quote:Net gegeten:
Neem 1 ui en 1 tomaat, snij ze allebei in schijfjes.
Neem 3 eieren en klop die op in een beker.
Strooi het ei in de pan en als het bijna klaar is 2 grote plakken kaas erop.
Voor het maken van het ei de uitjes in een beetje olie bakken.
Dan als het ei bijna klaar is doe je er:
Peper
Paprika kruiden
Zout
Arromat (geen id hoe het precies heet)
Overheen maar niet al teveel van alles.
Doe 4 sneetjes brood in de toaster zodat ze getoast worden.
Doe het ei eroverheen, vouw de zijkanten goed op zodat het op 2 sneetjes past (onderkant)
Doe er Mayo overheen (NIET al teveel)
Dan de gebakken uien en vervolgens paar plakjes tomaat en dan de bovenkant.
Snij de broodjes tot 4 stukken.
Eet smakelijk!
quote:De perfecte tostie,
Wit brood (Liefst tijger)
Goudse Extra belegen kaas (Lekker veel)
Uien Tomaten
Paprikapoeder
Peper (Witte)
Chilisaus (Eagel)
Boter
Ok,
Beleg de witte tijgerboterham met een ruime hoeveelheid Goudse Extra Belegen kaas
Strooi er ruim paprikapoeder op en ook peper (Witte)
Smeer de boterhammen in met bleu band (Buitenkant he is voor het bakken)
Bak de uien en de tomaten even aan in de braadpan.
Gooi de geboterde tosti erbij en laat deze 3 minuten fikken, dan omkeren en weer 3 minuten fikken .
Nog 1 keer omdraaien chlisaus erover gooien en 2 minuten fikken.
Nu de tostie op een (warm) bord serveren en de uien en tomaten over de tostie leggen
De ideale tostiquote:Dik, vers brood, bruin is okay. Zelfgebakken is het best, goede, dikke plakken. Drenken in witte wijn, laten drogen.
Mosterd erop smeren, uienringen erop en afdekken met kaas, besprenkelen met witte wijn en de oven in.
Ik mis wat pesto...quote:Op donderdag 2 juli 2009 04:06 schreef Pacmaniac het volgende:
Gewoon standaard ham kaas blijf bij mij het beste werken. Moet zeggen Italiaanse tosti is ook erg lekker.
Italiaanse tosti
Ingrediënten
* 8 sneetjes wit-casinobrood
* 30 g boter of margarine
* 1 bol mozzarella (kaas, zakje a 125 g)
* 4 zongedroogde tomaten in olie
* 100 g Parmaham (deli-afdeling)
* 1 zak rucola slamelange (75 g)
* 4 eetlepels balsamicodressing (fles a 270 ml)
Bereiden
Korsten van brood snijden. Brood besmeren met boter. Mozzarella in plakjes snijden. Tomaten in reepjes snijden. Op 4 sneden brood helft van parmaham, mozzarella en tomaatreepjes leggen. Afdekken met rest van parmaham en rest van brood. Brood in tosti-ijzer (of koekenpan) bakken tot het bruin is. Sla over vier borden verdelen en besprenkelen met dressing. Brood diagonaal doorsnijden en op sla leggen.
Bron Allerhande.
Dat dus. Netjes op elkaar, geen grote hopen maar ingetogen en mooi.quote:Op donderdag 2 juli 2009 17:23 schreef krioro het volgende:
[..]
Die ziet er goed uit. Heerlijk in eenvoud.
Ik mis nog steeds die pesto...quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
Of.. Smeerkaas als boter, en dan alsnog de kaas eropquote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
quote:Op donderdag 2 juli 2009 12:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Turks brood, plakjes sucuk en pittige belegen boerenkaas. En dan onder de grill, eerst open en dan dicht.
Turks brood doet het heel erg goed onder de grill, die sucuk is gewoon lekker pittig en de kaas moet ook weer niet te oud zijn, maar zo'n boerenkaas geeft toch een boel extra smaak. Beter dan een oude fabriekskaas.
Pesto op een tosti?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:36 schreef JoeThePlumber het volgende:
[..]
Ik mis nog steeds die pesto...
Waar is je pesto in dit verhaal ?quote:Op zaterdag 11 juli 2009 08:28 schreef JoeThePlumber het volgende:
Nog een lekker recept..
Pakje boter
Gedroogde tomaten
Knoflook
De tomaatjes en knoflook flink klein maken en mengen met boter, laat dat een dagje staan in koelkast...
Eet smakelijk...
eten met 20+ kaas zoals een tosti of bij ovenschotels ed wordt vrij smakeloos (vind ik persoonlijk). Ik heb het wel eens bij iemand op een ovenschotel gehad en ze had er net zo goed geen kaas op kunnen doen wat je proefde het toch amper. Hetzelfde in een tosti.quote:Op zaterdag 11 juli 2009 05:00 schreef Pacmaniac het volgende:
Je kunt als je op de calorieën moet letten ook 20 + smeerkaas ertussen knallen en dan (bijvoorbeeld) met rauwe ham.
Is dat niet ook gewoon een tosti?quote:Op zondag 12 juli 2009 10:34 schreef Barbie het volgende:
Hoewel ik best van tosti's hou, blijft gebakken brood met kaas toch mijn favoriet.
Wit brood
Kaas
(Ham)
Boter/margarine
Verwarm een koekenpan goed heet op het gasfornuis
Besmeer 2 witte boterhammen aan de buitenkant met boter
Beleg een sneetje brood met kaas (en eventueel een plak ham)
Leg het andere sneetje er op met de boter aan de buitenkant
Minibeetje olie in de al hete koekenpan verhitten
Brood erin, niet te hoog vuur
Deksel op de pan en na een paar minuutjes omkeren
Als de buitenkant lekker bruin is en de kaas gesmolten is je gebakken brood met kaas klaar.
Dat is een pan tosti.quote:Op maandag 20 juli 2009 15:17 schreef Flappekz het volgende:
[..]
Is dat niet ook gewoon een tosti?
Zo heb ze nog nooit klaargemaakt...maar eens een keertje doen
Heb er net dus voor het eerst eentje gemaakt. Lekker hoor!! En mn keuken stond heul niet blauwquote:Op maandag 20 juli 2009 16:13 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Dat is een pan tosti.
Alleen staat bij mij dan mijn hele keuken blauw, dus ik gebruik tegenwoordig maar mijn tosti apparaat.
We hebben je anders nog nooit in het Tilburg topic gezienquote:Op vrijdag 24 juli 2009 17:08 schreef Markeerstift het volgende:
Bij café Brandpunt in Tilburg maken ze wat mij betreft de lekkerste. Dat is volgens mij gewoon een pan tosti en dan met een extra plak gesmolten kaas boven op
Als je dan een Hawaii eet zit de ananas ook zo bovenop, meegesmolten met de kaas
.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 15:29 schreef The_Hives het volgende:
jeetje, die is wel erg gewaagd. Laat me weten of hij lekker was.
Ja... en toen deed ik er bij de kaas nog wat mespuntjes gorgonzola op.quote:Op vrijdag 7 augustus 2009 11:56 schreef casper019 het volgende:
een tosti met
boter-brood-ketchup-ham-brood-boter
schijnt ook lekker te zijn
ga er zo miss 1 proberen..
iemand welis geprobeerd??
Ik bak tosti's op mijn fry-top, het beste tosti-ijzer dat ik ooit gehad heb. (en het duurste )quote:Op maandag 20 juli 2009 16:13 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Dat is een pan tosti.
Alleen staat bij mij dan mijn hele keuken blauw, dus ik gebruik tegenwoordig maar mijn tosti apparaat.
Ook lekker ja, maar helaasch heb ik die nu nog niet in huis!quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:54 schreef JoeThePlumber het volgende:
Je kan ook gewoon zongedroogde tomaten gebruiken, wel flink gesnipperd!...
voor het eerst Je hebt wat gemist... Inhalen!!!quote:Op donderdag 13 augustus 2009 18:24 schreef Ripley het volgende:
Ik heb 2 weken geleden voor het eerst vlammetjes tosti's gegeten en die waren echt zo lekker
quote:Op zondag 16 augustus 2009 12:06 schreef casper019 het volgende:
oude kaas + ham en wat curry erbij!
duurt wel langer voordat ie klaar is, maar hijs wel lekker wat pittiger dan!
heeft iemand welis met slankie smeerkaas 20+ sambal ofzo of slankie 20+ normale smeerkaas een tosti gemaakt?
Of met la vache qui rit 20+ smeerkaas
Weet iemand of dat een beetje lekker is?
quote:Op maandag 10 augustus 2009 15:37 schreef casper019 het volgende:
een smeerkaas/ham tosti is niet zo lekker als een echte tosti maar toch best lekker!!
Iemand anders diedit ook welis maakt?
The_Hives bedoeld dat je eerst hebt gepost dat je een smeerkaas/ham tosti niet lekker vind en na 6 dagen vraag je of die tosti-combinatie lekker is?quote:Op zondag 16 augustus 2009 15:37 schreef casper019 het volgende:
tja als niemand antwoord......
ik wacht nog steeds op reviews/reacties
van wie ben jij een kloon?quote:Op maandag 17 augustus 2009 15:17 schreef casper019 het volgende:
Ja, maar nu vroeg ik me af....
is een tosti met 20+ smeerkaas en ham ook lekker?
?????? Je had het al met 20+ (la vache quirit) geprobeerd dacht ik uit je posts te lezen..... en dat vond je niet lekker...quote:Op maandag 17 augustus 2009 15:17 schreef casper019 het volgende:
Ja, maar nu vroeg ik me af....
is een tosti met 20+ smeerkaas en ham ook lekker?
Geweldige tip, van dat brood beetje natmaken! Echt waar!quote:Op maandag 17 augustus 2009 20:22 schreef ShinobizWinter het volgende:
Ali B houdt ook van tosti's
de Ali Halali Tosti:
Je vergeet de pesto!quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:54 schreef JoeThePlumber het volgende:
Je kan ook gewoon zongedroogde tomaten gebruiken, wel flink gesnipperd!...
Mijn Italiaanse pan tosti: 2 boterhammenquote:
In plaats van brie, geitenkaas....quote:Op dinsdag 11 augustus 2009 13:48 schreef NomiS-Photographica het volgende:
brie + honing + pijnboompitjes (of walnootjes of zo)
dan uiteraard wel netjes uit de pan en met goed, vers en mooi zacht witbrood
blegh, lijkt me helemaal niks; kaas met chocolaquote:Op woensdag 28 oktober 2009 17:11 schreef casper019 het volgende:
zou je met hagelslag ofzo ook een lekkere tosti kunnen maken??
Als dessert ja, maar op een tosti?quote:Op woensdag 28 oktober 2009 20:30 schreef evo87 het volgende:
Blauwschimmelkaas + chocolade schijnt extreem lekker te zijn... keertje proberen
Die gietijzeren koekenpan, is die alleen voor het gewicht, of maak je die van te voren ook eerst warm/heet?quote:Op zaterdag 19 september 2009 20:04 schreef Thorical het volgende:
Ik ben weer terug naar af.
Ik gebruik weer een grillpan die ik rustig warm stook en bovenop de tostie een gietijzeren koekenpan.
Nu heb ik weer heerlijk stroperige kaas en mooie patroontjes.
Ik ben trouwens een liefhebber van wat oudere kaas in mijn tosti.
Maar extra boter is voor mij een no-no er zit al genoeg vet in de kaas.
Euhm bak je dat ei eerst en dan de tosti? Kan me zo moeilijk voorstellen dat je een rauw ei erin doet en dat dan in je tostiapparaat vrot...quote:Op dinsdag 10 november 2009 23:12 schreef Breathtaking het volgende:
Is een tosti met ham, kaas en een ei erin gebakken al genoemd ? Recept van een vriendin van me!
je kan ook gewoon in de koekenpan een tosti maken, dan zijn ze wel iets vetter omdat je dequote:Op dinsdag 11 augustus 2009 12:49 schreef ElBandito het volgende:
Maar mensen, is het verantwoord om normale tomaten in een tosti ijzer te gooien?
Of krijg je dan kortsluiting?
Je doet het ook niet in een tostiapparaat maar in een pan !quote:Op dinsdag 10 november 2009 23:19 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Euhm bak je dat ei eerst en dan de tosti? Kan me zo moeilijk voorstellen dat je een rauw ei erin doet en dat dan in je tostiapparaat vrot...
Klinkt als een soort uitgebreide versie van egg in the basketquote:Op dinsdag 10 november 2009 23:28 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Men neemt 2 broodjes, smeert ze aan beide kanten in met boter en bakt ze even in de pan.. Zodra de broodjes krokant worden neem je een van de broodjes eruit en maak je een gat in het midden, je legt 'm terug in de pan en gooit er een eigeel in. Evt nog wat peper en zout erop. Ondertussen leg je ham en (smelt)kaas op het andere broodje, even het deksel op de pan met het vuur laag zodat de broodjes niet verbranden maar de kaas wel smelt.
Dan heb je toch gewoon 1 broodje met ei en 1 broodje met ham & kaas (tosti)?quote:Op dinsdag 10 november 2009 23:28 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Je doet het ook niet in een tostiapparaat maar in een pan !
Men neemt 2 broodjes, smeert ze aan beide kanten in met boter en bakt ze even in de pan.. Zodra de broodjes krokant worden neem je een van de broodjes eruit en maak je een gat in het midden, je legt 'm terug in de pan en gooit er een eigeel in. Evt nog wat peper en zout erop. Ondertussen leg je ham en (smelt)kaas op het andere broodje, even het deksel op de pan met het vuur laag zodat de broodjes niet verbranden maar de kaas wel smelt.
En dan is ie al klaar !
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |