abonnement Unibet Coolblue
pi_73184955


Topics:
[Centraal] Ryanair
[Centraal] Ryanair #2
[centraal] Ryanair #3
[centraal] Ryanair #4
[centraal] Ryanair #5
Ryanair #6
Ryanair #7 - Waar we online inchecken
[Centraal] Ryanair #8 Online inchecken beetje offline...
[Centraal] Ryanair #9 | Alleen lopen is goedkoper!

Veelgestelde vragen

(Antwoorden op vrijwel al je vragen kun je vinden op http://www.ryanair.com/site/NL/faqs.php)

Hoe moet dat nou met je naam?
Eerste voornaam zoals in paspoort (of ID kaart) en achternaam in vullen. Als er een accent in staat, invullen zoals het op het onderste randje van je paspoort/ID kaart staat.
Heb je het fout gedaan, dan meteen bellen. Wijzigen is dan meestal gratis, zo blijkt uit de ervaringen hier. Een wijziging van naam kost normaalgesproken ¤100,- per persoon bij Ryanair, in dat geval is het meestal voordeliger om een nieuw ticket te boeken en het oude ticket niet te gebruiken (no-show).

Online inchecken?
Is heel gemakkelijk en gratis als je alleen met 1 stuk handbagage (max. 10 kilo, max 55x40x20 cm) reist. Als je online inchekt met ruimbagage betaal je de prijs van ruimbagage + 5 euro per persoon per enkele reis voor online check-in. Inchekken op de luchthaven kost ¤10,- per persoon per enkele reis en raad ik iedereen af.

Reis je met ruimbagage, dan kan je die achterlaten bij het bagage drop-off point van Ryanair op de luchthaven.

Online inchecken kan vanaf 15 dagen voor vertrek. Je moet gegevens van je paspoort/ID kaart invullen bij het online inchecken.

(Vanaf 1 Oktober 2009 is inchecken op de luchthaven niet meer mogelijk bij Ryanair)!

Iets fout gedaan?
Kom je er te laat achter dat je wat fout hebt gedaan, dan heb je net als bij andere maatschappijen pech. Gelukkig kun je voor weinig geld een nieuw ticket boeken.

Hoe zit dat nou met de handbagage?
Iedere passagier (ongeacht of je betaald voor ruimbagage of niet) die met Ryanair vliegt heeft het recht om 1 stuk handbagage mee te nemen (een rugzak en een plastik tas mag dus niet, dit zijn 2 stukken). De maximale afmetingen van dit stuk handbagage zijn: 55 x 40 x 20 centimeter. Het stuk handbagage mag niet meer dan 10 kilo wegen.

Algemene veiligheidsregels (ook over vloeistoffen) zijn te lezen op de website van Eindhoven Airport.

Daarnaast kunnen er per luchthaven nog extra regels zijn.

En al die extra kosten?
Er zijn geen extra kosten, het zijn kortingen die je krijgt als je van bepaalde faciliteiten geen gebruik maakt. Je kan kiezen voor
- wel of niet aan de balie inchecken
- één of meerdere stuks bagage inchecken of alleen handbagage meenemen
- als eerste aan boord te gaan
- sportuitrusting meenemen
- een reisverzekering afsluiten
- hotels, autohuur etc regelen
- betalen met een normale Creditcard of met een Visa Elektron (hieronder meer over creditcardkosten)

En aan boord kun je ook nog er zelf voor kiezen wat te eten en drinken te kopen.

Erg bepalend voor de prijs van de vlucht zijn:
- reizen in duurdere periodes zoals vakanties of weekenden
- reizen vanaf goedkopere of duurdere vliegvelden (bijvoorbeeld: Op Eindhoven Airport betaal je 40 euro aan belastingen en toeslagen terwijl je op Weeze airport maar 16 euro aan belastingen en toeslagen betaald)

Soms zie ik een aanbieding dat je voor ¤10,- (of minder) per enkele reis kan vliegen, is dat echt waar?
Ja! Er zijn hier genoeg mensen die aan het einde van het boekingsproces uitkwamen op ¤10,- (of nog minder zelfs) inclusief alle toeslagen. Dit komt omdat Ryanair dan een deel van jou belastingen en toeslagen betaald. Dit is de manier van Ryanair om reclame te maken. Je kan er echter vanuitgaan dat er in hetzelfde vliegtuig dan mensen zitten die 20 keer de prijs van jou ticket hebben betaald, dus Ryanair betaald het natuurlijk niet echt zelf.
Soms geeft Ryanair zelfs Gratis vliegtickets weg! Dan kom je aan het einde van het boekingsproces op ¤0,01 uit.

Kan ik dan ook zonder Creditcardkosten boeken?
Daar zijn wel mogelijkheden voor, dan moet je een Visa Electron card hebben. In Nederland is deze kaart echter niet makkelijk te verkrijgen, maar je kan wel een virtuele kaart aanvragen via bijvoorbeeld www.entropay.com . Kies als valuta GBP! (anders werkt het niet). Op deze manier wordt de kaart door Ryanair gezien als Visa Electron. Zet er 10 pond op met je gewone creditcard (hier komt nog 5% transactiekosten bovenop).
Ondanks dat de normale kosten niet in verhouding lijken te staan tot hetgeen je ervoor krijgt, zijn de kosten die Ryanair berekent, relatief laag vergelijken met andere luchtvaartmaatschappijen.

Maar hoeveel ga ik nou uiteindelijk betalen?
Gewoon door blijven klikken op de website, dan zie je vanzelf de prijs een keer verschijnen met alle opties die je zelf gekozen hebt.

Weeze Airport? Goedkoop vliegen vanaf de Nederlands/Duitse grens?
In Nederland zijn de kosten voor het gebruik van een Luchthaven voor alle vliegmaatschappijen ontzettend duur. Schiphol Airport is bijvoorbeeld na London Heatrow het duurste vliegveld van Europa. Als je vliegt vanaf Eindhoven Airport betaal je meestal rond de 40 euro aan belastingen. Vanaf Maastricht 36 euro.

Nog geen 80 Kilometer vanaf Eindhoven, Tussen Nijmegen en Dusseldorf, licht Weeze Airport, oorspronkelijke naam: Niedherrhein Airport (IATA Code: NRN). Het ligt in het dorpje Weeze, net over de grens tussen Nederland en Duitsland bij Nijmegen.

Airport Weeze op Google Maps.

Als je vliegt vanaf Weeze Airport betaal je meestal maar ¤16,- aan luchthavenbelasting. Zeker als je met veel mensen reist is dit al snel veel goedkoper dan vliegen vanuit Nederland. En er zijn vanaf Weeze veel meer bestemmingen beschikbaar dan vanaf Nederlandse Ryanair vliegvelden (zie www.ryanair.com). Je kan ook goedkoop vanaf Charleroi in Belgie vliegen. Bij het boekingssysteem van Ryanair heet deze luchthaven "Brussels S. Charleroi (CRL)".

Op de website van Ryanair wordt Weeze Airport ook wel "Dusseldorf (NRN)" genoemd. Ryanair vliegt niet vanaf Dusseldorf International Airport, dus als er Dusseldorf op je Ryanair ticket staat is het altijd vanaf Weeze.

En dat betalen voor het toilet?
Dat was een uitspraak die aan O'Leary in een Brits interview ontlokt is, en niet berust op de waarheid. Zie ook het persbericht.

Ik wil toch wat eten en drinken in het vliegtuig kopen. Wat moet ik daarvoor betalen?




Ik vind het leuk om over Ryanair te praten en om meer te weten te komen over Ryanair, waar kan ik terrecht?
http://www.ryanairfanclub.com/
http://ryanair.site-forums.com/
http://www.facebook.com/pages/Ryanair/90481925067

Huidige aanbiedingen: http://www.ryanair.com/site/NL/?fares=more

De OP is hier te vinden!

TVP's en offtopic reacties vliegen het topic uit!
gr gr
pi_73185006
Zo, ff een FOK!wiki pagina aangemaakt zodat je niet telkens hoeft te klooien met die OP.
gr gr
pi_73188463
quote:
Op maandag 28 september 2009 17:23 schreef Quyxz_ het volgende:
Huidige aanbiedingen: http://www.ryanair.com/site/NL/?fares=more
Maar vaak zat zitten er nog andere 'aanbiedingen' tussen. Zoals op dit moment ook Eindhoven - Porto voor ¤7,99 (zelf ook voor 15,98 een retourtje meegepikt). En meerdere ¤10 all-in vluchten, dus zeker niet helemaal blindstaren op de lijstjes met tarieven
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  maandag 28 september 2009 @ 19:20:29 #4
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73188808
Eindhoven-Madrid is werkelijk huilen, de laatste tijd. Zowel Ryanair als Easyjet lijken goedkoop, maar meestal zijn Iberia en/of KLM gewoon net zo duur. Zéker indien je bagage mee wilt nemen.

Wel een retourtje Porto met Ryanair geboekt!
pi_73189860
quote:
Op maandag 28 september 2009 19:13 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

Maar vaak zat zitten er nog andere 'aanbiedingen' tussen. Zoals op dit moment ook Eindhoven - Porto voor ¤7,99 (zelf ook voor 15,98 een retourtje meegepikt). En meerdere ¤10 all-in vluchten, dus zeker niet helemaal blindstaren op de lijstjes met tarieven
Hoe kan je die snel zien dan?
Of moet je dat 1 voor 1 checken?
gr gr
pi_73190292
quote:
Op maandag 28 september 2009 19:45 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]

Hoe kan je die snel zien dan?
Of moet je dat 1 voor 1 checken?
Zelf checken ja
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  maandag 28 september 2009 @ 19:59:11 #7
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73190436
Ter info: Eindhoven - Reus is ook 7,99 op heel veel data.

Die aanbieding komt voor mij helaas net te laat, zou ik toch wat simpeler in Barcelona raken dan via Madrid...
Maarja, nu kan ik lekker met 23 kg aan souvenirs naar huis, dankzij Iberia
  maandag 28 september 2009 @ 20:22:12 #8
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73191210
Net besloten dat ik mijn eerder geboekte rondje Eindhoven-Stockholm-Berlijn-Londen-Eindhoven niet ga uitvoeren. Het wordt gewoon Stockholm en weer terug, scheelt me een hoop vrije dagen.

Dat blijkt het grootste nadeel aan die (bijna) gratis vluchten te zijn: het is een wegwerpartikel en tot nu toe ben ik nog nooit daadwerkelijk in het vliegtuig gestapt na zo'n impuls aankoop...

Dat enkeltje Stockholm heb ik tenminste over na moeten denken, want dat kostte natuurlijk inmiddels iets meer dan 1 euro.

Daarom: wat heb je uiteindelijk écht aan die (bijna) gratis vluchten voor vakanties die over een paar maanden pas plaats moeten vinden?
pi_73191251
quote:
Op maandag 28 september 2009 19:20 schreef Lemans24 het volgende:
Eindhoven-Madrid is werkelijk huilen, de laatste tijd. Zowel Ryanair als Easyjet lijken goedkoop, maar meestal zijn Iberia en/of KLM gewoon net zo duur. Zéker indien je bagage mee wilt nemen.

Wel een retourtje Porto met Ryanair geboekt!
Hoe denk je dat het komt dat opeens zowel Iberia als KLM de tarieven van en naar Madrid vanf Amsterdam hebben verlaagd?
Juist, zij zien Easyjet als grote concurrent die ze proberen de markt uit te werken, dat doen ze niet door een paar stunttarieven te hebben, maar een goed tarief te hebben, die uitkomt op het gemiddelde tarief voor de concurrent, en mensen zullen dan toch eerder voor KLM dan Easyjet of Ryanair kiezen.
Op het moment dat Easyjet (want daar is het plotseling goedkoper worden van KLM en IBERIA op gebasseerd) zich weer terugtrekt zullen zijn de prijzen gelijk weer omhoog gooien.

Ryanair kijkt een beetje hoe de route zich ontwikkeld, ze waren een goed alternatief, maar Easyjet heeft veel betere tijden, vooral in de weekeinden, maar ook doordeweeks waardoor ik ze binnenkort wel een verandering op deze specifieke route zie doorvoeren, of cancellen, of tijden aanpassen.

Overigens, hoewel offtopic, maar 120 euro totaal (exclusief koffers)voor 2 personen naar Madrid, voor een vlucht van een enkele reis van 2,5 uur is niet veel trouwens
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_73191956
Moet dit niet topic #10 zijn?
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_73193287
quote:
Op maandag 28 september 2009 20:41 schreef FrankRicard het volgende:
Moet dit niet topic #10 zijn?
Ik had het al direct na het aanmaken aangevraagd in Feedback en het is nu gedaan.
quote:
Op maandag 28 september 2009 19:55 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

Zelf checken ja
Dat is niet echt handig...
Dan moeten we elkaar maar hier op de hoogte houden.
gr gr
  maandag 28 september 2009 @ 21:39:09 #12
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_73194219
Zelf ¤55 voor retourtje Eindhoven - Reus betaald, eind november
pi_73202802
Goede prijzen zeg
  dinsdag 29 september 2009 @ 11:38:38 #14
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_73205720
Al heel lang niet meer met RyanAir gevlogen maar probeerde vanmorgen een boeking te maken voor een weekend tripje naar Porto. Vóórdat er ook nog maar een meter gevlogen is ben ik al 61 euro 50 kwijt aan allerlei toeslagen waarbij de meest belachelijke natuurlijk is een euro vragen voor een text confirmation email. En dan heb ik nog niet gevlogen. Ik rekende ook eens uit wat mijn minimale consumptie aan boord zou zijn en kwam op het schrikbarende bedrag van 30 euro en dertig eurocent uit voor iets dat bij andere maatschappijen gewoon in de prijs zit inbegrepen. Dit dus maal 2 en je bent al 120 euro zo wie zo kwijt zonder nog de prijs van een ticket te rekenen.

Overigens vroeg ik me af of RyanAir die online check-in fee van 2 x 5 euro wel buiten het basistarief mag laten. Dat zijn toch niet te vermijden kosten? Of de check-in op het vliegveld soms gratis?

RyanAir goedkoop? Vroegah ja, maar nu zijn KLM en TAP dus absoluut goedkoper! Dus uiteindelijk maar TAP geboekt voor 196 euro retour all-in!
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_73206079
De euro voor een sms-confirmation is optioneel, die hoef je niet te betalen als je dat niet wilt. Andere maatschappijen willen hier ook nog weleens geld voor vragen.

Online check-in kosten zijn te vermijden wanneer je een aanbiedingstarief boekt (de huidige ¤5 vluchten dus), hierbij 'mag' je gratis inchecken.

Consumpties aan boord blijven je eigen keuze

wat een verdediging weer
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_73209046
Ben vooral benieuwd hoe hij aan 30 euro aan consumpties komt, dan moet je flink dooreten gedurende een vlucht binnen Europa .
pi_73209855
vrijdag maar weer eens ff een kort vluchtje richting göteborg en zondag terug
  dinsdag 29 september 2009 @ 14:39:50 #18
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73210550
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 11:38 schreef buzz1291 het volgende:
RyanAir goedkoop? Vroegah ja, maar nu zijn KLM en TAP dus absoluut goedkoper! Dus uiteindelijk maar TAP geboekt voor 196 euro retour all-in!
Ik heb hierboven ook al wat kritiek geleverd op het huidige Ryanair aanbod, maar hier ben ik het dus niet mee eens.

Voor een groot aantal weekenden was een retourtje Porto gisteren voor 2x ¤ 7,99 te boeken. Web check-in is inbegrepen, email confirmation is gratis, consumpties kun je vast wel even buiten. En 10 kilo bagage is voor een weekendje meer dan genoeg, dus koffertoeslag betaal je ook al niet. Dan nog Entropay gebruiken en je bespaart bijna de gehele creditcard toeslag. Kom je al met al op op hooguit ¤ 17,50 incl. alles.

Heen op vrijdagavond en terug op maandagavond is ook nog eens mooi qua tijden.
pi_73213016
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 14:39 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Ik heb hierboven ook al wat kritiek geleverd op het huidige Ryanair aanbod, maar hier ben ik het dus niet mee eens.

Voor een groot aantal weekenden was een retourtje Porto gisteren voor 2x ¤ 7,99 te boeken. Web check-in is inbegrepen, email confirmation is gratis, consumpties kun je vast wel even buiten. En 10 kilo bagage is voor een weekendje meer dan genoeg, dus koffertoeslag betaal je ook al niet. Dan nog Entropay gebruiken en je bespaart bijna de gehele creditcard toeslag. Kom je al met al op op hooguit ¤ 17,50 incl. alles.

Heen op vrijdagavond en terug op maandagavond is ook nog eens mooi qua tijden.
Ligt eraan hoe je het benadert. Wil je op een bepaalde dag van A naar B, dan kan het zeker lonent zijn om rond te shoppen, zeker op kortere termijn is ryanair lang niet altijd goedkoper. Wil je op dag 1,2,3 of 4 naar A,B,C,D of E, dan is er bij ryanair altijd wel een leuke deal te vinden. (en als die deal dan ook nog eens toevallig is wat jij toch al wilde, heb je helemaal geluk)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_73213143
Wat ik me al een tijdje afvraag.. ZIjn er andere maatschappijen die kunnen concurreren met Ryanair (en die ook vanuit Nederland vliegen, Dusseldorf/Brussel mag ook). Easyjet is bijvoorbeeld duidelijk 'duurder', die hebben geen tickets voor 5 euro. Is Ryanair echt de enige?
  dinsdag 29 september 2009 @ 16:37:27 #21
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73214156
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:01 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ligt eraan hoe je het benadert. Wil je op een bepaalde dag van A naar B, dan kan het zeker lonent zijn om rond te shoppen, zeker op kortere termijn is ryanair lang niet altijd goedkoper. Wil je op dag 1,2,3 of 4 naar A,B,C,D of E, dan is er bij ryanair altijd wel een leuke deal te vinden. (en als die deal dan ook nog eens toevallig is wat jij toch al wilde, heb je helemaal geluk)
dat heb ik al eerder gemeld, gisteren:
quote:
Daarom: wat heb je uiteindelijk écht aan die (bijna) gratis vluchten voor vakanties die over een paar maanden pas plaats moeten vinden?
pi_73219275
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:05 schreef Stampie22 het volgende:
Wat ik me al een tijdje afvraag.. ZIjn er andere maatschappijen die kunnen concurreren met Ryanair (en die ook vanuit Nederland vliegen, Dusseldorf/Brussel mag ook). Easyjet is bijvoorbeeld duidelijk 'duurder', die hebben geen tickets voor 5 euro. Is Ryanair echt de enige?
Ryanair is in Europa de enige met belachelijk lage (onder de kostprijs) tarieven, je had ook Sky Europe die dit ook deed, maar die vliegt niet meer.

Easyjet is wel duurder, maar je kan eigenlijk geen Appels met Peren vergelijken, Easyjet vliegt van en naar de grotere luchthavens vanaf Amsterdam, welke automatisch ook duurder in luchthaventarieven zijn.
En een retourtje Eindhoven - London Stansted is gewoon niet hetzelfde als Amsterdam - London (Gatwick / Stansted / Luton), en daarnaast is Reus of Girona gewoon geen Barcelona....
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  dinsdag 29 september 2009 @ 19:44:59 #23
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73219569
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 19:34 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Ryanair is in Europa de enige met belachelijk lage (onder de kostprijs) tarieven, je had ook Sky Europe die dit ook deed, maar die vliegt niet meer.
Wizzair en Germanwings zijn soms ook goedkoop.

Met Wizzair kun je vanuit EIndhoven bijvoorbeeld naar Gdansk of Praag voor 30 euro retour.

Germanwings vliegt niet vanuit Nederland, maar wel vanuit Dortmund en Bonn.
Bijvoorbeeld Dortmund - Split voor 40 euro retour.
pi_73258841
Wat deed een Ryanair vliegtuig vandaag op Schiphol? Die hebben daar geen route lopen toch?
pi_73259611
quote:
Op woensdag 30 september 2009 22:24 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Wat deed een Ryanair vliegtuig vandaag op Schiphol? Die hebben daar geen route lopen toch?
Heb niks gezien vandaag en ook de Scramble fora zeggen er niks over. Weet je het zeker?
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  woensdag 30 september 2009 @ 23:13:26 #26
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_73260592
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 13:49 schreef Helly het volgende:
Ben vooral benieuwd hoe hij aan 30 euro aan consumpties komt, dan moet je flink dooreten gedurende een vlucht binnen Europa .
Dat is niet zo moeilijk:

Begin met als aperatief een flesje sparking wine, dan als lunch een soepje en een wrap met daarbij een flesje wijn en water, en om het geheel van het aangenaam verpozen af te sluiten alsa toetje een kopje expresso. Dan ben je volgens de RyanAir menu kaart toch gewoon meer dan 30 euro kwijt. Wel zelf even narekenen. En dan ben ik nog niet eens naar het toilet geweest, of is dat nog steeds gratis?
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  woensdag 30 september 2009 @ 23:30:29 #27
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_73261128
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 14:39 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Ik heb hierboven ook al wat kritiek geleverd op het huidige Ryanair aanbod, maar hier ben ik het dus niet mee eens.

Voor een groot aantal weekenden was een retourtje Porto gisteren voor 2x ¤ 7,99 te boeken. Web check-in is inbegrepen, email confirmation is gratis, consumpties kun je vast wel even buiten. En 10 kilo bagage is voor een weekendje meer dan genoeg, dus koffertoeslag betaal je ook al niet. Dan nog Entropay gebruiken en je bespaart bijna de gehele creditcard toeslag. Kom je al met al op op hooguit ¤ 17,50 incl. alles.

Heen op vrijdagavond en terug op maandagavond is ook nog eens mooi qua tijden.
En op vrijdag 9 oktober heen en op maandag 12 oktober terug is de kale prijs dus 220 euro (160 heen en 60 terug). En jij bepaalt natuurlijk niet of ik wel of geen consumpties nuttig, en al helemaal niet of ik meer dan 6,5 kg bagage in een koffer(tje) van 3,5kg prop. Entropay heb ik ng nooit van gehoord, Paypal doe ik niet aan en een Visa Electron debet card wil ik niet eens hebben.

Maar waar het om gaat is het vergelijk van de gehele reis naar Porto met hetzelfde pakket aan service. En nu niet zeiken dat je bij KLM of TAP geen flesje sparkling wine krijgt, want dat krijg je als FB Platinum of * Alliance Gold member dus in Economy gewoon wel. Maar het is ook wat moeilijk om van achterin het vliegtuig te zien wat er op de voorste rijen wordt uitgedeeld.

Dat het goedkoper kan, ja dat zal soms wel als je maar flexibel genoeg bent. Maar hier gaat het dus op een vergelijk op vaste datums.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_73269288
Met de electron credit card (in pounds) werkt echt perfect, ding in 5 min aangemaakt en scheelt een hoop geld
  donderdag 1 oktober 2009 @ 11:52:03 #29
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73269906
quote:
Op woensdag 30 september 2009 23:30 schreef buzz1291 het volgende:

[..]
En jij bepaalt natuurlijk niet of ik wel of geen consumpties nuttig, en al helemaal niet of ik meer dan 6,5 kg bagage in een koffer(tje) van 3,5kg prop
Klopt, maar als je dat (om wat voor reden dan ook) wel nodig hebt, is Ryaniar gewoon geen voordelige optie. Stop dan ook maar met zoeken, want of de vlucht 0,01 euro of 33 euro per enkele reis kost, maakt dan niet veel meer uit.
  donderdag 1 oktober 2009 @ 22:25:54 #30
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_73290216
quote:
Op woensdag 30 september 2009 23:30 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

En op vrijdag 9 oktober heen en op maandag 12 oktober terug is de kale prijs dus 220 euro (160 heen en 60 terug). En jij bepaalt natuurlijk niet of ik wel of geen consumpties nuttig, en al helemaal niet of ik meer dan 6,5 kg bagage in een koffer(tje) van 3,5kg prop. Entropay heb ik ng nooit van gehoord, Paypal doe ik niet aan en een Visa Electron debet card wil ik niet eens hebben.

Maar waar het om gaat is het vergelijk van de gehele reis naar Porto met hetzelfde pakket aan service. En nu niet zeiken dat je bij KLM of TAP geen flesje sparkling wine krijgt, want dat krijg je als FB Platinum of * Alliance Gold member dus in Economy gewoon wel. Maar het is ook wat moeilijk om van achterin het vliegtuig te zien wat er op de voorste rijen wordt uitgedeeld.

Dat het goedkoper kan, ja dat zal soms wel als je maar flexibel genoeg bent. Maar hier gaat het dus op een vergelijk op vaste datums.
De discussie gaat m.i. helemaal nergens over, uiteraard is Ryanair niet altijd goedkoop met vertrek op het laatste moment, maar dat zijn de fullservicecarriers vaak ook niet.
Mocht je binnen een paar dagen weg moeten loont het om te kijken naar verschillende maatschappijen, maar als je vooraf boekt zal een Ryanair of Easyjet stukken goedkoper zijn.

Op een vlucht van minder dan een 2 uur hoef ik echt niet in de watten gelegd te worden met consumpties, althans niet als ik daardoor veel geld zal kunnen besparen.
Daarnaast, zeker binnen Europa is de service in Europe Select van KLeM met gewoon 3 passagiers naast elkaar nu niet zo denderend dat je over service kan spreken, die alcohol heb je gewoon nodig om je dure ticketprijs te vergeten.

Maar goed, ieder zijn meug, ik vlieg in principe ook niet met Ryanair, al kan ik het soms niet laten om voor 2 euro (zonder handbagage) vluchten te boeken naar Stansted als ik toch naar de UK wil, ik vergelijk uiteraard wel vooraf meerdere tarieven zodat ik met niet blind op een maatschappij staar.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_73318628
'K wil met Ryanair vliegen naar Stockholm. Retour ticket kost E12. Maar heb nog wat vragen.

Er staat: Exclusief verwerkingskosten (indien van toepassing), waar kan ik uitzoeken of dit ook voor deze vlucht geld?

En hoe zit het met bagage. Wat en hoeveel mag je meenemen?
pi_73328346
Verwerkingskosten zijn ¤5 pp/enkele reis. Maar met Entropay kan je hier nog onderuit komen, staat in de openingspost wel een stuk over geschreven

Bagage, je mag een tas van max. 10 kilo mee aan boord nemen, mits je je aan de afmetingen houdt. Wil je een tas inchecken kost dit ¤15 per tas per enkele reis.
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_73329738
weet je ook wat de max afmetingen zijn? Maar vloeistoffen mag je dan dus niet meenemen. Zijn er nog andere dingen waar ze moeilijk over kunnen doen? Laptop, fusion scheermes, pincet, enz?
pi_73388046
Maar weer eens een tvp hier. In november wil ik weer eens naar Londen en ik zag dat de vrienden van Ryan Air me voor een tientje op en neer kunnen brengen.
Moet ik wel even de entropay aanzwengelen natuurlijk.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  maandag 5 oktober 2009 @ 17:24:51 #35
251588 JuiceJuice
What the fuck is this shit?
pi_73396602
Hebben ze op vliegveld Weeze toevallig van die plastic zakjes voor je vloeistoffen? En anders waar haal ik van die tasjes
pi_73410260
Tuurlijk hebben ze die daar....
pi_73412049
Net geboekt in het laatste uurtje van de actie: voor een tientje op en neer naar Stansted. Ik ben wel eens goedkoper gevlogen, maar ook een stuk duurder dus dit is prima.

Eigenlijk wilde ik een dag eerder terug, maar dat zou 40 euro meer kosten. Dus even de site in de gaten houden of ik tzt niet een goedkoop enkeltje voor die dag kan kopen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_73433309
wou net een vlucht boeken van Eindhoven naar Stockholm, maar hij is nu veel duurder dan gister. Gister was hij E12 retour en nu E55. Weet/Denkt iemand dat er nog een actie komt dat hij wel weer E12u is?

Zie net dat vanaf Düsseldorf/Weeze een stuk goedkoper is. Hoe kan ik daar het beste komen. 'K heb een OV jaarkaart.

[ Bericht 24% gewijzigd door emiel01 op 06-10-2009 19:54:51 ]
pi_73434452
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 19:25 schreef emiel01 het volgende:
wou net een vlucht boeken van Eindhoven naar Stockholm, maar hij is nu veel duurder dan gister. Gister was hij E12 retour en nu E55. Weet/Denkt iemand dat er nog een actie komt dat hij wel weer E12u is?
Wanneer wil je vertrekken? Als je langer dan 2 maanden voor vertrrekdatum zit kan er best nog eens een actie overheen komen.

Maar vaak is het ook glazen bol kijken en gokken dat je voor een goede prijs boekt.

55 euro is ook niet al te duur trouwens, zeker niet als je redelijk kort voor vertrek zit.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_73436882
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 19:25 schreef emiel01 het volgende:
wou net een vlucht boeken van Eindhoven naar Stockholm, maar hij is nu veel duurder dan gister. Gister was hij E12 retour en nu E55. Weet/Denkt iemand dat er nog een actie komt dat hij wel weer E12u is?

Zie net dat vanaf Düsseldorf/Weeze een stuk goedkoper is. Hoe kan ik daar het beste komen. 'K heb een OV jaarkaart.
http://www.airport-weeze.(...)und_bahn.php?lang=nl
gr gr
pi_73453388
Vandaag retourtje dusseldorf-stockholm geboekt:)
Voor 2 euro was ik klaar;)

Dikke prima!
Iemand nog tips om vet uit te gaan in stockholm?
pi_73494545
welke data zijn dat dan ?
pi_73499301
quote:
Op dinsdag 6 oktober 2009 19:25 schreef emiel01 het volgende:
wou net een vlucht boeken van Eindhoven naar Stockholm, maar hij is nu veel duurder dan gister. Gister was hij E12 retour en nu E55. Weet/Denkt iemand dat er nog een actie komt dat hij wel weer E12u is?

Zie net dat vanaf Düsseldorf/Weeze een stuk goedkoper is. Hoe kan ik daar het beste komen. 'K heb een OV jaarkaart.
Probeer eens via een ander IP adres dezelfde 'trip' op te zoeken.

In de luchtvaartwereld werken een aantal vliegmaatschappijen met een systeem waar IP adressen worden opgeslagen incl. route en wanneer dezelfde route aan hetzelfde IP adres wordt gekoppeld, wordt er automatisch een hogere prijs vermeld.

Ps: even gekeken en Ryan Air is bekend met deze wijze. Just try.

[ Bericht 4% gewijzigd door Langlearn op 08-10-2009 20:47:20 ]
pi_73500233
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:36 schreef Langlearn het volgende:

[..]

Probeer eens via een ander IP adres dezelfde 'trip' op te zoeken.

In de luchtvaartwereld werken een aantal vliegmaatschappijen met een systeem waar IP adressen worden opgeslagen incl. route en wanneer dezelfde route aan hetzelfde IP adres wordt gekoppeld, wordt er automatisch een hogere prijs vermeld.

Ps: even gekeken en Ryan Air is bekend met deze wijze. Just try.
Dat is een fabeltje, Ryanair doet dit niet, hoe vaak je ook zoekt je komt op hetzelfde tarief uit. Is het opeens hoger dan is er bijgeboekt en is het goedkope tarief niet meer beschikbaar. Ik zou geen ander voorbeeld weten te noemen waarbij dit wel gebeurt. IP-adressen worden niet gekoppeld aan informatie uit het revenue-management systeem.
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_73500787
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 20:59 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

Dat is een fabeltje, Ryanair doet dit niet, hoe vaak je ook zoekt je komt op hetzelfde tarief uit. Is het opeens hoger dan is er bijgeboekt en is het goedkope tarief niet meer beschikbaar. Ik zou geen ander voorbeeld weten te noemen waarbij dit wel gebeurt. IP-adressen worden niet gekoppeld aan informatie uit het revenue-management systeem.
Dat.
Ik heb een paar dagen geleden een vlucht geboekt en houd de site nog in de gaten. De prijzen zijn nog steeds even laag.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 09:12:17 #46
160381 dRobje
Zweden! ^^
pi_73511453
woensdag 25 november - woensdag 2 december, vlucht weeze - gothenburg geboekt.. en he-le-maal NIETS betaald
pi_73511585
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 09:12 schreef dRobje het volgende:
woensdag 25 november - woensdag 2 december, vlucht weeze - gothenburg geboekt.. en he-le-maal NIETS betaald
Netjes. Stel dat ik die vlucht zou willen boeken en ik heb tegen die tijd geen zin of zoiets, kan ik dan gewoon niet op komen dagen?
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 09:25:58 #48
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73511734
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 09:12 schreef dRobje het volgende:
woensdag 25 november - woensdag 2 december, vlucht weeze - gothenburg geboekt.. en he-le-maal NIETS betaald
Mazzelaar! Meerdere bestemmingen vanaf Weeze waren idd compleet gratis, maar tijdens het zoeken veranderde dat plotseling naar 5 euro... Foutje van Ryanair?
pi_73511736
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 09:19 schreef Dirk-Kuijt het volgende:

[..]

Netjes. Stel dat ik die vlucht zou willen boeken en ik heb tegen die tijd geen zin of zoiets, kan ik dan gewoon niet op komen dagen?
Yep, je kunt gewoon wegblijven...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 09:28:22 #50
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73511778
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 09:25 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Yep, je kunt gewoon wegblijven...
Zelfs na online inchecken. Boeit ze verder weinig als je niet in het vliegtuig zit.
Mijn collectie niet gebruikte vluchten is heel wat groter dan het aantal wel gebruikte
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 09:36:12 #51
160381 dRobje
Zweden! ^^
pi_73511939
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 09:25 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Mazzelaar! Meerdere bestemmingen vanaf Weeze waren idd compleet gratis, maar tijdens het zoeken veranderde dat plotseling naar 5 euro... Foutje van Ryanair?
ik denk wel dat het een foutje is, normaal is het minimaal 1 cent per vlucht.. dus 2 cent winst! ik ben rijk!!
  vrijdag 9 oktober 2009 @ 09:41:32 #52
160381 dRobje
Zweden! ^^
pi_73512046
was net te laat met het boeken van een retourtje londen op 7 januari vanaf weeze was voor 20 eurie pp maar nu is het geen aanbieding meer. hopen dat het misschien volgende week nog een keer kan
pi_73518055
Weet iemand hier het antwoord op het volgende:
ik heb een trip geboekt, en online mijn voornaam en achternaam doorgegeven. Ik heb echter ook een tweede naam. Wordt dit een probleem? Nu 'verschillen' de gegevsn die ik heb opgegeven en de gegevens mijn paspoort.
pi_73518138
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 13:19 schreef Man_Made_God het volgende:
Weet iemand hier het antwoord op het volgende:
ik heb een trip geboekt, en online mijn voornaam en achternaam doorgegeven. Ik heb echter ook een tweede naam. Wordt dit een probleem? Nu 'verschillen' de gegevsn die ik heb opgegeven en de gegevens mijn paspoort.
Zoals in de OP staat en al meerdere malen hier gezegd is: je eerste naam zoals die in het paspoort staat invullen.

Als je meerdere namen in je paspoort hebt hoef je alleen de eerste in te vuillen. Zolang die maar identiek is zit je goed.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_73518597
quote:
Op vrijdag 9 oktober 2009 13:22 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Zoals in de OP staat en al meerdere malen hier gezegd is: je eerste naam zoals die in het paspoort staat invullen.

Als je meerdere namen in je paspoort hebt hoef je alleen de eerste in te vuillen. Zolang die maar identiek is zit je goed.
Excuses voor het slechte lezen, en bedankt voor het snelle antwoord!
pi_73521485
quote:
Op donderdag 8 oktober 2009 18:30 schreef mindyourstep het volgende:
welke data zijn dat dan ?
7 tm 9 november!
pi_73525454
En vannacht en vanmorgen gaf ryanair door een fout in het systeem dus 100% GRATIS tickets weg



0¤, zelfs naar Fez (marokko)


en ze vragen of ik een annulatieverzerkering wil bij gratis tickets


betalingsgegevens moesten niet ingevuld worden omdat er niet betaald moest worden

en ik heb een retourtje bratislava genomen
pi_73542656
Ik heb vernomen dat Entropay nu ook in euro's werkt als VISA Electron.

Ik heb het nog niet zelf getest.
pi_73602249
Nu 50% korting op de laagste prijs, vliegen voor 2.50
pi_73603057
Vanavond op de Engelse tv: http://www.bbc.co.uk/programmes/b00n9mdm
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  woensdag 14 oktober 2009 @ 00:50:03 #61
17637 spooky1234
Whaazzuuuuup!!
pi_73669506
Ok ik snap waarom er fans zijn van Ryanair.. leuk dat er zo nu en dan vluchten voor 0 euro worden weggegeven maar over het algemeen ben ik een beetje pissed-off nu..

Het begon leuk met een leuke prijs voor ticket heen en terug.
Dan komen de toeslagen erbij die duurder zijn dan tickets zelf, dan nog webcheckin, dan bagage kosten, en dan als je denkt klaar te zijn ook nog eens 20 euro betalen om te kunnen betalen per credit-card!! WTF..
Maargoed, ik dus goed alle voorwaarden gaan lezen om niet nog ergens voor iets genaaid te worden.. eindelijk op bevestige drukken, TIME-OUT!! GVD
Goed, nog een keer alles invullen, authorisatie... GEWEIGERD!

Nog een keer.. WEER!!! WTF?? Ik weet zeker dat mn MasterCard gewoon ok is.. wat the fuck kan het zijn?

En hoe weet ik nu niet dat het stiekem wel gelukt is en mn creditcard strax 3 keer geplundert wordt??
I see dumb people! They are everywhere, walking around, not even knowing they are dumb!
pi_73670037
Retourtje Barcelona voor 2 personen geboekt, totaal 40 euro (inclusief creditcardtoeslag)
pi_73684728
Ik wil nu ook een tripje naar Pisa boeken (mid Dec) voor ong 20 personen. Maar hoe weet ik hoe hoog de creditcard toeslag is? Heeft hier iemand een idee van?
pi_73684868
Credit card toeslag is 5 euro per persoon per vlucht. Dus voor 20 personen kom je uit op 2x 20 x 5 = 200 euro.
  woensdag 14 oktober 2009 @ 16:35:32 #65
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_73685553
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 16:17 schreef Knakker het volgende:
Credit card toeslag is 5 euro per persoon per vlucht. Dus voor 20 personen kom je uit op 2x 20 x 5 = 200 euro.
conclusie: met zoveel personen gebruik je Ryanair niet, of je gebruikt Entropay (dan zijn de netto kosten ongeveer 10% van de totaalprijs).
pi_73686263
¤5 p.p. betekent niet dat ze ineens duurder zijn dan concurrenten he...
Lawa mena hau lala!
  woensdag 14 oktober 2009 @ 18:53:51 #67
17637 spooky1234
Whaazzuuuuup!!
pi_73689488
Het lag aan mijn browser.. met chrome ging alles perfect totdat bij laatste stap betaling niet con worden geconfirmed. Met IE ging het wel goed..

280 euro voor 2 tickets Dusseldorf - Riga.. Bestwel een kutprijs maarja ik kan alleen op die tijden.
I see dumb people! They are everywhere, walking around, not even knowing they are dumb!
pi_73695338
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/8297211.stm

Mooi interview, ik heb wel respect voor Michael O'leary
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_73711798
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 21:35 schreef Thetallguy het volgende:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/8297211.stm

Mooi interview, ik heb wel respect voor Michael O'leary
Tsja, respect voor een man die geld voor mensen laat gaan, het niet nalaat om de grens van de wet op te zoeken en daar geregeld overheen gaat, vaak te koste van mensen (hun baan/omstandigheden) kan ik niet opbrengen...
Als je je werknemers bedreigt met ontslag als ze hun recht om een vakbond op te richten uit oefenen en mensen ontslaat die actief leden proberen te werven voor deze vakbond, dan ben je wat mij betreft een asociale hond. Meer dan eens laat hij persoonlijk weten niets dan slechts te denken over zijn personeel en dan heb ik het nog niet eens over de instelling die hij heeft als hij het over zijn klanten heeft.

Zijn bedrijf is een voorbeeld hoe een CEO over lijken gaat om zijn bedrijf voor de aandeelhouders groot te maken...

Ja, hij heeft een boel bereikt, maar tegen welke prijs? Natuurlijk kan Jan-met-de-pet nu voor een habbekrats nu naar de Kanarische Weilanden en dat is wat telt, toch?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_73732199
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 16:57 schreef Rubstah het volgende:
¤5 p.p. betekent niet dat ze ineens duurder zijn dan concurrenten he...
Aangezien de concurrenten precies hetzelfde doen en vaak nog hogere toeslagen vragen klopt dat wel.

En dit is allemaal het (onbedoelde) effect om met all-in prijzen te moeten adverteren; bij de traditionele airlines wordt er nu geadverteerd met een niet of nauwelijks beschikbare vanaf prijs en bij de low-cost airlines gaat het om de basisprijs waarvoor je kan vliegen als je voldoet aan een heleboel voorwaarden.

Uiteindelijk is er voor de consument niets veranderd aan de transparantie en zul je nog steeds het bedrag dat er aan het eind uit het proces komt, moeten betalen (of niet als je daar voor kiest)
pi_73732891
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 22:34 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Uiteindelijk is er voor de consument niets veranderd aan de transparantie en zul je nog steeds het bedrag dat er aan het eind uit het proces komt, moeten betalen (of niet als je daar voor kiest)
Het heeft wel degelijk geholpen dat bij diverse boekingssites de toeslagen in de prijs direct zichtbaar moeten zijn, zo kan je sneller een vergelijking maken en zie je wat een ticket kost inclusief toeslagen.

Wat wel verbeterd moet worden is dat elke site eigenlijk de totale boekingsprijs moet geven, er zijn sites die bijvoorbeeld dossierkosten en een (niet bestaande) customer service tax berekenen, welke je pas ziet als je een paar keer hebt doorgeklikt.
Wat dat aangaande doet Ryanair het wel relatief goed, de prijs die je ziet na het opzoeken van beschikbaarheid is vrij duidelijk, ook wat de eventuele betalingstoeslagen zijn.
Het is helaas een utopie om gelijk de eindprijs te zien, want het is natuurlijk trachten de consument te verleiden voor een goedkope prijs en dan net zoveel toeslagen te heffen dat deze niet afhaakt.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  zondag 18 oktober 2009 @ 22:58:06 #72
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_73827150
Vraagje:

De 27e vlieg ik om 8.50 vanaf Eindhoven naar Pisa. Met het openbaar vervoer kan ik er op 2 manieren komen, via Best, en via Eindhoven Centraal. Centraal lijkt me het handigst, daar rijdt immers de shuttle. Ik kom dan (als alles goed gaat) om 7.47 aan. Ik ben er echter een beetje huiverig voor, aangezien alles dan precies goed moet gaan. Is dit verder wel op tijd, en heeft er iemand (genoeg) ervaring met het OV hiernaartoe om deze tijd?
pi_73828699
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 22:58 schreef IrishBastard het volgende:
Vraagje:

De 27e vlieg ik om 8.50 vanaf Eindhoven naar Pisa. Met het openbaar vervoer kan ik er op 2 manieren komen, via Best, en via Eindhoven Centraal. Centraal lijkt me het handigst, daar rijdt immers de shuttle. Ik kom dan (als alles goed gaat) om 7.47 aan. Ik ben er echter een beetje huiverig voor, aangezien alles dan precies goed moet gaan. Is dit verder wel op tijd, en heeft er iemand (genoeg) ervaring met het OV hiernaartoe om deze tijd?
Die bus heeft denk ik max 10 min vertraging dus als je een kwartiertje speling neemt moet het lukken. Toen ik hem nam reed hij altijd op tijd, maar dat was niet in de spits.

Verder rijden veel bussen in Eindhoven rond deze maand (dit jaar ) anders, door werkzaamheden en krijgen daardoor vrij veel vertraging, maar met de 401 (jouw lijn) valt het wel mee, want op die route zijn voor zover ik weet geen werkzaamheden.
gr gr
  zondag 18 oktober 2009 @ 23:39:20 #74
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_73828754
't Is mijn eerst trein uit Nijmegen, een kwartiertje speling pakken kan dus niet
  zondag 18 oktober 2009 @ 23:41:02 #75
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_73828818
Bedankt iig Iemand ervaring op het vliegveld zelf, is het op tijd om daar een uur voor vertrek te zijn?
pi_73828856
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 23:39 schreef IrishBastard het volgende:
't Is mijn eerst trein uit Nijmegen, een kwartiertje speling pakken kan dus niet
Hmm ok, dan zit er niks anders op dan hopen. Maar ik denk dat die bus wel aardig op tijd rijdt, want hij rijdt vrij veel over busbaan.

Toen ik vloog vanaf Eindhoven had ik geen bagage bij me en als ik 20 minuten voor de vlucht vertrok aan was gekomen op het vliegveld had ik het nog wel gehaald, want het gaat allemaal zo makkelijk daar.

Ik weet alleen niet hoe het zit als je wel bagage moet inchecken, dan ben je natuurlijk iets meer tijd kwijt.
gr gr
  zondag 18 oktober 2009 @ 23:50:21 #77
152076 Europees
Op naar een Federale EU
pi_73829165
Even een vraagje... Want anders moeten we nog even snel een andere optie zoeken! We landen om 21:40 op Brussel Airport (charleroi dus;)) en de laatste trein naar Maastricht gaat vanaf Charleroi Sud om 22:00, gaan we dat redden of word het allemaal erg krapjes?
Je hebt geen recht op morgen dus geniet van elke dag
  zondag 18 oktober 2009 @ 23:52:13 #78
141665 IrishBastard
Is that right, Rambo?
pi_73829239
Heb je bagage bij je? Dan zou ik het sowieso afraden. Ik denk überhaupt dat dit wel een erg strakke planning is, daar een vliegtuig zo 5 minuten later aankomt dan gepland...
pi_73829291
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 23:50 schreef Europees het volgende:
Even een vraagje... Want anders moeten we nog even snel een andere optie zoeken! We landen om 21:40 op Brussel Airport (charleroi dus;)) en de laatste trein naar Maastricht gaat vanaf Charleroi Sud om 22:00, gaan we dat redden of word het allemaal erg krapjes?
Als je geen ruimbagage hebt, geen vertraging en meteen in een taxi springt lukt dat wel. Anders wordt het een hotelletje in Brussel of Charleroi. Misschien kun je ook nog met de bus naar Brussel Zuid.
pi_73829329
Mensen, iemand ervaring met een foutje maken bij het online inchecken? Echt heb volgens mij onderhand al 20x gevlogen met Ryanair dit jaar, maar dit is een primeur voor mij Alle gegevens van de drie passagiers zijn goed ingevuld, behalve m'n eigen geboortedatum. Alleen het jaartal is ongewijzigd en is 2009. Gaat dit me nou serieus 100¤ kosten of doen ze daar gemiddeld niet zo moeilijk over?

En ja, ik ga morgenochtend sowieso meteen bellen maar ben benieuwd naar ervaringen van anderen.


Solved Enige kosten verder is die massale telefoonrekening van 10 euro na verschillende pogingen te bellen.

[ Bericht 15% gewijzigd door house_is_a_feeling op 19-10-2009 14:10:27 ]
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
pi_73843934
Wie heeft ervaring met langparkeren op het vliegveld van Charleroi? Is er altijd plek op de lowcost parkeerplaats of is het echt nodig een (dure) plek te reserveren? (wij vertrekken morgen)
pi_73845599
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 14:32 schreef Elisabeetje het volgende:
Wie heeft ervaring met langparkeren op het vliegveld van Charleroi? Is er altijd plek op de lowcost parkeerplaats of is het echt nodig een (dure) plek te reserveren? (wij vertrekken morgen)
Daar zal ongetwijfeld plek zijn. Er is altijd wel verloop daar omdat er natuurlijk mensen zijn die aankomen en mensen die vertrekken.

Tip: gebruik je creditcard; daarmee kun je direct bij de uitrit betalen. Scheelt je weer wachten in een rij voor de betaalautomaat .

Zie http://www.qpark-charleroiairport.be/ voor meer info.
pi_73848246
Weet iemand of Ryanair moeilijk doet als je handbagage net iets zwaarder is dan 10 kilo?
HUH?
pi_73849021
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 16:30 schreef td123td het volgende:
Weet iemand of Ryanair moeilijk doet als je handbagage net iets zwaarder is dan 10 kilo?
Nog nooit gehad dat ze mijn handbagage hebben gewogen.
pi_73854644
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 16:30 schreef td123td het volgende:
Weet iemand of Ryanair moeilijk doet als je handbagage net iets zwaarder is dan 10 kilo?
In Stansted heeft de airport security mij gevraagd of ik mijn koffer op de weegschaal wou neerzetten. Die was toen precies 10kg. En laatst met iets van 23kg handbagage gevlogen, zelfde koffer - nergens last van. Was mij dus maar een keer voorgekomen, en het was niet eens Ryanair die er naar vroeg.
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
pi_73859469
Hallo mensen, na mijn unban kan ik weer posten

Ik wil graag met een man of 3-4 naar Londen. Liefst via Weeze (uurtje rijden). Prijs die ik kon vinden was retour voor ¤20.00 Dit was eind februari.

Weet iemand van jullie of het nog goedkoper kan?
pi_73863102
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 21:21 schreef Elwood1802 het volgende:
Hallo mensen, na mijn unban kan ik weer posten

Ik wil graag met een man of 3-4 naar Londen. Liefst via Weeze (uurtje rijden). Prijs die ik kon vinden was retour voor ¤20.00 Dit was eind februari.

Weet iemand van jullie of het nog goedkoper kan?
3 pond, enkeltje stansted-eindhoven. Had het deze zomer En 40kg verhuisbagage via UPS, wat het hele tripje uiteindelijk 80 pond maakte Maar ik kon wel achterover liggend zonder enige zorgen over koffers slepen in dat vliegtuig stappen
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
pi_73863468
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 15:18 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Daar zal ongetwijfeld plek zijn. Er is altijd wel verloop daar omdat er natuurlijk mensen zijn die aankomen en mensen die vertrekken.

Tip: gebruik je creditcard; daarmee kun je direct bij de uitrit betalen. Scheelt je weer wachten in een rij voor de betaalautomaat .

Zie http://www.qpark-charleroiairport.be/ voor meer info.
Dank je wel!
pi_73875313
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 16:50 schreef Dirk-Kuijt het volgende:

[..]

Nog nooit gehad dat ze mijn handbagage hebben gewogen.
In Weeze is mijn bagage (en die van de rest van de reizigers) laatst gewogen.
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 21:21 schreef Elwood1802 het volgende:
Hallo mensen, na mijn unban kan ik weer posten

Ik wil graag met een man of 3-4 naar Londen. Liefst via Weeze (uurtje rijden). Prijs die ik kon vinden was retour voor ¤20.00 Dit was eind februari.

Weet iemand van jullie of het nog goedkoper kan?
Kan altijd goedkoper, ik ben in maart via Weeze voor 1 cent gevlogen.
Maar 20 euro is natuurlijk niet duur. Wellicht dat het nog goedkoper wordt, ik vlieg binnenkort voor 5 euro.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_73882380
Ik hoor van iemand dat je met Ryanair alleen nog tassen als bagage mee mag nemen? Dus geen handbagage..maar echt geen koffers meer als bagage.

Lijkt me sterk, kan er ook niets over vinden? Weet iemand hier toevallig iets van?
pi_73882447
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 15:59 schreef PkrMart het volgende:
Ik hoor van iemand dat je met Ryanair alleen nog tassen als bagage mee mag nemen? Dus geen handbagage..maar echt geen koffers meer als bagage.

Lijkt me sterk, kan er ook niets over vinden? Weet iemand hier toevallig iets van?
Lijkt me onzin. Zolang het maar binnen de toegestane maten past.
pi_73886031
quote:
Vliegmaatschappij Ryanair geeft 1.6 miljoen gratis stoelen weg na hevig bekritiseerd te zijn geweest in een documentaire.
De gratis plekken in het vliegtuig zijn inclusief alle belastingen en servicekosten en gelden voor alle bestemmingen waarop Ryanair vliegt in november en december. Wie ook zo'n gratis stoel wil, moet wel vertrekken vanaf een vliegveld in het Groot-Brittannië.

Beschuldiging

De actie is een reactie op de documentaire Why hate Ryanair? van de BBC die afgelopen maandag is uitgezonden. Volgens de vliegmaatschappij worden er elf leugens verteld in het programma. Om te bewijzen dat het onzinnige beschuldigingen zijn, geeft Ryanair 100.000 gratis stoelen weg per leugen. Daarnaast doen ze er nog eens 500.000 gratis plekken bovenop nadat de eerste 1.1 miljoen snel vergeven waren.

Pestkop
Volgens de documentaire heeft de vliegmaatschappij geen respect voor de piloten en stewardessen, voelen mensen zich bedrogen door Ryanair en zou baas Michael O'Leary een pestkop zijn.
http://www.columbusmagazi(...)gen_met_ryanair.html
pi_73899988
Altijd leuk die acties van ze
pi_73908849
quote:
Op dinsdag 20 oktober 2009 15:59 schreef PkrMart het volgende:
Ik hoor van iemand dat je met Ryanair alleen nog tassen als bagage mee mag nemen? Dus geen handbagage..maar echt geen koffers meer als bagage.

Lijkt me sterk, kan er ook niets over vinden? Weet iemand hier toevallig iets van?
Heb het even nagezocht en blijkbaar is er recent een uitspraak geweest van ryanair/'O leary dat hij dacht om op de vroege vluchten vanuit Stansted geen ingecheckte bagage meer toe te staan, dus alleen nog maar handbagage. 'O leary vindt namelijk dat jij op die vluchten niet meer dan een simpel stuk handbagage nodig hebt.

Maar goed, er wordt zoveel poep vanuit ryanair gesproeid, dat je lang niet altijd het onderscheid tussen echt nieuws en reclame kunt zien..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_73912151
Oke, bedankt voor de info
pi_73913368
Weet iemand ongeveer wanneer er aanbiedingen voor december+januari komen? Ik wil ruim voor de kerst naar Nederland vliegen (vanuit UK), en ruim na oud&nieuw weer terug, dus het zit als het goed is niet in de vakantieperiode. Iemand enig idee?
Eins, zwei, hoeplakai.
  woensdag 21 oktober 2009 @ 14:13:39 #97
202348 Susi
Temple of Love
pi_73913417
Hoe duur is het reizen vanaf de Nederlandse grens (heb ov namelijk) tot Weeze ongeveer ?
pi_73915053
vanaf station nijmegen rijd er volgens mij een pendelbus voor 30 euro retour
Hooray for boobies!
pi_73916961
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:12 schreef jakkop het volgende:
Weet iemand ongeveer wanneer er aanbiedingen voor december+januari komen? Ik wil ruim voor de kerst naar Nederland vliegen (vanuit UK), en ruim na oud&nieuw weer terug, dus het zit als het goed is niet in de vakantieperiode. Iemand enig idee?
Die zouden dan nu moeten zijn, meestal zo'n 6 weken van tevoren. Maar dat kun je het beste nog even nazoeken in skyscanner.net
pi_73917086
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:13 schreef Susi het volgende:
Hoe duur is het reizen vanaf de Nederlandse grens (heb ov namelijk) tot Weeze ongeveer ?
Met de trein of openbare bus kun je er niet komen vanuit Nederland (behalve dan met een enorme omweg via Venlo) , dus kijk op http://www.airport-weeze.(...)und_bahn.php?lang=nl of koop een kaartje op www.airexpressbus.com
pi_73923440
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 15:55 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Met de trein of openbare bus kun je er niet komen vanuit Nederland (behalve dan met een enorme omweg via Venlo) , dus kijk op http://www.airport-weeze.(...)und_bahn.php?lang=nl of koop een kaartje op www.airexpressbus.com
Ligt eraan waar je woont.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_73942721
Het is zeker mogelijk. Vanaf Nijmegen met de bus (OV geldig, ook op de terugweg) naar Kleve en vanaf daar naar Weeze met de trein, 4 euro (DB) en vanaf Weeze met de airportbus (2 euro) naar het vliegveld.

Er is een duitse site waar je dit allemaal kan uitzoeken weet zo alleen niet meer hoe die heet. De verbinding is wel slechts één keer per uur en je doet er ong. 2 uur over vanaf Nijmegen.

Niet ideaal, wel goedkoop!

En trouwens in die trein controleren ze volgens mij nooit, en het is slechts 10 min dus je kan het er op gokken
pi_73942772
quote:
Op woensdag 21 oktober 2009 14:12 schreef jakkop het volgende:
Weet iemand ongeveer wanneer er aanbiedingen voor december+januari komen? Ik wil ruim voor de kerst naar Nederland vliegen (vanuit UK), en ruim na oud&nieuw weer terug, dus het zit als het goed is niet in de vakantieperiode. Iemand enig idee?
Voor 2 weken terug was alles in de aanbieding voor volgend jaar t/m maart. Maar morgen komen er weer nieuwen, dus wie weet ook voor volgend jaar!
pi_73943291
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 11:04 schreef sjorti het volgende:
Het is zeker mogelijk. Vanaf Nijmegen met de bus (OV geldig, ook op de terugweg) naar Kleve en vanaf daar naar Weeze met de trein, 4 euro (DB) en vanaf Weeze met de airportbus (2 euro) naar het vliegveld.

Er is een duitse site waar je dit allemaal kan uitzoeken weet zo alleen niet meer hoe die heet.
http://www.deutschebahn.com/ denk ik
gr gr
pi_73946579
Even een vraagje.

Maandag 14 december 2009 vlieg ik met nog iemand van Eindhoven naar Stockholm Skavsta. Heeft iemand ervaring met deze vlucht en is priority boeking aan te raden op deze vlucht?

Wij zetten onze reis vanaf Skavsta naar Stockholm Cityterminalen voort per bus van Terra Vision. Is dit een beetje een betrouwbare maatschappij? Ik zag wel dat de dienst wordt gereden door Flybussarna.

Dank.
pi_73946865
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 13:07 schreef Kijvie het volgende:
Even een vraagje.

Maandag 14 december 2009 vlieg ik met nog iemand van Eindhoven naar Stockholm Skavsta. Heeft iemand ervaring met deze vlucht en is priority boeking aan te raden op deze vlucht?

Wij zetten onze reis vanaf Skavsta naar Stockholm Cityterminalen voort per bus van Terra Vision. Is dit een beetje een betrouwbare maatschappij? Ik zag wel dat de dienst wordt gereden door Flybussarna.

Dank.
Terravision is groot. Zit in meerdere steden: http://www.terravision.eu/ Je komt wel aan dus . Geen zorgen over maken.
pi_73952656
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 13:07 schreef Kijvie het volgende:
Even een vraagje.

Maandag 14 december 2009 vlieg ik met nog iemand van Eindhoven naar Stockholm Skavsta. Heeft iemand ervaring met deze vlucht en is priority boeking aan te raden op deze vlucht?
Dank.
Priority is volgens mij altijd bullshit.
Je mag dan alleen 1 minuut eerder het vliegtuig in, jeuj.
gr gr
pi_73953616
1 minuut eerder het vliegtuig in is wel een plek bij de emergency exits (mits je daar behoefte aan hebt, want veel priotity boekers gaan gewoon op rij 2-3-4 zitten omdat ze niet anders durven). Op Eindhoven is dat wel de moeite waard want daar kan je nog naar het vliegtuig lopen, als je met een bus naar het vliegtuig toe gaat maakt het meestal iets minder uit, of er moet een speciale priority bus ingezet worden. Hoe het op Skavsta zit weet ik niet.

En als alle 189 passagiers priority boeken maakt het natuurlijk ook niet zoveel meer uit
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_73954361
quote:
En als alle 189 passagiers priority boeken maakt het natuurlijk ook niet zoveel meer uit
Zou je denken dat op een doordeweekse maandag, geen vakantie, 189 mensen tegelijk naar Stockholm vliegen ?
pi_73954395
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 16:37 schreef Kijvie het volgende:

[..]

Zou je denken dat op een doordeweekse maandag, geen vakantie, 189 mensen tegelijk naar Stockholm vliegen ?
Ik verbaas me soms erover hoe vol een vliegtuig op een 'normale' dag (buiten vakantie) zit.
pi_73954734
189 wellicht niet, maar ik denk dat ze wel redelijk in de buurt kunnen komen hoor

Mocht het vliegtuig niet vol genoeg zitten gooien ze er gewoon een nieuwe 0,01 euro actie tegenaan op die route.
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_73955051
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 15:51 schreef Quyxz_ het volgende:

[..]

Priority is volgens mij altijd bullshit.
Je mag dan alleen 1 minuut eerder het vliegtuig in, jeuj.
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 16:18 schreef Thetallguy het volgende:
1 minuut eerder het vliegtuig in is wel een plek bij de emergency exits (mits je daar behoefte aan hebt, want veel priotity boekers gaan gewoon op rij 2-3-4 zitten omdat ze niet anders durven).
Nee, we gaan daar zitten omdat je dan tenminste snel het vliegtuig uit kan. Als je op London vliegt bijvoorbeeld ben je zo soms wel 'n uur eerder thuis/op werk als je met de trein reist omdat je niet 2 latere treinen hoeft te pakken omdat je in 't midden zat en de hele tijd moet wachten op klungelige passagiers die allemaal hun hutkoffers uit de compartimenten moeten halen.
pi_73957854
quote:
Op donderdag 22 oktober 2009 16:56 schreef jmac het volgende:

[..]


[..]

Nee, we gaan daar zitten omdat je dan tenminste snel het vliegtuig uit kan. Als je op London vliegt bijvoorbeeld ben je zo soms wel 'n uur eerder thuis/op werk als je met de trein reist omdat je niet 2 latere treinen hoeft te pakken omdat je in 't midden zat en de hele tijd moet wachten op klungelige passagiers die allemaal hun hutkoffers uit de compartimenten moeten halen.
Heb ik geen priority voor nodig. In je eentje is er altijd wel een gangplekje voor- of achteraan het vliegtuig.
En dan is het lollig om al buiten op de parkeerplaats te lopen en te zien hoe de laatste passagiers het vliegtuig nog moeten verlaten om aan te sluiten bij de douane.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_73971399
Veel ¤6 vluchten vanaf Eindhoven. Ook al staat er dat je moet reizen tussen NOV-DEC is op veel bestemmingen ook JAN meegenomen.
pi_73982133
Bij welke bestemmingen is dat dan?
pi_73982914
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 13:40 schreef Zocalo het volgende:
Bij welke bestemmingen is dat dan?
Kijk voor de grap eens op de Ryanair site. Staat het gewoon vermeld..
pi_73984037
Als ik begin februarie een weekend naar Berlijn wil. Is het dan verstandig om nu al te boeken 70euro retour voor 2 personen.
Of is het verstandig om te wachten tot er eventueel aanbiedingen komen. Heb namelijk geen idee wanneer er acties komen en hoe snel het vol zit.
pi_73994538
Denk dat je veilig kunt wachten, duurder dan 70 euro zal het nog niet snel worden
pi_74005157
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 15:18 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Daar zal ongetwijfeld plek zijn. Er is altijd wel verloop daar omdat er natuurlijk mensen zijn die aankomen en mensen die vertrekken.

Tip: gebruik je creditcard; daarmee kun je direct bij de uitrit betalen. Scheelt je weer wachten in een rij voor de betaalautomaat .

Zie http://www.qpark-charleroiairport.be/ voor meer info.
En weer terug van mijn eerste Ryanair ervaring ... er was dus geen plek meer op de lowcost parkeerplaats .... heen kwartier vertraging ... terug een uur .... vluchten op zich waren prima .. maar man wat een tokkie gedoe bij het boarden .... dringen..duwen ... niet normaal ...

Wij vlogen naar Girona ... bus naar Barcelona was goed te doen .. maar terug .... ruim 300 man stond klaar om de bus richting vliegveld te pakken ... kwam 1 bus .... het gedrang was echt niet normaal... zijn uit de rij gestapt tot er een volgende bus kwam ... dit alles is toch reden voor ons om een volgende keer toch te zoeken naar een vliegveld die wat dichter bij een stad ligt ...

Controle op afmetingen bagage was zowel heen als terug trouwens best streng .. alles werd afgemeten en als je tas of koffer niet in het rek paste: betalen!

Conclusie: met de vluchten is niets mis. Met het gedrang wel! De kosten waren laag (20 euro pp voor een retourticket Charleroi - Girona) maar het gestress bij het instappen en vooral het gestress bij het instappen in de bus van Barcelona terug naar het vliegveld van Girona maken dat wij een volgende keer misschien toch wel ergens anders gaan boeken .... als iemand goede ervaringen heeft met het vervoer naar andere steden vanaf vliegvelden .. hoor ik dat graag ....
  zaterdag 24 oktober 2009 @ 23:48:09 #120
208569 NiekR
Onverdraagbare puber
pi_74030623
Hoe kan het dat als ik 'Gratis online inchecken' aan klik, dat ik geen belasting hoef te betalen?

pi_74031560
Wat bedoel je met 'hoe kan dat' ?

Gewoon actie-aanbieding van Ryanair waar je nooit taxes hoeft te betalen (+free check-in). Alleen vroeg opstaan
  zondag 25 oktober 2009 @ 00:27:52 #122
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_74031614
quote:
Op zaterdag 24 oktober 2009 23:48 schreef NiekR het volgende:
Hoe kan het dat als ik 'Gratis online inchecken' aan klik, dat ik geen belasting hoef te betalen?

[ afbeelding ]
Niet nadenken, gewoon meedoen en boeken .
  zondag 25 oktober 2009 @ 00:41:19 #123
208569 NiekR
Onverdraagbare puber
pi_74031892
Ik wil wel graag weten hoe dat kan, want het scheelt al gauw 30 euro... Is het tijdelijk?
  zondag 25 oktober 2009 @ 00:43:19 #124
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_74031941
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 00:41 schreef NiekR het volgende:
Ik wil wel graag weten hoe dat kan, want het scheelt al gauw 30 euro... Is het tijdelijk?
Ja, altijd. Je moet vaak geluk hebben bij dit soort aanbiedingen . Kan snel veranderen.
  zondag 25 oktober 2009 @ 01:21:57 #125
271317 budgetvlieger
Blijft zoeken naar tickets...
pi_74032742
Heeft iemand een idee waarom de 1 cent vluchten van Weeze naar Londen van november 2009 tot en met september 2010 niet als aanbieding op de site staan?
pi_74035727
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 01:21 schreef budgetvlieger het volgende:
Heeft iemand een idee waarom de 1 cent vluchten van Weeze naar Londen van november 2009 tot en met september 2010 niet als aanbieding op de site staan?
Dat zijn geen actiefares, bij die 1 cent moet je gewoon tax/online checkin betalen.
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_74041037
Oh nee.. ik heb echt zo'n stomme fout gemaakt! Mijn ouders gaan a.s. woensdag op vakantie en ik heb bij het online inchecken per ongeluk de verkeerde vervaldatum van het paspoort neergezet! 29-01-2013ipv 28-01-2013

Wat nu???
pi_74041791
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 13:07 schreef Floffie het volgende:
Oh nee.. ik heb echt zo'n stomme fout gemaakt! Mijn ouders gaan a.s. woensdag op vakantie en ik heb bij het online inchecken per ongeluk de verkeerde vervaldatum van het paspoort neergezet! 29-01-2013ipv 28-01-2013

Wat nu???
Even bellen met Ryanair en ze passen het (meestal) voor je aan. Succes!
  zondag 25 oktober 2009 @ 21:10:27 #129
17637 spooky1234
Whaazzuuuuup!!
pi_74056910
Vorige week een reis geboekt voor 140, zelfde reis is nu 84. Het gaat om een vlucht voor eind november.
Ik voel me nu een beetje genaaid.. maargoed, hoe zit het nou met laagste prijs garantie enzo? Kan ik nog iets doen of ?
I see dumb people! They are everywhere, walking around, not even knowing they are dumb!
  zondag 25 oktober 2009 @ 21:15:14 #130
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_74057199
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 21:10 schreef spooky1234 het volgende:
Vorige week een reis geboekt voor 140, zelfde reis is nu 84. Het gaat om een vlucht voor eind november.
Ik voel me nu een beetje genaaid.. maargoed, hoe zit het nou met laagste prijs garantie enzo? Kan ik nog iets doen of ?
Nee.
pi_74057212
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 21:10 schreef spooky1234 het volgende:
Vorige week een reis geboekt voor 140, zelfde reis is nu 84. Het gaat om een vlucht voor eind november.
Ik voel me nu een beetje genaaid.. maargoed, hoe zit het nou met laagste prijs garantie enzo? Kan ik nog iets doen of ?
Nee, je bent toch akkoord gegaan met de prijs van 140 euro? De deal is gesloten op 140 euro en daar valt niets meer aan te doen.
  zondag 25 oktober 2009 @ 21:37:45 #132
17637 spooky1234
Whaazzuuuuup!!
pi_74058602
Shit, daar was ik al een beetje bang voor...

Maar ergens toch wel raar dat ze zo adverteren met laagste prijs garantie terwijl ze week later nog flink de prijzen verlagen..

Maarhe, wat is wijsheid mbt ryanair, meestal worden de prijzen naar mate tijd verstrijk alleen duurder, bij ryanair kan het dus ook goedkoper worden... is er nog een pijl op te trekken of?
I see dumb people! They are everywhere, walking around, not even knowing they are dumb!
pi_74064203
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 21:37 schreef spooky1234 het volgende:
Shit, daar was ik al een beetje bang voor...

Maar ergens toch wel raar dat ze zo adverteren met laagste prijs garantie terwijl ze week later nog flink de prijzen verlagen..

Maarhe, wat is wijsheid mbt ryanair, meestal worden de prijzen naar mate tijd verstrijk alleen duurder, bij ryanair kan het dus ook goedkoper worden... is er nog een pijl op te trekken of?
Nee.
pi_74066326
Altijd die repeterende vragen in dit soort topics. Is er nog een werkloze in de zaal die hiervoor mooie OP's wil maken?
  maandag 26 oktober 2009 @ 05:30:16 #135
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_74067497
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 21:37 schreef spooky1234 het volgende:
Shit, daar was ik al een beetje bang voor...

Maar ergens toch wel raar dat ze zo adverteren met laagste prijs garantie terwijl ze week later nog flink de prijzen verlagen..

Maarhe, wat is wijsheid mbt ryanair, meestal worden de prijzen naar mate tijd verstrijk alleen duurder, bij ryanair kan het dus ook goedkoper worden... is er nog een pijl op te trekken of?
De laagste prijs garantie klopt wel, althans, wordt nageleefd, want als jij op dezelfde dag van de boeking bij een andere maatschappij een goedkoper tarief vindt zullen ze echt het verschil vergoeden.

Met Ryanair zal lang voor vertrek de tarieven relatief hoog zijn, naast dat dit vlak voor vertrek, binnen een week zo zal zijn, juist de laatste groep moet vliegen en wil daarvoor betalen.
Ryanair moet zo vaak stunten met vliegtarieven als hun vliegtuigen niet vol zijn omdat ze afspraken hebben gemaakt met de vliegvelden over een minimum aantal passagiers, en als ze die niet halen moeten ze boete's betalen.
Het heeft geen zin om maanden vooraf te stunten, maar het is verstandiger mensen over de streep te trekken welke binnen 6 weken kunnen vliegen, want die zouden anders toch niet gaan.

Enige nadeel voor de consument is dat je nooit zeker kan zijn dat je de beste prijs krijgt en je moet boeken als je denkt dat de prijs goed is, als je ergens op een bepaalde datum heenmoet is het verstandiger om e.e.a. al vast te leggen, want je hebt geen invloed op de loadfactoren en er is geen garantie dat je vlucht voor een actieprijs beschkbaar komt.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_74067835
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 00:51 schreef MCH het volgende:
Altijd die repeterende vragen in dit soort topics. Is er nog een werkloze in de zaal die hiervoor mooie OP's wil maken?
In één van de eerste topics heb ik wel eens uitgelegd hoe je dit aan de hand van skyscanner.net zou kunnen voorspellen. Maar de standaardvraag en antwoord kunnen inderdaad volgende keer in de OP

en ik ben niet werkloos
  dinsdag 27 oktober 2009 @ 11:29:02 #137
259925 Rotter
Lastig verhaal...
pi_74105325
Ryanair heeft weer gratis vluchten

Profiteer tot de 29e.
:O
pi_74105420
Ah dat zuigt. Gratis vluchten van 1-17 december, ik kan naar NL vanaf de 19e
Eins, zwei, hoeplakai.
pi_74105937
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 11:29 schreef Rotter het volgende:
Ryanair heeft weer gratis vluchten

Profiteer tot de 29e.
Ik wil 30 november terug.

Eerst was die vlucht ongeveer 40 euro, nu zit hij al op 80. Ah well... dan maar een dagje extra in Londen. Ik logeer toch gratis.

En ondanks de actie heb de vlucht die ik voor 1 december heb geboekt goedkoper gekregen dan de huidige prijs.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_74106293
Mooi. Ook weer 2 x geboekt!

2 koffers kost nu 100 pond Nuja, zorgt ervoor dat je wat selectiever dingen meeneemt
pi_74106379
quote:
Op dinsdag 27 oktober 2009 11:57 schreef jmac het volgende:
Mooi. Ook weer 2 x geboekt!

2 koffers kost nu 100 pond Nuja, zorgt ervoor dat je wat selectiever dingen meeneemt
Tering, die prijzen stijgen ook zo ongeveer dagelijks .
pi_74106655
En daarom reis ik carry on only (kan niet altijd natuurlijk, maar 6 dagen moet lukken). Als ik daar spullen koop laat ik ze wel opsturen naar me. Is een stuk goedkoper en minder gesleep voor mij.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 28 oktober 2009 @ 00:26:23 #143
271317 budgetvlieger
Blijft zoeken naar tickets...
pi_74135823
Om wat zoekwerk te besparen heb ik een tabelletje gemaakt voor de gratis vluchten naar Girona, Reus en Skavsta

[ Bericht 1% gewijzigd door budgetvlieger op 28-10-2009 00:31:56 ]
pi_74138294
quote:
Op woensdag 28 oktober 2009 00:26 schreef budgetvlieger het volgende:
Om wat zoekwerk te besparen heb ik een tabelletje gemaakt voor de gratis vluchten naar Girona, Reus en Skavsta
Dat is nog eens handig
  donderdag 29 oktober 2009 @ 21:55:54 #145
17637 spooky1234
Whaazzuuuuup!!
pi_74204119
Ok duidelijk, prijzen kunnen dus heel erg varieren maar globaal gezien is het dus beste om niet te lang van te voren te boeken, prijzen stijgen niet alleen maar kunnen dus ook dalen...

