abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 21 augustus 2009 @ 15:56:23 #51
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72073314
Overigens, heb je een horloge met oplichtende wijzerplaten? Zelfde principe. De moleculen van de fluoriserende verf vangen zonlicht op, het spul raakt in een geëxciteerde toestand, en spugen allemaal weer fotonen uit om in grondtoestand te komen. Die uitgespuugde fotonen zie jij dan als een opgloeiende wijzer(plaat).

Confidence through competence
  vrijdag 21 augustus 2009 @ 16:05:09 #52
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72073589
quote:
En waaraan kan ik een goed product dan herkennen?
Deze dan ook nog ff, en dan moet ik weer aan de studie

Da's lastig om te beantwoorden, anders hadden we allemaal onze holy grail sunscreen al gehad. Als ik systematisch nadenk, heb ik 3 criteria:

1) Prijs
2) Goede UVA én UVB protectie
3) Goede smeerbaarheid / geen klef spul achterlatend op gezicht

Wat betreft 2 denk ik dat het een goede zaak zou zijn als er wereldwijd, net als voor UVB (de SPF rating) een goede gestandardiseerde meetmethode voor UVA zou komen. Momenteel wordt in Japan bijvoorbeeld wel de PPD-methode gebruikt, maar die is niet internationaal gestandaardiseerd, noch verplicht. Sommige merken zoals La Roche Posay (van L'Oreal) vermelden wel expliciet hun PPD waarde.

Meten = weten min of meer dus ik ben wel voor meer info naar de consument toe over UVA-protectie, omdat consumenten nu meestal in het ongewisse zijn.
Confidence through competence
pi_72074345
Ik word niet bruin, 3 uur in de zon en niet eens rood, laat staan roze.
  vrijdag 21 augustus 2009 @ 16:54:22 #54
232329 Orlistat
I see fat people
pi_72074865
quote:
Op vrijdag 21 augustus 2009 16:05 schreef Stereotomy het volgende:
Wat betreft 2 denk ik dat het een goede zaak zou zijn als er wereldwijd, net als voor UVB (de SPF rating) een goede gestandardiseerde meetmethode voor UVA zou komen. Momenteel wordt in Japan bijvoorbeeld wel de PPD-methode gebruikt, maar die is niet internationaal gestandaardiseerd, noch verplicht. Sommige merken zoals La Roche Posay (van L'Oreal) vermelden wel expliciet hun PPD waarde.
De PPD methode wordt ook toegepast voor de EU richtlijnen voor zonneproducten, te herkennen aan het UVA logo. Het moet minstens 1/3 zijn van de SPF, dus een SPF50+ met dit logo moet minstens een PPD van 20 hebben.

De Japanse producten laat ik liever links liggen, want PA+++ is minimaal PPD 8 ongeacht de SPF. Hoger wordt niet aangegeven, tenzij ze er de PPD of andere meetmethoden van UVA erbij vermelden. In de VS zit men te kijken naar een sterrensysteem, net als in het VK. Wat op zich geen slecht systeem is.
  vrijdag 21 augustus 2009 @ 17:07:54 #55
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72075200
Ik drukte me wat ongelukkig uit: wat ik dus bedoel is dat ik in de EU graag naar een kwantitatief systeem zou willen gaan, in plaats van alleen een logo. Een semi-kwantitatief systeem zoals sterretjes van het Boots systeem in de UK is al beter informatief dan wel-of-geen logo, zoals dat nu het geval is hier.

Nadeel is weer dat cijfers verkeerd geinterpreteerd en gemarketeerd kunnen worden. Een SPF 85 houdt (nou, wat zal het zijn) 0.5% meer UVB straling tegen dan SPF 50, ondanks een veel hogere concentratie aan actieve sunscreen ingredienten? Ook als de bescherming naarmate de dag vordert omlaag gaat heb je wel *iets* meer aan een hogere SPF, maar omdat het exponentieel verminderd (niet lineair!!), dondert of je SPF 85 hebt of 50 het toch ongeveer op hetzelfde moment aan het einde van de rit in elkaar.

[ Bericht 4% gewijzigd door Stereotomy op 21-08-2009 20:45:20 ]
Confidence through competence
pi_72122535
Ik ben zelf al een weekje of 3 bezig met Paula's Choice producten. Nou gebruik ik een hele reeks Paula’s Choice producten: one step face cleanser, skin balancing toner, 2% BHA, super antioxidant mattifying consentrate serum, moisture gel, carbon mask, daily mattifying lotion SPF15 en de skin relief treatment.

Ik heb zelf een vette, gevoelige huid en de reden waarom ik zoveel geld heb uit gegeven is om van mijn vette huid af te komen. Dankzij producten van Paula's Choice heb ik nu een betere huid; gaver, schoner, de kleine rode plekjes zijn deels verdwenen en voelt goed aan. Helaas zie ik er nog steeds uit als een glimworm met mn oliehuidje. Ondanks dat, kan mijn huid wel veel verdragen is mijn huid goed beschermd, zelf tegen 2x daags BHA.

Heeft iemand soms nog een product dat wel tegen dit glimmen werkt? Tissues werken goed, maar dat is nogal een gedoe en vind het een beetje een dom gezicht om in het openbaar te gaan deppen met zo'n tissue.

Wat betreft die sunscreens van PC, ben ik het volledig met jullie eens. Als jullie een betere sunscreen weten die een mat effect geeft en antioxidanten bevat hoor ik het graag!
pi_72122606
En over het scheerverhaal, ik ben zelf van plan om een nivea for men scheerapparaat van philips te kopen, de HS8060/25. Deze kan zowel nat als droog, schijnt net zo glad te scheren als mesjes en doseert automatisch scheerlotion waarvan beweerd wordt dat het de huid beschermt en irritatie voorkomt. Deze lotion bevat kamille, vitamine E en provitamine B5 maar helaas ook glycerin, C13-C16 Iso paraffin en panthenol.

PC klantenservice raad mij Close Comfort Shave Gel aan te gaan gebruiken bij het scheren. In combinatie met een scheerapparaat met twee of drie mesjes. Bij voorkeur Gillette's Mach 3, Venus of Mach 3 Turbo. Mijn voorkeur gaat meer uit naar de HS8060/25 aangezien de reviews heel goed daarover zijn en ik mesjes zo'n gedoe vindt.
  maandag 24 augustus 2009 @ 22:02:03 #58
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72124429
Kwam dit plaatje op internet tegen die de exponentiele relatie van SPF-getal en bescherming aan de ene kant, en de afname van de bescherming door de dag heen aan de andere kant, uitstekend illustreert:

1) Waarom je echt flink goed moet smeren en niet zuinig moet zijn met je sunscreen
2) waarom zonnebrandcremes boven SPF 50 eigenlijk alleen qua marketing nuttig zijn in de praktijk



http://www.beautyjournaal(...)nebrandmiddel-sterk/

SPF - % UV absorbed
2 50
4 70
8 87.5
15 93.3
30 96.7
50 98

Je zou dan zelf de rationele overweging moeten maken of die verhoogde hoeveelheid chemische sunscreen ingrediënten het waard zijn om die paar procent UVB meer tegen te houden.... dik (her)smeren van een SPF van tussen de 15-50 is zinvoller dan die jacht naar een hogere SPF.

[ Bericht 1% gewijzigd door Stereotomy op 24-08-2009 22:19:46 ]
Confidence through competence
  maandag 24 augustus 2009 @ 22:17:47 #59
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72125030
quote:
Op maandag 24 augustus 2009 21:07 schreef Robin0 het volgende:

Wat betreft die sunscreens van PC, ben ik het volledig met jullie eens. Als jullie een betere sunscreen weten die een mat effect geeft en antioxidanten bevat hoor ik het graag!
Da's denk ik een beetje de eeuwige zoektocht in deze thread nog.

En even ertussenuit sneaken om op het toilet te deppen is denk ik toch nog de meest praktische oplossing, hoe gek het ook klinkt. Overigens ongelovelijk hoe veel beter je eruit ziet met een mat gezicht dan met een glimmend gezicht. Ik verbaas me er elke keer weer over.

Wanneer je een vrouw was, kon je je gezicht nog poederen, trouwens (wat velen volgens mij ook doen - meelurkende vrouwen: bevestig ff ). Maar als man, heb je wel 'poeder in gelvorm', zoals de Shiseido Men Anti Shine Refresher. De ingredientenlijst laat zien dat het een siliconen/lotion suspensie is, met camphor/menthol (potentieel irriterend, dat wel, maar wel een verkoelend effect ) en micadeeltjes (het poeder, dus). Tevens bevat het thiotaurine, wat volgens Shiseido de sebumproductie tegengaat. Uit ervaring kan ik melden dat dit spul werkt, en het geglim met een uurtje of 2-3 vertraagd.

Echter deze middelen nemen de oorzaak van de sebumproductie natuurlijk niet weg. Denk dat sterk spul als een roaccutane kuur of een retinoid op doktersrecept je enige hoop zijn. Maar d'r is een reden waarom dat spul alleen op recept verkrijgbaar zijn, natuurlijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door Stereotomy op 24-08-2009 22:39:22 ]
Confidence through competence
pi_72127902
Bedankt voor je reactie Stereotomy!

Even naar de toilet sneaken is idd wat ik ook altijd doe . Neem altijd een leeg waterflesje mee, anders valt het altijd een beetje op 2-3x daags wc, en bovendien kom ik door al dat water ook gelijk aan mijn vochtbehoefte.

Vindt dat glimmen best wel irritant. Ik vind het zelf altijd een beetje een vies gevoel, en ik vraag me altijd af of ik opvallend glim en of andere mensen dat ook als opvallend glimmend zien. Het verschilt namelijk nog wel is in welke spiegel ik kijk en met welke belichting.

Roaccutane kuur begin ik niet aan, vind dat wel heel overdreven en het heeft ook bijwerkingen. Retinoid is volgens mij niet heel bekend en ik vraag me af of dat, dat echt helpt tegen het glimmen. Misschien dat 0.05% tretinoine de oplossing is voor mij.

Ik gebruik sinds 2 weken ook supplementen multi-vitaminen en mineralen, ik vermoed ook wel dat, dat ervoor zorgt dat mijn huid wat beter gevoed wordt en er beter uitziet. Voorheen biergist en huidrein pillen van bional gebruikt en dat werkte ook wel redelijk. Heeft iemand ervaringen met middelen in pil/tablet vorm? Ik zit er zelf aan te denken om hiernaast nog Skin2Moro tabletten te gaan gebruiken? Iemand ervaring?

Is er trouwens ook nog hoop voor de mensen met een vette huid dat dit na een aantal jaar afneemt? Je huidtype kan veranderen, maar veranderd ook de vettigheid/glimmen van de huid?
  maandag 24 augustus 2009 @ 23:53:21 #61
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72128340
Retinoids (retinol, retinal en tretinoin) zijn momenteel een van de weinige écht wetenschappelijk bewezen anti-aging substanties die daadwerkelijk in de huidstructuur kunnen ingrijpen. Daarom hebben veel (jonge) acnéhuiden baat bij een roaccutane of tretinoinekuur... het grijpt rechtstreeks in op de sebumproductie. Maar inderdaad, zoals je zelf al zegt: veel mogelijke bijwerkingen, aggressief spul, de vraag is of het het waard is..... en of de arts het ueberhaupt wil voorschrijven voor je.

Ik ken overigens niemand in dit topic met een erge oliehuid die om die reden aan de tretinoine is gegaan. Ben wel benieuwd naar de specifieke ervaringen voor dit type huid met dat product.

Ik heb gelezen dat je met krankzinnige hoeveelheden vitamine B of Zink de sebumproductie kunt regelen. Maar ik durf het niet aan om zonder doktersbegeleiding (zoals in die wetenschappelijke testen) aan die hoeveelheden te beginnen. Ik doe nu wel elke dag 25-50 mg Zink Gluconaat, en merk dat mijn huid minder verdwaalde puistjes laat zien. Maar die oliehuid is er nog steeds, al lijkt het misschien subjectief iets minder erg dan zonder de Zink Gluconaat.

Zinc PCA (veel shampoo's voor hoofdhuidirritatie door teveel sebumproductie gebruiken dit) gebruik ik momenteel ook (1% concentratie in mijn toner opgelost)) maar ik moet zeggen dat ik hiervan niet veel effect merk en dus niet opnieuw zal kopen.
Confidence through competence
  dinsdag 25 augustus 2009 @ 11:33:57 #62
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_72135036
Even als meelurkende vrouw reageren op de poedervraag

Veel vrouwen gebruiken inderdaad poeder tegen het glimmen, zeker als ze vloeibare make-up gebruiken.
Tegen het "doorlopen" van make-up wordt er nogal eens een "primer" (ja echt, dat heet echt zo ) gebruikt voordat er foundation en ander vloeibaar spul wordt gebruikt. Dat lijkt ook te werken tegen glimhuid (waardoor je make-up van je gezicht af glijdt).
Het lijkt me niet onmogelijk dat je gewoon alleen poeder (kleurloos, transparant en zonder glitters natuurlijk) of primer kunt gebruiken als man zijnde. Lijkt me het proberen waard.
Verschillende merken hebben primers, Clinique heeft o.a. een transparante poeder, maar Kaolin-poeder (gemaakt van klei) van Everyday Minerals is ook goed, of een (klei)poeder van een willekeurig ander merk, zijn vast genoeg aanbieders.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_72135718
Ik weet niet of het hier volledig thuishoort, maar het gaat er toch over :

Ik ben al een paar keer langsgeweest bij dokter Velthuis in Eindhoven en Rotterdam :
- eerste keer voor alleen punch met hechting voor icepicks (te diepe littekentjes die niet zo weggaan met laser)
- tweede keer vijf maanden later voor nog is punch met hechting en dan fractional laser.

Nu is de fractional laser eigenlijk mislukt want het vormde kleine gaatjes die nu littekentjes zijn en dus niet zijn weggegaan.

- Goed dus in april dit jaar terug op controle geweest en tweede keer fractional laser. Blijkt nu achteraf dat het helemaal geen fractional laser meer was, maar rejuvenating laser (de beschrijving op hun website klopt volledig. Goed, dit gaf langdurige roodheid (nu nog een beetje) en eindelijk wel wat verbetering eerlijk gezegd.

Nu eerst de AHA en BHA een tijdje uitproberen en dan beslissen om nog is naar Velthuis te gaan of niet. Maar ik heb daar nu al een gevoel dat het allemaal niet zoveel waard was. Na de mislukte fractional laser zei hij ; " Ah ja, jij bent die persoon die eigenlijk maar heel kleine onopvallende littekentjes had en het dus eigenlijk niet nodig was." Zoiets zeg je toch niet achteraf, als iets mislukt is?

Goed, je weet voor je er aan begint dat er ook een kans op mislukken is. Dus ik verwijt hem zeker niets. Alleen weet ik pas sinds vandaag dat ze een andere laser hebben gebruikt in mei (rejuvenating), terwijl ik daar eigenlijk niet van op de hoogte was.

Ik hoop dat AHA en BHA hun werk goed gaan doen, zodat ik niet meer zo'n operaties moet ondergaan met kans op mislukkingen.
  dinsdag 25 augustus 2009 @ 12:26:49 #64
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72136604
AHA en BHA's grijpen eigenlijk alleen in op de dode huidcellen van de bovenste laag van je huid. Het klinkt mij alsof jouw problemen wat dieper in je huid zitten. Persoonlijk denk ik dat overexfoliëren niet goed is (ik denk dat Paula Begoun de enige is op internet die er anders over denkt) dus dat je het met mate moet doen. Wanneer alle dode huidcellen al weg zijn, en je gooit er alsnog AHAs of BHAs op, dan lijkt me dat de huid alleen onnodige irritatie geven. Mijn huid heeft geen baat bij 2x per dag exfolieren, zoals Paula zegt dat *mogelijk* is, sterker nog, ik krijg er alleen maar irritatie van.

AHA's geven in sommige studies wel een boost aan elastine en collageenproductie, maar als het je daar om gaat, zijn er genoeg andere spullen die je hetzelfde effect geven, zonder de irritatie van AHAs (zoals een vitamine C serum ofzo).
Confidence through competence
pi_72138696
Bedankt voor je wijsheid!

Sinds ik ooit begon met een scrub werd mij gezegd om dit 1 à 2 keer per week te doen. Meer dan één keer om de twee dagen exfoliëren ben ik dan ook zeker niet van plan.

Het probleem is niet zo erg als ik het weergeef. Dat zei Velthuis immers zelf ook. Maar voor mij persoonlijk is het natuurlijk wel een doorn in het oog als je in de spiegel kijkt...

Vitamine C serum is nieuw voor mij. Maar ik denk niet dat dat het beste is in combinatie met vitamine A zuur 's avonds?
  dinsdag 25 augustus 2009 @ 13:37:04 #66
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72138968
Scrubben als je ook AHAs/BHAs gebruikt is niet aan te raden he? Als je al met regelmaat de AHAs/BHAs gebruikt, heb je sowieso nauwelijks een hoornlaag meer over op je gezicht. Als je er dan ook nog met korreltjes overheen gaat schuren dan doet dat niet veel goeds...

Ik weet even zo snel niet of de gelijktijdige combi van bijvoorbeeld Tetrahexyldecyl Ascorbate (stabiele vorm van vitamine C) en een retinoid goed is of niet. Maar je kunt de vitamine C overdag dragen onder een sunscreen, dan heeft het het bijkomende positieve effect dat het als antioxidant vrije radicalen kan opvangen, en dus de werking van je sunscreen versterkt....
Confidence through competence
pi_72139557
Beste,

Wat denk je over het verhaal van de dermaroller? Dat is voor over een jaar, wanneer ik wanhopig word

Hier mensen met een volledige kuur : http://www.acne.org/messageboard/Roller-Vitamin-serum-R-t195869.html&st=40
  dinsdag 25 augustus 2009 @ 14:16:27 #68
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72140126
Zonder er nu al een waardeoordeel aan te hechten, maar.......



... is dit niet gewoon marteling? Zijn hier serieus wetenschappelijke publicaties over?

Als ik het goed begrijp prik je dus gaatjes in je littekenweefsel en vul je dat met collageen stimulerende middelen zoals retinoids en vitamine C? En dan hopen dat het littekenweefsel 'normaal' herstelt zodat het weer als normale huid eruit ziet?

Ben een beetje sceptisch.
Confidence through competence
pi_72140569
Ergens is het wel logisch hoor :

- Fractional laser
- Rejuvenating laser

Die doen hetzelfde als 100 kleine naaldjes.

Alleen is het inderdaad een marteltuig, net zoals de laser trouwens

Ik twijfel vitamin C - 1000 time release van Kruidvat of echt een serum om te smeren? Ik neem nu niks van pilletjes, dus dat geniet mijn voorkeur.
  dinsdag 25 augustus 2009 @ 16:48:59 #70
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72145091
Ik heb me nooit ingelezen in laserbehandelingen, dus kan er weinig van zeggen. Branden die dan ook gaatjes in je huid zodat je die kunt vullen met vitamine A en C dan?

De (stabiele) vitamine C in een serum is niet dezelfde als de ascorbinezuur in de pilletjes, btw, mocht je je eigen serum willen maken. En ik betwijfel ook of het effect van 1000 mg oraal ingenomen vitamine C hetzelfde is als vitamine C serum smeren.
Confidence through competence
pi_72149671
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 16:48 schreef Stereotomy het volgende:
Ik heb me nooit ingelezen in laserbehandelingen, dus kan er weinig van zeggen. Branden die dan ook gaatjes in je huid zodat je die kunt vullen met vitamine A en C dan?

De (stabiele) vitamine C in een serum is niet dezelfde als de ascorbinezuur in de pilletjes, btw, mocht je je eigen serum willen maken. En ik betwijfel ook of het effect van 1000 mg oraal ingenomen vitamine C hetzelfde is als vitamine C serum smeren.
- lasers maken kleine puntjes in je huid zodat je zelf nieuwe huid aanmaakt en die zich weer gaat hechten als nieuwe huid. Het littekenweefsel wordt dus weggelaserd.

- Enige tip over een goed vitamine C serum met hoge dosis, als je het niet zelf aanmaakt? Ik denk dat orale inname toch ook wat effect moet geven op termijn?

Ik zorg dat de Chanel precision pro scrub op is, eer ik aan PC producten begin. Die van Chanel was trouwens een hele goeie!
  dinsdag 25 augustus 2009 @ 20:07:35 #72
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72151137
Vooralsnog heb ik geen foute dingen gehoord van de antioxidant concentrate van Paula's Choice (niet de Skin Balancing of Recovery versie, gewoon de normale). Die schijnt een behoorlijk hoge dosis vitamine C te hebben (maar hoeveel wil de klantenservice van Paula niet zeggen, is geheim ).

Het is een dimethicone-oplossing, dus volledig siliconen. Ik vind het fijn smeren, als je huid tegen siliconen kan. Sommige huidtypes gaan verstopt raken.
Confidence through competence
  dinsdag 25 augustus 2009 @ 20:15:05 #73
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_72151352
Overigens, ben je echt zo ontevreden over je huid? Had je vroeger veel acne, dat je daardoor een soort van sinasappelhuid gekregen hebt op je gezicht?

Ik ken een waanzinnig knap meisje die ook zo'n huid heeft, maar die vind ik zo leuk en verzorgd eruit zien, dat ik het niet eens meer opmerk dat ze zo'n huid heeft Bij mannen vind ik het eigenlijk ook wel wat macho's hebben maar ik heb makkelijk praten, want ik heb het niet... Je moet natuurlijk wel oppassen dat je niet teveel (niet nuttige, schadelijke) dingen gaat doen.
Confidence through competence
pi_72159229
Kan iemand mij vertellen of het slikken van vitaminen nou ook echt een bewezen effect heeft op de huid verbetering van binnenuit? En welke vitaminen en in welke hoeveelheid kunnen dan mogelijk voor verbetering zorgen??

Heeft iemand trouwens wel eens een foundation gebruikt? Paula's Choice heeft er één
http://www.paulaschoice-e(...)oundation-spf15.html

Ik werd een tijdje geleden betrokken bij een gesprek van een aantal vriendinnen over huidverzorging. Volgens hun zijn er wel degelijk boys die foundations gebruiken. Volgens mij moet dit ook gewoon kunnen, het probleem is vaak alleen het kiezen van de juiste tint. Het is misschien een beetje erg verwijfd, maar als deze goed matteert en m'n oliehuidje stabiliseert zal ik het zeker overwegen. Die van PC bevat trouwens ook SPF15, misschien is dat wel een betere bescherming dan die in de sunscreens...

[ Bericht 13% gewijzigd door Robin0 op 26-08-2009 00:15:04 ]
  woensdag 26 augustus 2009 @ 00:08:24 #75
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_72159320
Wederom even een post van een meelurkende vrouw
Ik zou als man zijnde echt geen foundation gaan gebruiken, ziet er gek uit bij baardgroei/stoppeltjes, je krijgt een te perfecte en gelijkmatige kleur huid en dat ziet er erg "gay" uit.
Niet doen joh, scheelt weer geld, ruimte in je kast, gedoe 's ochtends en 's avonds en scheelt ej een hoop sex
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')