abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 21 augustus 2009 @ 20:50:41 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_72080888
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 19:41 schreef minilot het volgende:


Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 21 augustus 2009 @ 21:48:55 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_72082762
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 15:43 schreef minilot het volgende:
Robin, dat ga ik volgende week eens maken! Eén ding: geen tijd voor toko's over andere buiten-dorpse uitstapjes de komende dagen, dus waar kan ik je hot madras currypoeder door vervangen?
Oh, gewoon de kerrie die je in huis hebt. Kerrie djawa of zo.
  zaterdag 22 augustus 2009 @ 15:27:04 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_72092655


Mosselen (met ui/knof/gember/tomaatje/groenelombok/kaneel/komijn/wijn/azijn)
pi_72095509
...and now for something completely different

Een typisch en heel simpel 'Franco-Belgisch' gerechtje; kabeljauw (of een andere witvis) & mosterdsausje & aardappelen in de schil. Zoals je merkt aan de foto ben ik maar een beroerde amateurkok, maar goed, het smaakte wel.



Basisrecept via http://www.la-cucina.be/?page=recept&id=271 , met wat toevoegingen (witte wijn, citroensap en bladpeterselie & bieslook).
pi_72099737
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 20:49 schreef evo87 het volgende:
is het niet nog veel lekkerder om door die mousse wat fijngemalen nootjes te gooien?
Nou, lekker is dat vast wel, maar het idee ervan was toch echt een wolkige, zijdezachte mousse, en daar blief ik dan geen stukjes in.

En huuu, mosselen. Die durf ik toch nog steeds niet te eten, al zien ze er prachtig uit.
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 23 augustus 2009 @ 12:45:11 #56
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_72099905
quote:
Op zaterdag 22 augustus 2009 15:27 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Mosselen (met ui/knof/gember/tomaatje/groenelombok/kaneel/komijn/wijn/azijn)
is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintje Je moet mij toch eens vertellen hoe haarscherp jij je foto's altijd krijgt want dit riekt echt niet naar een gewone digitale 5.0 camera van....
Of je bent echt zo een goede photoshop bewerker.(dan nog mag je wat tips geven)

[ Bericht 4% gewijzigd door fokkerspy op 24-08-2009 15:48:30 ]
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
pi_72111733
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 19:41 schreef minilot het volgende:
Via Foodgawker gepikt recept van zijdezachte melkchocolade-karamelmousse. Eerst suiker in een pannetje laten kleuren, voorzichtig boter en room er doorheen: klassieke karamelsaus eigenlijk. Dan melkchocolade (ik gebruikte Cote d'Or) smelten, vermengen met karamelsaus en dan voorzichtig opgeklopte slagroom erdoor. Minstens vier uur in de koelkast laten opstijven en klaar! En verschrikkelijk lekker!

Foto's vanaf mijn balkon:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!
Smaakte er natuurlijk voor geen meter bij, maar enfin.
Staat die daarachter nou op de kop?
Klinkt wel heeeel erg lekker.. ga ik ook nog wel proberen denk ik!
  maandag 24 augustus 2009 @ 18:18:30 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_72117510
quote:
Op zondag 23 augustus 2009 12:45 schreef fokkerspy het volgende:

[..]

is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintje Je moet mij toch eens vertellen hoe haarscherp jij je foto's altijd krijgt want dit riekt echt niet naar een gewone digitale 5.0 camera van....
Of je bent echt zo een goede photoshop bewerker.(dan nog mag je wat tips geven)


Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor.
Enige wat ik doe is de pan of het bord in de vensterbank zetten, zodat ik optimaal licht heb. Daarna op macrostand, zonder flits, automatisch. Meer niet. En oja, gewoon een aantal foto's maken, van net verschillende hoek. Achteraf zijn er dan ook vaak maar 1 of 2 "gelukt".
Aan deze foto heb ik nog wel wat geshopt. Eerst de blauwe waas eraf gehaald, 3 overbelichte mosselen donkerder gemaakt en dus de rand van de zwarte pan uitgeveegd tot in de hoeken. Meer niet.

Maar euh, ik vind het leuk dat je zo onder de indruk van de resultaten bent hoor!
pi_72119875
Koken doe ik niet. Foto's maken ook niet. Maar toch wil ik meelezen en kijken.
  maandag 24 augustus 2009 @ 20:53:49 #60
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_72122102
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 18:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor.
Enige wat ik doe is de pan of het bord in de vensterbank zetten, zodat ik optimaal licht heb. Daarna op macrostand, zonder flits, automatisch. Meer niet. En oja, gewoon een aantal foto's maken, van net verschillende hoek. Achteraf zijn er dan ook vaak maar 1 of 2 "gelukt".
Aan deze foto heb ik nog wel wat geshopt. Eerst de blauwe waas eraf gehaald, 3 overbelichte mosselen donkerder gemaakt en dus de rand van de zwarte pan uitgeveegd tot in de hoeken. Meer niet.

Maar euh, ik vind het leuk dat je zo onder de indruk van de resultaten bent hoor!
Nah ja...als ik jouw foto zie en dat afzet tegen de mijne soms dan denk ik: " Die heeft de D3 camera "
terwijl ik een 5.0 canon gebruik. En ik photoshop altijd mijn foto's achteraf. Zal wel aan mij liggen dan.


@Anne :

Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.

Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
pi_72122852
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 20:53 schreef fokkerspy het volgende:

Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.

Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
Ik heb nergens gezegd dat ik niet kan koken. Ik doe het alleen niet . En deze gek heeft een prima camera.
En gelukkig zegt inderdaad niet iedereen dat ze graag alleen meelurken, maar ik dus wel.

Ontopic maar weer? Voordat het topic wel echt verneukt is?
pi_72123328
Lurk maar lekker hoor, Anne! Welkom in het topic!
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 14:41 schreef LieLie het volgende:

[..]

Staat die daarachter nou op de kop?

Haha, nou je het zegt! Mijn lief wilde even kijken hoe stevig de mousse was.
Let me see you stripped down to the bone
pi_72123581
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn ) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.



Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.

Vandaag geen foto, want ik at witlofsalade met peer en appel en roomkaasdressing en dat was bij elkaar vooral allemaal heel erg wit, ondanks peterselie, en ik heb alleen witte borden. Daarbij was het buiten al helemaal donker, en dan schiet het sowieso niet op.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 25 augustus 2009 @ 08:07:02 #64
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_72131440
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 20:53 schreef fokkerspy het volgende:

@Anne :

Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.

Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
wie ben jij om dat te zeggen of op te dragen? Zij komt er tenminste voor uit dat ze een TVP post om het topic te volgen. Ja tuurlijk het gaat hier ook om foto's en eventueel recepten, maar sommige foto's die jij post over wat je in een wegrestaurant eet boeit mij ook weinig, maar daar wordt verder toch ook niets van gezegd? Ik vind het flauwekul om foto's te maken alleen om maar wat te posten

Maar goed idd ontopic maar weer om niet in een zinloze discussie te verzanden/
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_72131580
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn ) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.

[ afbeelding ]

Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit.
pi_72131652
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 08:24 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit.

Te lang in de oven gezeten, maar niet zo mooi bruin geworden. Vandaar.
O, en te hoog,want ik had per abuis te veel deeg in een te kleine ovenschaal.
Let me see you stripped down to the bone
pi_72167283


Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Let me see you stripped down to the bone
pi_72169785
Speciaal voor fokkerspy:

Aangezien ik fan ben van rode ui en avocado heb ik stiekem RobinOok's idee gejat. Alleen heb ik er een honing-mosterd (ook al fan van) dressing van gemaakt.

pi_72169962
Dat ziet er goed uit Anne! Avocado.
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 26 augustus 2009 @ 18:42:06 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_72178610
Dank je voor de credits, Anne maar van pikken lijkt me toch geen sprake, hooguit van inspireren.
Mosterd en avocado, bijzondere combinatie. Was het lekker?
  woensdag 26 augustus 2009 @ 19:10:14 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_72179432
Vanavond dit gemaakt:
Wat eten en drinken we vandaag? #142

Met als eindresultaat:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_72179559
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Wat een geduld
Mooie kleur trouwens, volgende keer ga ik ook voor de kurkuma.
pi_72181161
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Lekker! Wat een werk, maar het resultaat is er naar
pi_72184273
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je voor de credits, Anne maar van pikken lijkt me toch geen sprake, hooguit van inspireren.
Mosterd en avocado, bijzondere combinatie. Was het lekker?
Heerlijk.
pi_72277817


Basilicum-babietjes: eten in wording
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')