abonnement Unibet Coolblue
pi_104347983
Wel iets waar de constructeur dan nog een keer naar moet kijken. Want de muur zou ook mee kunnen werken voor de stabiliteit als hij gefundeerd is. En een ligger met een kolom doet dan niet hetzelfde.
pi_104348290
We hebben beide opties besproken toen hij hier was. Het is mogelijk om de muur weg te halen en dan de draagbalk + pilaar er voor in de plaats.
Ik blijf alleen twijfelen wat ik het beste kan doen. Als er een pilaar komt te staan hoef ik bij eventuele toekomstige verbouwingen nooit meer rekening te houden met die draagmuur... Maar er zitten nu wel extra kosten aan verbonden....
pi_104352674
Sleeve, ik snap jou wel dat je de deur in muur 1 wil omdat je zo centraal binnen komt en direct naar je woonkamer of keuken kan. Als ik het ruimtelijk bekijk zou ik de deur toch in muur 2 laten zitten, dan heb je lekker de ruimte bij je eettafel en loop je bij binnenkomst niet tegen een eettafel op. Door dit zo te laten bespaar je weer wat, en is er misschien nog ruimte om een apart toilet te maken in de hal ??
  maandag 14 november 2011 @ 15:04:19 #79
229849 klusfoobje
Fokke & Sukke zeggen;
pi_104353037
Helemaal met de tekenaar hier boven eens.

Ik zou in muur 1 nooit een deur zetten.

Indien in muur 1 een deur komt, snijd die in meerdere inrichtingsopties. Nu kun je eventueel bijv. nog de tafel met de kop tegen muur 1 zetten of tegen de muur er tegen over. Als je in muur 1 een deur zet is dat geen optie meer. Ik noem maar ff een dwarsstraat. Als er ergens een deur zit kost je dat gewoon een goede 2 m2 van je beschikbare woon opppervlak.

Aangezien muur 1 precies het smalste stuk van je huis is word die doorgang daardoor nog smaller.
We willen wel kindertjes ontvoeren, maar probeer vandaag de dag maar eens een vergunning voor een kelder te krijgen...
pi_104353813
De plattegrond die ik hierboven heb geplaatst is van de oude situatie! Door de uitbouw is er nu meer ruimte bij de eettafel. Zie plattegrond van de nieuwe situatie hieronder.

De reden dat de deur verplaatst wordt is omdat op de plaats van de huidige deur de trap gaat komen.

pi_104355222
Aha, kijk dat ziet er goed uit, zo win je veel ruimte!
  maandag 14 november 2011 @ 16:55:31 #82
229849 klusfoobje
Fokke & Sukke zeggen;
pi_104357120
hoe groot was die lange tafel en hoe groot is die 4kante variant ?
We willen wel kindertjes ontvoeren, maar probeer vandaag de dag maar eens een vergunning voor een kelder te krijgen...
pi_104359215
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 16:55 schreef klusfoobje het volgende:
hoe groot was die lange tafel en hoe groot is die 4kante variant ?
De vierkante tafel is 2.08m en de lange tafel was 2.22m.

De uitbouw is van de ene naar de andere muur ongeveer 4 meter breed. Van de muur van de gang naar de muur van de uitbouw is ook ongeveer 4 meter.
pi_105720001
Eindelijk weer een update met foto's. De verbouwing is door mijn lichamelijke klachten en werkweken van 50 uur niet heel erg opgeschoten. Gelukkig wilde een werkeloze vriend mij helpen, dus die heeft inmiddels twee muren er uit gehaald. De balk is geplaatst en er is zo'n drie tot vier kuub zand uitgeschept.
Het enige wat nog moet gebeuren voordat de betonvloer gestort wordt:

• verleggen van de waterleiding
• aanleggen riolering voor toilet boven
• 20 cm muur aanmetselen aan draagmuur om de balkenconstructie op te vangen

Ik heb er uiteindelijk vanwege de kosten voor gekozen de draagmuur te verlengen ipv alles op te vangen dmv een kolom. De constructeur heeft wel de berekeningen gemaakt, maar omdat mijn kelder precies op het punt zit waar de kolom moest komen kwam er zoveel bij kijken dat ik dat gewoon niet kan betalen. Nu dus voor de makkelijke optie gekozen om de muur met 20cm te verlengen zodat de muur doorloopt tot de plaats waar alle draagbalken samenkomen.

En dan nu de foto's! *O*




pi_107443983
Nou Sleeve, ik kom nou wat minder langs je huis omdat mijn hondje 7 december overleden is ... Maar ik moet wel zeggen dat je flink door aant bikkelen bent ...

Weet niet hoeveel containers je al met stenen hebt gevuld in je eentje, maar het zijn er aardig wat!

Mvg
Marco
Xbox live gamertag: HcoreGamer
pi_107449670
Jeetje, petje af zeg!!

Waar woon je atm?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_107451086
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2012 16:02 schreef hcore het volgende:
Nou Sleeve, ik kom nou wat minder langs je huis omdat mijn hondje 7 december overleden is ... Maar ik moet wel zeggen dat je flink door aant bikkelen bent ...

Weet niet hoeveel containers je al met stenen hebt gevuld in je eentje, maar het zijn er aardig wat!

Mvg
Marco
Ik wist helemaal niet dat je hond(je) overleden was... ik heb je inderdaad al een tijdje niet gezien, maar vanwege de kou heb ik me nu ook vooral binnen verstopt, dus zie ik niet meer iedereen voorbij lopen. Je zal je hond wel erg missen...
pi_107451278
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2012 18:45 schreef Ml-etje het volgende:
Jeetje, petje af zeg!!

Waar woon je atm?
Thanks...De aannemer is op dit moment bezig met het metselen van de het muurtje, het is uiteindelijk een muur geworden in plaats van alleen de muur verlengen.
Zodra de aannemer klaar is, en dat is hopelijk aan het eind van deze week, dan kunnen we eindelijk de voorbereidingen voor de betonvloer gaan doen.

Ondertussen woon ik gewoon in mijn huis... :X De bovenverdieping is nog gewoon 'normaal' dus mijn slaapkamer is nu mijn woonkamer... helaas is de badkamer beneden en moet ik dus elke keer door mijn zandbak om daar te komen. Het is nu ook echt erg koud in huis dus best wel afzien!
  dinsdag 31 januari 2012 @ 21:32:43 #89
107521 Furia
snoopy weer
pi_107457605
Wat een project zeg, petje af! Trouwens even een brutale vraag; waar heb je die bank vandaan? Vind 'm echt prachtig!
pi_107468135
Die bank was een paar jaar geleden te koop bij de Otto (www.otto.nl), daar heb ik de bank zelf niet gekocht want ik vond toevallig een dezelfde bank bij een faillissementsverkoop. De bank verkopen ze inmiddels niet meer bij de Otto, maar ze hebben er nog wel soortgelijke banken.

Het is echt een geweldig bank, je kan er makkelijk met z'n tweeën op liggen zonder dat je overal pijn krijgt of ongemakkelijk ligt. En omdat de bank zo diep is kan je er met gemak in kleermakerszit op zitten (zo zit ik dus graag op een bank). Mijn vriend die vind de bank weer niks omdat hij zegt dat je niet rechtop kan zitten... maar ik 'hang' of lig liever op de bank :s)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')