quote:Net gegeten:
Neem 1 ui en 1 tomaat, snij ze allebei in schijfjes.
Neem 3 eieren en klop die op in een beker.
Strooi het ei in de pan en als het bijna klaar is 2 grote plakken kaas erop.
Voor het maken van het ei de uitjes in een beetje olie bakken.
Dan als het ei bijna klaar is doe je er:
Peper
Paprika kruiden
Zout
Arromat (geen id hoe het precies heet)
Overheen maar niet al teveel van alles.
Doe 4 sneetjes brood in de toaster zodat ze getoast worden.
Doe het ei eroverheen, vouw de zijkanten goed op zodat het op 2 sneetjes past (onderkant)
Doe er Mayo overheen (NIET al teveel)
Dan de gebakken uien en vervolgens paar plakjes tomaat en dan de bovenkant.
Snij de broodjes tot 4 stukken.
Eet smakelijk!
quote:De perfecte tostie,
Wit brood (Liefst tijger)
Goudse Extra belegen kaas (Lekker veel)
Uien Tomaten
Paprikapoeder
Peper (Witte)
Chilisaus (Eagel)
Boter
Ok,
Beleg de witte tijgerboterham met een ruime hoeveelheid Goudse Extra Belegen kaas
Strooi er ruim paprikapoeder op en ook peper (Witte)
Smeer de boterhammen in met bleu band (Buitenkant he is voor het bakken)
Bak de uien en de tomaten even aan in de braadpan.
Gooi de geboterde tosti erbij en laat deze 3 minuten fikken, dan omkeren en weer 3 minuten fikken .
Nog 1 keer omdraaien chlisaus erover gooien en 2 minuten fikken.
Nu de tostie op een (warm) bord serveren en de uien en tomaten over de tostie leggen
De ideale tostiquote:Dik, vers brood, bruin is okay. Zelfgebakken is het best, goede, dikke plakken. Drenken in witte wijn, laten drogen.
Mosterd erop smeren, uienringen erop en afdekken met kaas, besprenkelen met witte wijn en de oven in.
Ik mis wat pesto...quote:Op donderdag 2 juli 2009 04:06 schreef Pacmaniac het volgende:
Gewoon standaard ham kaas blijf bij mij het beste werken. Moet zeggen Italiaanse tosti is ook erg lekker.
Italiaanse tosti
Ingrediënten
* 8 sneetjes wit-casinobrood
* 30 g boter of margarine
* 1 bol mozzarella (kaas, zakje a 125 g)
* 4 zongedroogde tomaten in olie
* 100 g Parmaham (deli-afdeling)
* 1 zak rucola slamelange (75 g)
* 4 eetlepels balsamicodressing (fles a 270 ml)
Bereiden
Korsten van brood snijden. Brood besmeren met boter. Mozzarella in plakjes snijden. Tomaten in reepjes snijden. Op 4 sneden brood helft van parmaham, mozzarella en tomaatreepjes leggen. Afdekken met rest van parmaham en rest van brood. Brood in tosti-ijzer (of koekenpan) bakken tot het bruin is. Sla over vier borden verdelen en besprenkelen met dressing. Brood diagonaal doorsnijden en op sla leggen.
Bron Allerhande.
Dat dus. Netjes op elkaar, geen grote hopen maar ingetogen en mooi.quote:Op donderdag 2 juli 2009 17:23 schreef krioro het volgende:
[..]
Die ziet er goed uit. Heerlijk in eenvoud.
Ik mis nog steeds die pesto...quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
Of.. Smeerkaas als boter, en dan alsnog de kaas eropquote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
quote:Op donderdag 2 juli 2009 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Turks brood, plakjes sucuk en pittige belegen boerenkaas. En dan onder de grill, eerst open en dan dicht.
Turks brood doet het heel erg goed onder de grill, die sucuk is gewoon lekker pittig en de kaas moet ook weer niet te oud zijn, maar zo'n boerenkaas geeft toch een boel extra smaak. Beter dan een oude fabriekskaas.
Pesto op een tosti?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:36 schreef JoeThePlumber het volgende:
[..]
Ik mis nog steeds die pesto...
Waar is je pesto in dit verhaal ?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 08:28 schreef JoeThePlumber het volgende:
Nog een lekker recept..
Pakje boter
Gedroogde tomaten
Knoflook
De tomaatjes en knoflook flink klein maken en mengen met boter, laat dat een dagje staan in koelkast...
Eet smakelijk...
eten met 20+ kaas zoals een tosti of bij ovenschotels ed wordt vrij smakeloos (vind ik persoonlijk). Ik heb het wel eens bij iemand op een ovenschotel gehad en ze had er net zo goed geen kaas op kunnen doen wat je proefde het toch amper. Hetzelfde in een tosti.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |