bronquote:UTRECHT – Culinair journalist Felix Wilbrink van de Telegraaf heeft maandag tijdens de opening van de slagersbeurs Slavakto hard uitgehaald naar Albert Heijn.
Wilbrink hield bij de start van de beurs een twintig minuten durende tirade over het gehakt dat bij Albert Heijn in de schappen ligt, meldt meatandmeal.nl. ‘Goor stinkende troep en als je het bakt is het net een grote pan soep. Vorige week heb ik het eens in de pan durven gooien. Mijn kinderen wilden het niet eten, we hebben het gewoon in de prullenbak gegooid’, aldus Wilbrink.
Vleesinkopers
Volgens de culinair journalist schamen de vleesinkopers van Albert Heijn zich voor het vlees dat in de schappen ligt. Dat zouden ze hem vorige week, tijdens de Smaakparade, hebben verteld. ‘De consument wordt méga belazerd. Het is schandalig dat dit in de winkel mag liggen. De arrogantie is bij Albert Heijn hard toegeslagen met de zooi die zij verkopen.’
Politiek
Wilbrink wilde ook kwijt dat slagers naar zijn mening harder hun best moeten doen om consumenten duidelijk te maken dat als ze goed vlees willen, ze bij de slager moeten zijn. Ook zou de politiek volgens de culinair journalist moeten ingrijpen in het gestunt met vlees in supermarkten.
dinsdag 29 september 2009 12:59, meatandmeal.nl , door Herman te Pas
Och, bij de Jumbo verpakken ze het ter plekke. Gehakt durf ik daar wel te betrekken.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:01 schreef Hephaistos. het volgende:
Tja, als je kwalitatief goed gehakt wil, moet je niet gaan voor de voorverpakte supermarkt bulk. Dat mag inmiddels wel bekend zijn toch?
Ik blijf gewoon vlees bij AH kopen, uit gemakzucht en omdat het weinig kost
Vlees halen in een supermarkt is sowieso redelijk kansloos en al helemaal in de AH. Voor goed vlees moet je gewoon bij een slager zijn. Supermarkt is goed voor verpakte producten, niet voor verse producten...maar ja...De meeste mensen (lees: Nederlanders) geven geen ruk om kwaliteit als het om eten gaat. Febo, noemen "we" voedsel...dat zegt genoeg.quote:Op dinsdag 29 september 2009 15:53 schreef Mylene het volgende:
[..]
bron
De Keuringsdienst van Waarde heeft een keer onderzoek gedaan naar de afkomst van het gehakt dat ze bij Albert Heijn verkopen. Wat blijkt nu. Het is afkomstig van koeien uit Afrika en ligt in Londen opgeslagen in een grote vriezer tot wel 3 a 4 jaar. Vervolgens wordt het naar Nederland geïmporteerd waar het wordt gemengd met vet omdat het te mager is, en het wordt dan als vers verkocht.
Helemaal met je eens, in ons land is het vaak alleen belangrijk dat eten zo goedkoop mogelijk is. Wel jammer, want de slager/groentenboer/bakker wordt ook steeds duurder doordat mensen liever naar de supermarkt gaan.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:06 schreef Semisane het volgende:
[..]
Vlees halen in een supermarkt is sowieso redelijk kansloos en al helemaal in de AH. Voor goed vlees moet je gewoon bij een slager zijn. Supermarkt is goed voor verpakte producten, niet voor verse producten...maar ja...De meeste mensen (lees: Nederlanders) geven geen ruk om kwaliteit als het om eten gaat. Febo, noemen "we" voedsel...dat zegt genoeg.
Ach, kom nou toch. Supermarkten hebben over het algemeen prima verse producten.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:06 schreef Semisane het volgende:
[..]
Vlees halen in een supermarkt is sowieso redelijk kansloos en al helemaal in de AH. Voor goed vlees moet je gewoon bij een slager zijn. Supermarkt is goed voor verpakte producten, niet voor verse producten...maar ja...De meeste mensen (lees: Nederlanders) geven geen ruk om kwaliteit als het om eten gaat. Febo, noemen "we" voedsel...dat zegt genoeg.