Ik blijf het wel vreemdvinden dat eerste keer dat ik keek prijs 70 was, een dag later was het 90 en 2 dagen later 110, toen geboekt en een week later gingen de prijzen naar 60.. en ik heb het over zelfde vlucht op zelfde dag..
I see dumb people! They are everywhere, walking around, not even knowing they are dumb!
pi_74208166
Ik zou alleen een vlucht boeken als deze in de actie is (onder de tien euro incl.). Je kan er min of meer vanuit gaan dat dat acties tussen 4 en 2 maanden voor vertrek zijn maar dit kan in de winter nog langer doorlopen. De kans is vrij groot dat 'jouw' vluchten een keer aan de beurt komen als de 'normale' prijzen (exl tax) onder de 20 euro liggen. Maar voor alles bij Ryanair geldt: zodra in de actie meteen boeken en NIKS is zeker! Kijk ook eens op skyscanner.nl daar kan je ook Ryanair vluchten zien mét overstap, kan heel vaak enorm veel schelen (twee actie vluchten).
pi_74208653
quote:
Op donderdag 29 oktober 2009 23:21 schreef sjorti het volgende:
Maar voor alles bij Ryanair geldt: zodra in de actie meteen boeken en NIKS is zeker! Kijk ook eens op skyscanner.nl daar kan je ook Ryanair vluchten zien mét overstap, kan heel vaak enorm veel schelen (twee actie vluchten).
Waar je goed mee mag oppassen. Door een laat vertrekkende vlucht uit Reus mocht ik eens bíjna een nieuwe vlucht zoeken in Bristol om weer in Nederland te komen. Heel erg eigen risico
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
pi_74208869
Haha absoluut! Dat is ook erg Ryanair, ik zou er altijd voor zorgen dat je genoeg tijd hebt (3/4 uur) om over te stappen, zeker op een groot vliegveld (wat Bristol dan weer niet echt is )! En als het toch 0.01 give-aways zijn kan je net zo goed voor de zekerheid (als je een krappe overstap hebt) ook de vlucht van de volgdende dag (of later die dag) er bij boeken
pi_74252873
Even een klein vraagje, moet je je creditcard nog laten zien op het vliegveld ter verificatie?
Ik zeg altijd maar zo, met drie wielen heb je nog geen auto.
pi_74253698
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 15:15 schreef aardappel het volgende:
Even een klein vraagje, moet je je creditcard nog laten zien op het vliegveld ter verificatie?
Nee.
pi_74262380
Ik had afgelopen week 3.5 uur vertraging met ryanair op RIX -> NYO
  zondag 1 november 2009 @ 12:27:07 #152
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_74273468
Zit net op de website van NS Hispeed te kijken... Als ik die prijzen en reisduur van een retourtje Maastricht-Londen zie, is zelfs Ryanair geen optie... Voor 99 euro heen en terug (goedkoopste tarief dat ik kon vinden). Reisduur: 5 uur. Tel es uit wat je bij een vlucht aan tijd (naar vliegveld, twee uur van te voren inchecken, gezeik met bagage) en kosten (er naartoe rijden, parkeergeld, van vliegveld naar centrum van Londen) kwijt bent...
pi_74273940
Waar kan ik op de site de afmetingen voor de koffer vinden?
Of maakt dit niets uit zolang die maar 15kilo weegt?
  zondag 1 november 2009 @ 12:45:37 #154
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_74274014
quote:
Op zondag 1 november 2009 12:42 schreef Brici het volgende:
Waar kan ik op de site de afmetingen voor de koffer vinden?
Of maakt dit niets uit zolang die maar 15kilo weegt?
http://www.ryanair.com/site/EN/faqs.php?sect=bag&quest=checkedbaggageallowance
pi_74274732
quote:
Op zondag 1 november 2009 12:27 schreef Roel_Jewel het volgende:
Zit net op de website van NS Hispeed te kijken... Als ik die prijzen en reisduur van een retourtje Maastricht-Londen zie, is zelfs Ryanair geen optie... Voor 99 euro heen en terug (goedkoopste tarief dat ik kon vinden). Reisduur: 5 uur. Tel es uit wat je bij een vlucht aan tijd (naar vliegveld, twee uur van te voren inchecken, gezeik met bagage) en kosten (er naartoe rijden, parkeergeld, van vliegveld naar centrum van Londen) kwijt bent...
Op zich een interesante optie. Maar ik ben (zonder bagage en online inchecken) voor 7 euro in Eindhoven (trein+bus), betaal 14 euro (enkele reis) vanaf Stansted en de vlucht kost me 5 euro. Totaalbedrag retour = 52 euro. Dan blijft RA toch goedkoper. En van waar ik woon ben ik met een beetje geluk in 4 uur in hartje Londen.

Maar je hebt wel het gedoe met bagage idd. Ik heb de link dan ook gebookmarkt voor als ik met meer bagage naar Londen ga. Want via Maastricht is dat best te doen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 1 november 2009 @ 13:24:39 #156
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_74275099
quote:
Op zondag 1 november 2009 13:13 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Op zich een interesante optie. Maar ik ben (zonder bagage en online inchecken) voor 7 euro in Eindhoven (trein+bus), betaal 14 euro (enkele reis) vanaf Stansted en de vlucht kost me 5 euro. Totaalbedrag retour = 52 euro. Dan blijft RA toch goedkoper. En van waar ik woon ben ik met een beetje geluk in 4 uur in hartje Londen.

Maar je hebt wel het gedoe met bagage idd. Ik heb de link dan ook gebookmarkt voor als ik met meer bagage naar Londen ga. Want via Maastricht is dat best te doen.
Yup, voor mij is de trein wel ideaal, omdat ik in Maastricht woon. Als ik vanaf Eindhoven, Weeze, Charleroi of Keulen zou vliegen, zou ik minstens een uur extra reistijd, de kosten ernaartoe en terug en parkeerkosten hebben... enz. .
pi_74275597
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 21:21 schreef kwahgib het volgende:
Ik had afgelopen week 3.5 uur vertraging met ryanair op RIX -> NYO
Kun je dan geen compensatie krijgen?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_74283492
quote:
Op zondag 1 november 2009 13:42 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Kun je dan geen compensatie krijgen?
Ik had recht gehad op "verfrissingen en maaltijden in verhouding tot de ontstane vertraging" volgens EU wetgeving, in dit geval dus ongeveer 1 drankje. Ik had geen zin om dat gezeur aan te gaan bij Ryanair.
pi_74307063
http://www.nu.nl/economie(...)-verviervoudigd.html
quote:
Winst Ryanair bijna verviervoudigd

DUBLIN - De Ierse prijsvechter Ryanair heeft de nettowinst in het eerste halfjaar van zijn boekjaar bijna zien verviervoudigen tot 387 miljoen euro, zo meldde het luchtvaartbedrijf maandag.

Maar het bedrijf waarschuwde voor verlies in het tweede halfjaar door lagere tarieven.

Evengoed denkt de luchtvaartmaatschappij het boekjaar af te sluiten met een winst van tussen de 200 miljoen en maximaal 300 miljoen euro.

De gemiddelde ticketprijs daalde in de afgelopen zes maanden met 17 procent, voor de tweede helft van het jaar rekent Ryanair op een daling tot 20 procent van de prijs.

Het goede resultaat in het eerste halfjaar was voor een groot deel te danken aan lagere brandstofkosten, zo zei topman Michael O'Leary in een verklaring.

Werkend model
Volgens O'Leary bewijst de winsttoename en een toename in het aantal vervoerde passagiers dat het 'goedkoopste ticket-model' en het 'meedogenloze kostenbeleid' werkt.

Verder zei Ryanair dat gesprekken met vliegtuigbouwer Boeing over de aanschaf van tweehonderd nieuwe toestellen niet soepel verlopen en dat het bedrijf overweegt de langdurige samenwerking met Boeing te beëindigen. ''Als we ons overtollig kapitaal niet op een efficiënte manier in vliegtuigen kunnen steken, dan zouden we het aan de aandeelhouders moeten uitkeren'', zei O'Leary.

Ryanair zei dat het nog steeds marktaandeel afsnoept van gevestigde namen zoals Air France-KLM, British Airways en Lufthansa.
Die daling van de gemiddelde ticketprijs is toch makkelijk te beperken door in plaats van 0,01 euro-acties 1,00 euro-acties te doen? Alsof er dan minder mensen een vlucht boeken... En iedere passagier aan boord is een kans (geen zekerheid) om geld te verdienen door bingo, verkoop eten/drinken/taxfree.
pi_74307388
Voor de zomer van 2010 kun je alweer vluchten boeken. Vorig jaar hadden wij ook erg vroeg geboekt. Een tijdje later werden de tickets nog wat goedkoper nadat wij de vlucht vast hadden gezet. Mijn vraag is; kunnen we dit jaar het beste even wachten? Of is de kans dat ze toch duurder zullen worden aanwezig?
pi_74310449
quote:
Op maandag 2 november 2009 09:58 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Voor de zomer van 2010 kun je alweer vluchten boeken. Vorig jaar hadden wij ook erg vroeg geboekt. Een tijdje later werden de tickets nog wat goedkoper nadat wij de vlucht vast hadden gezet. Mijn vraag is; kunnen we dit jaar het beste even wachten? Of is de kans dat ze toch duurder zullen worden aanwezig?
Je moet voor jezelf bepalen wat je wil betalen. Maar ik kan me voorstellen dat de prijs - afhankelijk van wat ie nu is - nog wel wat kan zakken.
pi_74323462
quote:
Op maandag 2 november 2009 09:45 schreef Roel_Jewel het volgende:
http://www.nu.nl/economie(...)-verviervoudigd.html
[..]

Die daling van de gemiddelde ticketprijs is toch makkelijk te beperken door in plaats van 0,01 euro-acties 1,00 euro-acties te doen? Alsof er dan minder mensen een vlucht boeken... En iedere passagier aan boord is een kans (geen zekerheid) om geld te verdienen door bingo, verkoop eten/drinken/taxfree.
O'leary wil dan ook het liefst een zo laag mogelijke ticketprijs, en alle inkomsten halen uit de ancillerary revenue Maw. er hoeft niks beperkt te worden want het gaat juist goed zo
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_74372682
Iemand enig idee of je alsnog priority boarding kunt toevoegen als je al online ingecheckt bent en of het wel de moeite waard is voor Weeze en/of Edinburgh? Alvast bedankt!
pi_74377361
Hoe goed letten ze op de afmetingen van je handbagage bij ryanair? Volgens de site mag je handbagage niet groter zijn dan 55 cm x 40 cm x 20 cm. Mijn koffertje is 31.8 cm x 43.2 cm x 26 cm. Het gaat maar om een paar centimeter, gaan ze daar moeilijk om doen?
Ik zeg altijd maar zo, met drie wielen heb je nog geen auto.
pi_74377527
quote:
Op woensdag 4 november 2009 10:37 schreef aardappel het volgende:
Hoe goed letten ze op de afmetingen van je handbagage bij ryanair? Volgens de site mag je handbagage niet groter zijn dan 55 cm x 40 cm x 20 cm. Mijn koffertje is 31.8 cm x 43.2 cm x 26 cm. Het gaat maar om een paar centimeter, gaan ze daar moeilijk om doen?
Lijkt me niet, al heb je nooit de garantie dat ze niet controleren. Zolang je het niet zo vol propt dat het koffertje nóg groter wordt :=.
pi_74382684
quote:
Op woensdag 4 november 2009 10:37 schreef aardappel het volgende:
Hoe goed letten ze op de afmetingen van je handbagage bij ryanair? Volgens de site mag je handbagage niet groter zijn dan 55 cm x 40 cm x 20 cm. Mijn koffertje is 31.8 cm x 43.2 cm x 26 cm. Het gaat maar om een paar centimeter, gaan ze daar moeilijk om doen?
Superirritant al die mensen met te grote handbagage Bij de incheckbalies staan rekken met de toegestane afmetingen, daar moet de koffer dan inpassen. Ik hoop dat ze streng zijn.
pi_74383047
weer een retourtje weeze - göteborg geboekt voor 2 - 6 december
pi_74384210
Ik heb voor januari/februari staan: EIN-MAD-ACE-MAD-RAK-MAD en de rest moet nog worden ingevuld, waarschijnlijk nog naar rome, en vanaf daar terug naar NL. Tot noch toe in totaal 30 euro voor die vluchten betaald!! Go Ryanair!
pi_74384314
quote:
Op woensdag 4 november 2009 14:00 schreef sjorti het volgende:
Ik heb voor januari/februari staan: EIN-MAD-ACE-MAD-RAK-MAD en de rest moet nog worden ingevuld, waarschijnlijk nog naar rome, en vanaf daar terug naar NL. Tot noch toe in totaal 30 euro voor die vluchten betaald!! Go Ryanair!
En je hebt dan aan je handbagage voldoende
pi_74384459
Ja gewoon een paar keer extra wassen, en op locatie handdoeken etc. kopen, stuk goedkoper dan 30 euro per tas per vlucht
  zondag 8 november 2009 @ 23:27:16 #171
30719 keesjeislief
NextGenerationHippie
pi_74528065
Weet iemand hier misschien waarom Ryanair niet meer tussen Bristol en Eindhoven lijkt te vliegen? .
heeft de hoop dat het allemaal stiekum toch nog goed komt...
Fotoboek
pi_74529222
Ryanair vliegt niet in de winter op Bristol. Dit komt omdat er weinig vraag is naar deze vlucht.
De kans is zeer groot aanwezig dat FR hier ook niet meer op gaat vliegen.
Greetz,
Koen
  maandag 9 november 2009 @ 00:19:30 #173
30719 keesjeislief
NextGenerationHippie
pi_74529638
quote:
Op maandag 9 november 2009 00:02 schreef noekk het volgende:
Ryanair vliegt niet in de winter op Bristol. Dit komt omdat er weinig vraag is naar deze vlucht.
De kans is zeer groot aanwezig dat FR hier ook niet meer op gaat vliegen.
Shit. Welke maatschappij is FR?
heeft de hoop dat het allemaal stiekum toch nog goed komt...
Fotoboek
pi_74531494
FR = Ryanair
pi_74532288
quote:
Op maandag 9 november 2009 00:02 schreef noekk het volgende:
Ryanair vliegt niet in de winter op Bristol. Dit komt omdat er weinig vraag is naar deze vlucht.
De kans is zeer groot aanwezig dat FR hier ook niet meer op gaat vliegen.
Dus ook na de winter niet meer?
  maandag 9 november 2009 @ 13:30:51 #176
30719 keesjeislief
NextGenerationHippie
pi_74538705
quote:
Op maandag 9 november 2009 07:50 schreef DutchTrain het volgende:
FR = Ryanair
Ah, merci. Gelukkig vliegt Easyjet blijkbaar wel tussen Bristol en A'dam, die maar eens proberen dan .
heeft de hoop dat het allemaal stiekum toch nog goed komt...
Fotoboek
pi_74544160
Valt het jullie ook op dat Eindhoven voor veel vertragingen zorgt. Ik hou veel eindhovenairport.nl in de gaten.
Vliegtuigen komen wel op tijd aan maar vertrekken allemaal ruim te laat. Kan EIN het niet aan?

Ryanair zal hier niet blij mee zijn.
Greetz,
Koen
pi_74544435
quote:
Op maandag 9 november 2009 16:07 schreef noekk het volgende:
Valt het jullie ook op dat Eindhoven voor veel vertragingen zorgt. Ik hou veel eindhovenairport.nl in de gaten.
Vliegtuigen komen wel op tijd aan maar vertrekken allemaal ruim te laat. Kan EIN het niet aan?

Ryanair zal hier niet blij mee zijn.
Waarom zou EIN het niet aankunnen?
Ik zie vandaag trouwens ook geen vertragingen hoor? Een kwartiertje later vertrekken noem ik geen vertraging want uiteindelijk landen ze toch wel optijd omdat Ryanair hun tijden ruim aanhoud.

[ Bericht 7% gewijzigd door Dirk-Kuijt op 09-11-2009 16:24:08 ]
pi_74545609
Mijn tweede vlucht met Ryanair ever (eerste keer Stansted-Salzburg en terug, nu Weeze-Edinburgh en terug). Allebei de vluchten redelijk vol en goed verlopen, behalve een wat bumpy landing op Weeze deze morgen in de mist maar daar til ik niet te zwaar aan. Mijn enige NEGATIEVE opmerking heeft te maken met het grondpersoneel van Ryanair op Edinburgh International. Nog nooit zo'n ongeinteresseerde, onvriendelijke benadering gehad. Onvoorstelbaar. Aan boord weet je dat je het 'bus met vleugels' principe kunt verwachten maar ik krijg ook daar erg de indruk dat al die Ryanair-medewerkers eigenlijk liever elders willen werken. Een flinke tegenvaller.

Ryanair vliegt verder niet op routes die ik vaak gebruik dus veel vaker zal ik niet tegen al die 'vriendelijkheid' hoeven te staren.
pi_74550207
quote:
Op maandag 9 november 2009 16:07 schreef noekk het volgende:
Valt het jullie ook op dat Eindhoven voor veel vertragingen zorgt. Ik hou veel eindhovenairport.nl in de gaten.
Vliegtuigen komen wel op tijd aan maar vertrekken allemaal ruim te laat. Kan EIN het niet aan?

Ryanair zal hier niet blij mee zijn.
Misschien hebben ze wel een clausule in het contract dat ze korting krijgen op de tarieven van EIN indien de groundhandling ze niet binnen xx minuten weer de lucht in krijgt. In dat geval zullen ze wel blij zijn met 10-30 minuutjes vertraging, die zoals gezegd makkelijk ingelopen worden
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  maandag 9 november 2009 @ 20:13:58 #181
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_74552031
quote:
Op maandag 9 november 2009 19:27 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

Misschien hebben ze wel een clausule in het contract dat ze korting krijgen op de tarieven van EIN indien de groundhandling ze niet binnen xx minuten weer de lucht in krijgt. In dat geval zullen ze wel blij zijn met 10-30 minuutjes vertraging, die zoals gezegd makkelijk ingelopen worden
Ryanair houdt de vliegtijden nogal ruim aan, en het heeft niet heel veel zin om exact optijd vanaf Eindhoven te vertrekken omdat bij aankomst op de eindbestemming er dan nog geen plek is om de passagiers uit te stappen. (Of ze mogen nog niet landen voor de geplande aankomsttijd).
En als je op Eindhoven airport stil staat, staat de vliegtuigmotor niet aan en gebruik je geen brandstof, als je geland bent op je eindbestemming zal je tot aan de plek waar je de passagiers moet laten uitstappen de motoren aan hebben staan, wat dus brandstof verbruikt, helemaal als je niet kunt landen en rondjes zou moeten vliegen.

Eindhoven heeft als voordeel dat je niet ver hoeft te rijden voor de startbaan, in tegenstelling tot Schiphol, waar Easyjet soms helemaal naar de polderbaan moet alvorens op te stijgen, want dat kost gewoon extreem veel tijd.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_74563935
Misschien een hele domme vraag, maar 'k ga vliegen vanaf Einhoven en ik mag maar 1 stuks handbagage meenemen.

Kan ik nog wel spullen (drank) meenemen die ik na de douane koop, of wordt m'n bagage pas gecheckt bij de gate of zo?
pi_74563992
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 09:17 schreef emiel01 het volgende:
Misschien een hele domme vraag, maar 'k ga vliegen vanaf Einhoven en ik mag maar 1 stuks handbagage meenemen.

Kan ik nog wel spullen (drank) meenemen die ik na de douane koop, of wordt m'n bagage pas gecheckt bij de gate of zo?
Denk eens goed na. Wat zijn de werkzaamheden van de duane?
pi_74564739
Op zich toch niet eens zo'n hele gekke vraag?!?
Maar inderdaad, de bagage wordt gecontroleerd bij de douane.
Je kunt daarna dus gewoon shoppen en spullen/drank kopen, echter mag je niet meer dan dat ene stuk handbagage meenemen in het vliegtuig. Wat je koopt zul je dus in dat ene stuk handbagage moeten krijgen.
De voorschriften voor de bagage komen van Ryan Air, hier heeft de douane niet veel mee te maken, deze controleert alleen of er geen illegale/vloeibare artikelen mee aan boord gaan.
pi_74565737
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 09:17 schreef emiel01 het volgende:
Misschien een hele domme vraag, maar 'k ga vliegen vanaf Einhoven en ik mag maar 1 stuks handbagage meenemen.

Kan ik nog wel spullen (drank) meenemen die ik na de douane koop, of wordt m'n bagage pas gecheckt bij de gate of zo?
Drank in de tax-free shops kan gewoon mee aan bood.
pi_74566122
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 10:28 schreef MCH het volgende:

[..]

Drank in de tax-free shops kan gewoon mee aan bood.
Hij vraagt echter of een zak met drank ook als een stuk handbagage geteld wordt en hij dus uiteindelijk met twee stuks handbagage het vliegtuig instapt, iets wat dus blijkbaar niet mag.

En als je pech hebt, wordt de zak met drank inderdaad als 1 stuk gerekend en moet je die dus kwijt zien te raken in je "normale" handbagage. Echter kun je ook mazzel hebben, ligt een beetje aan de persoon in kwestie...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_74570101
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 10:43 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Hij vraagt echter of een zak met drank ook als een stuk handbagage geteld wordt en hij dus uiteindelijk met twee stuks handbagage het vliegtuig instapt, iets wat dus blijkbaar niet mag.

En als je pech hebt, wordt de zak met drank inderdaad als 1 stuk gerekend en moet je die dus kwijt zien te raken in je "normale" handbagage. Echter kun je ook mazzel hebben, ligt een beetje aan de persoon in kwestie...
Die zak wordt idd zeker als 2e stuk handbagage aangerekend.

Daarnaast mag het geheel alsnog niet meer dan 10kg wegen. Daar moet je opletten, anders kan je je net aangeschafte fles drank weer wegkeilen.
pi_74570111
Ik over twee weken ook vliegen met Ryanair (alleen handbaggage en heb al online in gechecked). De gate gaat dicht om 15.10, ben ik nog op tijd als ik om 14.10 aankom op Eindhoven Airport? Ik wil ook nog graag snel lang de tax-free shop om wat sigaretten te halen. 'K heb namelijk nog nooit gevlogen :/

En is alles een beetje makkelijk te vinden op Eindhoven airport? Ben bang dat 'k nogal moet gaan zoeken en dus niet op tijd ben.
pi_74570150
Een uur van tevoren is zat En als je op Eindhoven Airport iets niet kan vinden, de terminal is misschien 3 sporthallen groot
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_74570157
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 12:57 schreef bastiaan90 het volgende:
Ik over twee weken ook vliegen met Ryanair (alleen handbaggage en heb al online in gechecked). De gate gaat dicht om 15.10, ben ik nog op tijd als ik om 14.10 aankom op Eindhoven Airport? Ik wil ook nog graag snel lang de tax-free shop om wat sigaretten te halen. 'K heb namelijk nog nooit gevlogen :/

En is alles een beetje makkelijk te vinden op Eindhoven airport? Ben bang dat 'k nogal moet gaan zoeken en dus niet op tijd ben.
Tijd zat. En Eindhoven is klein, daar kan je niet verdwalen.
pi_74570703
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 12:57 schreef bastiaan90 het volgende:
Ik over twee weken ook vliegen met Ryanair (alleen handbaggage en heb al online in gechecked). De gate gaat dicht om 15.10, ben ik nog op tijd als ik om 14.10 aankom op Eindhoven Airport? Ik wil ook nog graag snel lang de tax-free shop om wat sigaretten te halen. 'K heb namelijk nog nooit gevlogen :/

En is alles een beetje makkelijk te vinden op Eindhoven airport? Ben bang dat 'k nogal moet gaan zoeken en dus niet op tijd ben.
Dat is meeer dan tijd zat. Maar als je met Ryanair vliegt blijf je binnen de EU neem ik aan, dus dan heb je weinig aan de tax-free shop.
pi_74574140
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 12:57 schreef bastiaan90 het volgende:
Ik over twee weken ook vliegen met Ryanair (alleen handbaggage en heb al online in gechecked). De gate gaat dicht om 15.10, ben ik nog op tijd als ik om 14.10 aankom op Eindhoven Airport? Ik wil ook nog graag snel lang de tax-free shop om wat sigaretten te halen. 'K heb namelijk nog nooit gevlogen :/

En is alles een beetje makkelijk te vinden op Eindhoven airport? Ben bang dat 'k nogal moet gaan zoeken en dus niet op tijd ben.
Ik vlieg over een week of 2 om 9.25 uur. Ik heb gepland om rond een uur of half 9 op het vliegveld te arriveren, tijd zat. Zeker als je alleen handbagage hebt.

Ow ja, inchecken! Snel even in de agenda zetten!
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_74574982
Met een beetje "mazzel" wordt de prijs van een boarding pass die je zelf niet kan/wil afdrukken een kleine 100 pond:
quote:
“You really must now check in before you get to the airport. If you don’t, the fine is ¤40; and if that doesn’t get rid of them all within a very short order, we double that fine to ¤100. We don’t want people showing up without the pre-printed boarding card.”
http://www.bitterwallet.c(...)crease-to-e100/21045
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_74578037
En daar heeft een Iers bedrijfje al weer iets voor geregeld: http://www.advertiser.ie/kilkenny/article/16970
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_74589975
Beetje raar maar een boardingpass kan tot 4 uur voor vertrek worden geprint. Ik neem aan dat weinig mensen 4 uur van te voren komen op dagen bij een ryanair vlucht. Zeker de mensen die het vergeten zijn vaak de laatkomers. Of zit ik verkeerd?
Greetz,
Koen
pi_74592499
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 14:30 schreef Rupkeii het volgende:
Als ik begin februarie een weekend naar Berlijn wil. Is het dan verstandig om nu al te boeken 70euro retour voor 2 personen.
Of is het verstandig om te wachten tot er eventueel aanbiedingen komen. Heb namelijk geen idee wanneer er acties komen en hoe snel het vol zit.
Zojuist geboekt voor 12,- euro. Met 2 personen retour naar Berlijn, niets van te zeggen toch.....
Maar goed dat ik dus gewacht heb.
pi_74593392
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 23:09 schreef noekk het volgende:
Beetje raar maar een boardingpass kan tot 4 uur voor vertrek worden geprint. Ik neem aan dat weinig mensen 4 uur van te voren komen op dagen bij een ryanair vlucht. Zeker de mensen die het vergeten zijn vaak de laatkomers. Of zit ik verkeerd?
je kunt tot 4u vantevoren inchecken. uitprinten kan tot 45 min. vantevoren.
pi_74612823
quote:
Op dinsdag 10 november 2009 23:09 schreef noekk het volgende:
Beetje raar maar een boardingpass kan tot 4 uur voor vertrek worden geprint. Ik neem aan dat weinig mensen 4 uur van te voren komen op dagen bij een ryanair vlucht. Zeker de mensen die het vergeten zijn vaak de laatkomers. Of zit ik verkeerd?
Je kunt moet thuis vanuit je luie stoel inchecken. Maar dan moet je wel je boarding pas printen. Ik ken me voorstellen dat mensen op een middagvlucht 's morgens nog snel even inchecken en die pas uitprinten.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_74629351
Dit weekend in Stockholm geweest. Ticket voor 2 euro!
Heb genoten! Wat een stad (lees: vrouwen)!
pi_74629668
quote:
Op donderdag 12 november 2009 11:38 schreef littlefrankie het volgende:
Dit weekend in Stockholm geweest. Ticket voor 2 euro!
Heb genoten! Wat een stad (lees: vrouwen)!
Stockholm is idd prachtig. Ook qua stad/gebouwen .
  vrijdag 13 november 2009 @ 01:45:42 #201
17637 spooky1234
Whaazzuuuuup!!
pi_74655225
quote:
Op donderdag 12 november 2009 11:38 schreef littlefrankie het volgende:
Dit weekend in Stockholm geweest. Ticket voor 2 euro!
Heb genoten! Wat een stad (lees: vrouwen)!
2 euro klinkt goed maar hoe zit het met... belastingen, toeslagen, bagage? Transport naar vliegveld in NL?
Bovendien, Ryanair landt ergens 100km buiten Stockholm, hoeveel tijd en kosten heb je om echt naar Stockholm te komen?

Het is bizar dat ze het uberhaupt adverteren als Stockholm. Als we dat naar Nederland vertalen dan is Eindhoven, Breda, Hellevoetssluis, Zwolle en Texel ook Amsterdam!
I see dumb people! They are everywhere, walking around, not even knowing they are dumb!
pi_74661342
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 01:45 schreef spooky1234 het volgende:

[..]

2 euro klinkt goed maar hoe zit het met... belastingen, toeslagen, bagage? Transport naar vliegveld in NL?
Bovendien, Ryanair landt ergens 100km buiten Stockholm, hoeveel tijd en kosten heb je om echt naar Stockholm te komen?

Het is bizar dat ze het uberhaupt adverteren als Stockholm. Als we dat naar Nederland vertalen dan is Eindhoven, Breda, Hellevoetssluis, Zwolle en Texel ook Amsterdam!
Eindhoven = Eindhoven hoor. 10 minuten met de bus en je staat op het centraal station.

Je houdt altijd de kosten van vervoer van en naar de luchthaven. Maar een gemiddeld ticket bij een reguleire maatschappij kost al gauw 100 euro. En dat bedrag hoef je zeker niet te betalen voor vervoer naar je stad van keuze vanaf het vliegveld.
Daarnaast is het ook een kwestie van goed inlezen en je vooraf informeren over ligging en prijzen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_74661876
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 11:50 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Eindhoven = Eindhoven hoor. 10 minuten met de bus en je staat op het centraal station.

Je houdt altijd de kosten van vervoer van en naar de luchthaven. Maar een gemiddeld ticket bij een reguleire maatschappij kost al gauw 100 euro. En dat bedrag hoef je zeker niet te betalen voor vervoer naar je stad van keuze vanaf het vliegveld.
Daarnaast is het ook een kwestie van goed inlezen en je vooraf informeren over ligging en prijzen.
Dat ligt er dus maar helemaal aan waar je woont . Zie mijn eerdere posts over bijvoorbeeld Londen vanuit Maastricht.
pi_74662104
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 01:45 schreef spooky1234 het volgende:

[..]

2 euro klinkt goed maar hoe zit het met... belastingen, toeslagen, bagage? Transport naar vliegveld in NL?
Bovendien, Ryanair landt ergens 100km buiten Stockholm, hoeveel tijd en kosten heb je om echt naar Stockholm te komen?

Het is bizar dat ze het uberhaupt adverteren als Stockholm. Als we dat naar Nederland vertalen dan is Eindhoven, Breda, Hellevoetssluis, Zwolle en Texel ook Amsterdam!
2 euro is goed mogelijk. Zo vlieg ik voor 6 euro retour naar Berlijn, incl belastingen en toeslagen.
Geen extra bagage (handbagage is groot genoeg voor een lang weekend/midweek).

Ryan Air vliegt meestal op vliegvelden buiten de grote steden. Je zit vaak nog een half uur ofzo in de trein, maar dit is misschien wel weg te strepen tegen "het niet twee uur van-te-voren in hoeven checken op het vliegveld"

In Berlijn ben ik 3 euro (enkeltje) kwijt voor de trein naar het centrum. In Barcelona (Reus) was dit 7 euro.

Heenreis laat ik mij brengen naar Airport Weeze, dat een halfuurtje van mij thuis vandaan ligt.

Al met al valt de tijd en al zeker de kosten wel mee.
pi_74685531
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 01:45 schreef spooky1234 het volgende:

[..]

2 euro klinkt goed maar hoe zit het met... belastingen, toeslagen, bagage? Transport naar vliegveld in NL?
Bovendien, Ryanair landt ergens 100km buiten Stockholm, hoeveel tijd en kosten heb je om echt naar Stockholm te komen?

Het is bizar dat ze het uberhaupt adverteren als Stockholm. Als we dat naar Nederland vertalen dan is Eindhoven, Breda, Hellevoetssluis, Zwolle en Texel ook Amsterdam!
De ticket was echt 2 euro. Heb betaal via europay (zoals vermeld staat in de OP) en had alleen handbagage mee. De vliegreis duurde ongeveer 1.5 uur. Toen nog 80 (!) minuten met de bus maar dit was prima geregeld. Luxe touringbus en zo zie je ook nog even iets anders van zweden dan alleen stad. Retourtje was 12.50 (2,50 heen, 10 euro terug)
Hoteletje erbij voor 25-30 euro pnpp en gaan! Filmpje volgt!
pi_74694768
quote:
Op vrijdag 13 november 2009 01:45 schreef spooky1234 het volgende:
2 euro klinkt goed maar hoe zit het met... belastingen, toeslagen, bagage? Transport naar vliegveld in NL?
Bovendien, Ryanair landt ergens 100km buiten Stockholm, hoeveel tijd en kosten heb je om echt naar Stockholm te komen?


In het geval van Stockhol landen SAS en KLM op Arlanda, van waar je voor 20 euro in 20 minuten in het centrum staat, maar je nog wel 15 minuten moet lopen 20 minuten op je tas kan wachten.
Ryanair vliegt naar Skavsta van waar je in 90 minuten voor 13 euro in het centrum staat, met vrij grote zekerheid dat de bus op het vliegtuig aansluit en je 10 minuten na landen al in de bus zit.

Maar bij elke reis is het verstandig om de hele reis, inlcusief extra overnachtingen, overstappen en andere ongemakken te bekijken voordat je beslist of je dat het geld waard vindt
pi_74698783
Iemand trouwens nog tips voor mooie steden in europa die de moeite waard zijn en waar niet heel Nederland heen gaat (dus geen Barcelona, Rome etc.)?
Zie bijvoorbeeld dat je vanaf dusseldorf voor 5 euro naar Bratislava en Goteborg kan. Is dit wat?
pi_74724995
Vorige week tickets geboekt voor naar Spanje voor mijn vriendin en haar moeder. Ik ben helaas vergeten haar meisjesnaam bij de reservering te zetten.

Gaat dit een probleem worden?
pi_74725575
Ik ben een groot fan van Ryanair en heb al meer dan 25 keer met onze Ierse vrienden gevlogen in het afgelopen half jaar.

Wat ik me afvraag nadat ik hun werkwijze een beetje bekeken heb: hoe makkelijk zou het wel niet zijn om met Ryanair te vliegen zonder überhaupt een ticket te hebben?

Een boarding pass kun je tegenwoordig uitprinten maar is ook zo na te maken. Bij de security check wordt vaak alleen naar je pas gekeken, op de meeste vliegvelden wordt hij niet gescand. Bij de meeste vluchten wordt je boarding pass wel gescand maar soms, als ze haast hebben, worden ze alleen bekeken, vergeleken met je paspoort en afgescheurd. In Ibiza werden zelfs de paspoorten niet gecontroleerd en werden de boarding passen alleen maar afgescheurd!

Sowieso vraag ik me af: vorige week had ik een retourtje voor 2 cent naar Oslo vanuit London maar ik had geen tijd om te gaan. Hoe makkelijk zou het geweest zijn om in te checken met mijn gegevens, dan op de boarding pass de naam van een vriend te zetten, en die vlucht gewoon aan hem te verkopen. Komen ze daar achter?

Zelfde geldt voor Terravision bussen. Van de week heb ik mijn ticket uitgeprint voor de Terravision bus vanuit London Liverpool Street naar Stansted. Er stond wel een streepjescode op die niet werd gescand, die jongen keek gewoon naar mijn ticket, zette er een streepje door en ik mocht instappen. Daar betaal ik dus nooit meer voor?
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_74725731
quote:
Op zondag 15 november 2009 20:30 schreef JohnDDD het volgende:
Ik ben een groot fan van Ryanair en heb al meer dan 25 keer met onze Ierse vrienden gevlogen in het afgelopen half jaar.

Wat ik me afvraag nadat ik hun werkwijze een beetje bekeken heb: hoe makkelijk zou het wel niet zijn om met Ryanair te vliegen zonder überhaupt een ticket te hebben?

Een boarding pass kun je tegenwoordig uitprinten maar is ook zo na te maken. Bij de security check wordt vaak alleen naar je pas gekeken, op de meeste vliegvelden wordt hij niet gescand. Bij de meeste vluchten wordt je boarding pass wel gescand maar soms, als ze haast hebben, worden ze alleen bekeken, vergeleken met je paspoort en afgescheurd. In Ibiza werden zelfs de paspoorten niet gecontroleerd en werden de boarding passen alleen maar afgescheurd!

Sowieso vraag ik me af: vorige week had ik een retourtje voor 2 cent naar Oslo vanuit London maar ik had geen tijd om te gaan. Hoe makkelijk zou het geweest zijn om in te checken met mijn gegevens, dan op de boarding pass de naam van een vriend te zetten, en die vlucht gewoon aan hem te verkopen. Komen ze daar achter?

Zelfde geldt voor Terravision bussen. Van de week heb ik mijn ticket uitgeprint voor de Terravision bus vanuit London Liverpool Street naar Stansted. Er stond wel een streepjescode op die niet werd gescand, die jongen keek gewoon naar mijn ticket, zette er een streepje door en ik mocht instappen. Daar betaal ik dus nooit meer voor?
Volgens mij scannen ze al die barcodes pas nadat iedereen in het vliegtuig zit. Mochten er dan dingen niet kloppen dat worden die mensen opgezocht in het vliegtuig.
pi_74725834
quote:
Op zondag 15 november 2009 20:33 schreef lg_greenman het volgende:

[..]

Volgens mij scannen ze al die barcodes pas nadat iedereen in het vliegtuig zit. Mochten er dan dingen niet kloppen dat worden die mensen opgezocht in het vliegtuig.
Is het niet zo dat zij het onderste deel van de boarding pass houden waarop GEEN naam vermeld staat? Dat betekent dus in feite dat je vrijelijk de naam op de boarding pass aan kunt passen, zolang die maar overeenkomt met de naam op het paspoort.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_74735780
quote:
Op zondag 15 november 2009 20:35 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Is het niet zo dat zij het onderste deel van de boarding pass houden waarop GEEN naam vermeld staat? Dat betekent dus in feite dat je vrijelijk de naam op de boarding pass aan kunt passen, zolang die maar overeenkomt met de naam op het paspoort.
Het kan zijn dat er geen naam op staat, maar aan de streepjescode hangen de boekingsgegevens en dan zien ze dus meteen wie je moet zijn
Ik zeg altijd maar zo, met drie wielen heb je nog geen auto.
pi_74775534
Binnenkort maar weer eens leuke bestemming zoeken, prijzen zijn nog beetje wazig.
pi_74778685
quote:
Op zondag 15 november 2009 23:51 schreef aardappel het volgende:

[..]

Het kan zijn dat er geen naam op staat, maar aan de streepjescode hangen de boekingsgegevens en dan zien ze dus meteen wie je moet zijn
Ja maar als ze die dus pas scannen als jij in het vliegtuig zit...meestal checken ze de monitor ook niet eens, alleen of ze een groen lichtje krijgen bij wijze van van de monitor.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_74782535
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 12:45 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ja maar als ze die dus pas scannen als jij in het vliegtuig zit...meestal checken ze de monitor ook niet eens, alleen of ze een groen lichtje krijgen bij wijze van van de monitor.
Dat wordt gratis vliegen dan
Ik zeg altijd maar zo, met drie wielen heb je nog geen auto.
pi_74788081
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 14:52 schreef aardappel het volgende:

[..]

Dat wordt gratis vliegen dan
En waarschijnlijk een strafblad als je gesnapt wordt.
pi_74791298
vanaf waar vliegen jullie naar Berlijn? Ben daar nog nooit geweest en nu zijn die reisprijzen wel erg lekker om dit een keertje te proberen.

Alleen jammer dat ik er niet doorkom bij Ryanair. Site ligt er iedere keer uit.
pi_74791468
Berlijn is vanuit Düsseldorf (Weeze), zit nu ook in de ¤1 promo inderdaad.

Site werkt hier gewoon hoor
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_74791729
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 19:45 schreef Thetallguy het volgende:
Berlijn is vanuit Düsseldorf (Weeze), zit nu ook in de ¤1 promo inderdaad.

Site werkt hier gewoon hoor
Ah dacht ik wel.

Ik krijg iedere keer deze melding wanneer ik wil zoeken:
quote:
Foutmelding - Uw sessie is vergrendeld

Wij ervaren moeilijkheden met onze website. Wacht u 10 seconden en als het probleem zich niet hersteld, klik dan hier.

Als u al betaald hebt, KAN uw nieuwe reservering of vluchtwijziging bevestigd zijn.

Voordat u verder gaat check eerst uw email account om te kijken of u een reisoverzicht per email ontvangen hebt of anders ga naar de Mijn boeking beheren sectie op onze website en vul de nodige informatie in bij Optie 3 om te kijken of de transactie verwerkt is.
  dinsdag 17 november 2009 @ 20:30:33 #220
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_74793133
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 12:45 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Ja maar als ze die dus pas scannen als jij in het vliegtuig zit...meestal checken ze de monitor ook niet eens, alleen of ze een groen lichtje krijgen bij wijze van van de monitor.
Voordat ze moeten vertrekken moet de passagierslijst compleet zijn. Dus de boarding pass moet wel geldig zijn op die vlucht, anders kan deze niet verwerkt worden. Op het moment dat de boarding pass niet verwerkt kan worden zullen ze zeker in het vliegtuig de passagiers af gaan, als blijkt dat je ongeoorloofd toegang hebt verschaft ben je strafbaar.

Het zal dus wel werken als je echt geboekt hebt en de naam op de boarding pass aanpast en ze controleren e.e.a. niet met de computer, dan kan je er inderdaad wel in de meeste gevallen mee wegkomen.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_74795938
Mooie aanbiedingen weer trouwens, niet alleen de prijs maar ook het aantal bestemmingen en vluchten is erg groot deze keer.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_74796109
Maar toch gaat de fun er een beetje af. Ik heb afgelopen jaar 20 keer gevlogen waarvan 19 keer met Ryanair, in totaal heb ik voor die vluchten misschien 100 euro betaald en ik ben in iets van 7 landen geweest.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 18 november 2009 @ 00:45:18 #223
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_74803548
Voor net iets meer kun je eens in de wat minder traditionele landen rondkijken....als dat je interesseert tenminste... ( www.wizzair.com ) .
pi_74807914
Ha, 2 tickets geboekt, ga voor kerst naar Nederland (vanuit UK), gisteren 2 tickets geboekt. 1 met bmibaby naar Schiphol, 50 pond, 1 van Dusseldorf terug met ryanair 6 pond.
Eins, zwei, hoeplakai.
pi_74818529
bericht uit 2007:
quote:
Voor een tientje met Ryanair naar New York en San Francisco
Harry van Gelder op 13 april '07, 02:47, bijgewerkt 13 april '07, 07:37
AMSTERDAM - Ryanair wil goedkope dochter naar VS beginnen.
Ryanair wil voor 2010 vanaf een tientje naar New York gaan vliegen. Ryanairs topman David O’ Leary ziet zijn kans schoon nu het luchtruim tussen Europa en de VS wordt geliberaliseerd, waardoor luchtvaartmaatschappijen van elke plaats in Europa naar iedere plaats in de VS kunnen vliegen. Tot nu toe moest de Ierse prijsstunter zich beperken tot 130 Europese bestemmingen.

Het nieuwe Ryanair volgt dezelfde strategie als het moederbedrijf. Het vliegt alleen van regionale luchthavens.

Vanuit Europa wordt aanvankelijk vanuit Dublin, Frankfurt Hahn en Londen Stansted gevlogen. In de VS worden vliegvelden bij New York (Long Island), Washington (Baltimore), San Francisco, San Diego, Dallas en Florida aangedaan.
Staat dit nog steeds in de planning?
pi_74819657
Nee, is op de lange baan geschoven aldus O’ Leary in BBC's Panorama en laatst tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Helaas...
  maandag 23 november 2009 @ 02:57:50 #227
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_74930338
Ik ben op zoek naar de ideale betaalbare koffer / tas voor Ryanair om als handbagage mee te mogen nemen (55*40*20 = 44 liter / 10 kg).

Tot nu toe heb ik deze van de Kijkshop gezien voor slechts 10 EUR, maar die is maar 25.5 liter. De volgende stap die groter is, valt net buiten de afmetingen.

Hebben jullie tips voor een goede koffer/tas die mee mag als handbagage bij Ryanair? Je zou zeggen dat er een gat in de markt is voor koffers van deze afmetingen. Denk aan max 30 EUR, liefst veel minder.
Confidence through competence
pi_74972266
Vanaf maart Eindhoven - Oslo (Rygge) +/- 60 kilometer van Oslo af.

Ryanair opent daar een nieuwe basis en Eindhoven is een van de gelukkigen die met een nieuwe route verblijd worden
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_74973057
kan iemand mij vertellen waarom ik geen tickets Weeze - Dublin kan boeken? bestaat deze route niet meer??
pi_74974064
Klopt, die is iig voor de winter gestopt. Wellicht in de zomer weer wel maar dat is nog afwachten.
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_74975218
Zijn er eigenlijk ook intercontinentale plannen van Ryanair?

edit: oops, had de reactie boven niet gezien.
pi_74980060
Ga vrijdagmorgen voor het eerst vliegen met Ryanair vanaf Weeze, ben benieuwd
De boardingpasses heb ik vandaag uitgeprint en er staat vermeldt dat je tenminste 30 min voor vertrek bij de boardinggate moet zijn.
Is men hier streng mee? Als je bijv 25 minuten van tevoren er bent?
pi_74980147
quote:
Op woensdag 25 november 2009 00:44 schreef Caspar_X het volgende:
Ga vrijdagmorgen voor het eerst vliegen met Ryanair vanaf Weeze, ben benieuwd
De boardingpasses heb ik vandaag uitgeprint en er staat vermeldt dat je tenminste 30 min voor vertrek bij de boardinggate moet zijn.
Is men hier streng mee? Als je bijv 25 minuten van tevoren er bent?
Dan ben je te laat. Ja echt.
Eins, zwei, hoeplakai.
pi_74980198
Ik heb eens in Eindhoven mijn vlucht om 1 minuut gemist.Of beter gezegd het inchecken.Mocht niet meer erin.Ook na overleg met de captain omdat er zeker 8 mensen stonden.Daar zijn ze streng in.Dus goed op tijd zijn.
pi_74986531
staat er iemand bij de gate dan die je vanaf 30 minuten voor vertrek tegenhoud?
De balie sluit pas 20 minuten voor vertrek namelijk.

Maar ik neem geen risico hoor, wil even weten wat de marges zijn
Hoef geen koffer af te leveren, maar probeer minstens een uur van tevoren op Weeze te zijn. Maar soms heb je onvoorziene omstandigheden, ik heb op schiphol wel meegemaakt dat de paspoortcontrole al een langdurige bezigheid was vanwege de lange wachtrij daar.
pi_74987320
iemand al een keer geparkeerd bij het station Weeze en dan met de bus naar het vliegveld (¤ 2,50)? Waar parkeer je de auto dan, want die parkeerplaatsen zijn betaald.. Ga voor 5 dagen weg en dat is ¤ 39 voor het parkeren bij het vliegveld wat ik me kan besparen.
pi_74989785
quote:
Op woensdag 25 november 2009 13:21 schreef Caspar_X het volgende:
ik heb op schiphol wel meegemaakt dat de paspoortcontrole al een langdurige bezigheid was vanwege de lange wachtrij daar.
Dat zal op Weeze wel meevallen.
pi_74994229
Over het algemeen met Ryanair is de 30 minuten voor vertrek niet de tijd waarop de gate sluit maar waarop hij opent. Mijn ervaring is dat het vliegtuig zelf meestal zo'n 30 minuten voor vertrek arriveert, men dan meteen begint met boarden, en vervolgens de gate ongeveer 10 minuten voor vertrektijd sluit.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  woensdag 25 november 2009 @ 18:25:04 #239
128088 Masanga
Hakuna matata!
pi_74995971
quote:
Op woensdag 25 november 2009 17:20 schreef JohnDDD het volgende:
Over het algemeen met Ryanair is de 30 minuten voor vertrek niet de tijd waarop de gate sluit maar waarop hij opent. Mijn ervaring is dat het vliegtuig zelf meestal zo'n 30 minuten voor vertrek arriveert, men dan meteen begint met boarden, en vervolgens de gate ongeveer 10 minuten voor vertrektijd sluit.
Dacht ik ook. Ik dacht gelezen te hebben dat Ryanair een rotatietijd van 25 minuten nastreeft.
When all things seem to end, the future still remains..
pi_74996273
quote:
Op woensdag 25 november 2009 18:25 schreef Masanga het volgende:
Dacht ik ook. Ik dacht gelezen te hebben dat Ryanair een rotatietijd van 25 minuten nastreeft.
De omkeertijd is de tijd dat het vliegtuig stilstaat op de grond. In de praktijk zal je zien dat het boarden (ook wel pre-boarden genoemd) al is begonnen voordat de passagiers uitgestapt zijn. Ligt eenbeetje aan de luchthaven of er na de controle van de instapkaarten nog een ruimte is om de vertrekkende passagiers te laten.
pi_74997775
quote:
Op woensdag 25 november 2009 17:20 schreef JohnDDD het volgende:
Over het algemeen met Ryanair is de 30 minuten voor vertrek niet de tijd waarop de gate sluit maar waarop hij opent. Mijn ervaring is dat het vliegtuig zelf meestal zo'n 30 minuten voor vertrek arriveert, men dan meteen begint met boarden, en vervolgens de gate ongeveer 10 minuten voor vertrektijd sluit.
Ik heb een keer meegemaakt dat we 20 minuten eerder in de lucht zaten...
pi_74999368
Ik vloog laatst vanuit Weeze naar Bratislava, dit was om 7u s'ochtends. Bij de gate moest je in een soort wachtruimte gaan zitten/staan. Precies 30 minuten voor de vlucht ging de deur op slot, mensen die te laat waren mochten niet mee. . Dit was ook het geval op de terugvlucht vanuit Bratislava.

Dit was waarschijnlijk wel de eerste vlucht van het betreffende vliegtuig op die dag, wellicht dat ze dan strikter zijn zodat ze de dag niet beginnen met vertraging.

k weet dat ze dit systeem vroeger ook bij Eindhoven toepaste, toen ik afgelopen weekend vloog kon je echter tot 15 minuten voor het geplande vertrek aansluiten in de rij VOOR de gate. Same story in Porto.

Dus, voor de zekerheid zou ik altijd op tijd komen, zeker bij ochtendvluchten.
pi_75002774
Trapani (Sicilie) krijgt ook extra routes erbij, waaronder naar Eindhoven én Maastricht Denk ook dat deze zo maart-mei 2010 zullen beginnen.
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_75002880
quote:
Op woensdag 25 november 2009 21:52 schreef Thetallguy het volgende:
Trapani (Sicilie) krijgt ook extra routes erbij, waaronder naar Eindhoven én Maastricht Denk ook dat deze zo maart-mei 2010 zullen beginnen.
Ah, goed voor Maastricht Aachen airport
pi_75005238
quote:
Op woensdag 25 november 2009 19:32 schreef sjorti het volgende:

[..]

Ik heb een keer meegemaakt dat we 20 minuten eerder in de lucht zaten...
Ik ook wel inderdaad. Maar ik zie ook wel vaak dat ze 20 minuten voor vertrek nog "final calls" omroepen voor passagiers en dan roepen ze dat 10 minuten voor vertrek nog eens, uiteindelijk gaat de gate pas vaak heel laat dicht.

Bij Weeze weet ik het niet, bij Eindhoven lijken ze me vrij soepel met dingen.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_75008839
Vandaag vanuit Eindhoven naar Stansted gevlogen. Iedereen kon tot het laatst aansluiten bij boarding. En in het vliegtuig klopten de aantallen dus niet. Waarna er namen afgeroepen werden, geen reactie kwam en men zich toen realiseerde dat men de verkeerde passagierslijst had. Uiteindelijk met een kwartier vertraging vertrokken maar evengoed op tijd geland, dankzij de ruime tijd die Ryan Air hanteert.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_75008922
Ik zit er waarschijnlijk met mijn slaaphoofd overheen te kijken, maar als ik naar de aanbiedingen van ryanair ga: http://www.ryanair.com/nl(...)rland-dublin-ierland en ik klik op dublin, gebeurt er helemaal niks

hoe moet ik die reis dan boeken?
Ik zeg altijd maar zo, met drie wielen heb je nog geen auto.
pi_75012929
Links zit een boekingsmodule?
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_75013951
quote:
Op donderdag 26 november 2009 10:34 schreef Thetallguy het volgende:
Links zit een boekingsmodule?
Ja maar als ik dan de de juiste data invul, dus bijv. 14 dec tot 21 dec (zit in de reisperiode en is allebei op maandag). Dan krijg ik toch een hogere prijs...
Ik zeg altijd maar zo, met drie wielen heb je nog geen auto.
pi_75014193
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:15 schreef aardappel het volgende:

[..]

Ja maar als ik dan de de juiste data invul, dus bijv. 14 dec tot 21 dec (zit in de reisperiode en is allebei op maandag). Dan krijg ik toch een hogere prijs...
Dat kan ja. Er staat ook niet dat je op al die data de actie prijs krijgt. Dan zit het al vol bijv. voor die prijs etc. etc.

In die periode is naar dublin weinig actie-tarieven beschikbaar. Alleen op 16 dec kan je voor 2EUR ehv>dublin maar return is dan wel normale prijs.
pi_75014944
quote:
Op donderdag 26 november 2009 11:23 schreef jmac het volgende:

[..]

Dat kan ja. Er staat ook niet dat je op al die data de actie prijs krijgt. Dan zit het al vol bijv. voor die prijs etc. etc.

In die periode is naar dublin weinig actie-tarieven beschikbaar. Alleen op 16 dec kan je voor 2EUR ehv>dublin maar return is dan wel normale prijs.
Op die fiets... thnx
Ik zeg altijd maar zo, met drie wielen heb je nog geen auto.
pi_75021978
Ik moet eind december van Deventer naar Weeze Airport, in de morgen. Weet iemand hoe ik dat het goedkoopst kan doen? Ik weet dat er bussen gaan vanaf Nijmegen en Arnhem, maar die kosten 15 euro. Is er geen (goedkope) trein vanaf Nijmegen?
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_75028147
quote:
Op donderdag 26 november 2009 15:23 schreef JohnDDD het volgende:
Ik moet eind december van Deventer naar Weeze Airport, in de morgen. Weet iemand hoe ik dat het goedkoopst kan doen? Ik weet dat er bussen gaan vanaf Nijmegen en Arnhem, maar die kosten 15 euro. Is er geen (goedkope) trein vanaf Nijmegen?
Als je OV hebt kan je het beste deze site ff checken: http://efa.vrr.de/vrr/XSLT_TRIP_REQUEST2?language=en&itdLPxx_transpCompany=vrr vanaf nijmegen met de bus naar Kleve en vanaf daar met de trein naar Weeze (¤4, er wordt niet gecontroleerd) en dan nog vanaf station weeze naar airport (¤2,5). Is voordeliger dan de taxibus maar duurt (uiteraard) wel veel langer.
pi_75068760
ff een vraag over deze aanbieding: http://www.ryanair.com/nl(...)-marseille-frankrijk

zijn deze ECHT alleen geldig tot vandaag middenacht? Dus als ik a.s. maandag een ticket zou boeken, moet ik gewoon weer belasting/toeslagen betalen?

Of is dit alleen maar reclame van ryanair om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een ticket zsm boeken?
pi_75068802
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 21:13 schreef magarmaj het volgende:
ff een vraag over deze aanbieding: http://www.ryanair.com/nl(...)-marseille-frankrijk

zijn deze ECHT alleen geldig tot vandaag middenacht? Dus als ik a.s. maandag een ticket zou boeken, moet ik gewoon weer belasting/toeslagen betalen?

Of is dit alleen maar reclame van ryanair om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een ticket zsm boeken?
Als dat er staat, moet je daar idd op rekenen.
  vrijdag 27 november 2009 @ 21:32:54 #256
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_75069514
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 21:14 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Als dat er staat, moet je daar idd op rekenen.
Hoewel ik eigenlijk verwacht dat Ryanair met een nieuwe actie komt, bijvoorbeeld 1 euro of gratis (0,01) tickets.
Ik heb trouwens wel geboekt, op een vrijdagochtend weg en maandagmiddag terug voor 4 euro per persoon is niet duur, en gelijk na mijn boeking ook niet meer beschikbaar. (Je kan dan wel wachten op nog een actie, maar het verschil kan maximaal 7,96 euro zijn, en dat gun ik Ryanair dan ook wel weer).
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_75073214
soms verlengen ze de actie, halveren ze de kosten, of doen ze een free flight actie, maar meestal is het aantal zitpalatsen in de uitverkoop per vlucht beperkt en moet je dus sowieso een beetje opschieten. voor die 2 euro kun je het beste nu boeken denk ik.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_75098478
Bah waarom vliegen ze alleen vanaf Eindhoven/Maastricht.
Nu kost het treinkaartje me ¤30 terwijl naar Rome ¤8 kost
pi_75116070
Ik zit er aan te denken om volgend jaar de eerste twee week van mei 3 tot 5 steden te bezoeken. Hebben mensen dat hier eerder gedaan? Heeft iemand tips voor een leuke route? Vanaf wanneer kan ik aanbiedingen verwachten op re Ryanair site? En zou het lukken om de vliegtickets en de tickets voor het vervoer van luchthaven naar het centrum stad onder de E100,- te houden?
pi_75116520
quote:
Op zondag 29 november 2009 18:29 schreef bastiaan90 het volgende:
Ik zit er aan te denken om volgend jaar de eerste twee week van mei 3 tot 5 steden te bezoeken. Hebben mensen dat hier eerder gedaan? Heeft iemand tips voor een leuke route? Vanaf wanneer kan ik aanbiedingen verwachten op re Ryanair site? En zou het lukken om de vliegtickets en de tickets voor het vervoer van luchthaven naar het centrum stad onder de E100,- te houden?
Vorig jaar mei heb ik dit gedaan, kosten staan erachter (ik woonde toen in Rome):
12 mei:
's nachts met de fiets naar Ciampino (gratis).
06.25 uur Rome - Milaan (Bergamo) (¤2.50)
13.30 uur Milaan (Bergamo) - Eindhoven (¤2.50)
Eindhoven - Amsterdam (trein) (¤17)

13 mei:
Amsterdam - Eindhoven (trein) (¤17)
Eindhoven - Milaan (Bergamo) (¤2.50)
Milaan - Venetië (trein) (¤10.50)

17 mei: Venetië - Milaan (trein) (¤10.50)
18 mei: Milaan - Rome (¤2.50)
terug naar huis met de fiets

Totale kosten: ¤65


Tijdens een Ryanair citytrip zijn deze steden aan te raden: Rome (Ciampino naar de stad kan al voor ¤2.20), Stockholm (ong. 5 euro naar de stad), Berlijn (iets van ¤2.40 naar de stad). Er zijn er vast meer maar daar ben ik in elk geval geweest.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_75128913
Als je boekt bij ryanair via entropay moet je dan perse de currency GBP (Britse Pond) gebruiken of is een account met EUR ook goed? Ik had namelijk al een account open met EUR en weet niet of het zomaar kan dat je ernaast nog eentje opent?
pi_75129665
hmm ff dit in de gaten houden om binnekort naar dublin met ryanair te gaan.
  maandag 30 november 2009 @ 00:02:51 #263
271317 budgetvlieger
Blijft zoeken naar tickets...
pi_75131317
quote:
Op zondag 29 november 2009 22:56 schreef Ludacriss het volgende:
Als je boekt bij ryanair via entropay moet je dan perse de currency GBP (Britse Pond) gebruiken of is een account met EUR ook goed? Ik had namelijk al een account open met EUR en weet niet of het zomaar kan dat je ernaast nog eentje opent?
Een Entropay-account met als valuta de Euro werkt sinds kort ook voor kosteloze betaling van Ryanair tickets.
pi_75131802
quote:
Op maandag 30 november 2009 00:02 schreef budgetvlieger het volgende:

[..]

Een Entropay-account met als valuta de Euro werkt sinds kort ook voor kosteloze betaling van Ryanair tickets.
Ok gelukkig. Kan ik ze dus gewoon bestellen
pi_75138359
Ik ga 7 januari met 3 anderen naar london maar wat is de goedkoopste/snelste manier om in london te komen vanaf stansted?
pi_75138529
quote:
Op maandag 30 november 2009 11:56 schreef dRobje het volgende:
Ik ga 7 januari met 3 anderen naar london maar wat is de goedkoopste/snelste manier om in london te komen vanaf stansted?
Snelst is de trein (je kan kaartjes goedkoper kopen via de Ryanair website). Bus is het goedkoopst maar iets langzamer en je bent aan tijden gebonden als ik het goed heb.
pi_75139009
Je kunt bijvoorbeeld kaartjes kopen voor de bus op www.easybus.co.uk. Goedkoop, maar zoals Ludacriss al zegt, ben je aan tijden gebonden. Ik weet niet wat ze je laten doen als je vliegtuig vertraging heeft en je de volgende bus moet nemen.
pi_75139652
quote:
Op maandag 30 november 2009 12:18 schreef Grunner het volgende:
Je kunt bijvoorbeeld kaartjes kopen voor de bus op www.easybus.co.uk. Goedkoop, maar zoals Ludacriss al zegt, ben je aan tijden gebonden. Ik weet niet wat ze je laten doen als je vliegtuig vertraging heeft en je de volgende bus moet nemen.
als er plek is in de easybus is dat geenprobleem

ik heb het ook een aantal keer gedaan vanaf stansted.
pi_75140809
quote:
Op maandag 30 november 2009 11:56 schreef dRobje het volgende:
Ik ga 7 januari met 3 anderen naar london maar wat is de goedkoopste/snelste manier om in london te komen vanaf stansted?
Zie ook het London topic
pi_75141385
dank allemaal voor de info!
pi_75186158
Hmm de enige mogelijkheid om te betalen is met creditcard?
  dinsdag 1 december 2009 @ 16:29:33 #272
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_75186231
Voor een tientje heen en weer naar Spanje, er zijn weer erg leuke aanbiedingen!
pi_75186275
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 16:27 schreef Kadooosh het volgende:
Hmm de enige mogelijkheid om te betalen is met creditcard?
En Entropay. Zie OP.
pi_75186383
Klopt het dat de prijzen naarmate je vaker naar één bepaalde vlucht kijkt omhoog gaan? Dat ze aan de hand van je ip-adres zien dat je interesse hebt en zo de prijs opkrikken? Of is dat een fabeltje?
pi_75186525
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 16:33 schreef Grunner het volgende:
Klopt het dat de prijzen naarmate je vaker naar één bepaalde vlucht kijkt omhoog gaan? Dat ze aan de hand van je ip-adres zien dat je interesse hebt en zo de prijs opkrikken? Of is dat een fabeltje?
Zou me niks verbazen. Volgens mij zijn prijzen per vlucht ook hoger als je voor meer mensen tegelijk boekt.
pi_75187093
Dat van de IP adressen is een fabeltje.

Wel is zo dat als je bijv. voor 3 personen kijkt het per persoon duurder kan zijn dan wanneer je voor 1 persoon kijkt. Dit omdat er dan bijvoorbeeld maar 1 of 2 plaatsen vrij zijn in het ¤5 tarief, als je dan voor 3 personen kijkt schieten alle 3 de tarieven automatisch naar een tariefklasse hoger, omdat alle passagiers uit 1 boeking in dezelfde tariefklasse moeten vliegen.
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_75187596
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 16:30 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

En Entropay. Zie OP.
Maar dan moet je alsnog een creditcard eraan koppelen of niet?
pi_75187746
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 17:03 schreef Kadooosh het volgende:

[..]

Maar dan moet je alsnog een creditcard eraan koppelen of niet?
Hoeft niet perse. Ik heb geen cc maar wel een Neteller account waar je dus een virtuele creditcard aanmaakt. Als je deze tijdelijk opgeeft aan entropay kan je doorgaan met registreren. Als je daar doorheen bent (zorg dat je geen transfer via je cc maakt want dat lukt dan niet) kan je ineens kiezen voor transfer via bankaccount. Dan is het geld overschrijven naar een bankrekening van Fortis en de volgende dag staat het geld erop

Daarnaast is de fee ook 1% minder dan via een cc.
pi_75189075
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 17:07 schreef Ludacriss het volgende:

[..]

Hoeft niet perse. Ik heb geen cc maar wel een Neteller account waar je dus een virtuele creditcard aanmaakt. Als je deze tijdelijk opgeeft aan entropay kan je doorgaan met registreren. Als je daar doorheen bent (zorg dat je geen transfer via je cc maakt want dat lukt dan niet) kan je ineens kiezen voor transfer via bankaccount. Dan is het geld overschrijven naar een bankrekening van Fortis en de volgende dag staat het geld erop

Daarnaast is de fee ook 1% minder dan via een cc.
Oke ik heb nu een Neteller account aangemaakt en een Virtual MasterCard genomen en moet nu mijn identiteit verifiëren met een rijbewijs.. kan dit ook een identiteitskaart zijn?
pi_75189355
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 17:41 schreef Kadooosh het volgende:

[..]

Oke ik heb nu een Neteller account aangemaakt en een Virtual MasterCard genomen en moet nu mijn identiteit verifiëren met een rijbewijs.. kan dit ook een identiteitskaart zijn?
Ja dit kan met een ID-kaart. Heb ik zelf ook gedaan, het kan btw dat je nog even door iemand van Neteller wordt gebelt om voor de zekerheid alles te controleren.
  dinsdag 1 december 2009 @ 18:37:47 #281
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_75190793
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 16:33 schreef Grunner het volgende:
Klopt het dat de prijzen naarmate je vaker naar één bepaalde vlucht kijkt omhoog gaan? Dat ze aan de hand van je ip-adres zien dat je interesse hebt en zo de prijs opkrikken? Of is dat een fabeltje?
dat is een fabeltje
pi_75192731
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 17:50 schreef Ludacriss het volgende:

[..]

Ja dit kan met een ID-kaart. Heb ik zelf ook gedaan, het kan btw dat je nog even door iemand van Neteller wordt gebelt om voor de zekerheid alles te controleren.
Ah daar ben ik dus net door gebeld..

Enige idee waar dit nummer vandaar komt 403-233-9466?
pi_75193850
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 19:23 schreef Kadooosh het volgende:

[..]

Ah daar ben ik dus net door gebeld..

Enige idee waar dit nummer vandaar komt 403-233-9466?
Geen idee maar de medewerker die mij belde gaf aan dat ze normaal de cc's vanuit Canada opsturen. Dus dat zal Canada wel zijn.
pi_75229863
Hallo mensen,

Ik zoek een site met informatie over bussen die van het Brussel Zuid trein station naar het vliegveld van Charleroi rijden.

Kan iemand mij hierbij helpen? En hebben mensen ervaring met de reistijd van deze bus, hoe lang doet hij er over?

Alvast bedankt
pi_75230137
quote:
Op woensdag 2 december 2009 22:25 schreef t1mm3h het volgende:
Hallo mensen,

Ik zoek een site met informatie over bussen die van het Brussel Zuid trein station naar het vliegveld van Charleroi rijden.

Kan iemand mij hierbij helpen? En hebben mensen ervaring met de reistijd van deze bus, hoe lang doet hij er over?

Alvast bedankt
http://www.voyages-lelan.be/accueil.htm doen er 60-90 minuten over.

Maar er gaan tegenwoordig ook bussen van het station in Charleroi naar de luchthaven, daarom zijn de bussen van Brussel Zuid wat minder populair geworden, behalve voor de hele vroege en late vluchten.
pi_75230774
Hmm de enige mogelijkheid voor mij is om een vliegtuig te pakken van 10:30.

Ik ben alleen bang dat ik daar niet op tijd kan komen met het OV, vanuit rotterdam.

Ik zou dan eerst met nshispeed naar brussel zuid gaan en ik kom daar op zijn vroegst om 7:42u aan.
Dan zou ik de bus van 8:00 pakken, en als die er (ruim genomen dus) 90 minuten over doet, ben ik er pas om 9:30.

Dat is slechts 1 uur voor vertrek! Weet niet of dat genoeg is? Ik ben er nog niet bekend dus ik vind het dan wel iets wat krap bij tijd.
pi_75233365
Nou jongens we gaan komende maand allemaal van creditcard veranderen:
http://ryanair.com/en/news/gen-en-301109

MasterCard Prepaid now FREE payment method

Ryanair, the world’s favourite airline, today (30th Nov 09) announced that it will accept the MasterCard Prepaid card as its free form of payment from 1st December and its Visa Electron promotion will end one month later on 31st December. From 1st January the Visa Electron payment card will attract a ¤5 administration charge while MasterCard Prepaid will become the sole free from of payment on www.ryanair.com.

The MasterCard Prepaid card is much more widely available than Visa Electron and can be picked up from financial institutions/ card issuers throughout Europe (including Belgium, Ireland, Netherlands and Portugal) and online. Ryanair will accept both MasterCard Prepaid and Visa Electron as free forms of payment for all bookings during the month of December.
MasterCard Prepaid cards will not only provide savings on Ryanair flights but can also be used to withdraw money from ATMs and make retail purchases in shops and online.

To celebrate its new free payment method Ryanair will, from midnight (24:00hrs) tonight, release 250,000 Christmas seats for just ¤5 each for travel on Tuesdays, Wednesdays and Thursdays in late December which must be booked on www.ryanair.com before midnight (24:00hrs) Thursday (3rd Dec).

Ryanair’s Stephen McNamara said:

“We are pleased to announce our new partnership with MasterCard which will enable consumers to save even more when travelling on Ryanair’s unbeatable low fares. MasterCard Prepaid Cards are widely available across Europe from financial institutions and online.

“Passengers can use their MasterCard Prepaid Cards to pay for Ryanair flights from 1st December, while our Visa Electron promotion comes to an end on 31st December. Bookings made with Visa Electron from 1st January will be subject to a ¤5 administration charge. Ryanair encourages all passengers to sign up to the widely available MasterCard Prepaid so that they can continue to snap up unbeatable fares such as the 250,000 ¤5 Christmas seats which are available on over 500 routes until Thursday.”
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_75238016
Zijn er mensen die ervaring hebben met zo'n prepaid card?
Ik heb even gekeken maar zie dat er verschillende prepaid kaarten zijn.
Maakt dit enig verschil?
  donderdag 3 december 2009 @ 09:45:19 #289
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_75238207
Verstandig van Ryanair, want hoewel het natuurlijk een leuke PR talk is dat de Prepaid Mastercard voor iedereen beschikbaar kan zijn, vergt een dergelijke kaart wel een investering.

Het is natuurlijk helemaal niet de bedoeling dat mensen een betaalwijze kiezen waarbij ze geen kosten hoeven te betalen, de visa electron kaart was een goede keus, totdat mensen ook online een dergelijke kaart kunnen aanmaken. Want hoewel Ryanair natuurlijk nooit dit zal toegeven weet ik zeker dat het percentage betalingen via Visa Electron een grote vlucht heeft genomen.

Op deze manier duurt het weer even voordat mensen een dergelijke kaart hebben, en er zal in de voorwaarden ongetwijfeld staan dat het voor een limited time only van toepassing is. Al zal er voor Ryanair altijd wel een mogelijkheid blijven om geen kosten te hoeven maken voor de betaling, anders moeten ze op een andere manier adverteren.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_75238368
Wij vaste klanten zijn er toch nog altijd beter mee af. Ik sprak gisteren nog iemand die dolblij was omdat hij een retourtje Londen - Treviso had geboekt voor 50 pond, inderdaad geen slechte prijs maar dat kun je soms ook makkelijk door 10 delen!
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_75239188
Hoe kan het trouwens dat de prijzen per dag zo verschillen? Wij willen van de zomer met Ryanair naar Spanje. Toen ik 3 weken geleden keek naar de prijzen waren ze een stuk hoger dan dat ze een week geleden waren. Nu heb ik net weer gekeken naar de prijzen en zijn ze nog verder gedaald. Ik dacht dat de prijzen altijd laag begonnen en dat ze dan bij veel interesse omhoog gingen.
  donderdag 3 december 2009 @ 10:36:34 #292
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_75239449
quote:
Op donderdag 3 december 2009 10:26 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Hoe kan het trouwens dat de prijzen per dag zo verschillen? Wij willen van de zomer met Ryanair naar Spanje. Toen ik 3 weken geleden keek naar de prijzen waren ze een stuk hoger dan dat ze een week geleden waren. Nu heb ik net weer gekeken naar de prijzen en zijn ze nog verder gedaald. Ik dacht dat de prijzen altijd laag begonnen en dat ze dan bij veel interesse omhoog gingen.
Dat is inderdaad het fabeltje wat luchtvaartmaatschappijen graag in ere willen houden. In een ideale wereld zou het inderdaad zo moeten zijn dat de prijs omhoog gaat hoe dichter bij vertrek.

Helaas voor de luchtvaartmaatschappijen zijn de tijden veranderd, mede door komst van internet, dat mensen veel mogelijkheden hebben om ticketprijzen te vergelijken. Door de toepassing van Yield Management moet het toestel zo vol mogelijk komen. Daarom kan het zijn dat je soms kort voor vertrek nog goede deals kunt scoren, en zeker bij Ryanair, welke helemaal de wereld van Yield Management op zijn kop heeft gezet moet de vliegtuigen vol krijgen. Niet zozeer dat ze zoveel aan die passagiers verdienen, maar zij hebben afspraken met luchthavens over het aantal passagiers, om op die manier lagere vliegveldkosten af te kunnen dwingen. Uiteraard zullen de prijzen van vluchten op dezelfde dag altijd hoog zijn, bij welke maatschappij dan ook, omdat de passagier dan ergens heen moet en niet veel keus heeft.

Met de vele acties kan Ryanair ook zijn eigen glazen ingooien, mensen kunnen afwachten met boeken, aan de andere kant zou je kunnen stellen dat mensen die voor de 1 euro tickets gaan eigenlijk toch niet zouden vliegen, want het is teveel risico om af te wachten of er een goedkope vlucht beschikbaar komen op jouw gewenste vertrekdata. (Ik zeg zou, want uiteindelijk, in mijn beleving, onderwaardeer je het product door deze prijsdumping zodat veel mensen de daadwerkelijke kostprijs niet mere willen betalen).

En voor de zomer van 2010... tja, je weet nooit wat Ryanair gaan doen, het zou goed kunnen dat Ryanair met acties komt, maar ze zullen wel terughoudend zijn, want juli en augustus zijn de traditionele maanden waar de luchtvaartmaatschappijen veel geld kunnen verdienen, ze zullen zeker nu hoog inzetten, low cost of full cost carrier.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  donderdag 3 december 2009 @ 10:37:21 #293
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_75239463
quote:
Op donderdag 3 december 2009 09:36 schreef Rupkeii het volgende:
Zijn er mensen die ervaring hebben met zo'n prepaid card?
Ik heb even gekeken maar zie dat er verschillende prepaid kaarten zijn.
Maakt dit enig verschil?
Bij iedere NL bank krijg je zo'n kaart; het is hier de standaard Mastercard, dus dat is mooi!
pi_75240567
Is dat zo dat elke in NL uitgegeven Mastercard automatisch een prepaid is?

Overigens zitten er waarschijnlijk binnenkort weer 1 á 2 nieuwe routes voor Eindhoven aan te komen.
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_75240578
quote:
Op donderdag 3 december 2009 10:37 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Bij iedere NL bank krijg je zo'n kaart; het is hier de standaard Mastercard, dus dat is mooi!
Waar "hier"? En ik heb van de ABN gewoon een normale non-prepaid (credit) mastercard hoor.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_75240790
quote:
Bij iedere NL bank krijg je zo'n kaart; het is hier de standaard Mastercard, dus dat is mooi!
Met een cc van de abn of ing hoef je dus niets extra's te doen?
Deze cc is dus tegelijkertijd een prepaid card?
  donderdag 3 december 2009 @ 11:29:21 #297
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_75240891
quote:
Op donderdag 3 december 2009 11:19 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Waar "hier"? En ik heb van de ABN gewoon een normale non-prepaid (credit) mastercard hoor.
De creditcard van ABN-AMRO is prepaid, je hebt standaard een 'limiet' van 2.500 euro, maar dat is in werkelijkheid een extra rekening met 2.500 euro erop. Om de limiet te verhogen, kun je zelfs gewoon geld naar die rekening overmaken (het nummer staat in kleine lettertjes op het maandelijkse afschrift).
pi_75240964
quote:
Op donderdag 3 december 2009 11:29 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

De creditcard van ABN-AMRO is prepaid, je hebt standaard een 'limiet' van 2.500 euro, maar dat is in werkelijkheid een extra rekening met 2.500 euro erop. Om de limiet te verhogen, kun je zelfs gewoon geld naar die rekening overmaken (het nummer staat in kleine lettertjes op het maandelijkse afschrift).
Mijn limiet is 1250 euro, maar als ik dat niet betaal aan het eind van de maand komen ze gewoon met een deurwaarder hoor...net als bij elke creditcard.

Bovendien vraag ik me af, ook al is het technisch misschien prepaid, of het online voor een prepaid mastercard zou kunnen doorgaan? Ryanair heeft nu geen aanbiedingen onder de 5 euro anders zou ik het even proberen.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  donderdag 3 december 2009 @ 11:36:57 #299
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_75241151
quote:
Op donderdag 3 december 2009 11:31 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Mijn limiet is 1250 euro, maar als ik dat niet betaal aan het eind van de maand komen ze gewoon met een deurwaarder hoor...net als bij elke creditcard.

Bovendien vraag ik me af, ook al is het technisch misschien prepaid, of het online voor een prepaid mastercard zou kunnen doorgaan? Ryanair heeft nu geen aanbiedingen onder de 5 euro anders zou ik het even proberen.
Je moet dat geld natuurlijk wel op je 'echte' ABN-AMRO rekening hebben staan, zodat de 'limiet' weer aan kan worden gevuld aan het eind van de maand. Dat aanvullen noemen ze ook een storting (bij mij wel althans).

Ik probeer het wel...

edit: op dit moment werkt het NIET.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lemans24 op 03-12-2009 11:48:43 ]
pi_75241898
Het probleem is denk ik dat de Nederlandse creditcards in feite gewoon doorgaan voor normale creditcards ook al zijn ze dat technisch gezien misschien niet.

Aangezien ik in de UK woon en dus hoe dan ook baat zou hebben bij een prepaid mastercard in sterling ga ik daar naar op zoek en natuurlijk laat ik mijn bevindingen hier weten.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  donderdag 3 december 2009 @ 11:59:22 #301
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_75241976
quote:
Op donderdag 3 december 2009 11:56 schreef JohnDDD het volgende:
Het probleem is denk ik dat de Nederlandse creditcards in feite gewoon doorgaan voor normale creditcards ook al zijn ze dat technisch gezien misschien niet.
ik denk het ook, helaas.
Dan is de stelling van Ryanair dat die kaarten wijd verbreid zijn 'throughout Europe (including Belgium, Ireland, Netherlands and Portugal)' eigenlijk onzin.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')