abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 17 november 2009 @ 18:05:42 #126
819 crew  Gert
spreekt voor zich
pi_74788129
quote:
Op vrijdag 23 oktober 2009 10:28 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Brie in bladerdeeg hapjes.
Vét (en) lekker ziet dat eruit.
Er zijn Europese landen waar een groter bevolkingsdeel moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, maar waar supermarktgevechten om rollen zacht Page-toiletpapier toch uitblijven.
pi_74908907


Geen maaltijd, maar wél blij met boodschappen van vandaag. Bloem van type 00 voor pizza's en broden, veel peterselie voor twintig cent, buffelmozzarella, pancetta, cherimoyas (lekker!) en mandarijnen met het blad er nog aan.
Morgen pizzafoto's!
Let me see you stripped down to the bone
pi_74908968
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 21:13 schreef TechXP het volgende:
Een paar foto's van afgelopen tijd:
[ afbeelding ]
Bieten-tofu burger

Heb je daar misschien een recept van? Ik hou ontzettend van bietjes, maar ik gruwel nog steeds van tofu. Misschien helpt dit.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 22 november 2009 @ 18:54:15 #129
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_74914056
Na de hopeloze mislukking van het laatste kookwedstijd-topic dan maar eens wat foto's hier plaatsen!

Hieronder Marokkaanse visballetjes





Voor het recept: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! Mezze!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_75068881
Die visballetjes ga ik zeker maken!


Hier vanavond: minipizzaatjes met pompoenpuree, rode ui, gehakt en feta. Bodem van naanbrooddeeg.





(Lastig foto's maken nu het 's avonds zo pikdonker is)
Let me see you stripped down to the bone
pi_75074188
En, net opgegeten:



Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine!) dat voor één derde bestaat uit tot toffee ingekookte gecondenseerde melk. Verder geklopte slagroom, vanille en eidooiers. En elk half uur doorroeren tegen de ijskristallen!
Er zitten ook zoute, geroosterde pecannoten door het ijs.

Heel erg lekker! Jammer genoeg al een beetje aan het smelten op het moment van foto maken, maar enfin.
Let me see you stripped down to the bone
pi_75081669
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 21:16 schreef minilot het volgende:
Die visballetjes ga ik zeker maken!


Hier vanavond: minipizzaatjes met pompoenpuree, rode ui, gehakt en feta. Bodem van naanbrooddeeg.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

(Lastig foto's maken nu het 's avonds zo pikdonker is)
ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75081793
quote:
Op vrijdag 27 november 2009 23:32 schreef minilot het volgende:
En, net opgegeten:

[ afbeelding ]

Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine!) dat voor één derde bestaat uit tot toffee ingekookte gecondenseerde melk. Verder geklopte slagroom, vanille en eidooiers. En elk half uur doorroeren tegen de ijskristallen!
Er zitten ook zoute, geroosterde pecannoten door het ijs.

Heel erg lekker! Jammer genoeg al een beetje aan het smelten op het moment van foto maken, maar enfin.
als je een man was, dan was ik nú met je getrouwd.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_75082084
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 12:47 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)
Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.
En verwar je feta niet per abuis met ricotta, of met van die blokjes 'witte kaas' uit de supermarkt? Ik ken weinig kazen die ziltiger zijn dan Griekse feta..

Al met al een heel wat pittiger pizza dan een gemiddelde pizza met tomaat, mozzarella en basilicum.
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 12:54 schreef Mirjam het volgende:

[..]

als je een man was, dan was ik nú met je getrouwd.
Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.

[ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 28-11-2009 13:17:58 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_75082545
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.
En verwar je feta niet per abuis met ricotta, of met van die blokjes 'witte kaas' uit de supermarkt? Ik ken weinig kazen die ziltiger zijn dan Griekse feta..

Al met al een heel wat pittiger pizza dan een gemiddelde pizza met tomaat, mozzarella en basilicum.

ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75082593
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:32 schreef FutureFairytale het volgende:


ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).
Gelukkig maar! En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken!
Let me see you stripped down to the bone
pi_75082791
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:34 schreef minilot het volgende:

[..]

Gelukkig maar! En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken!
pannenkoeken?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75082876
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:44 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

pannenkoeken?
Kun je anders ook prima foto's van maken, kijk maar: http://foodgawker.com/?s=pancakes
Let me see you stripped down to the bone
pi_76497993
Waar blijven al die foto's van heerlijk uitziende gerechten?

Hoop binnenkort ook weer eens tijd te hebben om uitgebreid te koken
pi_76499603
quote:
Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:
.
[..]

Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.
oeh, deze had ik gemist

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 6 januari 2010 @ 22:55:47 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76505717


Mislukte schuimkoekjes van van de week. Nou ja, niet echt mislukt, want ze waren evengoed lekker en ook best grappig om te zien. Maar het hadden dus rozetjes moeten worden. Alleen was het mengsel te zacht geworden en werden en blubjes op de bakplaat. Die dus later weer openbarstten. Grappig wel, schuimkoekjes vermomd als bitterkoekje.
pi_76513261
Merinques zijn altijd erg lekker.
pi_76643439
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 22:03 schreef evo87 het volgende:
bakken + n00b skills = the following

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heb je toevallig het recept voor de chocoladetaart. Ziet er namelijk heerlijk uit.

Misschien is het voor iedereen wel een leuk idee om waar mogelijk de recepten bij te zetten. Anders kan ik alleen maar lopen kwijlen en het niet zelf maken.
pi_76645987
Oven op 175 graden voorverwarmen! (goeie temp is belangrijk anders lukt ie niet zo goed)

200 gram pure chocolade (in stukjes) ( > 55% cacao, wat je zelf het lekkerst vindt)
60 ml koffie
100 gram boter (in blokjes)

koffie en chocolade smelten in pannetje (au-bain-marie) van vuur halen en de boter erin smelten.

190 gram suiker
6 eigelen

eigelen kort loskloppen, langzaam suiker toevoegen en kloppen tot het redelijk dik is en er sliertjes op blijven liggen als je de garde eruit haalt. (de ribbon stage)

6 eiwitten
snufje zout
30 gram suiker

eiwitten met zout tot zachte pieken slaan, suiker toevoegen en doorslaan tot harde pieken.

100 gram cakemeel

eigeel mengsel bij chocolade prutje doen. Hierbij cakebloem en eiwitten in delen toevoegen en erdoor vouwen. In ingevette springvorm (alleen de bodem invetten (+bloem), niet de zijkanten!) doen en iets van 50 min bakken in je oven.
Als ie klaar is goed laten afkoelen, doormidden hakken en een vulling erin doen (of niet). Ik had hem gevuld met abrikozenjam en amandel-pralin. En vervolgens als je dat wilt nog een icing erover. Ik had een simpele ganache gedaan en daarover wat cacao gestrooid.

Originele recept komt uit mastering the art of french cooking van Julia Child.

Enne nog ff wat toevoegen (al in een ander topic gepost maja):

  maandag 11 januari 2010 @ 16:01:10 #145
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76682070


Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)

Lekkere & licht.

[ Bericht 21% gewijzigd door RobinOok op 11-01-2010 16:19:32 ]
pi_76682152
Ziet er heerlijk uit RobinOok!
pi_76682207
ziet er heerlijk uit
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 11 januari 2010 @ 16:20:48 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76683034
Dank je!
pi_76683063
eendenstukjes uit de vriezer van de toko, wat een idee! ik ga binnenkort eens kijken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 15 januari 2010 @ 21:08:15 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76867720


Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.

(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier)

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 15-01-2010 21:29:54 ]
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')