abonnement bol.com Unibet Coolblue
  donderdag 23 juli 2009 @ 13:17:35 #1
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_71248186
Een topic voor iedereen die wel graag een kind zou willen maar waarvoor het nu (nog) niet weggelegd is.
Het ei hoort erbij voor als je wel heeeeeeeel erg hard rammelt:

De link naar het vorige deel: Het grote 'rammelaars-topic', deel 21
Met als laatste zinnige post in deel 21:
quote:
Op donderdag 23 juli 2009 11:04 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Lief en ik kennen elkaar nog niet zo lang, pas een paar maanden. En als versgebakken moeder wil ze haar kind ook nog niet delen, met niemand, dus ook niet met mij. Dus ik mag meehelpen, maar ben op dit moment geen mama, en ook geen "mee-mama". Ik zou het wel willen, maar moet haar gevoelens respecteren. En momenteel heeft ze dus alleen maar heeeeeeeel veel gevoelens voor B, en de prille gevoelens die ze voor mij had (en ik voor haar), ook al waren ze nog zo diep en heftig, liggen daar dus ver onder.
En ja, zij is degene van wie ik het allermeeste houd op de wereld. Maar dat neemt niet weg dat ik ook zelf behoeften heb, of in dit geval: ontdek.
En jaloezie, in zekere zin wel, namelijk dat ik ook zo veel van iemand wil kunnen houden als dat zij van haar kindje doet. Ik ben niet jaloers op hem omdat hij die liefde krijgt, sterker nog, ik gun het hem met heel mijn hart; maar ik zou heel graag dat zelf ook aan iemand willen geven.


[ Bericht 0% gewijzigd door RockabeIIa op 23-07-2009 13:23:28 ]
I'm so glamourous I piss glitter!
  donderdag 23 juli 2009 @ 13:24:56 #2
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_71248435
Je geeft zelf al antwoord op een vraag die ik al een tijdje had Pandorah, of zij jou ook als mee-mama zag, want ik dacht al wel te proeven, in jouw postjes, dat dat dus niet zo is, dat zij op dit moment echt puur en alleen op hem gefocussed is. (Wat ik overigens prima begrijp, dat is ten slotte ook waarom ze zwanger raakte zonder partner, omdat zíj een kindje wilde.)

Moeilijke situatie, en logisch volgens mij dat het bij jou het eea los maakt.
Tsja... veel over nadenken, goed onderzoeken bij jezelf en kijken of jij het voor jezelf als mogelijkheid ziet om die stap ook te zetten... Heb je genoeg vangnet, kan het financieel etc. etc.
***
pi_71249251
Ja BE, voor ze beviel was het inderdaad wel de bedoeling dat ik mee-mama zou worden, maar nu is ze inderdaad heel erg gefocust op die kleine. Logisch natuurlijk, hoort er allemaal bij, maar de situatie is toch al zo lastig omdat ze zo ver weg woont... en dat maakt het voor mij niet makkelijker.
Maar het heeft inderdaad wel dingen losgemaakt in mij die ik zelf ook absoluut niet verwacht had... Zelfs het vooruitzicht dat ik mee-mama zou kunnen zijn, is nog niet genoeg kennelijk. Ik wil het zelf ook ervaren.

Ja, goed nadenken, alles bekijken of het wel kan, en dan eventueel de praktische invulling nog ("zaadjes scoren")
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_71249591
al begrijp ik je gevoelens heel goed, ik zou ze toch wel even een tijdje on hold zetten als dat enigszins mogelijk is pandora. als je tenminste je relatie een kans wil geven. het lijkt me voor jullie relatie namelijk goed als er nu vooral een tijdje wat rust komt, tijd voor 't nieuwe kind en tijd voor jullie samen. eerst eens goed wennen aan elkaar allemaal, daarna kun je 't eens over evt verdere gezinsuitbreiding gaan hebben.
't lijkt me voor je vriendin op dit moment niet zo leuk om te merken dat haar partner nu vooral bezig is met zelf ook een kind willen. maar ik weet natuurlijk niet hoeveel haast je ermee hebt qua leeftijd enz.
(misschien kun je wel vast wat informatie inwinnen over hoe procedures bij spermabanken oid verlopen?).
pi_71249831
Best wel een beetje haast als de 73 verwijst naar haar geboortedatum denk ik

Pandora, misschien een beetje een rotvraag, maar hoeveel kans denk je dat jullie relatie heeft? Speelt dat ook mee in het misschien dan zélf een kindje willen?
pi_71249998
Ik zou het ook eens een tijdje rustig laten bezinken. Het is nu natuurlijk een periode met een hoop nieuwe gevoelend, voor jou richting je partner en andersom maar ook voor jou gevoel richting haar kleine en haar gevoel richting de kleine. Dat zou je volgens mij best eens kunnen verwarren met andere gevoelens. Niet dat ik je gevoelens in twijfel trek hoor, maar het an best voor verwarring zorgen.

Dat het eerst de bedoeling zou zijn dat je meemama zou worden en dat het nu in de praktijk anders uitpakt is mischien vervelend en maakt het qua gevoelens mischien niet makkelijker. Maar ik kan me er vanuit je partners oogpunt wel iets bij voorstellen als ik naga hoe ik zelf was toen mijn dochtertje net geboren was. Ik wou haar met niemand delen..behalve mijn vriend dan, maar dat is toch een andere situatie als je echt bewust hebt gekozen samen een kindje met iemand te willen
Maar dat word denk ik vanzelf minder waardoor ze je mischien wel laat meemama'en
pi_71250559
Bla, ik ben het volledig met je eens hoor, dat had ik me zelf ook allemaal al bedacht... Ik ga ook zeker geen overhaaste beslissingen nemen, dat is sowieso niet echt mijn aard. Eerst goed uitzoeken waarom ik dit nu wil, en dan over de rest gaan nadenken.

Ik ben inderdaad van '73, dus nu 35, bijna 36. Dus echt haast nog niet, maar het moet ook geen 5 jaar meer duren.

Bix, als formeel alleenstaande vrouw kom je in NL niet in aanmerking voor spermabanken en bevruchtingen in ziekenhuizen, maar zul je zelf een donor moeten zoeken. Gelukkig zijn daar ook organisaties voor (zo is mijn lief ook aan haar donor gekomen trouwens).

Jore, ik heb momenteel werkelijk geen idee. Enerzijds zegt mijn diepste gevoel dat dit de ware is voor me, en nee, dat zeg ik niet omdat ik verliefd ben - ik weet hoe dat voelt, en dit zit veel, veel dieper. En zij gaf voordat ze beviel ook aan dat ze nog nooit iets gevoeld heeft wat ook maar lijkt op wat ze voor mij voelt. Maar ja, toen kwam die baby ertussen en daardoor is alles voor haar veranderd.
Ik kan nu niet veel meer doen dan wachten en proberen zo goed mogelijk te laten weten dat ik er voor haar ben en dat ik heel graag met haar en haar zoontje verder wil...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 23 juli 2009 @ 16:27:44 #8
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_71254497
Nou Pandora, sommige dingen moet je echt gewoon nemen zoals je ze krijgt hoor! En als jij opeens denkt dat je dit altijd hebt gemist ergens, ondanks dat je niet wist dat er zoiets was moet je er echt niet te lang mee wachten! Je leeft tenslotte maar 1 x.

Oftewel ik ben gewoon heel benieuwd wat er uit je doos kom, Pandora
I'm so glamourous I piss glitter!
pi_71254653
Daar heb je ook wel weer gelijk in Rockabella.
pi_71290102
Thanks ladies...
Hoe meer ik lees over zwangerschappen en kindjes en moederen enzo, hoe meer ik van binnen sta te springen van "Dawillikook!" Ook bij de dingen die niet zo soepel lopen (huilende baby's die niet te troosten zijn, stampende peuters, kwaaltjes, problemen) denk ik alleen maar "Aaaah gossie... Kom maar hier... Alles komt goed..." zeg maar.

Dus ik denk toch wel dat het iets is wat ik echt zelf wil, en niet uit jaloezie / angst om alleen te zijn / hebberigheid / whatever.

Maar ja, hoe kom je dan aan een donor he... Dat is allemaal best lastig!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  vrijdag 24 juli 2009 @ 20:21:35 #11
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_71297023
Maar je bent ook, sinds B er is, alleen maar hier in OUD bezig met van alles, je hebt je eigen draagdoekencollectie etc. etc. Je bent met weinig andere dingen meer bezig, geen wonder dat het je totaal beheerst.

Ik snap dat wel hoor, maar mss moet je eens kijken of je er wat meer afstand van kan nemen...
***
  vrijdag 24 juli 2009 @ 20:31:34 #12
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_71297347
Ik snap het eerlijk gezegd niet, en ik vind het zelfs nogal obsessief. Idd, die draagdoekencollectie;
Ik ga toch ook geen reservebanden aanschaffen als ik nog niet eens een rijbewijs heb.

Maar ik ben dan ook niet zo tactvol als BE.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_71297655
Collectie? Ik zeg alleen welke ik mooi vind. En ik heb inderdaad een draagdoek aan lief gegeven, voor haar om te gebruiken (waarbij ik het wel voordoe)
En ook die andere draagdoeken die ik besteld heb (waarvan ik er overigens nog maar 1 binnen heb) zijn bestemd voor lief.
Overigens, ik ben niet alleen in OUD bezig, alleen gebeurt er in WGR momenteel weinig waar ik iets zinnigs op kan zeggen, en verder Fokte ik toch al niet zoveel.
De reden dat ik in OUD post/lees is omdat ik zo veel mogelijk wil leren, om haar zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Dus ik snap niet wat ik verkeerd doe eigenlijk...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  vrijdag 24 juli 2009 @ 20:42:24 #14
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_71297755
Oh sorry, dan heb ik dat verkeerd begrepen, ik dacht echt dat je zelf al een paar doeken had.

En je doet niks verkeerd, maar als jij zo zegt 'ik kan nergens anders meer aan denken' dan kan ik niet anders dan zeggen dat hier veel lezen en posten niet mee helpt.
Mss had ik dat er nog even bij moeten zetten, maar ik weet het van mijn eigen rammel-periode, al dat lezen hier maakte het er soms niet heel veel makkelijker op.
Soms moest ik dan van mezelf echt even afstand nemen omdat ik mezelf echt gek aan het maken was.
***
  vrijdag 24 juli 2009 @ 20:44:25 #15
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_71297821
quote:
Op vrijdag 24 juli 2009 20:39 schreef Pandora73 het volgende:
Collectie? Ik zeg alleen welke ik mooi vind. En ik heb inderdaad een draagdoek aan lief gegeven, voor haar om te gebruiken (waarbij ik het wel voordoe)
En ook die andere draagdoeken die ik besteld heb (waarvan ik er overigens nog maar 1 binnen heb) zijn bestemd voor lief.
Overigens, ik ben niet alleen in OUD bezig, alleen gebeurt er in WGR momenteel weinig waar ik iets zinnigs op kan zeggen, en verder Fokte ik toch al niet zoveel.
De reden dat ik in OUD post/lees is omdat ik zo veel mogelijk wil leren, om haar zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Dus ik snap niet wat ik verkeerd doe eigenlijk...
Wil ze wel uberhaupt een draagdoek dan? Ik zou eerlijk gezegd gillend gek worden als ik in de kraamtijd zat en mijn verse "fling" zou zichzelf zo opwerpen als medemoeder hoor. Of is dat vooraf zo afgesproken? In dat geval mijn excuses maar wat ik ervan begrepen heb komt het op mij allemaal enorm opdringerig over, hoe goed bedoelt ook.
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_71297960
Misschien heb ik het dan ook niet goed omschreven. Ik bedoelde meer dat als ik erover lees, over kindjes enzo, dat ik dan ook die kriebels in mijn buik krijg.
Het is niet zo dat ik nergens anders meer aan kan denken hoor. Zo erg is het ook niet... Gelukkig maar!

En op zich is afstand nemen inderdaad een verstandig idee. Alleen met dat kleintje van lief probeer ik het toch zo goed mogelijk te doen, om haar te kunnen helpen enzo, en dan moet je toch ergens je praktijkinformatie vandaan halen. Vandaar mijn regelmatig rondhangen, meepraten en vragen stellen in de OUD-topics.

Ach, dat is het nadeel van internet he... Misverstanden kunnen gemakkelijk ontstaan...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  vrijdag 24 juli 2009 @ 21:34:25 #17
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_71299550
Maak je nu niet zo druk om haar kleintje Die krijgt echt alles wat ie nodig heeft van zijn eigen mama (en betweters zijn zo vreselijk irritant als je net zelf moeder bent ).
Lekker focussen op wat goed voor jou is in de toekomst. Met of zonder je nieuwe geliefde & met of zonder een kind van jouzelf...
En dagdromen over wat kan zijn kan heel prettig zijn Ook om zaken helder en op een rijtje te krijgen.
I'm so glamourous I piss glitter!
pi_71300436
Ik weet inmiddels uit ervaring dat de grens tussen welkome helpende hand en goedbedoelde opdringerige bemoeial lastig te vinden is. En dat het voor een buitenstaander al helemaal lastig te bepalen is aan welke kant ik zit.

Ik wil trouwens helemaal eens niet betweteren, ik wil alleen niet dat ze me alles steeds moet uitleggen, maar dat ik ook gewoon zelf weet wat er moet gebeuren als er gevraagd wordt of ik even dit of dat moet doen... En dat ik het baby-jargon een beetje snap. That's all...
Ik ga haar echt niet op de vingers kijken en zeggen wat ze allemaal verkeerd doet... Ik kijk wel link uit
Waarmee ik niet bedoel dat ze iets verkeerd doet hoor, maar zelfs als ze iets *zou* doen wat ik zelf anders zou doen, zeg ik daar niks van. Oke, alleen die draagdoek, dat was wel mijn idee, maar dat is gewoon omdat het zo leuk en makkelijk is. Ook voor haar: de kleine wel bij zich (dus hoeft ze zich niet constant afvragen hoe het met hem is), maar toch de handen vrij om dingen te kunnen doen. Dat idee had ze zelf overigens tijdens haar zwangerschap ook al, over dragen, want ze had zelf al ruim voor we elkaar kenden een nieuwe BabyBjorn gekocht;alleen zijn draagdoeken over het algemeen ergonomischer voor beide partijen, vandaar dat ik toen zij het over dragen en de BabyBjorn had, met het alternatief van die doek aankwam. Daar had ze nog nooit van gehoord; hebben ze daar in de babywinkels gewoon niet. Dat is het enige... Verder zal ze het toch echt zelf moeten doen en beslissen, dat besef ik echt wel.

En voorlopig blijf ik inderdaad dromen en nadenken. En mijzelf kennende zal dat nog wel even duren ook.

[ Bericht 5% gewijzigd door Pandora73 op 24-07-2009 22:30:07 ]
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_71337879
*meldt*

Ik ben 24, altijd al geweten dat ik moeder wil worden en mijn eierstokken rammelen al 2 jaar de pan uit... en ik wilden graag over een paar maanden de plannen eens ten uitvoer brengen. Maar nu ben ik geveld door een depressie en is het maar de vraag wanneer ik weer sterk genoeg ben om ervoor te gaan

Voorlopig dus nog maar even door blijven rammelen.
pi_71364451


[ Bericht 100% gewijzigd door peterfan op 28-07-2009 09:10:40 (laat maar) ]
  dinsdag 28 juli 2009 @ 15:18:34 #21
144006 chacama
Ondernemend!
pi_71397640
AS. Zorgt maar eerst dat je alles goed op de rit krijgt in je hoofd en in je lichaam. En het is een dooddoener, maar je hebt gelukkig nog even.... je bent nog jong. Dat doet overigens niets af aan die rammelende eierstokken, maar het belangrijkste ben jij op dit moment. En de rest komt later.

Pandora73, goed dat je alles op een rijtje gaat zeggen. zowel door vivi als BE en rocka zijn goede dingen gezegd. De enige gedachten die bij mij opkomt...... bij twijfel.... niet doen.

Hier gaat het weer wat rustiger. Door het opgeschreven te hebben, lijkt het wel een plekje gekregen te hebben. alhoewel Fleur van het weekend uit niets besloot dat ze nog wel een broertje wilde hebben. En dan wel net als Maud uit mijn buik. Ik ben er maar niet te ver op in gegaan. Verder hebben we tijdens onze vakantie plannen gemaakt qua zweefvliegen voor 2010 en 2011. Nou en met die plannen is een dikke buik niet handig. Niet onmogelijk, maar ook niet handig Ach, zachtjes rammel ik nog door. Maar niet meer hoorbaar.
pi_71408386
Zag van de week iemand met een draagdoek lopen. Mijn man zag eht ook en vond het net zo schattig en mooi als ik. Alsof dat helpt voor mijn rammelen.
*poef* nu is het weg
  dinsdag 28 juli 2009 @ 21:13:32 #23
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_71408534
chaca, waarom bij twijfel niet doen? Misschien Juist bij twijfel er keihard voor gaan! Als je een maal in het traject zit denk je er nog vaak genoeg over na om het te kunnen af kappen. Als je niets doet gebeurt er niets en blijft er twijfel. Als je nooit iets probeert kom je toch ook geen ene steek verder in je leven!?
I'm so glamourous I piss glitter!
  dinsdag 28 juli 2009 @ 22:17:55 #24
144006 chacama
Ondernemend!
pi_71410847
quote:
Op dinsdag 28 juli 2009 21:13 schreef RockabeIIa het volgende:
chaca, waarom bij twijfel niet doen? Misschien Juist bij twijfel er keihard voor gaan! Als je een maal in het traject zit denk je er nog vaak genoeg over na om het te kunnen af kappen. Als je niets doet gebeurt er niets en blijft er twijfel. Als je nooit iets probeert kom je toch ook geen ene steek verder in je leven!?
Tussen proberen om iets te bereiken in je leven en de beslissingen nemen om zwanger te worden, vind ik een verschil. Misschien ben ik wel iets te veel een twijfelaar om te kunnen zeggen dat je er vor moet gaan als je het nog niet zeker weet. Maar, zoals jij spreekt over het traject, kan ik me voorstellen dat wanneer je eerst inderdaad gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, dat je dan uiteindelijk de keuze maakt om er wel of niet voor de volle 100% voor te gaan. Hoe meer ik type, hoe meer ik er achter kom dat ik echt iemand ben die voor zekerheid kiest. Misschien heeft het wel te maken met het feit dat ik beide keren heel bewust er voor gekozen heb om te proberen zwanger te worden.

Dus al met al een goede vraag, waar ik geen uitdrukkelijk antwoord op heb. Maar het dus echt mijn eerste gevoel is.
  dinsdag 28 juli 2009 @ 23:52:34 #25
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_71413909
Ik ben wel voor vooruitgang en het streven naar nieuwe dingen. Helemaal voor een vrouw waarbij de klok gaat tikken vind ik het een raar advies om te zeggen maar voor zekerheid te gaan. Dan ben je in elk geval zeker dat je nooit moeder wordt... ( ). Als moeder zijnde weet je toch hoe waardevol het moederschap is? Dat geluk gun ik iedereen en een vrouw van die tikkende klok leeftijd heeft toch voldoende in huis (aanname ) om te beseffen dat een kind geen kattepis is. Het gaat in dit geval niet om een tiener oid.
I'm so glamourous I piss glitter!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')