- "Weer eens wat anders"quote:Op maandag 5 oktober 2009 09:27 schreef appelsjap het volgende:
Waarom zou je als niet-vegetarier vleesvervangers kopen?
Waarom willen vegetariėrs eten hebben dat op vlees lijkt qua smaak, vorm en textuur? Waarom dan niet gewoon vlees?quote:Op maandag 5 oktober 2009 09:35 schreef spijkerbroek het volgende:
Mijn vriendin is vegetariėr, ik niet.
Dus kopen we regelmatig vleesvervangers.
Quorn krokante stukjes o.a.
En Hamburgers (volgens mij van Tival, maar ik kan het mis hebben) voor m'n vriendin (en echte burgers voor mij) als we zelf Burgers maken
als vlees-eter zeg ik: die dingen lijken qua smaak, vorm en textuur totaal niet op vlees maar zijn wel erg lekker dan heb ik het niet over quorn of tofu, maar dus de 'luxere stuff' zoals de (toscaanse) burger.quote:Op maandag 5 oktober 2009 09:43 schreef LetoII het volgende:
[..]
Waarom willen vegetariėrs eten hebben dat op vlees lijkt qua smaak, vorm en textuur? Waarom dan niet gewoon vlees?
Voor mijn vriendin hoeft het niet, maar ik wil het.quote:Op maandag 5 oktober 2009 09:43 schreef LetoII het volgende:
Waarom willen vegetariėrs eten hebben dat op vlees lijkt qua smaak, vorm en textuur? Waarom dan niet gewoon vlees?
Sja, waarom eten we hier in 'het Westen' geen ratten? Als je die goed bereidt, zijn ze prima te eten en kennelijk ook lekker. En ze zijn er en masse.quote:Sowieso snap ik het hele vegetariėr zijn niet Ik ben een mens en mensen zijn omnivoren geen herbivoren.
Het is natuurlijk duidelijk dat we vlees nodig hebben (zie TS), waarom dan zo'n onnatuurlijke gewoonte?
Zelfde situatie hier al eet ik thuis helemaal geen vlees meer als zij erbij is (2 uitzonderingen daargelaten in de afgelopen 2,5 jaar). Als ik voor mezelf kook wil ik nog wel eens vlees erbij kopen, maar heb gemerkt dat ik het lang zo lekker niet meer vind als 'vroeger'.quote:Op maandag 5 oktober 2009 09:35 schreef spijkerbroek het volgende:
Mijn vriendin is vegetariėr, ik niet.
Dus kopen we regelmatig vleesvervangers.
Quorn krokante stukjes o.a.
En Hamburgers (volgens mij van Tival, maar ik kan het mis hebben) voor m'n vriendin (en echte burgers voor mij) als we zelf Burgers maken
Ok niet elke dag vlees... maar dan toch ook geen vleesvervangers op de dagen dat je geen vlees eet?quote:Op maandag 5 oktober 2009 09:55 schreef rhubarbje het volgende:
owja en mensen zijn misschien wel vleeseters, maar dat is in mijn ogen nooit zo bedoeld als dat er nu mee omgegaan word
elke dag vlees is echt niet nodig en ook ontzettend belastend voor het milleu
Ik heb hetzelfdequote:Op maandag 5 oktober 2009 09:56 schreef Ceased2Be het volgende:
Als ik voor mezelf kook wil ik nog wel eens vlees erbij kopen, maar heb gemerkt dat ik het lang zo lekker niet meer vind als 'vroeger'.
Omdat die dieren wel hebben moeten eten en schijten.quote:Op maandag 5 oktober 2009 10:00 schreef LetoII het volgende:
En waarom is vlees eten belastend voor het milieu?
De veehouderij is met 61% veruit de grootste bron van de zure neerslag die bossen en heide ernstig aantast, zelfs nog ver boven het verkeer (18%). Een recente publikatie wijst erop dat de methaan die wordt gevormd in de spijsvertering van de vele tientallen miljoenen koeien die over de hele wereld worden gehouden, een duidelijke bijdrage levert aan het broeikaseffektquote:Op maandag 5 oktober 2009 10:00 schreef LetoII het volgende:
En waarom is vlees eten belastend voor het milieu?
Dus jij wil minder dieren?quote:Op maandag 5 oktober 2009 10:02 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Omdat die dieren wel hebben moeten eten en schijten.
Dat is wat meer belastend voor het milieu dan het laten groeien van paddestoelsoorten (waar veel vleesvervangers van gemaakt zijn).
In 1997 produceerde de Nederlandse veestapel 77.093 miljoen kilo mest; genoeg om de hele gemeente Amsterdam met een 25 cm dikke laag te bedekken!quote:Op maandag 5 oktober 2009 10:07 schreef LetoII het volgende:
Daarbij zijn dieren die eten en schijten helemaal niet belastend voor het milieu. Hoe kom je erbij? Het enige wat belastend voor het milieu aan een koe is, is de tractor die de boer heeft. Maar ik denk dat de paddenstoelen kwekers ook wel benzine verbranden.
Dat van die zure neerslag weet ik niet, zou best kunnen en ik zal er eens wat verder naar gaan kijken. Maar dat broeikas verhaaltje van je is totale onzin. Een koe kan niet op magische wijze meer broeikasgassen opwekken dan wat de planten (die het beestje opeet) zelf eerst uit de atmosfeer hebben gehaald. Dat is het verschil tussen fossiele en niet-fossiele brandstof. De fossiele brandstof brengt weer gassen in de lucht die er miljoenen jaren geleden al uit de lucht zijn gehaald.quote:Op maandag 5 oktober 2009 10:04 schreef Trusten het volgende:
[..]
De veehouderij is met 61% veruit de grootste bron van de zure neerslag die bossen en heide ernstig aantast, zelfs nog ver boven het verkeer (18%). Een recente publikatie wijst erop dat de methaan die wordt gevormd in de spijsvertering van de vele tientallen miljoenen koeien die over de hele wereld worden gehouden, een duidelijke bijdrage levert aan het broeikaseffekt
Minder dieren voor de vleesconsumptie zou goed zijn ja.quote:Op maandag 5 oktober 2009 10:07 schreef LetoII het volgende:
Dus jij wil minder dieren?
http://www.voordewereldva(...)den/list_messages/59quote:Daarbij zijn dieren die eten en schijten helemaal niet belastend voor het milieu. Hoe kom je erbij?
Welkom iin de wondere wereld van scheikundequote:Op maandag 5 oktober 2009 10:11 schreef LetoII het volgende:
[..]
Een koe kan niet op magische wijze meer broeikasgassen opwekken dan wat de planten (die het beestje opeet) zelf eerst uit de atmosfeer hebben gehaald.
Een vegetariėr kan ook bewust eten....quote:Op maandag 5 oktober 2009 10:16 schreef controlaltdelete het volgende:
Bewust eten is verstandiger dan veggie zijn naar mijn idee.
Ja... dus?quote:Op maandag 5 oktober 2009 10:11 schreef Trusten het volgende:
[..]
In 1997 produceerde de Nederlandse veestapel 77.093 miljoen kilo mest; genoeg om de hele gemeente Amsterdam met een 25 cm dikke laag te bedekken!
Kijk dat zijn interessante gegevens.quote:Enkele algemene effecten van veehouderij op het Nederlandse milieu:
- penetratie van de bodem door stikstof en fosfaat;
- bijdrage aan de zure regen door de uitstoot van ammoniak: 30-35% van de totale zure regenbelasting door Nederlandse emissiebronnen;
- verspreiding van zware metalen (koper, cadmium, zink e.a. via veevoer) en pesticiden in bodem en grondwater;
- belasting van bodem en water door kalium.
Ja... dus?quote:Hoeveelheid diergeneesmiddelen die jaarlijks in het milieu belandt: 500.000 kg
In totaal? Of per hamburgertje gerekend?quote:In het algemeen kost de (melk)veehouderij aanzienlijk meer fossiele energie dan de produktie van plantaardige voeding.
Maar goed al met al is de boodschap duidelijk: De vleesindustrie is blijkbaar wel schadelijk voor ons milieu.quote:
Dat is dan weer een discussie die volledig buiten de OP van dit topic valt, maar goed. Stel je nu voor dat IEDEREEN ineens zou stoppen met vlees eten dan zou er in eerste instantie hier een hoop beesten (uiteindelijk) afgemaakt worden ivm overschot, maar die zullen niet vervangen worden kwestie van vraag en aanbod.quote:Op maandag 5 oktober 2009 10:16 schreef controlaltdelete het volgende:
ik snap dat ook niet: veggie zijn en dan toch vleesvervangers willen eten. Ik eet ook niet altijd vlees en als ik vlees eet doe ik dit bewust door scharrel/biologisch vlees te kopen. Stel je nu voor dat iedereen een vegetarier zou zijn dan zouden een hoop beesten evengoed afgemaakt moeten worden ivm overschot. Bewust eten is verstandiger dan veggie zijn naar mijn idee.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |