abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 11 september 2009 @ 09:09:23 #1
53851 BoNi
Politiek correct en tolerant
pi_72634744

In 1996 tijdens de introductieweek van de universiteit University College London ontmoet Chris Martin Jonny Buckland. Samen proberen zij een band op te zetten waarbij ze op de universiteit Will Champion en Guy Berryman ontmoeten. Samen wagen ze hun eerste poging. Martin begint samen met Buckland teksten te schrijven. (Berryman speelde mee op zijn basgitaar en Champion begon te leren drummen.) De band, genaamd Pectoralz, is voornamelijk te vinden in Engelse pubs. Toen de leden op het punt stonden hun eerste grote optreden te houden, schakelden ze over op de naam Starfish. Toentertijd had Martin een vriend (Tim Rice-Oxley, thans toetsenist bij de eveneens succesvolle Engelse band Keane) wiens band Coldplay op het punt stond om te stoppen. Deze band had de naam Coldplay uit een gedichtenbundel. Martin besloot om na het stoppen van die band zelf de naam over te nemen.

Al kort na hun ontmoeting op de Londense universiteit raken de vier studenten bevriend en delen hun passie voor muziek. De band die ontstaat heeft de volgende leden: Chris Martin (tekstschrijver, zang, piano, gitaar), Johnny Buckland (tekstschrijver, leadgitarist), Guy Berryman (basgitarist) en Will Champion (drummer, nadat hij de gitaar daarvoor had ingeruild).

In 1998 maken ze een EP als demo voor de platenmaatschappijen. De EP heet Safety EP en er staan drie nummers op en er worden in totaal 500 exemplaren van gemaakt. Door die EP werden ze dat jaar uitgenodigd voor een optreden op het “In the city”-festival van Manchester. Daar werden ze gescout door een platenmaatschappij die hen vervolgens aanbiedt een single uit te brengen.

De eerste single van Coldplay is Brothers & Sisters (1999) op het Fierce Panda label. Deze single bereikte nummer 92 in de Engelse hitlijsten. Daarna gaat het hard met de band. Ze worden ontdekt door een grote platenmaatschappij en in 2000 wordt het album Parachutes uitgebracht met onder andere de singles Yellow, Trouble en Don't Panic. In 2002 volgt het album A rush of blood to the head, waarvan de single Clocks uit 2003 de definitieve doorbraak van Coldplay betekent bij het grote publiek. Door hun diepgaande songteksten zoals in "The Scientist" en "Clocks", hun melancholische sound en door het emotionele stemgeluid van zanger Chris Martin heeft Coldplay nu veel fans. Door hun uitgebreide steun aan organisaties als Make Trade Fair toont Coldplay hun maatschappelijke betrokkenheid.

Op 6 juni 2005 is het derde album van Coldplay verschenen: X&Y, dat direct de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten bezette. Op 7 juli 2005 gaf Coldplay een uitverkocht concert in het Gelredome in Arnhem als onderdeel van hun Twisted Logic tour. Van X&Y zijn de singles Speed Of Sound (#6), Fix You (tip) , Talk (#1) en The Hardest Part (#25) verschenen.

Inmiddels heeft Coldplay een prijzenkast met 7 Grammy Awards, 6 Brit Awards (Coldplay is de eerste band in de geschiedenis van de BRITs die drie keer de Award voor Beste Britse Album mocht ontvangen) en de nodige gouden en platina albums en singles. De teller voor de wereldwijde verkoop van hun albums staat inmiddels boven de 30 miljoen.

Het nieuwe album Viva la Vida or Death and All His Friends, kwam uit in Nederland op 13 juni 2008. De eerste single, Violet Hill, was vanaf 29 april een week lang gratis te downloaden vanaf de website van Coldplay. Het album Viva La Vida or Death And All His Friends is uitgelekt op 4 juni, ongeveer een week voor de officiële release. Coldplay gaf op 5 juni een mini-concert speciaal voor fans van BNN en Coldplay. Hiervan was een registratie te zien op 7 juni op Nederland 3.

Coldplay gaf 2 oktober een concert in Ahoy in Rotterdam. Door de snelle kaartenverkoop werd er een 2de concert gepland. Deze vond 3 oktober plaats in hetzelfde gebouw. De kaartverkoop startte 7 juni en beide concerten waren binnen een kwartier uitverkocht.

Op 28 juni 2008 behaalt hun tweede single Viva La Vida de eerste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. Nog nooit eerder stond de band op 1 in de Verenigde Staten. Het is hun tweede top 10-hit in dit land. Eerder top 10-succes had de groep met Speed of Sound. Viva La Vida is de eerste nummer 1-hit voor een Britse band in de Billboard Hot 100 sinds Wannabe van The Spice Girls in 1997.

In een radio-interview op 1 september 2008 van de BBC maakte de band bekend dat ze eind 2009 met hun vijfde studioalbum komen. In november 2008 verscheen ook een EP, dat toen al opgenomen was. Hierop staan de nummers die niet op tijd af waren voor de deadline van Viva la Vida or Death and All His Friends, De EP heeft de titel Prospekt's March.

Bron: wikipedia

Vorig topic: Coldplay #5

Een aantal foto's van Gamedemon uit het vorige topic:






Benieuwd naar de ervaringen van gister!
Gamedemon, laat maar even weten als de foto's uit de OP moeten!
"Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet......"
Schitterend!
  vrijdag 11 september 2009 @ 09:43:24 #2
138120 Yozzz
Éireann go Brach
pi_72635387
Het was geniaal gister! Ik stond ongeveer... 1,5 meter van de linker uitloop van het podium, perfecte plaatsen dus! Genieten!
pi_72635779
Ik ben het cdtje aan t luisteren wat we gekregen hebben. Moooooooooooi
Ik ben een meisje =)
pi_72635787
Concert was goed. Alleen had het van mij wel wat harder(kwa volume) gemogen.
pi_72636201
omfg het was vergelijkbaar met Werchter Op Werchter was het publiek wel beter overigens, ik bedoel, The Scientist:


Maar hier was de algehele show ook erg vet, dat vuurwerk ook
  vrijdag 11 september 2009 @ 10:40:08 #6
31087 tummeke
(place disclaimer here)
pi_72636887
Goed concert! Wel leuke improvisatie gezien.. Billie Jean was ook best grappig, ook al is t natuurlijk makkelijk meeliften met de hype.. Vond de aankleding eerst wat mager, tot t podium bij Coldplay zelf pas tot z'n recht kwam.. De balonnen bij Yellow, de vlinders.. Leuke accenten allemaal...

Maar eigenlijk was t vooral gewoon veel te massaal.. Idd al dat theeleutende volk overal, dwars door de subtiele nummers heen.. Wat dat betreft toch liever een klein intiem concert..
En dan die dikke rijen bij de WC's, of de GIGANTISCHE rij voor de pendelbussen heen op station Nijmegen..

Lekker hoor Mojo, eerst tot 3x toe mailen of je AJB met het openbaar vervoer wilt gaan en vermelden dat er prima pendelbussen zijn geregeld.. Vervolgens kom je op CS Nijmegen, staat er een rij van meer dan een uur! Hebben gelukkig besloten om maar te lopen, waar we niet de enige mee waren.. En blij toe zeg, anders waren we er nu waarschijnlijk nog niet geweest

Ach, er valt iig altijd wat te zeuren, maar al met al een fantastische avond gehad met mn meissie
  vrijdag 11 september 2009 @ 10:52:38 #7
93304 Orealo
Tsu Tsu Tsunami!!!
pi_72637227
Erg naar mijn zin gehad gisteren. Stond tussen een leuk groepje publiek, de aankleding was subliem bij Coldplay!

Het voorprogramma vond ik wisselend, Miss Montreal was leuk, maar weinig bijzonders. White Lies vond ik daarentegen echt ontzettend goed spelen. Er mag nog wat aan de aankleding gebeuren (maar ze mogen in het voorprogramma uiteraard ook niet de show spelen) maar de stem en de liedjes waren ontzettend tof!

De CD die we kregen was inderdaad erg leuk. Vanavond thuis eens opzetten!
pi_72637434
http://www.nec-nijmegen.nl/layout.php?p=11&NieuwsID=3234

Lachen, jammer dat Chris Martin niet meedeed
pi_72637451
Ik ga de cd ook eens luisteren vanmiddag
"If you're not a manc, you're a wank"
pi_72637717
Ik ben op woensdag geweest, was super concert! Heenweg met de trein ging prima, was helemaal niet druk. Was in het park rond ong. 17.00 uur en kwam nog makkelijk in het eerste vak. Voorprogramma was waardeloos (naar mijn mening), bij de eerste band was de sfeer echt dood en de Flaming Lips was meer een freakshow om naar te kijken dan muziek. Wat moesten die mensen in witte konijnenpakjes in godsnaam op dat podium??
En toen kwam coldplay, ge-wel-dig. Stond dicht bij die linker loopweg die het publiek in liep. Paar foto's kunnen maken waarop enigszins te zien is dat het Chris is (mijn camera is niet al te best ). Veel mooie effecten (lasers, confetti, vuurwerk, grooote beeldschermen). Ook dat akoestische stuk was tof maar toen keek ik tegen de achterkant aan.
En toen de terugreis... een ramp. Slecht georganiseerd Waren eerder weggegaan om de drukte voor te zijn maar werden helemaal met een omweg gestuurd om vervolgens bij de pendelbussen te horen dat we weer terug moesten lopen en in de rij aan moesten sluiten (een meute van duizenden mensen). We zijn dus maar naar het station gelopen (ongeveer 20 minuten) en m'n voeten waren echt dood... Het versieren van de trein met vlindertjes maakte dat gelukkig weer enigszins goed. Moet toch maar eens die Left-Right-Left-Right-Left cd gaan luisteren
pi_72637896
Gister ook geweest. Zeeeeer genoten. Waren met een groep van +- 20 man dus gelukkig zelf wat sfeer erin gebracht. Die vlinders waren zeker vet, ook leuk dat ze green eyes nog even speelden terwijl die volgens mij niet stond ingepland? Wel waren de rijen naar de wc's verschrikkelijk vooral tussen optredens. Ook die bussen van CS naar Goffert waren sleeeecht geregeld, we hebben maar snel de benenwagen gepakt want anders hadden we WL waarschijnlijk niet gehaald, terwijl die verschrikkelijk goed waren.

Uiteindelijk zeer tevreden en het was de 100 Euro zeker wel waard.
pi_72637960
Geweldig concert gezien!
Was met een groep vrienden en we hebben allemaal erg genoten.
Heb ze vorig jaar ook in Ahoy' gezien maar was toch weer overdonderd door de show!

We waren omstreeks 13.00 uur in het Goffertpark en stonden praktisch vooraan.
Helaas is het 13 jarige beugeldragen meisjes gehalte daar erg hoog en dit gaf ook de nodige spanningen in het publiek...
Daarom zijn we later wat naar achteren gegaan voor wat foto's en filmpjes.

We hadden trouwens een mooi gratis parkeer plekje circa 5 minuten lopen van het Goffertpark!
We waren dan ook binnen 15 minuten Nijmegen uit

Ik upload nu m'n video's naar YouTube en zal ze hier straks ff posten.

Moet nog wel ff kwijt dat ik me behoorlijk stoor aan die sloebers die plastic bekertjes en kartonnen trays op het veld gaan lopen zoeken om deze in te leveren voor munten en dan weer voor geld.
Get a life en verziek een ander z'n concert niet!
You Don't Stop Playing Because You Get Old. But You Could Get Old If You Stop Playing.
pi_72638174
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 11:22 schreef CoExist het volgende:
Moet nog wel ff kwijt dat ik me behoorlijk stoor aan die sloebers die plastic bekertjes en kartonnen trays op het veld gaan lopen zoeken om deze in te leveren voor munten en dan weer voor geld.
Get a life en verziek een ander z'n concert niet!
~

Wou ik ook net gaan zeggen. Meisjes van 14 die hun kaartje terug moeten betalen aan mama en dus maar bekertjes gaan oprapen . Triest maar dat gaat nog. Komt er vervolgens een kerel van 30 langs lopen om bekertjes te rapen. Heb ze maar voor zen voet kapot gestampt, want dat ging me toch echt te ver laat ons toch lekker genieten van coldplay, als je geld nodig hebt ga je maar werken.
  vrijdag 11 september 2009 @ 11:36:18 #14
28609 Veerboot
Mensoverbrengschuit
pi_72638244
Mooie foto's, Gamedemon
pi_72638612
Heerlijke avond gehad, stond linksvooraan (bij de drinktent/WC's/muntenautomaat, maar een hele mooie avond gehad. Geluid was prima, band goed zichtbaar, mooi podium en alles was ook nog perfect te volgen via de grote schermen.

Het was zeker wel massaal, maar relaxed. Superavond gehad. We sliepen in de buurt in een B&B, waar we voor 5 euri een fiets hadden gehuurd. Ideaal dus.

Ow ja, we hadden onze digitale camera vergeten, dus hebben bij de Kruidvat een weggooicameraatje gekocht. Hadden we veel bekijks mee.
pi_72638649
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 11:33 schreef daankes het volgende:
~

Wou ik ook net gaan zeggen. Meisjes van 14 die hun kaartje terug moeten betalen aan mama en dus maar bekertjes gaan oprapen . Triest maar dat gaat nog. Komt er vervolgens een kerel van 30 langs lopen om bekertjes te rapen. Heb ze maar voor zen voet kapot gestampt, want dat ging me toch echt te ver laat ons toch lekker genieten van coldplay, als je geld nodig hebt ga je maar werken.
Serieus man...
We hadden nog wat munten over en gingen na afloop nog ff wat drinken bij zo'n stand.
Er liepen gewoon 10-tallen mensen met een hele rits aan bekertjes bij zich dragend.
Op een gegeven moment zetten een vriendin en ik ons bekertje neer en zo'n pauper reageerd: "Ooh, deze mag ik vast wel hebben hé?"
En met the speed of light verdwenen ze op haar stapel.

Hoe sneu...
You Don't Stop Playing Because You Get Old. But You Could Get Old If You Stop Playing.
pi_72638863
M'n bericht vanuit de trein is dus niet aangekomen

Anyway: iedereen klaagt over de pendelbussen, maar ik zat letterlijk binnen 2 minuten in de bus en ook nog op een zitplek. Was goed geregeld imo! Ook bij de ingang zelf (rond 17:15) kwamen we heel makkelijk en snel binnen. Eenmaal binnen zag het er supergezellig uit. We hebben wat te eten en drinken gehaald en zijn op het grasveld gaan zitten genieten van de zon.

Tijdens Miss Montreal gingen we opzoek naar een goede plek. Deze vonden we echter niet en we zijn dan ook rond 18:45 naar het voorste vak gegaan, waar nog best veel plaats was. The White Lies waren zeer goed. ik kon ze niet, maar het klonk super

Toen Coldplay eenmaal op het podium kwam kon het niet meer op. Een kippenvel moment waar m'n huid nu nog week van is In het begin vond ik hun songkeuze wat minder, maar op een gegeven moment kwamen ze echt supergoed uit de hoek. Heb met name bij Fix You en The Scientist even een emotioneel moment gehad, wat tevens ook wel even fijn was... Verder vond ik de show super. Chris heeft humor de lichtdecoratie en die grote ballen waar je een 360° beeld kreeg was echt super. En dan op het laatste dat voorwerk !!

Nee, dit was een van de mooiste dagen uit m'n leven, ik vond het echt super, maar dat komt mede door diegene met wie ik ging
Cuz I'm Mr. Brightside
pi_72639075
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 11:33 schreef daankes het volgende:

[..]

~

Wou ik ook net gaan zeggen. Meisjes van 14 die hun kaartje terug moeten betalen aan mama en dus maar bekertjes gaan oprapen . Triest maar dat gaat nog. Komt er vervolgens een kerel van 30 langs lopen om bekertjes te rapen. Heb ze maar voor zen voet kapot gestampt, want dat ging me toch echt te ver laat ons toch lekker genieten van coldplay, als je geld nodig hebt ga je maar werken.
Alsof zo'n droeftoeter je concert verpest Dramaqueen. Zo erg was het niet.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_72639179
Overigens vond ik het vet, maar niet meeslepend. White Lies in het voorprogramma was ook een goede keus, speelde echt lekker. Ik houd van de stem van hun leadzanger. Wij stonden in het voorste vak, tegen de achterkant aan in het midden. Perfect zicht op het podium, met als pluspunt dat we alle ruimte hadden omdat iedereen naar voren drong.
Op dinsdag 24 november 2009 23:03 schreef k_man het volgende:
Een einde aan oeverloos gelul is een einde aan Fok.
pi_72639382
Ik vond White Lies best slecht optreden, ik heb ze tweemaal eerder gezien. Op Werchter was White Lies wel wat beter.
  vrijdag 11 september 2009 @ 12:21:56 #21
53851 BoNi
Politiek correct en tolerant
pi_72639475
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 12:06 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Alsof zo'n droeftoeter je concert verpest Dramaqueen. Zo erg was het niet.
Eens, maar treurig is het wel natuurlijk.....
"Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet......"
Schitterend!
pi_72639512
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 12:06 schreef Casparovvv het volgende:

[..]

Alsof zo'n droeftoeter je concert verpest Dramaqueen. Zo erg was het niet.
pi_72639601
Die mensen wat bekertjes raapten vond ik totaal niet storend. Ik gaf dan ook mn lege bekertje aan zo'n persoon die al met een hele stapel liep. Ben ik er vanaf en hoef ik niet over kapotte, lege bekertjes uit te glijden
Cuz I'm Mr. Brightside
  vrijdag 11 september 2009 @ 12:29:25 #24
60704 LeonH
Fuck the Reputation Game!
pi_72639643
Gister echt voor het grootste gedeelte van de avond hartstikke genoten!
Wat een fantastische live-band is het! Maar ik kom alleen nog in het Goffertpark bij hele hoge uitzonderingen!

Wij waren ergens rond 7 daar en toen hoorden we dat Miss Montreal al bezig was. Hadden de auto langs een weg geparkeerd waardoor we aan de rand van het park stonden. (ik ben altijd tegendraads als er P-borden staan )
Plekje opgezocht schuin achter de geluidstafel. Als ik bovenstaande posts lees was ik gaan proberen om in het voorvak te komen... maargoed.
White Lies: Tja... ik weet het niet. Hele sterke nummers, maar op een gegeven moment ging die stem me een beetje te irriteren. Die gozer keek wel angstig zeg!
Coldplay: Tja... fantastisch! Zoals ik al zei een super liveband.
Fix You
The Scientist
Viva La Vida
Maar dat ze Politik deden
Alleen jammer dat ik geen Speed Of Sound heb gehoord. Daarvoor hadden ze van mij wel Violet Hill of Clocks mogen weglaten.
Heerlijke interactie met het publiek, beetje beu met dat MJ gedoe, maar wel grappig dat improviseren op dat kleine podiumpje. Mooi scherm, prachtige effecten bij Yellow en Lovers in Japan.

Maar toch was het me te massaal om echt te genieten van alles. Veel lopende mensen tijdens het concert die blijkbaar geen anderhalf uur zonder drinken kunnen, een groep 18-20ers voor ons die ladderzat waren en mensen die op andermans schouders gaan zitten waardoor je zelf geen klote meer ziet. Het had me te veel weg van een festival dan een echt concert. Veel Viva La Vida publiek, maargoed dit heb je toch bij iedere band en een grote hit.

Al met al heb ik toch een hele mooie avond gehad! Maar volgende keer liever in een stadion!

Terugweg hadden we ons een beetje verlopen in het park, waardoor we zeker een kwartier rondliepen en we dachten dat de wagen was afgesleept Gelukkig nog gevonden en we zaten dan ook zo op de autobaan naar huis.
11-9 Muse @ Wembley Stadium / 27-9 Brandon Flowers @ Ancient Brussel / 3-12 Simply Red @ Gelredome, Arnhem
pi_72639847
Goed concert, maar absoluut niet speciaal of zo. Ahoy' was veel beter. Een kleine 7.
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')