abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 10 februari 2010 @ 11:19:44 #76
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_77838998
Locatie ziet er goed uit Gripper!
  woensdag 10 februari 2010 @ 13:16:05 #77
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_77842595
Het water liep mij in de mond bij het lezen van je verslag over Ivy, Snuggle.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 10 februari 2010 @ 13:21:49 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77842754
Mij ook! Moet er gauw weer eens heen.
pi_77843087
Boris, jammer van je bord met meat dat het maar een 5je kreeg

Snuggle wat een mooie manier van fotograferen, en een heerlijk verslag

Gripper, wat een leuke verrassing voor je vriendin incl. het verdwalen Rogvleugel is sinds ik het ooit voor het eerst gegeten heb ook een favo van mij. Heerlijk verslag ook en alles goed onthouden zonder foto's
  woensdag 10 februari 2010 @ 19:16:58 #80
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_77855487
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 13:16 schreef golfer het volgende:
Het water liep mij in de mond bij het lezen van je verslag over Ivy, Snuggle.
Loopt het mij nu ook weer

Zou me niet verbazen dat Ivy binnen 2 jaar 2 sterren heeft als het een beetje op de details let. Iets meer aandacht voor zijn gasten mag Francois wel hebben overigens.

Binnenkort maar eens naar Niven toe met 1 ster, zo ongeveer om de hoek. En daarna weer naar de Librije. Man wat vervelend allemaal
pi_77879120
Ik ga volgende week naar Ivy .
anonieme razernist
  † In Memoriam † donderdag 11 februari 2010 @ 21:03:15 #82
34726 Fratz
Max
pi_77897473
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 13:32 schreef Bluezz het volgende:

Snuggle wat een mooie manier van fotograferen, en een heerlijk verslag
zijn toch gewoon de foto's van de site van Ivy?
niettemin lijkt het me wel een aanrader om daar te gaan eten!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_78822656
Waar? http://www.restaurant-cestca.nl/
Wanneer? Afgelopen donderdag, ter ere van de diploma uitreiking van mn vriendje!
Wat at je? Het vijfgangendiner betrof deze avond;

Huisgemaakte tartaar van ossenhaas met een kruidensalade (Hmmm!)
Preisoep met uitgebakken chorizo (Hmmm!)
Op de huidgebakken dorade met roseval aardappeltjes en knolselderij uit de oven, erbij wilde spinazie, gepofte rode ui en een citroenmayonaise (Alweer heel erg Hmmmm!)
Toen het kaasplankje met een jonge geitenkaas, een gorgonzola dolce en een kaasje met denneas, erbij huisgemaakt notenvijgenbrood, druiven, walnoten en stokbrood.
Toe kregen we een stukje pijnboompittentaart met witte chocolademousse.

Het was allemaal ontzettend lekker en erg gezellig!

Impressie? Geweldig restaurant dat vaak vol zit. Erg vriendelijke bediening, heel goed eten voor zeker niet teveel geld (32,50 voor de vijf gangen!). De wijn is niet erg goedkoop maar hé ze moeten ergens hun geld aan verdienen en hij was het geld helemaal waard; dronken een ontzettend lekker wit wijntje bij het hoofdgerecht en een sherry om je vingers bij af te likken bij de kaas, yum!!
Kosten? Ik werd getrakteerd dus ik weet het niet precies.
Cijfer? 9,5!
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 12 maart 2010 @ 23:36:36 #84
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_79083108
Waar? De Open keuken ( www.deopenkeuken.nl ) In Hilversum
Wanneer? Vandaag
Wat at je?
Het menu isHier te vinden
Ik had een proevertjes menu. Ofwel 2x2 gerechtjes plus een dessert.

Eerste gang: Carpaccio
- Italiano Nouvello Rundercarpaccio met rucola, gegrilde paprika, olijven, pijnboompitjes, kappertjes en zongedroogde tomaatjes. Overgoten met balsamicodressing en vers geraspte Parmezaan.
- Duivelse carpaccio, Carpaccio van zeeduivel met sesamdressing en wakame zeewier.

Tweede gang
- East meat West, Gewokte ossenhaas met paksoi, taugé en hoi-sin saus, geserveerd in een papadum
- En papillote, Zeebaars “en papillote” bereidt, ingelegd in saffraan en zeezout

Dessert
- Een Rijp trio,Kaasplankje Hollandse kazen: Bastiaanse, Stolwijker en Mouton

Impressie?
Als eerste brood(niet bijzonder brood) met kruidenboter, roomboter, olie, nog twee sausjes.
Of vlees en vis tegelijk nu een schande is kan me gestolen worden . Vooraf een carpacciocombo. Je krijgt drie bordjes, twee met carpaccio en nog een leeg bordje om het op te scheppen. Goed dun vlees en vis, vers. Goede carpaccio en erg smaakvol.
Tweede gang, De ossenhaas was goed gewokt. Lekker vers, leuk bakje. Zeebaars zat verpakt in aluminiumfolie, was smaakvol niet bijzonder, daarbij wat fijngehakte worteltjes.

Het dessert was een plank vol kaas, met brood, wat druiven en walnoten. Lekker

OVerall heerlijk gegeten, niet al te veel poespas. Eerst dacht ik nog, is dit genoeg? Maar ja ik zat toch wel vol na afloop .

Kosten? +- 120 voor 3x het proevertjesmenu. 4 glazen wijn, 3 glazen bier en twee flessen water.
Cijfer? 8. Leuke zaak. Eten was goed .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_79157204
Waar? Gorinchem, De Opera
Wanneer? 14-03-2010 rond 21:00 Uur
Wat at je? Kapsalon
Impressie? VRETEN!!!!!
Kosten? 5 euro
Cijfer? 8 er is altijd ruimte voor een verbetering!
With all due respect. F*ck you, Sir!
pi_79399755
Waar? Tres simple - Tres luxe, Leuven.
Wanneer? Gisteravond.
Wat at je? Cocktails vooraf, dan als voorgerecht voor mij de gravad lax met blini's en zure room, voor Meneer tonijnsashimi. Als hoofdgerecht voor mij de truffelravioli, voor hem de Ierse filet pur. Erbij een fles pinot grigio, en we deelden de tiramisu toe (voor mij nog een glas vin santo erbij).
Impressie? 't Is een leuke tent, zo hadden wij al eerder ondervonden. Hip ingericht en erg lekker eten. Gisteravond ging het echter niet helemaal smooth, de serveerster had onze bestelling niet doorgegeven aan de keuken en we hebben een uur zitten wachten op eten Tussendoor ook nog wisseling van de wacht; toen moest de nieuwe serveerster (het was haar eerste dag) de problemen gaan oplossen. Duizend excuses (de andere dame zat al beneden te borrelen, maar werd ook naar boven geroepen om nog eens extra excuses aan te bieden) en volgende keer aperitief van het huis. Ah well.
Het eten was erg goed. Gezegd moet worden dat zowel bij voor- als hoofdgerecht mijn Meneer de beste keuze had gemaakt. De tonijn was verrukkelijk en een niet te zuinige portie; spartelvers smaakte 'ie. Zalm was ook erg lekker, blini's maak ik zelf beter De truffelravioli was erg lekker, maar de Ierse filet pur was echt het klapstuk van de avond: wat een zalig, boterzacht vlees Goed bereid ook, en met lekkere knapperige frieten geserveerd (sja, in Belgie is het nog wel gebruikelijk om in ossewit te frituren ).
Kosten? Iets van 140 euro
Cijfer? 8. Goed eten, leuke tent, aardige bediening (niet foutloos, maar alla).
  Moderator / Redactie Sport zondag 21 maart 2010 @ 12:19:24 #87
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_79400158
quote:
Op zaterdag 14 november 2009 22:11 schreef borisz het volgende:
Oude recensie
Gister er weer gegeten. De kaart was anders dan vier maanden geleden. We waren vandaag met een groep van 8 personen.

Ik had vandaag een
- Japanse kippendij met komkommer en zoete ketjap
- Dichtgeschroeide tonijn met gewokte courgette
- teriyaki-saus en Biefstuk ‘La Belle’ met kastanjepaddenstoelen en truffeljus.
- Kaasplankje

Eten van mij was goed . Maar anderen hadden Stukje wild(buiten de kaart om) dat was lamsrack, daar was de ene portie te rood en bij een ander was die net te gaar. Dat was jammer. Het leek wel of ze een groep van acht personen niet aankonden want de tijd tussen de gerechten was veel te hoog. Waar alles de vorige keer goed verliep was het gisteravond maar matigjes overall.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 6 april 2010 @ 15:17:56 #88
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80006021
Waar?: De Vliegende Hollander, Leeuwarden http://www.vliegendehollanderlwd.nl/1024/index.html

Wat at je?
Als voorgerecht deelden lief en ik:
Broodmandje voor 2 personen
Vier soorten brood met kruidenboter, tapanade, Tzatziki en quacamole.

Een ruim mandje lekker brood met redelijke dips. Niet bijzonder, wel lekker. Had overigens zo uit een pakje kunnen komen.

Als hoofdgerechtthad ik:
Varkenshaas klassiek
¤ 16,50
Varkenshaas met een saus van champignons.

Ik kan er kort over zijn: Ik maak hem zelf lekkerder. En ze hadden saus uit een pakje die naar bouillonblokjes smaakte Lief heeft geproefd en was met me eens dat ik hem zelf lekkerder maak.

En lief:
Schnitzel XXL
¤ 14,25
Voor de liefhebber een varkensschnitzel van 225 gram

Lief was tevreden over de kwaliteit van de schnitzel, vond het achteraf alleen wat veel.

We kregen er taaie, droge, opnieuw opgewarmde aardappeltjes bij, lauwe spinazie in een bakje met een verdwaald stukje feta, en een salade die aan de randjes bruin werd. De appelcompote was het beste onderdeel van de maaltijd Ook de mayonaise was goed te doen volgens mijn lief, ik vond het te zoet.

Als dessert had ik:
Death By Chocolate
Een trio van chocolade, een mouse van pure chocolade, een brownie en een witte truffel.

Kan er kort over zijn: Waardeloos. Chocolademousse uit een pakje, de brownie was muf en droog en smaakte oud (lief vond m zelfs vies), de truffel was gewoon gesmolten witte chocolade met een botervulling. Niet lekker.

Lief had:
Gepocheerde peer met chocoladesaus en perenijs.
Het slechtste gerecht van de avond (als dat nog kan tenminste ) peer kwam uit blik.. Hij was koud en in blokjes gesneden en smaakte gewoon naar blik. Zijn geld absoluut niet waard.

Impressie? Ik zei toen we naar binnen gingen al tegen mijn lief dat dit restaurant me geen goed idee leek, en mijn intuïtie bleek helaas volkomen juist. Dit is slechter dan van der Valk. Absoluut dieptreurig. Enige pluspuntje was dat de service oké was. Maar dat stemt me wat het eten betreft niet vrolijker, en ik kom nooit meer terug naar dit restaurant. Lief en ik hadden het thuis net zo gezellig gehad, en voor de prijs die je ervoor betaald kan je écht beter thuis blijven.

Kosten? 59 euro zonder drank, we hadden allebei 2 glaasjes fris op.

Cijfer? 2 (voor de appelmoes en het stokbrood)
pi_80006483
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 15:17 schreef Windigo het volgende:
Impressie? Ik zei toen we naar binnen gingen al tegen mijn lief dat dit restaurant me geen goed idee leek, en mijn intuïtie bleek helaas volkomen juist. Dit is slechter dan van der Valk. Absoluut dieptreurig. Enige pluspuntje was dat de service oké was. Maar dat stemt me wat het eten betreft niet vrolijker, en ik kom nooit meer terug naar dit restaurant. Lief en ik hadden het thuis net zo gezellig gehad, en voor de prijs die je ervoor betaald kan je écht beter thuis blijven. Kosten? 59 euro zonder drank, we hadden allebei 2 glaasjes fris op.

Cijfer? 2 (voor de appelmoes en het stokbrood)
Ik weet niet hoor, het zal vast heel slecht geweest zijn, maar wat verwacht je voor 3 tientjes pp?
  dinsdag 6 april 2010 @ 15:30:21 #90
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80006540
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 15:29 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik weet niet hoor, het zal vast heel slecht geweest zijn, maar wat verwacht je voor 3 tientjes pp?
Ik heb 20.000 restaurants gezien als kind (Ok da's wat overdreven) maar voor 3 tientjes per persoon kan ik momenteel in mijn eigen omgeving tenminste 10 restaurants aanwijzen die ik weet waar ik beter kan eten. Dit is gewoon ver onder de maat.

Ik ga vaak uit eten voor weinig geld, want ik heb het niet breed, maar dit kan echt niet, zelfs bij een goedkoop restaurant.
pi_80006593
Oh absoluut dat je voor 3 tientjes PP prima kan eten. Voor 2 ook wel, maar de regel "voor de prijs die je ervoor betaald" is dan misschien wat misplaatst
  dinsdag 6 april 2010 @ 15:33:23 #92
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80006656
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 15:31 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Oh absoluut dat je voor 3 tientjes PP prima kan eten. Voor 2 ook wel, maar de regel "voor de prijs die je ervoor betaald" is dan misschien wat misplaatst
Ik vind niet, dat ik 30 euro per persoon hoef te betalen voor eten uit pakjes, blik en dat opnieuw is opgewarmd en niet vers is. Dan vind ik 59 écht teveel voor het geleverde.

Van der valk heeft me laatst met mn oma een betere varkenshaas geleverd voor hetzelfde geld En ik ben geen fan van de valkjes, maar zo kan het dus ook

Misschien zijn mijn verwachtingen gekleurd omdat ik de laatste tijd alleen goede ervaringen voor hetzelfde geld heb gehad, maar dit was echt het slechtste restaurant wat ik in mijn hèle leven vanbinnen heb gezien. Ja, dat is een prestatie

[ Bericht 17% gewijzigd door Windigo op 06-04-2010 15:40:18 ]
  dinsdag 6 april 2010 @ 16:13:05 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80008178
Puur in Hellevoetsluis.
quote:
4 april Paasmenu

Lepelamuse
Mousseline van ei met gebakken kwartelei
******

Rouleau van grietfilet met spinazie en omelet

Zuid-Afrika - Paarl
******

Kippenbouillon met gepocheerd ei en kervel
******


Lamsfilet met sinaasappelpepersaus
geserveerd met bijpassend garnituur

Concannon- Merlot
USA – Californie
******

Wit chocolade ijs met witte chocolade mousse en tokkelroom

Santa Carolina Late Harvest - Sauvignon Blanc
Chili- Centralvallei
******

Menu prijs ¤ 37,50 p.p.

Wijnarrangement ¤ 17,50 p.p.
De amuse was lekker, niets mis mee
De witte wijn was lauwwarm, toen ik zei dat hij gekoeld waarschijnlijk beter smaakt bood men mij ijsklontjes aan voor in het wijntje, nee dank je
De grietfilet was net zo lauw als de wijn, portie was goed, maar niets bijzonders.
De boullion was blind en er dreven vetoogjes op, maar werd wel in een wijnglas geserveerd. Smaak was okay, maar niet bijzonder of echt lekker. Zat te twijfelen of het geen verdunde pot struik was.
De lamsfilet was wat aan de zuinig kant, en veel te gaar, sausje wel lekker, maar ook niets bijzonders.
Toetjes
Het ijs was stervenskoud, veel te koud om zo te eten. De Mousse was veel te zoet en had een pindakaas achtige structuur, de witte chocolade was dus niet goed gesmolten en het was niet luchtig, zeker geen mousse.
Wijnen waren ook niets bijzonders en zag een tafel verder een fles wijn krijgen die vorig jaar bij de Aldi een aanbieding was.

Al met al was het eten best te doen als het een eetcafe was geweest, maar voor iemand die zich (luid sprekend) laat voorstaan op zijn bekendheid met mensen als Herman de Blijker en Gordon Ramsey en daar fotos van heeft hangen, was het teleurstellend.
Zo iemand hoort geen blinde boullion te serveren, weet een mousse te maken en de bediening hoort geen ijs aan te bieden voor in de witte wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 april 2010 @ 16:35:46 #94
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_80009076
Jeetje, wat een slechte beurt van Puur.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 6 april 2010 @ 16:38:37 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80009182
Dokwest Hellevoetsluis
Een verrassingsmenu, 48 nogwat PP
Hadden een amuse, bitterbal van venusschelpen op een zoetzure salade van Wortel en bloemkool met een dressing met kerrie, erg lekker, erg warm ook
Gebakken goudbaarsfilet op een puree van doperwten, op de huid gebakken, smullen
Gebakken snoekbaars, ook erg lekker
Eend filet met een saus, weet niet meer wat, het derde glas wijn sloeg inmiddels aardig in
Hertebiefstuk met paddestoelen, smullen gewoon
toetje was een mousse en een stukje tarte tartin

Geheel werd overgoten met goed bijpassende wijnen uit het wijn arrangement en we hadden wat flessen water. Zitten smullen op een prachtige locatie met zicht op de jachthaven, tegenover puur trouwens.
Bediening was top, kok was top, alles was helemaal in orde voor een avondje uit. We waren 50 euro meer kwijt als bij Puur maar het was vele echt vele malen beter. Manlief vond het ook veel beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 april 2010 @ 16:39:33 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80009212
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 16:35 schreef golfer het volgende:
Jeetje, wat een slechte beurt van Puur.
Jep, ken je de tent?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 april 2010 @ 16:46:04 #97
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_80009441
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:


Jep, ken je de tent?
Ben er zelf nooit geweest, maar hij zoekt regelmatig de publiciteit op en dan verwacht je er wel wat meer van dan dat jij beschrijft.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 6 april 2010 @ 16:49:59 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80009619
Boelies, hellevoetsluis, op het strand bij de Haringvlietdam

Ik had een Lamsrack met honing thijmsaus, manlief een Mixed Grill, na een kaasplankje en een chocolade trio van brownie, mousse en ijs.

Het lamsrack was een zeer royale portie, rood gebraden en mals als boter, de mixed grill was perfect, net als de kazen en het chocoladegebeuren. Waren incluus drank iets van 50 euro kwijt, weet het niet meer precies.
Hebben echt heel lekker gegeten, voor een strandtent formidabel en voor de prijs uitmuntend.
De bediening was prima.
Prima tent en zal er net als bij Dokwest nog wel eens heen gaan als ik in de buurt ben. Aanrader voor aan het strand, moet in de zomer helemaal te gek zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 april 2010 @ 16:52:21 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_80009714
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 16:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Ben er zelf nooit geweest, maar hij zoekt regelmatig de publiciteit op en dan verwacht je er wel wat meer van dan dat jij beschrijft.
Kan het zeker niet aanraden. Wellicht trof ik ook gewoon een slecht dag, maar ik ga er niet nog eens heen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_80010074
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Puur in Hellevoetsluis.
[..]

De amuse was lekker, niets mis mee
De witte wijn was lauwwarm, toen ik zei dat hij gekoeld waarschijnlijk beter smaakt bood men mij ijsklontjes aan voor in het wijntje, nee dank je
De grietfilet was net zo lauw als de wijn, portie was goed, maar niets bijzonders.
De boullion was blind en er dreven vetoogjes op, maar werd wel in een wijnglas geserveerd. Smaak was okay, maar niet bijzonder of echt lekker. Zat te twijfelen of het geen verdunde pot struik was.
De lamsfilet was wat aan de zuinig kant, en veel te gaar, sausje wel lekker, maar ook niets bijzonders.
Toetjes
Het ijs was stervenskoud, veel te koud om zo te eten. De Mousse was veel te zoet en had een pindakaas achtige structuur, de witte chocolade was dus niet goed gesmolten en het was niet luchtig, zeker geen mousse.
Wijnen waren ook niets bijzonders en zag een tafel verder een fles wijn krijgen die vorig jaar bij de Aldi een aanbieding was.

Al met al was het eten best te doen als het een eetcafe was geweest, maar voor iemand die zich (luid sprekend) laat voorstaan op zijn bekendheid met mensen als Herman de Blijker en Gordon Ramsey en daar fotos van heeft hangen, was het teleurstellend.
Zo iemand hoort geen blinde boullion te serveren, weet een mousse te maken en de bediening hoort geen ijs aan te bieden voor in de witte wijn.
Bij de Lamme Goedzak in Noordwijk had ik met Isegrim een omgekeerde ervaring. Profileert zich als eetcafe, maar het eten, de bediening en de wijn waren veel meer dan dat. Ik meen mij te herinneren dat we op 85 euro zaten. Totaal.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')