Klopt en daarom is het zo dom van horeca ondernemers uit kostengronden Robusta te gebruiken. Als je puur arabica gebruikt neem je nog een tweede of derde bak omdat je caffeinekick niet na 1 kopje bereikt is.quote:Op donderdag 12 november 2009 12:24 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Robusta wordt ook vaak gebruikt om het caffeine gehalte te verhogen. Arabica zit (een stuk) lager.
In de budgetzakken, maar ook in de duurdere merken zoals de Lavazza die je bij de supermarkt kan kopen (zit 30% robusta in )quote:Op donderdag 12 november 2009 12:32 schreef NoCigar het volgende:
In veel espressomelanges zit ook een beetje robusta.
Ho, Lavazza heeft zakken waar robusta in zit, maar het blauwmerk, zwartmerk en goudmerk is 100% arabicaquote:Op donderdag 12 november 2009 12:35 schreef Zith het volgende:
[..]
In de budgetzakken, maar ook in de duurdere merken zoals de Lavazza die je bij de supermarkt kan kopen (zit 30% robusta in )
Daarom ga ik nooit voor melanges
Dat had ik nog niet gezien, maar ik vond idd nergens ervaringen, behalve met een voorganger, en die zijn nogal wisselend, vandaar.quote:Op donderdag 12 november 2009 11:56 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Het aantal maalstanden is was beperkter dan een losse maler, maar voor 170 euro heb je er voor je filterkoffie een leuk apparaat aan zo te zien, en het scheelt weer een losse maler op het aanrecht. Hij is nog vrij nieuw, dus ik gok dat er weinig mensen zijn die er al ervaring mee hebben..
quote:
En in de meeste melanges bij Kaldi en Levelt en in Italië traditioneel trouwens ook wel. Niet in Illy trouwens.quote:Op donderdag 12 november 2009 12:35 schreef Zith het volgende:
[..]
In de budgetzakken, maar ook in de duurdere merken zoals de Lavazza die je bij de supermarkt kan kopen (zit 30% robusta in )
Daarom ga ik nooit voor melanges
Dat laatste is natuurlijk niet helemaal waar, ze zullen in die fabriek een flinke bak/hopper met bonen malen en vervolgens verpakken in pads, en die weer zuurstof-arm verpakken. Daar zit enige tijd tussen, en gemalen koffie begint al na een paar uur smaak/aroma te verliezen volgens de hardcore barista's. Nou is het niet zo zwart/wit, en sowieso een kwestie van persoonlijke smaak & middelen, maar waarom heb je dan geen nespresso/Dolce gusto genomen? Dan zit je toch op een wat hoger plan dan de senseo meuk, maar heb je nog wel het gemak van voorverpakte porties.quote:Op donderdag 12 november 2009 13:26 schreef Lienekien het volgende:
Ik ben een novice, dus misschien is dit vloeken in de kerk. Ik heb sinds kort een handmatige espressomachine. Het is nog een kwestie van leren en uitproberen. Verse koffie laten malen bij Levelt, maar wat een geknoei. Ik heb koffiepads besteld en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over het gebruik van koffiepads. Elke pad is individueel (of per twee) verpakt, dus geen verlies van kwaliteit.
Normaal is het er wel schoon, maar ik had net een espresso gezet en wanneer ik koffie zet word het een soort slachtveld.quote:Op donderdag 12 november 2009 17:27 schreef Zith het volgende:
Poets die dingen een op! En vergeet je niet te backflushen?
Bedankt voor de tip! Ik ga vanmiddag eens kijken of ik ergens zo'n dichte cup kan krijgen. Qua smaak heb ik nog niks te klagen, ben ook zeer tevreden met dit setje.quote:Op donderdag 12 november 2009 19:00 schreef Zith het volgende:
Toch wel erg belangrijk en zeer van invloed op je espresso... ik doe het eens per week
Kijk eens hoe veel oud spul er uit komt, dit zat allemaal in de leidingen en waterverdeler, en dit is het werk van enkele weken ofzo
www.koffiewarenhuis.nl verkoopt de blindfilter en de cafiza schoonmaak spul voor redelijke prijzen (ik koop me er rot aan verschillende portalfilter uitlopen/kraantjes ). Misschien verkopen koffiespeciaalzaken dit ook. Kaldi of Simon Levelt verkopen ze niet geloof ik, kaldi heeft alleen spul voor volautomaten en daar moet je echt van af blijven.quote:Op vrijdag 13 november 2009 14:08 schreef ynuhh het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip! Ik ga vanmiddag eens kijken of ik ergens zo'n dichte cup kan krijgen. Qua smaak heb ik nog niks te klagen, ben ook zeer tevreden met dit setje.
waar gekocht?quote:Op donderdag 19 november 2009 12:13 schreef HarmDommisse het volgende:
Backflushen met water doe ik elke avond. Met Cafiza eens in de maand. Wat ik wel doe voordat ik me blindfilter onde me machine hang is wat water erin. De cafiza wat oplossen. Blijft soms na 10x nog steeds wat korrels achter.
Deurbel ging net en wat kwamen ze brengen:
Finca Kilimanjaro Collection van Squaremile Coffee Roasters
[ afbeelding ]
-Finca Kilimanjaro Washed
-Finca Kilimanjaro Pulped
-Finca Kilimanjaro Natural
-Finca Kilimanjaro Cascara
Branddatum is 16-11. Ben benieuwd hoe deze koffie is. Eerst nog wat Bocca Full Blend opmaken, machine en molen schoonmaken en we kunnen aan de slag.
Voor wie a.s. zondag niks te doen heeft. We houden een Barista Jam in Utrecht. Kijk anders even hier. > > >
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |