abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 28 oktober 2009 @ 17:36:29 #151
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_74156634
quote:
Op zaterdag 17 oktober 2009 13:42 schreef minilot het volgende:
Zojuist binnengekomen!

[ afbeelding ]

Pizzasteen:
[ afbeelding ]

Zodadelijk pizzadeeg in elkaar kneden voor morgen, en dan maar eens bedenken wat ik er op ga doen. Iemand nog originele, culinair verantwoorde ideeën?
Waar heb je 'm besteld? Ben er ook al een tijdje benieuwd naar
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
pi_74257824
quote:
Op zondag 18 oktober 2009 16:58 schreef minilot het volgende:
Zojuist op mijn bord:

[ afbeelding ]

Gelukt! Bodem flinterdun en krokant en helemaal perfect in welgeteld drie-en-halve minuut! Geweldig, dat Bestron-ding!
Je kunt het wel. Mijn first try was een stuk beroerder. Morgen ook maar weer met de bestron aan de slag. En even nieuw deeg maken. Ik wil ten alle tijden 4 pizzabodems in de vriezer hebben liggen.
pi_74393935
quote:
Op zaterdag 31 oktober 2009 18:44 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Je kunt het wel. Mijn first try was een stuk beroerder. Morgen ook maar weer met de bestron aan de slag. En even nieuw deeg maken. Ik wil ten alle tijden 4 pizzabodems in de vriezer hebben liggen.
Heb ik ook.

Mijn Italiaanse collega (met verrukkelijk accent) neemt morgen gedroogde biergist voor me mee, zodat ik een keer 'echte pizza' kan maken. Zit je dan, met je superspeciale bloem en je Bestron-steen, is het nóg niet goed! Hoera voor kooksnobisme! Ik ben benieuwd.
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 4 november 2009 @ 19:55:42 #154
268716 Biskwie
Een koekje van eigen deeg
pi_74396832
ik heb ook een bestron oven gekocht ben benieuwd
aka. De statman
  donderdag 5 november 2009 @ 16:48:23 #155
3869 David
Drum the drums
pi_74424720
morgen weer pizza met onze houtoven!
  zondag 15 november 2009 @ 08:54:41 #156
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_74713295
tvp

Even kijken of ik vandaag zo'n steen op de kop kan tikken.
  zondag 15 november 2009 @ 09:17:38 #157
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_74713435
tvp
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
pi_74813334
Vanavond weer pizza maken (wordt de 2e keer dat ik dit doe)
Zit er over te denken om zelf de saus te maken. Iemand een goed recept? Had de vorige keer Wyko pizzasaus van de bakkerij meegenomen, die was lekker (pittig)!
pi_74825010
Pizza was erg lekker, alleen vergeten een foto te maken
Bodem nog via een pak meel van koopmans (randen ingesmeerd met olie + knoflook). Saus via dit recept op smulweb.nl
Verder zat er het volgende op: kaas, champignons, ananas, ham, salami en uitjes(in de saus). Een lekkere, niet tè harde, bodem. Oja ook nog verschillende kruiden; pizza kruiden, oregano, italiaanse kruiden.
pi_74825135
dit moet ik ook nog steeds een keer doen.. lijkt me iets voor een druilerige zondag.. zal het op het ideeënbord zetten
Ja doei.
  woensdag 18 november 2009 @ 23:02:51 #161
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_74835784
quote:
Op woensdag 18 november 2009 13:05 schreef GuitarJJ het volgende:
Vanavond weer pizza maken (wordt de 2e keer dat ik dit doe)
Zit er over te denken om zelf de saus te maken. Iemand een goed recept? Had de vorige keer Wyko pizzasaus van de bakkerij meegenomen, die was lekker (pittig)!
Tot nu toe de lekkerste hier:

- hele bol knoflook
- 2 uien
- salie, rozemarijn, tijm, oregano (allemaal vers natuurlijk)
- plens goede rode wijn
- kilo tomaten
- veel olijfolie
- theelepel suiker
- peper en zout


uien aanfruiten in de olijfolie, fijngehakte knoflook erbij, dan de fijngehakte kruiden.
Vervolgens de in stukjes gesneden tomaten erbij en daarna de rest van de ingrediënten. Aan de kook brengen en dan zo lang mogelijk op een heel laag vuurtje laten pruttelen. Ik doe altijd iets van 6 uur.

Daarna staafmixen en tot gewenste dikte inkoken.

Ik maak vaak grote hoeveelheden en vries het dan in kleine porties in. Zo heb je altijd de lekkerste tomatensaus paraat voor allerhande culinaire probeersels. Een flinke lepel van deze saus maakt in principe alles lekker
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_75382184
Waar zijn de pizzastenen nog redelijk betaalbaar? Ik wil er eentje kopen, maar ik vind ze zo duur...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_75388986
tevepee
  maandag 7 december 2009 @ 22:51:13 #164
268716 Biskwie
Een koekje van eigen deeg
pi_75393159
oooh, ik krijg van de week mijn bestron oven!
aka. De statman
pi_75395557
quote:
Op maandag 7 december 2009 22:51 schreef Biskwie het volgende:
oooh, ik krijg van de week mijn bestron oven!
Hoeraa!
Alvast veel plezier ermee! Ik ben er nog steeds heel erg mee in mijn nopjes, al gebruik ik 'm niet alleen voor pizza. Ik bak er minstens zoveel naanbroodjes in!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 8 december 2009 @ 00:10:49 #166
268716 Biskwie
Een koekje van eigen deeg
pi_75395940
quote:
Op maandag 7 december 2009 23:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Hoeraa!
Alvast veel plezier ermee! Ik ben er nog steeds heel erg mee in mijn nopjes, al gebruik ik 'm niet alleen voor pizza. Ik bak er minstens zoveel naanbroodjes in!
ooooh, lekker... laat de tips maar komen
aka. De statman
pi_75396089
quote:
Op dinsdag 8 december 2009 00:10 schreef Biskwie het volgende:

[..]

ooooh, lekker... laat de tips maar komen
Ik gebruik al twee maanden dit recept voor naanbrood: linkje

Meestal voeg ik nog zaken als geroosterde knoflook, venkelzaad, koriander of kerrie toe aan het deeg. Je kunt er eigenlijk alles instoppen.

Brokje deeg uitrollen tot druppelvorm, drie minuten op de hoogte stand in de Bestron en klaar. Het is echt ongeloofelijk zacht en luchtig naanbrood, duizend keer beter en lekkerder dan die uit de supermarkt. En in een gewone oven krijg je ze nooit zo goed!

Meestal kneed ik op vrijdagavond een boel deeg, dat laat ik dan anderhalf uur rijzen en dan gaat het de koelkast in. Kan ik het hele weekend vervolgens steeds een stukje van het deeg afplukken om naan mee te bakken! Die Bestron is in vijf minuten op temperatuur, dus zo klaar.
Let me see you stripped down to the bone
pi_75477921
een heus verhaal van het pizzafront

robuust gaat pizza maken, en bij gebrek aan tipo 00, heb ik kristalbloem gehaald uit de super, instantgist, you know the drill.

uiteraard vergeet robuust een cruciaal element: de pizzasaus dus ma en broer helpen met snijden van ingredienten, ik zet de oven op zn hoogste stand (dat ding gaat tot 250, en daarna staat er 1 streepje tot en met 3 streepjes. Die moet ik hebben! )

kom ik terug van de supermarkt, consternatie! blijkt dat de keuken blauw stond, en de rookmelder had ook van zich laten horen
waarom staat zo'n optie in hemelsnaam op zo'n oven, als ie t niet aankan? (oven is vies?)

dus ik terugschroeven naar 180 graden (ja, zo bakt me ma altijd pizza, en dat werkt, dus) deeg uitrollen, saus drop, meuk drop en hoppa in de oven.

of ik voortaan de pizza maak, want mams gaat het niet meer doen

oftewel, hij was LEKKER! deeg doet wonderen! me ma gebruikte altijd die kant en klare koopmans meuk, which is bagger :p

dus, een vraag, met zo'n hoge ovenstand, wordt de boel dan wel gaar? (wij houden van die amerikaanse bodems )
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  zaterdag 12 december 2009 @ 14:47:13 #169
3869 David
Drum the drums
pi_75548952
de 'sleutel' tot een krokante bodem is de bodem te kunnen storten op een hete plaat of steen die al warm is IN de oven. Als je dit niet doet bestaat de kans dat, als je op een hoge temperatuur bakt, je bodem nog wak als je toppings al gaar zijn.

zo'n pizzasteen is dan ook een aanrader denk ik, ik doe het in een echte steenoven, wat naturlijk hetzelfde principe is, alleen dan nog beter
pi_75696598
terugvindpizza
  donderdag 31 december 2009 @ 16:31:30 #171
268716 Biskwie
Een koekje van eigen deeg
pi_76269173
goed, het heeft even geduurd .... het deeg is nu lekker aan het rijzen, over een uurtje ga ik hem rollen
aka. De statman
  donderdag 31 december 2009 @ 16:44:19 #172
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_76269651
quote:
Op donderdag 31 december 2009 16:31 schreef Biskwie het volgende:
goed, het heeft even geduurd .... het deeg is nu lekker aan het rijzen, over een uurtje ga ik hem rollen
Lekkerr!

Ik ga nieuwjaarsdag lekker pizza maken
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_76288940
Oeh, ik ook! Maar meer vanwege het 'Oja, de winkels zijn vandaag gesloten, wat heb ik in huis". Pizzadeeg heb ik nog in de vriezer liggen, en ik denk met tomatensaus, diepvriesspinazie (gewoon ontdooien en erop leggen werkt wel denk ik), kaas en cherrytomaatjes (tenminste, die heb ik nog voor zover ik t me kan herinneren!).

Heb er nu al zin in! Waarmee gaan jullie ze beleggen?
  vrijdag 1 januari 2010 @ 13:13:25 #174
177711 ThunderBitch
"You know I Can"
pi_76288996
tvp
[b]"It's me Bitches..!!! "[/b]
*********************************************************************
[b]Every Need Has An Ego To Feed[/b]..............
pi_76289272
ik gok dat SHE hier met een kloon heeft gepost.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')