abonnement Unibet Coolblue
pi_73208513
Mijn standaard ontbijtje in NY: Orange Juice, Sesame Bagel with cream cheese, (Strawberry) Donut en dat voor 3 dollar Op elke hoek van de straat te verkrijgen Ga je ergens in een tentje ontbijten ben je al snel 15 dollar kwijt met z'n 2en. Het is maar net waar je behoefte aan hebt en hoeveel tijd je uit wil trekken om te ontbijten.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  dinsdag 29 september 2009 @ 13:33:41 #227
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_73208616
quote:
Op maandag 28 september 2009 11:32 schreef matthijst het volgende:
Wij hebben Hotel Penn ook geboekt. Een Penn5000 kamer, die zijn groter, plus gratis ontbijt, internet (in ontbijthok) en de hele dag koffie/chocola...

NB: als je Hotel Penn boekt, regel dan ff een ANWB-pasje. Kost je 10 euro per jaar en je krijgt meteen 10% AAA-korting bij het hotel. Scheelt op 6 nachten al gauw $120. Simpel verdiend dus.
Kleine correctie: 16,50 per jaar
pi_73212757
We zijn weer terug! Ons verslag:

Zaterdag:
We vlogen met British Airways, eerst naar Londen Heathrow, daar overgestapt naar JFK (ging allemaal erg gladjes trouwens, heb veel horrorverhalen gehoord over tussenlandingen in Londen maar ik zou het zo weer doen eerlijk gezegd). Vanaf JFK met SuperShuttle busje naar hotel gebracht, deze stonden in grote getale voor de deur bij JFK. Kostte ons $21 p.p.
We logeerden in Murray Hill Inn, 143 E. 30th street, tussen Lexington en 3rd Avenue. Het is een goedkoop hotel en we hadden er ook niks van verwacht maar het viel ons nog best mee. Wel 4 trappen op (er is geen lift) en het bed was nogal klein en kraakte ontzettend. Dat was wel een beetje jammer aangezien we steeds allebei wakker waren als een van ons zich omdraaide. Maar verder was het ok, zeer schoon, ook de badkamer was prima, hele fijne douche.

Zondag:
Om 10 uur hadden we afgesproken met Rachel, onze Big Apple Greeter. Hele leuke vrouw van 35, erg aardig en geinteresseerd. En heerlijk Amerikaans; 'Oh my gooosh, are you serious?? How interestiiing!!' We hebben met haar 1,5 rondgelopen door Greenwich- en West Village. Ze heeft ons ook het huis van Carrie Bradshaw en de Magnolia Bakery laten zien. Al met al erg leuk, en handig, want ze heeft ons ook meteen de metro uitgelegd. We kregen zelfs een gratis 'round-ticket' van de organisatie Big Apple Greeters.
Verder die dag Ground Zero, Battery Park, de gratis Staten Island Ferry langs Vrijheidsbeeld, klein stukje van Central Park en Times Square (we hebben hier trouwens geen een keer de Naked Cowboy gezien, volgens mij had ie vakantie ) gedaan.

Maandag:
Eerst Grand Central Station en de New York Public Library van binnen bekeken.
Daarna Top of the Rock gedaan. Buiten op het plein alvast een kaartje gekocht, er stond iemand kortingskaarten van $2 uit te delen dus dat kwam goed uit. Het was lekker rustig, we hebben helemaal niet hoeven wachten. Bovenop een geweldig uitzicht! Het was heel lekker weer met een blauwe lucht dus dat hadden we mee!
’s Middags hebben we bij The Loeb Boathouse in Central Park fietsen gehuurd en hebben we 1 uur door C.P. gefietst. Wel fijn om even een andere beweging te maken na al dat lopen.
De rest van de middag hebben we gechild in C.P., ijs gegeten bij de Cold Stone Creamery bij Times Square (was best duur maar so worth it) en daarna weer even gechild in Bryant Park.

Dinsdag:
Van 10.00-13.30 ons vermaakt in het American Museum of National History. Leuk museum waar je je lang kunt vermaken. Vooral alle dino’s vonden wij leuk.
Daarna hebben we even buiten bij het Plaza hotel aan de rand van Central Park gezeten. Het stond hier helemaal vol met grote zwarte auto’s en er liep veel beveiliging dus we dachten dat we misschien nog een celeb konden spotten maar er gebeurde helaas niks.
Daarna wat gewinkeld aan 5th Av. De Abercrombie & Fitch in geweest, heb me kapot gelachen in die winkel. Eerst word je al begroet door twee quasi verveelde jongens die tegen de deur aan staan te leunen, vervolgens staat er een of ander model zonder shirt de hele fucking dag te poseren. De winkel zelf is net een discotheek, pikdonker, keiharde muziek en een ontzettend penetrante parfumlucht. Alle medewerkers (i.e. modellen) staan een beetje verveeld van zich af te kijken en ‘hi how are you’ te zeggen tegen iedereen. En ze lijken alleen maar geruite bloesjes te verkopen…Wat een circus!
Metro naar Chelsea genomen, Hotel Chelsea en Chelsea Guitars bekeken. Daarna met de metro naar Greenwich Village gegaan, daar even in Washington Sq. Park gezeten en over de NYU campus gelopen.

