abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_83660534
inclusief drank Bluezz?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83660855
quote:
Op zondag 4 juli 2010 22:40 schreef FutureFairytale het volgende:
inclusief drank Bluezz?
Ja, totale rekening.
3 glazen pp en ik nog een dessertwijntje. Al heb ik nu wel spijt van het dessert, ik weet gewoon dat ik dan altijd net ff te vol zit, van de suikers en gewoon omdat het toetjes zijn en mss omdat we die nooit eten.
Maar ja, het klonk allemaal zo lekker
pi_83661011
ach dat mag toch wel voor een keertje? en in het weekend mocht je dat sowieso toch?
voor dat eten (4 gangen incl drankjes) vind ik het netjes qua prijs/kwaliteit
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_83664334
quote:
Op zondag 4 juli 2010 22:52 schreef FutureFairytale het volgende:
ach dat mag toch wel voor een keertje? en in het weekend mocht je dat sowieso toch?
voor dat eten (4 gangen incl drankjes) vind ik het netjes qua prijs/kwaliteit
Ja prijs/kwaliteit is prima.
En ik heb mijn hele leven al dat ik niet lekker op zoete toetjes reageer, ligt niet aan dieten of zoiets
Heeft meer iets weg van een allergie.
pi_84032867
Waar? Soho Sushi; sushi tentje in hartje Amsterdam ( achter Leidseplein )
Wanneer? zaterdag 10 juli
Wat at je?
Ik en vriendin deelden:

- Wakame-salade ( zeewier salade )
- `plaat met Sushi Mix
- plaat met california rolls
+ 2 witte wijn en een fles Chaudfontaine

Erna nog 2 cappuccino

Impressie?
Geen foto’s ; maar het was die dag ontzettend heet.. We wilden sushi eten maar zaten nog te dubben waar; het nieuwe restaurant Geisha ( geen terras ) of MOMO, of dus Soho Sushi..
Soho Sushi lag lekker centraal, heeft daarbij een klein terrasje. hoewel we eerst de enige waren, stroomden 5 min later het terras vol... Toch weer grappig om te zien hoe de mens zich laat beïnvloeden door dit soorten factoren

Kosten? ¤ 55,50 voor 2 personen
Cijfer? 8

Het eten was er ontzettend snel en vers; de sashimi smaakte goed en zag er goed uit. De sushi was ook heerlijk! Klein restaurantje waar je goed kan eten ( niet bijzonder ) voor een hele vriendelijke prijs!
Het beste wat je kunt worden is jezelf
( Hans Ubbink )
  woensdag 14 juli 2010 @ 09:44:40 #231
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84033079
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 09:35 schreef Miss_sexyhouse het volgende:Toch weer grappig om te zien hoe de mens zich laat beïnvloeden door dit soorten factoren
Huh? Hoe werd je waar door beïnvloed?
pi_84034915
Als er één schaap over de dam is... etc.
pi_84035137
meh.
Ja doei.
pi_84035787
Vrijdag in Rotterdam bij Louis gegeten (www.restaurantlouis.nl)

Waren daar ooit eerder voor de restaurantweek geweest. Deze keer konden we lekker buiten zitten, gelijk aan de straat. Terras was wel erg krap.

Ik koos voor een salade met geconfijte eendenmaagjes vooraf. Had zoiets nog nooit eerder gegeten, maar fenomenaal! Niet te zuinig en een goede dressing.
Vriend ging voor een tonijntartaar. Door de andere ingredienten was de vis niet echt meer te proeven en de opmaak was een beetje mager. Wel erg lekker.
Als hoofdgerecht had ik een steak tartare. Werd geserveerd met allerlei soorten garnituur en een rauw ei in de schil. Vond alle flesjes met sauzen op tafel een beetje rommelig, maar dat hoort er ws bij.
Hoewel ik geen bijgerecht wilde en een grote portie bestelde, toch maar een extra bakje patat besteld.
Dat betrof franse frietjes, goed knapperig en zout, ook een kunst! Lekker romige zelfgemaakte mayonaise erbij.
Vriend had een hele op de huid gebakken tarbot . Was echt ontzettend lekker, perfect gaar, graat kon je er zo vanaf trekken.
Na een frambozencoupe met verse frambozen, saus, sorbetijs en mouse. Helemaal de tijd van het jaar voor, heerlijk fris. Vriend koos voor een paar bolletjes ijs, vond ik zelf een beetje saai aandoen, maar niets mis mee.

Prijs heb ik niet gezien. Perfecte bistro gerechten en leuk personeel. Een aanrader!

[ Bericht 4% gewijzigd door Innocence op 14-07-2010 11:17:48 ]
Sweet and innocent...
pi_84035839
Weet iemand trouwens hoe het restaurant heette dat vroeger naast Louis zat? Heb ik ook ooit heel lekker gegeten, maar er zit nu iets spaans/mexicaans
Sweet and innocent...
pi_84040826
Eenden máágjes Waren het geen eendenlevertjes
pi_84042526
en smaakte er ook geenszins naar. Duidelijk eendsmaak en veel stevigere structuur.

Zie ook de menukaart of Google op gesiers
Sweet and innocent...
pi_84044854
quote:
Op zondag 4 juli 2010 21:02 schreef Sylvana het volgende:
Waar?
Steakhouse Dino's, Rotterdam
Wanneer?
Zaterdag 3 juli 2010
Wat at je?
Als voorgerecht een kipsalade en als hoofdgerecht een tournedos
Impressie?
Na de Proloog van de Tour de France zijn we op het Schouwburgplein bij Dino's wezen eten, een steakhouse. Het duurde al een hele tijd voordat werd gevraagd of we wat wilden drinken. Als voorgerecht nam ik een kipsalade en Peter een mozzerella-salade. De kipsalade was erg veel voor een voorgerecht, maar wel erg lekker. Als hoofdgerecht hadden we allebei een tournedos.

We moesten ontzettend lang wachten voor we het hoofdgerecht kregen en ik kreeg zelfs de neiging om maar weg te lopen. Ik heb toen toch maar even gevraagd waar ons eten bleef en toen bleek het al lang klaar te zijn, maar vergeten te zijn. De tournedos smaakte erg lekker en het was ook een groot stuk vlees. We hadden er frietjes bij, maar dat vond ik erg weinig voor twee personen. Ook nu duurde het weer een hele tijd voordat we nieuw drinken kregen.

Aangezien het allemaal zo lang duurde hebben we maar geen nagerecht genomen en zijn we direct naar het station gelopen. Het eten was wel erg lekker dus, alleen jammer van de bediening.

Kosten?

80,45 euro
Cijfer?
Eten: 7.5
Bediening: 4.5
Sfeer: 6
Heb niet bij Dino's gegeten, maar wel vaker op het terras gezeten. Bediening is echt heel traag. Duurde een eeuwigheid voor we konden afrekenen (werd zo door je heen gekeken). Zijn toen uiteindelijk naar Scheveningen gereden en zijn lekker aan het strand gaan zitten.
  woensdag 14 juli 2010 @ 14:36:12 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84045861
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 12:58 schreef Bluezz het volgende:
Eenden máágjes Waren het geen eendenlevertjes
Nee, eendenmaagjes, oftewel gésiers de canar. Erg lekker inderdaad!
Geen rare fliebertjes of harde stukjes, maar gewoon mooie stukjes vlees. Denk dat iedereen het wel lekker zou vinden.





Maar dat restaurant Louis, dat vind ik echt helemaal niks.
Bestel je een salade geitenkaas is dat ook precies wat je krijgt: slabladeren met geitenkaas.
Met die salade gésiers ook. Saai, saaier, saaist. Zogenaamd de echte, franse boerenkeuken, maar ik ga daar dus niet voor uit eten. Ik zou me daar in de keuken ook compleet doodvervelen. Geen greintje creativiteit of eigen inbreng.

(daarnaast zat Bloom, dat was best okay)
pi_84047203
Haha, wel waar wat je zegt RobinOok. Het is echt exact wat er op de kaart staat en niets extra. Maar heb dat eigenlijk niet als iets negatiefs ervaren. Hoogstens een beetje saai.

Bijgerechten bestel je er los bij. Vond de keuze daarin trouwens wel wat beperkt. Alleen sla, groente van de dag, aardappelpuree, patat of gebakken aardappeltjes, zo uit mn hoofd.
Sweet and innocent...
pi_84067512
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 14:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, eendenmaagjes, oftewel gésiers de canar. Erg lekker inderdaad!
Geen rare fliebertjes of harde stukjes, maar gewoon mooie stukjes vlees. Denk dat iedereen het wel lekker zou vinden.

(daarnaast zat Bloom, dat was best okay)
ik moet even reageren, want, ik dacht dat een maag hol was.. hoe kan daar nu eten in Vast een domme vraag hoor
pi_84072387
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 21:59 schreef Perruche het volgende:


ik moet even reageren, want, ik dacht dat een maag hol was.. hoe kan daar nu eten in Vast een domme vraag hoor
Dat zat ik ook al te denken Het lijkt wel een stukje tonijn
  donderdag 15 juli 2010 @ 00:17:09 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84074006
Nou, het is ook niet net zo'n maag als de onze. Die hebben ze ook wel, maar tussen hun normale/eerste maag en de darmen zit dus nog een extra maag, in het frans "gesiers" genoemd en in het engels "gizzards". (hiero) In het nederlands kan ik het zo gauw niet vinden. Maar in ieder geval is het dus niet helemaal vergelijkbaar met onze "holle maag". En het wordt dus geconfijt, heel lang en langzaam gaar gemaakt, dat verandert ook nogal wat. Ongeconfijt schijnen ze er zo uit te zien:



Stuk minder smakelijk he? Maar ja, dat is met wel meer stukken vlees zo, vind ik.
  donderdag 15 juli 2010 @ 00:34:27 #244
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84074629
De spiermaag dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 15 juli 2010 @ 01:03:07 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84075360
Ja, die!
  maandag 19 juli 2010 @ 10:44:07 #246
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_84225974
Waar: Zinc, te Rotterdam
Wanneer: 20:45 uur, vrijdag 16 juli 2010
Prijs: 78 euro voor twee personen.

Wat at je?
We begonnen met een fles witte huiswijn, wat brood, boter en grof zout. Daarna de amuse, een heerlijk frisse Gazpacho, perfect voor het klamme weer van die avond.

Vooraf had ik Livar ham op een bedje van eikenbladsla, mozarella, perzik en simpele vinagrette. Dit was goed te doen! De smaken kwamen uiteindelijk heel goed samen.

Als hoofd had ik Ribeye met een aardappeltje in schil, wat tuinbonen en een lekkere klodder aardappelpuree. Niet te veel poespas, wel heel erg lekker.

Als toe, een chocolademouse van witte-en pure chocolade.


Het restaurant zelf is erg informeel, rumoerig en druk. Just the way I like it! Hier ga ik zeker nog eens heen.
pi_84226444
Waar? The Boath House, Nairn Schotland



Wanneer? 8 juli, tijdens onze vakantie
wat at je?
We gingen voor een 3 gangenlunch.

Vooraf kregen we 'soesjes' met paddestoelen bij een glaasje Prosecco.

Voorgerecht waren coguilles, krokante prei met truffelschaafsel en 'eggcream'



Daarna hert: roedeer, peapuree, iets aardappeligs en sjalotjes. Erbij een lekker glas Nero d'avola



Daarna kaasplankje



Waarna we thee en koffie dronken met wat huisgemaakte lekkernijen erbij, waaronder oa. een zalige fondantachtige toffee en een sinaasappel-nog iets truffel .

Dit alles in een hele mooie omgeving, in een mooi landhuis en met fijne bediening.

Wat vonden we ervan? De eggcream was zalig, heel zacht van smaak en voor t eerst vond ik truffel niet overheersend maar echt iets toevoegen aan een gerecht. T hertje was supermals en perfect gebakken. De kaas was erg lekker, en de abrikozenpuree die je erbij kreeg had een lekkere frisse smaak. Oh en de wijn was erg goed, stevige rode wijn die, ondanks dat t zomer is, erg prettig samenging met t hertje.

En verder? de dopertwenpuree ken ik nu zo langzamerhand wel en met aardappeltjes maak je mij (en dat is dus natuurlijk heel persoonlijk) nooit heel blij, alleen als het echt echt heel lekker en smaakvol is. (hou er gewoon niet zo van)

Kosten? eerlijk gezegd weet ik t niet precies meer maar ik dacht iets van 100 pond.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 19 juli 2010 @ 11:22:14 #248
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_84227122
quote:
Op maandag 19 juli 2010 11:00 schreef DarkElf het volgende:
Waar? The Boath House, Nairn Schotland
Ik dacht meteen "hee, was dat bij Nick Nairn?"



Maar nee, de chef daar heet Charlie Lockley. :-)
Ziet er lekker en erg mooi uit.
pi_84227831
was ook lekker en echt een leuk restaurant.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_84228619
quote:
Op maandag 19 juli 2010 10:44 schreef Redcoon het volgende:
Waar: Zinc, te Rotterdam

Klinkt goed zeg, die onthoud ik.

Wij zijn zaterdag bij Nolet - Het Reymerswale in Yerseke geweest. Het eten was goed en veel, maar niet culinair hoogstaand.

Als aperitief een frisse witte wijn en een schaaltje schelpjes(ik kom zo wel weer op de naam), lekker achter op het terras. Als amuse een oester met basilicum/citroen-granite, gemarineerde kokkeltjes en een grote garnaal in tempuradeeg en sinasappel/gember-dressing. Lekker hapje en ondertussen konden we een keuze maken op de menukaart. Dit resulteerde in het Gastronomique-menu, 5 gangen voor 68 euro. Al snel konden we binnen aan tafel.

  • Oesters, gewoon 6 flinke oesters van goede kwaliteit.
  • Kreeftensoep, erg gevuld en sterk van smaak.
  • Halve Oosterschelde-kreeft en gegratineerde mosselen. Wat deze twee op een bord bij elkaar deden snap ik nog niet helemaal, maar de kreeft was geweldig. Wel erg kaal, een sausje of schuim had het helemaal afgemaakt. De mosselen waren lekker dik, maar vielen totaal weg bij de pittige kaas, die ik er maar afgeschraapt heb. Ik zat na dit gerecht al erg vol, terwijl ik dat normaal nooit heb.
  • Slibtong gebakken in bruisende boter. Lekker krokant, maar wat mij betreft ook erg vet. Ook de zeekraal en polenta zwommen in de boter en ik kon dit na al een best stevig menu niet meer wegkrijgen. Zonde, want een kleinere portionering en wat verfijnder gerecht was zeker lekker geweest.
  • Tussendoor een klein opkikkertje van lychee-sorbet met yoghurt-room.
  • Na overleg konden we toch vrij van de dessert kaart kiezen en heb ik een fantastisch stukje chocolademouse/taart op met vanille ijs en aardbeiden.
    Afgesloten met thee, die van een heuse theekaart te kiezen was, top! Met wat zoets voor erbij.

    De bediening aan onze tafel (oudere allochtone man) was wat stijf en ongezellig, maar er was ook een leuke jonge vrouw die wel voor wat sfeer zorgde. Het eten was kwalitatief gewoon erg goed, maar wat mij betreft veel te veel en slecht op elkaar afgestemd. We waren in totaal (flesje wijn en water erbij) zo'n 200 euro kwijt. Dit was het wel waard, maar ik zou niet snel terugkeren.

    [ Bericht 0% gewijzigd door Innocence op 19-07-2010 12:09:51 ]
  • Sweet and innocent...
    abonnement bol.com Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')