abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 september 2009 @ 22:05:19 #101
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_72917930
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 21:59 schreef evo87 het volgende:
hmm, zelfgemaakte pizza
mijn eerste poging:

[ afbeelding ]
Nice try. Wat het precies is weet ik niet, maar het ziet er niet eens heel smerig uit...
Was het te knagen?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_72925730
errug lekker, de eerste 2 pizza's waren wel mooi rond, maar die waren erg snel op. Moest er 3 maken, maar er passen er maar 2 in de oven per keer.
Tomatensausje, oesterzwammen, gegrilde paprika, courgete, mozarella, parma ham en pesto.... enne een paar blaadjes verse basilicum.
pi_73151310
Vanmiddag mijn eerste Bestron-pizza gebakken.
Ik denk dat ik iets meer gist door het deeg had moeten doen en in het midden was het niet helemaal gaar, terwijl de bodem toch vrij dun was. Misschien toch nog iets dunner uitrollen.
De onderkant en zijkanten waren wel lekker krokant.
Had 'm net iets te lang laten doorbakken, zodat de kaas iets te donker was.
Maar voor de eerste poging vond ik de pizza goed geslaagd!
Ik had er alleen tomaten/kruidensaus, plakjes olijf en mozzarella op.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_73218142
Simpel = beter meestal!

Gisteren een geweldige pizza gehad met in plakjes gesneden tomaat, gewone strooikaas en daar bovenop geitenkaas

Superhandig om pizzadeeg in te vriezen, deeg maken wordt altijd zo'n zooitje en nu heb je vrij snel een lekkere pizza!
pi_73242003
Oh verdomme ik heb nu beretrek in een pizza.
Ik heb me net een Pizzasteen besteld op de duitse ebay.
Kan niet wachten tot hij binnen is!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  woensdag 30 september 2009 @ 15:35:41 #106
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73244601
quote:
Op dinsdag 29 september 2009 18:56 schreef ArtemisQ het volgende:
Simpel = beter meestal!

Gisteren een geweldige pizza gehad met in plakjes gesneden tomaat, gewone strooikaas en daar bovenop geitenkaas

Superhandig om pizzadeeg in te vriezen, deeg maken wordt altijd zo'n zooitje en nu heb je vrij snel een lekkere pizza!
Vries je dat als "bal" in? En heb je het dan al laten rijzen? Of doe je dat bij ontdooien?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73249263
ik moet het nog steeds een keer doen, pizza maken, dus TVP
Ja doei.
  woensdag 30 september 2009 @ 20:48:45 #108
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_73255304
Even een tvp ik maak altijd al zelf de tomatensaus enzo, maar het deeg heb ik nog nooit zelf gemaakt. Heb van iemand van fok hier een receptje gekregen en ga dat binnenkort eens proberen Ben helemaal enthousiast!
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_73377252
quote:
Op woensdag 30 september 2009 15:35 schreef JeOma het volgende:

[..]

Vries je dat als "bal" in? En heb je het dan al laten rijzen? Of doe je dat bij ontdooien?
Ja, vries het gewoon als klomp of bal in, in een bakje een paar van die bollen (wel apart in van die boterhamzakjes, anders ben ik bang dat ze niet meer van elkaar los te halen zijn). En van te voren rijzen zodat je als je zin hebt in pizza je er zó eentje uit de vriezer kunt trekken, beleggen en in de oven. Ontdooien duurt niet zo lang namelijk, 2 uur ofzo.
  maandag 5 oktober 2009 @ 10:09:22 #110
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_73384644
Heeft iemand iegenlijk al geprobeerd bodems in te vriezen nadat je ze gerold hebt?
Anyway, sinds vorige week een nieuwe over, het oude fornuis was de knop van de oven afgebroken, en daardoor lekte daar gas uit...aangezien we nog in een jaar of twee drie willen verhuizen wilde ik niet veel geld uitgeven aan vervanging, dus bij de kringloop een gasfornuis met electrische oven gekocht...met grill!!! (de oude had die dus niet....) Bakt een stuk heter want de deur van die oude sloot niet meer 100%.
Zondag wilde ik piza bakken, maar kon de gist niet vinden, dus in plaats daarvan een zakje bakpoeder gebruikt bij de bloem...rijst voor geen meter dus. Dan maar de bodems papierdun uitgerold, en was nog best lekker! Mrs Fab vroeg zich na de eerste af waarom we eigenlijk gist nodig hebben...en of ze altijd zo dun kunnen qua bodem...hum.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_73384843
Ik heb gisteren een pizzabodem in de Bestron gebakken met alleen wat knoflook en kaas erop.
Een soort naan/pizzabrood was het geworden, heerlijk!
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_73385089
quote:
Op zondag 16 augustus 2009 11:07 schreef sanger het volgende:
TVP, binnenkort ook maar eens aan wagen
pi_73456520
Ha! Naar aanleiding van dit en het vorige topic heb ik mijn lief zojuist zo'n Bestron Pizzaoven-ding laten bestellen. Mijn eigen oven gaat maar tot 260 graden, en dat was ik onderhand goed beu! Nog een paar dagen wachten en dan eten we de rest van de winter pizza.

Ik kan me overigens zo voorstellen dat ook focaccia's, naans en pita's prima in de Bestron-oven gaan!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73542798
quote:
Op woensdag 7 oktober 2009 14:12 schreef minilot het volgende:
Ha! Naar aanleiding van dit en het vorige topic heb ik mijn lief zojuist zo'n Bestron Pizzaoven-ding laten bestellen. Mijn eigen oven gaat maar tot 260 graden, en dat was ik onderhand goed beu! Nog een paar dagen wachten en dan eten we de rest van de winter pizza.

Ik kan me overigens zo voorstellen dat ook focaccia's, naans en pita's prima in de Bestron-oven gaan!
Vandaag wordt -ie, denk ik, geleverd!! Op naar de Jumbo voor tipo 00-bloem, want we gaan het natuurlijk wél goed doen!
Let me see you stripped down to the bone
pi_73544285
Ik heb gisteren in de pan van de Bestron een gehaktbrood, of eigenlijk meer een gehakttaart, gebakken.
Ging harstikke goed. Heb de hele pan volgedouwd met aangemaakt gehakt en toen 20 minuutjes gebakken, even laten afkoelen en daarna in punten gesneden.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_73619211
quote:
Op zaterdag 10 oktober 2009 11:21 schreef minilot het volgende:
Vandaag wordt -ie, denk ik, geleverd!! Op naar de Jumbo voor tipo 00-bloem, want we gaan het natuurlijk wél goed doen!
Onze Jumbo heeft het niet.
Waar halen jullie je pizzabloem?
Let me see you stripped down to the bone
pi_73619526
Ik heb het bij de Hanos gekocht.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  maandag 12 oktober 2009 @ 21:21:25 #118
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_73626104
Pizzabloem? Ik gebruik doodgewone tarwebloem. Gaat prima.
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_73634253
Bij de welkoop
http://www.soezie.com/Default.aspx?tabid=1105
En natuurlijk tarwegriesmeel van de dececco of gewoon albert heijn.
3 delen surprima plus op 1 deel tarwegriesmeel.
Erg goedkoop ook nog. Uit deze kombi maak je makkelijk 40 bodems voor 5 euro.
pi_73634637
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 18:56 schreef minilot het volgende:

[..]

Onze Jumbo heeft het niet.
Waar halen jullie je pizzabloem?
Heb het bij geen enkele jumbo gezien. Vandaar die Soezie Surprema. Zeer glutenrijk, en daar gaat het om.
De tarwebloem hebben ze wel, iets met durum in de naam. Dat is voor de knapperigheid, al heb ik van die extra knapperigheid nooit zoveel gemerkt. iig heb ik met deze mix op mijn bestron inmiddels +/- 80 pizza gemaakt, bodem is OK. Wil zelf de echte doppio00 ook wel eens proberen. Maar dan ook met echt biergist, niet de instant gist die ik nu gebruik.
pi_73634665
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 21:21 schreef JeOma het volgende:
Pizzabloem? Ik gebruik doodgewone tarwebloem. Gaat prima.
Jahaa, maar gewone bloem is niet ideaal, want glutengehalte, gist, etc. </perfectionist>
Let me see you stripped down to the bone
pi_73634765
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 00:19 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Heb het bij geen enkele jumbo gezien. Vandaar die Soezie Surprema. Zeer glutenrijk, en daar gaat het om.
De tarwebloem hebben ze wel, iets met durum in de naam. Dat is voor de knapperigheid, al heb ik van die extra knapperigheid nooit zoveel gemerkt. iig heb ik met deze mix op mijn bestron inmiddels +/- 80 pizza gemaakt, bodem is OK. Wil zelf de echte doppio00 ook wel eens proberen. Maar dan ook met echt biergist, niet de instant gist die ik nu gebruik.
Aha, oké! Ik vertrouw erop. Bedankt, ik ga erachteraan. Ik hoef er maar een dorp verder voor te fietsen.
Wat voor recept hou jij verder aan?
Let me see you stripped down to the bone
pi_73660660
Die biergist is best een issue. Gedroogde vind je wel, desnoods bij een bierbrouwdrogisterij.
Hier hebben ze het er ook over:
http://www.pastasite.nl/mb/182.html
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 11:25:05 #124
79966 dekilo
Stam is ok
pi_73743060
Ik heb gisteren mijn pizzasteen ontvangen
http://cgi.ebay.de/PIZZAS(...)?hash=item230340c7dd
Zondag ga ik hem proberen icm bbq!
Ik zal een foto posten als de pizza klaar is!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  vrijdag 16 oktober 2009 @ 12:37:18 #125
79966 dekilo
Stam is ok
pi_73745197
Welke salade is lekker om bij de pizza te eten.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')