abonnement Unibet Coolblue
pi_72168268
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 12:36 schreef mfkz het volgende:
oke..
maar k durf niet echt naar de huisarts te gaan...
ik gebruik nu die BP zonder dat hij het me heeeft gezegd dus ik denk dat hij opeens zegt dat ik weer bp moet:s
Zeggen dat je dat al geprobeerd hebt en dat het geen effect heeft gehad. Toen ik bij de huisarts was, had ik een lijst meegenomen met alle smeerseltjes, gels, aanstipspullen en pillen die ik geslikt had en dat niks hielp (alleen de antibiotica hielp, maar de rest van mijn lichaam was daar niet zo blij mee ).
Don't take no for an answer.
pi_72171733
moet ik dan gelijk zeggen dat ik roaccutane wil of vragen naar verwijzing naar een dermatoloog
pi_72176650
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 14:50 schreef mfkz het volgende:
moet ik dan gelijk zeggen dat ik roaccutane wil of vragen naar verwijzing naar een dermatoloog
Je moet gewoon eerlijk zijn over wat je hebt gebruikt. Als iets anders voor je werkt, dan kan je beter geen roa nemen. Je kan ook verwijzing naar derma vragen. Ik denk dat ze eerst wat andere middeltjes met je proberen... Succes!
pi_72176756
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 11:38 schreef Vaganza het volgende:
ja daar zat ik idd nog wel aan te denken,
misschien 10 of 20 mg per dag ofzo, gewoon om het te onderhouden zegmaar maar zodat de bijwerkingen echt minimaal blijven.

zal het wel overleggen
Ik had het idee dat je vrouw bent? Klopt dat? Heb je dan ook al naar anticonceptie gekeken? Vriendinnen van mij hadden Mirena spiraal, implanonbuisje en hadden daardoor acne (buisje eruit, pukkels weg... ). Ik had Mycrogynon 30 (pil) en ontdekte laatst dat die ook acne kan opwekken... Dat zou je dus ook kunnen proberen? (je hoeft niet perse diane pil, meerdere opties) Of heb je dat al gedaan? Hahaha of ben je man... Kan ook! Sowieso zou ik weer terug gaan naar dermatoloog! Sucks! Balen zeg!
pi_72182070
haha ja ben een vrouw

ik slik inderdaad de microgynon (stediril, maar is hetzelfde)
hoorde daar ook al veel over inderdaad
Jij was ook ooit nieuw.
pi_72184228
quote:
Op woensdag 26 augustus 2009 20:38 schreef Vaganza het volgende:
haha ja ben een vrouw

ik slik inderdaad de microgynon (stediril, maar is hetzelfde)
hoorde daar ook al veel over inderdaad
Haha ja ik had het vermoeden, maar lichte gok... Sorry voor de mannen, heel klein beetje offtopic.

Stom he? Het schijnt een androgene werking te hebben. Het schijnt dat ze die in principe afraden voor mensen met acnegevoelige huid... Ik ben nu geswitcht naar Mercilon (lichte pil zonder die bijwerking). Kijk maar eens op site van stichting anticonceptie (http://www.anticonceptie-online.nl/ en dan bij professionals). Ik weet niet of het verschil maakt (bij mij is het nu niet te zeggen, voel me sowieso wel anders met deze pil, prettiger, roa beinvloed mn huid nogal dus daar kan ik nog niks over zeggen), maar misschien wel goed om uit te proberen.

Ik weet niet of dit te veel offtopic is, maar voor mij was de diane heel heftig qua bijwerkingen. Yasmin, Mercilon en Marvelon worden aangeraden voor mensen met aanleg voor acne. Misschien een poging waard?

Laat je weten wat de derm zegt?(mijn derm wist hier trouwens niks van, apotheek enzo wel.... typisch, maar goed mijn derm is ook typisch) Succes!
pi_72213882
Inmiddels ruim 2 maanden geleden dat ik gestopt ben met m'n kuur en het lijkt toch weer een beetje terug te komen helaas :S Ik ben weer driftig met de Differin aan het smeren gegaan, maar lijk het toch (nog) niet echt onder controle te krijgen. Dus constante twijfels nu of ik wel of niet terug zal gaan naar de derma...

Wel interessant trouwens van die Mycrogynon!! Ik was sowieso al van plan maar eens te stoppen met de pil, heb net de laatste strip op. Zou toch een mooie bijkomstigheid zijn als m'n huid dan nog weer wat meer opknapt als ik gestopt ben
pi_72239528
quote:
Op dinsdag 25 augustus 2009 20:10 schreef roacmeneer het volgende:
@hierboven: Ja, ik denk jij dat wel in aanmerking komt voor roa.

Heb er nu zelf 25 dagen opzitten, en daar tussen ben ik per ongeluk 1 dag vergeten. Vandaag weer naar de dermatoloog geweest.

Ik heb em even verteld dat ik weinig last had van bijwerkingen op een droge/schilfer huid en droge lippen na. Soms heb ik een dagje last van een beetje spierpijn, niets ernstigs. Ook weer even laten bloedprikken.

Nu vertelde hij mij dat mijn kuur 3 maanden gaat duren met 2*10mg per dag. Nu lijkt mij dit weinig, maar na een maand met deze dosis is er wel al verbetering opgetreden. Echter, heb ik er zelf niet zoveel "vertrouwen" in dat dit het helemaal gaat oplossen bij mij. Gewoon gevoelsmatig. En omdat ik hier veel lees dat een kuur 4 tot 6 maanden (vaak 6) duurt. Ook is mijn gewicht 70kg, dus dat nijgt meer naar een 2*20mg dosis per dag lijkt mij. Ook vertelde mijn dokter verrast te zijn dat ik maar 2*10mg hoef te slikken.

Wat vinden jullie hier nou van?
Sorry voor de quot, maar wil graag antwoord.
pi_72239659
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 19:29 schreef roacmeneer het volgende:

[..]

Sorry voor de quot, maar wil graag antwoord.
Ze verschillen in mening hierover. De een wil lang, de ander kort. Ik kan er geen touw aan vastknopen.Uitleg vragen bij dermatoloog?
pi_72239916
Ik vind het verbazingwekkend hoe weinig vertrouwen jullie in je dermatoloog hebben. (althans, sommigen.) Deze mensen hebben ervoor gestudeerd en zullen je niet voor niets je huidige dosis geven!
pi_72241073
Ik zit dan niet aan de roa op het moment, maar mijn dermatoloog is echt een mega prutser hoor. Ik ging er naar toe met de vraag voor Differin of Acid A Vit, ik had zelf niet echt een voorkeur.

Het was buiten die dag zo warm (30+ graden) dat ik spontaan uitslag kreeg van 2x 10 minuten in de zon lopen naar de buitenpoli waar ze dan zit. Ze had me nog niet eerder gezien en ik weet van mezelf dat ik een gecombineerde huid heb en ik gebruik hier een moisturizer met spf15 voor, je moet immers toch wat als je in de zon loopt en al helemaal met een retinoide in het vooruitzicht.

Begon ze een verhaal dat mijn huid er erg vet uit zag (tsja, dat heeft iedereen met een spf lotion) en opeens een heel verhaal dat ik maar geen zonnebrand moest gebruiken, "de zon zwakt immers toch maar af vanaf xx augustus". Sorry, die onzin kan je me echt niet verkopen en al helemaal niet als ik aan een retinoide wil beginnen. Zonder moisturizer kom ik de dag standaard al niet door, laat staan als ik aan treatment zit. Ik heb dan wel Differin mee weten te krijgen, maar ik ben allerminst overtuigd van haar deskundigheid.
pi_72243065
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 19:41 schreef infinity_737 het volgende:
Ik vind het verbazingwekkend hoe weinig vertrouwen jullie in je dermatoloog hebben. (althans, sommigen.) Deze mensen hebben ervoor gestudeerd en zullen je niet voor niets je huidige dosis geven!
Bij mij heeft dit een reden. Namelijk in deze behandeling heb ik er 2 gehad (ivm pensioen ofzo) waarbij ik eerst ook een korte behandeling zou krijgen, maar bij de 2e opeens een lange. Ze verschilden van mening en van visie. Ik heb er toen naar gevraagd waarom dit was. Andere visie was het antwoord. Verder heeft mijn nieuwste derm bij ongeveer elke bijwerking bedenkelijk gekeken en gegoogled voor mn neus. Dit lijkt me niet heel gebruikelijk maar de verpleegster die ik vandaag had was wel heel erg op de hoogte. Dus wat dat betreft weer een beetje opgelucht. Ik zou gewoon je twijfel voorleggen. Wil ze/hij vast wel uitleggen. Ze zal idd wel zijn/haar redenen hebben.
pi_72251839
quote:
Op vrijdag 28 augustus 2009 19:41 schreef infinity_737 het volgende:
Ik vind het verbazingwekkend hoe weinig vertrouwen jullie in je dermatoloog hebben. (althans, sommigen.) Deze mensen hebben ervoor gestudeerd en zullen je niet voor niets je huidige dosis geven!
Blind vertrouwen in iemand "omdat die ervoor gestudeerd heeft" is niet persé gunstig. Als ik toestem tot een zware behandeling van dit type, dan kun je ervan uitgaan dat ik de wetenschappelijke literatuur erover heb uitgespeld en ik verwacht dan ook antwoord van niveau op mijn vragen aan de dermatoloog.
De mondige patiënt, enzo. Vervelend heur.
pi_72252219
Jah bij mij komt deze man ook meer over als een soort grabbelaar. Even in een grote doos met papiertjes graaien en kijken wat er uit komt.

Het is nu zo, dat ik pas over 2 maanden weer moet terug komen en dan zou in principe de behandeling ook stoppen. Ik zal het even aankijken, want die 2*10mg slaat wel aan en ik heb nog maar heel enkel een puistje.

Mijn huid voelt nu ook glad aan, maar hij schilfert nog behoorlijk. Ook ziet het er niet echt glad uit, omdat ik nog last heb van littekens en ook rode plekken op mijn gezicht. Is dit iets waar de derma iets aan kan doen?

Ook heb ik het idee dat mijn huid van mijn voorhoofd eruit ziet zoals ie er uit hoort te zien. Dat is egaal van kleur en ziet er gewoon gezond uit. Mijn wangen echter, zijn veel roder van kleur. Iemand die weet wat ik hier tegen kan doen en wat het is?
pi_72253054
Gisteren begonnen met 3 x 10 mg, zie nu al enigszins verbetering. Zou ook kunnen komen door een goeie periode die ik nog wel eens heb, waarna het natuurlijk ook weer verslechtert. Maar heb alleen nog een droge keel als bijwerking die kreeg ik eigenlijk vrij direct, al na een half uur last van . Dus gewoon veel drinken denk ik maar.
pi_72253593
zit op 8 week roa
zie nog weinig resultaat
mijn huid is wel beter aan het worden maar ik had er wel meer van verwacht.
voelt wel een stuk gladder.
heb het gevoel dat het wel steeds meer weg gaat maar het heeft zijn tijd nodig volgens mij
ik heb nog 4 maand te gaan ongeveer

zijn er ook mensen hier die pas later resultaat kregen?
pi_72253713
roacmeneer

ik heb zelf ook dat mijn voorhoofd ook normaal gebruind is en de rest wat rood.
ik hoop dat dat snel gaat bij trekken.
denk dat het komt omdat ik daar zo goed als geen acne heb.

succes verder
pi_72257979
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 11:24 schreef jorgoe het volgende:
roacmeneer

ik heb zelf ook dat mijn voorhoofd ook normaal gebruind is en de rest wat rood.
ik hoop dat dat snel gaat bij trekken.
denk dat het komt omdat ik daar zo goed als geen acne heb.

succes verder
Waar heb jij zo goed als geen acne? Op je voorhoofd? Daar heb ik iig niet veel last van acne en ziet mijn huid, vind ik, er prima uit.

Ik heb/had juist veel last van acne op mijn wangen. En daar heeft de huid dus ook niet zijn "originele" kleur. Heb jij dit ook precies zo?

En dan nog iets anders. Ik heb behoorlijk veel last van mee-eters op mijn neus, zoals de meesten denk ik met acne. Ik kreeg ze voor ik met de kuur begon er met geen mogelijkheid uit. Nu stond ik alleen laatst even voor de spiegel en zag dat ik wat schilfers op mijn neus had. (Misschien vervelde ik ook wel, had in de zon gezeten) Dus ik begon een beetje met mijn nagel over mijn neus heen te krabben en dus ook over wat mee-eters heen. Tot mijn verbazing kon ik meeste mee-eters er letterlijk uitkrabben. Ze bleven onder mijn nagel hangen en dan kwamen ze er in hun geheel uit. Gewoon een paar millimeter aan troep. Hebben andere dit ook wel is gehad?

Ik bedenk me nu net dat ik nog wat van die neusstrips heb liggen. Die deden het nooit echt voor mij, maar misschien nu nog maar is een kans geven

[ Bericht 39% gewijzigd door roacmeneer op 29-08-2009 15:06:44 ]
pi_72266839
quote:
Op zaterdag 29 augustus 2009 14:38 schreef roacmeneer het volgende:

[..]

Waar heb jij zo goed als geen acne? Op je voorhoofd? Daar heb ik iig niet veel last van acne en ziet mijn huid, vind ik, er prima uit.

Ik heb/had juist veel last van acne op mijn wangen. En daar heeft de huid dus ook niet zijn "originele" kleur. Heb jij dit ook precies zo?

En dan nog iets anders. Ik heb behoorlijk veel last van mee-eters op mijn neus, zoals de meesten denk ik met acne. Ik kreeg ze voor ik met de kuur begon er met geen mogelijkheid uit. Nu stond ik alleen laatst even voor de spiegel en zag dat ik wat schilfers op mijn neus had. (Misschien vervelde ik ook wel, had in de zon gezeten) Dus ik begon een beetje met mijn nagel over mijn neus heen te krabben en dus ook over wat mee-eters heen. Tot mijn verbazing kon ik meeste mee-eters er letterlijk uitkrabben. Ze bleven onder mijn nagel hangen en dan kwamen ze er in hun geheel uit. Gewoon een paar millimeter aan troep. Hebben andere dit ook wel is gehad?

Ik bedenk me nu net dat ik nog wat van die neusstrips heb liggen. Die deden het nooit echt voor mij, maar misschien nu nog maar is een kans geven

op mijn voorhoofd heb ik ook geen acne.
heel af en toe es een keer 1tje ofzo.
mijn voorhoofd heb ik ook een (orignele kleur)
ik heb op mijn wangen juist ook alleen acne.
pi_72267180
Ik heb precies het tegenovergestelde van jullie, niks op m'n wangen en littekentjes op m'n voorhoofd.
pi_72270600
Knikker die neusstrips maar lekker in de prullenbak, ze zijn normaal al niet goed voor je huid en al helemaal niet tijdens een kuur. Roaccutane is een retinoïde en dat zijn DE middelen tegen hyperkeratinisatie (verstopte porieën/comedonen), dus daar is je verklaring.
pi_72278084
Hm ik moet van de verpleegster uitkijken bij het douchen dat de shampoo niet over mn gezicht komt ivm gevoeligheid. Kan me echt niet zoveel voorstellen bij scrubs, strips en maskers. Iedere huid is anders en het zal vast zo zijn dat iedereen er anders op reageert, maarre weet wat je slikt? Het zijn geen smarties Geduld...
pi_72313095
Hoi hoi,

ik heb al een hele lange tijd last van acne. Al die tijd heb ik echt verschillende dingen gebruikt, van dure cremes tot aan de goedkope! Afgelopen zomer ben ik naar spanje geweest, na elke dag goed te hebben ingesmeerd, is mijn acne erger en erger geworden. Het zit niet alleen op me gezicht maar ook rond mijn borsten. Toen heb ik besloten dat er nu echt definitief wat moest gebeuren. Na een lange gesprek met mijn dokter kon ik uiteindelijk naar een ziekenhuis en daar mijn gezicht door een echte expert laten onderzoeken.

Na een gesprek van 10 minuutjes moest ik goed nadenken over proaccutane. Uiteindelijk had ik besloten om toch de medicijnen te slikken. Ik was echt ten einde raad. Had ook geen zin meer om naar buiten te gaan en ben al niet iemand die make-up op heeft ( heb het gevoel dat dat het alleen maar erger maakt).
Op een gegeven moment schreef zij mij Isotretoine/proaccutane voor. Dit was volgens haar hetzelfde!!!!! Na een paar topics hierover te hebben gelezen schijnt dus echt dat het niet hetzelfde is! Ik heb ook gezegd dat ik het over drie weken ga aankaarten bij mijn huidarts! Maar hoe kan ik haar op andere gedachte brengen???

Verder ben ik nu dus 1 weekie bezig. Ik heb eigenlijk nergens last van. Alleen super droge lippen!!! ( ik ben op dit moment verliefd op mijn lippenbalsem!) Terwijl ik net afgekickt was. Maar goed, je moet er wat voorover hebben. Verder heb ik het gevoel dat het nu juist erger wordt? Heel gek, want zit toch iedere dag de spiegel in te kijken, in de hoop dat het wat minder wordt. Verder vroeg ik me af of jullie ook zo last hadden van op je buik/zij slapen. Ik heb daar zo erg last van, terwijl ik dat eigenlijk nooit had?!

groetjes
pi_72314540
quote:
Op maandag 31 augustus 2009 16:36 schreef miss-bouquet het volgende:
Hoi hoi,

knip

groetjes
Volgens mij zit er niet superveel verschil in beide soorten, het gaat om het resultaat wat je ermee behaald. En dat zelfde resultaat zie je pas vaak na een week of 8 tot 10. Tot die tijd gewoon veel lippenbalsem gebruiken, je merkt vanzelf wel resultaat.
That moment is a crossroads where everything you want will collide with everything standing in your way.
pi_72318056
Wat zijn mensen vaak toch vreselijk slecht geinformeerd... maar goed, sommige dermatologen...

Roaccutane is het merknaam voor isotretinoïne. Het verschil is alleen dat Roche van de markt af geconcurreerd is/wordt door merkloze varianten. Weinig mensen krijgen nog echt roaccutane voorgeschreven, in de USA is het al niet meer verkrijgbaar en men is daar nu dus voor altijd aangewezen op merkloze isotretinoïne. Het verschil bestaat alleen tussen de oren. De werkzame stof is in alle middelen hetzelfde: isotretinoïne.

Bijna alle anti-acne middelen kunnen een "initial breakout" geven, ook isotretinoïne. Het geeft alleen maar aan dat het middel juist werkt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')