Ligt er maar net aan wat je gewend bent. Ik vind het maar vies tegenvallen En het is zo jammer dat het wel een stuk beter kan, ga maar eens in het buitenland een supermarkt in.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:09 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ach, kom nou toch. Supermarkten hebben over het algemeen prima verse producten.
Gahakt en kipfilet van de Lidl is lekkerder dan dat van de AHquote:Op dinsdag 29 september 2009 16:04 schreef Flurry het volgende:
Vlees uit de Nederlandse supermarkten is inderdaad het slechtste dat ik in Europa ben tegengekomen. Vrijwel alles is smakeloze, waterige meuk.
Ik heb de bewuste aflevering gezien. De diepvries meneer uit Londen waar het vlees een paar jaar ligt opgeslagen had het over gehakt.quote:Op dinsdag 29 september 2009 15:57 schreef UIO_AMS het volgende:
Dat onderzoek van de KvW heb ik gezien en dat ging alleen over de Filet Americain die gemaakt wordt van koeien uit Botswana. Niet over gehakt.
bronquote:AH gestopt met vlees uit Botswana
Albert Heijn verkoopt geen vlees meer van runderen uit Botswana. Het kritische consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde verraste vriend en vijand in 2004 met een reportage waarin werd gesteld dat AH vlees uit dit Afrikaanse land verkocht.
Volgens woordvoerster José Mes van AH werd in KvW overigens niet helemaal een goede voorstelling van zaken gegeven. 'Zij suggereerden dat we gehakt uit Botswana verkochten, maar het ging alleen om filet amèricain.'
Maar daar is de supermarktketen inmiddels ook mee gestopt. Dit vanwege een schaarste aan vlees in het Afrikaanse land. 'Het vlees gaat nu naar de lokale bevolking', aldus Mes.
Eens dat de AH slechtere kwaliteit is gaan leveren.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:11 schreef mvdejong het volgende:
Ik ben al jaren geleden weer teruggevallen op een echte slager en een echte kaaswinkel, want assortiment en kwaliteit van AH werden te slecht.
Ook voor andere producten moet ik steeds vaker AH mijden, omdat ze steeds meer kwalitatief goed spul uit de schappen verwijderen en proberen hun eigen rommel-merken op te dringen.
Oh? Nou ja prima als jij dat vind daar mee bevestig je enkel maar mijn punt mee dat Nederland wat eten betreft zich niet al te veel bekommeren om kwaliteit, maar ik ben van mening dat supermarkten geen prima verse producten hebben vlees, fruit, groeten en/of broodquote:Op dinsdag 29 september 2009 16:09 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ach, kom nou toch. Supermarkten hebben over het algemeen prima verse producten.
Zeker niet, de kwaliteit van de verse producten in supermarkten in het buitenland, welke wellicht een vestiging in Nederland hebben zijn idd wel van een goed niveau.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:15 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Eens dat de AH slechtere kwaliteit is gaan leveren.
Maar ik zou zeker niet alle supermarkten/ketens over één kam willen scheren.
Ik koop gewoon gehakt van de Lidl omdat die nu eenmaal als beste uit de bus kwam bij een onderzoek van het AD.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
Dus je eigen smaak doet er verder niet toe?quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:21 schreef Mylene het volgende:
[..]
Ik koop gewoon gehakt van de Lidl omdat die nu eenmaal als beste uit de bus kwam bij een onderzoek van AD.
Oh ja tuurlijk...we moeten uiteraard gewoon helemaal blij zijn met de "kwaliteit" die we voorgeschoteld krijgen van de Neerlandse supermarkt ketens....oh wee als je eisen stelt wat betreft voedsel hoor. Ga ik al de "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg" onzin zien voorbij komen?quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
En waar echt ieeeeeeeeeeedereen zo verheven is dat ze alleen bij de lokale keurslager A kwaliteit vlees kopen, puur en alleen omdat ze het kunnen?quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
Jawel hoor, ik vind het gehakt van de Lidl wel een beetje te vettig. Het is in ieder geval beter dan al het andere gehakt wat ik heb geproefd. Met als dieptepunt die van de Dirk.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:22 schreef Airlocker het volgende:
[..]
Dus je eigen smaak doet er verder niet toe?
!quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:24 schreef Semisane het volgende:
[..]
Oh ja tuurlijk...we moeten uiteraard gewoon helemaal blij zijn met de "kwaliteit" die we voorgeschoteld krijgen van de Neerlandse supermarkt ketens....oh wee als je eisen stelt wat betreft voedsel hoor. Ga ik al de "Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg" onzin zien voorbij komen?
Nou, inderdaad. En ze hebben natuurlijk recentelijk in alle Nederlandse supermarktketens nog eens ervaring opgedaan.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:19 schreef Hephaistos. het volgende:
Oh jee, wordt dit weer zo'n topic waar mensen zichzelf massaal op de borst slaan, omdat ze zo'n uitstekende smaak voor kwaliteit hebben?
Zoals al eerder aangegeven: Nederlanders willen gewoon zo goedkoop mogelijk eten, ze gaan van dat geld liever naar de camping in Frankrijk. Sowieso heeft Nederland geen echte eetcultuur. Liever 's avonds even snel wat in de magnetron gooien en het dan op de bank voor de TV opeten.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:33 schreef kiekert het volgende:
Ik snap echt niet dat jullie ah gehaktbakkers serieus tegen de geur van die bagger kunnen... Dan is er toch wel iets ernstig mis met je reukorgaan.
Wat kunnen Nederlanders toch altijd weer schaamteloos generaliseren.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:35 schreef Airlocker het volgende:
[..]
Zoals al eerder aangegeven: Nederlanders willen gewoon zo goedkoop mogelijk eten, ze gaan van dat geld liever naar de camping in Frankrijk. Sowieso heeft Nederland geen echte eetcultuur. Liever 's avonds even snel wat in de magnetron gooien en het dan op de bank voor de TV opeten.
Van die hele aflevering is me alleen bijgebleven dat de Filet Amèricain eigenlijk Filet Africain had moeten heten. Kan me gewoonweg niet herinneren dat het ook over gehakt ging.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:14 schreef Mylene het volgende:
Ik heb de bewuste aflevering gezien. De diepvries meneer uit Londen waar het vlees een paar jaar ligt opgeslagen had het over gehakt.
AH heeft achteraf wel hun straatje proberen schoon te vegen door dit persbericht er tegen aan te gooien.
bron
Dat dus. Over de hele wereld kom je Nederlanders tegen, maar kennelijk zitten we allemaal op een Franse camping. Met de piepers en potjes Hak van thuis voor het avondeten, net als de hagelslag voor op het stokbrood. Die we overigens wel lokaal kopen, want die kennen we.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:38 schreef Lienekien het volgende:
Wat kunnen Nederlanders toch altijd weer schaamteloos generaliseren.
Ik ben blij dat dat 'gemeenschappelijke Nederlandse totaalgebeuren' aan mij voorbij gegaan is..quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:55 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Dat dus. Over de hele wereld kom je Nederlanders tegen, maar kennelijk zitten we allemaal op een Franse camping. Met de piepers en potjes Hak van thuis voor het avondeten, net als de hagelslag voor op het stokbrood. Die we overigens wel lokaal kopen, want die kennen we.
ben je je bewust van de ironie in die zin?quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat kunnen Nederlanders toch altijd weer schaamteloos generaliseren.
Dat doet de mijne altijdquote:Op dinsdag 29 september 2009 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je goed gehakt wil, wijs een riblap aan bij de slager en vraag hem die door de gehaktmolen te draaien
Helemaal eens.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:45 schreef Swetsenegger het volgende:
Ik roep al jaren dat het vlees van Appie niet te vreten is. Vlees van de C1000 is veel lekkerder. Maar dat zal ook langzaam wel naar de klote geholpen worden nu schuitema alweer een poosje van AH is.
Ik heb de bewuste aflevering net teruggekeken via Usenet. Het gaat om gehakt.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:48 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Van die hele aflevering is me alleen bijgebleven dat de Filet Amèricain eigenlijk Filet Africain had moeten heten. Kan me gewoonweg niet herinneren dat het ook over gehakt ging.
Zoietsquote:Op dinsdag 29 september 2009 21:25 schreef MissMSX het volgende:
Was de redenatie niet dat het vers wordt ingevroren en dat het dus nog vers is als het wordt ontdooid?
Dankje, eindelijk iemand die 't begrijpt.quote:Op dinsdag 29 september 2009 15:55 schreef Airlocker het volgende:
Verbaast mij niets, Albert Heijn doet er werkelijk alles aan om zoveel mogelijk omzet te generen. Dat het nou ten koste gaat van de werknemers of kwaliteit van voedsel die ze verkopen, doet er niet toe.
Ja, en eenmaal thuis ontdooid mag je het ook niet meer in de vriezer doen.quote:Op dinsdag 29 september 2009 21:25 schreef MissMSX het volgende:
Was de redenatie niet dat het vers wordt ingevroren en dat het dus nog vers is als het wordt ontdooid?
Groente is ook dramatisch bij de AH ja. En dan de prijs die ze ervoor durven vragenquote:Op dinsdag 29 september 2009 23:13 schreef Mylene het volgende:
[..]
Ja, en eenmaal thuis ontdooid mag je het ook niet meer in de vriezer doen.
Ik geloof dat de Albert Heijn met de kerst ook konijnenvlees uit China importeert om ze hier te verwerken zodat het ook vers in de schappen ligt.
Ik koop echt geen vlees (en groemte) meer bij Albert Heijn
"Onze" c1000 heeft ook echt lekker vlees, vergelijkbaar met dat van de slager.quote:Op dinsdag 29 september 2009 16:45 schreef Swetsenegger het volgende:
Ik roep al jaren dat het vlees van Appie niet te vreten is. Vlees van de C1000 is veel lekkerder. Maar dat zal ook langzaam wel naar de klote geholpen worden nu schuitema alweer een poosje van AH is.
Volgens mij schieten ze dat vlees met een houwitser van de koe af oid, dat is echt meuk ja. Overigens eten wij wel gehakt van de AH, maar het betere vlees, zoals goede biefstuk en rookworsten halen we bij mijn neef de slager.quote:Op dinsdag 29 september 2009 22:30 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ach dat was toch allang duidelijk dat dat gehakt jaren in de diepvries lag en vervolgens aan de consument als "dagvers" verkocht werd? Ik dacht eerlijk gezegd 2 jaar ofzo, niet 3 a 4 jaar...
Maar goed, wat echt ranzig van de AH is, is de biefstuk, dat is echt complete veevernietiging. Waarschijnlijk biefstuk van 5 a 6 jaar oud ofzo als het niet langer is. Wat ze voor die rotzooi durven te vragen als je wil weten wat goed biefstuk is, is scharrelbiefstuk van de lokale boer en anders haal ik het bij de slager. Die van de AH, is werkelijk waar niet te vreten of het komt er al groen/zwart uit de verpakking soms als je em omkeert..
Hij heeft het inderdaad in zijn tirade niet over de kosten, iets waar veel mensen wel degelijk op moeten letten.(vooral in deze tijd). En smaak is persoonlijk, ze verkopen geen verrot vlees oid..quote:Op woensdag 30 september 2009 16:32 schreef Catch22- het volgende:
wilbrink heeft verwende pestkinderen dus
Heb je het dan over het 'verse' gehakt of over de diepvriesmeuk? Die laatste had mijn een keer gehaald, en man man man, dat was rubberquote:Op dinsdag 29 september 2009 16:21 schreef Mylene het volgende:
[..]
Ik koop gewoon gehakt van de Lidl omdat die nu eenmaal als beste uit de bus kwam bij een onderzoek van het AD.
Verse gehakt .quote:Op woensdag 30 september 2009 17:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Heb je het dan over het 'verse' gehakt of over de diepvriesmeuk? Die laatste had mijn een keer gehaald, en man man man, dat was rubber
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |