abonnement Unibet Coolblue
pi_70865656
Hofs mag wat mij betreft ook blijven. Ten 1e een echte Arnhemmer en daarbij komt dat hij altijd voor heel veel waarde is geweest voor Vites dus lekker laten blijven die gast. Is die nieuwe back nog wat dan? Ben wel benieuwd...
pi_70867984
quote:
Vitesse wil vak voor harde kern in stadion

Vitesse wil een speciaal vak voor de harde kern onder de supporters van de voetbalclub in stadion Gelredome in Arnhem. Het moet een afgesloten plek worden voor 80 mensen die bekend staan als mogelijke raddraaiers. In het 'lieverdjesvak' op de oosttribune krijgen ze een half seizoen de kans om te bewijzen dat ze zich kunnen gedragen.
Politie, justitie en burgemeester Pauline Krikke van Arnhem willen nog niet reageren. Volgens commissaris van Vitesse Henk-Jan Donderwinkel bereiden ze een advies voor dat voor de club slecht zal uitpakken. Dat gaat volgens hem uit van extra politie-inzet voor het 'lieverdjesvak' en daarmee vergroting van het pakket aan risicowedstrijden thuis met een beperkte kaartverkoop. De club zou dan duizenden supporters mislopen. Vitesse wil zelf de orde handhaven in het 'lieverdjesvak' met eigen stewards zonder dat er extra politie aan te pas komt.

Bron: De Gelderlander 10-07-2009
!!!
quote:
Vitesse wil Theo Bos tot 2012 vastleggen

Vitesse wil Theo Bos minimaal tot 2012 behouden voor de club. De Arnhemse clubleiding heeft de trainer (43) een nieuw driejarig contract voorgelegd. De aanbieding betekent een verlenging van de tot 2010 lopende overeenkomst met twee jaar. Daarnaast wordt zijn huidige contract opgewaardeerd.
Technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse ziet in Bos een trainer die de ploeg boven het maaiveld uit kan tillen. "In de Nederlandse eredivisie zijn de verschillen zo klein dat een trainer bepalend is. Ik ben er van overtuigd dat Theo zo'n trainer is die een ploeg een paar plaatsen beter laat presteren. Daarvan zijn er niet veel en om die reden willen wij hem graag behouden."

Bos heeft het voorstel van de club in beraad. Hij sprak nog niet persoonlijk met de clubleiding over de invulling. "Er spreekt wel waardering en vertrouwen uit de aanbieding", zei de Arnhemmer in de Zeeuwse badplaats Renesse, waar hij met de selectie op trainingskamp is. "Binnenkort zitten we om de tafel. Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden van de club om verder te groeien. Míjn ambitie is - zoals ik eerder heb aangegeven - als trainer meer te bereiken dan ik als speler heb gedaan."

Bos speelde zijn hele leven voor Vitesse en werd na een Arnhemse periode als assistent- en jeugdtrainer hoofdtrainer van FC Den Bosch. In december 2008 kocht Vitesse hem weg bij de eerste divisionist om Hans Westerhof op te volgen. In korte tijd kreeg Bos het zwalkende elftal op de been en eindigde het seizoen 2008/09 vijf plaatsen hoger (10e) dan voor zijn komst.
Wijze woorden van Marc.
pi_70870164
quote:
Vitesse vreest politieboycot
' Lieverdjesvak 224' in Gelredome stuit volgens club op verzet politie.

Vitesse vreest dat een in het geheim voorbereid initiatief tot een ' lieverdjesvak 224' voor de harde kern in stadion Gelredome door de politie wordt 'geboycot'.
Tachtig harde kernsupporters heb­ben zich bij de club gemeld om deel te nemen aan het project een eigen vak te krijgen in Gelredome. Op de oosttribune zou een met vlaggen en eigen stewards afgezet deel, vak 224, worden vrijgehou­den voor die ' lieverdjes'.
Zij krijgen een half seizoen de kans te laten zien dat zij zich kun­nen gedragen. Het betreft een har­de kern Vitessefans met een 'diep­geworteld clubgevoel'. Op het oude stadion Monnikenhuize zetel­den zij vaak in de rumoerige vak­ken CC en DD. In Gelredome mis­sen zij een eigen vak.

Vitesse is al lang bezig in het voet­balveiligheidsoverleg VVO - burge­meester, politie en justitie - het pad te effenen voor de proef, maar vreest na de laatste bijeenkomst dat het initiatief wordt geboycot. Volgens Henk-Jan Donderwinkel van raad van commissarissen (rvc) van Vitesse adviseert de politie ne­gatief en 'dreigt' daarbij met aan­vullende veiligheidsmaatregelen als de club de proef toch doorzet.
Die maatregelen (extra politie-in­zet) houden in dat een aantal thuisduels van Vitesse wordt om­gezet naar risicovol; met als gevolg een beperkte kaartverkoop. "Vites­se zou duizenden supporters mis­lopen. Dat kan de club zich niet permitteren", stelt Donderwinkel.

Hij voerde namens de club de ge­sprekken met het vvo. Donderwin­kel is teleurgesteld. " Omdat de ar­gumenten ons niet overtuigen. De politie voert aan 'ervaringen uit het verleden' en 'precedentwer­king'.
Met beiden kunnen wij niks. Dan kun je nooit iets doen voor deze echte clubjongens en ben je ze voor altijd kwijt."

Gemeentewoordvoerster Jakomien ter Haar laat namens het VVO we­ten dat er 'een advies in voorberei­ding is'. Zij wil niet vooruitlopen op dat besluit. "De politie bereidt een advies voor, dat wordt in het veiligheidsoverleg besproken."

Pascal Peren van De Aftrap, blad voor de harde kern, is verbijsterd. " Chantage is het. Onvoorstelbaar dat de politie zo veel macht heeft in ons stadion. Maar sommigen van ons voorspelden het al."

-----------------------------vervolg----------------------------------------

Harde kern Vitesse bereid tot streng toezicht voor eigen vak
Tachtig fans laten zich registreren en controleren.

Een groep van tachtig harde kernfans van Vitesse is be­reid zich onder streng toezicht van club en politie te laten stellen. Mits zij in ruil daarvoor bij thuis­duels van Vitesse een eigen vak in Gelredome krijgen.

Vitesse wil de fans een half jaar op proef in vak 224. Tachtig suppor­ters hebben zich laten registreren. Zij willen op de oosttribune, bo­venin aan de noordkant samen voetballen kijken. Daarvoor zijn zij bereid zich te legitimeren en zo nodig door stewards te laten con­troleren. Een batterij camera's be­waakt het vak, dat op zijn Engels zou worden afgezet met vlaggen.
Vitesse wil een proef tot de winter­stop. "Dan kunnen die jongens la­ten zien dat zij het aan kunnen", zegt Henk-Jan Donderwinkel van de raad van commissarissen ( rvc) van Vitesse, met supporterszaken in zijn portefeuille.
Hij onderhandelde samen met rvc-voorzitter Kees Bakker (oud politiechef) met het voetbalveilig­heidsoverleg ( gemeente, politie, justitie).
Donderwinkel vreest dat de poli­tie het project boycot. "Maar die jongens weten dat ze hun eigen glazen ingooien als het echt mis gaat", zegt Donderwinkel. " Na­tuurlijk is er een risico, het zijn geen lieverdjes. Vitesse draagt de verantwoordelijkheid. Als het mis gaat, is dat heel nadelig voor de club, ook naar onze eigen fans. Maar die jongens zijn hier toch geen twee jaar mee bezig om één keer een grote rel te schoppen?"

Veel bijval uit het voetbalveilig­heidsoverleg kreeg hij niet. "De ge­meente en de politie zijn huiverig. Maar wij willen doorzetten, an­ders zijn we deze jongens kwijt. En dit zijn jongens die de club écht in hun hart dragen."

Pascal Peren van De Aftrap, fanzi­ne van de harde kern van Vitesse, staat niet te kijken van de afweren­de houding bij de politie. "Maar ik snap het niet. Zij creëren zelf on­rust. Natuurlijk is er best een risi­co. Wij zijn fanatiek, we staan 'iets dichter bij onze emoties'. Maar we zorgen wel voor sfeer en dat kan geen kwaad in dat vaak zo stille Gelredome."

De Gelderlander 11-07-09
Dit verhaal omschrijft wat meer en is inhoudelijk een stuk beter.
pi_70874876
quote:
Van Hintum: "De tijd begint te dringen voor Hofs"
Vitesse wil snel duidelijkheid rondom de bij Feyenoord overbodige Nicky Hofs. De club uit Arnhem wil de middenvelder graag bij de selectie voegen, maar moet wachten op een definitief besluit.

"Wij willen Nicky heel graag naar Vitesse halen, laat dat duidelijk zijn", zegt technisch directeur Marc van Hintum op het digitale thuis van de club. "Maar de tijd begint te dringen. Dit is Nicky ook verteld. Een alternatief voor het geval Nicky niet op korte termijn voor ons kiest, en met korte termijn bedoel ik dan dagen en geen weken, hebben we met Dalibor Stevanovic en Santi
Kolk al in huis
."

Naast Hofs is er ook nog geen duidelijkheid rondom Anduele Pryor en Onur Kaya. "Anduele is nog in Engeland, waar hij mogelijk bij een andere club op proef gaat", zegt Van Hintum. "Bristol City, waar hij de afgelopen week op proef was heeft laten weten dat zij hem niet zullen contracteren. Voor Onur is momenteel geen belangstelling. Ik wil nogmaals herhalen dat Onur en Pryor niet weg moeten, zij mogen verhuurd worden omdat zij aan spelen toe moeten komen."
Relaxt, als Nicky dus niet voor ons kiest krijgen we geen vervanger

Nouja, gewoon hopen dat hij na het weekend toch tekent.
pi_70878744
Ik heb de wedstrijd op vitesseradio oid mee zitten luisteren

0-0 eindstand waar Vitesse tevreden over kan zijn denk ik. NAC speelt volgende week donderdag al in de voorronde van de Euro Leaque en nam de wedstrijd qua opstelling en wisselbeleid serieuzer, maar het was Vitesse dat de beste kansen kreeg en het meeste balbezit had. De Turk heeft nog niet gespeeld ivm de papieren die nog niet in orde waren en de Tsjech heeft de eerste helft gespeeld. Bos zij achteraf dat hij wel kon voetballen, maar dat er deze week besproken wordt of men hem aantrekt. Bovendien hadden die radiocommentatoren het gerucht dat Zec alsnog zou komen mocht Hofs niet tekenen (Kolk zou dan naar nr 10 gaan en Zec neemt zijn positie over in de spits). Wat er van waar is weet ik niet, bronnen gebruikte ze ook niet maar dat lijkt mij onzin en overbodig. Die Snijders liet de commentatoren een aantal keer de stem verheffen en presteert prima in de voorbereiding. Ik zou het geld dan liever in een goede LB stoppen zodat je de verdediging 'rond' hebt en niet moet stuntelen met verschillende spelers, welke je vervolgens het seizoen afgeschreven zijn en je in de winterstop weer met een noodgreep komt.

Iig, nog steeds de 0 gehouden. Op naar AGOVV mét Kaloglu
pi_70879621
Ziet er nu wel naar uit dat Kolk in de basis komt, of niet?

Zou ik sowieso altijd voor kiezen. En anders kan je hem beter verkopen. Anders gaat-ie lopen etteren.
pi_70879994
Bos kan zoals het nu gaat 'niet om hem heen' en hetzelfde denkt hij over Nilsson waarschijnlijk, die vandaag overigens onzichtbaar was. Kaloglu is echter niet voor de bank gehaald natuurlijk, en Kolk Nilsson gaat het überhaupt niet lang volhouden denken, dat is geen goed duo denk ik. Zeker als Hofs tekent zal het voor Kolk een onaangenaam seizoen worden denk ik, anders kan hij naar de nr 10 positie eventueel. Maargoed, concurrentie wordt Vitesse beter van en ik zie dat graag gebeuren.
pi_70899158
Of het is om Hofs onder druk te zetten, of het geld is op of het is om ons op het verkeerde been te zetten.
quote:
"De positie van linksback zie ik wel graag ingevuld", laat trainer Theo Bos weten. "Nicky Hofs is geen noodzaak, we moeten goed kijken waar we het geld aan uit gaan geven. Maar Nicky is een apart verhaal, omdat hij een Arnhemse jongen is en met zijn agressiviteit en zijn drive wel wat kan toevoegen."

Over de Tsjechische linksback Zdenek Koukal is geen beslissing genomen, maar Vitesse heeft een andere volgens Bos "zeer interessante" kandidaat.
Stefanovic kan de nummer 10 natuurlijk prima invullen en zegt zelf daarover:
quote:
"Dit is mijn favoriete positie, achter de twee spitsen", solliciteert de Sloveense middenvelder. "Als Nicky Hofs niet komt, zou ik graag hier spelen. Maar voor Vitesse is het goed als Hofs er ook nog bij komt, want hij is een uitstekende speler. Ik vind zelf dat ik het nog beter zou moeten invullen, maar het was mijn eerste serieuze wedstrijd in vier maanden."
Deze week zal er toch wel een en ander gebeuren ook met de persdag in het vooruitzicht.
pi_70899292
Handen af van Peters, kut Bos.
pi_70899341
Das jullie topper van linksachter?
pi_70899645
Bericht van januari dit jaar:
quote:
'Peters niet snel weg bij FC Den Bosch'
DEN BOSCH - Jordens Peters maakt vermoedelijk het seizoen af bij FC Den Bosch. De Berlicummer (21) wordt volgens zijn zaakwaarnemer Alex Kroes gevolgd door diverse eredivisieclubs, maar die zullen volgens hem niet direct in actie komen.

Voornaamste kandidaat lijkt Vitesse. "Ik sluit zeker niet uit dat Jordens de stap naar die club een keer maakt, in de zomer of als zijn contract afloopt, maar nu verwacht ik het nog niet", zegt Kroes.

Het lijkt logisch dat coach Theo Bos zijn oude pupil, die een goed seizoen draait, erbij haalt in Arnhem. "Ik weet dat hij erg gecharmeerd is van Jordens. En dat hij een centrale verdediger zoekt. Maar Bos wil hem in de moeilijke tijd waarin Vitesse momenteel zit nog niet in het diepe gooien. Maar niet omdat hij geen vertrouwen in Jordens heeft. Trainers die het in een speler zien zitten komen uiteindelijk vaak toch wel terug."
Bos is erg gecharmeerd van hem, hij zal met nog maar 1 jaar contract niet zoveel kosten, dus wellicht is hij die interessante kandidaat. Overigens is hij linkscentraal beter dan linksback.
pi_70901330
Hebben we toch geen geld voor.
pi_70939654
Angstvallig stil

Begrotingen Eredivisionisten seizoen 2009/10
quote:
01. Ajax 65,0
02. PSV 59,0
03. AZ 40,0
04. Feyenoord 38,0
05. FC Twente 31,0
06. SC Heerenveen 29,8
07. FC Groningen 17,0
08. FC Utrecht 16,5
09. ADO Den Haag 15,0

10. Vitesse 14,0
11. NAC Breda 13,5
12. NEC 12,7
13. Roda JC 12,5
14. Willem II 12,0
15. Sparta Rotterdam 10,5
16. Heracles Almelo 8,5
17. VVV-Venlo 7,0
18. RKC Waalwijk 6,2
We zijn echt snoeihard middenmoot zeg...
pi_70968631
quote:
Theo Bos wil cupsfeer

Bij Vitesse moet onder leiding van trainer Theo Bos een cupsfeer gaan leven. Het KNVB-bekertoernooi hangt er sinds jaar en dag maar een beetje bij in Arnhem. Met als triest dieptepunt de uitschakeling tegen de amateurs van vv Lienden vorig jaar.
Bos is na de loting voor het KNVB-bekertoernooi, Vitesse start in de tweede ronde op 22 september tegen FC Oss, begonnen met de omslag. "Ik ben direct na de loting bewust begonnen over het bekertoernooi. Ik wil spelers ervan overtuigen dat het een belangrijke competitie is, niet eentje die er maar een beetje bijhangt, maar eentje die wij willen winnen", zei Bos.

"Ik wil de spelers nu al een beetje die bekersfeer, die beleving laten proeven. Als je een seizoen negende wordt en je haalt de halve finale van de beker, heb je een heel ander gevoel. En als je ver komt in het bekertoernooi straalt dat ook af op de club", weet Bos, die in 1990 de bekerfinale speelde.

Vitesse verloor toen met 1-0 van PSV. "Ik vergeet die wedstrijd nooit. En ik kan het John van den Brom nu nog kwalijk nemen dat hij een minuut voor tijd die penalty miste."

Het was voor Vitesse - na 1912 en 1927 - de derde keer in de geschiedenis dat de bekerfinale werd gehaald. Nooit werd de cup, die nu ook recht geeft op deelname aan de Europa League, gewonnen.

Anders dan clubs als FC Utrecht en Roda JC, beide winnende finalisten, heeft Vitesse geen bekerreputatie. Wel een historie van blamages; zo verloor Vitesse twee jaar geleden ook al thuis van AGOVV. Na de opening van Gelredome struikelde Vitesse twee keer thuis in de halve finale; tegen FC Twente na strafschoppen (missers Marc van Hintum, Emile Mbamba) en tegen Roda JC via een golden goal van Davy Zafarin.
Fantastische coach
pi_70968762
De coach snapt het in ieder geval. Nu de spelers en de club nog. Ik geef Oss nog steeds een goede kans.
Don't think twice, it's all right.
pi_70968888
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 15:22 schreef JH87 het volgende:
De coach snapt het in ieder geval. Nu de spelers en de club nog. Ik geef Oss nog steeds een goede kans.
Ik ga ook zeker 10E zetten op OSS hoor Had slapend rijk kunnen worden afgelopen jaren

Nee maar ik krijg echt steeds meer vertrouwen in de Bos Hij zegt en doet alleen maar nuttige dingen.
(de vraag is inderdaad hoe het met de spelers zelf zit, maar ze waren blijkbaar onder de indruk van zijn aanpak konden we lezen in Hard Gras 66, want inderdaad als 'wij als spelers slecht handelen of spelen werkt dat door en staat vitesse straks bekend als kutclub" )
pi_70969027
Ja, en o wee als ze de bus vies achter laten, want dan zegt de buschauffeur dat tegen z'n familie en vrienden. Dat verhaal heb ik nu al tien keer gelezen.
Don't think twice, it's all right.
pi_70972458
quote:
Jenner verwacht heel mooi seizoen

Vitesse-aanvaller Julian Jenner speelde weinig afgelopen seizoen. "Ik kwam zelfs op de tribune terecht. Maar ieder jaar is het nieuwe ronde, nieuwe kansen. We gaan er een heel mooi seizoen van maken."
"Ik heb eindelijk het gevoel dat ik fit aan het raken ben, wat vorig jaar nooit het geval is", aldus Jenner.

"Theo Bos traint heel hard. Ik heb het gevoel dat ik mijn niveau steeds hoger kan leggen. Ik werk hard, ik doe mijn ding op de training. Die lijn wil ik graag doorzetten. Zodra de competitie begint, sta ik er en gaat Vitesse zien wat ik in huis heb", belooft Jenner.

Bron: Omroep Gelderland 14-07-2009


Pryor wil vlammen voor Vitesse

Anduele Pryor was een week op proef bij Bristol City. De Engelse club zocht echter een typische linksbuiten en dat is de 24-jarige speler van Vitesse niet.
Pryor blijft nu op zoek naar andere opties. "Maar eigenlijk zou ik graag bij Vitesse blijven en vlammen voor deze club. Maar de kans op speeltijd is klein", weet hij.

"Het zou me heel veel pijn doen als ik op deze manier afscheid zou moeten nemen. Het is raar gelopen. Twee jaar geleden was ik nog basisspeler en ik voel zelf dat ik dat niveau weer kan halen", verzekert Pryor.
Tsjah als Hofs niet komt is Pryor er nog wel relaxt bij, net als Kaya. Zo breed zitten we nu ook weer niet. Ze mogen immers toch 'transfervrij' weg dus dan kun je ze beter de kans geven en in de winterstop alsnog verkaufen of misschien zelfs verlengen, je weet nooit hoe het loopt.

Jenner zal allemaal wel, die moet veel doen om ons te overtuigen
pi_71002738
quote:
Theo Bos blijft langer bij Vitesse

ARNHEM - Trainer Theo Bos heeft zijn contract bij Vitesse verlengd tot medio 2012. De Elstenaar had nog een contract tot medio 2010.

De 43-jarige Bos voetbalde zijn hele carrière bij Vitesse. In vijftien seizoenen speelde hij 369 competitiewedstrijden, waarin hij negen keer scoorde.

In 1999 stopte Bos als voetballer. Hij werd jeugdtrainer en vervolgens assistent-trainer bij Vitesse. In 2005 verliet 'Mister Vitesse' de club om hoofdtrainer van FC Den Bosch te worden. Op 3 januari 2009 keerde hij terug als hoofdtrainer bij Vitesse. Onder Bos klom Vitesse van de 15e naar de 10e plaats

Omroep Gelderland
mooi nieuws
pi_71018918
Heel mooi nieuws...
Nu nog wat aankopen erbij..
pi_71023507
1 aankoop Hofs kan vandaag al binnen zijn dan zou je alleen nog een linksback verwachten of eerlijk gezegd meer op hopen al wil Theo Bos die ook graag dus laten we hopen dat die er dan ook komt.
quote:
Ultimatum voor Hofs
ROTTERDAM - Feyenoord en Vitesse zijn akkoord over de transfersom voor Nicky Hofs. Vandaag praat de middenvelder met Vitesse over het contractaanbod voor twee jaar.

,,De bal ligt bij Nicky,’’ zegt technisch directeur Marc van Hintum. ,,Onderhandelingsruimte in ons aanbod zit er niet meer. Hij moet vandaag ‘ja’ zeggen, anders is er geen deal.’’

Hofs zei eerder naar een buitenlandse club te willen.

AD
quote:
Met jaarkaart gratis naar Vitesse-FC Oss

Seizoenkaarthouders van Vitesse mogen op vertoon van hun kaart gratis naar de eerste be­kerwedstrijd, op 22 september te­gen FC Oss.
Vitesse verkocht tot nu toe 9.000 jaarkaarten en hoopt voor het eerste thuisduel, 9 augus­tus tegen Feyenoord, 12.000 vaste bezoekers te hebben.

Die krijgen daarvoor - inclusief FC Oss - toe­gang tot achttien thuisduels.

16-07-2009 De Gelderlander
quote:
Theo Bos wil een elftal waar Arnhem trots op kan zijn

Vitesse: 'Boss' tot 2012
- Vitesse ziet in Theo Bos man voor de lange termijn.
- Contract tot medio 2010 opengebroken, verbeterd en verlengd tot 2012.
- Arnhemmer denkt over drie jaar een betere trainer te zijn dan hij nu is.

Mister Vitesse Theo Bos voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn toch al imposante oeuvre als speler, jeugdtrainer en assistent­trainer bij Vitesse. Al na een half seizoen imponeerde de 43-jarige Arnhemmer - met de meeste eredi­visieduels in Vitesseshirt op zijn naam - ook als hoofdtrainer.

' De Boss' van Vitesse tekende gis­termiddag op de jaarlijkse persdag een contract tot 30 juni 2012; een verlenging van twee seizoenen met een financiële verbetering per direct. "Fantastisch", zei Bos. " Ze­kerheid tot 2012 en misschien blijf ik daarna ook. Ik zeg geen nee te­gen een langer verblijf bij Vitesse."
Bos 'voelde' in de voorbije dagen van onderhandelingen over zijn contractverlenging op welk pad de club zich bewoog. "Ik wil worden afgerekend op een reële doelstel­ling, dat was voor mij belangrijk. Die is er: de beste van de rest wor­den. Acht clubs zijn te ver weg voor Vitesse. Dan speel je om de negende plek, met soms een uit­schieter."

Bos werd na de terugkeer van zijn periode bij FC Den Bosch ( drieën­half jaar) overtuigd door de 'nieu­we beleving in en rond zijn club'. "Vitesse is weer toe aan groei. Die indruk heb ik. Mensen zijn weer enthousiast, er zijn er steeds meer die iets willen doen voor de club. Vitesse wil groeien, ik ook. Ik ben ambitieus. Als de mogelijkheden steeds minder zouden worden, had ik niet zo snel getekend."
Bos is tevreden met zijn selectie, die hij als 'niet minder dan vorig jaar' inschat. " Maar een linksback wil ik er nog wel graag bij hebben nu Nicky Kuiper weg is."

Hij zelf is als trainer ook niet min­der geworden. "Ik leer elk jaar bij. Over drie jaar ben ik een betere trainer dan ik nu ben. Maar dat is Louis van Gaal na dit jaar ( bij Bayern München, red.) ook. Bijle­ren doe je altijd in dit vak. Ik heb mezelf deze zomer geëvalueerd. Misschien ben ik met mijn wissel­beleid wat voorzichtig geweest. Had ik wel eens eerder moeten in­grijpen."
In grote lijnen zal de Boss van Vi­tesse zijn eigen lijn doortrekken. "Een elftal neerzetten waar men­sen in Arnhem trots op zijn. Waar inzet en beleving vanaf straalt. Als mensen naar het stadion komen, moeten ze denken 'er kan wat ge­beuren'. Thuis moeten wij de basis leggen voor een goed seizoen."

16-07-2009 De Gelderlander
quote:
Arnhemse club gaat dit seizoen voor plek in linkerrijtje
Doel: Kampioen van de rest


Vitesse begint met de tiende be­groting van alle eredivisieclubs aan het nieuwe seizoen.
De doel­stelling van de Arnhemse ploeg is een plek in het linkerrijtje.

Vitesse werkt dit sei­zoen met een begro­ting van 13,8 miljoen euro. Dat is goed voor de tiende plaats, ach­ter Ajax (65), PSV (59), AZ (40), Feyenoord (38), FC Twente (31), Heerenveen (29,8), FC Groningen (17), FC Utrecht (16,5) en ADO Den Haag (15).
De eerste acht clubs zijn qua begro­ting buiten bereik van Vitesse, zo stelde trainer Theo Bos gistermid­dag tijdens de officiële persdag bij De Boerderij in Arnhem. "Vitesse moet proberen kampioen te wor­den van de rest", zei Bos op de vraag naar de doelstelling voor dit seizoen. " Achter de eerste acht ploegen komen wij, samen met heel wat andere clubs. Het moet ons streven zijn van die clubs de beste te zijn. En van die eerste acht ploegen zal er best eentje zijn die minder presteert. Misschien kun­nen wij dan hoger eindigen."

De achtste plek volstaat voor deel­name aan de play-offs om Euro­pees voetbal. "Dat is een reële doel­stelling", aldus Bos. "Maar tegelij­kertijd moeten we realistisch zijn. Als we een of twee spelers missen, dan kunnen we dat opvangen. Maar er moet niet al te veel gebeu­ren, daarvoor is onze selectie te smal." Derhalve wil Vitesse de selectie nog uitbreiden met een linksback, die de naar FC Twente vertrokken Nicky Kuiper moet opvolgen.
Bos heeft in de voorbereiding Alexan­der Büttner en Jop van der Linden getest op deze positie.
" Zij doen het fantastisch, maar ze zijn beiden geen echte linksback", aldus technisch directeur Marc van Hintum. "We hebben iemand no­dig die op die postitie gespeeld heeft, een specialist."

Ook Van Hintum mikt op het lin­kerrijtje. "We willen bij de eerste negen komen. Dat moet kunnen, gezien onze kwaliteit. En gezien het afgelopen seizoen, hoe het elf­tal zich na de winterstop heeft ont­wikkeld. Ik denk dat we na de tien­de plaats van vorig seizoen een stap kunnen maken."
" Ons doel is minimaal een plaats hoger eindigen dan afgelopen sei­zoen", stelde algemeen directeur Paul van der Kraan gisteren op de persdag. "Dat is de insteek. Eerder hebben we al eens duidelijk ge­maakt dat Vitesse geen club is voor het rechterrijtje. We willen klim­men, stap voor stap. Niet té preten­tieus. We branden van ambities, maar we weten hoe lang onze pols­stok is." Van der Kraan wijst op de 'voetbal­begroting', die het budget voor spe­lers en technische staf bevat. "De afgelopen jaren waren we daarmee achtste, maar dat hebben we niet terug kunnen zien op het veld. Ik denk dat we nu qua voetbalbegro­ting rond de negende, tiende plaats staan. We mogen nu wel eens een keer beter presteren dan de stand op basis van de begro­ting."

Gelderlander
een gezonde ambitie

de krant hoeft niet meer gekocht te worden
pi_71024320
quote:
Ik heb het gevoel dat ik mijn niveau steeds hoger kan leggen. Ik werk hard, ik doe mijn ding op de training.
pi_71024327
Laat me raden. Jenner.
Don't think twice, it's all right.
pi_71024653
quote:
AFAB

Als gevolg van de financiële crisis wil Afab, al jarenlang hoofdsponsor van Vitesse, graag van het contract af met de Arnhemse club.

De financiële dienstverlener uit Amersfoort sponsort Vitesse voor ruim zeven ton, maar wil dit bedrag sterk terugbrengen. Tot het moment dat Vitesse een eventuele vervanger heeft gevonden zal Afab zijn verplichtingen nakomen.

Bron: De Telegraaf 16-07-2009
Klinkt natuurlijk heel coulant dat ze hun verplichtingen na blijven komen tot Vitesse een vervanger heeft gevonden, maar daar zijn ze contractueel natuurlijk ook toe verplicht.

Vraag me af of Vitesse in deze tijden een goede hoofdsponsor zou kunnen vinden.
Don't think twice, it's all right.
  donderdag 16 juli 2009 @ 09:26:16 #200
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_71024758
Iets zoeken wat goed loopt ; telecom bedrijf, google of weet ik het wat. Jammer dat je niet zoals in Duitsland met biermerken mag lopen.
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')