abonnement Unibet Coolblue
pi_72753181
quote:
Op maandag 14 september 2009 23:20 schreef BasilicumPlant het volgende:

[..]

Denk je niet dat het puur psychologisch werkt? Immers wordt je ook sneller dik als je tijdens het eten teveel nadenkt over hoe vet het eten wel niet is. En hoe zit het precies met stress? Laatst las ik dat uit onderzoek was gebleken dat stress geen invloed had op acne, terwijl ik in tijden van stress helemaal vol zit.
Er zijn wat studies beschikbaar die de link leggen tussen acne en voeding dus puur psychologisch is het niet, het is alleen nog niet erg sterk uitgewerkt. Bewijs immers maar eens echt sterk dat bepaalde voeding de androgene hormonen beinvloedt waardoor de talgproductie vergroot en waardoor er dus acne ontstaat.

Duidelijk is nu wel dat voeding wel degelijk een rol speelt: er zijn meerdere malen mensen uit maatschappijen geplukt waar geen acne aanwezig is (o.a. bij de eskimo's) en op een westers dieet gezet, resultaat: acne.

De stelling "voeding en acne hebben totaal geen relatie" kan in ieder geval naar het rijk der fabelen verwezen worden. Dit is overigens een bijzondere casus en bewijst dat ook de dermatologie uiteindelijk bestaat uit kuddevee. Het betreft hier een bijzonder oude studie (uit 1969) waarin werd getest of chocola acne kon veroorzaken. Er werd een chocolade reep tegenover een placebo gezet waar de cacao uit was gehaald en op basis daarvan werd geconcludeerd dat de chocolade reep niet meer acne veroorzaakte dan het placebo. Dit is niet jezelf afvragen of chocola een oorzaak is voor acne, maar of specifiek cacao een oorzaak is. Bovendien is hier nog een probleem aanwezig: een dieet bestaat niet alleen uit chocola. De onderzoekers wisten niet wat de deelnemers die aan het onderzoek deelnamen nog verder aten. Kortom, een bijzonder bagger onderzoek. 2 jaar later werd er nog een dergelijk onderzoek gepubliceerd waarin zulke flaws aanwezig waren. Welnu, deze studies werden eindeloos geciteerd tot op de dag van vandaag en er werd meteen de algehele conclusie getrokken dat voeding geen oorzaak is voor acne. Pas sinds de laatste jaren beginnen (sommige!) dermatologen eindelijk weer eens wakker te worden. Bijna 40 jaar lang hebben ze gediend als kuddevee, elkaar lekker nablaten zonder verder zich af te vragen of de studies wel competent waren. Op een enkeling na natuurlijk.

Stress zit eigenlijk nog op hetzelfde vlak als voeding. Hard bewijs dat stress acne veroorzaakt is er niet, maar ook hier bestaat de mogelijkheid dat stress invloed heeft op de hormonen (en dus op de talgproductie) en zodoende dus een factor is waarvan gezegd kan worden dat zij acne bevordert.

[ Bericht 6% gewijzigd door vdHoek op 15-09-2009 00:43:56 ]
pi_72760599
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 00:19 schreef vdHoek het volgende:

[..]


Duidelijk is nu wel dat voeding wel degelijk een rol speelt: er zijn meerdere malen mensen uit maatschappijen geplukt waar geen acne aanwezig is (o.a. bij de eskimo's) en op een westers dieet gezet, resultaat: acne.


Is dit niet meer te wijten aan een plotselinge verandering van het voedingspatroon?

Interessant wat je zegt over de studies met betrekking tot voeding en acne, en erg herkenbaar hoe elke huisarts en dermatoloog zich daaraan vastklampt. Ik ben er zelf nog geen een tegengekomen die open stond voor het idee dat voeding wel degelijk impact kan hebben.
pi_72763334
Stress, voeding, anticonceptie. Heb echt overal aan gedacht. Geen idee. Voeding gooit men idd meteen van tafel. Geen idee, ik eet niet heel anders nu.

Stress. Is er veel meer. Daar geloof ik wel in. Ik krijg ook eczeem bij stress.

En anticonceptie, daar ben ik ook mee gewisseld (besloot farmaceutische industrie voor me). Viel ook samen met de acne aanval. Ook daar geloofde HA niet in.

Ik heb geen idee waar het bij mij opeens vandaan kwam. Er moet wel ergens een oorzaak zijn. Wel opmerkelijk. Ik ben 26 en had tot ongeveer mn 23/24 juist niet zo veel last (vandaar dat de derm ook niet begon met: je groeit er overheen, daar was bij mij niet echt sprake van). Hierna grote outbreaks enzo. Hopelijk blijft het weg. Kuur loopt richting einde, begin em nu een beetje te knijpen, voel me eindelijk weer mooier. Zelfvertrouwen komt terug. Hoop zo dat dit blijvend is...

[ Bericht 7% gewijzigd door missbutterfly op 15-09-2009 13:16:37 ]
pi_72775463
Ik heb geen meeëters in me gezicht, heb ik dus eigenlijk niks aan Acid a vit? dus kan ik beter alleen doxyxycline gebruiken. want ik wil niet dat ik doxycycline gebruik en misshcien helpt dat maar, van die acid a vit krijg je sowieso een outbreak en dat dan dus de effect van doxy weghaalt?
dus wel of niet acid a vit gebruiken?
pi_72777434
Tretinoine ('Acid A Vit') is echt een middel tegen hyperkeratinisatie. Bij weinig 'non-inflamed' acne (mee-eters) is hyperkeratinisatie niet echt een groot issue en is het veel verstandiger de acne bacterie tegen te gaan. Ik zou het daarentegen toch blijven gebruiken, met als enige reden: zodat je je dermatoloog er toe kan bewegen om Roaccutane voor te schrijven. De effecten van de Doxy zullen ook niet permanent zijn, dus focus je daar ook maar niet echt op.

Het overzicht is eigenlijk heel simpel:
- Bij ontstoken acne (puisten): Benzoyl Peroxide ('Benzac') -> Benzoyl Peroxide/Clindamycine (Duac) -> Isotretinoïne ('Roaccutane')
- Bij niet-ontstoken acne (mee-eters): Salicylzuur (verschillende merken, let op pH(!)) -> Adapalene (Differin) -> Tretinoïne ('Acid A Vit') -> Isotretinoïne ('Roaccutane')
- Bij beide vormen een combinatiebehandeling met 1 product in de ochtend en de ander in de avond (waarbij tretinoïne in de avond moet).
- Alle antibiotica (Erythromycine, Clindamycine, Minocycline, Doxycycline & Tetracycline) behoren tot de eerste groep, maar kunnen niet langdurig gebruikt worden en zijn daarom geen oplossing tegen acne. Ze kunnen behulpzaam zijn bij de start van een retinoide (adapalene/tretinoine) om zodoende een initial breakout te minderen.
- Duac vormt hierbij de enige uitzondering, want voordat de acne bacterie een goede resistentie op kan bouwen tegen de clindamycine, word de acne bacterie al voor het grootste gedeelte weggewerkt door de benzoyl peroxide.

[ Bericht 22% gewijzigd door vdHoek op 15-09-2009 20:00:38 ]
pi_72815408
Dag 10 (20mg) en alles begint er eigenlijk wel goed uit te zien. Nauwelijks nog last van opeenhopingen van kleine puistjes of mee-eters. Wel valt me op dat de grotere onderhuidse bobbels niet echt snel lijken te verdwijnen, al worden ze wel wat minder rood.

Ik heb alleen last van droge lippen en ik slaap erg slecht, voornamelijk door de jeuk op mijn hoofd.
pi_72831207
Week 6 zit er bijna op (10mg de ene dag en 20mg de andere dag enz.) en het ziet er goed uit. M'n huid is nagenoeg glad op een enkel plekje na.
Droge lippen werden twee weken geleden minder, maar nu is het weer vreselijk. Ook heb ik weer last van m'n rug gekregen (al weet ik niet of dat per se door de ROA komt).
pi_72832041
Eind mei gestopt met ROA (dacht ik?), lang puistvrij geweest... Maar nu zie ik er af en toe toch een paar puistjes doorkomen en dan schrik je kan ik je vertellen!! Ik hoop dat het bij een paar blijft, anders maar weer aan die slopende pillen.
pi_72883582
Mijn strips met pilletjes zijn sinds vanavond op en ik ben vandaag naar de apotheek gegaan om nieuwe te bestellen. Nu moet ik dus het weekend, 2 dagen, zonder te slikken door brengen. Gaat dit problemen veroorzaken denk jullie, of heeft een van jullie dit ook al is gedaan?

Ook weer paar puisten doorheen gekomen, vooral langs mijn kaaklijn. Flink balen. Moet over ongeveer 1,5 maand naar de derma en dan zit de kuur er ook op voor mij (dan 2*10mg per dag voor 3 maanden lang gehad). Heb het idee dat het erna snel weer zou terug komen.

Puisten zijn zeker minder geworden, maar vind nog steeds dat mijn wangen niet mooi zijn. Veel rode plekjes, littekentjes etc, je kent het vast wel. Ook is mijn ene wang anders dan de andere, niet semetrisch en daar baal ik zwaar van. Vind et heel lelijk. Het is zeg maar zo dat de ene wang een soort "deuk" heeft terwijl de andere is zoals het hoort naar mijn gevoel. Kent iemand dit ook?

En hoe zit et nou met baardgroei? Kan dit minder worden. Niet dat ik dat erg vind, maar gewoon uit interesse.
pi_72892812
Wauw, ik ben onder de indruk. Zo zag ik vorige week nog weinig verschil in mijn gezicht en zo zijn mijn ontstekingen nu echt met zo'n 70% verminderd! Ongelofelijk dat dit zo snel werkt en ik ben pas 2 weken bezig. Alle ontstekingen op mijn wangen en voorhoofd zijn gewoon helemaal weg. Ik zit ook stiekem de hele tijd met mijn vingers over mijn gezicht/wangen te wrijven , ik kan me niet herinneren de laatste keer dat mijn huid zo glad aanvoelde ! Ik heb op mijn kin, in mijn nek en op mijn neus wel enkele nieuwe ontstekingen erbij gekregen, maar voor de rest is mijn huid super glad . Hopelijk blijft het zo goed gaan!

Ik merk trouwens wel dat mijn huid EXTREEM droog is geworden, vooral mijn wangen, voorhoofd en mijn armen (gek genoeg). Gelukkig had ik vorige week al Aquaphor besteld, dus hopelijk komt dat deze week binnen. Ik smeer me op het moment kapot aan de Zwitsal en de carmex, maar mijn huid blijft echt super droog en trekkerig. Daarnaast voel ik me echt HEEL erg moe en lusteloos de afgelopen tijd. Ik dacht eerst dat het kwam omdat ik teveel had gewerkt, maar deze week had ik een paar dagen vrij en ik heb eigenlijk alleen maar in bed gelegen . Ook heb ik opeens last van mijn onderrug en schouderbladen (echt heel vreemd), dus ik voel me redelijk gesloopt. Ik hoop echt niet dat al die kwaaltjes de hele kuur aanhouden, anders kan het nog best pittig worden voor me..
pi_72896152
dat gesloopte blijft eerste tijd ja, niets aan te doen. misscihen beetje extra sporten ofzo, is niet te verbeteren. Denk maar zo dat het resultaat meer opweegt tegen een paar maand wat pijn!
That moment is a crossroads where everything you want will collide with everything standing in your way.
pi_72899074
quote:
Op vrijdag 18 september 2009 19:10 schreef roacmeneer het volgende:
Mijn strips met pilletjes zijn sinds vanavond op en ik ben vandaag naar de apotheek gegaan om nieuwe te bestellen. Nu moet ik dus het weekend, 2 dagen, zonder te slikken door brengen. Gaat dit problemen veroorzaken denk jullie, of heeft een van jullie dit ook al is gedaan?

Ook weer paar puisten doorheen gekomen, vooral langs mijn kaaklijn. Flink balen. Moet over ongeveer 1,5 maand naar de derma en dan zit de kuur er ook op voor mij (dan 2*10mg per dag voor 3 maanden lang gehad). Heb het idee dat het erna snel weer zou terug komen.

Puisten zijn zeker minder geworden, maar vind nog steeds dat mijn wangen niet mooi zijn. Veel rode plekjes, littekentjes etc, je kent het vast wel. Ook is mijn ene wang anders dan de andere, niet semetrisch en daar baal ik zwaar van. Vind et heel lelijk. Het is zeg maar zo dat de ene wang een soort "deuk" heeft terwijl de andere is zoals het hoort naar mijn gevoel. Kent iemand dit ook?

En hoe zit et nou met baardgroei? Kan dit minder worden. Niet dat ik dat erg vind, maar gewoon uit interesse.
- Gaat geen problemen veroorzaken, kan wel. Maar ik zou het persoonlijk in vervolg proberen te voorkomen.

- Ken ik, het ligt aan verscheidene dingen hoe jij je huid ziet. De hoek van waaruit je naar je wang kijkt en de lichtval.

- En over haargroei, volgens mij stond er in de bijsluiter dat het je haargroei zelfs kan stimuleren..!
pi_72900708
quote:
Op vrijdag 18 september 2009 23:07 schreef Kwelit het volgende:
Wauw, ik ben onder de indruk. Zo zag ik vorige week nog weinig verschil in mijn gezicht en zo zijn mijn ontstekingen nu echt met zo'n 70% verminderd! Ongelofelijk dat dit zo snel werkt en ik ben pas 2 weken bezig. Alle ontstekingen op mijn wangen en voorhoofd zijn gewoon helemaal weg. Ik zit ook stiekem de hele tijd met mijn vingers over mijn gezicht/wangen te wrijven , ik kan me niet herinneren de laatste keer dat mijn huid zo glad aanvoelde ! Ik heb op mijn kin, in mijn nek en op mijn neus wel enkele nieuwe ontstekingen erbij gekregen, maar voor de rest is mijn huid super glad . Hopelijk blijft het zo goed gaan!

Ik merk trouwens wel dat mijn huid EXTREEM droog is geworden, vooral mijn wangen, voorhoofd en mijn armen
(gek genoeg). Gelukkig had ik vorige week al Aquaphor besteld, dus hopelijk komt dat deze week binnen. Ik smeer me op het moment kapot aan de Zwitsal en de carmex, maar mijn huid blijft echt super droog en trekkerig. Daarnaast voel ik me echt HEEL erg moe en lusteloos de afgelopen tijd. Ik dacht eerst dat het kwam omdat ik teveel had gewerkt, maar deze week had ik een paar dagen vrij en ik heb eigenlijk alleen maar in bed gelegen . Ook heb ik opeens last van mijn onderrug en schouderbladen (echt heel vreemd), dus ik voel me redelijk gesloopt. Ik hoop echt niet dat al die kwaaltjes de hele kuur aanhouden, anders kan het nog best pittig worden voor me..
Nadeel van Roa is dat het tevens je huid ook irriteert, van een te droge huid krijg je jeuk. Dus het is belangrijk dat je een goede moisturiser gebruikt.
pi_72904549
Hallo mensen, mooi dat jullie allemaal goed baat hebben bij de ROA! Voor mij begint alwaarschijnlijk maandag mijn 1e kuur. Ben nu 23 en na allemaal verschillende anti biotica die niet of maar gedeeltelijk werkten zal de dermatoloog maandag ROA gaan voorschrijven wss. (voor gezicht en borst) Daarom ook maar vast de Aquaphor besteld. Hoop dat deze kuur mij weer in een positieve spiraal kan brengen want ben de laatste tijd, de zomer lang al, nogal down over alles.

Wat voor middel adviseren jullie om de droge huid te behandelen als gevolg van de ROA?

Greetz, Geordy
-je webicon was 512Kb groot, max. 100Kb toegestaan-
pi_72905898
10 a 11 week bezig
ik ben al weer een tijdje bezig met 40 mg
ik doe 20 in de ochtend en 20mg in de avond.
nu las ik op een andere site dat 40 in 1 keer moest genomen worden.
maar dat is niet zo vertrouw bare site.
mijn vraag is of jullie het ook verspreid of verdelen in nemen.
pi_72906386
een dosis tot 40 mg per dag kun je in een keer nemen, mischien heb je dat verward? ik nam ook een tijd 40 mg en ik moest 2 x 20 mg slikken
Jij was ook ooit nieuw.
pi_72908128
Ik mocht bij 40 mg allebei. Gesplitst of in 1x. Bij 60 mg willen ze bij mij gesplitst. Je kan het ook gewoon navragen bij arts.
pi_72910344
Nouja, m'n huid gaan nu wel weer 10 dagen naar mijn dosis verhoging van 40 naar 60 MG/p Dag, vind ik alles reuze meevallen. Huid schilvert wat meer, drogere kapotte lippen, maar niet echt iets heel ergs ofzo.

Weet iemand waar ik nou snel (Binnen 10 dagen) Aquaphor kan bestellen?

[ Bericht 2% gewijzigd door Kersentaart op 19-09-2009 18:21:24 ]
pi_72910860
vdHoek ik mag aannemen dat je het niet zo bedoelt, maar het komt wel zo over. Het lijkt alsof je beweert dat acné voortkomt uit een slecht voedingspatroon. Acné kan ook gewoon erfelijk bepaald zijn. Tuurlijk helpt een ongezond voedingspatroon niet mee aan een betere huid, maar ik at gewoon gezond, (soms nog geen koekje bij de koffie) en toch had ik acné... Ik denk dat het grootste deel van de mensen er hier niets aan kan doen!

Anyways, mijn "breakout" is inmiddels weer een beetje weg, gelukkig!
pi_72911215
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 18:01 schreef Kersentaart het volgende:
Nouja, m'n huid gaan nu wel weer 10 dagen naar mijn dosis verhoging van 40 naar 60 MG/p Dag, vind ik alles reuze meevallen. Huid schilvert wat meer, drogere kapotte lippen, maar niet echt iets heel ergs ofzo.

Weet iemand waar ik nou snel (Binnen 10 dagen) Aquaphor kan bestellen?
Ikzelf heb Aquaphor besteld via http://www.roaccutanekuur.nl/
Althans, besteld, heb gister een mail gestuurd met mijn gegevens maar nog niets ontvangen.
-je webicon was 512Kb groot, max. 100Kb toegestaan-
pi_72911293
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 18:18 schreef infinity_737 het volgende:
vdHoek ik mag aannemen dat je het niet zo bedoelt, maar het komt wel zo over. Het lijkt alsof je beweert dat acné voortkomt uit een slecht voedingspatroon. Acné kan ook gewoon erfelijk bepaald zijn. Tuurlijk helpt een ongezond voedingspatroon niet mee aan een betere huid, maar ik at gewoon gezond, (soms nog geen koekje bij de koffie) en toch had ik acné... Ik denk dat het grootste deel van de mensen er hier niets aan kan doen!

Anyways, mijn "breakout" is inmiddels weer een beetje weg, gelukkig!
Idd, dat geouwehoer over slecht eten en acne kan verwezen worden naar het rijk der fabelen. Of je moet elke dag ontbijten bij de Subway en afsluiten in de vettent dan zal het er niet beter op worden.

Goed dat je break out weer is gezakt infinity! Suc6 allen.

Geordy
-je webicon was 512Kb groot, max. 100Kb toegestaan-
pi_72916420
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 18:18 schreef infinity_737 het volgende:
vdHoek ik mag aannemen dat je het niet zo bedoelt, maar het komt wel zo over. Het lijkt alsof je beweert dat acné voortkomt uit een slecht voedingspatroon. Acné kan ook gewoon erfelijk bepaald zijn. Tuurlijk helpt een ongezond voedingspatroon niet mee aan een betere huid, maar ik at gewoon gezond, (soms nog geen koekje bij de koffie) en toch had ik acné... Ik denk dat het grootste deel van de mensen er hier niets aan kan doen!

Anyways, mijn "breakout" is inmiddels weer een beetje weg, gelukkig!
Nergens stel ik vast dat acne voortkomt uit een slecht voedingspatroon. Dan zou half Nederland namelijk acne moeten hebben met zo'n bewering. Ik zeg alleen dat acné en voeding gerelateerd zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat wanneer je last van acne hebt en je alleen maar gezonde voeding eet, je van je acne afkomt.

Acne kent 3 factoren:
- verhoogde talgproductie: dit is de kernfactor en het moeilijkst te controleren
- propionibacterium acnes, de acne bacterie dus
- hyperkeratinisatie

Wat ik dus wel beweer, is dat bepaalde voedingsmiddelen (suikers, zuivel, in het algemeen producten met een hoge GI) een negatieve invloed kunnen hebben op hormonen (insuline) die op hun beurt de talgproductie beïnvloeden. Dat voeding en acne niet gerelateerd zijn, verwijs ik naar de prullenbak. Voeding is maar één element daarentegen die een verhoging in de talgproductie kan veroorzaken. Veel hormoon gerelateerde zaken hebben direct invloed op de talgproductie. Zie maar bij vrouwen rond hun menstruatie: als ze last hebben van acne, is het vooral rond die periode.

Er is alleen een "klein" probleempje in de acne wereld: ik heb maar 2 vingers nodig om de middelen tegen een verhoogde talgproductie te tellen, voor mannen slechts 1: anti-androgenen (out of the question voor de heren) en isotretinoïne (Roaccutane dus). Alle andere middelen heb ik hierboven uiteengezet en hebben dus effect op de andere 2 factoren, maar dus niet op de talgproductie.
  zondag 20 september 2009 @ 10:20:49 #273
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_72925742
quote:
Op zaterdag 19 september 2009 21:14 schreef vdHoek het volgende:

[..]

Nergens stel ik vast dat acne voortkomt uit een slecht voedingspatroon. Dan zou half Nederland namelijk acne moeten hebben met zo'n bewering. Ik zeg alleen dat acné en voeding gerelateerd zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat wanneer je last van acne hebt en je alleen maar gezonde voeding eet, je van je acne afkomt.

Acne kent 3 factoren:
- verhoogde talgproductie: dit is de kernfactor en het moeilijkst te controleren
- propionibacterium acnes, de acne bacterie dus
- hyperkeratinisatie

Wat ik dus wel beweer, is dat bepaalde voedingsmiddelen (suikers, zuivel, in het algemeen producten met een hoge GI) een negatieve invloed kunnen hebben op hormonen (insuline) die op hun beurt de talgproductie beïnvloeden. Dat voeding en acne niet gerelateerd zijn, verwijs ik naar de prullenbak. Voeding is maar één element daarentegen die een verhoging in de talgproductie kan veroorzaken. Veel hormoon gerelateerde zaken hebben direct invloed op de talgproductie. Zie maar bij vrouwen rond hun menstruatie: als ze last hebben van acne, is het vooral rond die periode.

Er is alleen een "klein" probleempje in de acne wereld: ik heb maar 2 vingers nodig om de middelen tegen een verhoogde talgproductie te tellen, voor mannen slechts 1: anti-androgenen (out of the question voor de heren) en isotretinoïne (Roaccutane dus). Alle andere middelen heb ik hierboven uiteengezet en hebben dus effect op de andere 2 factoren, maar dus niet op de talgproductie.
Bedankt dat is duidelijk!

Ben je dermatoloog of heb je jezelf gewoon erg verdiept?

Wat raad je aan voor iemand die nu aan de minocycline zit voor de 5e maand (moet er nog één) in combinatie met tretoine. Het werkt wel, maar ik heb nog niet acnévrij en ben ook bang dat het nadat ik stop met de antibiotica weer meteen terugkomt.

Verder eet ik echt supergezond! Veel gezonde vetten (omega 3) en haal m'n koolhydraten vooral uit groenten (volkoren brood, max 4 sneetjes per dag). Let op de GI en alleen af en toe wat gedroogd fruit (hoge GI). Verder slik ik ook een goede 'kwaliteits' multi, visolie en vitamine C.

Zijn er nog alternatieven (vit b icm carnitine) of is Roa echt het laaste paardenmiddel?

Alvast onwijs bedankt!
Geef rijst en train je Engels!
pi_72927916
Nee ik ben geen dermatoloog maar een (zeer) kritisch patiënt .

Elke normale dermatoloog zal je na Minocycline/Acid A Vit (tretinoine) gewoon Roaccutane (isotretinoine) voorschrijven. Staar je niet blind op allerlei 'alternatieve' opties in de vorm van vitamines, ze zullen niet het resultaat geven wat je echt wil: een compleet acne-vrije, gave huid.

Verder zou ik stoppen met supplementen als je aan de Roa gaat, gezien het gewoon een verspilling van je geld is: als je al een goed dieet hebt, haal je daar ruim voldoende vitamines uit en de enigszins positieve eigenschappen van de supplementen op de huid gaan toch verloren gezien de Roa al alles voor je opknapt. Sowieso stoppen met de multi natuurlijk bij de Roa, alhoewel veel multi's al geen vitamine A hebben (maar betacaroteen).
  zondag 20 september 2009 @ 12:33:09 #275
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_72928866
quote:
Op zondag 20 september 2009 12:00 schreef vdHoek het volgende:
Nee ik ben geen dermatoloog maar een (zeer) kritisch patiënt .

Elke normale dermatoloog zal je na Minocycline/Acid A Vit (tretinoine) gewoon Roaccutane (isotretinoine) voorschrijven. Staar je niet blind op allerlei 'alternatieve' opties in de vorm van vitamines, ze zullen niet het resultaat geven wat je echt wil: een compleet acne-vrije, gave huid.

Verder zou ik stoppen met supplementen als je aan de Roa gaat, gezien het gewoon een verspilling van je geld is: als je al een goed dieet hebt, haal je daar ruim voldoende vitamines uit en de enigszins positieve eigenschappen van de supplementen op de huid gaan toch verloren gezien de Roa al alles voor je opknapt. Sowieso stoppen met de multi natuurlijk bij de Roa, alhoewel veel multi's al geen vitamine A hebben (maar betacaroteen).
Bedankt!
Oké, toch maar voor hét middel gaan dan, Roaccutane. Ik wil er dit jaar gewoon echt vanaf voor de zomervakantie. Lijkt me echt goddelijk, om niet constant op je eten te hoeven letten en gewoon op te staan met een gladde huid.
Geef rijst en train je Engels!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')