abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_244625
Parool 27-01-2000

quote:

Oasis door Big Brother in de knoei

(van onze kunstredactie)

AMSTERDAM - De Britse popgroep Oasis zou in de problemen kunnen komen door de naam van de eigen platenmaatschappij die de band onlangs oprichtte, Big Brother Records.
Big Brother is in Europa, inclusief Groot-Brittannie, als trademark gedeponeerd door Endemol Entertainment, producenten van het tv-programma. Juristen van Endemol zijn aan het uitzoeken of het gebruik van de naam van de platenmaatschappij een inbreuk is op het merkenrecht en of het negatieve gevolgen voor Endemol zou kunnen hebben .

Een tv-programma en een platenmaatschappij 1ijken los van elkaar te staan, maar, zegt woordvoerder Thomas Nootermans van Endemol, "er is ook een cd verschenen van het programma." Hij sluit niet uit dat er stappen tegen Oasis worden ondernomen. "In het uiterste geval zouden we een kort geding tegen de band kunnen aanspannen, maar daar is nu nog geen sprake van. Op 7 februari verschijnt de eerste plaat op Big Brother, de nieuwe Oasis-single Go Let it out.


I am a Watcher, part of a secret society of men and women who observe and record, but never interfere. We know the truth about Immortals. In the end, there can be only one.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')