Woensdag:
Eerst geshopt in Soho (Yellow Rat Bastard vonden wij een hele leuke winkel, beetje skate-achtige kleding, Heel Veel shirtjes).
Toen door Financial District gelopen, Pier 17, Wall Street, Bowling Green.

Donderdag:
Museum of Modern Art bezocht. Wij zijn niet echt die-hard kunstliefhebbers, maar wel fan van Dali die daar 2 stukken heeft staan/hangen. En verder wel heel leuk om al die bekende schilderijen eens in het echt te zien.
Daarna heeft mn vriend in Central Park zitten lezen en heb ik nog even geshopt op 5th Av. Vervolgens hebben we de metro naar Harlem genomen, we wilden het Apollo theater wel eens zien. Maar eerlijk gezegd voelden we een beetje een ongemakkelijke vibe daar, kon mn vinger er niet echt op leggen, maar we zijn al snel weer terug gegaan naar Central Park. Daar hebben we gewandeld door de Ravine, een beetje boven/in het midden (ter hoogte van 103rd str ongeveer). Een heel mooi stukje bos met watervallen en stroompjes.
’s Avonds zijn we naar de bios op 2nd Av. Geweest, 500 days of Summer, leuke film.

Vrijdag:
Met de metro naar Coney Island geweest, dit was alles bij elkaar ongeveer een uur reizen. Het was heel lekker weer dus een prima dag hiervoor. Op Coney Island zelf is bar weinig te doen maar ik wilde de Atlantische Oceaan graag zien. En het is wel een hele aparte plek, het stikt van de eettentjes en attracties en verder is er eigenlijk niks. Het was ook superrustig, bijna eng!
Daarna metro terug naar Brooklyn genomen, door dat parkje onderaan de Brooklyn Bridge gelopen. Toen terug naar Manhattan gelopen over de Brooklyn Bridge.
Vervolgens de metro naar Battery Park genomen, daar wat rondgelopen en natuurlijk een I love NY trui gekocht bij een van die kraampjes.

Zaterdag:
Onze laatste dag. We hebben nog wat gewinkeld rond Herald Sq, en later op 5th Av. Ik wilde eigenlijk ook nog de Magnolia Bakery in dus we zijn nog met de metro naar Greenwich Village gegaan. Helaas stond er zo’n rij voor die winkel dat ik dat idee maar heb laten vallen. Er bleek nog een soort braderie te zijn op Broadway dus daar nog over gelopen.
Aan het einde van de middag met de metro naar JFK gegaan, dit ging prima trouwens. Bij het hotel raadden ze het ons sterk af, ze zeiden dat we beter een shuttle konden nemen maar volgens mij speelde het feit dat zij daar ook geld voor krijgen behoorlijk mee. Het duurde wel wat langer dan verwacht, maar we hadden tijd zat dus geen spijt van gehad. En we hadden onze metro weekkaart nog, dus het was veel goedkoper.
22.30 teruggevlogen via Londen, zondag om 14.15 weer op Schiphol!

Tips:
-Metro weekkaart, kost $27 p.p. Ideaal, we hebben er heel veel gebruik van gemaakt. We gingen iedere dag kriskras de stad door.
- Goede schoenen! We hebben echt ont-zet-tend veel gelopen, ondanks het vele gebruik van de metro. Eigenlijk loop je de hele dag door.
-Coney Island op een mooie dag, toch wel lekker om even die drukte van de stad uit te zijn en het is heel goed te doen met de metro
-‘The Sphere’, het beeld dat temidden van het WTC stond, is op 9/11 beschadigd maar wel bewaard gebleven. Het staat nu in Battery Park. Ik vond dit eigenlijk nog het meest indrukwekkende van alles wat je van de aanslagen terug ziet.
  dinsdag 29 september 2009 @ 18:45:14 #229
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_73217808
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 15:52 schreef Mackenzey het volgende:
The Sphere; het beeld dat temidden van het WTC stond, is op 9/11 beschadigd maar wel bewaard gebleven. Het staat nu in Battery Park. Ik vond dit eigenlijk nog het meest indrukwekkende van alles wat je van de aanslagen terug ziet.
St. Paul's Chapel nog in geweest? Dat is ook erg indrukwekkend, met kraanvogels gevouwen door Japanse atoombomsurvivors bv.


[ Bericht 9% gewijzigd door matthijst op 29-09-2009 19:09:48 ]
Haters everywhere but I don't really care.
pi_73218878
Ja, zijn we inderdaad ook geweest. DIe kraanvogels heb ik eerlijk gezegd niet gezien, dat was vast het ene hoekje waar heel veel mensen omheen stonden.
  dinsdag 29 september 2009 @ 19:35:39 #231
65490 whoops
Home is where the heart is...
pi_73219307
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 16:18 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Bedank man. Boekjes bij Bol. Je eerste boekjes neem ik aan?
Ik ben een aantal jaar geleden met m'n pa (gezond-eten-freak) naar NYC geweest en toen hebben we elke dag bij WholeFoods in het Time Warner gebouw aan Columbus Circle ontbeten. Volop keuze, ook erg gezond spul, en je kan het ter plekke op je gemak opeten...
In the beginning, the universe was created. This made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
pi_73227014
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 15:52 schreef Mackenzey het volgende:

Zondag:
Om 10 uur hadden we afgesproken met Rachel, onze Big Apple Greeter. Hele leuke vrouw van 35, erg aardig en geinteresseerd. En heerlijk Amerikaans; 'Oh my gooosh, are you serious?? How interestiiing!!' We hebben met haar 1,5 rondgelopen door Greenwich- en West Village.
Leuk is dat he, wij hadden een man die al op behoorlijke leeftijd was, Malcolm. Geheel in Crocodile Dundee outfit wachtte hij ons op in de lobby van het hotel en heeft hij ons meegenomen naar Grand Central, Chrysler Building, Public Library en diverse andere kantoren laten zien. Echt gebouwen waar je anders niet naar binnen zou (durven) lopen hebben we daarom gezien en dat is toch best apart. Duurde uiteindelijk 4,5 uur en dat was echt top want de beste man was super geïnteresseerd en vooral erg New Yorks (hij woonde op Roosevelt Island en was opgegroeid in Brooklyn). Hebben ruim drie kwartier met hem op een klein terrasje gezeten en gepraat over zijn en ons leven. Een erg aparte ervaring en zeker een must-do als je in NY bent, dus ruim op tijd inschrijven!
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_73228393
Ook afgelopen zondag weer terug gekomen. Naast 6 dagen NYC ook nog een roadtrip gemaakt: boston, montreal, ottawa, toronto en washington. Helemaal super! Prachtig weer gehad en super veel gezien.

Nu helaas weer sparen
you and I ain't done Zeke!
pi_73228887
Gezonde en super lekkere broodjes: Lenny's!
  woensdag 30 september 2009 @ 09:15:57 #235
125420 Starlie
a dirty mind is a joy forever
pi_73233244
Nu we het toch over boekjes "hebben", ik heb nog wel een leuke tip qua boekje... deze:

http://www.bol.com/nl/p/b(...)002620855/index.html

Er staat echt van alles in!! Hij is niet te groot/dik dus je kunt hem ook makkelijk meenemen! (En voor ons Nederlanders, hij is ook niet duur )
  woensdag 30 september 2009 @ 09:19:03 #236
19370 kL0j00h
Hoe vager, hoe beter
pi_73233309
Dat is 1 van de 3 boekjes die ik inderdaad besteld heb.

Helemaal goed

Overzichtelijk, veel info, makkelijk mee te nemen
  woensdag 30 september 2009 @ 10:18:16 #237
135789 Damzkieee
Ontzettende natnek
pi_73234618
Lonely Planet NYC is the one
The Killers Heracles Almelo Real Madrid
29.10 Novastar HMH
pi_73235689
Ik vind die capitool gidsen echt drie keer niets, eerlijk gezegd .

Ze zijn leuk om van te voren bekijken, maar op reis heb je er écht niets aan. Want er staan eigenlijk alleen maar plaatsjes in. In gidsen zoals de Lonely Planet en de Rough Guide staat tenminste echte informatie!
  woensdag 30 september 2009 @ 11:14:40 #239
19370 kL0j00h
Hoe vager, hoe beter
pi_73236220
In dat boekje dat Starlie gepost heeft, staat erg veel informatie. Het is geen plaatjes boek of zo. Die heb je inderdaad ook wel, maar er zijn ook boekjes die wel erg nuttig zijn. En daar is dit er 1 van.
  woensdag 30 september 2009 @ 11:19:23 #240
125420 Starlie
a dirty mind is a joy forever
pi_73236351
quote:
Op woensdag 30 september 2009 10:56 schreef christvs het volgende:
Ik vind die capitool gidsen echt drie keer niets, eerlijk gezegd .

Ze zijn leuk om van te voren bekijken, maar op reis heb je er écht niets aan. Want er staan eigenlijk alleen maar plaatsjes in. In gidsen zoals de Lonely Planet en de Rough Guide staat tenminste echte informatie!
Nou ja laat ik het zo zeggen, de info die ik nodig heb staat in het capitool boekje! Er zitten ook (vind ik) handige plattegronden bij met daarop aangegeven waar je wat vindt, zoals de ferry naar Staten Island bijvoorbeeld etc. etc. Dit staat misschien ook wel in de Lonely Planet maar dat vind ik altijd van die enorme boekwerken, ik vind dit capitool boekje wel handig. Mijn moeder heeft ook nog de Lonely P. van New York ik zal hem eens lenen van haar, misschien staat daar nog meer handige info in!
pi_73236674
Wat mij tegenstaat aan Capitool reisgidsen is de nadruk op kunst. Al dat oeverloze gezever over musea kan me werkelijk gestolen worden. Buiten dat minpunt heeft Capitool wel altijd mooie gidsen. Met name de 'compact' versies kunnen me best bekoren.

Ik heb geen ervaring met Lonely Planet, maar is dat niet 'n ontzettend droog naslagwerk?
  woensdag 30 september 2009 @ 11:41:42 #242
19370 kL0j00h
Hoe vager, hoe beter
pi_73237041
Kunst? Hehe dat interesseert mij ook weinig. En ik moet zeggen dat me nou niet echt is opgevallen dat daar veel over in staat. Maar heb het ook nog niet super goed gelezen. Ik heb alleen achterin zitten bladeren en daar kwam ik dingen tegen als: geld pinnen waar en hoe?, vervoer, restaurants, welke kleding in welke tijd, welke wijken kun je beter vermijden 's avonds, wat voor een documenten moet je bij je hebben, dat soort dingen. Erg handig vind ik persoonlijk.
  woensdag 30 september 2009 @ 12:49:27 #243
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_73239093
Ook handig: Microsoft Streets & Trips... Pleur "alle" bezienswaardigheden die je wilt zien erin en je kunt er vrij simpel routes uit halen... Dit idee:
Midtown: http://bp3.blogger.com/_8(...)h/route_woensdag.jpg
Downtown: http://bp0.blogger.com/_8(...)/route_donderdag.jpg
BK: http://bp3.blogger.com/_8(...)h/route_zaterdag.jpg
Vooraf wat uitzoeken scheelt aardig wat "dubbel" lopen


En over Brooklyn gesproken. Kun je daar in elke wijk ondertussen vrolijk rondlopen, of...?
Haters everywhere but I don't really care.
pi_73239133
Goeie tip!
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  woensdag 30 september 2009 @ 13:39:18 #245
125420 Starlie
a dirty mind is a joy forever
pi_73240608
Heb net ook even het blad New York gekocht, is een eenmalig blad, ik dacht dat is wel leuk
Maar volgens mij gaat het meer over bekend Nederland en wat zij van New York vinden..
  woensdag 30 september 2009 @ 13:43:04 #246
19370 kL0j00h
Hoe vager, hoe beter
pi_73240730
quote:
Op woensdag 30 september 2009 12:49 schreef matthijst het volgende:
En over Brooklyn gesproken. Kun je daar in elke wijk ondertussen vrolijk rondlopen, of...?
's avonds niet volgens mij Zover ik weet kun je beter sowieso in sommige wijken niet komen.
  woensdag 30 september 2009 @ 14:27:51 #247
19370 kL0j00h
Hoe vager, hoe beter
pi_73242318
Ik heb me laten vertellen dat basketballen in November begint, maar weet iemand toevallig of er oefenwedstrijden/toernooien zijn voor die tijd? Wij zitten namelijk op loop afstand van Madison Square Garden.

[ Bericht 0% gewijzigd door kL0j00h op 30-09-2009 14:40:03 ]
pi_73243075
quote:
Op woensdag 30 september 2009 14:27 schreef kL0j00h het volgende:
Ik heb me laten vertellen dat basketballen in November begint, maar weet iemand toevallig of er oefenwedstrijden/toernooien zijn voor die tijd? Wij zitten namelijk op loop afstand van Madison Square Garden.
er is een preseason, soort oefenwedstrijden die goedkoper zijn.kijk even op ticketmaster of anders de site van de knicks.

Ik wil zelf naar knicks-76'ers
pi_73243799
quote:
Op woensdag 30 september 2009 14:50 schreef TN-FR het volgende:

[..]

er is een preseason, soort oefenwedstrijden die goedkoper zijn.kijk even op ticketmaster of anders de site van de knicks.

Ik wil zelf naar knicks-76'ers
Ik heb eergisteren kaarten gekocht voor knicks- 76ers, Vak 320 vrij bovenaan, kaarten kosten 55 dollar ongeveer per stuk, 13 oktober!
pi_73243825
BTW, zijn de knicks goed of de 76ers, doen die mee voor de prijzen??
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')