abonnement Unibet Coolblue
pi_74182643
Help!
Ik ben aan het kijken naar een espresso apparaat en nu heb ik al het een en ander gelezen over de verschillende apparaten. Ik ben gek op een lekkere sterke espresso (hoe sterker hoe beter)..
Nu heb ik al een paar verschillende apparaten gezien op marktplaats, maar ik heb echt geen idee wat nou een goed apparaat is voor iemand die eigenlijk altijd gewend is om een nespresso cup in het apparaat te duwen en verder niets hoeft te doen.. Ik ben best bereid om wat te oefenen voor ik een goede koffie kan zetten, maar wie kan mij wat adviseren?
Ik heb zien staan.. Gaggia Classic (evt. met een Demoka ?? bonen maler), Rancilio Silva en Ascaso Dream.. Daarnaast nog wat andere merken apparaten van onderandere KitchenAid.. Maar dat is volgens mij meer eye candy dan echt functioneel verschil.

Iemand enig idee? Of kan ik beter naar iets heel anders opzoek gaan :-)
pi_74182689
Begin met een silvia en een rocky(of een andere simpele espressomachine en koffiemolen)
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_74184922
ik kan met bij zquing aansluiten (heb zelf ook Rancilio)
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_74231682
De silvia kletst iedereen inderdaad over.

Ik heb me 2 dagen geleden een Isomac Cappuccina gekocht op marktplaats. Dit is, als het goed is, de voorloper van de Giada en mijn eerste espressomachine. Heeft iemand ervaring met dit apparaat of de Giada?
Zo ja, hoe los je het op met die gigantische moer bij de waterdistributeur? Ik vul mijn bakje nu minder vol, maar de variabele blijft op deze manier nogal groot.
Ik heb zelf nog geen maler, dus laat de koffie nu bij Kaldi zelf malen. Mijn doorlooptijd is nog aan de korte kant. Is mijn gedachte in de goede richting als ik bij mijn volgende maling de bonen fijner maal, waardoor de koffie een langere doorlooptijd krijgt?

Alvast bedankt!
  † In Memoriam † vrijdag 30 oktober 2009 @ 18:54:19 #30
230491 Zith
pls tip
pi_74232195
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:35 schreef Teuneu het volgende:
Mijn doorlooptijd is nog aan de korte kant. Is mijn gedachte in de goede richting als ik bij mijn volgende maling de bonen fijner maal, waardoor de koffie een langere doorlooptijd krijgt?
Dat is inderdaad een juiste redenatie.

Verder zou ik je echt een maler aanraden (met maalschrijven/burrs).
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † vrijdag 30 oktober 2009 @ 18:55:21 #31
230491 Zith
pls tip
pi_74232222
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 22:18 schreef versteegrob het volgende:
Ben opzoek naar een volautomatische koffie machine, hoeveel moet je hier minimaal voor uit trekken? Mijn budget is rond de 500 euro
Tja, ik zie ze al voor rond de 300 eur af en toe kan je verder niet echt helpen qua merk of soort, ben niet van de volautomaten
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_74232648
quote:
Op vrijdag 30 oktober 2009 18:54 schreef Zith het volgende:

[..]

Dat is inderdaad een juiste redenatie.

Verder zou ik je echt een maler aanraden (met maalschrijven/burrs).
Daar ben ik het ook met je eens, maar dat is een beetje lastig op het moment. Werkloos en mijn bijna laatste centjes uitgegeven aan dat ding :P
  woensdag 4 november 2009 @ 13:53:05 #33
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_74383981
Even een kleine kick, ik ben hier al een halfjaartje niet meer geweest. Bij deze een TVP Heb in de garage een Saeco Venezia staan, maar hij bouwt geen druk op. Ik heb hem eigenlijk al afgeschreven. Als 1 van jullie er nog plezier aan kan beleven mag je hem meenemen. Wel ophalen in Zeeland ( ) Ik weet niet wat er mee aan de hand is, maar ik kan er iig niks meer mee.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_74399837
even uit elkaar halen en pompje schoonmaken (dus die ook demonteren). Heb er hiervoor ook een gehad en het was een half uurtje werk. Wel even een foto maken van de bedrading om ze in de juiste volgorde terug te kunnen zetten.

Als je nog vragen hebt, laat het maar weten
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  woensdag 4 november 2009 @ 21:37:17 #35
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_74401333
quote:
Op woensdag 4 november 2009 21:04 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
even uit elkaar halen en pompje schoonmaken (dus die ook demonteren). Heb er hiervoor ook een gehad en het was een half uurtje werk. Wel even een foto maken van de bedrading om ze in de juiste volgorde terug te kunnen zetten.

Als je nog vragen hebt, laat het maar weten
Dat heb ik gedaan, dat ding met dat veertje toch ?
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_74402687
ja

deze:

Nobody expects the Spanish Inquisition!
  woensdag 4 november 2009 @ 22:37:06 #37
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_74404160
quote:
Op woensdag 4 november 2009 22:06 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
ja

deze:

[ afbeelding ]
DIe is helemaal schoongemaakt, maar hij doet nog steeds niks
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_74404830
dan wordt lastig...

(iemand anders suggesties?)
Nobody expects the Spanish Inquisition!
  vrijdag 6 november 2009 @ 12:01:21 #39
270242 ynuhh
Cuddle cuddle
pi_74448721
Zwaar tevreden met het Vibiemme espresso apparaat wat hier staat. Ik zal eens een foto van het 'koffie hoekje' maken. Doordeweeks gebruik ik bonen van de AH uit de excellent collectie, en in het weekend bonen van de koffieboer.
pi_74541897
Als ik hier ga beginnen over een Saeco Odea Giro Plus (http://www.kieskeurig.nl/espresso-apparaat/saeco/odea_giro_plus_new_edition/333819/) ga ik dan vloeken in de kerk??

Punt is namelijk zo. We hebben nu een Senseo. Die koffie vind ik niet te zuipen. Automaat hier op het werk is ook niet te zuipen....
Nu was ik dus een enkele weken geleden bij vrienden die een Seaco Odea hebben en daar nam ik een capu. (neem ik wel eens in een restaurant) en sindsdien wil ik zelf ook een echte koffiezetter.

Eerst wezen kijken naar Nespresso. Maarja dat heeft toch geen charme. Capsule erin en zetten maar.
Met die Saeco kan je tenminste nog bonen erin doen

Maar heeft iemand ervaring met dit of een soortgelijk apparaat van Saeco? Ik lees op kieskeurig namelijk hele slechte ervaringen en op andere sites weer hele goede ervaringen...
pi_74542858
quote:
Op maandag 9 november 2009 15:01 schreef DrukVout het volgende:
Als ik hier ga beginnen over een Saeco Odea Giro Plus (http://www.kieskeurig.nl/espresso-apparaat/saeco/odea_giro_plus_new_edition/333819/) ga ik dan vloeken in de kerk??

Punt is namelijk zo. We hebben nu een Senseo. Die koffie vind ik niet te zuipen. Automaat hier op het werk is ook niet te zuipen....
Nu was ik dus een enkele weken geleden bij vrienden die een Seaco Odea hebben en daar nam ik een capu. (neem ik wel eens in een restaurant) en sindsdien wil ik zelf ook een echte koffiezetter.

Eerst wezen kijken naar Nespresso. Maarja dat heeft toch geen charme. Capsule erin en zetten maar.
Met die Saeco kan je tenminste nog bonen erin doen

Maar heeft iemand ervaring met dit of een soortgelijk apparaat van Saeco? Ik lees op kieskeurig namelijk hele slechte ervaringen en op andere sites weer hele goede ervaringen...
Ik denk dat dat ook komt doordat mensen hem niet goed/regelmatig onderhouden, daar sloop je zelfs een Jura van 1000+ euro wel mee.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_74573032
Nog even een vraagje.

Wat is nou het verschil tussen koffie bonen en Koffie espresso bonen?
  dinsdag 10 november 2009 @ 14:38:30 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74573204
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 14:33 schreef DrukVout het volgende:
Nog even een vraagje.

Wat is nou het verschil tussen koffie bonen en Koffie espresso bonen?
Espresso is een manier van koffie zetten, meestal worden de bonen wat meer geroosterd dan voor snelfilterkofie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74573656
Wat espresso zetten zelf is snap ik wel. Hogere druk, minder koffie gebruiken, sneller dan normaal, etc.

Maar een verschil tussen "normale" bonen en espresso bonen is me nog heel onduidelijk.
Er zijn immers bijv Douwe Egberts Espresso bonen.
pi_74577464
Zoals de post boven je al zegt: Espresso bonen zijn vaak extra donker/lang gebrand.
  † In Memoriam † dinsdag 10 november 2009 @ 18:22:49 #46
230491 Zith
pls tip
pi_74580247
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 14:52 schreef DrukVout het volgende:
Wat espresso zetten zelf is snap ik wel. Hogere druk, minder koffie gebruiken, sneller dan normaal, etc.

Maar een verschil tussen "normale" bonen en espresso bonen is me nog heel onduidelijk.
Er zijn immers bijv Douwe Egberts Espresso bonen.
Is een marketing iets. Mensen met een espressomachine zijn vaak bereid meer te betalen voor koffie dan mensen met een filterding, dus maak 2 producten van dezelfde boon en vaak dezelfde branding, maar stop de ene in een mooi zakje met de naam espresso erop, vraag er 50% meer voor, dan kiest de espresso-persoon die

Espresso hoeft zeker niet dark roast te zijn (en je kan ook 'normale' dark roast bonen kopen), in noord italie gebruikt men bijv. light roast voor espresso. Ik geloof dat AH huismerk regular roast en dark roast aanbiedt.

Koffiebonen zelf kunnen of robusta of arabica zijn, er is geen speciale 'espresso' boon, al is arabica wel de meest gangbare.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_74629038
Kent iemand toevallig dit apparaat http://www.cuisinart.com/products/coffee_bar/dgb-900bc.html ? En wat vind men ervan?
anonieme razernist
pi_74629897
quote:
Op donderdag 12 november 2009 11:28 schreef NoCigar het volgende:
Kent iemand toevallig dit apparaat http://www.cuisinart.com/products/coffee_bar/dgb-900bc.html ? En wat vind men ervan?
Het aantal maalstanden is was beperkter dan een losse maler, maar voor 170 euro heb je er voor je filterkoffie een leuk apparaat aan zo te zien, en het scheelt weer een losse maler op het aanrecht. Hij is nog vrij nieuw, dus ik gok dat er weinig mensen zijn die er al ervaring mee hebben..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 12 november 2009 @ 12:11:12 #49
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_74630367
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 18:22 schreef Zith het volgende:

[..]

Is een marketing iets. Mensen met een espressomachine zijn vaak bereid meer te betalen voor koffie dan mensen met een filterding, dus maak 2 producten van dezelfde boon en vaak dezelfde branding, maar stop de ene in een mooi zakje met de naam espresso erop, vraag er 50% meer voor, dan kiest de espresso-persoon die

Espresso hoeft zeker niet dark roast te zijn (en je kan ook 'normale' dark roast bonen kopen), in noord italie gebruikt men bijv. light roast voor espresso. Ik geloof dat AH huismerk regular roast en dark roast aanbiedt.

Koffiebonen zelf kunnen of robusta of arabica zijn, er is geen speciale 'espresso' boon, al is arabica wel de meest gangbare.
Arabica is toch "het beste" ? IIg Bariste die ik in (midden) Italië spreek gebruiken allemaal Arabica Maargoed koffie is een kwestie van smaak dus als je robusta lekkerder vindt moet je dat vooral drinken
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_74630713
Robusta wordt ook vaak gebruikt om het caffeine gehalte te verhogen. Arabica zit (een stuk) lager.
Nobody expects the Spanish Inquisition!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')