quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 17:20 schreef Meddo het volgende:
in de winkel heb je daar toch pakjes voor
euhm, nee dusquote:Op dinsdag 12 augustus 2008 17:19 schreef Trusten het volgende:
verse tomatensoep
Ik maak het liever met tomaten dan met poeder dat in de verte ergens naar tomaat smaaktquote:Op dinsdag 12 augustus 2008 17:20 schreef Meddo het volgende:
in de winkel heb je daar toch pakjes voor
In principe ben ik op zoek naar 'basis' tomatensoep zonder al teveel poespas er in...maar ik sta voor alle lekkere recepten openquote:Op dinsdag 12 augustus 2008 17:25 schreef Godlike02 het volgende:
Wil je basis, kruidige, pittige of romige tomatensoep?
Die verschillen nogal van elkaar.
Doe ze allemaal maarquote:Op dinsdag 12 augustus 2008 17:25 schreef Godlike02 het volgende:
Wil je basis, kruidige, pittige of romige tomatensoep?
Die verschillen nogal van elkaar.
kwijl! dat is inderdaad goddelijk ( en je zit meteen voor twee dagen vol )quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 17:48 schreef DarkElf het volgende:
dit is echt verrukkelijk
Pappa al Pomodoro
[ afbeelding ]
is ook een hele dikke tomaten/basilicum/parmezaan/ciabatta prutquote:Op dinsdag 12 augustus 2008 18:55 schreef OldJeller het volgende:
Maar het ziet er ook niet echt als soep uit...
Italiaanse broodsoep en je kan zelf natuurlijk bepalen hoeveel brood je erin flikkertquote:Op dinsdag 12 augustus 2008 18:55 schreef OldJeller het volgende:
Maar het ziet er ook niet echt als soep uit...
Zo ongeveer doe ik het ook, yam! Alleen extra toevoeging van moeder de vrouw: gembersiroop (bij iedere ah, staat bij de oosterse producten of de bakproducten). Gaat het zure van de tomaten af en neigt het iets zoeter te worden. mmm! Ik weet niet hoeveel, gewoon naar smaak toevoegen. Ik houd van zoet dus mik er meestal 1/4 in (terwijl ik niet eens van gember houd...).quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 19:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Eigenlijk is tomatensoep vrij simpel Pureer je tomaten, maak je niet druk om de vellen. Doe daar wat knoflook, basilicum of andere kruiden naar smaak bij. Beetje zeezout, beetje peper.
Fruit in een pan wat ui, en een teen knoflook, evt. ook de kruiden die ook in je mix zitten. Als alles lelijk en bruin wordt schep je het uit de olie, en gooi je je tomatenmoes in de pan. Roer dit flink rond, doe er water bij en laat het indampen tot gewenste dikte. Erg lekker met Oregano, basilicum, knoflook en peper
En? Was het lekker? Lijkt mij van wel, maar 1,5 kilo voor 1 euro lijkt me een once in a lifetime opportunity.... Als je dat iedere week wilt maken is het een dure hobby!quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 19:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Gembersiroop is ideaal om een lichtzoet tintje te geven aan wokgerechten en marinade...
Ik had laatst 1,5 kg cherrytomaten op de markt gekocht (1 euro ), waarvan een halve kilo na een week op de grens van lekker en "eigen leven" zat. Toen heb ik cherrytomatensoep gemaakt Smaakt weer heel anders dan wanneer je grote waterbomtomaten hebt, etc. Pommodori lijkt me ook wel lekker om dr in te gooien.
Die staat hier vanavond ook op het menu.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 17:48 schreef DarkElf het volgende:
dit is echt verrukkelijk
Pappa al Pomodoro
[ afbeelding ]
Was zeker lekkerquote:Op dinsdag 12 augustus 2008 19:33 schreef French het volgende:
[..]
En? Was het lekker? Lijkt mij van wel, maar 1,5 kilo voor 1 euro lijkt me een once in a lifetime opportunity.... Als je dat iedere week wilt maken is het een dure hobby!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |