geen idee, maar ik kwam vandaag voor het eerst in de supermarkt bakkergist tegen (hadden ze voorheen niet) dus gebruikte ik van die pakjes droge gist. Ik ga het iig wel proberen om te kijken of het verschil maaktquote:Op dinsdag 28 juli 2009 11:09 schreef JeOma het volgende:
Zijn hier eigenlijk mensen die niet die instant-gist gebruiken, maar met "het echte spul" aan de gang gaan? Is dat echt beter?
Heb ik ook een keer geprobeerd. Niet echt verschil geproefd, maar dit zal ook ongetwijfeld te maken hebben mijn slechte oven.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 11:09 schreef JeOma het volgende:
Zijn hier eigenlijk mensen die niet die instant-gist gebruiken, maar met "het echte spul" aan de gang gaan? Is dat echt beter?
Ach, die bloem eronder hoeft niet persé hoor. En het kan zeker in een gewone oven. Het kan zelfs in een combi-magnetron/oven...quote:Op dinsdag 28 juli 2009 13:52 schreef neen het volgende:
*keukenn00b meldt
Als ik zegmaar die deeg maak dan moet ik er in de oven bloem onder doen he en kan het wel in een normale oven?
ik heb ook alleen een combi-magnetron en hier lukt het prima.quote:Op dinsdag 28 juli 2009 13:53 schreef JeOma het volgende:
[..]
Ach, die bloem eronder hoeft niet persé hoor. En het kan zeker in een gewone oven. Het kan zelfs in een combi-magnetron/oven...
Laatst heb ik pizza met brie en peer gemaakt, wat best wel goed bevielquote:Op dinsdag 28 juli 2009 09:35 schreef zavygo het volgende:
Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
Hoe erg smelt de peer?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 18:20 schreef KrnKje het volgende:
[..]
Laatst heb ik pizza met brie en peer gemaakt, wat best wel goed beviel
Ik had het van deze blog af... Als je rechts op 'pizza' klikt vind je nog meer variaties.quote:
In mijn heteluchtoven die maar tot 200 graden gaat maakt dit recept lekker snel pizza met een relatief (lees: goed genoeg) knapperige bodem . Ik vind 'm 't lekkerst met uien, paprika, champignons en olijven. Zal binnenkort een foto posten.quote:200 gram bloem
1 theelepel gedroogde gist
1,5 theelepel zout
warm water
Meng de ingrediënten in de keukenmachine of meng de hand (maar dan moet je even wat langer kneden totdat het deegje egaal is) en rol uit. Beleg met ingrediënten naar keuze en doe op 250-300 graden in de oven. Na ongeveer 10 minuten of een kwartiertje moet het wel gaar zijn, inclusief knapperige bodem.
Bodem soppig? CHeck OP voor tips:Dquote:Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!
Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?quote:Op woensdag 29 juli 2009 22:00 schreef ArtemisQ het volgende:
Zo, vandaag poging 2 tot pizza maken! Het was een lekker pizza met mozzarella & champignons erop, maar zeker voor verbtering vatbaar: hij was erg soppig en de bodem was niet helemaaal gaar. Het was in ieder geval leuk om te maken, dus ga het snel nog een keertje proberen!
Geen foto helaas, want t zag er wel lekker uit!
Had de champignons van te voren wel opgebakken, maar in de mozzarella zat dan waarschijnlijk veel. Niet zo bij stil gestaan in ieder geval! Nouja, volgende keer beter!quote:Op donderdag 30 juli 2009 13:46 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
De mozzarella en champignons van tevoren uit laten lekken?
Nice! Garnalen, dat ga ik binnenkort ook eens proberenquote:Op vrijdag 31 juli 2009 11:32 schreef KrnKje het volgende:
Even de foto's van eergisteren nog...
Brie, ui, lenteui en honing:
[ afbeelding ]
Uit de oven:
[ afbeelding ]
Rucolla en gemalen walnoten erover:
[ afbeelding ]
De tweede pizza was sneller op dan de camera hem kon bereiken...
Een houtoven ?:D Pics please:D!quote:Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.
Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.quote:
Hoeveel kost zon geintje?quote:Op vrijdag 31 juli 2009 14:46 schreef David het volgende:
[..]
kheb nu even geen camera bij de hand, maar het is zo'n oven van pizzajolly. Niet zelf gemetst dus, daar ben ik niet handig genoeg voor. HIj werkt echter wel heel erg goed, na 20-30 min is hij al 400 graden warm. En het feit dat je hem kunt verrijden (verplaatsen) vind ik ook wel heel erg handig.
Vroeger deed ik de saus wel koken met ook wat kruiden erin, maar ik ben nu toch opgestapt op gwn gepelde tomaten uit blik zonder koken de pizza op Vind het zo lekkerder smaken, en de saus blijft mooi rood En houtoven - Gaaf manquote:Op vrijdag 31 juli 2009 12:52 schreef David het volgende:
Ik heb sinds een paar dagen ook een prachtige houtoven. De pizza's bakken er fantastisch in. Het probleem is dat de smaak nog niet helemaal goed zit, niet zo "complex" als de pizza's die je in een echt goede pizzeria eet. Qua structuur zit het wel helemaal goed.
Mijn vraag is: gebruiken jullie uitgekookte tomatensaus of gewoon "rauwe" passata? Tot nu toe gebruikte ik gewoon tomaten uit blik die ik even pureerde met een snuifje zout en dan op het pizzadeeg. Misschien toch eens een tomatensaus lang(zaam) koken voordat ik ze op de pizza gooi?
ca. 950 euro voor de oven zelf, inclusief thermometer. Het verrijdbaar meubel is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, maar het goedkoopste model is volgens mij iets minder dan 500 euro. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon op een zelfgemaakte voet zetten en of op een (stevige) tafel, maar dan is ie wel direct minder mobiel.quote:
Hoi, Ik ben rubenquote:Op zondag 2 augustus 2009 20:41 schreef Yvesss het volgende:
Een fimpje mbt tot het maken van pizza's mbv de bestron in het bijzonder:
http://www.lischa.net/downloads/pizza_alfredo.wmv
Je moet wel een beetje tegen de ietwat lijzige stem van deze Duitser kunnen, maar er is wel wat info uit te peuren. De man is erg precies, met z'n perfect ronde pizza en zijn daarop aangepaste "teller" voor de juiste diameter in millimeters af. Zo precies hoeft het niet, zelf heb ik ook zo'n haakse deegroller gekocht, die gebruik ik al een tijdje niet meer. Timen van de pizza doe ik ook niet meer, met de bestron dicht hoor en ruik je wel in welk stadium hij zich bevindt.
4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?quote:Op dinsdag 28 juli 2009 01:01 schreef Flaccid het volgende:
Eentje is (4 pizza's)500 gram bloem - tijdens het kneden en rollen meer toevoegen naar gelang 4 TL Olijfolie 4 EL zout 300 ml water 1 of 2 zakjes instant gist
Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij. Btw heb ik eetlepel en teelepel door elkaar gehaald. Het moet 4 eetlepel olijfolie, 4 teelepel zoutquote:Op zondag 16 augustus 2009 08:03 schreef Zana het volgende:
[..]
4EL...... Is dat niet een beetje veel zout op die hoeveelheid bloem?
misschien kun je de hoeveelheid extra bloem ook in de OP zetten voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben, hoe een deeg moet "aanvoelen", ik zelf doe er altijd nog zoveel bloem bij tot het niet meer plakt, het een mooie bol is en de kom helemaal schoon is (geen deegresten meer zitten)quote:Op zondag 16 augustus 2009 10:59 schreef Flaccid het volgende:
[..]
Mwa, tijdens het kneden komt er bij mij altijd nog 100 gram bij.
Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:04 schreef Fastmatti het volgende:
Een pizzasteen is trouwens een echte aanrader.
- steen in de oven
- voorverwarmen op de max temp van de oven (duurt vrij lang door de steen)
- pizza op de steen
- paar minuten later is pizza klaar
Over op preheat stand zetten. Dan piept ie als hij op temp is.quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:13 schreef Quinazoline het volgende:
[..]
Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
Mijn oven warmt normaal heel snel op, maar met een pizzasteen duurt het zeker 20 minuten voor de oven op meer dan 275 graden zit. Als de oven zo warm is ga ik ervan uit dat de steen warm genoeg isquote:Op zondag 16 augustus 2009 12:13 schreef Quinazoline het volgende:
[..]
Hoe lang is vrij lang? Ik zit ook over een pizza-steen te denken, maar heb geen zin om mijn oven een uren aan te zetten voor 1 pizza. En hoe weet je dat je steen op temperatuur is?
Dat heeft mijn oven niet. Ik heb een knop, als je die ongeveer een halve slag draait wordt de oven ongeveer 200 graden. Als je hem minder ver draait iets minder warm . Daarom heb ik standaard een thermometer in de oven staan.quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:17 schreef sanger het volgende:
[..]
Over op preheat stand zetten. Dan piept ie als hij op temp is.
een half uurtje is nog wel te doen, zeker omdat ie daarna sneller uit kan. Ik ga er eens serieus over nadenken om zo'n steen te kopen .quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:17 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Mijn oven warmt normaal heel snel op, maar met een pizzasteen duurt het zeker 20 minuten voor de oven op meer dan 275 graden zit. Als de oven zo warm is ga ik ervan uit dat de steen warm genoeg is
Zelf heb ik trouwens die steen van Weber. Oorspronkelijk namelijk gekocht voor de bbq, maar in de praktijk gebruik ik hem eigenlijk altijd in de oven.
Ja en nee De pizza bakken gaat zo snel dat de tijdsduur tussen een goede onderkant en een te harde onderkant vrij klein is. Blijven opletten is dus noodzakelijk.quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:19 schreef Zana het volgende:
heb je bij een pizzasteen geen last van dat het te snel bruin wordt aan de onderkant? Bij die pizzapan heb je geen bovenwarmte, en dan is de bodem al zwart maar boven is het nog niet goed door als je het niet goed doet
Dat lukt mij echt nog niet Deeg is irritant spul man Eerst is het te nat, waardoor t overal gaat zitten en je het nauwelijks nog wegkrijgt, en zodra t handelbaar wordt, is het te droog waardoor ie niet lekker kan stretchenquote:Op zondag 16 augustus 2009 12:11 schreef Zana het volgende:
[..]
misschien kun je de hoeveelheid extra bloem ook in de OP zetten voor mensen die nog niet zoveel ervaring hebben, hoe een deeg moet "aanvoelen", ik zelf doe er altijd nog zoveel bloem bij tot het niet meer plakt, het een mooie bol is en de kom helemaal schoon is (geen deegresten meer zitten)
sommigen vinden het ook gewoon leuk om te koken. Dat is het 1,5 'kloten' wel waard. Zeker als met aanpassingen de pizza steeds smakelijker wordtquote:Op maandag 24 augustus 2009 15:48 schreef LoggedIn het volgende:
Ik zou eigenlijk ook wel weer eens willen, maarja, soms voelt 't zo zinloos Sta je daar 1,5u te kloten op iets wat niet goedkoper is en niet per definitie lekkerder dan wat ik hier op de hoek bij de italiaan haal en 15 min na vertrek op mn bord heb liggen
De soort bloem maakt veel uit, ik heb laatst farina di gran tenero tipo "00"van de cecco geprobeerd en dat wou veel makkelijker uitrollen dan de normale bloem die ik anders gebruik.quote:Op maandag 24 augustus 2009 15:44 schreef LoggedIn het volgende:
[..]
Dat lukt mij echt nog niet Deeg is irritant spul man Eerst is het te nat, waardoor t overal gaat zitten en je het nauwelijks nog wegkrijgt, en zodra t handelbaar wordt, is het te droog waardoor ie niet lekker kan stretchen
Ik vind het ook wel leuk om te doen, maar als ik gewoon zin heb in een pizza is 't eigenlijk gewoon té onpraktisch.. Ik durf het ook nog niet zo goed voor andere mensen dan mn huisgenoten te makenquote:Op maandag 24 augustus 2009 16:10 schreef The_Hives het volgende:
[..]
sommigen vinden het ook gewoon leuk om te koken. Dat is het 1,5 'kloten' wel waard. Zeker als met aanpassingen de pizza steeds smakelijker wordt
Kerel! Kom op man! Als je een keer een date hebt: chicks DIG zelfgemaakte pizza! En dan mislukt 'ie 'n keer, SO WHAT!?quote:Op dinsdag 25 augustus 2009 03:25 schreef LoggedIn het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel leuk om te doen, maar als ik gewoon zin heb in een pizza is 't eigenlijk gewoon té onpraktisch.. Ik durf het ook nog niet zo goed voor andere mensen dan mn huisgenoten te maken
Om eerlijk te zijn: niet doen. Rookvlees was nog aardig te doen, maar de banaan... Nee.quote:Op zaterdag 5 september 2009 23:51 schreef JeOma het volgende:
Ik hoor je niet praten over de smaak. Als ik heel eerlijk ben... het ziet er wel spannend uit. Maar echt HEEL lekker lijkt het me ook niet...
Tja, het geheim van de echte pizza. Het heeft iig niets met absurd dure ingredienten te maken. Bij 1 op de 10 zelfbereide pizza's heb je er een, daar eet je je vingers bij op, ongeacht de hitte. Heeft niets met een op dat moment bepaalde vraatzucht te maken, soms kom je onbedoeld een beetje in de buurt van een perfecte pizza. Het zal wel nauw luisteren, starthitte, hoeveelheid saus en temp. van deze tov de deegflap, Hoeveelheid en temp. toppings, en temp. hittebron. Zo is het bijvoorbeeld ook onnozel om diepvriesfrites van -20 in olie van 180 graden te doen. Bij de pizza ingredients mag alles ook wel op temp. zijn. Ik zal zo nog eens een poging wagen...quote:Op zaterdag 5 september 2009 22:29 schreef Zana het volgende:
ik gebruik 3 eetlepel olie op 450 g bloem, 250 ml water, 5 g instantgist, 1 eetlepel suiker, 1/2 theelepel zout, en hoewel het zeker niet hoort ook een beetje knoflookpoeder, oregano en peper, dat geeft net iets meer smaak aan het deeg
pizza met gorgonzola dolce, groene appel (flinterdunne schijfjes) en walnoten... hmm!quote:Op dinsdag 28 juli 2009 09:35 schreef zavygo het volgende:
Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
Ik ben er op vakantie achtergekomen dat je met deze pizzapan werkelijk alles klaar kunt maken, behalve pizza's.quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:19 schreef Zana het volgende:
heb dit Pizzatopic pas te laat ontdekt, maar heb onlangs mijn pizzapan uitgeprobeerd
[ afbeelding ]
hier was mijn topic: pizzapan / hapjespan
maar daar moet je echt heel voorzichtig zijn met de temperatuurregeling ben ik achter gekomen...heb je bij een pizzasteen geen last van dat het te snel bruin wordt aan de onderkant? Bij die pizzapan heb je geen bovenwarmte, en dan is de bodem al zwart maar boven is het nog niet goed door als je het niet goed doet
Gelukkig dat de Bestron je beter begint te bevallen. Ik schrok een beetje van je eerste bevindingen. Nu zitten we weer op 1 lijn. Wonderbaarlijk apparaatje voor die paar tientjes.quote:Op donderdag 17 september 2009 20:04 schreef NutKees het volgende:
Gisteren begonnen met het deeg op recept van Heston Blumenthal. Ik moet zeggen dat het een erg smakelijke pizza'tje was, maar ik heb deze keer ook zijn advies qua toppings gevolgd: niet te royaal. Beetje saus, beetje mozzarella, verse basilicum, beetje tonijn, zout en olijfolie. Heerlijk! Gelukkig heb ik nog genoeg deeg om er morgen nog een te maken. (Ik moet zeggen dat die bestron pizza oven me nu ook erg goed begint te bevallen)
Ik weet het niet. Misschien een goede quiche? Maar dat kan ook in de normale oven.quote:Op vrijdag 18 september 2009 18:27 schreef Felixa het volgende:
Ik ben sinds vanmiddag ook de trotse eigenaar van een Bestron.
Gebruikt iemand ook wel eens die bakpan en zo ja waarvoor?
Nice try. Wat het precies is weet ik niet, maar het ziet er niet eens heel smerig uit...quote:Op zaterdag 19 september 2009 21:59 schreef evo87 het volgende:
hmm, zelfgemaakte pizza
mijn eerste poging:
[ afbeelding ]
Vries je dat als "bal" in? En heb je het dan al laten rijzen? Of doe je dat bij ontdooien?quote:Op dinsdag 29 september 2009 18:56 schreef ArtemisQ het volgende:
Simpel = beter meestal!
Gisteren een geweldige pizza gehad met in plakjes gesneden tomaat, gewone strooikaas en daar bovenop geitenkaas
Superhandig om pizzadeeg in te vriezen, deeg maken wordt altijd zo'n zooitje en nu heb je vrij snel een lekkere pizza!
Ja, vries het gewoon als klomp of bal in, in een bakje een paar van die bollen (wel apart in van die boterhamzakjes, anders ben ik bang dat ze niet meer van elkaar los te halen zijn). En van te voren rijzen zodat je als je zin hebt in pizza je er zó eentje uit de vriezer kunt trekken, beleggen en in de oven. Ontdooien duurt niet zo lang namelijk, 2 uur ofzo.quote:Op woensdag 30 september 2009 15:35 schreef JeOma het volgende:
[..]
Vries je dat als "bal" in? En heb je het dan al laten rijzen? Of doe je dat bij ontdooien?
quote:Op zondag 16 augustus 2009 11:07 schreef sanger het volgende:
TVP, binnenkort ook maar eens aan wagen
Vandaag wordt -ie, denk ik, geleverd!! Op naar de Jumbo voor tipo 00-bloem, want we gaan het natuurlijk wél goed doen!quote:Op woensdag 7 oktober 2009 14:12 schreef minilot het volgende:
Ha! Naar aanleiding van dit en het vorige topic heb ik mijn lief zojuist zo'n Bestron Pizzaoven-ding laten bestellen. Mijn eigen oven gaat maar tot 260 graden, en dat was ik onderhand goed beu! Nog een paar dagen wachten en dan eten we de rest van de winter pizza.
Ik kan me overigens zo voorstellen dat ook focaccia's, naans en pita's prima in de Bestron-oven gaan!
Onze Jumbo heeft het niet.quote:Op zaterdag 10 oktober 2009 11:21 schreef minilot het volgende:
Vandaag wordt -ie, denk ik, geleverd!! Op naar de Jumbo voor tipo 00-bloem, want we gaan het natuurlijk wél goed doen!
Heb het bij geen enkele jumbo gezien. Vandaar die Soezie Surprema. Zeer glutenrijk, en daar gaat het om.quote:Op maandag 12 oktober 2009 18:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Onze Jumbo heeft het niet.
Waar halen jullie je pizzabloem?
Jahaa, maar gewone bloem is niet ideaal, want glutengehalte, gist, etc. </perfectionist>quote:Op maandag 12 oktober 2009 21:21 schreef JeOma het volgende:
Pizzabloem? Ik gebruik doodgewone tarwebloem. Gaat prima.
Aha, oké! Ik vertrouw erop. Bedankt, ik ga erachteraan. Ik hoef er maar een dorp verder voor te fietsen.quote:Op dinsdag 13 oktober 2009 00:19 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Heb het bij geen enkele jumbo gezien. Vandaar die Soezie Surprema. Zeer glutenrijk, en daar gaat het om.
De tarwebloem hebben ze wel, iets met durum in de naam. Dat is voor de knapperigheid, al heb ik van die extra knapperigheid nooit zoveel gemerkt. iig heb ik met deze mix op mijn bestron inmiddels +/- 80 pizza gemaakt, bodem is OK. Wil zelf de echte doppio00 ook wel eens proberen. Maar dan ook met echt biergist, niet de instant gist die ik nu gebruik.
Dat ding moet ik ook maar eens aanschaffen.quote:Op zaterdag 17 oktober 2009 13:42 schreef minilot het volgende:
Zojuist binnengekomen!
[ afbeelding ]
Pizzasteen:
[ afbeelding ]
Zodadelijk pizzadeeg in elkaar kneden voor morgen, en dan maar eens bedenken wat ik er op ga doen. Iemand nog originele, culinair verantwoorde ideeën?
Ziet er lekker uit.quote:Op zondag 18 oktober 2009 16:58 schreef minilot het volgende:
Zojuist op mijn bord:
[ afbeelding ]
Gelukt! Bodem flinterdun en krokant en helemaal perfect in welgeteld drie-en-halve minuut! Geweldig, dat Bestron-ding!
Volgens mij is dat gewoon een vork hoor.quote:Op zondag 18 oktober 2009 20:27 schreef JeOma het volgende:
Eet jij een pizza met een lepel, minilot?
Hij ziet er wel goed uit trouwens!
Nee joh. DIT is een vork:quote:Op zondag 18 oktober 2009 20:31 schreef Tokkelboer het volgende:
[..]
Volgens mij is dat gewoon een vork hoor.
Het verschilt nogal eigenlijk. Ik heb het idee dat je hem te vochtig hebt als het als zo'n "koeienvla" blijft plakken aan je handen. Wat ik ook ergens gelezen heb, wat ook wel prettig is, is als je die bol deeg gekneed hebt, de bol aan de buitenkant met olijfolie even rond te smeren. En ik leg die vochtige doe meestal niet echt "tegen het deeg aan", dus no-contact. En tijdens het platslaan van het deeg je handen zelf ook nat houden.quote:Op zondag 18 oktober 2009 21:07 schreef Tokkelboer het volgende:
Makkt niet uit.
Maar jij bakt ook vaak een pizza. hoe ziet jou deeg er uit na het rijzen?
Welke verhoudingen gebruik je momenteel?quote:Op zondag 18 oktober 2009 21:20 schreef Tokkelboer het volgende:
Volgend weekend toch maar eens proberen met iets meer bloem.
Hopelijk lukt het dan wel goed.
Waar heb je 'm besteld? Ben er ook al een tijdje benieuwd naarquote:Op zaterdag 17 oktober 2009 13:42 schreef minilot het volgende:
Zojuist binnengekomen!
[ afbeelding ]
Pizzasteen:
[ afbeelding ]
Zodadelijk pizzadeeg in elkaar kneden voor morgen, en dan maar eens bedenken wat ik er op ga doen. Iemand nog originele, culinair verantwoorde ideeën?
Je kunt het wel. Mijn first try was een stuk beroerder. Morgen ook maar weer met de bestron aan de slag. En even nieuw deeg maken. Ik wil ten alle tijden 4 pizzabodems in de vriezer hebben liggen.quote:Op zondag 18 oktober 2009 16:58 schreef minilot het volgende:
Zojuist op mijn bord:
[ afbeelding ]
Gelukt! Bodem flinterdun en krokant en helemaal perfect in welgeteld drie-en-halve minuut! Geweldig, dat Bestron-ding!
Heb ik ook.quote:Op zaterdag 31 oktober 2009 18:44 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Je kunt het wel. Mijn first try was een stuk beroerder. Morgen ook maar weer met de bestron aan de slag. En even nieuw deeg maken. Ik wil ten alle tijden 4 pizzabodems in de vriezer hebben liggen.
Tot nu toe de lekkerste hier:quote:Op woensdag 18 november 2009 13:05 schreef GuitarJJ het volgende:
Vanavond weer pizza maken (wordt de 2e keer dat ik dit doe)
Zit er over te denken om zelf de saus te maken. Iemand een goed recept? Had de vorige keer Wyko pizzasaus van de bakkerij meegenomen, die was lekker (pittig)!
Hoeraa!quote:Op maandag 7 december 2009 22:51 schreef Biskwie het volgende:
oooh, ik krijg van de week mijn bestron oven!
ooooh, lekker... laat de tips maar komenquote:Op maandag 7 december 2009 23:58 schreef minilot het volgende:
[..]
Hoeraa!
Alvast veel plezier ermee! Ik ben er nog steeds heel erg mee in mijn nopjes, al gebruik ik 'm niet alleen voor pizza. Ik bak er minstens zoveel naanbroodjes in!
Ik gebruik al twee maanden dit recept voor naanbrood: linkjequote:Op dinsdag 8 december 2009 00:10 schreef Biskwie het volgende:
[..]
ooooh, lekker... laat de tips maar komen
Lekkerr!quote:Op donderdag 31 december 2009 16:31 schreef Biskwie het volgende:
goed, het heeft even geduurd .... het deeg is nu lekker aan het rijzen, over een uurtje ga ik hem rollen
Er zit een pizzasteen in en de temperatuur gaat tot 450 graden, waardoor je pizza in een kleine 4 minuten knapperigen toch ook nog zacht is.quote:Op zondag 3 januari 2010 22:26 schreef -Mellow- het volgende:
wat is er zo geweldig aan die bestron oven? Hij kan hoger ofzo? Wat is eigenlijk de ideale pizzabaktemperatuur?
Ik krijg mijn pizzabodems nog steeds niet perfect namelijk... wel krokant, maar meestal net iets te krokant en niet luchtig genoeg
hmm.... ik heb geen ruimte meer in de keukenquote:Op maandag 4 januari 2010 15:55 schreef Quispi het volgende:
[..]
Er zit een pizzasteen in en de temperatuur gaat tot 450 graden, waardoor je pizza in een kleine 4 minuten knapperigen toch ook nog zacht is.
Ik ben verliefd op de bestron!
quote:Op woensdag 6 januari 2010 16:04 schreef Lief-visje het volgende:
Hoe lang moet een pizza gemiddeld in de oven ?
Ik heb alles voor het deeg gehaald zoals in de OP en verder salami, chorizo, mozzarella en losse strooikaas en natuurlijk pizzasaus.
http://www.italie.nl/Zelf+pizza+maken/3365/default.htmlquote:5) Nu nog beleggen en la pizza kan in 12 minuten op 275 graden worden afgebakken.
Super, bedankt !!quote:Op woensdag 6 januari 2010 16:09 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
[..]
http://www.italie.nl/Zelf+pizza+maken/3365/default.html
Het is ook afhankelijk van de oven.
In ieder geval zo heet mogelijk, en dan daarop de tijd aanpassen. Een beetje pizzaoven wordt ook 300 - 400 graden.quote:Op woensdag 6 januari 2010 16:04 schreef Lief-visje het volgende:
Hoe lang moet een pizza gemiddeld in de oven ?
Ik heb alles voor het deeg gehaald zoals in de OP en verder salami, chorizo, mozzarella en losse strooikaas en natuurlijk pizzasaus.
Haha had ik maar een vriend had hij vast leuk gevonden.quote:Op donderdag 7 januari 2010 15:36 schreef Harriemiepje het volgende:
@ Lief Visje: wat een leuke vorm! Heb je pizza gebakken voor je vriend?
Ik heb gisteren de Bestron pizza oven besteld, hoop dat ie er snel is, want ik heb wel zin in eigengemaakte pizza! Pizza's uit onze heteluchtoven gaan wel, maar meestal is de korst te hard en de groente een beetje verbrand.
ja nu welquote:Op donderdag 7 januari 2010 19:47 schreef Asskicker14 het volgende:
Wat smerig zeg, nooit aan gedacht om een bakplaat eronder te zetten?
quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
Veel plezier met schoonmaken.quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
maar 1 vraag: HOE KAN IEMAND DAT OOIT ZO VERKEERD DOEN? echt WTFquote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
Verder niks aan doen gewwon laten afbakken...........quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
Je gaat me toch niet vertellen dat JIJ de man bent achter het pizza fail-plaatje dat al een half jaar overal op internet rondzwerft, hè?quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
Blijkbaar zijn er meer sukkels die zoiets geprobeerd hebben:quote:Op vrijdag 8 januari 2010 11:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Je gaat me toch niet vertellen dat JIJ de man bent achter het pizza fail-plaatje dat al een half jaar overal op internet rondzwerft, hè?
oow wat heb ik moeten lachen om deze foto..quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
Veel te veel smurrie op elkaar gestapeld, dat deed ik tot een jaar geleden ook altijd verkeerd. Geloof me, de lekkerste pizza bak je met zo min mogelijk toppings: kaas, tomatensaus, beetje vlees OF vis OF champignons en wat verse basilicum. Moet je deeg wel in orde zijn, anders heb je inderdaad camouflage nodig.quote:
Resultaat:quote:Op maandag 25 januari 2010 14:39 schreef AKnynke het volgende:
ik ga vanavond een pizza namaken die ik in Zimbabwe erg lekker vond. K ben benieuwd of het nu nog zo lekker is, of dat het daar zo lekker was omdat het zo'n luxe was..
Pizza met avocado, kip en feta-kaas. K denk dat ik het een beetje tweak, en de avocado pureer en als basis gebruik, en daarboven op kip in stukjes en feta brokjes. Misschien nog wat mozerella of andere kaas...eens even kijken.
Verder heb ik graag pizza met zelfgeroosterde paprika (roosteren aan het gasfornuis), gemarineerde artisjok (in olie, citroensap, kruiden en knoflook), zwart olijven, ham. helaas geen foto's. Ennuh, ik heb helaas geen oventje die heter kan dan 250....quote:Op dinsdag 28 juli 2009 09:35 schreef zavygo het volgende:
Ah, heel goed dat dit topic een mooi vervolg heeft! :-)
Ik ga vanavond én morgenavond wéér pizza maken. Vanavond wil ik experimenteren met Pizza Hawaii. Verder nog "extreme" tips qua ingredienten? Bijvoorbeeld: pizza met appel, banaan, kipfilet, etc.?
Wat is naast de vorm en het beleg juist het verschil tussen een gewone (italiaanse) en een turkse pizza?quote:Op woensdag 6 januari 2010 19:34 schreef ik_jij_en_jou het volgende:
omg!
Wat een topic
Maak zelf wel eens turkse pizza's, maar ga dit zeker proberen!
quote:Op zaterdag 13 februari 2010 20:51 schreef Erasmo het volgende:
Tomatensaus, uien, olijven kappertjes en kaas:
[ afbeelding ]
Heb je deze echt zelf gemaakt? Zo ja, dan word ik wel een beetje jaloers.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 20:51 schreef Erasmo het volgende:
Tomatensaus, uien, olijven kappertjes en kaas:
[ afbeelding ]
Dank je, het is geen hogere wetenschap hoorquote:Op zondag 14 februari 2010 16:12 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Heb je deze echt zelf gemaakt? Zo ja, dan word ik wel een beetje jaloers.
Gezond?quote:Op dinsdag 16 februari 2010 15:08 schreef machutch het volgende:
Ik maak elke vrijdag verse pizza voor mijn zoon en mij zelf. Lekker en gezond. Gewoon op de bodemplaat van een springvorm. Ieder week weer andere ingredienten maar met spek salami ui kaas en tomaat is wel zijn favoriet. Ik hou meer van olijven kaas parika tomaat mais en ham (meestal pittig gemaakt met een vers pepertje)
Zo rete-ongezond is het volgens mij ook niet. Ja, tegenwoordig schijnt kaas weer not-done te zijn.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 15:13 schreef JeOma het volgende:
[..]
Gezond?
Ik ben echt een liefhebber van pizza (volgens mij ben ik deze serie threads zelfs begonnen) maar volgens mij is pizza echt rete-ongezond. Maar wel onwijs lekker (heb gisteren ook weer 2 kunststukjes gemaakt).
Maar ben wel benieuwd waarom jij denkt dat 't gezond is...
quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
maar niet zo lekker, gewoon beleggen met mozzarella is heerlijk en daarbij is mozzarella ongeveer 2x minder vet dan volvette kaas.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 16:33 schreef Winner_Taco het volgende:
Gezond of niet ligt natuurlijk vooral aan wat je erop pleurt.
Een quattro formaggi zal baggervet zijn terwijl een pizza met olijf , kappertjes en een minimale hoeveelheid mozarella vast geen kwaad kan .
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
quote:Op dinsdag 16 februari 2010 16:45 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
maar niet zo lekker, gewoon beleggen met mozzarella is heerlijk en daarbij is mozzarella ongeveer 2x minder vet dan volvette kaas.Ligt er denk ik aan.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zeker in de zomer is een eenvoudige pizza zoals eerder gepost heerlijk.
Olijfjes, beetje deeg,tomatensaus en verse italiaanse kruiden met wat rucola
Zelf gebruik ik liever buffelmozzarella op de pizza . Mits niet overdadig gebruiken is het idd zeker niet slecht.
Helemaal als je verder geen vlees gebruikt zal het met de Kcal wel meevallen toch?When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
Kaas is ook niet slecht, kaas op alles, dat is wel slecht.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 16:45 schreef FutureFairytale het volgende:
verder is kaas helemaal niet slecht, pas ineens sinds een paar jaren. ik ga me niet schuldig voelen na een broodje kaas
Dat betreft dan ongetwijfeld verse gist. Als je droge gist gaat gebruiken heb je een stuk minder nodig..quote:Op woensdag 17 februari 2010 12:14 schreef Platina het volgende:
Ik ga vanavond zelf pizza maken. Heb een recept van een klasgenoote gekregen. Zit alleen wel erg veel gist in (30 gram op 200 gram bloem). Een klein beetje aanpassen dan maar.
Ik ben benieuwd hoe het deeg er uit komt te zien iig.
Het is inderdaad bakkersgist, dan houd ik het originele recept maar aan!quote:Op woensdag 17 februari 2010 12:25 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Dat betreft dan ongetwijfeld verse gist. Als je droge gist gaat gebruiken heb je een stuk minder nodig..
Maar dan nog is het heel veel!quote:Op woensdag 17 februari 2010 12:25 schreef vaagsel het volgende:
[..]
Dat betreft dan ongetwijfeld verse gist. Als je droge gist gaat gebruiken heb je een stuk minder nodig..
Lag echt in een deuk.quote:Op donderdag 7 januari 2010 19:41 schreef 0013379 het volgende:
volgens mij is het een beetje misgegaan
[ afbeelding ]
Wat is er ongezond aan een verse pizza, als er verse ingredienten op zitten, olijf olie veel gezonder dan boter, verse groente, tomaat (verse) , het meest ongezonde is kaas. het deeg is volgens mij ook niet ongezond. Het zout is geen probleem als je alles zelf maakt. Voor mij is een pizza niet ongezond.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 15:13 schreef JeOma het volgende:
[..]
Gezond?
Ik ben echt een liefhebber van pizza (volgens mij ben ik deze serie threads zelfs begonnen) maar volgens mij is pizza echt rete-ongezond. Maar wel onwijs lekker (heb gisteren ook weer 2 kunststukjes gemaakt).
Maar ben wel benieuwd waarom jij denkt dat 't gezond is...
nee hoor. Niet noodzakelijk. Ik doe het met combi-magnetron en smaakt stukken beter dan diepvries of bestel pizza.quote:Op donderdag 18 februari 2010 13:04 schreef Stansfield het volgende:
Zo dat ziet er allemaal lekker uit zeg.
Maar wat ik zo lees is een ovensteen wel noodzakelijk voor een erg lekkere pizza. Misschien binnenkort maar eens een keer aanschaffen.
Ga ik dat eerst eens proberen. En mocht dat zo goed bevallen kan ik altijd nog een pizza steen bestellen om mijn pizza nog lekkerder te maken.quote:Op donderdag 18 februari 2010 13:43 schreef The_Hives het volgende:
[..]
nee hoor. Niet noodzakelijk. Ik doe het met combi-magnetron en smaakt stukken beter dan diepvries of bestel pizza.
Als je een echte pizza wilt maken zul je een pizza-oven moeten kopen die temperaturen tot 400 graden aankan. Die pizza-steen is natuurlijk een leuke gadget, maar zo enorm veel voegt het nou ook weer niet toe vind ik persoonlijkquote:Op donderdag 18 februari 2010 13:04 schreef Stansfield het volgende:
Zo dat ziet er allemaal lekker uit zeg.
Maar wat ik zo lees is een ovensteen wel noodzakelijk voor een erg lekkere pizza. Misschien binnenkort maar eens een keer aanschaffen.
Ja lekker, met spam!quote:Op vrijdag 19 februari 2010 10:53 schreef marco-h het volgende:
Ik heb nu al trek in een Domino's Pizza. Een heerlijke pan-pizza Americana!!
Een pizza maken doe je niet alleen, dat doe je met je gezin en als je tijd hebt. Het maken van een eigen pizza is heerlijk en leuk. Als het mislukt bestel je gewoonquote:Op vrijdag 19 februari 2010 12:06 schreef Erasmo het volgende:
Neuh als ij dat wilt
Maar heb je het al eens zelf geprobeerd? Het is echt heel gemakkelijk
Nou ja, dan heb je met een pakje iig tijdwinstquote:Op vrijdag 19 februari 2010 12:35 schreef MissMSX het volgende:
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
dat dus.. het zat in mijn kerstpakket vorig jaar, dus nou ja.. he.. maar eens opgemaakt.. bah!quote:Op vrijdag 19 februari 2010 13:02 schreef NutKees het volgende:
Ik heb 1 keer pizza-bodem uit een pak gemaakt (koopmans volgens mij), NOOIT meer. Wat was dat smerig vergeleken met zelf gemaakt.
Wat scheelt: ik maak meteen deeg voor acht pizza's en ik stop de bolletjes deeg dan gewoon in de vriezer. Want het kost net zoveel tijd om veel deeg te maken als om weinig deeg te maken.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 12:35 schreef MissMSX het volgende:
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
Ik wel, en het is geen enkel probleem!quote:Op vrijdag 19 februari 2010 13:53 schreef NutKees het volgende:
Volgens mij mag je het niet laten rijzen voordat je het in de vriezer doet. Dus mengen, kneden en dan direct de vriezer in. Later op kamertemperatuur laten ontdooien en ook laten rijzen. Ik kan er naast zitten want ik vries bijna nooit in...
Afgelopen zondag heb ik dit dus ook gemaakt. Lam iets anders gekruid. Geen bladspinazie, maar wel feta en tomatenplakjes erop gedaan.quote:Op vrijdag 19 februari 2010 13:54 schreef minilot het volgende:
Trouwens, even uit het Geniale Pizza-topic van een paar weken geleden gekopieerd.. Begin februari maakte ik de Moroccan Lamb-pizza na van de Australische culinair verantwoorde pizzaketen Crust. Pizza werd niet door mij belegd maar door mijn lief en ziet er dus niet zo hip uit, maar was wel érrrrrg lekker.
Volkoren pizzadeegkorst, zoete tomatensaus, lamsvlees met raz el haout, rode ui, yoghurt met verse munt, jonge bladspinazie, en (niet op de foto) partjes citroen.
Het was qua smaak een bijzonder onorthodoxe pizza, maar vreselijk lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat hangt er nogal vanaf waar je je pizza op bakt!quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
Ik zou eerst even het deeg in de oven doen zodat die het ei niet opzuigt zeg maar.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Ik wil straks een eitje op mijn pizza doen, maar kan ie er dan al gelijk vanaf het begin op?
Op een pizzasteen in de ovenquote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:16 schreef minilot het volgende:
[..]
Dat hangt er nogal vanaf waar je je pizza op bakt!
Nice. Ziet er lekker uit!quote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Heerlijk ziet het eruit ! Heb van de week een verse pizza in de winkel gekocht. Zelf maken blijft toch het beste.quote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Zozo ziet er goed uit alleen persoonlijk vind ik hem iets te karig gevuld dan moet je er minstens 2 maken om vol te zittenquote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
laagste gleuf en onderin is in mijn beleving hetzelfdequote:Op maandag 1 maart 2010 19:59 schreef Zana het volgende:
heeft iemand ooit geprobeerd de oven voor te verwarmen en dan de bakplat met pizza beneden direct in de oven te schuiven (dus niet in de middelste of laagste gleuf, zoals bij een cake, maar gewoon helemaal onderin)
Ziet er zeer goed uit!quote:Op woensdag 24 februari 2010 13:39 schreef MaximusTG het volgende:
Ik bak al een aantal jaar zelf pizza's, maar de laatste tijd was ik steeds gedrevener om de 'echte' Napoletaanse 'thincrust' pizza te leren maken. Mn pizza's waren op zich wel lekker, maar de saus moest eerst worden gekookt, en had een recept waar dan behalve tomaat, ui en knoflook ook ketjap en een bouillonblokje in ging. Wel eens wat uit een Toscaans boek geprobeerd, maar die saus waardeerde mn vriendin ook niet. Na gisteren eens het internet afgezocht te hebben en tot de conclusie gekomen te zijn dat een houtoven toch wel erg fijn is voor pizza bakken, was ik vastbesloten tot the next best thing in mn elektrische oven te komen. Heb wat recepten gecombineerd, maar de grootse verandering was de overnacht koude rijs. 2 uur voor bereiding eruit en met de handen gevormd. 'Saus' bestond uit gecrushte gepelde tomaten (lichtjes met een staafmixer) met de pitjes verwijderd. Daarnaast alleen mozzarella en basilicum erop.
Heb de oven eerst voorverwarmd, met de bakplaat vlak onder het element. Daarna pizza met bakpapier en al erop laten glijden en oven op grillstand gezet (zodat element aanblijft en temperatuur hopelijk oploopt > 250 graden). Dit werkte super! Zie hier het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Afgelopen zondag dus de bakplaat in de oven gelaten.quote:Op dinsdag 23 februari 2010 17:08 schreef minilot het volgende:
De enige oplossing die naar mijn idee écht werkt, ongeacht hoeveel beleg je erop gooit, is om de pizza te bakken zoals -ie bedoeld is: op een loeihete steen.
Dan schroeit de onderkant van de bodem in twee minuten knapperig, en is de rest van je bodem gaar. Ook als je zo'n barbaar wilt zijn die er er twee kilo saus en kaas en salami bovenop stapelt.
Ik echt hoogstens drie minuten, maar ik heb nu eenmaal zo'n fijne Bestron.quote:Op donderdag 4 maart 2010 10:14 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Probleem wat ik alleen nog vind is hoelang moet hij erin. Hij stond er nu een minuut of 8 in. Maar deeg was vrij compleet gebleven en mocht eigenlijk wel iets langer.
Maar hoe lang doen jullie hem erin?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |