14 schreef Maja het volgende:
Het blijft natuurlijk uiterst merkwaardig dat De Grave dingen zag die verkeerd waren en daar tegen ageerde, terwijl Zalm het allemaal op zijn beloop liet...
Het lijkt er meer op dat Zalm een transformatie heeft geleid van het oude (koopsomgebaseerde) verdienmodel naar een regulier bankmodel. In zijn periode is dat wel veranderd.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 13:39:08 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_73747400
Advocatenkantoor Van Dijk & Co, dat opereert onder de naam Consumentenclaim, pakt het groots aan en dient claims in tegen alle personen en instanties waarvan het kantoor meent dat zij een rol hebben gespeeld in de hele affaire. Zo kunnen onder meer Gerrit Zalm, Dirk Scheringa, Ed Nijpels, DNB en AFM een claim tegemoet zien. Consumentenclaim staat iedereen bij die zich meldt, ook mensen die meer dan een ton bij DSB hadden staan of een achtergestelde depositorekening hadden.

http://www.depers.nl/econ(...)ijn-eigen-claim.html

De TT moet zijn voor hoeveel is Zalm aansprakelijk

niet of hij schuldig en aansprakelijk is dat is al een gepasseerd station

en we naar de ex voorzitter van ABN AMRO
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 14:02:38 #12
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_73748182
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 13:39 schreef ikweethetookniet het volgende:
en we naar de ex voorzitter van ABN AMRO
Hoeveel miljoen euro zou het Zalm opleveren als-ie d'r nu uitgeschopt wordt?
censuur :O
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 14:09:59 #13
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_73748423
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 14:02 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Hoeveel miljoen euro zou het Zalm opleveren als-ie d'r nu uitgeschopt wordt?
niks nada nul schop na moet hij krijgen

Dan gelijk beslagleggen op alle prive tegoeden die hij heeft en Zalm in de bijstand trappen

Dan op ambtenaren snelheid een proces voeren tegen Zalm
pi_73748587
Even een andere vraag.

Als iets van jou is. Mag je er dan mee doen wat jij wilt (zolang je je aan de wet houd)?
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 14:17:30 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_73748686
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 14:14 schreef HarryP het volgende:
Even een andere vraag.

Als iets van jou is. Mag je er dan mee doen wat jij wilt (zolang je je aan de wet houd)?
eigendom is het meest verregaande recht wat je op een goed kan hebben

Je mag er dus mee doen wat je wilt binnen de grenzen van de wet

hoezo de vraag
pi_73748696
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 13:39 schreef ikweethetookniet het volgende:
Advocatenkantoor Van Dijk & Co, dat opereert onder de naam Consumentenclaim, pakt het groots aan en dient claims in tegen alle personen en instanties waarvan het kantoor meent dat zij een rol hebben gespeeld in de hele affaire.
Iedereen mag een claim indienen tegen ieder ander.

Of de claim gegrond is moet de rechter bepalen. De advocaat kosten zullen gewoon betaald moeten worden door de mensen die zich bij het initiatief aansluiten. Met of zonder resultaat.

M.a.w. gewoon de 2e oplichtingsronde maar nu door de advocaten.
pi_73748746
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 14:17 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

eigendom is het meest verregaande recht wat je op een goed kan hebben

Je mag er dus mee doen wat je wilt binnen de grenzen van de wet

hoezo de vraag
De DSB bank is toch van Dirk. Dan mag hij er toch mee doen wat hij wil.
Een voetbalclub mee sponsoren, geld opnemen uit de onderneming etc.
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 14:27:32 #18
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_73749021
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 14:18 schreef HarryP het volgende:

[..]

De DSB bank is toch van Dirk. Dan mag hij er toch mee doen wat hij wil.
Een voetbalclub mee sponsoren, geld opnemen uit de onderneming etc.
vraag het dan niet als je hetzelf beter weet

[ Bericht 25% gewijzigd door ikweethetookniet op 16-10-2009 14:44:44 ]
pi_73749299
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 14:27 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

natuurlijk mag dat maar dan moet de gene die het opneemt er wel goed voor zijn dwz in staat zijn het terug te betalen zoniet dan alles afboeken en valt de bank om wegens geen eigen vermogen

geld opnemen cq dividend uitkeren mkan ook maar dan moet er wel winst gemaakt worden
Nee hoor.. Beide hoeven niet.
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 14:43:48 #20
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_73749588
Niet Bos, of Wellink, maar Zalm is de schuldige

Bestuursvoorzitter van ABN Amro Gerrit Zalm kent al heel lang de grillen van het ‘Beest uit Wognum’.

De woede over het DSB-debacle richt zich nu vooral op minister van Financiën Wouter Bos en de president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink. Daarbij dreigt de rol van Gerrit Zalm, die in tegenstelling tot Bos en Wellink direct verantwoordelijk was voor het beleid van DSB, onderbelicht te raken.

Zalm heeft een lange en ingewikkelde geschiedenis met DSB Bank, die serieuze twijfels oproept over zijn geloofwaardigheid als bestuursvoorzitter van ABN Amro. Een bankier in deze tijden, zeker als baas van een staatsbank, moet van alle blaam vrij zijn. Want zoals minister Bos van Financiën zelf telkens herhaalt, gaat het bij banken om vertrouwen.

Zalm heeft dat vertrouwen geschaad . De voormalig financieel directeur van DSB was vorig jaar volledig op de hoogte van de manier waarop deze bank zijn geld verdiende: met dure, vaak onnodige koopsompolissen, die in het geval van hypotheekleningen gecombineerd werden met korte rentevaste periodes en zeer hoge, niet marktconforme variabele rente.

Zijn poging om de Kamer op dit punt te misleiden , heeft gefaald. De boetes van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) waren in tegenstelling tot Zalms aanvankelijke bewering wel degelijk opgelegd voor dossiers die stammen uit zijn DSB-tijd.

Gerrit Zalm hoe lang nog

http://www.depers.nl/binnenland/345335/Zalm-is-de-schuldige.html
pi_73763096
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
pi_73770022
en de raad van commissarissen waaronder prins willem-alexander?
  zaterdag 17 oktober 2009 @ 01:36:13 #23
268009 Hoofdrubbel
Pleiaden Empire
pi_73770896
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 00:50 schreef poemojn het volgende:
en de raad van commissarissen waaronder prins willem-alexander?
Blijf buiten schot want er komen te grote belangen in het geding.
De mens regeert de wereld niet om een ander tevreden te stellen maar om zichzelf tevreden te stellen.
pi_73772091
Zalm is een held !



pi_73772509
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 05:42 schreef PierreBetfair het volgende:

[ afbeelding ]
Wat een foto joh !
"Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve" Napoleon Hill
pi_73773645
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 01:36 schreef Hoofdrubbel het volgende:

[..]

Blijf buiten schot want er komen te grote belangen in het geding.
en waarom wel verontwaardiging over dsb-praktijken in ons rijke landje maar niet over de microkredieten die Maxima aanprijst (met rentes van 15-50% volgens bron )in derde-wereld-landen?
pi_73774112
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 10:55 schreef poemojn het volgende:
en waarom wel verontwaardiging over dsb-praktijken in ons rijke landje maar niet over de microkredieten die Maxima aanprijst (met rentes van 15-50% volgens bron )in derde-wereld-landen?
Het rammelt een beetje bij die bron:
quote:
De rentepercentages op deze microleningen zijn een stuk hoger dan in het westen, ruwweg 15-50%. Dit wordt met name veroorzaakt door de kosten. [..] Toch vinden de lokale klanten de rentepercentages erg meevallen, omdat men het vergelijkt met het alternatief, de lokale woekeraars die vaak 10-50% per dag vragen.
De woekeraars zouden dus 10 - 50 % rente vragen, en toch vind de lokale bevolking de rente erg mee vallen omdat de micro-kredietverstrekkers maar 15-50 % bedragen. Micro-kredieten zijn een redelijk gezonde kapitalistische manier van geldverstrekking, een hoge rente is niet zo erg, het betekent gewoon dat wat minder investeringen rendabel gedaan kunnen worden.
pi_73777599
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 11:17 schreef Bolkesteijn het volgende:

De woekeraars zouden dus 10 - 50 % rente vragen, en toch vind de lokale bevolking de rente erg mee vallen omdat de micro-kredietverstrekkers maar 15-50 % bedragen.
Lees nog eens goed knul
pi_73789810
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 08:48 schreef venomsnake het volgende:

[..]

Wat een foto joh !
Schitterend !!!!
pi_73820296
nijpels:

http://www.rtl.nl/compone(...)_hella.avi_plain.xml

1:18, kijk, een van de grootste engerds, zat 5! JAAR BIJ DSB, daarom nu gepromoveerd naar het abp ( gaat over onze zuur verlegde pensioen middelen sinds 2 weken ), 200 miljard te verkloten hoop voor de post-babyboom generatie, die nu al langer mag gaan doorwerken, dit wordt het volgende piramide spel, jammer, te laat ingestapt c.q. geboren.
pensioen piramide
vastgoed piramide
etcetera.
help.

[ Bericht 17% gewijzigd door ikbenwel op 18-10-2009 21:25:20 ]
  zondag 18 oktober 2009 @ 21:17:06 #31
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_73820812
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:09 schreef ikbenwel het volgende:
nijpels:
http://www.rtl.nl/compone(...)_hella.avi_plain.xml
1:18, kijk, een van de grootste engerds, zat 5! JAAR BIJ DSB, daarom nu gepromoveerd naar het abp.
help.
5 jaar commissaris bij DSB, hoe heb je toezicht gehouden daar Ed

Als je daar vragen over stelt dan ben ik weg

Het hele intervieuw was nogal kort volgens Hella, Ik moet natuurlijk wel vragen kunnen wat ik wil


Vragen over het ABP beantwoordt ik wel, want daar gaat het wel goed
  zondag 18 oktober 2009 @ 21:24:59 #32
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_73821285

Gerrit zoekt JOU!
Is de koffie niet lekker bij uw huidige werkgever en bent u dus op zoek naar een nieuwe baan? Bij DSB Bank vragen ze om nieuw personeel. De sollicitatiegesprekken worden gedaan door... Gerrit Zalm. Zo ben je minister van Financiën, en zo doe je de sollicitatiegesprekken voor Postkrediet.


Blijkbaar is dat een na te streven carrièrepad, want Zalm wordt op de recruiting-site van DSB als lichtend voorbeeld gebruikt. "Beschik jij, net als Dirk Scheringa en Gerrit Zalm, over Noord-Hollandse nuchterheid en een ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit? (...) Dan zoekt Gerrit Zalm, CFO van DSB Bank, jou om zijn team te versterken." Staat er sinds kort op de site van DSB. Daarboven prijkt Gerrit Zalm met uitgestoken wijsvinger als een soort Uncle Sam.

DSB gaat er vanuit dat financieel personeel bij bosjes komt aanwandelen op het moment dat Gerrit Zalm in de marketing gebruikt wordt. "Direct werken onder leiding van Gerrit Zalm! Welke talentvolle en ambitieuze econoom, bedrijfseconoom of accountant wil dat niet!" schreeuwen ze op de site. Ja, wie wil dat nou niet.

http://www.dsbbank.nl/special/zalm-op-zoek-naar-jou/
pi_73822431
Ik ben er zelf voor dat we de machthebbers exposeren in hun naaktheid. Wie deze test niet kan doorstaan, valt door de mand.

Zorg er dan ook voor dat de verbanden die je maakt onderbouwd worden, voor zover die er zijn. Je verbind immers stelselmatig namen van mensen aan de Belgische X-Dossiers, op basis van het argument dat ze mogelijk een seksclub zouden hebben bezocht.

Wat ten eerste niet bewezen is, en ten tweede geen enkele relatie lijkt te hebben met de Belgische X-Dossiers. Mochten mensen als Nijpels, Donner, Demmink en Hirsch Ballin wel wat met de X-Dossiers te maken hebben dan lees ik het graag, maar wel onderbouwd met inhoudelijke argumentatie

Micha Kat krijgt donderdag van de rechter te horen of hij 20.000 euri moet dokken voor de pedobeschuldigingen aan het adres van Fortis-topman Lippens, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn pijlen alweer op een nieuw slachtoffer te richten: voormalig VVD'er en burgemeester van Breda Ed Nijpels.

Die ook al? Nou nee, Kat heeft weer eens iets opgevangen over de Bredase Club Paradiso, waar Ed zich "’s nachts in purperen jurkje heeft laten afranselen". Diezelfde club zou ook zijn bezocht door justitiebobo Demmink. Enfin, wink wink nod nod, u begrijpt hem al. Waarna Kat de Belg Jean-Pierre Van Rossem nog maar eens aanhaalt die ten tijde van de burgemeesterschap van Ed aantoonde hoe makkelijk was om in Breda snuff movies en andere onfrisse kindervideo's te bestellen.

"Het moge duidelijk zijn dat we op geen enkele wijze een direct causaal verband willen leggen tussen de snuff-movies en het burgemeesterschap van Nijpels te Breda," schrijft Kat dan ook nog, terwijl hij dat natuurlijk wel doet. "We constateren wel een alarmerende coïncidentie tussen berichten over het persoonlijke seksuele leven van Nijpels en het verhaal van Van Rossum."

Het is weer Kat-journalistiek ten voeten uit: een vage roddel over Nijpels, ontleend aan 1 anonieme bron, wordt in verband gebracht volstrekt ongerateerde zaken, zoals het feit dat Van Rossem een dossier over zijn bevindingen zou hebben gedeponeerd bij het parket in Breda, waar niks mee gedaan zou zijn, omdat er een "foute hoofdofficier" zou zijn aangenomen.

Zo'n onsamenhangend verhaal is altijd goed voor de fanatieke fanclub van Kat, waaronder een vaste complotreaguurder die zich AIRVD noemt: "Breda is ook de stad waar de katholieke bisschop zetelt. Verbaast me dus niks dat pedofilie daar welig tiert". Waarbij de vraag of het allemaal wel waar is al niet eens meer gesteld wordt. "En je vergeet te melden dat Nijpels vele jaren commissaris van de koningin is geweest. Wederom een link naar het Koninklijk Huis".

Maar ja, Kat zelf vertoont zo langzamerhand dan ook alle symptomen van een doorgeschoten complotdenker, en dat trekt dan al gauw soortgenoten aan. Nadat Kat had geschreven dat de farmaceutische industrie is met een demonisch offensief om zo veel mogelijk mensen leeg te plunderen en vervolgens te vergiftigen, liep zijn postbus vol met medische spam: "Het is niet Joris Demmink of minister Donner of de CIA of JP die achter de aanhoudende bombardementen zitten die deze website steeds weer uit de lucht halen: het is de farmaceutische industrie!" Dat ging zelfs de paranoïde aanhang van Kat een tikkeltje te ver: "Het zou raar zijn als die ‘bombardamenten’ ondertekend werden met groetjes van Donner, Heil Ballin en Demmink. P.S. Het Vaticaan is eigendom van een van de grootste Pharmacie concerns."

UPDATE 8/8: Een verrassende wending in de zaak Micha Kat versus Fortis-baas Maurice Lippens. De rechter zou donderdag uitspraak hebben gedaan, maar er komt een vervolgzitting waarbij Kat wellicht eerst zelf gehoord moet worden.
pi_73822659
quote:
Op vrijdag 16 oktober 2009 10:04 schreef RemcoDelft het volgende:
Gerrit Zalm heeft 1 doel: z'n eigen portemonnee! Dat deed hij eerst bij de Staat, waar hij onze gulden veel te goedkoop verkocht heeft en iedere Nederlander instantaan 10% armer maakte
En hoe precies was dat goed voor zijn portemonnaie?

Verder: er wordt wel erg gemakkelijk en snel geoordeeld, terwijl de feiten nog lang niet boven tafel zijn. Ik geef toe, Zalm heeft de schijn tegen, maar misschien heeft hij wel een hoop verbeteringen in het beleid van DSB aangebracht in de periode dat hij er werkte?
pi_73823290
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:17 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

5 jaar commissaris bij DSB, hoe heb je toezicht gehouden daar Ed

Als je daar vragen over stelt dan ben ik weg

Het hele intervieuw was nogal kort volgens Hella, Ik moet natuurlijk wel vragen kunnen wat ik wil

[ afbeelding ]
Vragen over het ABP beantwoordt ik wel, want daar gaat het wel goed
nu nog wel. hij is net begonnen.

weet iemand hoe je dit moment, vanaf 1:18 tot 1:20 kan sampelen? dank, nijpels
http://www.rtl.nl/compone(...)_hella.avi_plain.xml
pi_73823699
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:45 schreef Sloggi het volgende:

[..]

En hoe precies was dat goed voor zijn portemonnaie?

Verder: er wordt wel erg gemakkelijk en snel geoordeeld, terwijl de feiten nog lang niet boven tafel zijn. Ik geef toe, Zalm heeft de schijn tegen, maar misschien heeft hij wel een hoop verbeteringen in het beleid van DSB aangebracht in de periode dat hij er werkte?
vraag is wie de meeste verantwoordelijkheid heeft.
ik zeg: nijpels.
  zondag 18 oktober 2009 @ 22:01:33 #37
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_73823769
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:55 schreef ikbenwel het volgende:
[..]
nu nog wel. hij is net begonnen.
daarom ging hij ook weg bij DSB Het geld was op Nu bij het ABP is de pot wat groter zo een 200 miljard dus daar kan hij wat langer blijven zitten voordat het geld op is

Zijn voorganger moest pas weg toen hij 500 miljoen er door heen had gejaagd

50 miljoen aandelen Fortis gekocht @ 10 euro omdat hij maatschappelijk verantwoording nam

Niet omdat hij gewoon zinnige investeringen doet
  zondag 18 oktober 2009 @ 22:09:08 #38
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_73824320
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 21:55 schreef ikbenwel het volgende:
[..].............
Na dit artikel is beeldmateriaal overbodig



Lees de artiklen maar op de nederlandse bond pensoein belangen met trefwoord ABP maar eens

http://www.pensioenbelangen.nl/?s=abp

[ Bericht 12% gewijzigd door PietjePuk007 op 18-10-2009 22:38:46 ]
pi_74201013
DNB en AFM doen nieuw onderzoek naar Zalm

Gerrit Zalm, de huidige topman van ABN, en andere oud-bestuurders van DSB Bank die nog een rol spelen in de financiële sector, zullen door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in een apart onderzoek worden beoordeeld. Dat schrijft minister Wouter Bos in een brief aan de Tweede Kamer, zo meldt de Telegraaf. De toezichthouders zullen een hernieuwd oordeel geven over de deskundigheid en betrouwbaarheid van de oud-bestuurders. De resultaten van het onderzoek zullen niet openbaar worden gemaakt . Minister Bos zal de Tweede Kamer alleen in hoofdlijnen op de hoogte brengen van de einduitkomst van het onderzoek van de toezichthouders.

Omdat het onderzoek niet openbaar is, heeft Bos Michiel Scheltema aangesteld om te kijken of DNB en AFM goed te werk zijn gegaan. Scheltema was van 1998 tot 2004 voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Daarnaast was hij staatssecretaris van Justitie in het kabinet-Van Agt II en III. Voordat Scheltema staatssecretaris werd, was hij werkzaam als hoogleraar aan de rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit in Groningen.

Commissie van professoren

Scheltema is ook een van de vier leden van de onafhankelijke commissie die de gang van zaken rond DSB moet gaan onderzoeken. De commissie zal zich niet alleen buigen over Scheringa''''s bank, maar ook over de rol van oudbestuurders, de AFM, DNB, het ministerie van Financiën en de minister zelf. Eerder wilde Wouter Bos dat DNB en de AFM de ondergang van de bank zouden onderzoeken , maar een meerderheid in de Tweede Kamer ging hier niet mee akkoord.

De andere drie leden van de commissie zijn professor Edgar du Perron, hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam; Kees Koedijk, hoogleraar financieel management aan de Universiteit van Tilburg en registeraccountant Leo Graafsma.

http://www.ta.nl/

Doofpot is nu al gemaakt
pi_74201114
VVD ontevreden

De VVD in de Tweede Kamer is 'absoluut niet tevreden en zwaar teleurgesteld' over de onderzoeken die minister Wouter Bos (Financiën) wil instellen naar de ondergang van DSB Bank.

VVD-Kamerlid Frans Weekers denkt dat het onderzoek door drie professoren en een registeraccountant te vaag wordt. Hij wil een feitenrelaas en de waarheid boven tafel, misschien zelfs via een parlementaire enquête, waarin de hoofdrolspelers onder ede gehoord kunnen worden.

Weekers is ook kwaad omdat Bos voormalige DSB-bestuurders en -commissarissen als Gerrit Zalm en Ed Nijpels (partijgenoten van Weekers) laat bungelen, nu ze in de media beschadigd zijn en het onderzoek naar hun handelen volgens Weekers te lang duurt. 'Wij willen snel een volledig feitenrelaas. Ik krijg zo het gevoel dat er toch veel onder de pet wordt gehouden in deze commissie', zegt Weekers, die volgende week een spoeddebat met Bos wil over de kwestie.

De PvdA en GroenLinks zijn wel tevreden over de voorstellen van Bos. Andere partijen hebben nog niet gereageerd.

http://www.fd.nl/artikel/13518676/professoren-onderzoeken-dsb
pi_74201500
Tsja, het is natuurlijk wel een beetje dubieus dat een betrokken minister nu een onderzoek in gaat stellen naar onder andere zijn eigen handelen.
pi_74214269
Ze hebben gewoon de arrogantie om niet eens een reden te geven voor de geheimhouding.
Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 13:36:12 #43
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_74222232
quote:
Parlementair onderzoek
Haar VVD-collega Frans Weekers is 'uitermate teleurgesteld, zo niet woedend' over de onderzoeksopzet van Bos. De liberaal wil nu ook een parlementair onderzoek. Eerder stelden PVV en Rita Verdonk al voor om betrokkenen onder ede te horen.

Weekers: 'Dit is geen volledig feitenonderzoek. We krijgen alleen de conclusies. Ik krijg het gevoel dat Bos een doofpot wil. Dat is onacceptabel.'
* ikweethetookniet Dat schreef ik een paar berichten terug al

CDA en VVD eisen een spoeddebat met Bos begin volgende week.
Bron

[ Bericht 21% gewijzigd door PietjePuk007 op 30-10-2009 13:45:16 (kermis) ]
  vrijdag 30 oktober 2009 @ 13:44:55 #44
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_74222527
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 09:22 schreef PietjePuk007 het volgende:
Ze hebben gewoon de arrogantie om niet eens een reden te geven voor de geheimhouding.
Dan zal ik je die reden wel even geven

Speech van de vice-minister-president, drs. G. Zalm, bij het afscheid van prof. mr. M. Scheltema als voorzitter van de WRR

Dames en heren, vanmiddag nemen we afscheid van de beul van dat gezelschap: Michiel Scheltema.

Waarbij ik meteen wil aantekenen, Michiel, dat je de meest beminnelijke beul bent die je je als regering kunt wensen.

  • Ten eerste: Michiel Scheltema is geen wetenschapper van de ivoren toren.
    Hij houdt niet van theorieën en modellen die tot dogma's worden. Michiel Scheltema zoekt juist steeds de wisselwerking tussen wetenschap, politiek en beleid.
  • Een tweede kenmerk van Michiel Scheltema is zijn gerichtheid op de langere termijn.
    Je noemde toen als bezwaar van de politiek dat ze zo veel aandacht heeft voor incidenten en zo weinig voor ­ zoals je dat noemde ­ `de lijn in het beleid'.
  • Een derde element dat ik kenmerkend vind voor Michiel Scheltema is zijn persoonlijke stijl.
    Hoe is die te typeren? Bedachtzaam. Genuanceerd. Een goed luisteraar. Beminnelijk.

    Maar ik hoop van harte dat we je ook in het debat over de publieke zaak zullen blijven ontmoeten.

    Want jouw enorme ervaring, jouw genuanceerde onderscheidingsvermogen en jouw `scherpe mildheid' zijn ons bijzonder lief geworden. Dank je wel voor alles, en we houden contact.

    Als dat niet de ideale doofpotbewaker is dan weet ik het ook niet

    http://www.nieuwsbank.nl/inp/2004/09/14/Q073.htm
  • pi_74266223
    Meeste 'bestuurders' van enig politiek allooi zijn geen knip voor de neus waard. Ongeacht welke stroming zij aanhangen.

    Met name het type "lulmachine" in het latijn genaamd: "Penipratica Meganica", is van het ergste soort. Het lijdt aan zelfbevrediging, waar het hoogtepunt meestal te laat eindigt.

    Met name als dit type in het kabinet komt, worden zijn bevangen door de ziekte die bekend staat onder de naam "Regeren is Mastruberen" ook bekend onder de latijnse naam "Mastritubatica Fysica Democratia Persona" met als bijverschijnsel dat regelt uit de hand loopt.

    van iex, ......
      maandag 2 november 2009 @ 17:46:44 #46
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_74321840
    Bankiers gaan op cursus

    AMSTERDAM - Topbestuurders en commissarissen van Nederlandse financiële instellingen laten zich vanaf komende februari bijspijkeren in hun vakgebied door docenten van de Duisenberg School of Finance. Een woordvoerder van de opleiding bevestigde maandag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

    Een commissie onder leiding van oud-bankier Cees Maas pleitte eerder dit jaar voor meer bijscholing voor topmannen en -vrouwen bij financiële instellingen. Deze zou hen in de toekomst kunnen behoeden voor fouten uit het verleden die hebben geleid tot de kredietcrisis. De banken zelf hebben de richtlijn opgenomen in hun eigen gedragscode.

    Tijdens de cursus, die twee keer 2,5 dagen duurt, komen verschillende onderwerpen zoals integriteit en het nemen van risico's aan bod. Per cursus (getiteld 'Bankers Course') kunnen vijftien deelnemers zich inschrijven. De woordvoerster wilde niet zeggen hoeveel topbestuurders zich al hebben ingeschreven voor de opleiding. (ANP)

    Zou Gerrit Zalm er ook aan deelnemen, en Dirk Scheringa? of Hans van Goor? Nout Wellink?

    http://www.parool.nl/paro(...)gaan-op-cursus.dhtml

    [ Bericht 3% gewijzigd door ikweethetookniet op 02-11-2009 17:56:22 ]
    pi_74334345
    Waarom nou weer 'Duisenberg School of Finance' alsof we geen universiteiten (EUR, VU, RUG (hoewel misschien meer macro-economie), Tilburg) hebben die op dat gebied veel sterker scoren. Er is mij nog niks bekend van wat die toko heeft voortgebracht.
      maandag 2 november 2009 @ 22:57:54 #48
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_74334701
    quote:
    Op maandag 2 november 2009 22:48 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Waarom nou weer 'Duisenberg School of Finance' ................
    Omdat de Duisenberg regeling in de lease affaire ook gunstig uitpakte voor hetzittende management
    en de burgers individueel via de rechter veel meer kregen

    Alles wat Duisenberg heet is gunstig voor het zittende schorum
    pi_74334808
    quote:
    Op maandag 2 november 2009 22:48 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Waarom nou weer 'Duisenberg School of Finance' alsof we geen universiteiten (EUR, VU, RUG (hoewel misschien meer macro-economie), Tilburg) hebben die op dat gebied veel sterker scoren. Er is mij nog niks bekend van wat die toko heeft voortgebracht.
    De EUR heeft natuurlijk wel pech dat het mensen als Wellink heeft voortgebracht (ik weet dat hij daar zn undergraduate niet heeft gedaan maar is er wel gepromoveerd)
    People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
    Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
    pi_74334937
    quote:
    Op maandag 2 november 2009 23:01 schreef sitting_elfling het volgende:
    De EUR heeft natuurlijk wel pech dat het mensen als Wellink heeft voortgebracht (ik weet dat hij daar zn undergraduate niet heeft gedaan maar is er wel gepromoveerd)
    Dat wordt natuurlijk weer ruimschoots goed gemaakt door Drs. P. Maar ik bedoel meer, waarom hier nou weer een aparte club voor in het leven is geroepen, beter is het als universiteiten gewoon onderling beter gaan samenwerken dan profiteert namelijk ook het reguliere onderwijs mee van de kennisuitwisseling.

    Neelie Kroes, Hans Wijers, Onno Ruding en niet te vergeten Jan Tinbergen, zijn trouwens bekende alumni van de economische faculteit van de EUR. Verder is er nog de Rotterdam School of Management, die een zeer goede MBA opleiding heeft (top 5 van Europa).
      dinsdag 3 november 2009 @ 12:53:56 #51
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_74346408
    Bankieren leer je op de Veluwe

    AMSTERDAM - Binnenkort zitten ze misschien wel samen in de schoolbanken: ABN Amrobaas Gerrit Zalm, ING-topman Jan Hommen en Aegonpreses Alex Wijnaendts. De verplichte bijscholing van topbankiers die begin volgend jaar begint, geschiedt in stijl, in een luxe resort op de Veluwe. En de blackberry mag aan blijven.

    Waar op de Veluwe de cursus wordt gegeven, wil de organiserende Duisenberg School of Finance niet kwijt. ''Dan ligt half Nederland voor de deur,'' zegt woordvoerder Judith Kohsiek. Of het inderdaad om een luxe ontspanningsoord gaat, laat ze ook in het midden. ''Luxe is een subjectief begrip.''

    Het bankiersexamen, wat minister Wouter Bos (Financiën) zo'n goed plan leek, heeft het niet gehaald. ''Cursisten schrijven ter afsluiting een essay over wat ze hebben opgestoken,'' legt Kohsiek uit. ''We streven naar een cultuurverandering, die laat zich niet vastleggen in een examen.''

    Dat het publiek denkt: 'Is dit het nou?' kan Kohsiek zich voorstellen. ''Maar wij zijn niet de bedenkers van de bankierscode.''

    http://www.parool.nl/paro(...)e-op-de-Veluwe.dhtml
    pi_74351486
    quote:
    Op dinsdag 3 november 2009 12:53 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Bankieren leer je op de Veluwe

    AMSTERDAM - Binnenkort zitten ze misschien wel samen in de schoolbanken: ABN Amrobaas Gerrit Zalm, ING-topman Jan Hommen en Aegonpreses Alex Wijnaendts. De verplichte bijscholing van topbankiers die begin volgend jaar begint, geschiedt in stijl, in een luxe resort op de Veluwe. En de blackberry mag aan blijven.

    Waar op de Veluwe de cursus wordt gegeven, wil de organiserende Duisenberg School of Finance niet kwijt. ''Dan ligt half Nederland voor de deur,'' zegt woordvoerder Judith Kohsiek. Of het inderdaad om een luxe ontspanningsoord gaat, laat ze ook in het midden. ''Luxe is een subjectief begrip.''

    Het bankiersexamen, wat minister Wouter Bos (Financiën) zo'n goed plan leek, heeft het niet gehaald. ''Cursisten schrijven ter afsluiting een essay over wat ze hebben opgestoken,'' legt Kohsiek uit. ''We streven naar een cultuurverandering, die laat zich niet vastleggen in een examen.''

    Dat het publiek denkt: 'Is dit het nou?' kan Kohsiek zich voorstellen. ''Maar wij zijn niet de bedenkers van de bankierscode.''

    http://www.parool.nl/paro(...)e-op-de-Veluwe.dhtml


    Dit is de eerste post van je die ik kan waarderen. Wat een kul. Ik hoop dat ik uitgenodigd wordt
    "Winners never quit, 'cause quitters never win"
    "Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
    pi_74419203
    Onderzoek naar voormalige top DSB uiterlijk eind van de maand

    Minister Wouter Bos van Financiën stuurt de bevindingen van een onderzoek naar het functioneren van de voormalige top van de failliete DSB Bank van Dirk Scheringa uiterlijk eind november naar de Tweede Kamer.

    Kritiek op onafhankelijkheid onderzoekscommissie

    De Tweede Kamer toonde zich kritisch over de samenstelling van de onderzoekscommissie. De commissie bestaat uit professor Michiel Scheltema als voorzitter, en de leden professor Edgar du Perron, professor Kees Koedijk en registeraccountant Leo Graafsma. Enkele commissieleden zouden banden hebben met mensen waarop het onderzoek naar de ondergang van DSB Bank gericht is.

    Bos zegde hierop toe dat hij de onafhankelijkheid van de commissieleden nogmaals gaat onderzoeken.

    Wat raar zeg na deze post Gerrit Zalm - schuldige #1?

    http://www.fd.nl/artikel/(...)uiterlijk-eind-maand

    Nou Gerrit en Ed nog drie weekjes wachten en dan buro leegmaken
      maandag 9 november 2009 @ 19:10:18 #54
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_74549523
    Onderzoek DSB 1 februari klaar

    Het onafhankelijke onderzoek naar de neergang van DSB Bank en de rol van de
    toezichthouders kan op z'n vroegst 1 februari 2010 worden afgerond. Dat zei minister Wouter Bos (Financiën) donderdag duidelijk tijdens een debat in de Tweede Kamer over het faillissement van DSB. De Kamer zag de resultaten liever al voor Kerst maar dat is in de ogen van Bos niet realistisch. De commissie, onder leiding van professor Michiel Scheltema, onderzoekt de gang van zaken bij DSB, het optreden van (oud-)bestuurders van de bank en de handelwijze van de toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    http://www.fiscalert.nl/2(...)1_februari_klaar.php
      woensdag 27 januari 2010 @ 18:32:03 #55
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
      woensdag 3 februari 2010 @ 12:47:42 #56
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77586936
    Nog geen duidelijkheid voor Zalm
    DEN HAAG - Minister Wouter Bos van Financiën hoopt dat professor Michiel Scheltema deze week kan laten weten wanneer het onderzoek naar Gerrit Zalm en andere oud-bestuurders en commissarissen van de DSB Bank klaar is.

    Dat onderzoek was eerder door Bos voor het einde van januari beloofd. Toezichthouders De Nederlandsche Bank en AFM hebben opnieuw gekeken naar het handelen van oud-DSB-kopstukken als Gerrit Zalm, Robin Linschoten en Ed Nijpels.

    Scheltema is bezig het onderzoek van DNB en AFM nog eens te toetsen. Oud-D66-staatssecretaris Scheltema doet daarnaast nog een algemeen onderzoek naar de val van DSB.

    Bos zei dinsdag bij RTLZ dat hij inhoudelijk nog geen kennis heeft van het onderzoek. „Ik wil er nu niet bij betrokken zijn. Dat hoort ook niet. Scheltema hoort onbelast en onafhankelijk zijn werk te kunnen doen.”


    http://www.telegraaf.nl/b(...)or_Zalm__.html?p=3,2

    even geduld dus nog
    pi_77587007
    Ze zijn denk ik nog bezig met het uitwerken van de lange lijst van Zalms successen bij DSB en daar voor, Zalm zal na dit rapport nog steviger in het zadel zitten dan er voor is mijn inschatting.
      woensdag 3 februari 2010 @ 12:53:42 #58
    177053 Klopkoek
    Regressief links
    pi_77587141
    Treurig ben je ook. Je blijft die faler maar verdedigen.

    Doe die oogkleppen eens af. Nu ook weer met de verhoren van Groenink. Daar vertelde hij dat hij uit liet zoeken of je TCI kon negeren en kon weigeren het op de agenda te zetten... dat kon dus niet door wetswijzigingen naar aanleiding van de code Tabaksblat. En wie was toen minister?....
    Deuger & Gutmensch
    "Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
      woensdag 3 februari 2010 @ 12:54:12 #59
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77587165
    quote:
    Op woensdag 3 februari 2010 12:49 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Ze zijn denk ik nog bezig met het uitwerken van de lange lijst van Zalms successen bij DSB en daar voor, Zalm zal na dit rapport nog steviger in het zadel zitten dan er voor is mijn inschatting.
    Dat staat haaks op de boetes van de AFM wat jij nu zegt

    DSB krijgt nog twee boetes van AFM
    pi_77587231
    Wat mij betreft moeten zowel Zalm als Wellink het veld ruimen. Het vertrouwen is weg. Begrijp sowieso niet dat Zalm niet op non-actief is gesteld. Het is een rommeltje!
    "If you see someone without a smile, give them one of yours.”
    pi_77587301
    quote:
    Op woensdag 3 februari 2010 12:54 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    Dat staat haaks op de boetes van de AFM wat jij nu zegt

    DSB krijgt nog twee boetes van AFM
    Zoals ik je al 90000 keer heb uitgelegd is het niet mogelijk om te verwachten van Zalm dat hij ineens een goede bedrijf van DSB maakten, sterker nog, het is de vraag of zoiets niet op het pad ligt van de CEO en niet van de CFO.
      woensdag 3 februari 2010 @ 12:59:28 #62
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77587395
    quote:
    Op woensdag 3 februari 2010 12:57 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]

    Zoals ik je al 90000 keer heb uitgelegd is het niet mogelijk om te verwachten van Zalm dat hij ineens een goede bedrijf van DSB maakten, sterker nog, het is de vraag of zoiets niet op het pad ligt van de CEO en niet van de CFO.
    Moet wel een hele grote shock voor je zijn als die faalhaas eruitgeschopt wordt he

    Gelukkig kan Zalm dan altijd nog op jouw steun rekenen
    pi_77587426
    quote:
    Op woensdag 3 februari 2010 12:53 schreef Klopkoek het volgende:
    Daar vertelde hij dat hij uit liet zoeken of je TCI kon negeren en kon weigeren het op de agenda te zetten... dat kon dus niet door wetswijzigingen naar aanleiding van de code Tabaksblat. En wie was toen minister?....
    Oh, dat vind ik juist buitengewoon goed. Aandeelhouders zijn de eigenaren in het bedrijf en dus hoort daar inspraak bij, als het bestuur volledige macht wil dan moeten ze gewoon 50 % + 1 aandeel kopen en dan zijn ze overal vanaf.
      woensdag 3 februari 2010 @ 13:03:49 #64
    177053 Klopkoek
    Regressief links
    pi_77587575
    Zalm en de euro... nog zo'n successtory... aan de hoogste boom met die man. Het moet de Herbert Hoover worden van deze tijd...
    Deuger & Gutmensch
    "Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
      vrijdag 5 februari 2010 @ 21:44:34 #65
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77685436
    Volgende week meer duidelijkheid over DSB-onderzoek

    Minister Wouter Bos (Financiën) hoopt volgende week de Tweede Kamer te kunnen melden hoe het ervoor staat met het onderzoek naar het functioneren van oud-bestuurders en commissarissen van DSB Bank, onder wie Gerrit Zalm.

    Daar is door de toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) naar gekeken. Dat onderzoek is klaar. De resultaten worden niet gepubliceerd, maar professor Michiel Scheltema gaat als onafhankelijke deskundige beoordelen of de toezichthouders hun werk goed gedaan hebben.

    Zalm, maar ook Ed Nijpels en Robin Linschoten blijven daardoor nog in onzekerheid over hun toekomst in de financiële sector.

    Complexe dossiers
    Bos zei vrijdag na afloop van de ministerraad dat Scheltema de dossiers inmiddels in bezit heeft en hem volgende week laat weten hoe lang hij nodig heeft. Bos had eerder aangekondigd dat het onderzoek naar de DSB-bestuurders in januari zou zijn afgerond. De bewindsman maakte duidelijk dat de zaken blijkbaar complexer zijn dan vooraf gedacht.

    'Ik heb geleerd dat je je niet moet bemoeien met een onafhankelijke commissie', zei Bos, met een knipoog naar de kabinetscrisis die ontstond na de pubnlicatie van het rapport van de commissie Davids over de politieke steun van het kabinet over de oorlog tegen Irak

    http://www.fd.nl/artikel/(...)jkheid-dsb-onderzoek
      vrijdag 5 februari 2010 @ 21:51:58 #66
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77685743
    Bos wil grenzen wet opzoeken met DSB-onderzoek

    DEN HAAG - Minister Wouter Bos (Financiën) is bereid de grenzen van de wet op te zoeken om Kamerleden zo goed mogelijk te informeren over een onderzoek naar de DSB-affaire. Dat zei hij dinsdag in antwoord op Kamervragen van VVD-Kamerlid Frans Weekers.

    Weekers vreest dat gespreksverslagen van de commissie-Scheltema, die onderzoek doet naar de val van DSB, geheim blijven en dat Kamerleden alleen inzage krijgen in de conclusies van de commissie. Dat vindt hij niet acceptabel. Hij wil dat Bos met voorzitter Michiel Scheltema gaat praten om ervoor te zorgen dat parlementsleden dezelfde documenten krijgen als het ministerie van Financiën.

    Bos zegde de Kamer toe met de commissie te gaan praten over de kwestie. De minister begrijpt dat het voor de Kamer niet acceptabel is alleen de conclusies van het onderzoek te krijgen en niet de aanleiding voor die conclusies. Wel stelde Bos dat hij zich aan de Wet Financieel Toezicht moet houden. ''Maar ik ben bereid de grenzen van de wet op te zoeken.'' (ANP)

    http://www.ad.nl/ad/nl/18(...)-DSB-onderzoek.dhtml
    pi_77692158
    Ik vraag me wel af waarom de conclusies van het onderzoek naar Zalm steeds uitgesteld worden.
    Definitely not CIA
      zaterdag 6 februari 2010 @ 17:15:02 #68
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77706997
    quote:
    Op zaterdag 6 februari 2010 01:11 schreef capricia het volgende:
    Ik vraag me wel af waarom de conclusies van het onderzoek naar Zalm steeds uitgesteld worden.
    Volgens Bolkesteijn: Ze zijn denk ik nog bezig met het uitwerken van de lange lijst van Zalms successen bij DSB en daar voor, Zalm zal na dit rapport nog steviger in het zadel zitten dan er voor is mijn inschatting.

    Nu weer terug naar de realiteit
    Ze willen gewoon de kool en de geit sparen dus geen nieuwe man bij ABN AMRO en Zalm dus weg. Maar poldermodel dus Zalm had het beter gedaan met de kennis van nu en blijft zitten. Rapport daarentegen is glashelder Zalm = onbekwaam en een hopeloos geval en moet zo snel mogelijk aan de kant
    Oplossing is????? niet te vinden dus rekken maar
    pi_77707765
    Zalm onbekwaam? Ik denk dat je positief of negatief over Zalm kunt denken maar niet dat hij onbekwaam zou zijn als baas van ABN-Amro.
      zaterdag 6 februari 2010 @ 22:17:20 #70
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77716249
    quote:
    Op zaterdag 6 februari 2010 17:44 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Zalm onbekwaam? Ik denk dat je positief of negatief over Zalm kunt denken maar niet dat hij onbekwaam zou zijn als baas van ABN-Amro.
    zelfs Groenink was onbekwaam Zalm is ambtenaar geweest en das helemaal een voorbode van succes
    En over zijn successen als bankier bij DSB raken we ook niet uitgepraat hier
    Het wachten is op rapport van de commissie en wat later de bevindingen van Rutger de curator van DSB over de oorzaak van de ondergang van DSB
    Ik denk niet dat er in staat dat Zalm een heldenrol heeft gespeeld maar desondanks buiten zijn schuld DSB failliet ging
    Als topman van ABN AMRO was hij ook al failliet geweest als de staat er niet eindeloos miljarden had ingepompt
    Dus succes van Zalm Ik zie ze niet en feitelijk zijn ze er ook niet

    Op een goed geloof en een kurkenziel kan je drijven dus slaap zacht Bolkesteijn
      Moderator maandag 8 februari 2010 @ 19:14:44 #71
    236264 crew  capricia
    pi_77779576
    quote:
    Op zaterdag 6 februari 2010 17:15 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    Volgens Bolkesteijn: Ze zijn denk ik nog bezig met het uitwerken van de lange lijst van Zalms successen bij DSB en daar voor, Zalm zal na dit rapport nog steviger in het zadel zitten dan er voor is mijn inschatting.

    Nu weer terug naar de realiteit
    Ze willen gewoon de kool en de geit sparen dus geen nieuwe man bij ABN AMRO en Zalm dus weg. Maar poldermodel dus Zalm had het beter gedaan met de kennis van nu en blijft zitten. Rapport daarentegen is glashelder Zalm = onbekwaam en een hopeloos geval en moet zo snel mogelijk aan de kant
    Oplossing is????? niet te vinden dus rekken maar
    Toch blijft het wel vreemd dat eindrapport zolang uitblijft. Ik vraag me af of ze een officiele reden gegeven hebben.
    Ik denk in eerste instantie dat we de onderzoekers wel full credits moeten geven, en dat ze het onderzoek serieus aanpakken. Misschien dat dat de reden is dat het nog niet af is.
    Pas als er conclusies er zijn, kan ik mijn oordeel vellen over wat ik er van vind.
    Tot nu toe heb ik te weinig inhoudelijke informatie over de rol van Zalm.
    Hij krijgt van mij het voordeel van de twijfel. Maar ik ben wel heel benieuwd wat er uit gaat komen.
    Definitely not CIA
      dinsdag 9 februari 2010 @ 16:26:22 #72
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77812382
    En weer vertraging Het is echt niet te geloven

    Onderzoek naar ondergang DSB later klaar

    Het onderzoek naar de ondergang van DSB Bank zal niet, zoals de bedoeling was, in februari gereed zijn. Dat heeft een woordvoerder van de onderzoekscommissie onder leiding van professor Michiel Scheltema dinsdag gezegd.

    Naar verwachting volgende week kan Scheltema melden hoe lang hij nog nodig heeft . Momenteel is de commissie nog druk met het spreken van betrokkenen.

    Scheltema doet op verzoek van minister Wouter Bos (Financiën) onderzoek naar het faillissement van DSB. Hij toetst daarnaast ook of de toezichthouders De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten goed hebben gekeken naar de rol van (oud-)bestuurders van DSB die nog actief zijn in de financiële sector. Het gaat dan onder andere om Gerrit Zalm, huidig topman van ABN Amro.

    Bos meldde dinsdag de Tweede Kamer dat Scheltema binnen een week laat weten hoe lang hij nodig heeft voor die toets. Bos had eerder gemeld dat dat oordeel er in januari zou zijn

    http://www.telegraaf.nl/d(...)_klaar__.html?p=16,1
      dinsdag 9 februari 2010 @ 16:41:29 #73
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77812962
    En we hebben de werkelijke reden achterhaald

    3 maart gemeenteraadsverkiezingen

    Op 3 maart 2010 worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Waarschijnlijk bent u net als vele politieke partijen, gemeenten en griffies druk bezig met de voorbereiding

    http://ww.gemeenteraad2010.nl/

    Drie weken rekken en de VVD wordt gespaard voor alle blunders van Zalm
      Moderator dinsdag 9 februari 2010 @ 16:44:41 #74
    236264 crew  capricia
    pi_77813082
    En toch blijf ik wel nieuwsgierig naar de inhoud van het rapport. Het rapport gaat trouwens toch niet specifiek over Zalm? Maar meer over de DSB, toch?
    Definitely not CIA
      dinsdag 9 februari 2010 @ 16:58:25 #75
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77813632
    quote:
    Op dinsdag 9 februari 2010 16:44 schreef capricia het volgende:
    En toch blijf ik wel nieuwsgierig naar de inhoud van het rapport. Het rapport gaat trouwens toch niet specifiek over Zalm? Maar meer over de DSB, toch?
    dat had jekunnen lezen in deze link

    http://www.fd.nl/artikel/(...)jkheid-dsb-onderzoek
    quote:
    Minister Wouter Bos (Financiën) hoopt volgende week de Tweede Kamer te kunnen melden hoe het ervoor staat met het onderzoek naar het functioneren van oud-bestuurders en commissarissen van DSB Bank, onder wie Gerrit Zalm.

    Daar is door de toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) naar gekeken. Dat onderzoek is klaar. De resultaten worden niet gepubliceerd, maar professor Michiel Scheltema gaat als onafhankelijke deskundige beoordelen of de toezichthouders hun werk goed gedaan hebben.

    Zalm, maar ook Ed Nijpels en Robin Linschoten blijven daardoor nog in onzekerheid over hun toekomst in de financiële sector
    Onderzoek is dus allang klaar en de conclusies ook alleen vallen die een beetje tegen

    en het gaat dus wel specifiek over Zalm en Nijpels en de zijnen
      Moderator dinsdag 9 februari 2010 @ 17:12:30 #76
    236264 crew  capricia
    pi_77814120
    Waarom worden de resultaten van de afgeronde onderzoek NIET gepubliceerd?
    Zijn het staatsgeheimen ofzo omdat het DNB en AFM betreft?

    Lijkt me dat hier de wet "openbaarheid bestuur" wel op zijn plek is...
    Definitely not CIA
      dinsdag 9 februari 2010 @ 17:18:00 #77
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_77814340
    AFM is uitgezonderd als bestuursorgaan in de WOB dus kansloos en bovendien beschouwen zij het rapport als beleidsmateriaal en dat moet geheim blijven
      Moderator dinsdag 9 februari 2010 @ 17:54:32 #78
    236264 crew  capricia
    pi_77815595
    quote:
    Op dinsdag 9 februari 2010 17:18 schreef ikweethetookniet het volgende:
    AFM is uitgezonderd als bestuursorgaan in de WOB dus kansloos en bovendien beschouwen zij het rapport als beleidsmateriaal en dat moet geheim blijven
    Dus uit die hoek valt geen info te verwachten...afwachten dus op dat andere rapport.
    Definitely not CIA
    pi_77840832
    AFM vindt fouten in koopsompolis DSB

    De inmiddels failliete DSB Bank heeft veel overtredingen begaan bij de verkoop van verzekeringen in combinatie met een consumptieve lening, constateerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    De AFM heeft 27 veelal willekeurige dossiers onderzocht en geconstateerd dat in geen enkel geval de advisering volledig in orde was.

    De verzekeringen, die in twee derde van de gevallen in de vorm van een koopsom (betaling van alle premie in een keer) werden geregeld, leidden in de loop van vorig jaar tot veel commotie omdat bleek dat DSB er enorm aan verdiende. De negatieve publiciteit leidde tot zoveel onrust dat in het najaar spaarders begonnen weg te lopen.

    Onderzoek

    De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is sinds vorig jaar zomer bezig met het onderzoek, maar kon er tot nu toe niets over naar buiten brengen, behalve dan dat er 'onderzoeken liepen'. De toezichthouder heeft DSB een boete van euro 24.000 opgelegd voor de overtredingen. Die moet worden betaald uit de boedel van de failliete bank.

    DSB Bank verkocht op grote schaal samen met een krediet polissen die uitkeren bij overlijden, ongeval, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Daarbij keken de verkopers in veel gevallen niet of onvoldoende of de klant deze verzekering wel nodig had, bijvoorbeeld omdat er al elders verzekeringen liepen of omdat er genoeg spaargeld was om als buffers te dienen. Ook over hoogte en looptijd van menige polis heeft de DSB-verkoper onvoldoende informatie ingewonnen, aldus de AFM.

    Boete

    De AFM heeft gisteren ook een boete van euro 4000 uitgedeeld wegens overcreditering, een ander speerpunt in de kritiek op DSB. De toezichthouder kon bij zes dossiers aantonen dat DSB zonder voldoende motivering een hogere hypotheek verstrekte dan volgens de landelijke normen is toegestaan.

    De AFM onderzocht 34 gevallen. Een woordvoerder stelt dat de overige 28 dossiers niet per se in orde zijn. De toezichthouder vond het niet nodig om zich op meer dan zes zaken uit te diepen, omdat dat voor de hoogte van de boete geen verschil zou maken. De AFM maakte de boete niet eerder openbaar omdat de bezwaartermijn nog liep

    http://www.fd.nl/artikel/(...)ten-koopsompolis-dsb

    [bolkesteijnmodus] En weer een succes voor Zalm dat ze in zijn lijstje mogen bijschrijven [\bolkesteijmodus]
    pi_77865981
    VVD-coryfee Ed Nijpels heeft als commissaris van de DSB grote steken laten vallen.

    Dat blijkt uit een door De Nederlandsche Bank (DNB) gestuurde brief, waarop harde kritiek werd geuit op het functioneren van de raad van commissarissen van de DSB. RTL Z publiceerde vandaag passages uit de brief op zijn website.

    Nijpels, door critici ook wel gezien als een 'baantjesstapelaar die graag op recepties verschijnt met een glas champagne', is door de brief in een lastig parket gebracht.


    Het onderzoek ligt nu bij de jurist Michiel Scheltema, die er een onafhankelijk oordeel over moet geven voordat de resultaten naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Hierin moet ook de rol van DSB-topmannen en VVD'ers Gerrit Zalm en Robin Linschoten naar voren komen.

    Nijpels faalde als DSB-commissaris

    Pikante brief
    Dat blijkt uit een brief van DNB aan DSB Bank die in handen is van RTL-Z. De brief is pikant, want er loopt nog een onderzoek naar het optreden van Nijpels. Als de uitkomst van dat onderzoek daartoe aanleiding geeft, zei Nijpels al eerder, dan legt hij zijn huidige functie van voorzitter bij pensioenfonds ABP neer

    http://www.rtl.nl/(/finan(...)mmissarissen_DSB.xml
    pi_78087648
    DSB-onderzoek naar voormalige top komt in zeven delen

    AMSTERDAM - De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben hun onderzoeken naar het functioneren van voormalige bestuurders en commissarissen van DSB Bank nog niet afgerond. Van de zeven onderzoeken is er pas één klaar.

    Dat heeft de jurist Michiel Scheltema, die de onderzoeken van DNB en AFM moet beoordelen, dinsdag aan minister Bos van Financiën gemeld. Scheltema bericht Bos dat hij rond 25 februari zijn eindoordeel over het eerste onderzoek zal geven. Over wie dat onderzoek gaat, blijft voorlopig geheim.

    Het is zelfs niet duidelijk wie de zeven onderzochte oud-DSB’ers zijn. Onder hen zijn zeker oud-minister Zalm en oud-VVD-leider Nijpels. Andere namen die genoemd worden zijn voormalig financieel directeur Frank de Grave, bestuursvoorzitter Dirk Scheringa en diens rechterhand Hans van Goor.

    http://www.volkskrant.nl/(...)_komt_in_zeven_delen

    En zo blijft de beerput wel dicht ja
    [Bolkesteijnmodusaan] zalm successen zijn zo omvangrijk dat vat je niet zomaar in korte tijd in een deeltje samen [/Bolkesteijnmodusweeruit]
    pi_78087662
    Onderzoek DSB Bank pas in april klaar

    Het onderzoeksrapport van de commissie Scheltema naar de ondergang van DSB Bank zal naar verwachting pas in april dit jaar klaar zijn.

    Dat blijkt uit een brief van commissie-voorzitter Scheltema aan minister Bos van Financiën, die dinsdag 16 februari is vrij gegeven.

    De onafhankelijke onderzoekscommissie moet de rol van diverse betrokkenen bij het faillissement van Dirk Scheringa's DSB Bank, in oktober 2009, beoordelen. De positie van DSB-bestuurders en commissarissen, waaronder Dirk Scheringa, Gerrit Zalm, Ed Nijpels en Robin Linschoten, komt aan de orde. Maar ook de handelswijze van minister Bos en toezichthouder De Nederlandsche Bank.

    Oorspronkelijk had de onderzoekscommissie haar rapport begin februari klaar moeten hebben. Maar er is nog materiaal waarvan de commissie gebruik wil maken, dat nog niet beschikbaar is, aldus voorzitter Scheltema. "Dat geldt onder meer stukken die zijn verzameld in het kader van het onderzoek van de toezichthouders naar voormalige bestuurders en commissarissen van DSB die nu nog een beleidsbepalende functie in de financiële sector bekleden."

    Belangrijk informatie
    Voor de Tweede Kamer weegt vooral de spoedige beoordeling van oud-DSB bestuurder Gerrit Zalm en voormalig DSB-commissaris Ed Nijpels zwaar. Zalm is topman van ABN Amro en Nijpels is voorzitter van pensioenfonds ABP.

    Scheltema geeft in zijn brief aan minister Bos ook aan dat de curatoren van DSB Bank nog gegevens bekend zullen maken die voor de commissie van groot belang zijn. Ook wil de commissie nog persoonlijke gesprekken voeren, waarvan de laatste voor begin maart zijn voorzien.

    "Alles overziende meent de commissie dat zij in april haar rapport aan u kan aanbieden", aldus Scheltema

    http://www.z24.nl/bedrijv(...)_in_april_klaar.html

    En het is gelukt Ze hebben Zalm over de gemeenteraadsverkiezingen heen weten te tillen
    pi_78087672
    Hier alvast een overzicht van de vragen die beantwoord moeten worden

    http://www.minfin.nl/Actu(...)n_onderzoek_DSB_Bank
      woensdag 17 februari 2010 @ 06:30:55 #84
    11043 TheFrankey
    Ja. Dat zeg jij wel....
    pi_78087682
    mijn inziens wou zalm het verbeteren.
    Boef!
    pi_78087883
    Die vent is zo glad als een aal en komt altijd overal mee weg.

    Zo'n genie is het niet, met al zijn debiele acties waar het Nederlandse volk al voor krom heeft moeten liggen. Ze moeten nou maar eens een andere econoom vinden waar ze naartoe rennen met hun probleempjes.
    pi_78180561
    Het verbaast mij niet dat een eventuele uitkomst pas na de gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt wordt.
    Definitely not CIA
    pi_78184173
    quote:
    Op woensdag 17 februari 2010 07:21 schreef VanLotje het volgende:
    Die vent is zo glad als een aal en komt altijd overal mee weg.
    Dat valt wel mee, ik begrijp altijd uit diverse bronnen (onder andere mensen die met hem samen hebben gewerkt) dat Zalm een betrouwbare, integere man is die met beide voeten op de grond staat. Dat hij voor DSB heeft gewerkt doet daar natuurlijk niks aan af. Zalm heeft zelfs ooit een uitgelegd dat DSB in een behoefte naar leningen op de markt voorziet, en daar heeft hij natuurlijk zeker een punt. De klanten van DSB zijn zelf in die producten gestapt en vaak ging men naar DSB omdat andere banken 'lastig' waren.
    quote:
    Zo'n genie is het niet, met al zijn debiele acties waar het Nederlandse volk al voor krom heeft moeten liggen.
    Zoals? Het Nederlandse volk moet vooral krom liggen voor die gigantische overheid die we er op nahouden. In dat opzicht heb ik ook wel een beetje kritiek op Zalm, hij sprak ooit zijn sympathie uit voor de Oostenrijkse economisch school, tot op heden heb ik daar in zijn politieke standpunten nooit wat van teruggezien.
    quote:
    Ze moeten nou maar eens een andere econoom vinden waar ze naartoe rennen met hun probleempjes.
    Goed idee.
    pi_78184234
    quote:
    Op woensdag 17 februari 2010 06:22 schreef ikweethetookniet het volgende:
    n het is gelukt Ze hebben Zalm over de gemeenteraadsverkiezingen heen weten te tillen
    Je ziet weer allerlei spoken. Waarom precies zou een onderzoek naar een CFO/CEO van DSB/ABN-Amro verband houden met de gemeenteraadsverkiezingen?
      vrijdag 19 februari 2010 @ 15:02:14 #89
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78185829
    quote:
    Op vrijdag 19 februari 2010 14:19 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Je ziet weer allerlei spoken. Waarom precies zou een onderzoek naar een CFO/CEO van DSB/ABN-Amro verband houden met de gemeenteraadsverkiezingen?
    Nou misschien is het niet zo handig voor de VVD als Zalm tot zijn sokken wordt afgebrandt ivm zijn DSB verleden en dan als VVD een sterk verhaal houden over goede bestuurders en integriteit lijkt me nogal ongeloofwaardig
    pi_78185874
    quote:
    Op vrijdag 19 februari 2010 15:02 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Nou misschien is het niet zo handig voor de VVD als Zalm tot zijn sokken wordt afgebrandt ivm zijn DSB verleden en dan als VVD een sterk verhaal houden over goede bestuurders en integriteit lijkt me nogal ongeloofwaardig
    En je denkt dat een CDA-PvdA-CU kabinet zich daar mee bezig gaat houden? Ojee, Mark is zo'n aardige jongen, laten we zijn VVD maar niet beschadigen...
      vrijdag 19 februari 2010 @ 15:06:19 #91
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78185993
    quote:
    Op vrijdag 19 februari 2010 15:03 schreef Bolkesteijn het volgende:
    En je denkt dat een CDA-PvdA-CU kabinet zich daar mee bezig gaat houden?
    want dan kan Bos laten zien dat hij een rechte rug heeft en geen knoeiers in de top duldt
    En het CDA kan Bos dan huichelachtig gaan steunen en allebei dus zieltjes winnen bij de gemeenteraadsverkiezingen
    pi_78186113
    quote:
    Op vrijdag 19 februari 2010 15:06 schreef ikweethetookniet het volgende:
    want dan kan Bos laten zien dat hij een rechte rug heeft en geen knoeiers in de top duldt
    Dan breng je toch juist voor de verkiezingen een rapport uit. Je zit weer te raaskallen.
    pi_78186163
    Nu je begint over de VVD en gemeenteraadsverkiezingen, mijn stem gaat erna uitgebrek aan beter. Het is de enige standvastige partij die echte plannen heeft voor een kleinere overheid en bezuinigingen(inplaats van belastingverhogingen), of ze ze waar gaan maken is een tweede.
      vrijdag 19 februari 2010 @ 15:24:40 #94
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78186731
    quote:
    Op vrijdag 19 februari 2010 15:09 schreef Bolkesteijn het volgende:Dan breng je toch juist voor de verkiezingen een rapport uit. Je zit weer te raaskallen.
    De werkelijkheid ligt iets genuanceerder dan jij denkt

    Als Zalm afgeslacht wordt publiekelijk voor de verkiezingen dan gaat hij in de aanval tegen Wellink CDA dat die alles wist en dan gaat de echte beerput open
    Dus is er een compromis gesloten beerput iig dicht tot na de verkiezingen en het liefst zo lang mogelijk erna
    pi_78187255
    Er zijn hooguit 3 kiezers die Wellink met het CDA associëren.
      vrijdag 19 februari 2010 @ 17:24:56 #96
    177053 Klopkoek
    Regressief links
    pi_78191372
    Tering, Bolkesteijn weer met z'n fabeltje dat de belastingen hier relatief zo hoog zijn.
    Deuger & Gutmensch
    "Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
    pi_78191433
    quote:
    Op vrijdag 19 februari 2010 17:24 schreef Klopkoek het volgende:
    Tering, Bolkesteijn weer met z'n fabeltje dat de belastingen hier relatief zo hoog zijn.
    Relatief hoog? Absoluut hoog. Het is volstrekt irrelevant dat de belastingen in Zweden nog hoger zijn. Het gaat mij om het absolute niveau, niet het niveau in relatie tot andere landen.
      vrijdag 19 februari 2010 @ 17:58:52 #98
    177053 Klopkoek
    Regressief links
    pi_78192483
    Dan vind je de belastingen in de VS vast ook te hoog. Elke belasting is volgens jou te hoog. Of hangt dat ook weer af van 'Het Nieuwe Systeem' wat je aan hangt? Dat in het nieuwe systeem van jou opeens wel belastingen gerechtvaardigd zijn? Het zou zo maar kunnen. Waarbij we dan natuurlijk niet de mensen gaan belasten die het geld verdienen maar jan modaal.

    De wereld is verziekt door lui zoals jullie. In de VS betaalt dankzij de roofriddersmentaliteit de laagste 50% geen belasting meer. Totaal krankzinnig. Wat dan de conservatieven weer aangrijpen om te zeggen dat er veel te veel wordt gedeniveleerd (die draaien de boel om). Het komt niet meer goed met het westen, zo veel is zeker.
    Deuger & Gutmensch
    "Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
      vrijdag 19 februari 2010 @ 18:07:36 #99
    177053 Klopkoek
    Regressief links
    pi_78192737
    En nog iets. In de VS bezit de top 8% tegenwoordig 50% van het inkomen. Inkomen, dus nog niet eens vermogen.

    Tegelijkertijd betaalt dus de onderste 45% geen belastingen meer anders dan premies.

    Ik noem dit feodalisme. Jij gaat er van kwijlen.
    Deuger & Gutmensch
    "Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
    pi_78242710
    quote:
    Op vrijdag 19 februari 2010 14:18 schreef Bolkesteijn het volgende:

    Zoals? Het Nederlandse volk moet vooral krom liggen voor die gigantische overheid die we er op nahouden. In dat opzicht heb ik ook wel een beetje kritiek op Zalm, hij sprak ooit zijn sympathie uit voor de Oostenrijkse economisch school, tot op heden heb ik daar in zijn politieke standpunten nooit wat van teruggezien.
    Maar goed in de praktijk was hij wel de perfecte 'Oostenrijker'. Hij verleende namelijk steun aan een falend bedrijf en had daar geen scrupules bij. Immers, failliet gaan is toch goed voor de economie? Dan kunnen anderen die markt weer veroveren. (Dat is althans de redenering van iemand als Peter Schiff).

    En de overheid inlichten over malafide praktijken? Nee dat hoeft ook niet, vrije marktwerking immers en wat kan mij het wat schelen dat ik veel geld verdien bij een bedrijf dat binnenkort failliet gaat?

    Eigenlijk was Bos dan veel stricter 'in de Oostenrijkse leer' toen hij DSB weigerde steun te geven.
      maandag 22 februari 2010 @ 08:24:49 #101
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78292934
    Oud-DSB-kopstuk Gerrit Zalm kan gewoon aanblijven als topman van ABN Amro

    Dat meldt de Telegeaaf op basis van bronnen rondom de commissie Scheltema.

    Het rapport van de commissie bevat niet voldoende belastend materiaal waardoor Zalm automatisch het veld zou moeten ruimen.

    Dat ligt anders bij VVD-politicus Ed Nijpels, meldt de krant. Die stapte vrijdag op als voorzitter van ambtenarenpensioenfonds ABP. Maar waar Nijpels de consequenties trok is dat volgens 'nauw betrokkenen' bij de commissie niet noodzakelijk voor Zalm.

    http://www.ad.nl/ad/nl/18(...)m-gaat-vrijuit.dhtml

    Doofpot zit weer dicht
    pi_78297643
    Kijk eens aan, goed nieuws. Van een doofpot is echt geen sprake ikweethetookniet, Zalm heeft prima gefunctioneerd als CFO. Jij vindt gewoon dat hij moet hangen omdat je dat als enige optie ziet voor iedereen die ooit wat met DSB te maken heeft gehad.
      maandag 22 februari 2010 @ 12:30:27 #103
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78299038
    Zalm treft geen blaam als DSB'er

    Oud-minister Gerrit Zalm kan aanblijven als topman van staatsbank ABN Amro/Fortis, menen ingewijden. Hij was te kort bij DSB aan het werk om hem verantwoordelijk te houden voor de vele misstanden.

    http://www.telegraaf.nl/b(...)DSB_er__.html?p=26,1

    Even een paar reacties op het telegraaf artikel

    Hoezo te kort in dienst? Neem een voorbeeld aan De Grave, die pakte meteen z'n biezen en trok aan de bel. Zalm dus niet en daarom net zo hard schuldig. Schandalige conclusie.

    Zeer opmerkelijk. Zalm maakte deel uit van de Raad van Bestuur en Nijpels van de Raad van Commissarissen. Met andere worden: Zalm maakte onderdeel uit van het DAGELIJKS bestuur terwijl Nijpels op afstand de Raad van Bestuur op hoofdlijnen aanstuurde. Wie kan het mij dan uitleggen dat Zalm geen verwijt kan worden gemaakt (die zat er met zijn neus bovenop) en Nijpels wel. Nog gekker is dat Frank de Grave WEL binnen enkele maanden zag en meldde dat er iets grondig mis was binnen DSB.

    ONGELOOFELIJK !!!!! IK weet uit zeer betrouwbare bronnen dat meneertje zelfs zeer actief was met productontwikeling. (150 % van de executiewaarde) Echt een schande dat deze man weer ontsnapt !!!!!!!Wij lijken wel een bananen republiek.

    zalm is een van de grootste viespeuken op deze aartbol misselijk wort ik als ik zijn smoel zie

    Schande als dat de uitkomst zou zijn. Zalm wist al vóór hij naar de DSB ging, dat het fout zat bij die bank. Hij had er nooit naar toe moeten gaan. En als hij zijn mond open had gedaan zoals De Grave, dan was hij door Scheringa eruit gezet. Dus hield Zalm zich koest. En nu wordt hij nog gedekt ook door de politiek.
    pi_78299086
    Boehoe Misschien moet je die bronnen bij de commissie melden, dan kunnen ze natuurlijk nog van inzicht veranderen.
      maandag 22 februari 2010 @ 12:36:29 #105
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78299218
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 12:31 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Boehoe Misschien moet je die bronnen bij de commissie melden, dan kunnen ze natuurlijk nog van inzicht veranderen.
    Misschien moet jij ff de commissie bellen waar die lange lijst van Zalm zijn successen blijft
    pi_78299312
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 12:36 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    Misschien moet jij ff de commissie bellen waar die lange lijst van Zalm zijn successen blijft
    Het rapport van de commissie moet nog uitkomen, wacht geduldig af. Desalniettemin is de glans bij Zalm er nu wel een beetje af. Waar hij voorheen nog geroemd werd door veel mensen als een goede minister, is er sinds de DSB-affaire veel meer discussie rondom zijn persoon. Hij zal hard aan de bak moeten om dat imago weer op te vijzelen. Een lastige klus daar er met ABN-Amro/Fortis niet zo heel veel successen te behalen zullen zijn, ik waag het te betwijfelen of al het geld dat er in is gestopt er ooit weer uit gaat komen.

    [ Bericht 23% gewijzigd door Bolkesteijn op 22-02-2010 12:45:01 ]
      maandag 22 februari 2010 @ 12:49:31 #107
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78299651
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 12:39 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Het rapport van de commissie moet nog uitkomen, wacht geduldig af. Desalniettemin is de glans bij Zalm er nu wel een beetje af. Waar hij voorheen nog geroemd werd door veel mensen als een goede minister, is er sinds de DSB-affaire veel meer discussie rondom zijn persoon. Hij zal hard aan de bak moeten om dat imago weer op te vijzelen. Een lastige klus daar er met ABN-Amro/Fortis niet zo heel veel successen te behalen zullen zijn, ik waag het te betwijfelen of al het geld dat er in is gestopt er ooit weer uit gaat komen.
    Precies daarom moet hij in 2011 wellink opvolgen bij DNB en kan hij die k*t klus die ABN heet voortijdig verlaten Als die die dan vervolgens met verlies wordt verkocht is het niet zijn schuld omdat hij er tekort heeft gezeten
      maandag 22 februari 2010 @ 13:42:30 #108
    11043 TheFrankey
    Ja. Dat zeg jij wel....
    pi_78301799
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 12:30 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Zalm treft geen blaam als DSB'er

    ONGELOOFELIJK !!!!! IK weet uit zeer betrouwbare bronnen dat meneertje zelfs zeer actief was met productontwikeling. (150 % van de executiewaarde) Echt een schande dat deze man weer ontsnapt !!!!!!!Wij lijken wel een bananen republiek.

    zalm is een van de grootste viespeuken op deze aartbol misselijk wort ik als ik zijn smoel zie
    Speculatie. En die laatste opmerking persoonlijk.

    dat 'iemand' kent die 'dingen' weet.....dat zegt ons natuurlijk helemaal niets. JE kunt iemand alleen veroordelen op feiten niet op zaken uit 'betrouwbare bronnen'

    Dat jij persoonlijk iets tegen Zalm hebt hoeft natuurlijk niet te betekenen dat hij voor iedereen een grote boeman is.
    Boef!
      maandag 22 februari 2010 @ 14:54:42 #109
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78304684
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 13:42 schreef TheFrankey het volgende:

    Dat jij persoonlijk iets tegen Zalm hebt hoeft natuurlijk niet te betekenen dat hij voor iedereen een grote boeman is.
    alle opmerkingen zijn niet van mij maar gekopieerd uit het telegraaf artikel
      maandag 22 februari 2010 @ 16:51:06 #110
    11043 TheFrankey
    Ja. Dat zeg jij wel....
    pi_78309425
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 14:54 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    alle opmerkingen zijn niet van mij maar gekopieerd uit het telegraaf artikel
    Dat is dan niet geheel duidelijk
    Boef!
      Moderator maandag 22 februari 2010 @ 17:05:15 #111
    236264 crew  capricia
    pi_78310039
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 14:54 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    alle opmerkingen zijn niet van mij maar gekopieerd uit het telegraaf artikel
    Wil je er voortaan dan quotes omheen zetten?
    Of gewoon het 'quote' knopje gebruiken...dan is het voor iedereen duidelijk!
    Definitely not CIA
    pi_78310155
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 14:54 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    alle opmerkingen zijn niet van mij maar gekopieerd uit het telegraaf artikel
    Jammer, ik dacht dat je zelf zat te stuiteren achter de PC.
      vrijdag 26 februari 2010 @ 12:51:50 #113
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78476734
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 11:49 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Kijk eens aan, goed nieuws. Van een doofpot is echt geen sprake ikweethetookniet, Zalm heeft prima gefunctioneerd als CFO. .............................
    hmmmm

    Looncessies? Geen probleem voor Zalm


    Lees dan vooral onderstaand stuk maar ff niet

    DNB waarschuwde Zalm voor omstreden incassobeleid van DSB
    De Nederlandsche Bank heeft Gerrit Zalm gewaarschuwd voor het omstreden incassobeleid bij DSB Bank. Tot een wijziging van het beleid leidde dit niet, want ook nu nog hanteren de curatoren van het failliete DSB Bank zogenaamde looncessies.

    Waarschuwing
    Voorafgaand aan de benoeming van Zalm tot financieel directeur van DSB drukte De Nederlandsche Bank Zalm op het hart dat looncessies alleen vrijwillig tot stand mochten komen . Via een looncessie verleenden klanten van DSB de bank de mogelijkheid om de hypotheeklasten direct in te houden op het salaris. Zo wist DSB zeker dat zij haar geld kreeg.

    Klachten
    Maar al snel na invoering van het beleid - in april 2007 - kwamen er klachten. Het eigen incassobureau van DSB zou klanten onder druk zetten om de acte van cessie te tekenen en zoveel geld innen dat er maar bitter weinig overbleef om van te leven. Deze klachten worden tot op de dag van vandaag door de voormalige top van DSB weggewoven.

    Veel kritiek
    Maar niet alleen klanten van DSB zijn kritisch. De Nederlandsche vereniging van Volkskredietbanken (NVVK) kraakt de looncessie als instrument. ,,Het is een rücksichtloss middel'' , zegt Jan Tinger, bestuurder van de NVVK. ,,Het maakt het traject van de minnelijke schuldhulpverlening totaal onmogelijk.'' De NVVK bepleit dan ook de looncessie te verbieden.

    Gespreksverslagen
    Voor De Nederlandsche Bank waren de klachten aanleiding om Gerrit Zalm aan te spreken. Dit gebeurde in een gesprek voorafgaand aan zijn benoeming tot interim financieel directeur bij DSB Bank. Verslagen van dit gesprek zijn in handen van RTL-Z en kunt u hier lezen.

    http://media.rtl.nl/media(...)_van_17_dec_2007.pdf
    http://media.rtl.nl/media(...)_van_11_dec_2007.pdf

    Concept
    In het conceptverslag van 11 december 2007 staat letterlijk: 'Wij hebben u op het belang gewezen dat de looncessie daadwerkelijk op 'vrijwillige basis' gebeurt en er geen sprake is van oneigenlijke druk.' Zalm mag op het conceptverslag commentaar geven, maar doet dit kennelijk niet waar het het incassobeleid betreft. Want ook In het definitieve verslag staan de waarschuwende woorden van DNB.

    Voorstander
    Zalm was een warm pleitbezorger van het incassobeleid , blijkt uit de gespreksverslagen, maar ook andere documenten die RTL-Z in handen heeft of inzag. Zalm is voorstander van het beleid, omdat het ervoor zorgt dat DSB Bank minder geld opzij hoeft te zetten voor mogelijk oninbare leningen. En dat is goed voor de winstgevendheid en financiële gezondheid van DSB Bank.

    Zorgen
    Ook over die financiële gezondheid maakt De Nederlandsche Bank zich dan zorgen. Zorgen die Zalm hoopt weg te nemen. Middels het voortzetten van het incassobeleid dus, maar ook middels een vijftal andere actiepunten, zoals de invoering van een nieuw kostenbeheersingssysteem en de benoeming van nieuwe bestuurders.

    Onderzoek
    Naar de rol van Zalm bij DSB is door DNB en AFM onderzoek gedaan. Zalm heeft in verband met het onderzoek een notitie opgesteld van acht pagina's. Nergens in het stuk komen de woorden incassobeleid en looncessie voor. Vragen over de brieven van DNB en hoe daar door Zalm op gereageerd is, wil hij nu niet beantwoorden, vanwege het onderzoek van DNB en AFM. Naar verwachting wordt over de uitkomsten van dit onderzoek volgende week meer duidelijk.

    RTL baseert zich op een groot aantal stukken:
    http://media.rtl.nl/media/financien/rtlz/2010/stukken.pdf

    http://www.rtl.nl/(/finan(...)sobeleid_van_DSB.xml

    [ Bericht 1% gewijzigd door ikweethetookniet op 26-02-2010 17:23:26 ]
      vrijdag 26 februari 2010 @ 17:27:54 #114
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78487462
    'Zalm deed niets tegen incasso DSB'

    Gerrit Zalm werd voordat hij aan de slag ging bij DSB door De Nederlandsche Bank gewaarschuwd voor het omstreden incassobeleid van de bank van Dirk Scheringa.

    De VVD'er was echter een voorstander van de praktijk en sloeg de waarschuwingen van DNB in de wind, meldt RTL Z.

    DSB zette klanten onder druk om hun hypotheeklasten direct in te laten houden van hun salaris. Zo wist de bank zeker dat zij haar geld kreeg. Zalm was voorstander van dit beleid, maar DNB ontving klachten van mensen die nauwelijks geld overhielden om van te leven.


    DNB heeft Zalm er voor zijn aanstelling op gewezen dat deze manier van incasso alleen op vrijwillige basis mag gebeuren en er geen sprake mag zijn van 'oneigenlijke druk'. Volgens het voormalige bestuur van DSB was hiervan ook nooit sprake.

    ABN Amro
    De voormalige minister van Financiën is momenteel topman van ABN Amro. Zijn VVD-collega Ed Nijpels stapte vorige week na aanhoudende geruchten over zijn periode bij DSB op als voorzitter van het het pensioenfonds ABP.

    Op dit moment verricht professor Michiel Scheltema namens de overheid een onderzoek naar het functioneren van oud-DSB-bestuurders, waaronder Zalm. De resultaten worden in april verwacht.
      vrijdag 26 februari 2010 @ 17:35:03 #115
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78487664
    http://reclamewereld.blog(...)irecteur-gerrit-zalm

    Nep-spotje Koefnoen over (oud) DSB Bank-directeur Gerrit Zalm

    ”Sommigen zullen zeggen dat ik mijn eigen normen in de uitverkoop zet, maar dat is precies díe flexibiliteit die je verwacht van een kredietverstrekker.” Voordat ex-minister Gerrit Zalm bestuursvoorzitter werd van de Staatsbank ABN/Amro-Fortis werkte hij, zoals bekend, voor DSB. Aanleiding voor Koefnoen voor deze nep-commercial van vorig jaar. Was Koefnoen zijn tijd ver vooruit, vraag je je nu af aan de vooravond van een onderzoek naar de betrokkenheid van Zalm bij het wanbeleid bij de bank uit Wognum?
      vrijdag 26 februari 2010 @ 17:38:13 #116
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78487744
    Gerrit Zalm moet vertrekken als topman bij ABN Amro/Fortis, nu is gebleken dat hij de omstreden verkooptactieken van de DSB heeft verdedigd.

    86,2% Eens
    13,8% Oneens

    Aantal deelnemers: 3829

    http://www.volkskrant.nl/(...)js_tegen_Gerrit_Zalm
      vrijdag 26 februari 2010 @ 17:40:22 #117
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78487805
    Bos: DSB-beleid onder Zalm ‘idioot’

    http://www.depers.nl/econ(...)der-Zalm-idioot.html
      vrijdag 26 februari 2010 @ 21:51:47 #118
    11043 TheFrankey
    Ja. Dat zeg jij wel....
    pi_78498015


    En nu is het genoeg. De TT geeft een vragende stelling aan. Maar er worden eigenlijk alleen door 1 iemand zeer subjectief berichten geplaatst die enkel negatief zijn.

    Ik wou dat dit topic uit mijn AT kon
    Boef!
      zaterdag 27 februari 2010 @ 01:08:54 #119
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78508574
    quote:
    Op vrijdag 26 februari 2010 21:51 schreef TheFrankey het volgende:


    En nu is het genoeg. De TT geeft een vragende stelling aan. Maar er worden eigenlijk alleen door 1 iemand zeer subjectief berichten geplaatst die enkel negatief zijn.

    Ik wou dat dit topic uit mijn AT kon
    Je bent netzoals Bolkesteijn van harte uitgenodigd om de lange lijst van al zijn successen hier op te schrijven zodat heel Fok kan zien dat mijn berichtgeving eenzijdig onjuist en onvolledig is

    Alleen zijn die successen niet te vinden Ik heb net ff gegoogled op successen zalm en vond niks

    Misschien wil jij zo vriendelijk zijn om er een paar op te zoeken en neer te zetten hier

    Bijvoorbaat dank
    pi_78508823
    Komen jullie naar de AEX-meet?
    Definitely not CIA
    pi_78508904
    Zo even uit m'n hoofd:
    - Langst zittende minister ooit
    - Soepele introductie van de Euro
    - Een vuistregel voor begrotingsdiscipline introduceren (Zalm-norm)
      zaterdag 27 februari 2010 @ 01:28:12 #122
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78509060
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 01:17 schreef capricia het volgende:Komen jullie naar de AEX-meet
    Waar wanneer
    pi_78509163
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 01:28 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    Waar wanneer
    Zie het SC topic. Dat zal gezellig worden zeg, met jou.
    pi_78509328
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 01:28 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    Waar wanneer
    Waar en wanneer? Das nog niet echt duidelijk...maar wel ergens in de randstad, en ik denk in maart ergens..een zaterdag of een vrijdag of zo.
    Op de SC hebben we daar net een gesprek over...beter is een eigen topic!
    Maar zou jij dan ook komen? Want dat lijkt me wel leuk! En vooral interessant!
    Definitely not CIA
    pi_78512110
    Die overdreven neplach geeft me gewoon plaatsvervangende schaamte
    pi_78514479
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 06:43 schreef VanLotje het volgende:
    Die overdreven neplach geeft me gewoon plaatsvervangende schaamte
    Ik kan je echt verzekeren dat het geen neplach is. Ik vind de grijnzen van Verhagen en Bos veel enger.
      zaterdag 27 februari 2010 @ 13:02:52 #127
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78517023
    quote:
    Op zaterdag 27 februari 2010 01:21 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Zo even uit m'n hoofd:
    - Langst zittende minister ooit
    - Soepele introductie van de Euro
    - Een vuistregel voor begrotingsdiscipline introduceren (Zalm-norm)
    Onderbouw je die meningen ook even met linkjes uit het internet anders zijn het weer eenzijdige subjectieve berichten waar we hier niks mee kunnen
    pi_78592770
      FOK!-Schrikkelbaas maandag 1 maart 2010 @ 15:17:50 #129
    862 Arcee
    Look closer
    pi_78592898
    Nou dat is heel goed nieuws voor Zalm. Nu kan hij volledig aan de slag om zijn reputatie weer op te vijzelen en proberen er nog wat van te maken bij ABN-Amro. En de politiek ligt op zijn gat, dus dat boek kan ook meteen gesloten worden.
      maandag 1 maart 2010 @ 15:34:51 #131
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78593482
    Er is dus iets heel erg mis in NL dat zoiets kan en mag gebeuren

    Ik stel voor dat we gelijk maar ff Dirk Scheringa minister van Financien maken en Nijpels staatssecretaris

    Wat een zelfreinigend vermogen zeg
    pi_78593597
    quote:
    Op maandag 1 maart 2010 15:34 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Er is dus iets heel erg mis in NL dat zoiets kan en mag gebeuren

    Ik stel voor dat we gelijk maar ff Dirk Scheringa minister van Financien maken en Nijpels staatssecretaris

    Wat een zelfreinigend vermogen zeg
    Wat heb jij een verwrongen wereldbeeld zeg...
      maandag 1 maart 2010 @ 15:37:58 #133
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78593599
    VERSCHIL VAN MENING DNB EN AFMDSB-toets valt gunstig uit voor Zalm

    De Nederlandsche Bank heeft een positief oordeel gegeven over de deskundigheid en betrouwbaarheid van Gerrit Zalm. De Autoriteit Financiële Markten heeft echter negatief geadviseerd. Per saldo mag hij aanblijven als topman van ABN Amro omdat DNB de leidende toezichthouder is.

    Dat blijkt uit verklaringen die maandag zijn uitgegeven door het ministerie van Financiën, professor Michiel Scheltema en ABN Amro.

    DNB en AFM hebben in de afgelopen maanden oud-bestuurders en oud-commissarissen van DSB Bank opnieuw getoetst op deskundigheid en betrouwbaarheid. De herbeoordeling van één persoon was twee weken gestuurd naar professor Michiel Scheltema, die moest beoordelen of DNB en AFM hun herbeoordeling goed hadden uitgevoerd. Dat is blijkbaar het geval

    http://www.fd.nl/artikel/14319810/dsb-toets-valt-gunstig-zalm

    Verklaring Min van Fin
    http://www.minfin.nl/dsresource?objectid=79450&type=org
    pi_78593679
    Overigens mis ik Zalm op de post minister van financien. Wat heeft Bos er een zooitje van gemaakt zeg. En de enige die Bos daarop vroegtijdig op attendeerde was (hoe spijtig ook voor ikweethetniet) Mark rutte. De rest van de politiek ontbreekt het van enig economisch inizcht, inclusief het hele ministerie.
      maandag 1 maart 2010 @ 15:50:59 #135
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78594121
    quote:
    Op maandag 1 maart 2010 15:37 schreef piepeloi55 het volgende:
    Wat heb jij een verwrongen wereldbeeld zeg...
    gewoon feiten vriend

    Gerrit Zalm kan aanblijven als topman van ABN Amro
    Gerrit Zalm mag blijven bij ABN. DNB en AFM staan echter lijnrecht tegenover elkaar. De AFM vond Zalm bij DSB onvoldoende deskundig.

    AFM vs. DNB
    Toezichthouders AFM en DNB onderzochten de rol van Zalm bij DSB. Dat onderzoek werd door professor Scheltema getoetst. Opmerkelijk is dat de AFM van Zalm afwilde , maar DNB hem wilde handhaven. Scheltema kiest partij voor De Nederlandsche Bank.

    http://www.rtl.nl/(/finan(...)ng_zalm_positief.xml
      maandag 1 maart 2010 @ 16:02:37 #136
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78594567
    Waar is de woede?

    De wereldeconomie is in crisis. Het vertrouwen in de politiek en in de banken is sterk gedaald. Mensen zijn boos op de banken en op een economisch systeem waar slechts een handjevol mensen de exorbitante vruchten van plukt. Toch blijven massale protesten uit. Hoe komt dat? Waar blijft de woede? En waar leidt de onvrede tot verandering? Tegenlicht vraagt het aan socioloog Manuel Castells en filosoof Peter Sloterdijk en maakt kennis met de energieke revolutionairen van de nieuwe Do-It-Yourself cultuur.

    [Tegenlicht] Waar is de woede? (1 maart 20:55 uur Ned. 2)
      maandag 1 maart 2010 @ 16:08:33 #137
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78594836
    AFM wilde vertrek Zalm

    DEN HAAG - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft bij collega-toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) aangedrongen op het vertrek van Gerrit Zalm als topman van ABN Amro.

    De AFM verwijt Zalm gedurende zijn periode als financieel topman bij DSB Bank dat er op een aantal punten te weinig deskundigheid was en dat hij niet krachtig genoeg heeft geopereerd om de koers van de bank bij te stellen.

    http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)e-vertrek-Zalm.dhtml

    Gelukkig is hij nu wel deskundig en krachtig genoeg om ABN AMRO te leiden

    Oja die zelfde eigenschappen heeft Wellink ook niet dat komt mooi uit zeg
      maandag 1 maart 2010 @ 16:34:44 #138
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78595962
    quote:
    Op maandag 1 maart 2010 15:37 schreef piepeloi55 het volgende:
    Wat heb jij een verwrongen wereldbeeld zeg...
    Ik vraag me af wie hier nu last van een verwrongen wereldbeeld heeft

    Reactie Zalm

    Zalm zegt in een reactie het volgende: 'Ik ben blij dat uit de hernieuwde toets blijkt dat mijn betrouwbaarheid en deskundigheid buiten twijfel staan. Het rapport doet mijns inziens recht aan mijn eigen zienswijze: ik heb bij DSB veel zaken de goede richting op geduwd, maar het werk was nog niet af. Ik sluit hiermee, ook voor mij persoonlijk, een lastige periode af.' Verder zegt hij zich nu te richten op het integreren van ABN Amro en Fortis Bank Nederland

    http://www.fd.nl/artikel/14319810/dsb-toets-valt-gunstig-zalm

    Heeft hij zeker het oordeel van de AFM die hij zelf heeft opgericht niet gelezen

    Gekke Gerrit
    pi_78596386
    Ik dacht dat jij de AFM een grote criminele faaltent vond? Nu loop je er ineens mee weg...
      maandag 1 maart 2010 @ 16:49:26 #140
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78596567
    quote:
    Op maandag 1 maart 2010 16:45 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Ik dacht dat jij de AFM een grote criminele faaltent vond? Nu loop je er ineens mee weg...
    AFM= Alleen Flinke Missers en dat blijft zo maar als je die club van incompetente debielen die jezelf hebt opgericht als Zalm zijnde dan zelf niet eens serieus neemt wat moet je dan met Zalm zijn geloofwaardigheid en de AFM die dus niets heeft te vertellen
    pi_78596820
    De AFM was een logische opvolger van de STE, dus in dat opzicht vind ik het niet raar. Zalm heeft als minister alleen zijn handtekening onder het geheel gezet en volgens mij ook de financiële bijsluiter geïntroduceerd voor financiële producten waar men risico op loopt (niet de DSB hypotheken dus).
      maandag 1 maart 2010 @ 16:59:23 #142
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78597018
    quote:
    Op maandag 1 maart 2010 16:55 schreef Bolkesteijn het volgende:
    De AFM was een logische opvolger van de STE, dus in dat opzicht vind ik het niet raar. .............
    En waarom is de STE opgevolgd door de AFM

    Omdat de STE destijds in de jaren negentig zo geblunderd heeft dat een naamswijziging en een directiewisseling noodzakelijk was

    En de tweede kamer vond dat de STE zich moest kunnen revancheren voor de blunders in de jaren 90

    Nu blijkt dat deze faalhazen nog steeds en alleen maar groter blunderen

    En weer worden ze door het min van fin gedekt

    AFM= Alleen Flinke Missers
    STE= Sukkels Ter Eliminatie
    pi_78597498
    quote:
    Op maandag 1 maart 2010 16:59 schreef ikweethetookniet het volgende:
    En waarom is de STE opgevolgd door de AFM
    De STE hield toezicht op het echte effectenverkeer, worden orders adequaat uitgevoerd en geadministreerd, hebben de banken hun interne controle van dit verkeer op orde, zijn er aanwijzingen voor ongewenste activiteiten op de effectenmarkt (handel met voorkennis). De AFM heeft een bredere rol, namelijk naast toezicht op het effectenverkeer ook toezicht houden op consumentenmarkten voor financiële producten. De naam van de AFM dekt dus beter de taken van de AFM, ook is het vanuit organisatorisch oogpunt handig om, als de taken van een organisatie omvangrijk worden uitgebreid, daar een naamswijziging aan te koppelen. Een vers begin zeg maar.
      maandag 1 maart 2010 @ 17:15:01 #144
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78597694
    quote:
    Op maandag 1 maart 2010 17:10 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]

    De STE hield toezicht op het echte effectenverkeer, worden orders adequaat uitgevoerd en geadministreerd, hebben de banken hun interne controle van dit verkeer op orde, zijn er aanwijzingen voor ongewenste activiteiten op de effectenmarkt (handel met voorkennis). De AFM heeft een bredere rol, namelijk naast toezicht op het effectenverkeer ook toezicht houden op consumentenmarkten voor financiële producten. De naam van de AFM dekt dus beter de taken van de AFM, ook is het vanuit organisatorisch oogpunt handig om, als de taken van een organisatie omvangrijk worden uitgebreid, daar een naamswijziging aan te koppelen. Een vers begin zeg maar.
    En dat is dus niet het echte verhaal, het echte verhaal heb ik beschreven boven jou
    het verhaal van jou is de bullshit die naar buiten is gebracht

    Bel jij maar eens naar de AFM en vraag naar het onderzoeksrapport van begin jaren 90 over kleine commissionairshuizen zoals bijv regio effekt

    Laat je niet afpoeieren met de samenvatting maar vraag het hele rapport zo een 300 pagina's
    Geheid dat ze bloed nerveus worden daar en dat je afgezeken wordt
      dinsdag 2 maart 2010 @ 11:47:20 #145
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78629514
    Zalm blijft met een blauw oog zitten

    Gerrit Zalm is gezakt, maar toch krijgt hij zijn diploma. In het toezichtsdoolhof van het Nederlandse geldwezen kan het.
    Veel absurder had de conclusie van het onderzoek naar Zalms verleden bij de Wognumse Bank niet kunnen uitpakken. Omdat DNB uiteindelijk beslist blijft de vuistslag van de AFM zonder gevolgen, maar Zalm houdt er wel een permanente blauwe plek aan over . De conclusie roept bovendien vragen op over het toezicht op de financiële wereld.
    De oordelen van de toezichthouders over Zalm moeten geheim blijven. Om de Tweede Kamer toch iets van inzicht te geven heeft professor Michiel Scheltema ze getoetst.
    Uit zijn rapport blijkt dat volgens AFM, die toezicht houdt op gedrag, Zalm ‘niet deskundig genoeg’ is om een grote bank te leiden. Hij zou ‘onvoldoende oog’ hebben gehad voor de risico’s van de verkoopmethoden van DSB. Bovendien heeft hij ‘onvoldoende tegenwicht geboden’ aan de andere bankbestuurders.

    Grof geschut
    In goed Nederlands: Zalm heeft in de twintig maanden dat hij bij DSB werkte amper iets gedaan aan de woekerpolissen en liet over zich heen lopen door Scheringa. Reden om het grofste geschut in te zetten: een aanbeveling tot heenzending van Zalm.

    Scheltema geeft DNB gelijk. Hij is vol lof over het ‘uitvoerige oordeel’ en maakt gehakt van de AFM. Volgens de hoogleraar heeft die niet goed onderbouwd waarom Zalm verkeerde prioriteiten zou hebben gesteld. Ook hield AFM te weinig rekening met de zwakke positie van Zalm bij DSB, waar Scheringa als bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder zo’n beetje alles voor het zeggen had.
    Maar die ‘onjuiste bestuursstructuur’, zoals Scheltema het noemt, had DNB zelf bij het verlenen van een bankvergunning geaccepteerd. En ‘voortdurende pogingen’ van DNB om daar verandering in te brengen bleven zonder resultaat, concludeert Scheltema ook.
    Dat roept opnieuw vragen op over de effectiviteit van het toezicht door DNB. Zeker omdat Zalm door DNB werd gezien als de man die de bank op het juiste spoor moest brengen. Vlak voor zijn aantreden wilde de centrale bank een zogenaamde stille curator bij DSB aanstellen. Toen Zalm zich aandiende, zag DNB daar vanaf omdat hij beter in staat werd geacht om Dirk Scheringa op te voeden.
    Nu dat plan is mislukt, volgt DNB een merkwaardige redenering. Zalm kon weinig doen omdat hij geen macht had. Maar dat hij geen macht had, lag onder meer aan DNB zelf. En het was een van de problemen die Zalm had moeten oplossen.
    Maar ook de AFM komt niet ongeschonden uit de strijd. Want hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat zo’n belangrijke conclusie zo slordig tot stand is gekomen? Het onderzoek was bedoeld om de vraagtekens over Zalm weg te nemen. Dat is niet gelukt. En er zijn alleen nog maar meer vraagtekens bij gekomen over het toezicht op de Nederlandse financiële wereld. DNB mikt het advies om Zalm heen te zenden in de prullenbak

    http://www.depers.nl/binn(...)lauw-oog-zitten.html

    Wat een grote bende daar zeg
    DNB=De Nationale Beerput
    pi_78635488
    De Pers heeft natuurlijk wel aardig partij gekozen in deze kwestie. Het is zo ongeveer het partijkrantje van de DSB-haters geworden. Mensen die nooit op de eigen verantwoordelijkheid van de DSB klanten willen wijzen, zaken als zorgplicht worden bedacht om hen daarvan op semi-intellectuele wijze van te kunnen ontslaan.

    [ Bericht 10% gewijzigd door Bolkesteijn op 02-03-2010 14:24:10 ]
    pi_78648010
    De AFM is ook niet objectief. De AFM wil vooral het publiek ophitsen om zo meer subsidie en regelgeving los te krijgen, zodat ze nog meer ambtenaren naleving van nutteloze regeltjes kunnen laten controleren...
      dinsdag 2 maart 2010 @ 19:43:28 #148
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78649007
    En de idioot die het onderzoek naar Zalm heeft geleidt heet

    Theodor Kockelkoren

    Ik heb verschillende functies gehad bij de AFM en sinds februari 2008 ben ik lid van het bestuur. In mijn portefeuille zit het toezicht op de financiële dienstverlening aan consumenten. We bevorderen dat de dienstverlening klantgerichter wordt. Consumenten moeten bijvoorbeeld bij hen passende adviezen krijgen over sparen, lenen, beleggen en verzekeren.

    Ik ben het bewijs dat er niet alleen economen en juristen bij de AFM werken. Ik heb Elektrotechniek gestudeerd en als consultant gewerkt bij McKinsey & Company. Er zijn meer overeenkomsten dan je op het eerste gezicht zou denken.



    Als u deze idioot op straat tegenkomt hard wegrennen
      dinsdag 2 maart 2010 @ 20:07:35 #149
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78650385
    AFM staakt onderzoek naar rol Nijpels bij DSB

    AMSTERDAM - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft het onderzoek naar oud-DSB-bestuurder Ed Nijpels gestaakt. Dat maakte een woordvoerder van de AFM dinsdag bekend. Sinds het aftreden van Nijpels bij het ambtenarenpensioenfonds ABP ziet de toezichthouder geen grond voor toetsing meer

    De AFM kreeg afgelopen najaar van de toenmalige minister van Financiën Wouter Bos de opdracht om onderzoek te doen naar oud-DSB-bestuurders, die in een beleidsbepalende positie zitten. Ed Nijpels was toen nog voorzitter van ABP.

    Sinds Nijpels eind februari opgestapt is bij ABP, en hij dus niet meer in een beleidsbepalende positie zit, heeft toezichthouder AFM geen grond meer voor toetsing. ''Bestuurders toetsen wij wel. Niet-bestuurders niet'', zei de woordvoerder van de AFM.
    http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ijpels-bij-DSB.dhtml

    Dus is er geen beletsel voor Nijpels om weer een andere beleidsbepalende financiele functie aan te nemen

    En kunnen we weer wachten op een onderzoek naar zijn deskundigheid als het weer is mis gegaan
    AFM
    pi_78651729
    Wat begrijp je niet aan het feit dat AFM niet-bestuurders niet toetst?
      dinsdag 2 maart 2010 @ 20:41:00 #151
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78652337
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 20:30 schreef Halcon het volgende:
    Wat begrijp je niet aan het feit dat AFM niet-bestuurders niet toetst?
    Ik begrijp niet dat je Nijpels niet kan toetsen na meer dan 6 jaar commissaris te zijn geweest bij DSB

    Zeker als er een hele hoop vragen rijzen over zijn functioneren

    Dan is een onderzoek toch wel handig en geeft een hoop duidelijkheid of die prutser echt een andere baan moet gaan zoeken of kan door klooien in zijn old boys network

    Als Gerrit straks naar DNB verhuist kan hij nu bijv zo weer bij de ABN AMRO in de raad van bestuur terechtkomen en dat is iets wat we niet moeten willen
    pi_78652581
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 20:41 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    Ik begrijp niet dat je Nijpels niet kan toetsen na meer dan 6 jaar commissaris te zijn geweest bij DSB

    Zeker als er een hele hoop vragen rijzen over zijn functioneren

    Dan is een onderzoek toch wel handig en geeft een hoop duidelijkheid of die prutser echt een andere baan moet gaan zoeken of kan door klooien in zijn old boys network

    Als Gerrit straks naar DNB verhuist kan hij nu bijv zo weer bij de ABN AMRO in de raad van bestuur terechtkomen en dat is iets wat we niet moeten willen
    Wat begrijp je niet aan niet-bestuurder?
    pi_78654186
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 19:43 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Ik ben het bewijs dat er niet alleen economen en juristen bij de AFM werken. Ik heb Elektrotechniek gestudeerd en als consultant gewerkt bij McKinsey & Company.
    Wat is er mis met Elektrotechniek? Mits op TU niveau is dat een van de moeilijkste en beste studies die je in Nederland kunt doen.
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 20:41 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Ik begrijp niet dat je Nijpels niet kan toetsen na meer dan 6 jaar commissaris te zijn geweest bij DSB
    Kennelijk valt dat niet onder de taken van de AFM. Zo moeilijk is dat toch niet om te begrijpen?
      FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 2 maart 2010 @ 21:11:23 #154
    862 Arcee
    Look closer
    pi_78654298
    Zalm blijft wel erg buiten beeld de laatste maanden.
    pi_78654408
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 21:11 schreef Arcee het volgende:
    Zalm blijft wel erg buiten beeld de laatste maanden.
    Niet onverstandig ook natuurlijk. Het is zaak dat het stof wat gaat neerdalen zodat iedereen weer verder kan aan waar hij mee bezig was. Het zou verstandig zijn als ook de politiek deze week de linie sluit zodat er vaart gezet kan worden achter het oplappen van ABN-Amro.
      dinsdag 2 maart 2010 @ 21:18:32 #156
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78654845
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 21:09 schreef Bolkesteijn het volgende:
    Wat is er mis met Elektrotechniek? Mits op TU niveau is dat een van de moeilijkste en beste studies die je in Nederland kunt doen....................
    Hoeveel juristen en of economen werken er als electrotechnicus

    Staat ook vaak in de functie eisen afgeronde studie economie en of jurist alvorens als electrtechinicus te solliciteren

    het enige wat ik kan bedenken dat er bij de AFM geregeld de stoppen doorslaan en ze allemaal kortsluiting in hun hoofd hebben en dat daar een electrotechnicus wel handig voor is

    Nijpels als niet econoom en niet jurist maar wel als ex leraar maatschappijleer was ook zo een succes bij het ABP

    Zo goed zelfs dat hij zelf maar is opgestapt en de AFM geen reden meer ziet om een lijst te maken van al zijn successen bij het ABP

    pi_78655183
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 21:18 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Hoeveel juristen en of economen werken er als electrotechnicus
    Ondergetekende doet werktuigbouwkunde en economie als studie zo gek is het dus niet. Je lijkt niet erg op de hoogte van hoeveel economen een beta-achtergrond hebben (zoek maar eens de cv's van wat bekende economen op). Het is niet zo dat slimme mensen slechts een kunstje kunnen, nee slimme mensen, zoals elektrotechnici zijn zeer breed inzetbaar. Van strategieconsultant, onderzoeker, tot quant bij beleggingsbanken aan toe. En dat komt natuurlijk door het goede vermogen om logisch na te denken, en dat is heel breed inzetbaar.
      dinsdag 2 maart 2010 @ 21:27:24 #158
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78655446
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 21:23 schreef Bolkesteijn het volgende:......................
    En dat komt natuurlijk door het goede vermogen om logisch na te denken, en dat is heel breed inzetbaar.
    Maar waarom komen die economen en juristen van DNB tot een totaal andere conclusie als de AFM olv onze electrotechnicus

    DNB heeft geen vermogen om logisch na te denken
      dinsdag 2 maart 2010 @ 21:30:51 #159
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78655689
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 20:45 schreef Halcon het volgende:

    [..]

    Wat begrijp je niet aan niet-bestuurder?
    Wat begrijp jij niet aan blijvende onzekerheid aan de persoon van Nijpels als bestuurder

    Bovendien luidde de opdracht van Wouter Bos nu juist naar alle bestuursleden en ex bestuursleden van DSB Los van de vraag of ze nu weer bestuurder zijn

    Artikel 2 Instellingsbesluit commissie van onderzoek DSB Bank
    Er is een onafhankelijke commissie die tot taak heeft onderzoek te doen naar de gang van zaken bij DSB Bank N.V., de handelwijze van (voormalige) bestuurders en commissarissen van deze bank, de handelwijze van DNB en de AFM ten aanzien van DSB Bank N.V. en hun onderlinge samenwerking ter zake, de rol van het ministerie van Financiën en de toereikendheid van de relevante regels uit hoofde van de wet
    http://www.minfin.nl/Actu(...)n_onderzoek_DSB_Bank

    Juist om duidelijkheid te scheppen en drama's als DSB te voorkomen

    Dit besluit betreft een onderzoek naar de gang van zaken bij DSB Bank, de handelwijze van (voormalige) bestuurders en commissarissen, de handelwijze van DNB en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het DSB Bank-dossier en hun onderlinge samenwerking ter zake, de rol van het ministerie van Financiën en, tot slot, de toereikendheid van de relevante regels uit hoofde van de Wet op het financieel toezicht (Wft).

    [ Bericht 37% gewijzigd door ikweethetookniet op 02-03-2010 21:36:22 ]
    pi_78655690
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 21:27 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Maar waarom komen die economen en juristen van DNB tot een totaal andere conclusie als de AFM olv onze electrotechnicus DNB heeft geen vermogen om logisch na te denken
    Waarschijnlijk omdat beide partijen andere criteria hanteren, andere gebieden onderzoeken en omdat er veel interpretaties nodig zijn. Zo te horen heb je zelf nog nooit een rapport opgesteld.
      dinsdag 2 maart 2010 @ 21:39:14 #161
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78656258
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 21:30 schreef Bolkesteijn het volgende:
    . Zo te horen heb je zelf nog nooit een rapport opgesteld.
    Zo te lezen hebben de AFM en DNB de uitkomst van hun onderzoek keurig afgestemd om interpretatie verschillen te voorkomen

    Prettig voor Zalm zijnde te weten dat de AFM je niet ziet zitten maar dat je door een veto van DNB mag blijven zitten
    pi_78656484
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 21:39 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Zo te lezen hebben de AFM en DNB de uitkomst van hun onderzoek keurig afgestemd om interpretatie verschillen te voorkomen

    Prettig voor Zalm zijnde te weten dat de AFM je niet ziet zitten maar dat je door een veto van DNB mag blijven zitten
    Hoho, je schuift nu het oordeel van Scheltema terzijde. Zowel DNB als Scheltema staan achter Zalm.
      dinsdag 2 maart 2010 @ 22:33:23 #163
    265075 Sachertorte
    VVD-mentaliteit
    pi_78660073
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 21:42 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]

    Hoho, je schuift nu het oordeel van Scheltema terzijde. Zowel DNB als Scheltema staan achter Zalm.
    Zalm is aangeschoten wild. Het is idioot dat deze man nog op deze positie mag blijven zitten, of hij nu competent is of niet (en ik weet vrij zeker van niet...).
    Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
      woensdag 3 maart 2010 @ 14:31:19 #164
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78682441
    'Zalm is blijvend beschadigd'
    Door de kritiek van de AFM zit er een luchtje aan ABN Amro-topman Gerrit Zalm. Zijn DSB-verleden zal hem blijven achtervolgen. Dat zeggen diverse (ex-)bankiers. Maar ook Arnoud Boot, hoogleraar Financiële Markten van de Universiteit van Amsterdam. Hij vindt dat Zalm 'eigenlijk niet met goed fatsoen kan aanblijven als topman van ABN Amro'. Volgens hem zijn door de verdeelde adviezen van De Nederlandsche Bank en AFM ook de toezichthouders beschadigd geraakt.
    (Tel., p. 21, FD, p. 9, VK, p. 7)

    Gelukkig maar dat Gerrit Zalm en goed fatsoen twee vreemden zijn voor elkaar
      woensdag 3 maart 2010 @ 14:38:29 #165
    265075 Sachertorte
    VVD-mentaliteit
    pi_78682713
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 14:31 schreef ikweethetookniet het volgende:
    'Zalm is blijvend beschadigd'
    Door de kritiek van de AFM zit er een luchtje aan ABN Amro-topman Gerrit Zalm. Zijn DSB-verleden zal hem blijven achtervolgen. Dat zeggen diverse (ex-)bankiers. Maar ook Arnoud Boot, hoogleraar Financiële Markten van de Universiteit van Amsterdam. Hij vindt dat Zalm 'eigenlijk niet met goed fatsoen kan aanblijven als topman van ABN Amro'. Volgens hem zijn door de verdeelde adviezen van De Nederlandsche Bank en AFM ook de toezichthouders beschadigd geraakt.
    (Tel., p. 21, FD, p. 9, VK, p. 7)

    Gelukkig maar dat Gerrit Zalm en goed fatsoen twee vreemden zijn voor elkaar
    Wat ik dus ook al heb gezegd.

    Als Zalm een fatsoenlijk man is en het bedrijfsbelang voorop stelt, dan stelt hij zijn positie beschikbaar. Maar ach, we weten de uitkomst al. Hij ging immers ook zonder gewetensbezwaren bij DSB werken.
    Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
      woensdag 3 maart 2010 @ 14:43:34 #166
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78682921
    Zalm: geen wraakgevoelens richting AFM

    Gerrit Zalm koestert geen wraakgevoelens richting de AFM vanwege diens aanbeveling dat hij niet acceptabel is als topman van ABN Amro vanwege zijn functioneren bij DSB Bank

    In een interview met deze krant zegt Zalm gisteren een sms naar voorzitter Hans Hoogervorst van de AFM te hebben gestuurd om snel te praten.'Hij reageerde positief. Voor mij is het een kwestie van zand erover en zorgen voor een goede, zakelijke relatie met de toezichthouders. Dit moet ons niet achtervolgen. Ik heb geen fantasieën om het de AFM in de toekomst moeilijk te maken.'

    Zalm vindt niet dat hij aangeschoten is nu het negatief advies van de AFM openbaar is. 'De Nederlandsche Bank heeft mij oké bevonden. Scheltema heeft mij oké bevonden en bovendien een oordeel gegegeven over de aanbeveling van de AFM om te voorkomen dat er een zweem van twijfel zou blijven hangen. De minister van Financiën heeft het bekrachtigd. Daarmee is het voor mij klaar. Volgens mij is het de AFM die een probleem heeft

    'Geen moment overwogen om af te treden bij ABN'
    De topman van ABN Amro zegt geen moment te hebben overwogen om af te treden ook al voelde de situatie zo nu en dan 'kafkaesk, met een toezichthouder die zijn visie niet wilde verstrekken. Ik zag dat het stuk van de AFM rammelde, heb het weerlegd en had het volste vertrouwen in een goede afloop.'

    Op de vraag of hij begrip heeft voor het feit dat de AFM tegen de achtergrond van de maatschappelijke kritiek op het functioneren van de toezichthouders, er streng in zit, zegt hij: 'Daar heb ik in het algemeen begrip voor, maar niet in dit concrete geval. Een toezichthouder moet tanden hebben, maar daar wel verantwoord mee omgaan. Maar goed, laat mij de toezichthouder niet beoordelen. Laten zij mij beoordelen, maar wel verantwoord'.

    http://www.fd.nl/artikel/(...)voelens-richting-afm
    pi_78686783
    Sylvester Eijffinger verklaarde vanmiddag bij BNR Economenpanel (wat een goed programma is dat ), na het AFM rapport gelezen te hebben, dat dit rapport absoluut onjuist en onvolledig is. Het DNB rapport is veel grondiger en biedt een veel meer doorvlochten beoordeling van Zalm, aldus Eijffinger. Eijffinger is het dus eens met de interpretaties van Scheltema en ondersteund het DNB rapport. Verder stelt hij dat we nu weer tot de orde van de dag over moeten gaan, Zalm is beoordeeld, deze beoordeling is gunstig uitgevallen en daarmee is de kous af. Net zoals dat in de rechtspraak het geval is in het geval van vrijspraak. Ik kan mij hier helemaal bij aansluiten het zou een beetje gek zijn als allerlei lieden het veld moeten ruimen zonder dat beschuldigingen aan hun adres juist blijken.
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 22:33 schreef Sachertorte het volgende:
    Zalm is aangeschoten wild. Het is idioot dat deze man nog op deze positie mag blijven zitten, of hij nu competent is of niet (en ik weet vrij zeker van niet...).
    Zalm is geen aangeschoten wild, Scheltema en het DNB-rapport pleiten hem daar van vrij. Jij wilt een soort anarchie richting Zalm laten zegevieren, het kan toch niet zo zijn dat we allerlei lieden valselijk gaan beschuldigen en vervolgens hun aftreden gaan eisen omdat iemand beschadigd is. Dat zou de omgekeerde wereld zijn.

    Verder is het oordeel of iemand competent is niet aan de politiek, niet aan de mensen op dit forum of wie dan ook. Primair zijn het de leden van de raad van commissarissen die daar verantwoordelijk voor zijn, en indirect is het de aandeelhouder die daar verantwoordelijk voor is. Mocht Zalm weg moeten wegens incompetentie, dan valt dat de commissarissen zwaar aan te rekenen omdat zij dan hun taak verzuimd hebben.
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 14:38 schreef Sachertorte het volgende:
    Hij ging immers ook zonder gewetensbezwaren bij DSB werken.
    Waarom zou je gewetensbezwaren moeten verbinden aan het werken voor een commerciele partij die voorziet in een vraag naar bepaalde producten? Iets als zorgplicht een grote farce, het zorgt er alleen maar voor dat mensen toch maar weer steeds denken dat het niet nodig is om een professional in te schakelen als je iets aan gaat schaffen waar je geen verstand van hebt. De informatiescheefheid op de markt verklein je niet door iets als een zorgplicht, die verklein je alleen maar als je mensen aanmoedigd in partij in de arm te nemen die wel verstand van zaken heeft.

    [ Bericht 7% gewijzigd door Bolkesteijn op 03-03-2010 16:21:03 ]
      woensdag 3 maart 2010 @ 16:29:06 #168
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78687877
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 16:07 schreef Bolkesteijn het volgende:

    Verder is het oordeel of iemand competent is niet aan de politiek, niet aan de mensen op dit forum of wie dan ook. Primair zijn het de leden van de raad van commissarissen die daar verantwoordelijk voor zijn, en indirect is het de aandeelhouder die daar verantwoordelijk voor is. Mocht Zalm weg moeten wegens incompetentie, dan valt dat de commissarissen zwaar aan te rekenen omdat zij dan hun taak verzuimd hebben...............
    En waarom is Ed Nijpels ook alweer als commissaris bij DSB weggegaan/ weggestuurd
    Juist omdat hij te weinig deed en een slappe houding had tegen het bestuur waarin ook Zalm zat die verkeerde dingen deed

    Zalm dus

    Alleen gered door het corrupte systeem
    pi_78688258
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 16:29 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    En waarom is Ed Nijpels ook alweer als commissaris bij DSB weggegaan/ weggestuurd
    Juist omdat hij te weinig deed en een slappe houding had tegen het bestuur waarin ook Zalm zat die verkeerde dingen deed

    Zalm dus

    Alleen gered door het corrupte systeem
    Mja Ed heeft het goed geregeld. Onderzoek naar hem is ook al vervallen
    Eijffinger kan zich ook niet anders uitlaten. Er moeten over een paar maanden coalities gesmeed worden. Allemaal voorwerk. Rutte was er ook erg happig op gisteren.
    http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
      woensdag 3 maart 2010 @ 16:43:16 #170
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78688560
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 16:36 schreef dramatiek het volgende:
    Mja Ed heeft het goed geregeld. Onderzoek naar hem is ook al vervallen
    .................................
    Maar alleen door de AFM niet door DNB
    Ook daarover zijn die twee het dus weer eens oneens

    Naast de AFM kreeg ook De Nederlandsche Bank (DNB) opdracht om de rol van Nijpels als oud-DSB'er te toetsen. DNB wilde dinsdag geen commentaar geven op de status van dit onderzoek

    http://www.nrc.nl/economi(...)_rol_Nijpels_bij_DSB
      woensdag 3 maart 2010 @ 16:54:37 #171
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78689106
    Hoogleraar Boot: Zalm én toezichthouder beschadigd

    Het zal oud-minister Zalm blijven achtervolgen dat één van de twee toezichthouders hem niet het voordeel van de twijfel heeft gegeven, voor wat betreft zijn rol als topman bij de DSB Bank.

    Volgens Boot zal Zalm niet meteen weggaan, maar kiest hij een rustig moment uit om het vaandel over te dragen.

    "Dit onderzoek is buitengewoon knullig verlopen en gepresenteerd. Het zou een oordeel over Zalm worden, maar het is een oordeel over toezichthouders geworden. Het gevolg is wel dat iedereen beschadigd is geraakt, Zalm én de toezichthouders", stelt de hoogleraar.

    "Ofwel hadden De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten meer moeite moeten doen om te zien of ze een meer eensluidend oordeel konden geven, maar als dat dan niet kon (en dat lijkt wel het geval) dan had de commissie Scheltema toch moeten oordelen dat Zalm niet de steun van alle toezichthouders had. De commissie zat er juist om handjeklap te voorkomen en dat idee is nu niet weggenomen. Er is ook geoordeeld over de toezichthouders en nota bene dat rapport moet Scheltema over twee maanden nog afleveren", meent Boot

    http://www.telegraaf.nl/d(...)er_beschadigd__.html
      woensdag 3 maart 2010 @ 17:31:51 #172
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78690753




    Let op zijn blindenstok rechts
      woensdag 3 maart 2010 @ 17:55:53 #173
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78691609
    Zalm verdedigt DSB-provisies

    ABN Amro-topman Gerrit Zalm vindt niet dat de DSB Bank, waar hij financieel directeur was, klanten te hoge provisies in rekening heeft gebracht. "Die provisies werden overal gevraagd," zegt Zalm in een interview met NRC Handelsblad dat morgen verschijnt.

    Moreel verwerpelijk vindt Zalm de provisies niet. "Dat is nou eenmaal de prijsvorming in de vrije markteconomie. Wie weet hoe hoog de provisie is die de schoenenboer verdient? Die heeft waarschijnlijk ook een provisie van zestig procent." Zalm erkent wel dat klanten van DSB vaak niet van tevoren wisten hoeveel provisie ze zouden moeten betalen. "Daar viel nog wel een en ander te verbeteren."

    Oud-minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) noemde de provisies van zo'n tachtig procent die DSB berekende bij koopsompolissen vorig jaar 'totaal idioot'

    Zalm verdedigt DSB-provisies
    pi_78691959
    Zalm is verder een ukkel, maar het gezeik over die marges is echt gelul in de ruimte. Uiteindelijk maakt de Bruna ook 80% brutto marge of paperclips, maar dat komt omdat die dingen nou eenmaal tyfus goedkoop qua inkoop zijn.

    Mensen die meteen gaan schreeuwen over die getallen, snappen er blijkbaar weinig van en grijpen alles aan om iets belachelijk te maken. Daarmee komen ze zelf nog dommer over. Lees: Bos.
    "Winners never quit, 'cause quitters never win"
    "Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
    pi_78692269
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 18:05 schreef Drive-r het volgende:
    Zalm is verder een ukkel, maar het gezeik over die marges is echt gelul in de ruimte. Uiteindelijk maakt de Bruna ook 80% brutto marge of paperclips, maar dat komt omdat die dingen nou eenmaal tyfus goedkoop qua inkoop zijn.

    Mensen die meteen gaan schreeuwen over die getallen, snappen er blijkbaar weinig van en grijpen alles aan om iets belachelijk te maken. Daarmee komen ze zelf nog dommer over. Lees: Bos.
    80% op een paperclip is dan ook nog betaalbaar.Is niet echt te vergelijken met een woekerpolis.Ook betaal je voor een paperclip na aankoop niet jaar in jaar uit vage provisiekosten die hier en daar erin verwerkt zijn.
    http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
    pi_78696326
    Ik vind Zalm best wel een slimme gozert. Hij krijgt in heel Nederland een emmer met stront over zich heen gekieperd en hij blijft maar graaien en verdedigen. Ik had in zijn schoenen hetzelfde gedaan, wat maakt het je nou uit dat groot gedeelte van Nederland je niet mag? Je hebt geld zat om ergens anders in de wereld te rentenieren.

    Als het komt op sociale kundigheid is zoals Driver-R al zei Zalm een ukkel of iets in die geest
    People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
    Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
    pi_78696746
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 21:30 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    Wat begrijp jij niet aan blijvende onzekerheid aan de persoon van Nijpels als bestuurder

    Bovendien luidde de opdracht van Wouter Bos nu juist naar alle bestuursleden en ex bestuursleden van DSB Los van de vraag of ze nu weer bestuurder zijn



    Een commissaris is geen bestuurder...
    pi_78697252
    Waarom is Zalm überhaupt nog aan het werk? De beste man heeft centen zat. Ik zie niet in waarom hij gaat rentenieren, pina collada drinken in Honolulu en genieten van het leven.
    People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
    Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
    pi_78697341
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 20:07 schreef sitting_elfling het volgende:
    Waarom is Zalm überhaupt nog aan het werk? De beste man heeft centen zat. Ik zie niet in waarom hij gaat rentenieren, pina collada drinken in Honolulu en genieten van het leven.
    Dit zijn geen mensen die zich goed voelen als ze de hele dag niks doen. Veel werken is verslavend.
      woensdag 3 maart 2010 @ 20:12:11 #180
    11043 TheFrankey
    Ja. Dat zeg jij wel....
    pi_78697548
    Dit topic kan wel dicht nu. Zijn we ook van die irritante ikweethetookniet af die alleen maar met suggestieve verhalen komt en dwars door nieuwsberichten smileys gebruikt en telegraaf reacties copy/paste met alleen negatieve berichten.
    Boef!
    pi_78697751
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 20:09 schreef Halcon het volgende:

    [..]

    Dit zijn geen mensen die zich goed voelen als ze de hele dag niks doen. Veel werken is verslavend.
    Ja maar gaan dat soort mensen na verloop van tijd niet in zien dat het werk wat ze leveren niet bepaald goed is?

    Ben het wel met je eens dat veel werken verslavend is. Ik ben nu 22 en "werk" rond de 50 uur in de week. Maar ben wel zo eerlijk om te zeggen dat ik na mijn 35e hier toch wel genoeg van heb en ga dan liever iets anders ga doen Vrijheid is de grootste rijkdom (na gezondheid) dat een mens heeft.
    People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
    Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
    pi_78698365
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 20:15 schreef sitting_elfling het volgende:

    [..]

    Ja maar gaan dat soort mensen na verloop van tijd niet in zien dat het werk wat ze leveren niet bepaald goed is?

    Ben het wel met je eens dat veel werken verslavend is. Ik ben nu 22 en "werk" rond de 50 uur in de week. Maar ben wel zo eerlijk om te zeggen dat ik na mijn 35e hier toch wel genoeg van heb en ga dan liever iets anders ga doen Vrijheid is de grootste rijkdom (na gezondheid) dat een mens heeft.
    Nee, ook dat is inherent aan hard en veel werken. Je gaat dan vanzelf wel denken dat je goed bezig bent. Speelt ook mee dat veel verdienen vaak inhoudt dat er ook veel uit wordt gegeven. Ik zeg niet dat dit op Zalm van toepassing is, maar op veel hoge heren wel. Leg mevrouw maar eens uit dat ze niet meer met de CC naar de PC Hooft kan, maar voortaan het aanbiedingenrek van de H&M moet plunderen.

    Een groot ego, workaholic, uitgavenpatroon en het old boys network zorgen er wel voor dat zo iemand aan de gang blijft en niet aan een Pina Colada gaat nippen op de Bahamas.
    pi_78701402
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 18:14 schreef dramatiek het volgende:

    [..]

    80% op een paperclip is dan ook nog betaalbaar.Is niet echt te vergelijken met een woekerpolis.Ook betaal je voor een paperclip na aankoop niet jaar in jaar uit vage provisiekosten die hier en daar erin verwerkt zijn.
    Eens. Ik zeg ook nergens dat DSB goed bezig was. Ik zeg alleen dat het argument van hoge marge op zich gewoon knudde is, dan begrijp je niet dat feit an sich niks betekent.
    "Winners never quit, 'cause quitters never win"
    "Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
      donderdag 4 maart 2010 @ 20:34:02 #184
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78746017
    Donderdag 4 maart, 23.00 - 23.50 uur, Ned 1
    Vandaag in Pauw & Witteman

    * Gerrit Zalm mag van minister De Jager (Financiën) aanblijven als topman van ABN Amro.
    * Wat vindt Peter Paul de Vries van de ophef rond Zalm?
    pi_78749060
    quote:
    De Jager fluit AFM terug over Zalm

    Door verslaggever Gert-Jan Dennekamp
    De Autoriteit Financiële Markten is door minister De Jager van Financiën teruggefloten. De Jager meent dat de manier waarop de Autoriteit Financiële Markten het oordeel over Zalm heeft gepresenteerd "ongelukkig" is geweest.

    De AFM oordeelde dat Zalm niet geschikt is voor een functie in de financiele sector, omdat hij in zijn tijd bij DSB onvoldoende heeft gedaan om de verkooppraktijken van die bank te veranderen. De Nederlandsche Bank negeerde die aanbeveling en oordeelde dat Zalm wel geschikt is. Omdat DNB in deze procedure het laatste woord heeft, kan Zalm aanblijven als bestuursvoorzitter van ABN AMRO.

    Geen afstand
    De AFM blijft bij zijn oorspronkelijk oordeel over Zalm, maar legt zich neer bij het oordeel van DNB: "De AFM neemt dus op geen enkele wijze afstand van het eindoordeel van DNB," aldus de minister in zijn brief aan de Tweede Kamer.

    Gisteren sprak minister De Jager met Wellink (DNB) en Hoogervorst (AFM). Beide toezichthouders "betreuren" dat er onduidelijkheid is ontstaan over het oordeel van de geschiktheid van de Gerrit Zalm als bestuurder van de bank. "Hierover mag geen misverstand ontstaan," meent minister De Jager van Financiën.

    De Jager schrijft dat de beoordeling van andere DSB bestuurders "in goed onderling overleg" zal gebeuren. De minister geeft wel aan dat hij de samenwerking van de twee toezichthouders wil evalueren, "om te bezien of verheldering" van de procedure nodig is.
      donderdag 4 maart 2010 @ 22:21:51 #186
    177053 Klopkoek
    Regressief links
    pi_78751306
    quote:
    Op donderdag 4 maart 2010 21:35 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]


    lekker onder het tapijt schuiven
    Deuger & Gutmensch
    "Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
    pi_78778630
    quote:
    Op donderdag 4 maart 2010 22:21 schreef Klopkoek het volgende:

    [..]

    lekker onder het tapijt schuiven
    Ja, gaat eigenlijk verrassend makkelijk.
      vrijdag 5 maart 2010 @ 16:17:31 #188
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78778697
    AFM terughoudend na echec rond Zalm

    De AFM zal bij de komende vijf beoordelingen van ex-DSB-bestuurders zich terughoudend opstellen. Niet langer zal de AFM gebruikmaken van een ‘aanbeveling’. DNB en AFM betreuren de ontstane onduidelijkheid over Zalm als topman van ABN Amro. De volgende dossiers moeten de twee toezichthouders in goed overleg afhandelen. (FD, p.1 - Tel, p.23 – VK, p.7)

    AFM= Alleen Flinke Missers

    wordt dus nu voor de zoveelste keer bewezen

    Hansie Hoogervorst
      vrijdag 5 maart 2010 @ 16:20:07 #189
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78778812
    Gerrit Zalm over de ophef rond zijn persoon

    [url=http://pauwenwitteman.vara.nl/Archief-detail.113.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=15551&tx_ttnews[backPid]=116&cHash=5c35dc7a39]http://pauwenwitteman.vara.nl/Archief-detail.113.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=15551&tx_ttnews[backPid]=116&cHash=5c35dc7a39[/url]

    Kijk rustig en beoordeel lekker zelf

    Tegenstrijdige rapporten over Gerrit Zalm

    [url=http://pauwenwitteman.vara.nl/Archief-detail.113.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=15553&tx_ttnews[backPid]=116&cHash=7cc262599e]http://pauwenwitteman.vara.nl/Archief-detail.113.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=15553&tx_ttnews[backPid]=116&cHash=7cc262599e[/url]

      vrijdag 5 maart 2010 @ 16:29:00 #190
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78779223
    Uitslag pollToezichthouders
    AFM moet opgaan in DNB


    1. 25% (180)
    Ja, gedoe rond Zalm is uitermate beschamend

    2. 13% (96)
    Ja, Nederlands model tweedeling te uitzonderlijk

    3. 39% (282)
    Nee, aparte waakhond voor consument is goede zaak

    4. 23% (167)
    Nee, macht niet te veel in één hand leggen
    Aantal stemmen: 725

    http://www.fd.nl/home/
      vrijdag 5 maart 2010 @ 18:50:26 #191
    177053 Klopkoek
    Regressief links
    pi_78784867
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 16:15 schreef Bolkesteijn het volgende:

    [..]

    Ja, gaat eigenlijk verrassend makkelijk.
    Heb jij niet altijd Zalm verdedigd?

    En nu vind je het een goede zaak dat zoiets even makkelijk wordt weggeschoven?

    Wat blijven rechtsjes toch ook irritant en machtsgeil
    Deuger & Gutmensch
    "Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
    pi_78785289
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 16:29 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Uitslag pollToezichthouders
    AFM moet opgaan in DNB


    1. 25% (180)
    Ja, gedoe rond Zalm is uitermate beschamend

    2. 13% (96)
    Ja, Nederlands model tweedeling te uitzonderlijk

    3. 39% (282)
    Nee, aparte waakhond voor consument is goede zaak

    4. 23% (167)
    Nee, macht niet te veel in één hand leggen
    Aantal stemmen: 725

    http://www.fd.nl/home/
    Niet doen dus. Ik heb een beter idee: de AFM flink kortwieken.
      vrijdag 5 maart 2010 @ 19:00:45 #193
    177053 Klopkoek
    Regressief links
    pi_78785337
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 18:59 schreef Halcon het volgende:

    [..]

    Niet doen dus. Ik heb een beter idee: de AFM flink kortwieken.
    Zodat jullie nog meer kunnen frauderen
    Deuger & Gutmensch
    "Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
    pi_78785443
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 19:00 schreef Klopkoek het volgende:

    [..]

    Zodat jullie nog meer kunnen frauderen
    Waar heeft Zalm precies gefraudeerd dan?
    pi_78793111
    quote:
    Op vrijdag 5 maart 2010 18:50 schreef Klopkoek het volgende:
    Heb jij niet altijd Zalm verdedigd?

    En nu vind je het een goede zaak dat zoiets even makkelijk wordt weggeschoven?
    Ik zou niet aan alles waarde hechten wat ik op dit forum zet.
      zondag 7 maart 2010 @ 15:48:41 #196
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78849348
    Rapport Scheltema over Zalm onevenwichtig

    Het rapport van professor Michiel Scheltema over Gerrit Zalm is ,,onevenwichtig, onjuist en pretentieus''. Dat zei Arthur Docters van Leeuwen, oud-topman van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

    ,,Ik heb Michiel heel hoog zitten, maar van dit advies begrijp ik niets'', aldus Docters van Leeuwen. Hij pleit ervoor dat de onderzoeken naar het functioneren van Zalm als financieel directeur bij DSB Bank openbaar worden gemaakt.

    De Nederlandsche Bank (DNB) en de AFM deden beiden onderzoek naar Zalm. De toezichthouders zijn het oneens over zijn functioneren bij DSB. DNB oordeelt positief, terwijl de AFM Zalm op een aantal punten te weinig deskundigheid verwijt.

    Onvoldoende beargumenteerd
    Scheltema toetste de onderzoeken en stelde dat het oordeel van de AFM niet overtuigend en onvoldoende beargumenteerd is. Hij koos voor het oordeel van DNB. Zalm kon daardoor aanblijven als topman van ABN Amro.

    Van Leeuwen wilde niet zeggen of hij vond dat Zalm kon aanblijven als topman. ,,Die vraag kan ik alleen beantwoorden als ik feiten heb en die worden ons onthouden'', zei hij. Die feiten moeten openbaar worden gemaakt en dat kan ook. Normaal is er een strikt bankgeheim. DSB is geen bank meer, dus dat argument gaat niet op.''

    In de Tweede Kamer is met onbegrip op de verschillende oordelen gereageerd. De partijen vinden het niet goed dat twee financiële toezichthouders niet op een lijn zitten. De Kamer komt woensdag bijeen. Van Leeuwen gaf aan dat de Kamer dan kan vragen aan minister Jan Kees de Jager (Financiën) de onderzoeken openbaar te maken.

    http://www.telegraaf.nl/d(...)nevenwichtig___.html

    'Maak onderzoek naar Zalm openbaar'
      zondag 7 maart 2010 @ 16:04:52 #197
    93664 waht
    Mushir
    pi_78849961
    Natuurlijk mag hij blijven, de enige argumenten tegen zijn een onderbuikargument en "hij had meer kunnen doen". Uitstekend...
    The problem is not the occupation, but how people deal with it.
    pi_78850699
    Dirk Scheringa, schuldige #1. ~_~

    De AFM zegt dat Zalm zich niet hard genoeg heeft ingezet voor de klanten van DSB. DNB zegt dat Zalm meer dan voldoende heeft gedaan om de bank overeind te houden en dat de AFM niet heeft kunnen beargumenteren wat Zalm WEL had kunnen/moeten doen dat hij niet deed. Zie daarbij hoeveel er bij DSB veranderd is terwijl hij daar werkte en hoelang zijn voorgangers en opvolgers het uithielden met Dirk en ik denk dat Zalm het volste vertrouwen zou moeten genieten.
      maandag 8 maart 2010 @ 12:31:26 #199
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78884439
    Maak oordeel AFM en DNB gelijkwaardig’

    Voormalig AFM-voorman Arthur Docters van Leeuwen wil een wetswijziging na de rel over de herbeoordeling van Gerrit Zalm.

    De mening van de twee financieel toezichthouders moet even zwaar wegen. Is een bestuurder van een bank, verzekeraar of beleggingsinstelling niet acceptabel voor ofwel DNB ofwel AFM, dan geldt dat als een veto.

    Voormalig voorzitter Arthur Docters van Leeuwen van de AFM brak zondag in het tv-programma Buitenhof een lans voor een wetswijziging. Nu voorziet de wet bij tegengestelde opvattingen dat DNB het primaat heeft bij banken en verzekeraars en AFM bij beleggingsinstellingen.

    Gerrit Zalm
    Aanleiding is de herbeoordeling van Gerrit Zalm als topman van ABN Amro. De AFM vindt Zalm niet acceptabel omdat hij zich als financieel directeur bij DSB Bank onvoldoende afstand heeft genomen van het bedrijfsmodel van woekerprovisies en overcreditering te stoppen. DNB ziet geen geen bezwaar en weet zich gesteund door de door Financiën benoemde ‘controleur’ Scheltema die het AFM-rapport als ‘onvoldoende onderbouwd’ kenschetst.

    Docters wil niet ingaan op de vraag of Zalm nog kan functioneren met een nee van de AFM. ‘Dat hangt af van de ernst van de feiten in combinatie met de belangen die op het spel staan.’ Omdat hij de feiten niet kent, onthoudt hij zich over Zalm van een oordeel.

    http://www.fd.nl/artikel/(...)fm-dnb-gelijkwaardig
      maandag 8 maart 2010 @ 14:46:49 #200
    265075 Sachertorte
    VVD-mentaliteit
    pi_78889780
    quote:
    Op zondag 7 maart 2010 16:04 schreef waht het volgende:
    Natuurlijk mag hij blijven, de enige argumenten tegen zijn een onderbuikargument en "hij had meer kunnen doen". Uitstekend...
    Dat is een beetje als wanneer een maffiabaas zegt: 'Ja maar ik probeerde de maffia van binnen te hervormen, zodat we niet meer drie moorden per dag plegen, maar slechts twee!', waarop de aanklager besluit tot seponeren, want goed gedrag moet je tenslotte belonen.
    Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
      maandag 8 maart 2010 @ 16:03:40 #201
    265075 Sachertorte
    VVD-mentaliteit
    pi_78893198
    quote:
    Het DSB-faillissement zegt volgens De Nederlandsche Bank niets over Zalms deskundigheid, daarvoor was de uitgangssituatie te hopeloos. Maar wat zegt het over Zalms deskundigheid dat hij zich in een dergelijk hopeloos avontuur stortte?
    Kun je het iemand verwijten als hij faalt in een hopeloze situatie? Nee, natuurlijk niet. Een hopeloze situatie is nu eenmaal precies dat: hopeloos. Geen hoop, geen uitweg, wat je ook doet, hoe deskundig en betrouwbaar je ook bent.

    Dat is in een notendop waarom Gerrit Zalm van De Nederlandsche Bank (DNB) mag blijven bankieren. Een oordeel dat wordt onderschreven door Michiel Scheltema, de jurist die namens het ministerie van Financiën toeziet op de herbeoordeling van oud DSB Bank bestuurders.

    Onbepaald
    De discussie over de geschiktheid van Gerrit Zalm als bankier spitst zich toe op de vraag of hij wel voldoende ‘deskundig’ is. Wat Scheltema noemt een ‘nogal onbepaald begrip’. Bij het beoordelen van de deskundigheid van topbankiers gaat het niet om hun diploma’s maar om hun gedrag. In dit geval Zalms gedrag in het jaar dat hij met eigenaar Dirk Scheringa, en diens rechterhand Hans van Goor, het bestuur vormde van de Dirk Scheringa Beheer Bank.

    Zalm deed zijn best de zaken ten goede te keren, daarover is geen discussie. De twee financiële toezichthouders AFM en DNB verschillen wel van mening over de vraag of hij hard genoeg zijn best deed? DNB vindt van wel, de AFM van niet. Scheltema geeft DNB gelijk.
    Belangrijk in dat oordeel is de deplorabele staat waar de DSB Bank in verkeerde bij het aantreden van Zalm. Scheltema beschrijft die als volgt: ‘De vermogenspositie en de liquiditeit stonden ernstig onder druk, de bestuursstructuur (..) was onevenwichtig, de kostenbeheersing was volstrekt onvoldoende en het verdienmodel was op termijn onhoudbaar.’

    Kwalijk nemen
    Als zo’n bank failliet gaat kun je dat iemand die daar een jaar de financiële scepter zwaaide nauwelijks kwalijk nemen. Zeker niet als deze scepter ook nog eens op elk moment afgepakt kon worden door Dirk Scheringa, de soevereine vorst van het DSB-koninkrijk.
    Zalm faalde waar iedereen zou hebben gefaald, deskundig of niet. Ergo: geen reden om aan zijn deskundigheid te twijfelen.

    Maar wat zegt het over het beoordelingsvermogen van Zalm dat hij zichzelf in een dergelijke hopeloze situatie stortte? Hoe deskundig toonde Zalm zich door zijn voortreffelijke reputatie ten dienste te stellen van een bank met een uiterst twijfelachtige reputatie? Had een deskundig bestuurder niet van tevoren harde garanties geëist van Scheringa, bijvoorbeeld om snel een einde te maken aan het gerommel met provisies?

    Afweging
    Zalm stond voor de afweging tussen enerzijds een kleine mogelijkheid van DSB Bank een betrouwbare en nuttige bank te maken en anderzijds de zekerheid de weinig fraaie DSB-praktijken aanzien en legitimiteit te verschaffen.

    Zalm deed zijn best de zaken ten goede te keren, daarover is geen discussieHoeveel mensen hebben een uiterst onvoordelige verzekering afgesloten vertrouwend op ‘de bank van Zalm’, of daar hun spaargeld in gestoken?

    Bovendien hield de komst van Zalm de toezichthouder op afstand. Hij illustreert dat in een mail aan zijn collega’s waarin hij een betere relatie met de toezichthouders bepleit: ‘Nu houdt mijn aanwezigheid ze nog wel even af (het voordeel van het Minister zijn geweest), maar dat blijft niet zo.’

    Helaas waren koning Scheringa en diens lakei van Goor minder onder de indruk van ‘het Minister zijn geweest’. Oud minister Zalm kreeg maar mondjesmaat zijn zin, met een bedroevend resultaat tot gevolg. Aldus Scheltema: ‘Volgens het oordeel is een gezond verdienmodel uitgebleven, is onvoldoende tegenwicht geboden tegen de beide andere leden van de raad van bestuur, en is aan de gedragsrelevante problematiek – overkreditering, goede advisering, hoge provisies – nog onvoldoende gedaan.’

    Luchtig
    Scheringa en van Goor stellen bovendien dat Zalm ‘luchtig’ deed over de betekenis van het verhoogde toezicht en de verhouding tot de toezichthouders. Zalm bestrijdt dat, en de beide heren een beetje kennende ben je geneigd hem te geloven. Maar toch: hoe kan het dat een man met zijn staat van dienst in een situatie terechtkomt waar het zijn woord is tegenover dat van Scheringa en van Goor?

    Van de langstzittend minister van Financiën en voormalig vice-premier mag je verwachten dat hij over een inschattingsvermogen beschikt dat past bij een dergelijke statuur. Het is de adel die verplicht, simpelweg omdat Zalm met zijn goudgerande reputatie ook een hopeloze situatie naar buiten toe zonnig kan doen lijken.

    De DSB Bank was er al beroerd aan toe bij het aantreden van Zalm, en hij kreeg een uitermate zwakke positie binnen de bank. Dat Zalm zich in deze hopeloze en onwerkbare situatie stortte getuigt niet bepaald van een goede beoordeling van de financiële- en bestuurlijke situatie. Juist dit beoordelingsvermogen is een belangrijk onderdeel van de noodzakelijke deskundigheid van een financiële topbestuurder. Dat hadden DNB en Scheltema op zijn minst in hun oordeel moeten betrekken.
    Rens van Tilburg (1974) is econoom en werkt als adviseur voor de overheid.
    Bron
    Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
      maandag 8 maart 2010 @ 17:31:57 #202
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78897102
    SP: minister moet praten met DSB-curatoren

    DEN HAAG (AFN) - De SP wil dat minister Jan Kees de Jager van Financiën met de curatoren van DSB Bank gaat praten. De Jager moet de curatoren duidelijk maken dat de manier waarop voormalige DSB-klanten behandeld worden, onacceptabel is.

    Dat zei SP-Tweede Kamerlid Ewout Irrgang maandag. Hij reageerde ermee op een brief die de Stichting Platform Aandelen Lease (PAL) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hierin wordt gesteld dat de situatie voor veel gedupeerden ,,dramatisch'' is. Door het harde beleid van de curatoren tegenover de klanten zouden inmiddels huisuitzettingen dreigen.

    Irrgang: ,,De curatoren kiezen kennelijk voor dezelfde keiharde opstelling als DSB. Dit zijn volstrekt onacceptabele methoden waarbij mensen worden geïntimideerd.'' Het Kamerlid stelt de kwestie woensdag aan de orde in een debat met De Jager

    http://www.telegraaf.nl/d(...)DSB-curatoren__.html


    Hadden wij al Gerrit Zalm bedankt voor deze harde opstelling en de bijbehorende looncessies

    Gerrit Zalm Hoe lang nog
    pi_78897792
    Gek hè, dat mensen hun huis uit worden gezet als ze hun hypotheek niet betalen? Ik betwijfel zijn stelling dat mensen worden geïntimideerd, daar zou ik graag voorbeelden van en bewijzen voor willen zien.

    [ Bericht 22% gewijzigd door #ANONIEM op 08-03-2010 17:49:54 ]
      maandag 8 maart 2010 @ 17:55:39 #204
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78898116
    quote:
    Op maandag 8 maart 2010 17:48 schreef Sloggi het volgende:
    Gek hè, dat mensen hun huis uit worden gezet als ze hun hypotheek niet betalen? Ik betwijfel zijn stelling dat mensen worden geïntimideerd, daar zou ik graag voorbeelden van en bewijzen voor willen zien.
    De looncessies zijn daar een voorbeeld van bedacht door Gerrit Zalm

    Hypotheek van bijv 200.000 euri a 4,5 % is prima te doen...........

    maar onze goede vriend Dirk S met zijn financieel directeur Gerrit Zalm gingen die rente verhogen naar zo een 9% en gek he dat je dan je hypotheek niet meer kan betalen

    Dus huisbezoek nieuwe extra koopsompolis erbij en weer een jaartje tegen 4,5% met een verhoogde schuld

    Jaartje later weer 9% en U raadt het al

    Gek he dat de AFM die er voor de consumenten is Gerrit Zalm wilde
    pi_78898852
    En wie heeft zijn handtekening onder dat contract gezet? Juist, de zielige DSB-klant die nu zijn huis uit wordt gezet omdat hij niets begreep van het contract wat werd aangegaan.
      maandag 8 maart 2010 @ 18:23:20 #206
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78899381
    quote:
    Op maandag 8 maart 2010 18:13 schreef Sloggi het volgende:
    En wie heeft zijn handtekening onder dat contract gezet? Juist, de zielige DSB-klant die nu zijn huis uit wordt gezet omdat hij niets begreep van het contract wat werd aangegaan.
    Precies en daarom heeft de bank ook een zorgplicht zodat de klant niet dingen koopt die hij niet begrijpt en daar let nou juist de AFM op

    En juist daarom wilde de AFM Gerrit Zalm weghebben als bankdirecteur
    pi_78899695
    quote:
    Irrgang: ,,De curatoren kiezen kennelijk voor dezelfde keiharde opstelling als DSB. Dit zijn volstrekt onacceptabele methoden waarbij mensen worden geïntimideerd.'' Het Kamerlid stelt de kwestie woensdag aan de orde in een debat met De Jager.
    Meneer Irrgang vergeet zeker dat er aan de andere kant van de balans nog crediteuren en vreemd vermogen verschaffers staan? De vraag of deze mensen hun geld terug krijgen is mede afhankelijk van de vraag of de hypotheekgevers nog wel een lening afbetalen. Een harde opstelling is dus zeker gewenst, zeker voor crediteuren kunnen niet betaalde rekeningen een behoorlijke schadepost vormen, het is niet anders.
      maandag 8 maart 2010 @ 18:40:26 #208
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78900151
    quote:
    Op maandag 8 maart 2010 18:30 schreef Bolkesteijn het volgende:

    Meneer Irrgang vergeet zeker dat er aan de andere kant van de balans nog crediteuren en vreemd vermogen verschaffers staan? De vraag of deze mensen hun geld terug krijgen is mede afhankelijk van de vraag of de hypotheekgevers nog wel een lening afbetalen. Een harde opstelling is dus zeker gewenst, zeker voor crediteuren kunnen niet betaalde rekeningen een behoorlijke schadepost vormen, het is niet anders.
    Die crediteuren zoals de achtergestelde deposito's houders zijn allemaal misleidt door Dirk S dat ze geen risico liepen En DNB bewaakte de solvabiliteit en liquiditeit dus wat kan er mis gaan
    Zeker toen ipv een stille curator onze volksheld Gerrit Zalm als CFO benoemd werd

    Het tekort wat er nu is en wat groter wordt doordat mensen hun hypotheek niet kunnen betalen en het onderpand onvoldoende is dient dan ook te worden verhaald eerst op het eigen vermogen van DSB daarna via bestuurdersaansprakelijkheid bij Dirk S, Hans van Goor en Gerrit Zalm en Ed Nijpels prive wegens wanbeleid

    De rest van het gat dient te worden betaald door de AFM en DNB wegens falend toezicht

    En niet als een soort vlek via het DGS over de rest van de banken verdeeld te worden, zodat de klanten van de banken uiteindelijk toch betalen en de schuldigen buiten schot blijven

    Het is dus wel anders Bolkesteijn alleen pijnlijk voor al je VVD en CDA vriendjes

    [ Bericht 0% gewijzigd door ikweethetookniet op 08-03-2010 19:19:27 ]
      maandag 8 maart 2010 @ 19:17:24 #209
    265075 Sachertorte
    VVD-mentaliteit
    pi_78902003
    quote:
    Op maandag 8 maart 2010 18:13 schreef Sloggi het volgende:
    En wie heeft zijn handtekening onder dat contract gezet? Juist, de zielige DSB-klant die nu zijn huis uit wordt gezet omdat hij niets begreep van het contract wat werd aangegaan.
    In dat contract heeft nooit gestaan dat ze een rente van 10% zouden gaan betalen. Daar hebben ze dus ook helemaal niet voor getekend/
    Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
    pi_78903020
    quote:
    Op maandag 8 maart 2010 18:40 schreef ikweethetookniet het volgende:

    [..]

    Die crediteuren zoals de achtergestelde deposito's houders zijn allemaal misleidt door Dirk S dat ze geen risico liepen En DNB bewaakte de solvabiliteit en liquiditeit dus wat kan er mis gaan
    Zeker toen ipv een stille curator onze volksheld Gerrit Zalm als CFO benoemd werd

    Het tekort wat er nu is en wat groter wordt doordat mensen hun hypotheek niet kunnen betalen en het onderpand onvoldoende is dient dan ook te worden verhaald eerst op het eigen vermogen van DSB daarna via bestuurdersaansprakelijkheid bij Dirk S, Hans van Goor en Gerrit Zalm en Ed Nijpels prive wegens wanbeleid

    De rest van het gat dient te worden betaald door de AFM en DNB wegens falend toezicht

    En niet als een soort vlek via het DGS over de rest van de banken verdeeld te worden, zodat de klanten van de banken uiteindelijk toch betalen en de schuldigen buiten schot blijven

    Het is dus wel anders Bolkesteijn alleen pijnlijk voor al je VVD en CDA vriendjes
    Grote onzin natuurlijk, wat ik op heb geschreven is volstrekt juist, jij komt weer met allerlei sociale prietpraat waarom mensen niet verantwoordelijk zouden zijn voor hun eigen handelen waardoor jij een totaal vervormd beeld van de werkelijkheid hebt gecreëerd. De klanten moeten gewoon betalen zo simpel is het, en wanbetalers moet je dus fanatiek achter de broek zitten, simpelweg omdat er nog een andere kant van de balans is, en die moeten een zo hoog mogelijke liquidatiewaarde kunnen ontvangen.
    quote:
    Op maandag 8 maart 2010 17:55 schreef ikweethetookniet het volgende:
    De looncessies zijn daar een voorbeeld van bedacht door Gerrit Zalm
    Wat is daar mis mee? Ik vind het nog heel schappelijk dat er niet op allerlei andere bezittingen beslag wordt gelegd.
    pi_78904676
    quote:
    Op maandag 8 maart 2010 14:46 schreef Sachertorte het volgende:

    [..]

    Dat is een beetje als wanneer een maffiabaas zegt: 'Ja maar ik probeerde de maffia van binnen te hervormen, zodat we niet meer drie moorden per dag plegen, maar slechts twee!', waarop de aanklager besluit tot seponeren, want goed gedrag moet je tenslotte belonen.
    Maar hij was de maffiabaas niet. Hij was misschien een capo maar de baas deelde de lakens uit. En dan moet het verlagen van het moordenquota zeker beloond worden.
    The problem is not the occupation, but how people deal with it.
      maandag 8 maart 2010 @ 20:15:40 #212
    265075 Sachertorte
    VVD-mentaliteit
    pi_78905110
    quote:
    Op maandag 8 maart 2010 20:08 schreef waht het volgende:

    [..]

    Maar hij was de maffiabaas niet. Hij was misschien een capo maar de baas deelde de lakens uit. En dan moet het verlagen van het moordenquota zeker beloond worden.
    Yep, met strafvermindering. Seponeren/vrijspraak is echter niet aan de orde.
    Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
      dinsdag 9 maart 2010 @ 21:13:53 #213
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78946970
    Kom op Hoogervorst… laat zien wat je waard bent!

    De ondergang van de DSB-bank is als een hardnekkige voorjaarsgriep die uiteindelijk niemand onberoerd laat. Bestuurders en commissarissen als Gerrit Zalm, Ed Nijpels en Robin Linschoten, toezichthouder de Nederlandsche Bank, grootinquisiteur Pieter Lakeman: ze zijn allemaal op de een of andere manier besmet door het faillissement van de Wognumse kredietbank.

    Maar als een financiële zombie weet DSB ook na zijn verscheiden slachtoffers te maken. Het gedoe rond de herbeoordeling van de ‘deskundigheid en betrouwbaarheid’ van Gerrit Zalm als ABN Amro-bestuurder tast de geloofwaardigheid van de AFM ernstig aan.

    Wat is er ook alweer gebeurd? Naar aanleiding van de DSB-deconfiture heeft de Nederlandsche Bank (DNB ) nog eens goed gekeken naar haar eerdere oordeel dat Zalm over voldoende deskundigheid en betrouwbaarheid beschikte om leiding te geven aan een financiële instelling. Ook de AFM boog zich over de geschiktheid van de inmiddels controversiële ABN Amro-bestuursvoorzitter. Het AFM-onderzoek was input voor het definitieve oordeel van DNB, de eindverantwoordelijke toezichthouder.

    Zalm heenzenden
    Regeringscommissaris Michiel Scheltema werd door voormalig minister Bos gevraagd een marginale toets op deze beide onderzoeken uit te voeren en hier publiekelijk over te rapporteren. Dit deed hij afgelopen week. De AFM koos op basis van haar uitvoerige onderzoek voor de uitzonderlijke en vergaande weg van een formele aanbeveling aan DNB om Zalm heen te zenden.

    Dit kan de AFM volgens de wet slechts doen wanneer zij constateert dat de betrokkene ‘niet of niet langer over de vereiste deskundigheid beschikt. Dat is nogal wat. Zalm zou te weinig oog voor de reputatie en de kwaliteit van de dienstverlening van DSB hebben gehad, te weinig hebben gedaan om een levensvatbaar bedrijfsmodel te ontwikkelen en onvoldoende tegenwicht hebben geboden tegen de commerciële mannen in het bestuur van DSB.

    Conclusies AFM onvoldoende onderbouwd
    Hoewel DNB AFM ’s aanbeveling heeft meegewogen in haar oordeel en deze ‘serieus’ heeft genomen, komt zij uiteindelijk zelf tot de eindconclusie dat de ‘deskundigheid en betrouwbaarheid van de heer Zalm buiten twijfel’ staan. De AFM zou haar conclusies onvoldoende hebben onderbouwd, te weinig oog hebben gehad voor de moeilijke omstandigheden waarin Zalm bij DSB terechtkwam en zijn goede prestaties als minister en bij ABN Amro hebben genegeerd.

    Scheltema begrijpt het oordeel van DNB wel en verwijt AFM een te grote broek te hebben aangetrokken en ten onrechte het zware middel van de formele aanbeveling te hebben gekozen. Door de brief van Scheltema ligt het meningsverschil op straat en is het kwaad geschied. Ofwel de AFM heeft inderdaad broddelwerk geleverd – zo slecht dat haar aanbeveling zelfs geen twijfel over het functioneren van Zalm kan rechtvaardigen. Ofwel DNB hecht geen gewicht aan het oordeel van haar jongere collega-toezichthouder. In beide gevallen is de schade voor de AFM niet te overzien. Het is aan Hans Hoogervorst nu te laten zien wat hij waard is. De inzet is het gezag van de AFM.

    Jan Maarten Slagter is directeur van de Vereniging van Effectenbezitters

    http://www.fd.nl/artikel/(...)laat-zien-waard-bent
      dinsdag 9 maart 2010 @ 21:49:17 #214
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78948795
    quote:
    Op maandag 8 maart 2010 20:15 schreef Sachertorte het volgende:
    Yep, met strafvermindering. Seponeren/vrijspraak is echter niet aan de orde.
    vooruitziende blik

    Vereniging doet aangifte tegen oud DSB Bestuurders


    HILVERSUM - De Vereniging Cliënten Financiële Instellingen (VCFI) gaat aangifte doen tegen oud-bestuurders van DSB Bank, aldus VCFI-voorzitter Joost Hardeman in het tv-programma EénVandaag.
    Volgens Hardeman is sprake van ''bedrog'' en mogelijk leidt dat tot de beschuldiging van "deelname aan een criminele organisatie''

    http://www.nu.nl/economie(...)dsb-bestuurders.html

    Gerrit Zalm en nu echt oprotten he
      woensdag 10 maart 2010 @ 21:55:42 #215
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
      FOK!-Schrikkelbaas woensdag 10 maart 2010 @ 22:51:01 #216
    862 Arcee
    Look closer
    pi_78994890
    quote:
    Rapport AFM over Zalm blijft geheim

    ***************************************
    ` Minister De Jager blijft erbij dat
    het rapport van de AFM over Gerrit Zalm
    geheim moet blijven.Een meerderheid van
    de Tweede Kamer had om publicatie van
    het rapport gevraagd.

    De AFM oordeelde dat Zalm niet geschikt
    is om een bank te leiden vanwege fouten
    die hij zou hebben gemaakt als topman
    van DSB Bank.De Kamer is benieuwd hoe
    de AFM tot haar oordeel is gekomen en
    wil dat het rapport openbaar wordt,maar
    volgens De Jager kan dat niet omdat er
    vertrouwelijke informatie in staat.

    Hij vindt het overigens ongelukkig dat
    de AFM en De Nederlandsche Bank met een
    verschillend oordeel kwamen.
    Bij de kredietcrisis was er vooral kritiek op de toezichthouders. Nu heeft een toezichthouder een keer echt iets wezenlijks onderzocht en naar buiten gebracht en dan wordt het zo van tafel geveegd en moet het zelfs geheim blijven. Wat een faal.:')
      woensdag 10 maart 2010 @ 23:00:49 #217
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_78995355
    Kamer spit verder in onderzoeken over Zalm

    DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer wil het naadje van de kous weten over de tegenstrijdige oordelen van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over het functioneren van Gerrit Zalm bij DSB Bank en de vraag of hij aan kan blijven als topman bij ABN Amro. De vertrouwelijke rapporten krijgt de Kamer niet van demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën), maar wel komt er waarschijnlijk een gesprek met professor Michiel Scheltema, die de stukken van DNB en AFM tegen het licht hield en zich vervolgens aansloot bij het oordeel van DNB.


    http://www.telegraaf.nl/d(...)er_Zalm__.html?p=7,1
      donderdag 11 maart 2010 @ 08:19:53 #218
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_79001943
    Zalm blijft nog even bungelen

    Het oordeel over de rol van voormalig bestuurder Gerrit Zalm bij DSB Bank blijft nog weken open. De Tweede Kamer stuurt aan op een hoorzitting en wil onderzoeksstukken van de toezichthouders inzien. Maar demissionair minister De Jager van Financiën wil de vertrouwelijke rapporten niet vrijgeven. Wel is onderzoeker Scheltema bereid nogmaals in de Kamer over zijn oordeel te spreken. (Tel., p. 25, VK, p. 9)

    Gerrit zalm
    pi_79009379
    quote:
    Op woensdag 10 maart 2010 22:51 schreef Arcee het volgende:
    Nu heeft een toezichthouder een keer echt iets wezenlijks onderzocht en naar buiten gebracht en dan wordt het zo van tafel geveegd en moet het zelfs geheim blijven. Wat een faal.:')
    Het moet natuurlijk geheim blijven omdat degenen die meegewerkt hebben aan het onderzoek, door informatie te geven, door interviews te geven, dat hebben gedaan onder de wettelijke bescherming van vertrouwelijkheid. De kamer heeft denk ik niet door dat zij het toekomstig werk van bijvoorbeeld de AFM erg bemoeilijkt als deze vertrouwelijkheid zomaar terzijde geschoven wordt nu de kamer daar zin in heeft. Dat had de kamer dan moeten eisen voordat het onderzoek plaats zou vinden, toen was namelijk al bekend dat het onderzoek vertrouwelijk zou blijven.
      donderdag 11 maart 2010 @ 15:45:27 #220
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_79019023
    pi_79028062
    quote:
    Op woensdag 10 maart 2010 22:51 schreef Arcee het volgende:

    [..]

    Bij de kredietcrisis was er vooral kritiek op de toezichthouders. Nu heeft een toezichthouder een keer echt iets wezenlijks onderzocht en naar buiten gebracht en dan wordt het zo van tafel geveegd en moet het zelfs geheim blijven. Wat een faal.:')
    Tja, als het rapport wordt geopenbaard, dan hebben veel mensen die iets onder strikt embargo hebben gezegd een probleem. Resultaat zal dan zijn dat de volgende keer niemand meer uit de school klapt en zo'n onderzoek dus al bij voorbaat nutteloos is.
      maandag 15 maart 2010 @ 18:44:26 #222
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_79179009
    'Kijk AFM op functioneren Zalm was beperkt'

    Het oordeel dat de Autoriteit Financiële Markten gaf over ABN-topman Gerrit Zalm was alleen gebaseerd op zijn werk bij DSB Bank.

    Zijn functioneren als minister en zijn beginperiode bij ABN werden bijna niet betrokken bij het oordeel. Dat zei professor Michiel Scheltema maandag in de Tweede Kamer.

    Scheltema bekeek op verzoek van de Kamer de oordelen van AFM en De Nederlandsche Bank over Zalm.
    Volgens Scheltema moet een toezichthouder bij het beoordelen van de deskundigheid van een bestuurder ook kijken naar algemene leidinggevende capaciteiten, in de afgelopen vijf jaar.

    ''Dan is het toch opmerkelijk wanneer je alleen kijkt naar de tijd bij DSB en andere periodes er niet bij betrekt'', aldus Scheltema over de negatieve aanbeveling die AFM uiteindelijk aan DNB gaf.

    Scheltema gaf maandag in de Kamer aan dat bij zijn eerste toetsing van de DNB- en AFM-oordelen over Zalm eigenlijk alleen dat van DNB van belang was.

    Gevarenzone
    Voor een deel van de Tweede Kamer is Zalm nog steeds niet uit de gevarenzone. De PvdA geeft hem nog altijd het voordeel van de twijfel, maar vraagt zich af of Zalm bij DSB goed is geweest voor de klant óf voor de centen van eigenaar-bestuurder Dirk Scheringa.

    Scheltema is met zijn commissie nog bezig het hele debacle rond DSB Bank te onderzoeken. Zijn rapport daarover zal rond eind april verschijnen.

    http://www.nu.nl/economie(...)alm-was-beperkt.html

    Als ze zijn functioneren als minister ook hadden bekeken had hij allang weg gemoeten
      maandag 15 maart 2010 @ 18:53:12 #223
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_79179304
    Zijn functioneren als minister en zijn beginperiode bij ABN werden bijna niet betrokken bij het oordeel. Dat zei professor Michiel Scheltema maandag in de Tweede Kamer

    http://www.fd.nl/artikel/(...)p-lehman-manipulatie

    Zou Scheltema dat hebben bedoeld

    ABN Amro hielp Lehman bij manipulatie
    ABN Amro blijkt Lehman Brothers geholpen te hebben bij het oppoetsen van de boekhouding. Vanaf begin 2008 wordt de bank genoemd als tegenpartij bij de zogenoemde 'repo 105'-constructies, waarmee Lehman een deel van de schuld verdoezelde.

    Dan had hij Zalm toch gelijk kunnen afbranden

    Gerrit Zalm

    [ Bericht 4% gewijzigd door PietjePuk007 op 15-03-2010 19:07:30 ]
    pi_79179827
    lieve mod, kun je ook wel meteen de geweldige spelvaut eruit halen /edit/dank /edit/

    voor de rest is reageren niet de moeite waard aangezien interactie op een forum nou niet echt is waar ikweethetookniet op uit is.

    mocht ik dat verkeerd zien, hoor ik het wel
      maandag 15 maart 2010 @ 19:31:43 #225
    265075 Sachertorte
    VVD-mentaliteit
    pi_79180835
    quote:
    Op maandag 15 maart 2010 18:53 schreef ikweethetookniet het volgende:
    Zijn functioneren als minister en zijn beginperiode bij ABN werden bijna niet betrokken bij het oordeel. Dat zei professor Michiel Scheltema maandag in de Tweede Kamer

    http://www.fd.nl/artikel/(...)p-lehman-manipulatie

    Zou Scheltema dat hebben bedoeld

    ABN Amro hielp Lehman bij manipulatie
    ABN Amro blijkt Lehman Brothers geholpen te hebben bij het oppoetsen van de boekhouding. Vanaf begin 2008 wordt de bank genoemd als tegenpartij bij de zogenoemde 'repo 105'-constructies, waarmee Lehman een deel van de schuld verdoezelde.

    Dan had hij Zalm toch gelijk kunnen afbranden

    Gerrit Zalm
    Wat is repo 105?
    quote:
    Lehman employed off‐balance sheet devices, known within Lehman as “Repo 105” and “Repo 108” transactions, to temporarily remove securities inventory from its balance sheet, usually for a period of seven to ten days, and to create a materially misleading picture of the firm’s financial condition in late 2007 and 2008.

    Repo 105 transactions were nearly identical to standard repurchase and resale (“repo”) transactions that Lehman (and other investment banks) used to secure short‐term financing, with a critical difference: Lehman accounted for Repo 105 transactions as “sales” as opposed to financing transactions based upon the overcollateralization or higher than normal haircut in a Repo 105 transaction. By recharacterizing the Repo 105 transaction as a “sale,” Lehman removed the inventory from its balance sheet.

    Lehman regularly increased its use of Repo 105 transactions in the days prior to reporting periods to reduce its publicly reported net leverage and balance sheet. Lehman’s periodic reports did not disclose the cash borrowing from the Repo 105 transaction – i.e., although Lehman had in effect borrowed tens of billions of dollars in these transactions, Lehman did not disclose the known obligation to repay the debt.2851 Lehman used the cash from the Repo 105 transaction to pay down other liabilities, thereby reducing both the total liabilities and the total assets reported on its balance sheet and lowering its leverage ratios. Thus, Lehman’s Repo 105 practice consisted of a two‐step process: (1) undertaking Repo 105 transactions followed by (2) the use of Repo 105 cash borrowings to pay down liabilities, thereby reducing leverage. A few days after the new quarter began, Lehman would borrow the necessary funds to repay the cash borrowing plus interest, repurchase the securities, and restore the assets to its balance sheet.

    Lehman never publicly disclosed its use of Repo 105 transactions, its accounting treatment for these transactions . . .

    Zie verder: http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/03/12/173241/repo-105/

    Niks mis mee toch? Riekt totaal niet naar oplichting
    Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
    pi_79181040
    quote:
    Op maandag 15 maart 2010 19:31 schreef Sachertorte het volgende:

    [..]

    Wat is repo 105?
    [..]

    Zie verder: http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/03/12/173241/repo-105/

    Niks mis mee toch? Riekt totaal niet naar oplichting
    google bijvoorbeeld 'ns op securitisatie. Veel plezier, en vooral succes, met je mail naar de AFM. En bij het NIVRA kun je een klacht indienen tegen PwC, E&Y, Deloitte en KPMG. Als Lakeman het niet te druk had met prive activiteiten (lees: het leeszuigen van DSB crediteuren) had die best tegen vergoeding je verder willen helpen
      maandag 15 maart 2010 @ 19:41:14 #227
    265075 Sachertorte
    VVD-mentaliteit
    pi_79181206
    quote:
    Op maandag 15 maart 2010 19:37 schreef Dinosaur_Sr het volgende:

    [..]

    google bijvoorbeeld 'ns op securitisatie. Veel plezier, en vooral succes, met je mail naar de AFM. En bij het NIVRA kun je een klacht indienen tegen PwC, E&Y, Deloitte en KPMG. Als Lakeman het niet te druk had met prive activiteiten (lees: het leeszuigen van DSB crediteuren) had die best tegen vergoeding je verder willen helpen
    Ik weet heel goed wat securitisatie is, dank u wel. Ik heb daar op zich ook niets tegen. Waar ik wel iets tegen heb is tegen het oppoetsen van de balans, waarbij tal van relevante zaken onder het tapijt worden geveegd. En ik weet ook dat dat in de hele markt volledig normaal is, maar dat is dus iets wat m.i. zeer onverstandig is.
    Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
    pi_79181415
    quote:
    Op maandag 15 maart 2010 19:41 schreef Sachertorte het volgende:

    [..]

    Ik weet heel goed wat securitisatie is, dank u wel. Ik heb daar op zich ook niets tegen. Waar ik wel iets tegen heb is tegen het oppoetsen van de balans, waarbij tal van relevante zaken onder het tapijt worden geveegd. En ik weet ook dat dat in de hele markt volledig normaal is, maar dat is dus iets wat m.i. zeer onverstandig is.
    ik heb wel iets tegen securitisatie, aangezien dat in een aantal voorkomende gevallen in wezen hetzelfde is als voorgemelde repo transactie. Het enige verschil is dat er geen suggestie van betrokkenheid van Gerrit Zalm gemaakt kan worden.

    Open dan een topic over financial enginering, als je dat tegenstaat. Een stuk effectiever dan een een eenzijdige en volstrekt overtrokken persoonlijke kruistocht, m.i.

    Over je laatste twee zinnen geen verschil van mening hier overigens.

    Ik begrijp alleen niet waarom ene onbeduidende Gerrit Zalm er telkens met de 'haren' bijgesleept moet worden? Heeft iemand vroeger klap gehad van een flipperkast ofzo?
      maandag 15 maart 2010 @ 20:00:40 #229
    265075 Sachertorte
    VVD-mentaliteit
    pi_79182205
    quote:
    Op maandag 15 maart 2010 19:45 schreef Dinosaur_Sr het volgende:

    [..]

    ik heb wel iets tegen securitisatie, aangezien dat in een aantal voorkomende gevallen in wezen hetzelfde is als voorgemelde repo transactie. Het enige verschil is dat er geen suggestie van betrokkenheid van Gerrit Zalm gemaakt kan worden.

    Open dan een topic over financial enginering, als je dat tegenstaat. Een stuk effectiever dan een een eenzijdige en volstrekt overtrokken persoonlijke kruistocht, m.i.

    Over je laatste twee zinnen geen verschil van mening hier overigens.

    Ik begrijp alleen niet waarom ene onbeduidende Gerrit Zalm er telkens met de 'haren' bijgesleept moet worden? Heeft iemand vroeger klap gehad van een flipperkast ofzo?
    Dat is een persoonlijke strijd van ikweethetookniet. Dat is van mijn kant niet zo, maar ik vind wel dat Zalm een aantal uiterst dubieuze dingen heeft gedaan (waar dit natuurlijk niet onder valt, maar ik denk meer aan zijn DSB periode), maar dat is natuurlijk kruimelwerk in vergelijking met de weeffouten in het financieel systeem.

    Een apart topic voor financial engineering is inderdaad een goed plan, maar daar zou ik wel even voor moeten gaan zitten, en het reageert wat makkelijker op dit soort panklare berichten.
    Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
    pi_79182461
    Dat Zalm, met zijn faam als voormalig minister, een ook-maar-welke-baan aanneemt in Wognum grenst aan ongelooflijk publiek bedrog. Had ie onder geen beding mogen doen op de manier, zoals hij gedaan heeft : "niks aan de hand". Dat hij openbaarlijk acteert alsof hij dat niet snapt, tekent de morele dimensie van de man, ook als oud-minister.
    Hij had die baan kunnen aannemen om vervolgens in de kortste keren de Scheringa-methodiek te ontmaskeren. Blijven zitten en blijven incasseren was endossering van de gang van zaken bij DSB. Die bank is ten onder gegaan, niet aan eerlijkheid maar aan twijfelbare (mogelijk achterklapse) procedures, rekenmethoden met dwang, niet ver verwijderd van oplichting. Zalm is niet vertrokken bij DSB, "omdat de zaken daar niet deugden" ("dat deden ze"), maar omdat er elders (ABN-Amro) een klus viel te klaren.
    Nota Bene : De Nederlandsche Bank, bij monde van Wellink, heeft de hele gang van zaken gesanctioneerd. Achteraf zegt de Bank opnieuw, geen bezwaar te hebben tegen de benoeming van Zalm (bij ABN-Amro). Dat is geen casus, gekleurd door herhaalde naiviteit, meer de kleur van onbenul.
    Tevens : de demissionair minister van Financien de Jager ondersteunt de gang van zaken ; door het AFM rapport in de la te leggen. Als dat rapport niet deugt, kan het uitstekend bijdragen aan opheldering door het vrij te geven.
    Deze affaire riekt uit meerdere hoeken. ABN-Amro is er niet frisser van geworden

    [ Bericht 11% gewijzigd door quirigua op 15-03-2010 20:27:57 ]
    pi_79221268
    quote:
    Op maandag 15 maart 2010 20:05 schreef quirigua het volgende:
    Dat Zalm, met zijn faam als voormalig minister, een ook-maar-welke-baan aanneemt in Wognum grenst aan ongelooflijk publiek bedrog. Had ie onder geen beding mogen doen op de manier, zoals hij gedaan heeft : "niks aan de hand". Dat hij openbaarlijk acteert alsof hij dat niet snapt, tekent de morele dimensie van de man, ook als oud-minister.
    Hij had die baan kunnen aannemen om vervolgens in de kortste keren de Scheringa-methodiek te ontmaskeren. Blijven zitten en blijven incasseren was endossering van de gang van zaken bij DSB. Die bank is ten onder gegaan, niet aan eerlijkheid maar aan twijfelbare (mogelijk achterklapse) procedures, rekenmethoden met dwang, niet ver verwijderd van oplichting. Zalm is niet vertrokken bij DSB, "omdat de zaken daar niet deugden" ("dat deden ze"), maar omdat er elders (ABN-Amro) een klus viel te klaren.
    Nota Bene : De Nederlandsche Bank, bij monde van Wellink, heeft de hele gang van zaken gesanctioneerd. Achteraf zegt de Bank opnieuw, geen bezwaar te hebben tegen de benoeming van Zalm (bij ABN-Amro). Dat is geen casus, gekleurd door herhaalde naiviteit, meer de kleur van onbenul.
    Tevens : de demissionair minister van Financien de Jager ondersteunt de gang van zaken ; door het AFM rapport in de la te leggen. Als dat rapport niet deugt, kan het uitstekend bijdragen aan opheldering door het vrij te geven.
    Deze affaire riekt uit meerdere hoeken. ABN-Amro is er niet frisser van geworden
    Nou, vertel eens.
      woensdag 24 maart 2010 @ 20:31:50 #232
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_79545002
    Kamer spreekt toezichthouders over Gerrit Zalm

    Agenda Financiën Woensdag 24 maart 2010 Openbaar Tijd: 17:00 -19:00 uur
    Plaats: Troelstrazaal
    Soort: Gesprek
    Voortouwcommissie: Financiën

    Openbaar gesprek met DNB en AFM over het eerste bestuurdersonderzoek DSB Bank

    Agendapunten:
    1. Openbaar gesprek met DNB en AFM over het eerste bestuurdersonderzoek DSB Bank

    http://www.rtl.nl/compone(...)itting.avi_plain.xml

    Ik ben benieuwd
    Stond ook voor vanavond gepland in NOVA maar nu niet meer
    Misschien morgen dus

    http://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen/vandaag/details.jsp?parlisnummer=2010A01047&dayofweek=Woensdag&his=0
      woensdag 24 maart 2010 @ 20:41:24 #233
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_79545523
    PvdA houdt twijfels over Zalm

    De PvdA houdt ook na een gesprek met de toezichthouders AFM en DNB twijfel over de vraag of Gerrit Zalm aan kan blijven als topman van ABN Amro. Volgens PvdA-Kamerlid Paul Tang staat het 'suboordeel' van de Autoriteit Financiële Markten dat Zalm vanwege zijn werk bij DSB Bank niet kan blijven bij ABN nog ,,als een paal boven water''.

    Tang stelde woensdag na afloop van een gesprek van de Kamer met AFM-voorzitter Hans Hoogervorst en president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank dat Zalm wat hem betreft het voordeel van de twijfel heeft, maar dat de Kamer nog steeds niet genoeg informatie heeft voor een afgewogen oordeel. Volgens Tang moet het rapport van de commissie van professor Michiel Scheltema uiteindelijk duidelijkheid geven.

    In de Kamer vinden de SP en de PVV dat Zalm moet opstappen. De vroegere VVD-minister van Financiën heeft wel de steun van CDA en VVD.

    Hoogervorst zei woensdag dat het negatieve oordeel dat zijn organisatie over Zalm gaf, ,,geen slotoordeel, maar een suboordeel van ondergeschikte betekenis'' was. Hij gaf toe dat het ,,aan de stevige kant was'', maar nam er niets van terug. ,,Mijn mensen hebben werk van hoge kwaliteit geleverd'', aldus Hoogervorst, die persoonlijk niet bij het onderzoek betrokken was geweest vanwege zijn vriendschapsbanden met Zalm.

    Hoogervorst zei niet te geloven dat het AFM-oordeel tot minder commotie had geleid als er 'zienswijze' boven had gestaan in plaats van 'aanbeveling'. ,,De inhoud was niet minder pregnant geweest.'' Scheltema, die de rapporten van AFM en DNB op verzoek van de Tweede Kamer toetste, had zware kritiek op de inzet van het aanbevelingsinstrument.

    De beoordelingen van DNB en AFM over Zalm liepen ver uiteen. DNB oordeelde positief, de AFM vond dat Zalm zijn baan als topman van ABM Amro zou moeten neerleggen. Uiteindelijk volgden Scheltema en minister Jan Kees de Jager (Financiën) het oordeel van DNB omdat dat de vergunningverlenende toezichthouder is.

    DNB-president Nout Wellink zei woensdag ,,uitermate zorgvuldig'' te hebben gekeken naar het negatieve oordeel van de AFM. ,,Wij herkenden er veel van'', stelde Wellink. Maar volgens hem werden ,,de negatieve aspecten ruimschoots overtroffen door de positieve''. ,,We keuren niet alleen mensen goed die een tien hebben'', aldus Wellink.

    http://www.depers.nl/econ(...)jfels-over-Zalm.html
    pi_79547597
    De kwestie is inmiddels dermate ver uit de publiciteit dat ik niet denk dat Tang tot een ander oordeel gaat komen als hij de extra informatie wel heeft. Zalm blijft gewoon lekker zitten.
    pi_79547730
    quote:
    Op woensdag 24 maart 2010 21:24 schreef Bolkesteijn het volgende:
    De kwestie is inmiddels dermate ver uit de publiciteit dat ik niet denk dat Tang tot een ander oordeel gaat komen als hij de extra informatie wel heeft. Zalm blijft gewoon lekker zitten.
    En dat is best jammer te noemen!
    People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
    Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
    pi_79548567
    quote:
    Op woensdag 24 maart 2010 21:27 schreef sitting_elfling het volgende:

    [..]

    En dat is best jammer te noemen!
    Euhh, tsja, dat weet ik niet, ik denk dat Zalm best een geschikte CEO is om een Tweede Kamer een beetje buiten het bedrijf te houden. Politici houden zich tegenwoordig ook bezig met de vraag of hongerige paarden wel of geen hooi moeten krijgen, dus het is denk ik goed voor ABN-Amro als Zalm kan voorkomen dat dat soort taferelen ook bij ABN-Amro plaats gaan vinden, hij weet toch hoe het politieke spel gespeeld wordt.
      woensdag 24 maart 2010 @ 22:45:55 #237
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_79551796
    Ongelukkig
    De Kamer toonde zich zeer ongelukkig met de verschillende standpunten van de toezichthouders.

    Kamerdabat live
    Het debat met de Kamer en de toezichthouders begon om 17:00 uur en was live te volgen op deze site

    http://www.rtl.nl/(/finan(...)e_tand_over_Zalm.xml
      donderdag 25 maart 2010 @ 17:02:46 #238
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_79576056
    John Wolbers: Als ze mij veroordelen, moeten ze Gerrit Zalm ook pakken
    quote:
    Aan de vooravond van de hervatting van zijn proces legt John Wolbers ter redactie van 925 een bom onder de aanklacht van justitie. Niet alleen heeft hij geen onrechtmatige cent onttrokken aan de bodemloze beleggersput van neef Oosterbosch. Hij krijgt nog geld van Easy Life, zo ongeveer een miljoen, en is dus eigenlijk een van de zwaarst gedupeerden. En zijn verantwoordelijkheid als ex-directeur van een miljoenenzwendel? "Ja, dan moeten ze Zalm ook pakken voor het DSB-debacle
    http://925.nl/archief/201(...)n-ze-zalm-ook-pakken
    pi_79580450
    quote:
    Op woensdag 24 maart 2010 21:27 schreef sitting_elfling het volgende:

    [..]

    En dat is best jammer te noemen!
    Want?
    pi_79630003
    Precies om zijn verleden bij DSB deugt Zalm niet voor de job bij ABN-Amro - vertrouwen op spel gezet.
    pi_79630068
    Idee : kan Zalm die D. Scheringa niet aan een baantje helpen ?
    pi_79630441
    En als 'ie positief in het nieuws komt wordt dat hier niet gepost. Typisch.
      vrijdag 26 maart 2010 @ 23:02:18 #243
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_79630576
    quote:
    Op vrijdag 26 maart 2010 22:58 schreef Sloggi het volgende:
    En als 'ie positief in het nieuws komt wordt dat hier niet gepost. Typisch.
    Positief

    Lees de commentaren maar eens

    Zalm hoeft geen bonus
    pi_80156209
    Paginagroot interview in de telegraaf vandaag.
    Op maandag 30 november 2009 19:30 schreef Ian_Nick het volgende:
    Pietje's hobby is puzzelen en misschien ben jij wel het laatste stukje O+
      zaterdag 10 april 2010 @ 13:29:40 #245
    195606 ikweethetookniet
    Weet jij het wel ?
    pi_80157568
    quote:
    Op zaterdag 10 april 2010 12:37 schreef PietjePuk007 het volgende:
    Paginagroot interview in de telegraaf vandaag.
    http://www.telegraaf.nl/dft/financieelkrant/ pagina 39

    Roddels deden mij meeste pijn

    Bij DSB heb ik gewoon goede dingen gedaan

    Die vent is echt knettergek en moet zo snel mogelijk weg
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')