abonnement Unibet Coolblue
pi_80831811
Waar? Portugália in Amsterdam
Wanneer? Woensdagavond 28 april
Wat at je?
voor: Chouriço assado (gegrillde Portugese worst)
Hoofd: Bife de espardarte grelhado (gegrillde biefstuk van de zwaardvis)
Na: Molotof (geklopt eiwit met caramelsaus)
Impressie?
Mijn voorgerecht werd bij het serveren geflambeerd op de tafel naast ons, met uitleg over de drank waarmee het gebeurde en hoe het de smaak ten goede kwam. Was daarna erg lekker, alleen naar mijn smaak was de worst iets te grof (de stukjes vet die erin zaten waren aan de grote kant). Het leek erg op Chorizo (niet heel gek als je naar de naam kijkt)
Het hoofdgerecht is voor mij nergens mee te vergelijken aangezien ik nooit eerder zwaardvis heb gegeten, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet lekker vond, integendeel zelfs. Het was echt heerlijk. Iets minder zout had voor mij gemogen maar ik eet altijd vrij zoutloos. De wijn die we erbij hadden besteld na advies van de ober was goed! Bij het nagerecht was ik toch geïnteresseerd in de "Kamele slijm", maar die was die dag niet verkrijgbaar aangezien ze een aantal desserts enkel in het weekend maken. Wel jammer maar nu de Molotof genomen. Op het plaatje zag het er toch redelijk anders uit dan wat we kregen. Het leek erop als of het gesneden was uit een soort taartvorm. Het stuk was groot en wij dachten beide ah het is licht dat krijgen we wel op... mooi niet dus, het was zelfs vrij zwaar te noemen. Wel erg lekker.
Kosten? Incl de volledige fles wijn die ik gedeeld heb 50 euro
Cijfer? 8
pi_80840846
Waar? Restaurant Olijf, Nuenen (http://www.restaurantolijf.nl/)
Wanneer? Vrijdag 23 april
Wat at je? 5 gangenmenu "Olijf" - in het kort: rundercarpaccio met aardappel"ïets" en salade, rundderboullion, Snoekbaars met Gamba, kalfsentrecote met salade, haagse hopjesparfait

Impressie?
Vrijdagavond besloten we spontaan om uit eten te gaan. We hadden al meerdere malen gehoord dat dit een erg goed restaurant was, dus dat moeten we proberen. We konden gelukkig terecht (gezien de drukte denk ik dat we geluk hadden dat er plaats was en kun je normaal beter reserveren).

De eerste indruk is dat het een mooi en redelijk ruim opgezet restaurant is met relaxte stoelen (niet onbelangrijk bij een 5-gangendiner). De bediening was erg aardig en er werd goed opgelet dat glazen niet leeg waren en als iemand naar het toilet ging werd de servet netjes neergelegd (heb vernomen dat dit in sjiekere restautants normaal is, maar ik was aangenaam verrast!).

Het eten smaakte erg goed, netjes opgediend en aardige bediening.

Kosten? 150 euro voor 3 personen incl drank en fooi
Cijfer? 9
pi_81089224
Waar?
Pizzeria Capri in Almelo
Wanneer?
5 mei 2010
Wat at je?
Als voorgerecht champignons in roomsaus. Als hoofdgerecht een pizza met kaas, tomaat, ham, champignons, paprika en ui
Thee toe.
Impressie?
Bij deze pizzeria kun je altijd heerlijk eten. Het was weer gezellig druk en ik was samen met een vriend van me. Hij was hier nog nooit eerder geweest, maar vond het allemaal erg goed smaken. De bediening is snel en vriendelijk, ondanks dat het druk was. Het eten was weer erg goed, zoals altijd.
Kosten?
49,90 voor 2 personen (4 drankjes 9,50, 2 voorgerechten 13,80, 2 hoofdgerechten 20,30 en koffie/thee 6,30)
Cijfer?
9
pi_81209589
Waar?
Rancho VI, Amsterdam
Wanneer?
8 mei 2010
Wat at je?
Als voorgerecht carpaccio,als hoofdgerecht 150 gram lendebiefstuk en 150 gram entrecote, geserveerd met frietjes en salade.
Thee en koffie na.
Impressie?
Nadat we de start van de Giro hadden gezien gingen we in het centrum op zoek naar een leuk restaurantje. Op het Leidseplein waren meerdere steakhouses en deze zag er wel goed uit, het was gezellig druk binnen en dat is vaak toch een goed teken. We gingen naar binnen en moesten even bij de bar wachten tot er een tafeltje was schoongemaakt. Dat was snel gebeurd en we konden aan tafel. We zaten wel vlak bij de deur, dat vind ik wel minder fijn, maar goed, het was vol dus we konden ook nergens anders zitten. We kregen de menukaart en Peter en ik bestelden allebei een carpaccio vooraf en 150 gram lendebiefstuk en 150 gram entrecote als hoofdgerecht. De carpaccio kwam al snel en was erg lekker. Daarna kregen we het hoofdgerecht. De biefstukken zagen er erg goed uit en waren erg lekker. Al had Peter wel een groot vetrandje eraan zitten, waar hij niet zo van houdt en wat hij dus maar aan mij heeft gegeven. Er was genoeg patat, al werd het gewoon op een bord geserveerd zonder lepel ofzo, dus hebben we het er maar gewoon met onze handen afgepakt. De salade had een erg lekkere dressing, al vond Peter wel dat de salade erg veel was en die heeft hij dan ook niet helemaal opgegeten ( hij is niet zo'n konijnenvoer-eter ) Als nagerecht hebben we koffie en thee gedronken.
Kosten?
Voorgerecht: 17,50 (voor 2 personen)
Hoofdgerecht: 49,50 ( voor 2 personen)
4 drankjes (bier, cola, koffie, thee): 8,95
Totaal: 75,95 euro
Cijfer?
Service: 8
Eten: 8.5
Sfeer: 8
pi_81333169
Waar? Shiva, Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 11 mei 2010
Wat at je? Shiva Special Menu
Voor: pompoensoep
Hoofd: Tandoori Zalm, aantal andere Indiaase gerechten waar ik de naam niet van weet
Na: Amandelijs
Impressie?
Het eten was voortreffelijk. De pompoensoep vooraf was pittig en zoet tegelijik erg lekker. De zalm was door de bereiding wat droog geworden, maar dat lijkt mij vrij normaal in een tandoor grill. De curries, rijst en naanbrood waren ook erg lekker
Kosten? Kleine 75 euro incl drank en koffie
Cijfer? 9!

absoluut de moeite waard
pi_81333374
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 11:34 schreef cybermans het volgende:
Waar? Shiva, Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 11 mei 2010
Wat at je? Shiva Special Menu
Voor: pompoensoep
Hoofd: Tandoori Zalm, aantal andere Indiaase gerechten waar ik de naam niet van weet
Na: Amandelijs
Impressie?
Het eten was voortreffelijk. De pompoensoep vooraf was pittig en zoet tegelijik erg lekker. De zalm was door de bereiding wat droog geworden, maar dat lijkt mij vrij normaal in een tandoor grill. De curries, rijst en naanbrood waren ook erg lekker
Kosten? Kleine 75 euro incl drank en koffie
Cijfer? 9!

absoluut de moeite waard
amandelijs, lijkt me erg lekker ik hou niet zo van curry's bij mij thuis, dus daarom wil ik het nooit eten ergens anders. maar volgens mij is het heeeel anders toch dan zo'n knorr pak?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81333405
alle originelen zijn lekkerder dan een 'knorr pak'
Ja doei.
pi_81335434
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 11:40 schreef motorbloempje het volgende:
alle originelen zijn lekkerder dan een 'knorr pak'
is misschien een meer toepasselijke smiley
  woensdag 12 mei 2010 @ 12:49:04 #134
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_81336247
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 11:40 schreef motorbloempje het volgende:
alle originelen zijn lekkerder dan een 'knorr pak'
Ik heb laatst eens zo'n pak gehad, man, dat is net babyvoer

Ga als je zo'n gerecht wil proberen alsjeblieft zelf aan de slag, dan weet je hoe het echt smaakt
pi_81336376
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 12:49 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik heb laatst eens zo'n pak gehad, man, dat is net babyvoer

Ga als je zo'n gerecht wil proberen alsjeblieft zelf aan de slag, dan weet je hoe het echt smaakt
vind ik an sich best knap als je iets probeert te maken zonder dat je weet hoe het hoort te smaken en dan zeggen dat je weet hoe het echt smaakt
  woensdag 12 mei 2010 @ 13:04:24 #136
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_81336784
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 12:52 schreef cybermans het volgende:

[..]

vind ik an sich best knap als je iets probeert te maken zonder dat je weet hoe het hoort te smaken en dan zeggen dat je weet hoe het echt smaakt
Nou, als je gewoon een recept neemt met een authentieke oorsprong kom je er in ieder geval meer in de buurt, dan met een knorr-pak..
  vrijdag 14 mei 2010 @ 16:52:59 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81422602
Restaurant Truffels, Haarlem. 13 mei 2010

Na lange tijd weer eens in de gelegenheid om uit eten te gaan en naar aanleiding van lovende recensies besloten om naar Restaurant Truffels te gaan.
In het pandje waar in het verleden eerst ML en later Fier gevestigd was is sinds afgelopen oktober hier door het kookduo Mark Dijk en Sergio Kross dit restaurant geopend.
Nog steeds een pijpenlade met beperkte ruimte voor 26 couverts.
Het concept is simpel: 6x per jaar een andere kaart met daarop een 6-gangenmenu.
Je kunt als gast aangeven welke gerechten je absoluut niet wilt eten en dan wordt voor iets plaatsvervangends gezorgd.

Beide koks staan niet alleen te koken, maar helpen ook, samen met de enige aanwezige serveerster, voor het uitserveren en vertellen wat er op de borden gepresenteerd wordt. We hebben ook geen afwashulp of schoonmaakhulp kunnen ontdekken, dus nemen aan dat ze dat ook allemaal zelf doen.
De koks zijn duidelijk heel erg goed op elkaar ingespeeld en ondanks de leuke sfeer in de keuken wordt er wel uiterst geconcentreerd gekookt, met oog voor details.

Bij binnenkomst besluiten we een glaasje Chardonnay (Moulin Montarels, Cotes des Thongue) te nemen en aangezien die ons bevalt bestellen we daar later bij het eten nog een hele fles van.
Al snel verschijnt er een lekker warm gebakken/opgepiept mandje met brood en truffel(...)mayonaise op tafel.
De serveerster toont vervolgens het 6-gangenmenu op een bord en vraagt naar bijzonderheden/allergieën. Het avondvullende programma kan beginnen.

Voorgerecht

Het voorgerecht van het menu bestond uit een “Proeverij van Zeeuwse wilde oesters”:
3 gerechten op een bord:
Een romig soepje van oester met crème fraiche en schuim van saffraan,
gebakken oester met gestoofde wilde spinazie en crème van bacon en
een rauwe oester met een tartaar van haring en een gel van zure bom.

Aangezien Bluezz had aangegeven niet van oesters te houden kreeg zij als voorgerecht een gebakken stukje sliptong op een bedje van wilde spinazie met crème van bacon.
Allebei waren we uiterst tevreden met ons voorgerecht. Goed op smaak en mooi gepresenteerd.

1e tussengerecht.
Coquille gesmoord in schaaldieren citrus marinade, roergebakken zeekraal, mousseline van knolselderij, gebakken anijspaddenstoelen, compote van venkel en een geroosterde groene asperge.Subtiel van smaak en alweer een plaatje op het bord.

2e tussengerecht
Een Canadese cannerkreeft à la Thermidor, met een soepje van asperge, gestoofde lamsoren, en een antiboise van tomaat en een schuim van basilicum.
Had iets meer kreeft in gemogen, maar het schuimsausje van basilicum was heel erg lekker. Leuk ook om te zien dat ons eigen wortelamusesoepje in een champagneglas nu opvolging heeft gekregen door een aspergesoep in een champagneglas.

Intussen waren de koks al een paar keer naar buiten gelopen om daar in een rook/roosteroven het volgende gerecht voor te bereiden.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht bestond uit lams entrecote gemarineerd in Jack Daniels en steranijs en daarna op houtskool geroosterd en gerookt op zijn eigen vaten, Texelse asperges à la Flamande, pommes fondant van Roseval, en een krachtige jus van lam.

Bij dit gerecht dronken we een glas rode (chirazdruif) wijn.
Het lam was erg saignant. Had iets meer rosé mogen wijn, maar had wel een subtiele rooksmaak.Van de Jack Daniels was helaas voor golfer, als whiskyliefhebber, weinig smaak te merken. Groentes en saus waar wel erg lekker.

1e nagerecht
Een bordje kaas van Bourgondisch Lifestyle. Niet echt iets voor golfer, maar Bluezz vond het heerlijk. Namen van de kaasjes vergeten, maar het was een rauwmelkse koekaas, een Spaanse geitenkaas en een Italiaanse oude kruimelkaas.
Voor Bluezz er een glaasje 30-jaar oude port erbij.

2e nagerecht
Tenslotte het zoete dessert. bestaande uit gemarineerd rood fruit met schuim van passievrucht en banaan, taartje van witte chocolade en cocosrum, en knetters met zeezout.

Alweer een prachtig opgemaakt gerecht en niet al te zoet en zwaar. De 'knetters' waren stukjes witte en pure chocoladesnippers met zeezout, die lekker knisperden in de mond.

Conclusie
Twee kleine minpuntjes: je kunt niet a la carte eten en bent dus gebonden aan het menu en je moet er echt de tijd voor nemen. Wij hebben er 4 uur over gedaan.
Maar verder heeft Haarlem er weer een prima restaurant bij met 2 koks die met plezier en passie prachtige gerechten koken tegen een zeer acceptabele kwaliteit/prijsverhouding.

Eten: 9
Prijs: 8
Bediening: 9
Entourage: 8


Meer info en bijbehorende foto's op onze eigen recensiesite.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 14 mei 2010 @ 16:57:51 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81422794
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 16:52 schreef golfer het volgende:
Restaurant Truffels, Haarlem. 13 mei 2010
knip
Klinkt goed, wat waren jullie kwijt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 mei 2010 @ 17:00:48 #139
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81422904
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:


Klinkt goed, wat waren jullie kwijt?
Twee 6-gangenmenu's waren bij elkaar 79,50 euro
Wij hebben het met wat ruimschootse flessen/glazen wijn en port allemaal wat duurder gemaakt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 14 mei 2010 @ 17:08:27 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81423186
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 17:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Twee 6-gangenmenu's waren bij elkaar 79,50 euro
Wij hebben het met wat ruimschootse flessen/glazen wijn en port allemaal wat duurder gemaakt.
Dus de menus 40 pp, dat is heel schappelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_81451862
Waar?
Tia Piri Piri, portugees restaurant, Hofplein Rotterdam. ik ging hiernaartoe n.a.v. een tip van een kennis van me

Wanneer?
Gisteren, vrijdag 14 mei

Wat at je?
Voorgerecht:
Pasteitje van vis (bacalao) en pasteitje met garnalen, geserveerd met lekker mandje brood met boter

Hoofd:
Voor mij kip piri piri, lekker sappige kip klaargemaakt op houtskool, geserveerd met pittig sausje, groene salade en gepofte aardappel. Voor tafelgenoot gegrilde sardines met ook salade & gepofte aardappel. 2x Portugees biertje erbij.

Na:
De kok had voor ons een dessertbordje samengesteld om te delen, bestaande uit een stukje -overheerlijke- chocolade taart, iets portugees met gereduceerd eigeel (super sterke smaak maar erg lekker!) en een zoete pastei met een cremevulling. Hierbij kreeg ik van het huis nog een overheerlijk muscato wijntje, geserveerd met ijs en citroen.

Impressie?
Super leuke tent als je even lekker ongecompliceert maar toch goed wilt eten. De porties zijn voldoende en de prijzen eerlijk. De gastheer is een erg leuke vent en de dame in de bediening is een schatje . De sfeer is erg gemoedelijk. We aten buiten, en toen het na het hoofdgerecht een beetje koud werd zijn we naar binnen gegaan, waarna de kok ons een bakje met hete kooltjes kwam brengen om de kou te verdrijven. De keuken is open en de geuren die eruit komen zijn heerlijk!

Kosten?
nog geen 4 tientjes voor alles, exclusief fooi.

Cijfer?
Eten: 7 (toetjes 8 )
Sfeer: 9
Prijs/kwaliteit: 8

Ik kan echt iedereen uit R'dam aanraden om hier naartoe te gaan voor een avondje lekker ongecompliceerd eten voor een goede prijs Binnenkort gaan we terug om de chorizo en de zwarte bonen te proeven.
pi_81454793
Waar? Indiaas Restaurant Mayur, Amsterdam

Wanneer? Donderdag 13 mei jl

Wat at je? "Red Menu":
- Vegetable Pakora
- Tandoori Chicken and Meat Kebab, Vegetable Curry, Saag, Dal, Salad, Raita, Pualo Rice, Nan
- Ice Cream

Impressie? Mooi modern restaurant, strak ingericht en ik had uitzicht op de keuken (nou ja, een deel van) waar een kok druk bezig was met spiezen vlees en nog meer.. Mooi ingerichte lounge waar je evt. een drankje kunt drinken voordat je plaats aan een tafel neemt. Ik en mijn tafelgenoot zijn direct doorgelopen. We kregen eerst een soort van komijncrackers met 3 verschillende dips; munt, abrikozengelei en iets scherps (geen idee hoe het heet). De Vegetable Pakora bestond uit gefrituurde koekjes met een niet te omschrijven vegetarische vulling, maar het was wel lekker. De Tandoori Chicken was idd heel anders dan van Knorr , ik vond het vlees wel taai omdat het uit de tandooroven kwam. Was moeilijk doorheen te snijden. Meat Kebab was lam, ook taai maar wel lekker gekruid. De curry's die erbij kwamen leken allen erg simpel (te makkelijk gekookt of is dit écht Indiaas?). Ik kon er Hollandse gerechten uit herkennen in ieder geval. Het verse naanbrood (Nan) was wel lekker. Toetje bestond uit bolletje vanille ijs met choco- en vanillesaus en klein toefje slagroom uit een spuitbus. Bediening vond ik vriendelijk maar wel wat slordig; ze hebben wat fouten gemaakt. Verder vond ik vooral de vrouwelijke serveerster niet heel repré gekleed (kort strak rokje, blouseje met 2 knopen open waardoor haar volle decolleté te zien was, foute schooljuffrouw bril; kon net een porno-actrice zijn aan het begin van een film waarin ze serveerster speelt (sorry).

Kosten? Geen idee, aangezien mijn tafelgenoot de rekening voor zich nam.

Cijfer? Leuke ervaring (1e keer Indiaas) maar doe ik niet gauw meer; een 5.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81455549
Waar? Mayur, Amsterdam
Wanneer? Donderdag, 13 mei 2010 (Hemelvaartsdag)
Wat at je? Rainbow Menu
Mulligatawany Soup
-----------------------
Mixed Grill
----------------------
Lamb and Chicken Curry
Aloo Mattar
Dal
Saag
Raita
Salad
Pualo Rice
Nan (Indian Bread)
----------------------
Kheer
Impressie?
Restaurant zag er bij binnenkomst erg strak en netjes uit, wierrook geur bij de ingang help je wel om in de mood te komen. Je komt vervolgens in de bar/lounge/wachtkamer ruimte vanwaar je kan doorlopen als het niet vol zit naar het eetgedeelte. Ook hier een strakke en hippe inrichinting. Personeel was snel en vriendelijk. Het soepje was lekker alleen het laatste beetje smaakte door de aanwezige citroen schijfje teveel naar citroen. De mixed grill was erg lekker. Bij het hoofdgerecht werd er een plaat afgeleverd met daarop een aantal kleine bakjes met de curries en de andere zaken en naan brood. De curries waren ok maar de rest vond ik echt een stuk minder. Een van de bakjes was met spinazie en dat smaakte gewoon naar spinazie a la creme uit de diepvries , bakje daarna was doperwten en aardappel in tomatensaus (alsof ze de tomatensaus van de wittebonen in tomatensaus hadden genomen ), daarna iets dat het best te omschrijven was als erwtensoep zonder worst (wel ok, maar niet iets waar ik zin in had) en een bakje yoghurt met kruiden (alleen die smaak van de kruiden heb ik niet terug kunnen vinden). Nadat ik door mijn naanbrood heen was en nieuwbestelde heb ik daar tot sint juttemis op mogen wachten en kwam ook helemaal niet meer . Als dessert bestelde ik het ijs maar kreeg de rijst pudding, wat ik niet eens erg vond aangezien het ijs een bolletje niet zelf gemaakt vanille ijs met spuitbus slagroom en chocosaus was (dame blanche anyone?), alleen ik had de rijstpudding geen pudding genoemd maar oma's rijstebrei (wat wel lekker is maar niet wat ik daar had verwacht). Na afruimen werd er niet meer gevraagt voor koffie en zijn we maar snel weggegaan.
Kosten? ¤80,- (incl drankjes, nog een ander menu en zeer minimale fooi)
Cijfer? 4-

wil je idiaas eten ga niet naar mayur maar naar Shiva, veel beter!

[ Bericht 0% gewijzigd door cybermans op 15-05-2010 15:27:36 ]
  zaterdag 15 mei 2010 @ 14:01:21 #144
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81456017
Haha, de tafelgenoot is bekend.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport zondag 16 mei 2010 @ 21:54:29 #145
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_81510707
Waar? Wok 4 you http://www.wokforyou.nl/
Wanneer? 16 mei 2010
Wat at je? Wat niet . Vlees, vis, gewokt en gegrilld.
Impressie? Van de website af kijk voor meer op de website





Twee jaar geleden was het echt een vreetschuur. Nu is het nog steeds een vreetschuur maar dat gevoel had ik nu veel minder dan doen. Nieuwe stoelen en van binnen is het gezelliger dan toen. Eten is goed. Het drinken is erbij inbegrepen. Dus ook het bier en wijn. Het is bier van de tap of in fles. Moet je wel zelf tappen of halen . Wijn heb je ook in veel keus. Sterkere dranken moet je wel extra voor betalen.

Kosten? 22,50 All inclusive op dinsdag t/m donderdag. 26,50 op vrijdag t/m zondag
Cijfer? Voor een wokrestaurant is het een best goede . Je hoefde nooit lang te wachten voor je eten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_81514577
dat is niet duur voor all in altijd lekker hoor, wokken en Chinees eten
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81526725
Waar?
Maurya, Amsterdam
Wanneer?
15 mei 2010
Wat at je?
Een Mixed grill met verschillende tandoorigerechtjes
Impressie?
Zaterdag ben ik met 5 anderen in een Indiaas Restaurant op het Leidseplein wezen eten. Aangezien er nog ver naar huis teruggereist moest worden besloten we om geen voorgerecht te nemen. Iedereen bestelde zijn eigen gerecht en rijst en naanbrood werd voor de hele tafel besteld, zodat we verschillende soorten konden proberen. Het was erg donker in het restaurant, waardoor je niet echt goed kon zien wat er nou op je bord lag. Aan de andere kant gaf het ook wel een intieme sfeer en het restaurant zag er verder ook erg sfeervol uit vond ik. Het eten werd warmgehouden op rechauds en er was ruim voldoende voor iedereen. Het smaakte erg lekker en ik heb mn buikje dan ook lekker vol gegeten.
Kosten?
30 euro per persoon
Cijfer?
Eten: 8
Bediening: 7.5
Sfeer: 7.5
pi_81526798
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:13 schreef Sylvana het volgende:
Waar?
Maurya, Amsterdam
Wanneer?
15 mei 2010
Wat at je?
Een Mixed grill met verschillende tandoorigerechtjes
Impressie?
Zaterdag ben ik met 5 anderen in een Indiaas Restaurant op het Leidseplein wezen eten. Aangezien er nog ver naar huis teruggereist moest worden besloten we om geen voorgerecht te nemen. Iedereen bestelde zijn eigen gerecht en rijst en naanbrood werd voor de hele tafel besteld, zodat we verschillende soorten konden proberen. Het was erg donker in het restaurant, waardoor je niet echt goed kon zien wat er nou op je bord lag. Aan de andere kant gaf het ook wel een intieme sfeer en het restaurant zag er verder ook erg sfeervol uit vond ik. Het eten werd warmgehouden op rechauds en er was ruim voldoende voor iedereen. Het smaakte erg lekker en ik heb mn buikje dan ook lekker vol gegeten.
Kosten?
30 euro per persoon
Cijfer?
Eten: 8
Bediening: 7.5
Sfeer: 7.5
was dat niet in Mayur?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81526933
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

was dat niet in Mayur?
Nee, in Maurya

http://www.maurya.nl/
pi_81527100
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:18 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Nee, in Maurya

http://www.maurya.nl/
ok toevallig! beide leidseplein, beide Indiaas en bijna zelfde naam
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81527774
quote:
Op zondag 16 mei 2010 21:54 schreef borisz het volgende:
Waar? Wok 4 you http://www.wokforyou.nl/
Wanneer? 16 mei 2010
Wat at je? Wat niet . Vlees, vis, gewokt en gegrilld.
Impressie? Van de website af kijk voor meer op de website
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Twee jaar geleden was het echt een vreetschuur. Nu is het nog steeds een vreetschuur maar dat gevoel had ik nu veel minder dan doen. Nieuwe stoelen en van binnen is het gezelliger dan toen. Eten is goed. Het drinken is erbij inbegrepen. Dus ook het bier en wijn. Het is bier van de tap of in fles. Moet je wel zelf tappen of halen . Wijn heb je ook in veel keus. Sterkere dranken moet je wel extra voor betalen.

Kosten? 22,50 All inclusive op dinsdag t/m donderdag. 26,50 op vrijdag t/m zondag
Cijfer? Voor een wokrestaurant is het een best goede . Je hoefde nooit lang te wachten voor je eten.
Leuk om een keer met collega's te doen zo te horen
  Moderator / Redactie Sport maandag 17 mei 2010 @ 11:57:50 #152
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_81528285
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Leuk om een keer met collega's te doen zo te horen
Zeker geschikt voor groepen als je iets simpels wilt doen.

Ohja nog wel een klein nadeeltje. Ik had de pittigste saus uitgekozen chezuansaus. Maar de pittigheid/heetheid viel wel mee.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_81529073
Ja, dat is pittig op zijn hollands he
pi_81576987
Waar? Restaurant Calla's in Den Haag
Wanneer?Maandag 17 mei
Wat at je? Haagse restaurant 10-daagse menu
Amuse van komkommergelei met een zoetwatergarnaaltje en nog iets wat ik vergeten ben, vooraf een koude soep van witte asperge met stelledamse garnaaltjes, slakjes, zilte groenten en advacadocreme. Hierbij een spaanse witte wijn, erg fris. Hoofdgerecht langzaam gegaarde zwartpootkip met morellensaus, pastinaakpuree, morellen en witte aspergeschillen. Superlekker. Alleen de wijnkeuze was een fruitige bordeux die ik niet echt vond passen. Na aardbeien met een krokantje van melk, ijs van azijn met een soort nootjes erbij en een pannacotta van yoghurt. Hier een niet heel bijzondere dessertwijn bij.
Daarna nog espresso met wat zoetigheid, nougat met pistache, iets van mangogelei, witte bonbon met een granachevullig, macaron met mangovulling en een marshmellow met zure coating.
Impressie? Mooi restaurant met weinig tafels (10 stuks). Helaas vond ik het voor een sterrenrestaurant wat tegenvallen, maar 2 man bediening op die tien tafels waardoor we bijvoorbeeld moesten vragen om water bij te vullen. Dit kan natuurlijk met die restaurant 10-daagse te maken hebben, maar bij Niven of Hermitage hebben ze het tijdens de restaurantweek beter voor elkaar. Eten was goed en bijzonder maar de wijnkeuze was eigenlijk geen een keer echt raak naar mijn mening (bijbehorend wijnarrangement). Misschien dat ik de laatste tijd ook erg verziekt ben door tenten als Parkheuvel en Oud Sluis.
Kosten? 130 euro voor zijn tweeen, inc tip
Cijfer? 7
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_81600006
Sheraton, Abu Dhabi.
Vooraf sushi, hoofdgerecht Arabisch. Alles all you can eat buffet en je mag er alcohol drinken.

Goed eten, maar duur. Was pp 60 dollar kwijt. Heerlijke shishas beneden met een privestrand.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_81601653
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:11 schreef El_Matador het volgende:
Sheraton, Abu Dhabi.
Vooraf sushi, hoofdgerecht Arabisch. Alles all you can eat buffet en je mag er alcohol drinken.

Goed eten, maar duur. Was pp 60 dollar kwijt. Heerlijke shishas beneden met een privestrand.
vind de prijs reuze meevallen voor het Sheraton! wat kon je er zoal eten? en wat zijn shishas?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81601782
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:38 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

vind de prijs reuze meevallen voor het Sheraton! wat kon je er zoal eten? en wat zijn shishas?
Sushi, sashimi, Lekker Arabische vleessoorten, heerlijke humus, goeie okra's, etc.

Shisha = waterpijp.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_81601898
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:40 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Sushi, sashimi, Lekker Arabische vleessoorten, heerlijke humus, goeie okra's, etc.

Shisha = waterpijp.
klinkt goed, alhoewel het niks voor mij is. ik hou niet van sushi, sashimi, humus en waterpijp
gelukkig een reden gevonden om niet naar Dubai te willen
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81602118
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

klinkt goed, alhoewel het niks voor mij is. ik hou niet van sushi, sashimi, humus en waterpijp
gelukkig een reden gevonden om niet naar Dubai te willen
Ik zit in Abu Dhabi, niet in Dubai (overmorgen wel)...

Hoe kan je nou niet van al die dingen houden??? Ben je zo'n moeilijke eter?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_81611385
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:45 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik zit in Abu Dhabi, niet in Dubai (overmorgen wel)...

Hoe kan je nou niet van al die dingen houden??? Ben je zo'n moeilijke eter?
nee echt niet, valt reuze mee. maar nee; ik hou niet van rauwe vis
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81670705
Vanmiddag als uitgebreide lunch aardappelpuree twee stukken gebraden kip
en zomergroenten gehad te samen met een biertje erbij!
75 topics = FIN
pi_81829787
Waar? Restaurant 'Mijn keuken' in Wouw
Wanneer? 23 mei '10
Wat at je? We hebben een 3 gangen lunch menu besteld, inclusief wijnarrangement voor de mr.

Wat kregen we?

Als hapje vooraf bij een glaasje Cava: zelf ingemaakte olijven met venkel. Zelf ingemaakte augurkjes. Ganzenlevermousse met macademianotencrumble met brioche. (voor mij, notenallergie) zonder macademianoten. Kletskopjes met kaas, een met ham een met sesam..



Daarna als amuse: Gedroogde tomaatjesvelouté met mini croutons, buffelmozzarella, olie en basilicum. En een 'Engels dropje' met gelei van provencaalse groenten.





Als voorgerecht: Palingmousse met een gelei van biet. Eromheen een salade van bietenchips, granny, klaverzuring, kwarteleitje.



Als hoofgerecht: Lam op een bedje van aurberginecompte met komijn. Met eromheen meiknolletjes , uitjes, polderaardappeltje en anijschampignons.



Als nagerecht kregen we allebei een ander dessert ivm noten allergie.

De mr kreeg: witte chocoladebakje met een amandelbrownie erin, met erop ijs (welke weten we niet meer) eromheen ingemaakte aardbeitjes, basilicumolie en schuimpjes met apart nog olijfolieijs.



Ik kreeg: een witte chocoladebakje met een mangopudding, erop citrusvruchtenpartjes en een mousse van grapefruit. Met eromheen flinterdunne plakjes gekarameliseerde limoen en sinaasappel, citrusvruchten partjes, schuimpjes en los erbij citroen/wodkaijs.



Bij de koffie en thee kregen we nog wat lekkernijen:



Kosten samen waren we zo een 150 euro kwijt.

Cijfer 8 - 8.5

'mijn keuken' is zeker een aanrader, mooie omgeving, mooi pand, vriendelijke bediening zonder te stijf te zijn. Heel lekker eten.

[ Bericht 1% gewijzigd door DarkElf op 24-05-2010 20:39:20 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81830158
wow, wat een heerlijke luxe lunch! En hele mooie foto's DE!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 24 mei 2010 @ 14:48:00 #164
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_81830782
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_81832846
Ziet er prachtig uit, zeg!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  maandag 24 mei 2010 @ 15:58:03 #166
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_81833022
Lekker hoor DE
pi_81833303
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:57 schreef borisz het volgende:

[..]

Zeker geschikt voor groepen als je iets simpels wilt doen.

Ohja nog wel een klein nadeeltje. Ik had de pittigste saus uitgekozen chezuansaus. Maar de pittigheid/heetheid viel wel mee.
Wil nog wel eens verschillen per avond!

Verder vind ik de kwaliteit van de meeste producten niet echt om over naar huis te schrijven (vooral de 'bijgerechten', zoals de Chinese hap, sushi's, salades, ijs en fruit (op de verse ananas na)). De teppanyaki is wel een aanrader! Let echter wel goed op de kwaliteit van het vlees/vis/tofu dat je pakt. Dat wil namelijk ook nog eens per avond verschillen.
pi_81833489
Mooie foto's Dat engelse dropje is leuk
  maandag 24 mei 2010 @ 16:23:48 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81833826
Jummie, lekker hoor DE.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_81843941
quote:
Op maandag 24 mei 2010 16:13 schreef Bluezz het volgende:
Mooie foto's Dat engelse dropje is leuk
en lekker
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81925243
quote:
Op maandag 24 mei 2010 14:21 schreef DarkElf het volgende:
Waar? Restaurant 'Mijn keuken' in Wouw
< knip = hele mooie fotocollage met omschrijving>
En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.

Vanmiddag als uitgebreide lunch.
75 topics = FIN
pi_81925500
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:09 schreef FP128 het volgende:

[..]

En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.

Vanmiddag als uitgebreide lunch.
pekingeend?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81929803
Never mind.

[ Bericht 92% gewijzigd door Blues op 27-05-2010 22:35:29 ]
  woensdag 26 mei 2010 @ 17:50:32 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81930103
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:09 schreef FP128 het volgende:


En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.

Vanmiddag als uitgebreide lunch.
Hey, wat een bekend voorkomende foto weer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_81937016
ik denk niet dat je tegen die meneer zo bijdehand kan zijn als tegen mij Paul.
niet iedereen die foto's van zijn eten toont is toevalligerwijs ik,kan DarElf het ook zijn,dus denk eens wat vaker na voordat je ergens iemand voor aanziet want voor je het weet krijg je onnodige aandacht met alle gevolgen van dien.
Of zal ik je mooie foto uit Barcelona morgen bij mijn eten wederom plaatsen,weet je gelijk dat je de goeie voor hebt.

[ Bericht 1% gewijzigd door rubje op 26-05-2010 21:19:17 ]
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  woensdag 26 mei 2010 @ 23:26:13 #176
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_81950178
ontopic weer liefjens, en geen kinderachtig gedoe met/over foto's
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_81978786
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:14 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

pekingeend?
Ja,verse Pekingeend en de groente is Gai Lan = Chinese broccoli
erg lekker en niet altijd te krijgen in de restaurants.

Zo meteen gehaktballen met aardappelpuree en snijbonen.

@Bluezz:

Leg eens uit waarom een je biertje en toetje mist?

@ Golfer:

Hoezo bekende foto? is hij dan al eerder langs geweest? Lijkt mij sterk
want hij is gisteren pas gemaakt,maar laat anders gerust maar zien hoor.
75 topics = FIN
pi_81996878
Laat maar, ik verwarde je kennelijk met iemand anders

Vandaag gegeten bij Westerhout Beverwijk. (met collega's)
Mooi pand, erg leuk ingericht.
Ik koos voor het 3 gangen menu 29.50 je mag vrij uit de kaart kiezen.

We kregen eerst lekker warm brood met gezouten boter.
Amuse was een aspergesoepje met holl. garnaaltjes.
Ik heb het niet genomen omdat ik niet van die garnaaltjes hou, en ze vonden het meer naar bloemkool smaken

“Geroosterde coquilles”
met een ‘krokant’ van panchetta en een romige dressing van Pecorino.
Smakelijk gerechtje.

Gegrilde zwaardvisfilet “Antiboise”
met gebakken wilde spinazie.
Vis was wat droog, maar smaken waren prima.

“In Absinth gemarineerde Beverwijkse aardbeien ”
met roomijs van Mascarpone.
Erg lekker, sommige aardbeien waren té zacht.
Bediening vriendelijk, lekker gegeten voor een mooi prijsje.
pi_82108929
edit: offtopic

[ Bericht 49% gewijzigd door Mirjam op 30-05-2010 22:26:45 ]
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zondag 30 mei 2010 @ 19:11:04 #180
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_82111050
edit: reactie op edit

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 30-05-2010 22:26:58 ]
  donderdag 3 juni 2010 @ 17:27:24 #181
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82290848


Waar?
De Machinist, Rotterdam

Wat at je?
Vitello tonnato en Hollandse garnalencocktail vooraf.
Daarna Iberische varkenshaas met rozemarijnsaus en groenten van de dag (courgette) .
Ik had zwaar geluncht dus bestelde als hoofdgerecht slechts een salade met tonijn.
Erbij gedronken: een karaf water, witbiertje en een karafje wijn (viognier)
(Een uitgebreider verslag van 't eten staat op mijn blog Gegeten & Gedronken)

Impressie?
Leuke, gezellige ambiance in mooi pand. Maar ik blijf me verbazen over de saaiheid van de gerechten. Hoe kan je nou hip en trendy zijn met zulke klassieke gerechten en een kaart die niet wisselt? Maar goed, misschien schat ik de Nederlandse/Rotterdamse uit-eter wel helemaal verkeerd in en is dit juist wat veel mensen willen. Nogmaals, ik heb lekker gegeten, maar toch vind ik het raar.

Kosten?
57,30 voor 2 personen

Cijfer?
7 (want goed, lekker en redelijk geprijst)



[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 03-06-2010 17:52:04 ]
pi_82306033
quote:
Op donderdag 3 juni 2010 17:27 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Waar?
De Machinist, Rotterdam

Wat at je?
Vitello tonnato en Hollandse garnalencocktail vooraf.
Daarna Iberische varkenshaas met rozemarijnsaus en groenten van de dag (courgette) .
Ik had zwaar geluncht dus bestelde als hoofdgerecht slechts een salade met tonijn.
Erbij gedronken: een karaf water, witbiertje en een karafje wijn (viognier)
(Een uitgebreider verslag van 't eten staat op mijn blog Gegeten & Gedronken)

Impressie?
Leuke, gezellige ambiance in mooi pand. Maar ik blijf me verbazen over de saaiheid van de gerechten. Hoe kan je nou hip en trendy zijn met zulke klassieke gerechten en een kaart die niet wisselt? Maar goed, misschien schat ik de Nederlandse/Rotterdamse uit-eter wel helemaal verkeerd in en is dit juist wat veel mensen willen. Nogmaals, ik heb lekker gegeten, maar toch vind ik het raar.

Kosten?
57,30 voor 2 personen

Cijfer?
7 (want goed, lekker en redelijk geprijst)

[ afbeelding ]
Mooie foto-impressie, maar mijn hemel, wat een enorme kwak cocktailsaus op die garnaaltjes, en waren het heuse Hollandse (zien er meer uit als kleine Noorse) ?
Quinn Dexter
pi_82308314
Smaakten die courgettes wel ergens naar Robin?
Je foto's doen de gerechten meer eer aan dan je dus uiteindelijk echt op je bordje had
  vrijdag 4 juni 2010 @ 12:31:10 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82323614
Ja, van die enorme klodder schrok ik in eerste instantie ook, Quinn. Maar het viel toen ik alles eens lekker door elkaar stampte mixte wel mee omdat de saus volgens mij niet op basis van mayo was, maar eerder op basis van slagroom of zo was. In ieder geval een stuk luchtiger dan cocktailsaus uit een potje. Maar de helft had ook volstaan ja. En ik vond de garnaaltjes er ook verdacht roze uitzien, maar denk dat het toch echt hollandse waren.

(heb al heeeeeeeeel lang geen cocktailsaus uit een potje gegeten en noorse garnalen ook niet, dus misschien vergis ik me? Of nee, nee, vergis me niet)

De courgette vond ik niks. Zompig, sponzig en smaakloos. En omdat je apart moet betalen voor de groenten (3,50) is dat eigenlijk wel onvergeeflijk. Maar ja, hoort dat niet ook bij het concept? Was laatst in een ouderwets eetcafe-achtig restaurant en daar kreeg je ook van die suffe schaaltjes groenten en friet bij je hoofdgerecht. Ook niks om over huis te schrijven. Ik kan me herinneren dat dat vroeger bijna altijd zo was. En ook dat ik nooit mijn groenten op at. Ik dacht dat dat aan mij lag (ik was toen nog niet zo'n grote eterr, hihi) maar nu denk ik met terugwerkende kracht dat het waarschijnlijk ook echt niet de moeite waard was.

En ondertussen gaan we vaker uit eten in restaurants waar je maar een halve asperge bij je voorgerecht en 2 peultjes bij je hoofdgerecht krijgt, haha. Het blijft aanmodderen met die groenten
  vrijdag 4 juni 2010 @ 19:19:56 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82340347
Noorse garnalen, ze moesten zich schamen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 juni 2010 @ 20:27:18 #186
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_82342995
Waar?
Brasserie 'Bienvenue' in Hoog Catharijne, Utrecht

Wat at je?
Een biefstuk met champignonroomsaus, patatjes en een frisse salade. Tafelgenoot had kipsaté, patatjes en dezelfde frisse salade.

Impressie?
Haast, haast, haast, nog snel even iets eten voor we naar een concert zouden gaan. Geen zin in McDonalds, pizza of Chinees dus snel het terrasje van Bienvenue op. Rieten stoeltjes, plakkerige tafeltjes en een typische eetcafékaart.

Bij het bestellen van de biefstuk miste ik dé vraag :'Hoe wilt u uw biefstuk' dus ik ging er een beetje suf vanuit dat ik een medium stukje vlees zou krijgen. Daar kon ik alleen maar van dromen toen ik 20 minuten later een dun en smakeloos lapje schoenzool op mijn bord kreeg... De biefstuk zwom in een saus met potchampignons en de slablaadjes deden hetzelfde met de dressing uit een flesje.

Was dan echt helemaal niets geslaagd? Nee, ook het frituurvet moest hoognodig vervangen worden dus de patat smaakte oud en net iets te krokant. De kipsaté van tafelgenoot was behoorlijk droog. Brasserie Au Revoir....

Kosten?
Zo'n ¤34 met z'n twee, we konden wel huilen

Cijfer?
4. De aardige bediening maakte het nog een beetje goed....
With the stars as her umbrella
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:20:20 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82347898
dat je zoiets slikt, ik had het teruggestuurd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_82348029
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
dat je zoiets slikt, ik had het teruggestuurd.
Is lastig als je zoveel haast hebt
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:25:54 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82348187
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 22:23 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Is lastig als je zoveel haast hebt
Helemaal niet, opeten kost meer tijd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_82359248
mooie verslag en fraaie foto's ,bedankt.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_82370750
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Noorse garnalen, ze moesten zich schamen
Wat te denken als men aankomt zetten met Stellendamse garnalen dan vind ik dat net zo erg.

Ik(we) hebben gisteravond bij restaurant AN hier in Amsterdam gegeten en het was prima allemaal,
maar niet van het niveau Okura Hotel.

Prijs-kwaliteitverhouding was redelijk.
75 topics = FIN
  zaterdag 5 juni 2010 @ 17:47:29 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82370817
Het waren geen noorse hoor.
  zaterdag 5 juni 2010 @ 18:23:05 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82371714
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 17:47 schreef RobinOok het volgende:
Het waren geen noorse hoor.
Ah, okay.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 juni 2010 @ 18:00:32 #194
284423 Cherryblossom
Kers mag ook
pi_82404953
Ik heb gisteren gegeten bij keet "Het Piertje" op de brouwersdam. Frietje mayo en een frikandel.

- de frietjes waren een beetje hard
- weinig frietjes voor een "grote friet"
- megaveel mayo, gelukkig lag het naast de friet, en niet erop
- frikandel was lekker
- het was veel te duur! ¤4,60 geloof ik!
pi_82464564
Waar?
Grieks restaurant Irodion, Geldrop
Wanneer?
Vrijdag 4 juni 2010
Wat at je?
Een Mixed grill
Impressie?
Met een aantal mensen van de voetbal gingen we bij de Griek eten. We zaten aan twee tafels, wij zaten met totaal 10 mensen aan een tafel. Al snel werd er gevraagd wat we wilden drinken en kregen we de menukaart. Van de 10 mensen namen er 8 een mixed grill, waaronder ik. Voor we het eten kregen mochten we gebruik maken van de saladebar. Ook kreeg iedereen een glaasje ouzo. De mixed grill bestond onder andere uit souflaki, gyros en kipfilet. Het was ontzettend veel, ik kreeg het maar net op. Het smaakte erg goed, alleen 1 stukje vlees was een beetje droog, maar verder smaakte het erg lekker. Er was genoeg patat voor iedereen en ook die was goed op temperatuur. Na het eten kreeg iedereen weer een glaasje ouzo. Het restaurant was leuk aangekleed en de sfeer was gezellig.
Kosten?
22,50 per persoon
Cijfer?
Sfeer: 8
Bediening: 7.5
Eten: 8
  maandag 7 juni 2010 @ 21:04:18 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82465281
quote:
Op maandag 7 juni 2010 20:54 schreef Sylvana het volgende:
Waar?
Grieks restaurant Irodion, Geldrop
Wanneer?
Vrijdag 4 juni 2010
Wat at je?
Een Mixed grill
Impressie?
Met een aantal mensen van de voetbal gingen we bij de Griek eten. We zaten aan twee tafels, wij zaten met totaal 10 mensen aan een tafel. Al snel werd er gevraagd wat we wilden drinken en kregen we de menukaart. Van de 10 mensen namen er 8 een mixed grill, waaronder ik. Voor we het eten kregen mochten we gebruik maken van de saladebar. Ook kreeg iedereen een glaasje ouzo. De mixed grill bestond onder andere uit souflaki, gyros en kipfilet. Het was ontzettend veel, ik kreeg het maar net op. Het smaakte erg goed, alleen 1 stukje vlees was een beetje droog, maar verder smaakte het erg lekker. Er was genoeg patat voor iedereen en ook die was goed op temperatuur. Na het eten kreeg iedereen weer een glaasje ouzo. Het restaurant was leuk aangekleed en de sfeer was gezellig.
Kosten?
22,50 per persoon
Cijfer?
Sfeer: 8
Bediening: 7.5
Eten: 8
22,50 voor een mixed grill?
Mag hopen incluus drank?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_82466429
quote:
Op maandag 7 juni 2010 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

22,50 voor een mixed grill?
Mag hopen incluus drank?
Ja het was inclusief drankjes, de mixed grill zelf was 17 euro.
pi_82515128
Gegeten bij La Forca in Haarlem.
Bekend adresje waar het altijd helemaal lekker is, de smaken van de gerechten laten ze echt voor zich spreken
Met zijn 2 voor 87 euro gegeten.
Slideshow van de gerechten....

Een dikke 8

[ Bericht 8% gewijzigd door Blues op 08-06-2010 21:23:29 ]
pi_82535606
Waar? Tempo Doeloe te Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 8 juni 2010
Wat at je?
Menu Mera Poetih

Pangsit Goreng
knapperige deegpakketjes gevuld met garnalenmousse
Soto Ajam
pittige Indonesische kippensoep
Oedang Merah
garnalen overgoten met een saus van tomaten en gember
Komposisie Tiga
drie verschillende vleesgerechten, sateh ajam, witte en gele rijst en groenten
Merah Poetih Dessert
sorbetijs van frambozen

Impressie?
Bij binnenkomst was het nog vrij leeg maar alle tafels waren gereserveerd. Wij kregen dan ook te horen dat de tafel die wij kregen eigenlijk om 8 uur gereserveerd was (maar aangezien het pas 18.15 was gewoon gaan zitten). Het eten was erg goed ook zo nu en dan best pittig maar ik kon het aan zonder dat het zweet me uitbrak. Bij mijn tafelgenoot ging er ergens wat mis (eigen schuld) en kwamen er spatten op zijn overhemd, dit werd door de gastvrouw met een doekje vakkundig verwijderd (hiermee was het overhemd gered!). Aangezien het een vrij klein restaurant is werd het toen het wat drukker werd wel heel erg rumoerig.
Kosten? ¤120 incl fooi en drankjes
Cijfer? 9
pi_82546863
Waar?
De Zwethheul in De Zweth (schipluiden)

Wanneer?
Dinsdag 8 juni voor de lunch

Wat at je?
Het 'Dining with the Stars menu, eigenlijk 4 gangen maar uitgebreid met een 5de gang. Hierbij het bijpassende wijnarrangement maar dan met halve glaasje ivm rijden.

Begonnen met een karafje water, wederom omdat nog een glaasje bubbels met het rijden niet echt te combineren is.

Amuses:
tonijnhapje
ganzelever met bietjes
4 bereidingen van wortel:
staafjes met truffelmayonaise
wortel met biet
compote met iets zoets erbij
chips van wortel
De tonijn was heerlijk, ganzelever goed, worteldingen vond ik niet geweldig

Natuurlijk werden er tijdens de lunch regelmatig verse broodjes bijgevuld.

Tonijntartaar met st jacobsvlees in tempura gebakken. Erg lekker, vooral de combi koude tonijn en warme st jacobs. Hierbij een witte wijn die goed paste maar ik niet heel bijzonder vond (volgens mij obv voornamelijk chardonnay)

Gepocheerde noordzeetong met gelakeerde paling in een saus van milde knolook (en een creme die ik vergeten ben waar die van was). Beste gerecht naar mijn mening, heerlijke vis met mooie smaakcombinaties. Dit was overigens de extra 5de gang. Hierbij ook de lekkerste wijn, maar helaas ben ik nooit zou goed in onthouden wat het precies voor wijn was.

Hiertussen een gerechtje met verschillende bereidingen van tomaat, waaronder een bijzondere marshmallow.

Ravioli gevuld met kreeft in kreeftenschuim. Lekker maar niet heel erg bijzonder vond ik. Wijn was er weer wel goed bij.

Blauwhoender uit de oven gevuld met truffel en doperwten, asperge met hollandaisesaus, doperwtencreme en dragonsaus. Rode wijn erbij uit de bourgogne, mix van pinot noir en gamay waardoor die wat fruitiger werd (beetje richting een beaujolais). Mooi gerecht, goed passende wijn.

Nog een tussengerechtje, ben alleen vergeten wat het precies was behalve dat er ijs bij zat

Gemarineerde aardbeien met vanilieijs, basilicumschuimjes en 25 jaar oude basilicoazijn met aarbeiensmaak. Hierbij een fris-zoete witte dessertwijn, die op dezelfde manier gemaakt zou zijn als sauternes maar dus niet zo zoet is. Heerlijk gerecht, perfecte aardbeien, superlekker ijs (lekkerste vanilieijs wat ik me kan herinneren) en de schuimpjes maakten het toch heel bijzonder. Ook de wijn combineerde heel goed hier, vooral door de azijn en de schuimpjes.

Daarna nog een espresso met natuurlijk de nodige lekkernijen. krokantje, nootje in chocolade, koekje en schelpje met pure choclademousse. Ook nog een chocoladeijslollie die in een glas op ijs werd geserveerd.

Kosten?
Gereserveerd in het kader van de SeatMe/Dining with the Stars actie (toch maar een middagje vrij genomen) omdat iik zulke restaurants met de normale prijzen net wat te kostbaar vind. Rekening was ondanks dat toch nog 188 euro, dus 200 euro met tip, voor 2 personen.

Impressie?

Mooi restaurant op een prachtige rustige locatie aan het water. Helaas door het weer niet op het terras kunnen zitten. Zoals alle sterrenrestaurants weinig tafels, vlekkeloze bediening en klasseinterieur, en natuurlijk heerlijk eten. Voor herhaling vatbaar.

Cijfer?

8,5 maar alleen omdat ik sommige restaurants nog net wat beter vind (parkheuvel, oud sluis in NL, Gracco in milaan, Perse in new york), op zichzelf staand is dit restaurant gewoon perfect.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
  woensdag 9 juni 2010 @ 16:42:57 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_82557076
Jammer dat die sterrententen bij hun uitgeklede menu's in het kader van Dining with the Stars er toch altijd weer extra gangen en dure wijnen bij doen, waardoor je toch weer erg veel geld kwijt bent.
Dan kan je beter buiten zo'n aktieweek om er gaan eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_82560642
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 16:42 schreef golfer het volgende:
Jammer dat die sterrententen bij hun uitgeklede menu's in het kader van Dining with the Stars er toch altijd weer extra gangen en dure wijnen bij doen, waardoor je toch weer erg veel geld kwijt bent.
Dan kan je beter buiten zo'n aktieweek om er gaan eten.
Mwah, dat valt ook wel mee, normaal krijg je echt geen 5 gangen met wijn en koffie bij een 2-sterren restaurant voor 100 euro pp.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_82918385
Waar? Mauresque te Amsterdam
Wanneer? Woensdag 16 juni 2010
Wat at je?
Wij hadden het menu gekozen, hierbij geef je op waar je allergisch voor bent en wat je niet lust. Daarna word er een verassings menu voor je klaargemaakt

Voor:

rode mul op een bedje van spaanse paste en tuinbonen met geconfijte inktvis tentakel

Tussen:

konijnenpootje op tarwedinges met groene asperge

Hoofd:

kalfsoester (iirc) met zoete aardappel purree en geroosterde courgette, aubergine en paprika

Na:

abrikozen croisette (euh euh euh) met citroenmouse en een bolletje witte chocolade mouse

Impressie?
Het eten was echt voortreffelijk. Vlees en vis was perfect op smaak en het waren dingen die ik zelf niet 1-2-3 besteld zou hebben maar het paste gewoon prima bij elkaar. Alleen het had iets meer mogen zijn. De aankleding van het restaurant was prima. Zeer modern met oud gecombineerd.Wat wel een beetje jammer was: de tijd tussen de gerechten. Zo ongeveer 40 minuten per gang vind ik wel wat aan de lange kant.
Kosten? Gaat MeMo niets aan!
Cijfer? 8- (8,5 als het iets meer was geweest)
  donderdag 17 juni 2010 @ 11:13:12 #204
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_82921915
Wat is dat 'schuim' op het eerste gerecht?
  donderdag 17 juni 2010 @ 12:24:21 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82925240
Volgens hun site is een 4-gangen menu
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Da's best te doen.

(alleen ziet die konijnenbout er erorm uitgedroogd uit. Was die wel te eten?)

[ Bericht 13% gewijzigd door RobinOok op 17-06-2010 13:34:07 ]
pi_82926886
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 12:24 schreef RobinOok het volgende:
Volgens hun site is een 4-gangen menu ¤ ..,...
Da's best te doen.

(alleen ziet die konijnenbout er erorm uitgedroogd uit. Was die wel te eten?)
van buiten is gelukkig niet hetzelfde als van binnen. Was heel erg goed te eten

ik weet wat het gekost heeft... maar daar ging het eventjes niet om...
als iemand jou uit eten neemt... ga je toch ook niet uitzoeken wat het gekost heeft.
  donderdag 17 juni 2010 @ 13:16:11 #207
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82927593
Jij nam mij niet uit eten en ik wil als ik een menu voorbij zie komen weten wat het kostte.
pi_82927896
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 13:16 schreef RobinOok het volgende:
Jij nam mij niet uit eten en ik wil als ik een menu voorbij zie komen weten wat het kostte.
weten en posten zijn dan nog steeds 2 verschillende dingen of niet?
pi_83005934
Wegens verregaande off-topic discussie heb ik de meeste berichtjes verwijderd. Graag hierna ook geen discussie meer over het plaatsen van de prijs door RobinOok. Te veel off-topic gaan druist tegen de policy in; het plaatsen van een menuprijs niet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_83295681
er is toch niks mis mee als mensen wilen weten wat alles kost? is heel normaal hoor, dus gewoon bespreekbaar,ook op FOK! Kun je anders gelijk de N-koraanse vlag hijsen als je niet meer over de prijs
mag praten. Of ging het over de hoogte van de prijzen,tja dat is een wellus-nietus discussie en idd zinloos.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 25 juni 2010 @ 22:46:50 #211
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_83308184
Waar?Perron Zee, IJmuiden www.perronzee.nl
Wanneer? 25 juni 2010
Wat at je?
- Vissoep, rijkelijk gevuld met lekkers uit de zee
- Kalfs ribeye, met verse groenten en Roquefortsaus
- Kaasplankje, selectie kazen met mueslibrood

Moeders
- Vissoep
- Kabeljauwfilet, op de huid gebakken met stamppotje van garnaal en basilicum met kreeftensaus
- Crème Brûlée, met caramelijs

Broertje
- Uiensoep, met een kaasbroodje
Varkenshaas, met gebakken champignons en ui
- Creme Brulee

Impressie?
Geen foto’s

Kosten? 120e voor drie personen
Cijfer? 7

Waar vroeger het stationsgebouw stond van de oude vislijn is nu sinds augustus vorig jaar een restaurant en een grand cafe gevestigd. Wij hebben bij het restaurant gegeten. Het menu(zie website) is redelijk klassiek. We begonnen buiten op het terras. Het terras is redelijk groot. Prima terras alleen het uitzicht op de visvrachtwagens is een beetje jammer. Maar dat gedeelte van IJmuiden is al stukken beter in vergelijking met een aantal jaar geleden. Alleen het gebouw van Henk Schoorl is nog steeds niet afgebroken helaas. Terug naar het restaurant. We kregen voor de eerste gang een lekker krokant hapje en een Coquille. Die Coquille was net iets te gaar helaas. Daarbij ook brood met een lekkere tomatentappanade en roomboter.

Eerste gang zoals hierboven beschreven. We kregen de vis op een bord waarbij de bouillon later bijkwam. Was een redelijk gebonden bouillon. Deze vis was al stukken beter dan die coquille. Uiensoep was wel aardig volgens mijn broertje.

Bij de tweede gang kregen we er aardappeltjes en een bleekselderijsalade bij. Vlees en vis is goed, goed gaar. Groente was lekker, goede saus. De saus van de kabeljauw was wellicht een tikkeltje te zout. Tja verder was het goed maar dat was het dan ook. Niet bijzonder, niet slecht.

De derde gang een crème brulee en ik had een kaasplankje. Creme brulee was prima. Kaasplankje was kaas van een kaaswinkel in Beverwijk. Ze hadden wat problemen L’amuse en zijn dus overgestapt. Was een geitenkaasje, een brie en drie andere kaasjes. Daarbij een broodje, was een prima broodje.

Overall. Goed restaurant, niet bijzonder, gewoon degelijk. Ze hebben een klassieke kaart wat goed te eten is maar ook niet speciaal verder.

[ Bericht 0% gewijzigd door borisz op 25-06-2010 23:04:15 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_83309515
Mja, had nou toch maar naar La Forca gegaan B.
Maar jullie hebben redelijk gegeten en als het maar gezellig was en lekker dichtbij huis

En nu heb je een oude moeder
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 25 juni 2010 @ 23:15:08 #213
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_83309645
Als ik jarig ben heb ik het meer voor het zeggen .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_83310669
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 23:15 schreef borisz het volgende:
Als ik jarig ben heb ik het meer voor het zeggen .
  vrijdag 25 juni 2010 @ 23:38:10 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_83310762
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 23:15 schreef borisz het volgende:
Als ik jarig ben heb ik het meer voor het zeggen .
Ik hou 19 augustus vrij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_83513958
Waar?
Restaurant de Struisvogel, Keizersgracht, Amsterdam.

Wanneer?
30 juni 2010.

Wat?
Voor: aardappelsalade met aspergemousse
Niet echt erg lekker, aspergemousse was te zoet, aardappel net gaar. Beetje salade erbij en een iets te zure dressing. De simpelere courgettesoep zag er beter uit!

Hoofd: Cannelloni gevuld met spinazie en geitenkaas.
Lekker, volgens mij was de spinazie alleen niet echt vers. Pasta goed al dente, met lekker kerstomaten erbij geserveerd. Goeie pecorino erop ook. Alleen zaten er 3 onidentificeerbare brokken iets bij, wat niet lekker was. Die heb ik maar laten liggen!

Bij het voor,- en hoofdgerecht dronk ik een wit huiswijntje. Weet niet wat het was, dronk wel lekker weg!

Na: klein stukje death by chocolate geserveerd met heerlijke slagroom. De slagroom was minder zoet dan de aspergemousse! De chocoladetaart was echt lekker, niet te zoet, machtig en met een volle chocoladesmaak.

Impressie: On-toeristisch gezellig Amsterdams kelderrestaurant waar je ook buiten kunt eten bij mooi weer. Bediening niet al te attent maar wel vriendelijk. Gerechten zijn niet fantastisch maar goed voor het geld wat je betaald en de porties zijn ruim. Aanrader als je in het centrum van Amsterdam wilt eten met een niet te moeilijke kaart en een leuke sfeer!

Kosten: ik hoefde niet te betalen, maar ik geloof rond de 28 euro voor 3 gangen en een wijntje kost geloof ik rond de 3,50 per glas.

Cijfer: 7,5. Goede prijn/kwaliteitverhouding, zeker voor het centrum Amsterdam!
  donderdag 1 juli 2010 @ 08:13:29 #217
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
pi_83520678
Waar? Mr Wok Rotterdam

Wanneer? Gisteravond

Wat at je? Van alles en nog wat gewokt en wel

Impressie? Er wordt niks uitgelegd, je drankjes worden nog net niet aangegooid. Er staat 1 of andere Greatest Dutch CD op en er wordt door het personeel ook tijdens het Wokken geen f*ck gezegd.

Tevens staat er bij de meeste bakken niet wat het is. Wat ook erg irritant is. Tevens is de koffie totaal niet te zuipen en dat is echt knap aangezien het wel kwaliteitsbonen zijn (of staat dat alleen op de kopjes?)

Kosten? voor 2 man 50 euro totaal valt mee, alleen jammer dat het niet smaakte.

Cijfer? 1
pi_83521221
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 08:13 schreef TJDoornbos het volgende:
Waar? Mr Wok Rotterdam

Wanneer? Gisteravond

Wat at je? Van alles en nog wat gewokt en wel

Impressie? Er wordt niks uitgelegd, je drankjes worden nog net niet aangegooid. Er staat 1 of andere Greatest Dutch CD op en er wordt door het personeel ook tijdens het Wokken geen f*ck gezegd.

Tevens staat er bij de meeste bakken niet wat het is. Wat ook erg irritant is. Tevens is de koffie totaal niet te zuipen en dat is echt knap aangezien het wel kwaliteitsbonen zijn (of staat dat alleen op de kopjes?)

Kosten? voor 2 man 50 euro totaal valt mee, alleen jammer dat het niet smaakte.

Cijfer? 1
dat is jammer maar bij veel wokrestaurants zie ik echt niet erbij staan wat het is. maar tis meestal wel duidelijk toch wat vis is, wat kip en wat beef? en de groenten (broccoli, wortel, champignon etc) zijn ook nog wel te onderscheiden..
jammer ook dat de koffie niet lekker was.. voortaan maar naar een ander restaurant
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 1 juli 2010 @ 09:06:01 #219
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
pi_83521389
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 08:56 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

dat is jammer maar bij veel wokrestaurants zie ik echt niet erbij staan wat het is. maar tis meestal wel duidelijk toch wat vis is, wat kip en wat beef? en de groenten (broccoli, wortel, champignon etc) zijn ook nog wel te onderscheiden..
jammer ook dat de koffie niet lekker was.. voortaan maar naar een ander restaurant
nou dr lag iets zwarts in een bak en wat het was geen idee. Kijk biefstuk herken ik wel. Maar helaas was dus niet alles helder
pi_83654941
Waar?
Steakhouse Dino's, Rotterdam
Wanneer?
Zaterdag 3 juli 2010
Wat at je?
Als voorgerecht een kipsalade en als hoofdgerecht een tournedos
Impressie?
Na de Proloog van de Tour de France zijn we op het Schouwburgplein bij Dino's wezen eten, een steakhouse. Het duurde al een hele tijd voordat werd gevraagd of we wat wilden drinken. Als voorgerecht nam ik een kipsalade en Peter een mozzerella-salade. De kipsalade was erg veel voor een voorgerecht, maar wel erg lekker. Als hoofdgerecht hadden we allebei een tournedos.

We moesten ontzettend lang wachten voor we het hoofdgerecht kregen en ik kreeg zelfs de neiging om maar weg te lopen. Ik heb toen toch maar even gevraagd waar ons eten bleef en toen bleek het al lang klaar te zijn, maar vergeten te zijn. De tournedos smaakte erg lekker en het was ook een groot stuk vlees. We hadden er frietjes bij, maar dat vond ik erg weinig voor twee personen. Ook nu duurde het weer een hele tijd voordat we nieuw drinken kregen.

Aangezien het allemaal zo lang duurde hebben we maar geen nagerecht genomen en zijn we direct naar het station gelopen. Het eten was wel erg lekker dus, alleen jammer van de bediening.

Kosten?

80,45 euro
Cijfer?
Eten: 7.5
Bediening: 4.5
Sfeer: 6
pi_83654986
jezus wat duur
Ja doei.
pi_83655341
quote:
Op zondag 4 juli 2010 21:02 schreef motorbloempje het volgende:
jezus wat duur
De vorige keer in Amsterdam bij een steakhouse betaalden we ook 80 euro, dus dacht dat het wel een normale prijs was. Bij een pizzeria zij we meestal rond de 50 euro kwijt.

3 cola light: 7.05 euro
3 vaasjes: 7.05 euro
kipsalade: 9.25 euro
mozzerella-salade: 9.10 euro
2 tournedos: 45 euro
2 peper- roomsaus 3 euro
pi_83655459
het drinken maakt al weer wat goed dat had je er niet bij gezet 6 drankjes tikken ook wel aan...
Ja doei.
pi_83659155
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 08:13 schreef TJDoornbos het volgende:
Waar? Mr Wok Rotterdam

Wanneer? Gisteravond

Wat at je? Van alles en nog wat gewokt en wel

Impressie? Er wordt niks uitgelegd, je drankjes worden nog net niet aangegooid. Er staat 1 of andere Greatest Dutch CD op en er wordt door het personeel ook tijdens het Wokken geen f*ck gezegd.

Tevens staat er bij de meeste bakken niet wat het is. Wat ook erg irritant is. Tevens is de koffie totaal niet te zuipen en dat is echt knap aangezien het wel kwaliteitsbonen zijn (of staat dat alleen op de kopjes?)

Kosten? voor 2 man 50 euro totaal valt mee, alleen jammer dat het niet smaakte.

Cijfer? 1
wok restaurants moet je in rotterdam en amsterdam sowieso mijden. Het is een veredeld allegaartje van rommel wat bij elkaar wordt gegooid voor die hollanders die normaal naar de zondagchinees gaan en denken iets beters te krijgen.

de chinezen zijn daar heel gehaaid in,omdat ze weten dat 90% vd hollanders niet weet wat ze eten,zolang
het maar veel oogt en goedkoop is. Ga dan naar bijvboorbeeld de surinaamse eethuizen waar je betere kwaliteit krijgt of naar een echt chinees restaurant waar veel chinezen komen.

ik heb vandaag dit gegeten en dat koste +/- 9,75 euro p.p.ex drank bij de lokale surinaamse-chinese zaak.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_83660134
Gegeten bij Terra in Bloemendaal.
Heerlijke smaakjes, maar gek genoeg waren de hoofdgerechten (golfer had lam en ik piepkuiken) minder lekker dan het voor en het tussengerecht.
Witte spaanse chardonnay erbij en een desserwijntje toe
Foto's
(sommige foto's zijn erg onscherp, niet op letten, het is maar ter illustratie)

110 eu met zijn 2tjes.
pi_83660534
inclusief drank Bluezz?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83660855
quote:
Op zondag 4 juli 2010 22:40 schreef FutureFairytale het volgende:
inclusief drank Bluezz?
Ja, totale rekening.
3 glazen pp en ik nog een dessertwijntje. Al heb ik nu wel spijt van het dessert, ik weet gewoon dat ik dan altijd net ff te vol zit, van de suikers en gewoon omdat het toetjes zijn en mss omdat we die nooit eten.
Maar ja, het klonk allemaal zo lekker
pi_83661011
ach dat mag toch wel voor een keertje? en in het weekend mocht je dat sowieso toch?
voor dat eten (4 gangen incl drankjes) vind ik het netjes qua prijs/kwaliteit
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83664334
quote:
Op zondag 4 juli 2010 22:52 schreef FutureFairytale het volgende:
ach dat mag toch wel voor een keertje? en in het weekend mocht je dat sowieso toch?
voor dat eten (4 gangen incl drankjes) vind ik het netjes qua prijs/kwaliteit
Ja prijs/kwaliteit is prima.
En ik heb mijn hele leven al dat ik niet lekker op zoete toetjes reageer, ligt niet aan dieten of zoiets
Heeft meer iets weg van een allergie.
pi_84032867
Waar? Soho Sushi; sushi tentje in hartje Amsterdam ( achter Leidseplein )
Wanneer? zaterdag 10 juli
Wat at je?
Ik en vriendin deelden:

- Wakame-salade ( zeewier salade )
- `plaat met Sushi Mix
- plaat met california rolls
+ 2 witte wijn en een fles Chaudfontaine

Erna nog 2 cappuccino

Impressie?
Geen foto’s ; maar het was die dag ontzettend heet.. We wilden sushi eten maar zaten nog te dubben waar; het nieuwe restaurant Geisha ( geen terras ) of MOMO, of dus Soho Sushi..
Soho Sushi lag lekker centraal, heeft daarbij een klein terrasje. hoewel we eerst de enige waren, stroomden 5 min later het terras vol... Toch weer grappig om te zien hoe de mens zich laat beïnvloeden door dit soorten factoren

Kosten? ¤ 55,50 voor 2 personen
Cijfer? 8

Het eten was er ontzettend snel en vers; de sashimi smaakte goed en zag er goed uit. De sushi was ook heerlijk! Klein restaurantje waar je goed kan eten ( niet bijzonder ) voor een hele vriendelijke prijs!
Het beste wat je kunt worden is jezelf
( Hans Ubbink )
  woensdag 14 juli 2010 @ 09:44:40 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84033079
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 09:35 schreef Miss_sexyhouse het volgende:Toch weer grappig om te zien hoe de mens zich laat beïnvloeden door dit soorten factoren
Huh? Hoe werd je waar door beïnvloed?
pi_84034915
Als er één schaap over de dam is... etc.
pi_84035137
meh.
Ja doei.
pi_84035787
Vrijdag in Rotterdam bij Louis gegeten (www.restaurantlouis.nl)

Waren daar ooit eerder voor de restaurantweek geweest. Deze keer konden we lekker buiten zitten, gelijk aan de straat. Terras was wel erg krap.

Ik koos voor een salade met geconfijte eendenmaagjes vooraf. Had zoiets nog nooit eerder gegeten, maar fenomenaal! Niet te zuinig en een goede dressing.
Vriend ging voor een tonijntartaar. Door de andere ingredienten was de vis niet echt meer te proeven en de opmaak was een beetje mager. Wel erg lekker.
Als hoofdgerecht had ik een steak tartare. Werd geserveerd met allerlei soorten garnituur en een rauw ei in de schil. Vond alle flesjes met sauzen op tafel een beetje rommelig, maar dat hoort er ws bij.
Hoewel ik geen bijgerecht wilde en een grote portie bestelde, toch maar een extra bakje patat besteld.
Dat betrof franse frietjes, goed knapperig en zout, ook een kunst! Lekker romige zelfgemaakte mayonaise erbij.
Vriend had een hele op de huid gebakken tarbot . Was echt ontzettend lekker, perfect gaar, graat kon je er zo vanaf trekken.
Na een frambozencoupe met verse frambozen, saus, sorbetijs en mouse. Helemaal de tijd van het jaar voor, heerlijk fris. Vriend koos voor een paar bolletjes ijs, vond ik zelf een beetje saai aandoen, maar niets mis mee.

Prijs heb ik niet gezien. Perfecte bistro gerechten en leuk personeel. Een aanrader!

[ Bericht 4% gewijzigd door Innocence op 14-07-2010 11:17:48 ]
Sweet and innocent...
pi_84035839
Weet iemand trouwens hoe het restaurant heette dat vroeger naast Louis zat? Heb ik ook ooit heel lekker gegeten, maar er zit nu iets spaans/mexicaans
Sweet and innocent...
pi_84040826
Eenden máágjes Waren het geen eendenlevertjes
pi_84042526
en smaakte er ook geenszins naar. Duidelijk eendsmaak en veel stevigere structuur.

Zie ook de menukaart of Google op gesiers
Sweet and innocent...
pi_84044854
quote:
Op zondag 4 juli 2010 21:02 schreef Sylvana het volgende:
Waar?
Steakhouse Dino's, Rotterdam
Wanneer?
Zaterdag 3 juli 2010
Wat at je?
Als voorgerecht een kipsalade en als hoofdgerecht een tournedos
Impressie?
Na de Proloog van de Tour de France zijn we op het Schouwburgplein bij Dino's wezen eten, een steakhouse. Het duurde al een hele tijd voordat werd gevraagd of we wat wilden drinken. Als voorgerecht nam ik een kipsalade en Peter een mozzerella-salade. De kipsalade was erg veel voor een voorgerecht, maar wel erg lekker. Als hoofdgerecht hadden we allebei een tournedos.

We moesten ontzettend lang wachten voor we het hoofdgerecht kregen en ik kreeg zelfs de neiging om maar weg te lopen. Ik heb toen toch maar even gevraagd waar ons eten bleef en toen bleek het al lang klaar te zijn, maar vergeten te zijn. De tournedos smaakte erg lekker en het was ook een groot stuk vlees. We hadden er frietjes bij, maar dat vond ik erg weinig voor twee personen. Ook nu duurde het weer een hele tijd voordat we nieuw drinken kregen.

Aangezien het allemaal zo lang duurde hebben we maar geen nagerecht genomen en zijn we direct naar het station gelopen. Het eten was wel erg lekker dus, alleen jammer van de bediening.

Kosten?

80,45 euro
Cijfer?
Eten: 7.5
Bediening: 4.5
Sfeer: 6
Heb niet bij Dino's gegeten, maar wel vaker op het terras gezeten. Bediening is echt heel traag. Duurde een eeuwigheid voor we konden afrekenen (werd zo door je heen gekeken). Zijn toen uiteindelijk naar Scheveningen gereden en zijn lekker aan het strand gaan zitten.
  woensdag 14 juli 2010 @ 14:36:12 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84045861
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 12:58 schreef Bluezz het volgende:
Eenden máágjes Waren het geen eendenlevertjes
Nee, eendenmaagjes, oftewel gésiers de canar. Erg lekker inderdaad!
Geen rare fliebertjes of harde stukjes, maar gewoon mooie stukjes vlees. Denk dat iedereen het wel lekker zou vinden.





Maar dat restaurant Louis, dat vind ik echt helemaal niks.
Bestel je een salade geitenkaas is dat ook precies wat je krijgt: slabladeren met geitenkaas.
Met die salade gésiers ook. Saai, saaier, saaist. Zogenaamd de echte, franse boerenkeuken, maar ik ga daar dus niet voor uit eten. Ik zou me daar in de keuken ook compleet doodvervelen. Geen greintje creativiteit of eigen inbreng.

(daarnaast zat Bloom, dat was best okay)
pi_84047203
Haha, wel waar wat je zegt RobinOok. Het is echt exact wat er op de kaart staat en niets extra. Maar heb dat eigenlijk niet als iets negatiefs ervaren. Hoogstens een beetje saai.

Bijgerechten bestel je er los bij. Vond de keuze daarin trouwens wel wat beperkt. Alleen sla, groente van de dag, aardappelpuree, patat of gebakken aardappeltjes, zo uit mn hoofd.
Sweet and innocent...
pi_84067512
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 14:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, eendenmaagjes, oftewel gésiers de canar. Erg lekker inderdaad!
Geen rare fliebertjes of harde stukjes, maar gewoon mooie stukjes vlees. Denk dat iedereen het wel lekker zou vinden.

(daarnaast zat Bloom, dat was best okay)
ik moet even reageren, want, ik dacht dat een maag hol was.. hoe kan daar nu eten in Vast een domme vraag hoor
pi_84072387
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 21:59 schreef Perruche het volgende:


ik moet even reageren, want, ik dacht dat een maag hol was.. hoe kan daar nu eten in Vast een domme vraag hoor
Dat zat ik ook al te denken Het lijkt wel een stukje tonijn
  donderdag 15 juli 2010 @ 00:17:09 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84074006
Nou, het is ook niet net zo'n maag als de onze. Die hebben ze ook wel, maar tussen hun normale/eerste maag en de darmen zit dus nog een extra maag, in het frans "gesiers" genoemd en in het engels "gizzards". (hiero) In het nederlands kan ik het zo gauw niet vinden. Maar in ieder geval is het dus niet helemaal vergelijkbaar met onze "holle maag". En het wordt dus geconfijt, heel lang en langzaam gaar gemaakt, dat verandert ook nogal wat. Ongeconfijt schijnen ze er zo uit te zien:



Stuk minder smakelijk he? Maar ja, dat is met wel meer stukken vlees zo, vind ik.
  donderdag 15 juli 2010 @ 00:34:27 #244
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84074629
De spiermaag dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 15 juli 2010 @ 01:03:07 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84075360
Ja, die!
  maandag 19 juli 2010 @ 10:44:07 #246
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84225974
Waar: Zinc, te Rotterdam
Wanneer: 20:45 uur, vrijdag 16 juli 2010
Prijs: 78 euro voor twee personen.

Wat at je?
We begonnen met een fles witte huiswijn, wat brood, boter en grof zout. Daarna de amuse, een heerlijk frisse Gazpacho, perfect voor het klamme weer van die avond.

Vooraf had ik Livar ham op een bedje van eikenbladsla, mozarella, perzik en simpele vinagrette. Dit was goed te doen! De smaken kwamen uiteindelijk heel goed samen.

Als hoofd had ik Ribeye met een aardappeltje in schil, wat tuinbonen en een lekkere klodder aardappelpuree. Niet te veel poespas, wel heel erg lekker.

Als toe, een chocolademouse van witte-en pure chocolade.


Het restaurant zelf is erg informeel, rumoerig en druk. Just the way I like it! Hier ga ik zeker nog eens heen.
pi_84226444
Waar? The Boath House, Nairn Schotland



Wanneer? 8 juli, tijdens onze vakantie
wat at je?
We gingen voor een 3 gangenlunch.

Vooraf kregen we 'soesjes' met paddestoelen bij een glaasje Prosecco.

Voorgerecht waren coguilles, krokante prei met truffelschaafsel en 'eggcream'



Daarna hert: roedeer, peapuree, iets aardappeligs en sjalotjes. Erbij een lekker glas Nero d'avola



Daarna kaasplankje



Waarna we thee en koffie dronken met wat huisgemaakte lekkernijen erbij, waaronder oa. een zalige fondantachtige toffee en een sinaasappel-nog iets truffel .

Dit alles in een hele mooie omgeving, in een mooi landhuis en met fijne bediening.

Wat vonden we ervan? De eggcream was zalig, heel zacht van smaak en voor t eerst vond ik truffel niet overheersend maar echt iets toevoegen aan een gerecht. T hertje was supermals en perfect gebakken. De kaas was erg lekker, en de abrikozenpuree die je erbij kreeg had een lekkere frisse smaak. Oh en de wijn was erg goed, stevige rode wijn die, ondanks dat t zomer is, erg prettig samenging met t hertje.

En verder? de dopertwenpuree ken ik nu zo langzamerhand wel en met aardappeltjes maak je mij (en dat is dus natuurlijk heel persoonlijk) nooit heel blij, alleen als het echt echt heel lekker en smaakvol is. (hou er gewoon niet zo van)

Kosten? eerlijk gezegd weet ik t niet precies meer maar ik dacht iets van 100 pond.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 19 juli 2010 @ 11:22:14 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84227122
quote:
Op maandag 19 juli 2010 11:00 schreef DarkElf het volgende:
Waar? The Boath House, Nairn Schotland
Ik dacht meteen "hee, was dat bij Nick Nairn?"



Maar nee, de chef daar heet Charlie Lockley. :-)
Ziet er lekker en erg mooi uit.
pi_84227831
was ook lekker en echt een leuk restaurant.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_84228619
quote:
Op maandag 19 juli 2010 10:44 schreef Redcoon het volgende:
Waar: Zinc, te Rotterdam

Klinkt goed zeg, die onthoud ik.

Wij zijn zaterdag bij Nolet - Het Reymerswale in Yerseke geweest. Het eten was goed en veel, maar niet culinair hoogstaand.

Als aperitief een frisse witte wijn en een schaaltje schelpjes(ik kom zo wel weer op de naam), lekker achter op het terras. Als amuse een oester met basilicum/citroen-granite, gemarineerde kokkeltjes en een grote garnaal in tempuradeeg en sinasappel/gember-dressing. Lekker hapje en ondertussen konden we een keuze maken op de menukaart. Dit resulteerde in het Gastronomique-menu, 5 gangen voor 68 euro. Al snel konden we binnen aan tafel.

  • Oesters, gewoon 6 flinke oesters van goede kwaliteit.
  • Kreeftensoep, erg gevuld en sterk van smaak.
  • Halve Oosterschelde-kreeft en gegratineerde mosselen. Wat deze twee op een bord bij elkaar deden snap ik nog niet helemaal, maar de kreeft was geweldig. Wel erg kaal, een sausje of schuim had het helemaal afgemaakt. De mosselen waren lekker dik, maar vielen totaal weg bij de pittige kaas, die ik er maar afgeschraapt heb. Ik zat na dit gerecht al erg vol, terwijl ik dat normaal nooit heb.
  • Slibtong gebakken in bruisende boter. Lekker krokant, maar wat mij betreft ook erg vet. Ook de zeekraal en polenta zwommen in de boter en ik kon dit na al een best stevig menu niet meer wegkrijgen. Zonde, want een kleinere portionering en wat verfijnder gerecht was zeker lekker geweest.
  • Tussendoor een klein opkikkertje van lychee-sorbet met yoghurt-room.
  • Na overleg konden we toch vrij van de dessert kaart kiezen en heb ik een fantastisch stukje chocolademouse/taart op met vanille ijs en aardbeiden.
    Afgesloten met thee, die van een heuse theekaart te kiezen was, top! Met wat zoets voor erbij.

    De bediening aan onze tafel (oudere allochtone man) was wat stijf en ongezellig, maar er was ook een leuke jonge vrouw die wel voor wat sfeer zorgde. Het eten was kwalitatief gewoon erg goed, maar wat mij betreft veel te veel en slecht op elkaar afgestemd. We waren in totaal (flesje wijn en water erbij) zo'n 200 euro kwijt. Dit was het wel waard, maar ik zou niet snel terugkeren.

    [ Bericht 0% gewijzigd door Innocence op 19-07-2010 12:09:51 ]
  • Sweet and innocent...
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')