abonnement Unibet Coolblue
  zondag 19 juli 2009 @ 10:21:00 #1
210905 PatatFriet
Goudgeel en knapperig
pi_71111813
Kon hier in [VOL] natuurlijk niet ontbreken



Geschiedenis en herkomst

De cocaplant komt oorspronkelijk uit het hoge Andesgebied. Daar worden de bladeren sinds mensenheugenis gekauwd, omdat ze stimulerend werken en ademhalingsmoeilijkheden op grote hoogte verlichten. De Inca\'s gebruikten de bladeren alleen voor religieuze doeleinden. Na de verovering van Zuid-Amerika door de Spanjaarden is het gebruik verder verspreid. In de vorige eeuw werd ontdekt wat de werkzame stof in de bladeren is. Cocaïne werd vervolgens populair als stimulerend middel en als middel voor plaatselijke verdovingen. Aan het eind van de vorige eeuw begonnen negatieve rapporten over cocaïne te verschijnen. Na de Eerste Wereldoorlog werd cocaïne verboden. Er waren inmiddels ook stoffen ontwikkeld die cocaïne als verdovingsmiddel konden vervangen.

Wat is het?

Cocaïne is een drug in de vorm van een wit, kristalachtig poeder. Het wordt gehaald uit de bladeren van de cocaplant, die in Zuid-Amerika groeit. De Latijnse naam voor die plant is Erythroxylon Coca. In de omgang worden veel andere namen voor cocaïne gebruikt. De populairste luidt kortweg \'coke\'. De concentratie van de werkzame stof in de cocabladeren varieert van 0,5 tot 1%. De cocaïne kan op een relatief eenvoudige manier aan de bladeren worden onttrokken, totdat vrijwel zuiver cocaïnepoeder verkregen is.

Hoe word het gebruikt?

Cocaïne kan worden geslikt, gespoten, gerookt of gesnoven. Snuiven is de voornaamste manier van gebruik. Poeder wordt in een aantal ‘lijntjes’ neergelegd op een spiegeltje. Na het opsnuiven met een kokertje komt het via het neusslijmvlies in de bloedsomloop terecht. Snuiven kan op den duur het neustussenschot ernstig beschadigen. Een andere manier om cocaïne te gebruiken is basen (spreek uit: beezen). Hierbij wordt het witte fijngemalen poeder gemengd met water en ammonia of maagzout en vervolgens verhit. Het spul wat dan ontstaat is gekookte coke. Dit wordt opgerookt door middel van een (water)pijp of geïnhaleerd als het op een stukje folie is verhit. De effecten duren zeer kort en zijn zeer hevig. Omdat de kick nog geen minuut duurt, is de neiging groot om vaker te basen. Dit kan leiden tot agressie en/of het in de war raken van de gebruiker.

Hoe werkt het?

Cocaïne – een bekende vorm ervan heet crack – blokkeert de opname van een bepaalde neurotransmitter. Laat ik eerst even kort uitleggen wat een neurotransmitter is. De axon van een neuron zit niet vast aan het cellichaam of de dendriet van de neuron waarmee hij wil communiceren; daar zit een opening tussen, die de synaps heet. Het elektrisch signaal dat door de axon die wil communiceren gaat, komt aan bij de synaps en zorgt ervoor dat er een bepaalde chemische stof – een neurotransmitter – in die opening wordt afgegeven. Vervolgens nemen receptoren op de dendriet of het cellichaam, van de cel waarmee gecommuniceerd wil worden, die chemische stof waar. Dan pas heeft die laatste cel de boodschap doorgekregen.

Cocaïne blokkeerde de opname van een bepaalde neurotransmitter. Dat houdt in dat als die neurotransmitter – in dit geval dopamine – in de synaps wordt gegooid, hij niet meer, zoals gewoonlijk, door het presynaptische axon (van de cel waar het signaal vandaan kwam) wordt opgenomen. Dopamine blijft dan in de synaps rondhangen en bindt dan heel vaak aan de receptoren van de postsynaptische axon (de cel waar het signaal naartoe moet).

Dopamine wordt vooral gebruikt als neurotransmitter in dat deel van de hersenen dat limbisch systeem wordt genoemd. Bij proefdieren is bewezen dat het limbisch systeem regelt hoe je plezier ervaart. Doordat cocaïne zorgt dat er veel dopamine in de synapsen van het limbisch systeem achterblijft, wordt het extra geprikkeld: je gaat je gelukkiger voelen, krijgt meer energie en gaat je sterker wanen.

Allemaal leuk en aardig, ware het niet dat dit hele optreden ook bijwerkingen heeft. Doordat er constant zo veel dopamine aanwezig is, gaan de neuronen in het limbisch systeem \'denken\' \"Hier klopt iets niet helemaal!\" Het lichaam krijgt dus door dat er iets niet helemaal pluis is. Als reactie gaan de neuronen in het limbisch systeem receptoren afbreken: er is dan nog steeds teveel dopamine, maar de cellen worden er minder gevoelig voor: de situatie lijkt dan weer een beetje ‘normaal’. Gevolg is echter dat je als cocaïne gebruiker dan weer meer cocaïne moet gaan gebruiken om nog een beetje effect te krijgen. Bovendien, als je geen cocaïne zou pakken, zou je je diep ongelukkig voelen; doordat de neuronen in de hersenen als het ware verdoofd zijn voor dopamine, reageren ze niet meer op een normale hoeveelheid ervan. Het limbisch systeem wordt dan minder geprikkeld als normaal en veroorzaakt een ongelukkig of depressief gevoel.

De werking

Effect van cocaine

De effecten

- Het uithoudingsvermogen wordt groter, hongergevoel en vermoeidheid verdwijnen. - Pijn wordt minder snel voelbaar. - De gebruiker wordt opgewekt en vrolijk, voelt meer energie en denkt de hele wereld aan te kunnen. - Matig gebruik van cocaïne kan seksueel stimulerend werken.

Al deze effecten doen zich al voor als de gebruiker af en toe cocaïne neemt en niet te veel tegelijk. De effecten zijn binnen een half uur verdwenen. Als de gebruiker het gevoel terug wil krijgen, moet hij opnieuw nemen.

Risico\'s

- Verlies van eetlust - Vermagering - De lichamelijke conditie gaat snel achteruit - De weerstand tegen infectie neemt af - Verstoord hartritme - Bewegingsstoornissen

Zwaar gebruik kan leiden tot waanvoorstellingen. Je wordt achterdochtig en voelt je bedreigd. Dat kan omslaan in agressie. Door het snuiven van cocaïne trekken de bloedvaten in de neus samen. Bij frequent gebruik kan het neusslijmvlies beschadigen, dat geeft een heftige pijn in de neus. Als cocaïne bij het snuiven in de voorhoofdholte komt, kan het verstoppingen en hoofdpijn veroorzaken. Door het niet steriel spuiten van cocaïne kunnen spuitabcessen ontstaan. Gebruik van crack brengt extra lichamelijke risico\'s met zich mee, zoals aantasting van de longen door de bloedvatvernauwing.

Omdat cocaïne vermoeidheid wegneemt, en je daardoor je eigen grenzen niet meer voelt, kun je helemaal uitgeput raken. Dat risico speelt extra bij de combinatie cocaïne en alcohol. De alcohol verdooft en maakt dronken: de cocaïne pept weer op.

Wat zegt de Nederlandse Wet erover?

Cocaïne wordt tot de harddrugs gerekend. Het produceren, verhandelen en bezitten van hard drugs is strafbaar.

Wat kost het?

Het kan natuurlijk van tijd tot tijd verschillen, maar de gangbare prijs is 30 euro voor een halve gram en 50 euro voor een hele gram.

Site\'s gerelateerd aan cocaïne :

Stuk uit het boek \'uit je bol\' gerelateerd aan cocaine Website van een cocaine museum in Bolivia Een test waar je kunt constanteren of je risico loopt met je huidige cocaine gebruik Site van het \'Trimbos instituut\' over cocaine Verhaal van een bolletje\'s slikker die gepakt werd

>> Klik hier voor de openingspost, te gebruiken wanneer men het volgende topic in deze reeks wil openen. <<

N.B. Let voor het plaatsen van het nieuwe topic op de volgende punten: - Topictitel en -nummer - Ge-update lijst van de voorgaande topics in de OP - Het updaten van de OP op Fok!wiki indien nodig


Patat, het meest veelzijdige stukje friet.... patat!
  zondag 19 juli 2009 @ 10:24:23 #2
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_71111843
3....2....1
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
pi_71111982


Volendam sub-forum
  zondag 19 juli 2009 @ 10:46:08 #4
96845 Scarface2004
Who Ren Young
pi_71112106
quote:
Op zondag 19 juli 2009 10:36 schreef Ruud het volgende:


Volendam sub-forum
"You know why they call it the American dream? Because you'd have to be fucking asleep to believe it!"
  zondag 19 juli 2009 @ 13:03:07 #5
87694 Robin__
letitredno
pi_71115299
Geniaal!
pi_71115326
!
'Wish I was old and a little sentimental'
Porcupine Tee - Normal
  zondag 19 juli 2009 @ 13:04:51 #7
239861 HollandHard
Holland is gvd 't hardste
pi_71115356
beter gewoon van die zooi af blijven, veroorzaakt boel ellende.
en wat iemand niet ken, mis je ook niet... houden zo
pi_71115627
“Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
  zondag 19 juli 2009 @ 13:30:02 #9
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_71116111
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
  zondag 19 juli 2009 @ 13:43:37 #10
65434 Parafernalia
Leuker als je denkt
pi_71116578
Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
pi_71117043
Geniaal... en heb nog wat geleerd ook!

Coke =
  zondag 19 juli 2009 @ 13:58:42 #12
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_71117051
.
pi_71117074
goed topic
pi_71119636
quote:
Op zondag 19 juli 2009 13:04 schreef HollandHard het volgende:
beter gewoon van die zooi af blijven, veroorzaakt boel ellende.
en wat iemand niet ken, mis je ook niet... houden zo
alleen bij mensen zonder ruggengraat kan het ellende veroorzaken. Niet iedereen over 1 scheren.
Geniaal trouwens om hem hier te plaatsen lol.
  zondag 19 juli 2009 @ 16:43:45 #15
176521 Grulez
rasgroninger
pi_71122190
quote:
Op zondag 19 juli 2009 13:59 schreef kyraaa het volgende:
goed topic
  † In Memoriam † zondag 19 juli 2009 @ 18:30:13 #16
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_71126254
quote:
Op zondag 19 juli 2009 15:17 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

alleen bij mensen zonder ruggengraat kan het ellende veroorzaken. Niet iedereen over 1 scheren.
Geniaal trouwens om hem hier te plaatsen lol.
Eigenlijk had een mod het echte topic hierheen moeten schoppen
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
pi_71139737
Dat deze nog open is.
AFC Ajax - SS Lazio
29 Aug. Mystery Land 2009
  maandag 20 juli 2009 @ 13:07:01 #18
95194 SpeedyRich
doe ff normaal
pi_71146657
quote:
Op maandag 20 juli 2009 03:58 schreef Ordinair het volgende:
Dat deze nog open is.
kwalitieitstopic in een baggersubforum
Op dinsdag 2 september 2008 22:59 schreef Danny het volgende:
sorry.
leukste topic aller tijden
Voor computergerelateerde vragen klik hier
  maandag 20 juli 2009 @ 13:20:43 #19
9977 Vibromass
A Fistful of Boomstick
pi_71147101
Ik ben overtuigd. Waar kan ik het vanavond kopen?
Zo kunt u gemasseerd worden terwijl u lekker TV kijkt.
  † In Memoriam † maandag 20 juli 2009 @ 13:25:16 #20
67005 pc-fr34k
"Internet=Telepathie"
pi_71147245
quote:
Op maandag 20 juli 2009 13:20 schreef Vibromass het volgende:
Ik ben overtuigd. Waar kan ik het vanavond kopen?
In Volendam.
Wij zijn artificial intelligence. Overclock jezelf maar hou jezelf wel goed koel.
Ik ben gematigd verslaafd aan drugs-ik kan stoppen voor een periode of altijd-maar altijd is zo lang-leef in zonde met mate(n)
http://pc-fr34k.hyves.nl/blog/
pi_71147284
whehehe, goed subforum
  dinsdag 21 juli 2009 @ 11:44:59 #22
56621 Houzer
Vuyge pusherman
pi_71174356
whehehe.
ik ben de jager met de pet.
pi_71211167
Ik post hier gewoon zodat ik later tegen m'n kleinkinderen kan vertellen dat ik nog in VOL heb mogen posten.
-je webicon was te groot, niet terugplaatsen-
pi_71235947
If there's anything more important than my ego around, I want it caught and shot now!
http://www.myspace.com/trakston
pi_71309111
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')