quote:Op donderdag 13 augustus 2009 10:19 schreef kwakveense het volgende:
op deze webwinkel kun je trouwens ook verse engelse producen kopen, zoals red leicester, bacon, suasages en double cream enzo...
http://www.tuckerbox.nl/overview.php?cat_id=8
ik ga altijd gewoon naar de winkel, maar ze hebben ook een online shop
Volgens mij wel heel handig om mooie foto's te maken van kleine dingen zoals borden met heerlijk etenquote:Op woensdag 12 augustus 2009 19:57 schreef SuPerTje het volgende:
Ik zag bij de kruidvat hiero een fotostudiotje voor 25 euro.
link naar dezelfde studio bij een andere aanbieder
Vond het een goede prijs en heb het dus maar meegenomen.
Of ik er veel gebruik van ga maken weet ik nog niet, maar het is altijd leuk om te hebben natuurlijk.
Ja, ze zijn lekker alleen moest ik wel even wennen aan de banaansmaakquote:Op donderdag 13 augustus 2009 12:51 schreef ColdFeet het volgende:
En, heb je ze al geproefd, Miss_S?
Ohhhhquote:Op donderdag 13 augustus 2009 21:59 schreef DevilsAndDust het volgende:
Bij wijze van tvp. .
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
Aardappels insnijden om de +/- 3 mm. Dan flinterdunne plakjes knoflook er tussen wurmen. Dan wat boter/olie er op en 45-60 min ind e oven @ 200 ºC. (1, 2).quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 11:22 schreef Underdoggy het volgende:
Hoe heb je die aardappeltjes gemaakt? Gewoon ingesneden en knof erbij?
oh, dat klinkt te lekker, wil je n receptje posten?quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 00:06 schreef FutureFairytale het volgende:
Jaaaaa dat heb ik vandaag ook gemaakt. Met als variatie dit keer wat betreft de bodem; country koekjes vermengd met pecan krokant (gehakte pecannootjes gebrand in suiker, echt heerlijk). Morgen mn 1e puntje
Goeie tip, (foto's zien er ook leuk uit) en als aanvulling daarop, als je in die latjes een uiensnijder prinkt heb je ook nog een de ideale afstand tussen de plakjes.quote:Op maandag 17 augustus 2009 08:28 schreef RobinOok het volgende:
Tip voor bij de aardappeltjes: leg aan weerszijde van de aardappel 2 latjes (van 2 a 3 mm dus). Dan kun je nooit per ongeluk te ver snijden en zijn alle snedes perfect hetzelfde.
Onzin, je kunt de foto's zo mooi maken zoals je zelf wilt. Maakt niet uit welke camera.quote:Op donderdag 13 augustus 2009 20:11 schreef The_Hives het volgende:
ik krijg nooit mooie foto's . Meestal overbelicht (met 5 megapixel toestel.
Zal wel aan de ondergrond liggen vermoed ik
Nooit flitsen.quote:Op maandag 17 augustus 2009 18:32 schreef fokkerspy het volgende:
camera +/- 30 cm van je eten houden en flitsen
Vers of ingevroren?quote:Op maandag 17 augustus 2009 20:33 schreef RobinOok het volgende:
Vorig jaar waren ze 22 euro de kilo, Vaagsel.
Zal dit jaar niet veel anders zijn. Misschien iets goedkoper.
dan is dat waarschijnlijk mn foutquote:
Ja, levend natuurlijk!quote:
9 euro bij de aldi rond kerstquote:Op maandag 17 augustus 2009 21:56 schreef RobinOok het volgende:
Ja, levend natuurlijk!
Ingevroren kosten ze geen drol.
Sorry, zie je reactie nu pas!quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 21:35 schreef Mirjam het volgende:
[..]
oh, dat klinkt te lekker, wil je n receptje posten?
en waar koop je pecan krokant?
Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt?quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 20:01 schreef fokkerspy het volgende:
Wantansoep als voorafje en als hoofdgerecht rundvlees met kousenband en rijst.
[ afbeelding ]
Wantansoep:
Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg de inmiddels ontdooide gevulde wontons toe en laat ze koken. Voeg zodra de wontons beginnen te drijven 3 deciliter water toe. Laat verder koken en giet dan de wontons af. Doe de kippenbouillon in een pan. Breng het aan de kook en doe vervolgens de gember, kool, wantons, peper en 1 eetlepel rijstwijn bij. Kook de soep totdat alles gaar is. Breng op smaak met gesneden lenteui en wat sesamolie
Rundvlees met kousenband:
Snijd het vlees in dunne reepjes en pak een braadpan,doe er boter in en een teentje knoflook,en doe het vlees erin en schroei het aan alle kanten dicht. Voeg later toe wat extra ui, knoflook, en desnoods paprika en de tomaat en een bouillontablet en wat extra water. leg de deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuur ongeveer een 1/2 uur stoven.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de kouseband schoon en snijd deze in stukjes. Was de tomaat en snijd hem in partjes. Verhit de boter in een andere pan en fruit hierin de ui en de knoflook en voeg de kouseband toe, bak nog 2 minuten door. Voeg de partjes tomaat, de bouillontablet en 100 mililiter warm water toe. Doe een deksel op de pan en laat in ca. 10 minuten gaar stoven. Bind het vocht evt. met een klein beetje allesbinder. Maak op smaak met zout en peper.
Rijst opscheppen en vervolgens alles opdienen!
Ik zou toch zweren dat ik deze post een paar uur geleden ook al gelezen hebquote:Op dinsdag 18 augustus 2009 21:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt?
Ja, dat was in 't andere Foodgawkers-topic, maar daar had spy z'n post weggehaald en verplaatst naar hier. Dus hier vraag ik het daarom nog een keer .quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 21:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou toch zweren dat ik deze post een paar uur geleden ook al gelezen heb
Kijk eens goed bij de uitleg en dan heb je je antwoord.quote:Op dinsdag 18 augustus 2009 21:41 schreef Razztwizzle het volgende:
[..]
Wanneer doe je het vlees erbij dan? Want ik neem aan dat rundvlees toch wel even moet stoven. Of is het al gaar als je het in dunne reepjes snijdt?
Dat staat al zeker een half jaar op mijn "dat wil ik maken"-lijstjequote:Op vrijdag 14 augustus 2009 10:26 schreef SuperRembo het volgende:
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:
Aardappels met knoflook uit de oven
[ afbeelding ]
Yep, met knof, oregano en koriander in het tortilladeeg. Deze vervolgens gefrituurd en dan zout, chilipoeder en paprikapoeder erover en met kaas in de oven.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 15:43 schreef minilot het volgende:
Vaagsel, zijn de tortillachips ook zelfgemaakt?
Hup-hup-kom-op-met-dat-recept! Ik heb volgens mijn avondetenlijst al sinds 12 MEI geen Mexicaanse dingen meer gegeten, dus hoog tijd!quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 15:47 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Yep, met knof, oregano en koriander in het tortilladeeg. Deze vervolgens gefrituurd en dan zout, chilipoeder en paprikapoeder erover en met kaas in de oven.
quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:41 schreef minilot het volgende:
Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!
Oh, gewoon de kerrie die je in huis hebt. Kerrie djawa of zo.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 15:43 schreef minilot het volgende:
Robin, dat ga ik volgende week eens maken! Eén ding: geen tijd voor toko's over andere buiten-dorpse uitstapjes de komende dagen, dus waar kan ik je hot madras currypoeder door vervangen?
Nou, lekker is dat vast wel, maar het idee ervan was toch echt een wolkige, zijdezachte mousse, en daar blief ik dan geen stukjes in.quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 20:49 schreef evo87 het volgende:
is het niet nog veel lekkerder om door die mousse wat fijngemalen nootjes te gooien?
is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintje Je moet mij toch eens vertellen hoe haarscherp jij je foto's altijd krijgt want dit riekt echt niet naar een gewone digitale 5.0 camera van....quote:Op zaterdag 22 augustus 2009 15:27 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Mosselen (met ui/knof/gember/tomaatje/groenelombok/kaneel/komijn/wijn/azijn)
Staat die daarachter nou op de kop?quote:Op vrijdag 21 augustus 2009 19:41 schreef minilot het volgende:
Via Foodgawker gepikt recept van zijdezachte melkchocolade-karamelmousse. Eerst suiker in een pannetje laten kleuren, voorzichtig boter en room er doorheen: klassieke karamelsaus eigenlijk. Dan melkchocolade (ik gebruikte Cote d'Or) smelten, vermengen met karamelsaus en dan voorzichtig opgeklopte slagroom erdoor. Minstens vier uur in de koelkast laten opstijven en klaar! En verschrikkelijk lekker!
Foto's vanaf mijn balkon:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Stom was dat ik de kleine glaasjes al ingeschonken had voordat ik bedacht dat het wel een gekke kleur was voor port. Verkeerde fles - ik had met mijn wazige hoofd per ongeluk de sherry uit de koelkast gehaald!
Smaakte er natuurlijk voor geen meter bij, maar enfin.
Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor.quote:Op zondag 23 augustus 2009 12:45 schreef fokkerspy het volgende:
[..]
is dat een veredelde sigaar wat eruit steekt? geintje Je moet mij toch eens vertellen hoe haarscherp jij je foto's altijd krijgt want dit riekt echt niet naar een gewone digitale 5.0 camera van....
Of je bent echt zo een goede photoshop bewerker.(dan nog mag je wat tips geven)
Nah ja...als ik jouw foto zie en dat afzet tegen de mijne soms dan denk ik: " Die heeft de D3 camera "quote:Op maandag 24 augustus 2009 18:18 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nah, een scherpe foto maken is het probleem toch niet? Dat kan echt elke camera hoor.
Enige wat ik doe is de pan of het bord in de vensterbank zetten, zodat ik optimaal licht heb. Daarna op macrostand, zonder flits, automatisch. Meer niet. En oja, gewoon een aantal foto's maken, van net verschillende hoek. Achteraf zijn er dan ook vaak maar 1 of 2 "gelukt".
Aan deze foto heb ik nog wel wat geshopt. Eerst de blauwe waas eraf gehaald, 3 overbelichte mosselen donkerder gemaakt en dus de rand van de zwarte pan uitgeveegd tot in de hoeken. Meer niet.
Maar euh, ik vind het leuk dat je zo onder de indruk van de resultaten bent hoor!
Ik heb nergens gezegd dat ik niet kan koken. Ik doe het alleen niet . En deze gek heeft een prima camera.quote:Op maandag 24 augustus 2009 20:53 schreef fokkerspy het volgende:
Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.
Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
Haha, nou je het zegt! Mijn lief wilde even kijken hoe stevig de mousse was.quote:Op maandag 24 augustus 2009 14:41 schreef LieLie het volgende:
[..]
Staat die daarachter nou op de kop?
wie ben jij om dat te zeggen of op te dragen? Zij komt er tenminste voor uit dat ze een TVP post om het topic te volgen. Ja tuurlijk het gaat hier ook om foto's en eventueel recepten, maar sommige foto's die jij post over wat je in een wegrestaurant eet boeit mij ook weinig, maar daar wordt verder toch ook niets van gezegd? Ik vind het flauwekul om foto's te maken alleen om maar wat te postenquote:Op maandag 24 augustus 2009 20:53 schreef fokkerspy het volgende:
@Anne :
Als je wilt zeggen dat je lui bent dan moet je hier niet zijn. Je kan toch een eitje bakken of een ommelet?
Nou "hop" foto maken.
Elke gek heeft een telefoon met een camera en een camera vaak ook, dus dat is geen excuus. Dit
topic bestaat juist vanwege mensen die wel de moeite nemen om foto's te plaatsen of in ieder geval moeite te doen om actief deel te nemen ongeacht of ze nu wel of geen goeie kok zijn. Zou wat zijn als iedereen zei ' Nou.. ik lurk graag, maar meedoen, nee dank je. " Had dit topic nooit bestaan.
Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit.quote:Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn ) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.
[ afbeelding ]
Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
quote:Op dinsdag 25 augustus 2009 08:24 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Hoezo "mislukt"? Ziet er mooi (en lekker) uit.
Wat een geduldquote:Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Lekker! Wat een werk, maar het resultaat is er naarquote:Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Heerlijk.quote:Op woensdag 26 augustus 2009 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je voor de credits, Anne maar van pikken lijkt me toch geen sprake, hooguit van inspireren.
Mosterd en avocado, bijzondere combinatie. Was het lekker?
Werkt wel fijn ja, vooral omdat je er lampen bij krijgt (waardoor je niet meer hoeft te flitsen, want dan heb je genoeg licht), heb hem zelf ook (maar gebruik hem voor wel meer dingen). Scherpe foto's maken kan trouwens ook prima met een 5.0 canon (of hoe je het ook wil noemen). Wat niet betekent dat RobinOok geen prachtige foto's maakt, want die vind ik nog steeds altijd erg mooi en smakelijk eruit zien .quote:Op donderdag 13 augustus 2009 10:27 schreef Stansfield het volgende:
Las dit in een ander topic:
[..]
Volgens mij wel heel handig om mooie foto's te maken van kleine dingen zoals borden met heerlijk eten
oh, dat ziet er echt lekker uitquote:Op zaterdag 5 september 2009 21:41 schreef missy_c het volgende:
TVP's zonder foto's mogen geloof ik niet hier.. dus maar wat foto's
Beef Wellington..
Oven niet helemaal goed ingesteld, verbrand aan de bovenkant.
Recept van Gordon Ramsay.
[ afbeelding ]
Maar het vlees was lekkurrrrrrrr..
Medium rare zoals gewenst
[ afbeelding ]
Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htmquote:Op woensdag 9 september 2009 10:08 schreef minilot het volgende:
TechXP, waar koop je vegan mascarpone? Wil ik wel eens proeven, al vind ik tot nu toe vrijwel alle vegan zuivelvervangers die ik geproefd heb vrij ranzig.
Nou, toevallig zijn de ongebrande, ongezouten cashewnoten in de aanbieding bij de plaatselijke notenboer, dus wellicht waag ik er eens een experimentje aan.quote:Op woensdag 9 september 2009 10:22 schreef TechXP het volgende:
[..]
Gemaakt van cashewnoten. Zie: http://uk.geocities.com/veggiemania_org/dairysubs.htm
Ik heb geen idee hoe mascarpone hoort te smaken. Het is denk meer de structuur/bite die hier vervangen wordt in gerecht.
...
Vind je de soja yoghurts en drinks niet lekker? Je hebt ook diverse melken (amandelmelk is vind ik wel lekker). Zelf praat ik niet zo erg over vervangers. Ik hoef niet perse de smaak te vervangen.
Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?quote:Op woensdag 26 augustus 2009 12:03 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]
Halve kilo kikkererwten ontdaan van velletjes (twintig minuten peuteren!) en daarna hummus gemaakt, met een flinke schep kukurma erin. Het is al bijna op.
Poeh, dat weet ik niet meer, ik hou zo'n beetje elke keer een ander recept aan. Er zit in elk geval limoensap, knoflook, komijn en kukurma in, maar de hoeveelheden heb ik - vrees ik - niet zo bijgehouden. En ik ontvel de kikkererwten!quote:Op vrijdag 11 september 2009 19:32 schreef Julie. het volgende:
[..]
Minilot, welke ingredienten zitten er in jouw houmous en welke hoeveelheden?
Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!quote:Op woensdag 9 september 2009 12:07 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
tis al een oudere foto maar dit is mijn lievelingsmanier van tomaatjes eten En ik moest toch een keer een foto plaatsen. (Alleen is mijn camera kapoet nu dus hier zal t even bij blijven vrees ik)
Oven voorverwarmen op 260 graden, tomaatjes halveren, snijkant naar boven in bakblik/ovenschaal, pietsje suiker erover/ pietsje zout en peper/ wat gedroogde tijm (of verse.. of oregano gedroogde of verse.. wat je wilt) en olijfolie... Als de oven heet is schaal erin, deur dicht en oven uit zetten.
Deur dichtlaten voor zeker 8 uur (dus je kan dit perfect ś avonds laat maken en de hele nacht laten staan dus in een afkoelende oven.) En de dag erna heb je heerlijke tomaatjes
bewaren kan, gewoon in een pot met olie zetten... zal dezelfde houdbaarheid hebben als pesto denk ik.quote:Op vrijdag 25 september 2009 14:59 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Omnomnomnom, dit ga ik vanavond maken met tomaatjes (en kruidjes) uit eigen tuin!
Paar praktische vraagjes. Ik neem aan dat je slechts een enkel laagjes tomaatjes kan doen? Of kun je gewoon stapelen?
En bij 1 laag, kan ik dan 2 roosters in de oven zetten, of gaat dat ook niet werken?
En als laatse vraag, weet niet of je het al hebt geprobeerd of dat je ze altijd gelijk opnomnomnomnomnomt, maar kun je ze bewaren? Bijvoorbeeld in een pot vol olie, met wat kruiderij en daar de gedroogde tomaatjes in? Zodat ze dus echt wel goed in de olie zijn (mgighig) zeg maar?
P heeft tomaatoverschot *
Jaaa, risotto moet uilopen. Niets zo erg als ergens risotto bestellen en het dan in een torentje op je bord te krijgen. Kledderig moet het zijn!quote:Op woensdag 30 september 2009 20:48 schreef RobinOok het volgende:
Vind je eerste bordje er het smakelijkst uitzien, daar loopt ie nog lekker. Tweede bordje zal ook vast lekker geweest zijn.
Weet ik niet....maar je kan het ook vrij makkelijk zelf maken en dan zet je hier een foto neer?quote:Op vrijdag 16 oktober 2009 01:49 schreef FANN het volgende:
weet iemand een adresje in amsterdam waar je amandelmelk kan kopen?
wat was het hoofdgerecht dan? niet lekker?? brood?quote:Op woensdag 21 oktober 2009 22:12 schreef Stansfield het volgende:
Tijdje geleden lekker voorgerecht gemaakt en een lekker toetje:
Voorgerecht:
Meloen met parmaham, gemengde sla en baslamicoazijn wat ingedikt is met bruine suiker.
[ afbeelding ]
Toetje:
Wafeltjes met licht gecarameliseerde aarbeien en monchou met een vanillestokje erin.
[ afbeelding ]
De foto's zijn nog niet van topkwaliteit maar daar wordt aan gewerkt. Net als de opmaak
Het gewicht van 1/2 cup hangt af van wat je in die cups stopt, het is een volume-maat en niet een gewichts-maat. Bijvoorbeeld:quote:Op maandag 26 oktober 2009 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html
met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:
[...]
Alvast bedankt!
Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediënten kunt kiezen om om te rekenen.quote:Granulated sugar: 1 cup = 200 grams
Brown sugar: 1 cup, packed = 220 grams
Sifted white flour: 1 cup = 125 grams
White rice, uncooked: 1 cup = 185 grams
Handig zeg die website, ik sla m meteen even op.quote:Op maandag 26 oktober 2009 11:28 schreef Razztwizzle het volgende:
Gourmetsleuth is een handige website om om te rekenen, omdat je daar allerlei ingrediënten kunt kiezen om om te rekenen.
Via deze website kom je op:
0.5 cup cheddar, shredded = 56.5 grams
0.5 cup breadcrumbs, dry = 54 grams
Ik zou alleen de kaassoort veranderen. MIsschien meer kaasvariatie. Parmazaanse kaas en een klein beetje Gorgonzola. Ik ga het snel eens proberen.quote:Op maandag 26 oktober 2009 10:57 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Omdat hier volgens veel mensen zijn die recept oa van Food Gawker afhalen, heb ik de volgende vraag ... Ik wil graag dit recept maken: http://agoodappetite.blog(...)flower-pancakes.html
met de volgende ingredienten, en ik vroeg me af of de "omrekening" die ik erbij heb staan goed is:
1 head cauliflower = 1 bloemkool
2 large eggs
1/2 c cheddar cheese, grated = 1/2 cup cheddar cheese, ofwel 125 gram
1/2 c panko = 1/2 cup paneermeel, ofwel 125 gram
1/2 t cayenne pepper (more of less to taste) = 1/2 theelepel cayenne peper
salt
olive oil
Alvast bedankt!
Ziet er echt ziekelijk lekker uit!quote:Op zaterdag 14 november 2009 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.
Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
dank! Nu ga ik dus volgende week garnalen halenquote:Op zaterdag 14 november 2009 17:55 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Nadat ik het jaren niet at kan ik er tegenwoordig geen genoeg van krijgen: verse, hollandse garnalen van de markt (5 euro de kilo, hou je geloof ik iets minder dan de 1/2 aan over) met zelfgemaakte whiskeysaus (mayo, slagroom, ketchup, sjallotje, whiskey, citroensap, worcestersauce, peper, zout) en avocado.
Als ik naar de markt ga kan ik het meestal niet laten een pondje te kopen.
Vét (en) lekker ziet dat eruit.quote:
Heb je daar misschien een recept van? Ik hou ontzettend van bietjes, maar ik gruwel nog steeds van tofu. Misschien helpt dit.quote:Op zaterdag 14 november 2009 21:13 schreef TechXP het volgende:
Een paar foto's van afgelopen tijd:
[ afbeelding ]
Bieten-tofu burger
ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:16 schreef minilot het volgende:
Die visballetjes ga ik zeker maken!
Hier vanavond: minipizzaatjes met pompoenpuree, rode ui, gehakt en feta. Bodem van naanbrooddeeg.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Lastig foto's maken nu het 's avonds zo pikdonker is)
als je een man was, dan was ik nú met je getrouwd.quote:Op vrijdag 27 november 2009 23:32 schreef minilot het volgende:
En, net opgegeten:
[ afbeelding ]
Zelfgemaakt roomijs (zonder ijsmachine!) dat voor één derde bestaat uit tot toffee ingekookte gecondenseerde melk. Verder geklopte slagroom, vanille en eidooiers. En elk half uur doorroeren tegen de ijskristallen!
Er zitten ook zoute, geroosterde pecannoten door het ijs.
Heel erg lekker! Jammer genoeg al een beetje aan het smelten op het moment van foto maken, maar enfin.
Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.quote:Op zaterdag 28 november 2009 12:47 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
ziet er goed uit maar lijkt me eerlijk gezegd een beetje flauw van smaak door geen kruiden/tomaat en zachte feta (ik hou meestal van wat pittiger)
Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.quote:Op zaterdag 28 november 2009 12:54 schreef Mirjam het volgende:
[..]
als je een man was, dan was ik nú met je getrouwd.
ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).quote:Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, wie zegt dat er geen smaakmakers inzitten? Door de pompoenpuree zit verse tijm, verse salie, geroosterde knoflook en chilipepers.
En verwar je feta niet per abuis met ricotta, of met van die blokjes 'witte kaas' uit de supermarkt? Ik ken weinig kazen die ziltiger zijn dan Griekse feta..
Al met al een heel wat pittiger pizza dan een gemiddelde pizza met tomaat, mozzarella en basilicum.
Gelukkig maar! En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken!quote:Op zaterdag 28 november 2009 13:32 schreef FutureFairytale het volgende:
ik hoopte het al, zo klinkt ie super! En ja ik verwarde het met ricotta en gewone jonge geitenkaas (zo'n kwarksmaak).
pannenkoeken?quote:Op zaterdag 28 november 2009 13:34 schreef minilot het volgende:
[..]
Gelukkig maar! En nu hup, een foto van je eerstvolgende eten maken!
Kun je anders ook prima foto's van maken, kijk maar: http://foodgawker.com/?s=pancakesquote:
oeh, deze had ik gemistquote:Op zaterdag 28 november 2009 13:09 schreef minilot het volgende:
.
[..]
Ik sta anders niet bepaald afkerig tegenover meisjes.
Heb je toevallig het recept voor de chocoladetaart. Ziet er namelijk heerlijk uit.quote:Op maandag 19 oktober 2009 22:03 schreef evo87 het volgende:
bakken + n00b skills = the following
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.
(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier
Mmmmmmmmquote:Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)
Lekkere & licht.
Dat ziet er erg goed uit!quote:Op vrijdag 15 januari 2010 21:08 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Thaise rode curry met varkenshaas, kousenband, waterkastanjes en cashews.
Erg lekker, al zeg ik het zelf.
(uitgebreidere beschrijving van 't recept hier)
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?quote:Op maandag 18 januari 2010 20:02 schreef vaagsel het volgende:
Eerste poging om een hele eend te braden. Goed gelukt, was goed gaar en sappig maar het velletje mag de volgende keer wat knapperiger.
[ afbeelding ]
Nee, is dat de gouden tip? Heb een aantal recepten op internet bekeken en er toen maar 1 gevolgd die mij het beste leek, maar nergens werd deze tip gegeven, maar ik ga het de volgende keer zeker proberen.quote:Op dinsdag 19 januari 2010 23:47 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Heb je 'm voor het braden een keer in een pan kokend water gedompeld?
Of gewoon op een rooster boven de gootsteen overgieten met kokend water kan ook.
Robin ik ben fan van je!!quote:Op maandag 11 januari 2010 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Verse shii-takes even hard bakken in wat olie, dan in soepbord leggen.
Verse enoki erop, beetje lente-ui en dan een mooie, goeie eendenbouillon.
(eendenstukjes (uit de vriezer van de toko) flink bruin braden, ui, gember, shaoxing, steranijsje, gedroogd rood pepertje, water erbij en 45 minuten in de snelkookpan of een paar uur op het vuur)
Lekkere & licht.
Mayo er op? Serieus? Is dat ècht lekker??quote:Op donderdag 28 januari 2010 11:42 schreef RobinOok het volgende:
Dank je, Lotje. [ afbeelding ]
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Kijken of dit ook inspireert.
Het ziet er niet uit, ik vind het eigenlijk een Japanse kapsalon, maar het was wel lekker!
Okonomiyaki, een dikke, gevulde omelet, alleen niet op basis van ei, maar op basis van een elastisch pannenkoekenbeslag. Gevuld met wat je maar wilt. In dit geval spitskool, tauge, puntpaprika, gefrituurde uitjes, garnalen, lente-ui. Ontbijtspek onderop. Okonomiyakisaus, mayo en bonito vlokken bovenop.
Het is echt een fantastisch gerecht. Je neemt dingen die je lekker vindt, braad die in een pan, doe er deeg overheen, keer dat een keer om en daarna smullen maar !quote:Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mayo er op? Serieus? Is dat ècht lekker??
Ik heb het in Japan verschillende keren gegeten, steeds mét mayo, en ik ik vond het echt ontzettend lekker (en machtig)!quote:Op donderdag 28 januari 2010 14:49 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mayo er op? Serieus? Is dat ècht lekker??
Dat ziet er echt uit.quote:Op maandag 24 augustus 2009 21:40 schreef minilot het volgende:
Nog eventjes van gisteren, focaccia met rozemarijn (geen verse meer bij de Albert Heijn ) en rode ui.
Beetje mislukt, want mijn kabouteroventje heeft kuren en schiet telkens naar een lagere temperatuur.
[ afbeelding ]
Werd gesopt in bloemkoolsoep met Stilton.
Zeker een leuk artikel. Alleen een beetje te kort, en jammer dat er geen recepten werden gegeven bij de besproken producten. Hopelijk weten ze jullie te vinden als ze eens een Chinees thema-nummer gaan doen .quote:Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Heb de Delicious. er ook even bijgepakt Inderdaad wel leuk! En heb de website ook ontdekt, die kende ik nog niet!quote:Op zaterdag 6 februari 2010 00:10 schreef RobinOok het volgende:
Ha, ja, dat vonden wij ook leuk. :-)
Mijn partner is een middag op pad geweest met de schrijfster van het artikel (Merijn Tol) dus een verrassing was het niet. Het is (eigenlijk zoals gewoonlijk) en ietsiepietsie vaag/verwarrend opgeschreven allemaal, maar evengoed een mooi artikel. Toch?
Dank je, het is makkelijk te doen met die komkommer die maar niet op komt, heb er even een receptje bij getiktquote:
Welke aardappels kan ik hier het beste voor gebruiken? En welke groenten/vleesjes zijn lekker om erbij te maken. Ik wil dat vanavond 2 hongerige mannen voorschotelen.quote:Op vrijdag 14 augustus 2009 10:26 schreef SuperRembo het volgende:
Gemaakt naar aanleiding van foodgawker:
Aardappels met knoflook uit de oven
[ afbeelding ]
Om wat voorbeelden te geven, als snelle snack, bij een stamppot, bij de nasi/bami.quote:Op zondag 7 februari 2010 12:06 schreef DancingPhoebe het volgende:
Erasmo, waar eet je nu in hemelsnaam ingemaakte komkommer bij? Het ziet er super uit en lijkt me idd ook leuk om te doen, maar is het ook lekker?!
heb je ook een recept met wat hoeveelheden? (evt per PM)quote:Op vrijdag 12 februari 2010 15:27 schreef DarkElf het volgende:
[ afbeelding ]
Voila: breakfastfruitbars a la Gino D' Acampo uit The Italian Diet.
gedroogde mango, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen, honing, bloem, appelsap, havercrunchies (natuurwinkel) en geroosterde zonnebloempitten. 20 minuutjes in een ovenschaaltje (op bakpapier want t plakt erg) in de oven (190 graden)
Ik zit te twijfelen of ik deze vandaag ga bakken, ik vind het er alleen nogal veel. Denk je dat ze goed in te vriezen zijn?quote:Op zondag 14 februari 2010 12:37 schreef DarkElf het volgende:
Vandaag weer aan het bakken geweest, Noorse kaneelbroodjes uit ' hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Was het ook wel, zeker voor restjes-etenquote:Op zondag 21 februari 2010 20:31 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er heerlijk uit Minilot!
Kwam ze tegen op de markt vorige week en herrinerde mij jouw recept dus had er wat meegenomen. Uiteindelijk een grove creme van gemaakt voor een voorgerecht met coquille, cantharellen en gedroogde serranoham. Was zeer blij verrast door de smaak van de aardperen. Heb vandaag dus wat gegoogled voor andere recepten en het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 12:26 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Simpel, zalvig soepje van aardperen. Met huisgerookte hollandse garnaaltjes, zeekraal en bieslook.
(recept)
[ afbeelding ]
Lekkerder/smaakvoller dan aardappelpuree en niemand die daarvan zegt dat het flauw is. Maar ja, het is wel wat het is, het zal nooit een venkel of aubergine worden. Maar voor soepjes en zalfjes is het gewoon perfect. Eet ze ook wel eens rauw, heel dun geschaafd. Maar ja, als je dan een halve aardpeer eet is het al wel genoeg. Dus dat schiet in mijn ogen niet zo op.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:17 schreef vaagsel het volgende:
.. het verbaasde me toch dat veel mensen het een flauwe groente met weinig smaak vonden. Ik vond het juist een zeer smaakvolle groente met een aparte, in de verte herkenbare aardse smaak.
Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:42 schreef minilot het volgende:
Groenteboer in het dorp heeft geen aardperen. Groentekraam op de markt ook niet.
Dit weekend maar eens in Rotterdam op zoek gaan!
Daar ga ik wel vanuit ja !quote:Op dinsdag 23 februari 2010 13:48 schreef Lastpost het volgende:
[..]
Op de markt bij de bieb in de stad (Blaak) hebben ze die zeker bij meerdere kramen.
Hmmm, daar krijg ik honger van!quote:Op dinsdag 23 februari 2010 16:26 schreef prinseszondererwt het volgende:
Zojuist een pastinaaksoepje met pompoen achter mijn kiezen, was heerlijk.
[ afbeelding ]
Heb je ook gelijk in, maar de kom van mijn vijzel is een tijdje geleden kapot gevallen en met een staafmixer gaat het niet.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:38 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Gewoon lekker zelf maken, minilot!
Ik ken 'm! Is alleen nogal een gedoe - ofwel anderhalf uur fietsen, ofwel uur met OVquote:
Ooh mooie koekjes! En inderdaad tof dat het een eigen recept is! En ik hou van kokos Waar haal je polenta?quote:Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Dat heb je goed bedacht. Klinkt erg lekker!quote:Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Ik heb komkommer te over en lege jampotjes, even wat azijn en mosterdzaad scoren dit weekendquote:Op zaterdag 6 februari 2010 14:56 schreef Erasmo het volgende:
Aan het inmaken geweest:
10 minuutjes werk;
- Snij de komkommer
- Doe hem in een afsluitbaar bakje en bestrooi hem rijkelijk met suiker en zout
- Paar minuten laten staan en af en toe door elkaar schudden(wel voorzichtig!)
- Komkommer afspoelen en drogen tussen bv. 2 theedoeken
- Half azijn half water even laten koken
- Komkommer in de potjes, eventueel kruiden erbij(mosterdzaad in dit geval)
- Vullen met azijn/water mengsel tot boven de komkommer
- Half jaartje laten staan
- Klaar!
Recept komt van Piet
Ja het lijkt me een super-idee, alleen ik kan met 4 zitplaatsen en 50 vierkante meter onmogelijk een stuk of 20 fokkers huisvestenquote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:21 schreef motorbloempje het volgende:
het wordt srsly tijd voor een CUL-Foodgawkers-pot-luck-meet! dan kunnen anderen vast wel even hun camera uitlenen
Open jij het topic of ik?quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:42 schreef motorbloempje het volgende:
hier kunnen we met 15 man aan een tafel zitten
grote oven, combinmagnetron, 2 werkbladen en een vierpitter
Hoera! Ik heb in een vlaag van verstandverbijstering een tijdje geleden kilo's polenta bij mijn dorpsturkje gekocht. Na twee maanden polentablubber met kaas, polentablubber met vis en polentablubber met paddestoelen zie ik nu wat ik met de rest kan doen! Knusse foto, trouwens.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
Dat zie ik natuurlijk ook wel, zelfs met zonnebril. Maar ik dacht spijs te ontwaren, vandaar mijn vraag.quote:Op zondag 28 februari 2010 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
quote:
quote:Op zondag 28 februari 2010 11:04 schreef RobinOok het volgende:
Chocolade chroissants natuurlijk.
From scratch, Evo?
Wat zou nog meer van Danone kunnen zijn dan? .quote:Op zondag 28 februari 2010 11:07 schreef evo87 het volgende:
yes, duurt redelijk lang, maar ze zijn zo gruwelijk lekker als ze vers zijn
En?quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:15 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik heb komkommer te over en lege jampotjes, even wat azijn en mosterdzaad scoren dit weekend
Oh jee, had over de yes-reply heengelezen.quote:Op zondag 28 februari 2010 13:17 schreef clumsy_clown het volgende:
Wat zou nog meer van Danone kunnen zijn dan? .
Dit was het resultaat, niet zo'n mooie foto En nu 6 maanden wachten...quote:
Heb je die potjes nog vacuum laten trekken of hoeft dat niet?quote:Op zondag 28 februari 2010 16:33 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Dit was het resultaat, niet zo'n mooie foto En nu 6 maanden wachten...
[ afbeelding ]
Als ik jam maak, doe ik dat door ze op de kop te zetten, maar dat durfde ik hierbij niet Ik heb wel het idee dat het vacuum is, doordat de azijn/watermix er kokend heet opging en daarna meteen de deksels erop.quote:Op zondag 28 februari 2010 16:50 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Heb je die potjes nog vacuum laten trekken of hoeft dat niet?
ik heb ze nu in de oven zitten! Ik had alleen maar limoen in huis, maar allez, limoen en kokos is een prima combi, dacht ik zoquote:Op vrijdag 26 februari 2010 14:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Mijn eigen recept! Polenta-kokos-citroenkoekjes. * prinseszondererwt trots is
[ afbeelding ]
ja, ik heb dus vanavond choc chip cookies gebakken, maar ze zijn te ver uitgelopen. wat zit er dan te veel of te weinig in, of is de oventemp verkeerd??quote:Op dinsdag 2 maart 2010 09:48 schreef evo87 het volgende:
Beetje een 'bak' bui. Chocolate chip cookies!
[ afbeelding ]
ah, ja dat was ook de lastigste om te rekenen factor in t amerikaanse recept. er stond 1 3/4e stick of 14 tablespoons, ik kreeg daaruit 200 gram in een omrekending voor boter, maar het zag eruit als meer boter dan op t plaatje... alleen had het deeg dan wél weer de goeie consistentie... hmm...quote:Op vrijdag 5 maart 2010 22:37 schreef Erasmo het volgende:
Dikke kans dat je teveel boter hebt gebruikt...
Ik krijg hier altijd zo'n zin in eten (en in koken, dus dat is goed )quote:Op zaterdag 6 maart 2010 16:20 schreef Bluezz het volgende:
mmmmm, weer even verlekkert hier rondgeneusd
quote:Op zaterdag 6 maart 2010 15:35 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn versie van Dan Dan Noodles: udon met sausje op basis van sesampasta en topping op basis van gehaktsaus.
(recept)
Volgens mij balen we allemaal wel dat je die niet hebt, want als ik zie wat je soms in je weekmenu's hebt enzo denk ik Maar wat nie is kan nog komen!quote:Op zaterdag 6 maart 2010 18:11 schreef Windigo het volgende:
Ziet er goed uit allemaal! Ik baal soms zo dat ik geen digitale camera heb als ik dit zie..
Mja, hopelijk voor mijn verjaardag dan, want ik heb een inkomen onder het sociale minimum en kan dat dus echt niet betalen. (Het enige waar ik echt geld aan uit geef, is eten )quote:Op zaterdag 6 maart 2010 18:25 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Volgens mij balen we allemaal wel dat je die niet hebt, want als ik zie wat je soms in je weekmenu's hebt enzo denk ik Maar wat nie is kan nog komen!
temp was ook goed, 190C zonder hete lucht... tweede batch had in de koelkast gezeten en was écht mislukt, maar misshcien had ik toen de hete lucht per ongeluk aan staan...quote:Op zaterdag 6 maart 2010 07:35 schreef evo87 het volgende:
200 gram boter is de juiste omrekening. wat zat er verder in, anders kan ik ook niet zien of de verhouding verkeerd is. Maar idd ook kans dat je oventemp te laag ingesteld is (190 graden C) en het deeg eerst een uurtje in de koelkast stoppen helpt ook.
Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?quote:Op zaterdag 6 maart 2010 18:50 schreef Windigo het volgende:
[..]
Mja, hopelijk voor mijn verjaardag dan, want ik heb een inkomen onder het sociale minimum en kan dat dus echt niet betalen. (Het enige waar ik echt geld aan uit geef, is eten )
Een geniaal idee van één of andere Australische elite-pizzaketen zul je bedoelen. De komende Lente staan hier de Saffron Chicken, de Szechuan Chilli Prawn, de Shepherd's Pie en de Peking Duck op het menu. Gewoon namaken van het plaatje op de website en de bijbehorende omschrijving.quote:
quote:Op zondag 7 maart 2010 16:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Zullen we dan in elk geval allemaal foto's van jouw eten gaan maken op de potluck-meet?
Hier net gegeten:
[ afbeelding ]
Philly steak pizza, idee gepikt van de website van Crust in Australie. Als zij Nederland te ver vinden om te bezorgen, dan maak ik het wel zelf.
Enfin, pizza met stukken rosbief, uien, champignons, rode peper, rucola en druppels mosterddressing. 'Witte' pizza, dus geen tomatensaus, maar een saus van roomkaas, crème fraiche en in dit geval geroosterde knoflook.
jij maakt zulke geweldige dingen (kijk ook wel eens in het taarttopic) is dat gewoon hobby? Anders zou ik er echt mn werk van maken als ik jou wasquote:Op maandag 8 maart 2010 13:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Appelkersenkruimeltaart
[ afbeelding ]
Dit recept heb ik aangehouden, maar met iets minder suiker en volkorenmeel ipv gewoon meel. Ze zijn heel donker, ik denk door de (heel veel) pure chocola die erin gaat. Ze zijn - zoals de naam al zegt - decadent lekkerquote:Op maandag 8 maart 2010 12:13 schreef minilot het volgende:
Zooo. Zou bijna een hap uit het scherm nemen - die bovenste brownie lokt me!
Nog een bijzonder recept? Om de een of andere reden lijken ze qua kleur erg op de brownies met koffie die ik wel eens maak..
Heb je hier een recept van? Het klinkt echt lekker!quote:Op maandag 8 maart 2010 13:35 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Appelkersenkruimeltaart
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |