quote:Op maandag 5 oktober 2009 10:57 schreef Perruche het volgende:
Als ze italiaans lekker vind zou je ook een soort drie gangen menu "op z'n italiaans" kunnen doen.
je begint met een primo, bijvoorbeeld risotto alla milanese, dat is een neutrale risotto met saffraan, of risotto met asperges is nu ook in het seizoen (als je een beetje kan koken, misschien een keer uitroberen van te voren...). Dan de secondo, bijvoorbeeld een mooi stukje vlees in de pan gebraden en dan verder gegaard in de oven (misschien lamsvlees, lekker!, of gevulde kalfsrolletjes) en dan met contorni (bijgerechten) zoals Sorella boven mij aangeeft, bijv. een warme witlof en boontjes, of bijvoorbeeld gebakken courgette, of een lekkere salade. Als toetje doe je ook iets lekkers, bijvoorbeeld tiramisu ookal is dat wel een beetje afgezaagd, het is wel makkelijk en lekker! Als je meer tijd hebt kan je de dag van te voren een crostata bakken (deegbodem met vers fruit) of gewoon een lekkere fruitsalade, of zelfgemaakte chocolade mousse met wat vers fruit...
Bij alle gangen een lekker wijntje en na het dessert een lekkere koffie, en klaar is winner taco
Erg speciaal iddquote:Op maandag 5 oktober 2009 11:27 schreef mime_negert het volgende:
Of je maakt gewoon groentesoep, braadworst met gekookte aardappelen en boontjes en als toetje yoghurt met vers fruit voor haar klaar.
failquote:Op maandag 5 oktober 2009 11:29 schreef Dawnbreaker het volgende:
Dit recept is lekker met aardappels, maar het kan ook met rijst. Het is niet ingewikkeld maar de timing let tamelijk nauw. De eerste keer dus maar eten met lekker brood.
Zet een klein pannetje op, kook water. Laat de tomaat erin glijden, prik na een halve minuut met een puntig mesje in het vel - als het spontaan opent en gaat afglijden is-ie klaar om gepeld te worden. Anders nog even wachten en het prikken nog eens proberen. Als de tomaat pelbaar is: uit de pan scheppen, uitlekken en ietsje laten afkoelen. Dan het huidje afstropen, pitjes eruit halen en in kleine stukjes snijden.
De paddestoelen schoon borstelen en in stukjes snijden. De vis aan één kant met mosterd bestrijken: vrij grof, met een mes.
In een hapjespan wat olijfolie of boter heet laten worden en daarin de paddestoelen 2 minuten aanbraden. De paddestoelen aan de kant schuiven en de vis, met de mosterdzijde aan de bovenkant, in de pan leggen. De stukjes tomaat erbij doen en peper en zout naar smaak toevoegen. (Dit hangt af van je smaak én de soort mosterd die je gebruikt - wees niet te gul). Aan de kook laten komen, Deksel op de pan en na 8 minuten kijken of de vis gaar is.
Oeh dat klinkt wel ernstig lekker Komt aardig in de buurt van hetgeen ik wil / kan kokenquote:Op maandag 5 oktober 2009 11:34 schreef Oblivion het volgende:
melanzane: From scratch...
Heerlijk! Gisteren nog gegeten.
lekker!!! ja echt lekker haha! je kan ook rode wijn saus maken, dat is ook lekker. jee, het is allemaal lekker! En dan van die groente pakketjes ernaast, toppiequote:Op maandag 5 oktober 2009 11:27 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Ongepaneerde kalfs-schnitzel met gorgonzola saus een goed idee of is dat meer voor de kook-experts?
Als je het een dag van te voren maakt..quote:Op maandag 5 oktober 2009 11:37 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Oeh dat klinkt wel ernstig lekker Komt aardig in de buurt van hetgeen ik wil / kan koken
Niets mis mee die hollandse kost maar speciaal? Iets dat ze vast regelmatig doordeweeks door mamlief voorgeschoteld krijgtquote:Op donderdag 8 oktober 2009 02:15 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
Het gaat niet om de specialiteit, maar om de smaken die je op je bord krijgt.
Niets zo verschillend als Hollandse kost. Bedenk (Google) een leuke variatie die haar mama nooit zou voorschotelen.quote:Op donderdag 8 oktober 2009 02:19 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Niets mis mee die hollandse kost maar speciaal? Iets dat ze vast regelmatig doordeweeks door mamlief voorgeschoteld krijgt
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |