Tofquote:Op donderdag 12 november 2009 17:03 schreef ynuhh het volgende:
[ afbeelding ]
Ons koffie hoekje, niet verkeerd voor een student dacht ik.
Ding is redelijk op leeftijd, ik heb hem van mijn vader gekregen. Ach ik ben er tevreden mee en ik heb vrijdag meteen een blindfilter gekocht. Er kwam inderdaad best wat drek uit.quote:Op donderdag 19 november 2009 16:02 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Tof
Ik heb hetzelfde apparaat, ding is echt oud volgens mij
Oh en zeker met blindfilter (en cleaner) schoonmaken. Niet schrikken van de bruine drap die eruit komt de eerste keer
Die dingen zijn zo solide gebouwd zonder al teveel poespas dat het met af en toe onderhoud een leven mee moet kunnen gaan, mooi erfstuk dusquote:Op donderdag 19 november 2009 17:19 schreef ynuhh het volgende:
[..]
Ding is redelijk op leeftijd, ik heb hem van mijn vader gekregen. Ach ik ben er tevreden mee en ik heb vrijdag meteen een blindfilter gekocht. Er kwam inderdaad best wat drek uit.
Ik heb dan ook de Behmor 1600 gekocht (en blijkbaar de bel niet gehoord vanochtend, want de bezorger liet een briefje na ), kan ik eindelijk gewoon 450 gr in 1 keer branden met erg veel controlequote:Op donderdag 26 november 2009 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Gisteren Keniaanse Arabica gebrandt, vandaag espresso van gemaakt. Is lekker, maar het branden écht goed te doen is nog een aardige klus.
je zou de postbodes de kost moetten geven die pakjes niet meenemen, en kaartjes schrijven. Ik was een keer in de hal bezig, klepperdeklepper, kaartje in de bus.quote:Op donderdag 26 november 2009 17:05 schreef Zith het volgende:
[..]
Ik heb dan ook de Behmor 1600 gekocht (en blijkbaar de bel niet gehoord vanochtend, want de bezorger liet een briefje na ), kan ik eindelijk gewoon 450 gr in 1 keer branden met erg veel controle
*want mn popcorn popper begaf het
Toen de lotto gratis loten verstuurde hoorde ik van een bevriende sigarenboer dat een aantal postbodes met hele bosjes kwamen.quote:Op donderdag 26 november 2009 17:45 schreef Dunckie het volgende:
Gebeurt hier ook wel eens, echt klootzakken zijn het die dat doen. Ben je de hele dag thuis en ligt er toch zo'n briefje.
Dat is in elke bedrijfstak wel eens het geval. NS conducteurs hadden altijd van die koffiebonnen om als goedmakertje uit te delen bij vertraging, die gasten kochten dus ook nooit zelf een kop koffie.quote:Op donderdag 26 november 2009 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen de lotto gratis loten verstuurde hoorde ik van een bevriende sigarenboer dat een aantal postbodes met hele bosjes kwamen.
Fijner malenquote:Op donderdag 26 november 2009 18:08 schreef tjoptjop het volgende:
Als de prut te nat is, hoe op te lossen. Ik zit een beetje vast momenteel. heb al aardig gevarieerd in maalgraad en tampdruk, maar het blijft drassig en te snel doorlopen. Iemand nog tips of suggesties. Heb een Vibiemme Domobar (die al heel lang geen onderhoud heb gehad), en gebruik de tweekops filter, dubbele espresso/XL-Latte
Alvast dank
Ik zit al zo'n beetje het fijnste wat mogelijk is met de molen. Goedkoop was die zeker niet, is een Faema horeca maler. Wat dan wel zou kunnen is dat de maalschijven versleten zijn, aangezien dat ding ook al uit het jaar kruik komt of zit er geen verband tussen versleten maalschijven en fijnheid?quote:Op donderdag 26 november 2009 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Fijner malen
veel (goedkope) molens kunnen gewoon niet fijn genoeg
Haar de maalschijf er eens uit en voel of er nog genoeg relief is, je vingers moeten er een beetje aan blijven haken zeg maar.quote:Op donderdag 26 november 2009 18:19 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik zit al zo'n beetje het fijnste wat mogelijk is met de molen. Goedkoop was die zeker niet, is een Faema horeca maler. Wat dan wel zou kunnen is dat de maalschijven versleten zijn, aangezien dat ding ook al uit het jaar kruik komt of zit er geen verband tussen versleten maalschijven en fijnheid?
je vult hem wel genoeg?quote:Op donderdag 26 november 2009 18:32 schreef tjoptjop het volgende:
Ik heb em toch nog een tandje fijner gekregen. Doorlooptijd is nu wel goed (25sec), cremalaag ziet er goed uit en ook de smaak is goed. Alleen blijft de koffie in het filterbakje 'nat'
ik denk eerder misschien wel te vol. Zal daar eens naar kijken. Wat is een goede hoeveelheid, of verschilt dat? Ik doe het nu een beetje op gevoel, meestal vullen tot het randje en dan aandrukken.quote:
Een hele droge puck is geen doel op zichzelf, zeker niet bij de Sylvia.quote:Op donderdag 26 november 2009 18:08 schreef tjoptjop het volgende:
Als de prut te nat is, hoe op te lossen. Ik zit een beetje vast momenteel. heb al aardig gevarieerd in maalgraad en tampdruk, maar het blijft drassig en te snel doorlopen. Iemand nog tips of suggesties. Heb een Vibiemme Domobar (die al heel lang geen onderhoud heb gehad), en gebruik de tweekops filter, dubbele espresso/XL-Latte
Alvast dank
quote:Op donderdag 26 november 2009 22:50 schreef Dunckie het volgende:
Tot het randje vullen, dan goed aanstampen, daar zijn zelfs speciale duw-dingetjes (jaja..) voor, en dan nog weer wat erbij en nog eens aanduwen, pas dan zit het ding vol genoeg.
En dan krijg je twee druppeltjes zwarte substantie. Heerlijk voor de liefhebber .quote:
Ja, lijkt me ook niet nee.quote:
Bij grover malen heb ik dus weer een te snelle doorloop.quote:Op vrijdag 27 november 2009 11:32 schreef HarmDommisse het volgende:
Te natte puck. Iets meer doseren en iets grover malen.
Maar ik zou me er niet te druk om maken als het resultaat goed is.
Ja maar niet als je wat meer doseert.quote:Op vrijdag 27 november 2009 12:01 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Bij grover malen heb ik dus weer een te snelle doorloop.
Maar goed, de smaak is goed nu, lekker sterk, niet bitter
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |