sorry dat ik de zoekfunctie niet heb gebruikt... keek eigenlijk alleen maar in de "open" topics!quote:Op zondag 11 oktober 2009 22:01 schreef Maeghan het volgende:
La Tulipe vind ik idd wel lekker. Lindemans vind ik echt overpriced dertien-in-een-dozijnspul.
Verder is er ongeveer iedere maand wel een topic als dit, dus ik zou even de zoekfunctie gebruiken, scheelt wachten op antwoord
Die caves is goed te doen. Andere aardige HEMA wijn is "Ariki" (overigens tijdelijk niet bestelbaar via de website): http://www.hema.nl/nl-nl/(...)anne-(17370697).aspxquote:Op zondag 11 oktober 2009 23:02 schreef Black-Hole het volgende:
Vorige week twee erg lekkere wijnen gehaald bij de Hema (die sowieso vaak erg goede wijnen heeft)
Chat-en-Oeuf (rood) en Caves de la Tourangelle (wit). Allebei een aanrader.
Heb ze toegevoegd..quote:Op donderdag 15 oktober 2009 14:12 schreef zhe-devilll het volgende:
Willen jullie ook even de prijzen erbij vermelden aub?
Ja kom..
Supers!quote:
Haha, nee gelukkig niet.. Naja, niet meer dan dat je hoofdpijn kan krijgen door het genuttigde volume, ongeacht de kwaliteit van de wijn..quote:Op donderdag 15 oktober 2009 14:41 schreef zhe-devilll het volgende:
[..]
Supers!
Ook hoofdpijn wijnen bij of niet?
Hier is het gewoon zaterdagavondquote:Op zaterdag 17 oktober 2009 21:51 schreef rechtsedirecte het volgende:
rechtsedirecte vraagt zich af waarom hij op zondagmorgen wijnposts zit te lezen....
quote:Op zondag 18 oktober 2009 00:52 schreef Hukkie het volgende:
J. P. Chenet medium sweet is goed te doen. Kost iets van 4 euro bij de Digros.
Doe mij toch maar een lekkere Italiaanse wijn, zoals we die hier hebben liggen in de kelder, zelfgemaakt op de fattoria waar we verbleven, ook iets van 4 euro/fles..quote:Op zondag 18 oktober 2009 00:52 schreef Hukkie het volgende:
J. P. Chenet medium sweet is goed te doen. Kost iets van 4 euro bij de Digros.
Die is inderdaad ook lekker, maar wij vonden de vorige jaargang lekkerder als deze.quote:Op zondag 18 oktober 2009 22:02 schreef Schanulleke het volgende:
Ik houd wel van een kruidige wijn. Qua budgetwijn kom ik vaak uit bij de Tempranillo van Berberana. Staat gewoon bij de appie in het vak. Normaal 4.99, nu 2.99 in de bonus. Om nu te drinken, geen bewaarwijntje.
Die is nu in de aanbieding bij de Deen voor het lachwekkende bedrag van 1,83quote:Op zondag 18 oktober 2009 21:41 schreef Tokkelboer het volgende:
Wat ik eerder zeer vaak dronk is deze wijn Que Mas - Cabernet Merlot - Central Valley
Super fijn wijntje. Maar heb hem al een tijdje niet meer gehad, Puur omdat ik momenteel nieuwe smaken/wijnen aan het proeven ben.
Prijs weet ik zo even niet.
Ik moet ook eens leren mijn mond te houden.... wat denk je: schap leeg!quote:Op zondag 18 oktober 2009 17:18 schreef boshuisen het volgende:
De Cabernet Sauvignon van Danie de Wet bij de Deen is super!
Volgens mij normaal 4,50, maar regelmatig in de aanbieding. Echt het proberen waard als je van een robuuste wijn houdt.
Hangt er vanaf. Er zijn enkele gevallen van witte wijnen die wel op hout horen. Voor de rest ben ik het voor 98% va de witte wijn met je eens. Voor rode wijn wisselt het. Een chateau Palmer moet echt op hout anders issie veel teveel karakter kwijt. Veel Spaanse (tempranillo ) wijnen hebben vaak weer veel te lang op hout gelegen, proef je alleen nog eikenhout met alcohol.quote:Op maandag 19 oktober 2009 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben zelf niet zo een fan van hout, wijn mag van mij gewoon in RVS worden gemaakt.
Bij gekruid indisch eten kan je veel beter een strakke, niet zoete gewurztramiener drinkenquote:Op dinsdag 20 oktober 2009 09:11 schreef fruityloop het volgende:
Ook een topper is de Hauck Dornfelder Rotwein, een Duitse rode wijn, niet al te zwaar en een tikje zoet, maar geen mond vol. Erg lekker bij goed gekruid Indisch/Indonesisch eten.
[ afbeelding ]
Ligt er misschien aan hoe je het kruidt, ik zou toch ook snel gaan voor een wijn met een klein zoetje bij gekruid eten. Of een stevige rosé, zoals Tavel, die houdt zich ook goed staande over 't algemeen.quote:Op dinsdag 20 oktober 2009 12:39 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Bij gekruid indisch eten kan je veel beter een strakke, niet zoete gewurztramiener drinken
Een goede gewürtztraminer is niet te versmaden, maar voor ons dan weer niet bij Indisch eten. Smaken verschillen n'est ce pas?quote:Op dinsdag 20 oktober 2009 12:39 schreef nielsgeode het volgende:
[..]
Bij gekruid indisch eten kan je veel beter een strakke, niet zoete gewurztramiener drinken
Ik zie niet veel goeds, had laatst een spy mountain pinot noir, die was niet echt bijzonder. Komt waarschijnlijk door het aanbod in Duitsland.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 19:19 schreef rechtsedirecte het volgende:
even een vraagje, ik kan hier uren doorblaten over hoe goed NZ'se wijnen wel iet zijn maar hoe zit het met de bekendheid en verkrijgbaarheid van NZ'se wijnen in NL? ik ben afgelopen augustus wel in NL geweest maar er niet echt opgelet..
Verder voor komend weekend:
Cloudy Bay Pinot Noir 2007, voor een zacht prijsje op de kop kunnen tikken
In het vervolg kun je misschien beter een slijterij inwandelen, dan kunnen ze je adviseren.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 20:14 schreef Wii-Style het volgende:
Ik was laatst bij de AH en was van plan om wijn te kopen om te proberen, maar er waren zoveel verschillende soorten dat ik er bijna duizelig van werd en heb uiteindelijk maar niks gekocht. Het belachelijke is dat ze maar één soort losse thee hebben.
Dirck III heeft maar drie NZ-wijnen: Villa Maria pinot noir (beetje droevig werd ik daarvan, niks intens fruit...), Villa Maria sauv bl (niet geproefd) allebei 8.49 geloof ik en Riverstone s.bl. (fris, grassig, wel lekker vond ik) E6.49 of 6,99 geloof k. Dus wel ondervertegenwoordigd, maar er is ook weinig vraag naar. Er komen wel veel mensen specifiek voor Australische wijn bijv. maar liefhebbers van NZ tref ik niet veel.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 19:19 schreef rechtsedirecte het volgende:
even een vraagje, ik kan hier uren doorblaten over hoe goed NZ'se wijnen wel iet zijn maar hoe zit het met de bekendheid en verkrijgbaarheid van NZ'se wijnen in NL? ik ben afgelopen augustus wel in NL geweest maar er niet echt opgelet..
Verder voor komend weekend:
Cloudy Bay Pinot Noir 2007, voor een zacht prijsje op de kop kunnen tikken
Erger me meestal rot aan slijters die ik precies vertel wat ik zoek en me dan iets anders meegeven.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:00 schreef Maeghan het volgende:
[..]
In het vervolg kun je misschien beter een slijterij inwandelen, dan kunnen ze je adviseren.
Nee, maar de meeste mensen willen ook massa, dus niet verrassend dat dat dan in de winkel ligt. (Al hebben we voor VM sbl dan nog wel positieve klanten). Als je kijkt wat mensen graag kopen, dan is het een en al massa: Gallo, Hardy's, Blossom Hill, McGuigan wat bij ons in de winkel te koop is, en bij Gall/AH is het een en al Lindemans, Arrogant Frog en andere dierennamen, Penfolds, etc. Maar goed, Australie is wat dat betreft sowieso een rampzalig land; terroir heeft er niet bepaald de hoofdrol gespeeld, al heb ik begrepen dat er langzaamaan verandering in komt.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:12 schreef rechtsedirecte het volgende:
Maeghan, Villa Maria staat hier bekend als een mssa producent.. niet de meest verrassende wijnen...
Ja, maar goed, voor even tussendoor een fles wijn halen kom je nou eenmaal niet bij een sommelier terecht over het algemeen Ik zou ook geen bezwaar hebben tegen een Daan Schmidt-kloon (of zo) in mijn voorraadkast, voor advies op maat, maar ik vrees dat dat er niet in zit =Dquote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Beste wijnadvies krijg ik van sommeliers in restaurants, die weten doorgaans heel goed wat ze in de kelder hebben en hebben het zelf gedronken.
Dit dus...inderdaad Piet, hoewel ik me zelf geen kenner acht heb ik wel een voorkeur voor bepaalde wijnen en dan nog zijn er slijters die je iets anders door de strot proberen te duwen, ook als ze zelf geen wijn drinken....quote:Op woensdag 28 oktober 2009 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Eat your own dogfood, een slijter die geen wijn drinkt, die vertrouw ik net zo als een vegetarische slager.
Ik heb hele wisselende ervaringen met de Gall & Gall. D'r zitten er hier twee in de buurt, bij een kom ik niet meer binnen, dar staat een ongeïnteresseerde kerel die je altijd probeert te naaien maar die andere is een vent die toeschietelijk is en goed advies geeft. Die organiseert ook allerlei proeverijen e.d. (waar ik overigens nog nooit ben geweest)quote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:13 schreef Maeghan het volgende:
Pietverdriet: Oh, die ervaring heb ik zelf niet eigenlijk. Wat voor soort slijters bezoek je dan? Enige waar ik niet graag kom is G&G, gezien je daar rustig een half uur rondjes om de verkoper kan lopen zonder dat er uberhaupt goedemiddag tegen je gezegd wordt. Dus die mijd ik tenzij ik er echt iets specifieks wil halen.
Dat dus, wij waren laatst op zoek naar een lekkere wijn voor bij wat wild, en die we hadden gepakt werd ons door hem ontraden. Uiteindelijk zijn we op zijn advies ingegaan, en die Franse wijn was echt top.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 08:20 schreef Schanulleke het volgende:
[..]
Ik heb hele wisselende ervaringen met de Gall & Gall. D'r zitten er hier twee in de buurt, bij een kom ik niet meer binnen, dar staat een ongeïnteresseerde kerel die je altijd probeert te naaien maar die andere is een vent die toeschietelijk is en goed advies geeft. Die organiseert ook allerlei proeverijen e.d. (waar ik overigens nog nooit ben geweest)
Een foliepak is een prima verpakking voor wijn. Probleem is eerder de bagger die er ingestopt wordt dan de verpakking.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 11:13 schreef fruityloop het volgende:
En de wijn serveren we uiteraard vanuit een winetender.....
[ afbeelding ]
sneu ding!quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 11:13 schreef fruityloop het volgende:
En de wijn serveren we uiteraard vanuit een winetender.....
[ afbeelding ]
Ik begrijp dat het nu juist wel een bewaarwijndruif is, en een mooie relatief laagalcoholische wijn maken, de druif zet het om in de smaak, niet in suikers (en daardoor alcohol)quote:Op donderdag 12 november 2009 21:42 schreef rechtsedirecte het volgende:
Waar komt het dicht bij in de buurt Piet wat smaak betreft? ik las dat een wijn is met niet al te veel tanine dus niet echt een bewaarwijn, correct?
Er komen prima wijnen uit georgie, maar ook een heleboel troep. Onder het communisme moest men hectolieters aanleveren en werd niet op kwaliteit gelet. Een aantal wijnboeren maakten dan 2 wijnen, de hectolieters voor de Colgoz en een goede wijn voor zichzelf.quote:Op zaterdag 14 november 2009 13:37 schreef The6thgate het volgende:
Was vorige week in Polen waar ik aangenaam verrast was door een fles wijn die we op tafel kregen
Om precies te zijn Marani Pirosmani, uit Georgie. Wist ik zelf niet, maar volgens m'n ouders zijn georgische wijnen erg lekker. Deze beviel in ieder geval uitstekend Medium dry red, niet te krachtige smaak en drinkt echt ontzettend lekker weg. Vervelend dat er een Slavische supermarkt vlakbij zit waar ze deze wijn hebben dus heb gelijk maar weer een fles aangeschaft
Deden we in Frankrijk altijd. En dan heb je lekker een wijntapquote:Op zaterdag 31 oktober 2009 11:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een foliepak is een prima verpakking voor wijn. Probleem is eerder de bagger die er ingestopt wordt dan de verpakking.
Was gisteren bij een K+K supermarkt, prachtig gedecoreerde wijnafdeling, maar de duurste wijn die men verkocht (en dat was werkelijk een uitzondering) was ¤ 4,95
Meeste wijn was tussen de 1,50 en 3 euro, maar in prachtige flessen met kleurrijke etiketten en met kurk.
Waarschijnlijk het meeste daarvan nog grotere bagger dan in een gemiddelde foliepak
Als je wel eens in een wijnland bent geweest bij de boer, dan kan je daar meemaken dat mensen met een plastic jerrycan ´komen en wijn uit een soort benzinepomp kopen. Gros van die wijn is beter dan dat wat je in NL de supermarkt koopt in flessen met een mooi etiket
Zelfde nog in Roemenie.quote:Op zaterdag 14 november 2009 13:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er komen prima wijnen uit georgie, maar ook een heleboel troep. Onder het communisme moest men hectolieters aanleveren en werd niet op kwaliteit gelet. Een aantal wijnboeren maakten dan 2 wijnen, de hectolieters voor de Colgoz en een goede wijn voor zichzelf.
Tempranillo is fruitig, beetje vanille en cassistonen over het algemeen (tenminste bij de Spaanse wijnen die ik ervan ken, vaak op Amerikaans eiken, dat zorgt ook voor die vanille)... Maar geen wegwaaifruit zoals een slechte merlot oid, wel wat intenser. Het kruidige herken ik niet zo.quote:Op donderdag 12 november 2009 20:47 schreef rechtsedirecte het volgende:
Verder nog een vraagje van mijn kant, wat is jullie ervaring met Tempranilllo wijnen? er werd mij een doos Nieuw Zeelandse Tempranillo aangeboden via een sponsoractie maar ik ben niet bekend met dit type wijn...en om nu 200 euro uit te geven aan een wijn die niet je smaak is...
Voor de liefhebbers hier even een link http://www.trinityhill.co(...)e/Red_Wine?pidval=64
Je kan me trouwens wakker maken voor een Tokaijer (Hongaars)quote:
Wat voor?quote:Op dinsdag 17 november 2009 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan me trouwens wakker maken voor een Tokaijer (Hongaars)
Eszenia zou natuurlijk het mooist zijn maar 3 of 5 tonnetjes vind ik ook lekkerquote:
Waarom zou je iets drinken als je het niet lekker vindt?quote:Op dinsdag 17 november 2009 21:50 schreef FutureFairytale het volgende:
ik drink nooit wijn want ik vind het niet lekker maar het schijnt dat je het moet leren drinken. waar kun je het beste mee beginnen als je wijn wilt leren drinken?
Tja eszencia is wel heel bijzonder spul, ik zou het weleens willen proberen. Ik was nieuwsgierig of je die weleens geprobeerd had. Ik heb alleen weleens een droge tokaji op, die vond ik veel te zuur en bitter. Maar ik weet niet of dat nu de stijl was of gewoon een slechte wijn...quote:Op dinsdag 17 november 2009 22:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eszenia zou natuurlijk het mooist zijn maar 3 of 5 tonnetjes vind ik ook lekker
Hmm check de lokale G&G. Volgens mij was het op tv.quote:Op maandag 8 maart 2010 18:10 schreef Marvelous het volgende:
net op de website gekeken! maar niks over de actie gezien...
Bij Gall & Gall ligt het heel erg aan de vestiging. Je hebt echt de bier-verkooppunten die ook wijn hebben (oa. Lijnbaan) maar ook betere en ruimer ingerichte winkels waar vaak ook meer wijnkennis is.quote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:13 schreef Maeghan het volgende:
Pietverdriet: Oh, die ervaring heb ik zelf niet eigenlijk. Wat voor soort slijters bezoek je dan? Enige waar ik niet graag kom is G&G, gezien je daar rustig een half uur rondjes om de verkoper kan lopen zonder dat er uberhaupt goedemiddag tegen je gezegd wordt. Dus die mijd ik tenzij ik er echt iets specifieks wil halen. Bij DIII hoef ik zelf geen advies te vragen en ik ken de andere slijters dus die smeren me ook geen troep aan =P Dus ik kan er misschien niet zo goed over oordelen.
quote:Heb zelf wel goede ervaringen met Odile Hemmen wijn & spiritualiën in Rotterdam (Binnenweg), maar daar heeft het grootste deel van Fok weinig aan vermoed ik. Vriendelijk personeel en goed advies daar in ieder geval.
Bij De Gouden Ton R'dam niks gekocht maar werd wel vriendelijk te woord gestaan daar. Henri Bloem in Delft werd ik compleet genegeerd en Platenburg in Rdam was niet veel beter. Ik krijg de indruk dat sommige winkeliers liever alleen wijn aan mannen in nette pakken verkopen.
Dat was ook vorige week...quote:Op maandag 8 maart 2010 18:10 schreef Marvelous het volgende:
net op de website gekeken! maar niks over de actie gezien...
Het nadeel bij G&G vind ik dat je meteen een hele doos moet kopen om de optimale korting te krijgen.quote:
Vond hem eigenlijk nogal tegenvallen.quote:Op maandag 26 april 2010 12:35 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Mocht iemand binnenkort bij de Aldi zijn en voor een euro of 4/5 een erg lekker wijntje willen:
[ afbeelding ]
Vergeten de druivensoort over te tikken of staat die er niet bij?quote:Op dinsdag 27 april 2010 08:53 schreef Marlalala het volgende:
De Chat-en-oeuf die je bij de HEMA kunt komen vind ik erg lekker!
Dit zegt het warenhuis er over: Deze wijn komt van speciaal geselecteerde percelen van de wijngaarden van Boutinout in de Languedoc. De rode Chât-en-Oeuf heeft al jaren positieve recensies ontvangen van Nederlandse wijnschrijvers, en over deze witte wijn wordt door een van 's werelds bekendste wijnschrijvers, Jancis Robinson, zeer lovend geschreven.
■geur: aromatisch en fruitig
■smaak:frisdroge witte wijn met veel citrus en een hint van abrikoos, iets kruidig
■lekker bij: wit vlees, diverse visgerechten of als aperitief
■aanbevolen drinktemperatuur: 8-10°C
■herkomst: Frankrijk
■prijs/liter: 6.67
[ afbeelding ]
Nee stond er niet bij maar volgens Google zijn het de Grenache Blanc, Marsanne en Roussanne.quote:Op dinsdag 27 april 2010 11:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Vergeten de druivensoort over te tikken of staat die er niet bij?
Oude wereld wijnen vermelden zelden de druivensoort en zetten meer in op terroir.quote:Op dinsdag 27 april 2010 11:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Vergeten de druivensoort over te tikken of staat die er niet bij?
Jij, ik, en zovele mensen, en dat is het succes van nieuwe wereld wijn. Omdat dat Sauvignon Blanc bijvoorbeeld meer zegt over de smaak van de wijn dat het terroir. Het probleem is denk ik ook een beetje dat de doorsnee franse wijnboer nooit in zijn leven een nieuwe wereldwijn heeft geproeft, simpelweg omdat je die in frankrijk (buiten de grote steden) nauwelijks tegenkomt.quote:Op dinsdag 27 april 2010 17:38 schreef RobinOok het volgende:
Ze mogen van mij best trots zijn op hun terroir enzo, maar ik wil gewoon weten wat erin zit.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |